Categories
cap, common agricultural policy Corona_Covid_19 corruption of politicians eu zAll pages

03.1.001.007 05 (002) European Union, EU; (Corona Covid) 2020 002, CAP, Common Agricultural Policy

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

cont’d from here

wwr: 73135081
Det har tydligen varit nya demonstrationer i Tyskland mot myndighetsåtgärderna.

Den här artikeln är från 1 aug med 20.000 demonstrerande.

Berlin police said dozens of officers were injured — and three were hospitalized — while dispersing some 20,000 people protesting anti-pandemic measures. Many participants dismissed the coronavirus as a “false alarm.”

m.dw.com

Demonstranterna ropade

We are the second wave

Lawmaker Saskia Esken, one of the two leaders of the center-left SPD party, slammed the attendees as “covidiots.”

😀

%%%%% Corona
%%%%% Covid

Continues here

‘Vadå, fick jag ingen rabatt?’

wwr: 72359383
EU körde helt över Löfven (som hade stöd av Holland, Danmark, Österrike och kanske Finland). 1700 miljarder kronor går till Italien men bara 50 till Sverige. EU:s utgifter med anledning av influensan ökar med 500% av årets inkomster! Våra barn blir skuldsatta till 2058!
bloomberg

Flera länder har rabatt på avgifterna. Det enda positiva Löfven trodde sig kunna visa upp hemma var en liten ökning av rabatten från 8 till 10 miljarder kronor.

Men nu backar EU över Löfven också. EU säger att rabatterna kanske kommer att slopas helt. Däremot går de stora utgifterna igenom.

Löfven trodde han fått ökad rabatt, men rabatten kanske försvinner helt. EU har trixat bort Löfven helt.

Parlamentspresidenten Sassoli är italienare. Coronapengar har tidigare hamnat hos den italienska maffian. Vi är chanslösa. Vi klarar inte rävspelet i EU. Vi bara jobbar och betalar.

Löfven och våra andra höga politiker är köpta på flera sätt, bl.a genom styrelseuppdrag efter karriären. EU-politikerna sitter t.o.m. i styrelser och parlamentet samtidigt. Cecilia Wikström fick välja mellan styrelseuppdrag eller politik. Hon valde styrelserna. Men mutorna fortsätter. Tidningarna ingår dessutom i nätverk som stöder EU för att härska över Europa.

Löfven misslyckades kapitalt men säger att förhandlingarna gick bra! Vi måste ur EU. Löfven vågar inte föra fram det. Då kommer han att plockas bort i mediadrev och mista styrelseuppdrag efter karriären. Vem vågar försöka istället?

svt.se

wwr: 72361367
Parlamentet verkar alltså ha stjälpt ministerrådets förhandlingar om budgeten. Jag tror resolutionen är B9 0229. Miljöpartiet var med och stjälpte. Sossarna bidrog till att skämma ut sin partiordförande genom att lägga ned rösterna och inte rösta mot!

i.imgur.com

Bekräftelse sossarna lade ned sina röster
europaportalen

europarl.europa.eu

Men EU:s dokument är inte användarvänliga. Hoppas fler kollar om detta stämmer. Jag kan ha läst fel. Hinner inte kolla mer nu.

Parlamentet verkar ha haft en sittning direkt efter ministermötet och ställt överenskommelsen på huvudet. Sassoli är säkert inblandad.

Nu kan knapptryckarna vila sina tummar i 2 månader, tror jag.

wwr: 72363277
Rimbert: 72362890
Han är inget mensamaterial direkt. Men det visste vi.
Han är i ett strypkoppel av båda media och miljöpartiet och kan bara göra det han blir tillsagd att göra.

Har vi någonsin haft en sådan ynklig “stassminister”?

Till och med Ullsten framstår som en handlingskraftig statsminister, i jämförelse.

Han ser manligt ut i alla fall som den trogglodyt han är, men han är bara en maktlös marionett till de kjoltyg som styr honom i bakgrunden.

Det enda som bekymrar honom är risken att förlora “stassministerposten”…
Att få honom sitta kvar kan få kosta de svenska skattebetalarna hundratals miljarder, anser han.
Undrar om han ens vet hur många nollor en miljard består av…

Kanske Löfven fejkar sin ofattbara tavla?

En sosseparlamentariker är “orolig” för att “man” brutit ut budgeten. (Vem är “man”? Vem bestämmer omröstningsordningen?)

– Jag är lite orolig över de förslag som ligger på bordet. När jag tittar på dem så ser jag att man väljer att bryta ut långtidsbudgeten och där finns förslag som att rabatterna ska avvecklas, säger Heléne Fritzon (S), europaparlamentariker.

svt.se

Som jag fattar EU:s dokument så har inte en enda av sossarna röstat mot den resolution som kan ha tagit av Löfven hans beramade rabatt.

(FB) EU rabatterna kan avvecklas.

Fritzon är “orolig” men röstar ändå inte mot förslaget utan lägger ned rösten, som jag kan förstå EU:s dokument.

Kör Löfven med samma “EU-knep” som Boris Johnson gjorde när parlamentet stiftade en lag som gjorde att man blev kvar i EU längre än Johnson avsåg. Skyller på parlamentet.

Hur kan alla sosseledamöterna låta bli att stödja det som Löfven “är nöjd med”? Har Löfven i smyg beordrat dem att bidra till att stjälpa ministerförslaget och därmed göra medlemsavgiften dyrare?

wwr: 72381999
Jag tror det är en för låg uppskattning.
Vi vet inte vad budgeten slutar på, EU-parlamentet vill höja.
Vi vet inte om vi får rabatt.
Jag tror vi hade 26 miljarder netto tidigare, 40 brutto.
Storbritannien faller bort som inbetalare.
Dessutom tillkommer alltså lån på 7500 miljarder att dela på.
Det lånades även upp 5400 miljarder i april.
Det kan bli mycket mer. Jag tror ingen vet bestämt ännu.
Vi blir även kraftigt skuldsatta.
Vi får ju dessutom tillbaka mycket lite. Italien får 1700 miljarder och vi får 47.
Det här är dyrt för oss.

Edit
Jag tror tyskarna tidigare räknat ut att de skulle få betala 40% mer om allt gick igenom. Våra 40 miljarder avgift skulle då bli 56. Försvinner även vår tidigare rabatt på 8 blir det alltså 64 miljarder kronor (60% höjning). Men ingen vet ännu. Vi kan få 10 miljarder rabatt om det nuvarande förslaget passerar parlamentet senare i år. Grovt tror jag det gissats runt 10 miljarder högre avgift.

wwr: 72391232
Det är utgifter som Sverige åtagit sig. Pengarna sätter de sprätt på fort. Men skulderna blir kvar. Jag har antagit att man bara binder länderna hårdare till EU på detta sätt. När lånandet fortsätter kommer länderna inte att ha råd att gå ur EU. Vi har för stora skulder. De använder samma metoder som maffian och knarklangare. Sätter oss i en skuldfälla. Jag tror britterna har diskuterat hur mycket de skall betala av detta för att få sin frihet.

wwr: 72391604
Det kanske är så att hans skötare sagt åt honom att klanta sig. Vad jag kan förstå av EU:s dokument så har regeringskollegorna Miljöpartiet röstat för och hans egna sosse-parlamentariker lagt ned rösterna istället för att rösta mot den resolution som lägger krokben för budgeten Löfven trodde han beslutat om. (Dessutom var ju de 750 miljarderna katastrof men det verkar inte parlamentet ha röstat om, vad jag kan se i alla fall.)
(FB) EU rabatterna kan avvecklas.

Han kan ha gjort bort sig/Sverige medvetet.

wwr: 72391232
Det är utgifter som Sverige åtagit sig. Pengarna sätter EU sprätt på fort. Men skulderna blir kvar. Jag har antagit att man bara binder länderna hårdare till EU på detta sätt. När lånandet fortsätter kommer länderna inte att ha råd att gå ur EU. Vi får för stora skulder. EU använder samma metoder som maffian och knarklangare. Sätter oss i en skuldfälla. Jag tror britterna har diskuterat hur mycket de måste betala av detta för att få sin frihet.

tauceti: 72391679
Det är åt helvete att Löfven kan ta ett sådant beslut utan att ha en debatt ens. Än mer åt helvete är att inga andra partier gör väsen av sig och påtalar hur fel det är. Gubbfan kan inte skjuta till extra pengar till våra pensionärer men kan ge bort hundratals miljarder till andra länder. Det är förräderi på högsta nivå det här. Och ingen gör ett skit. Vi har blivit så jävla passiva.

Ja men visst är det som du säger om maffiametoder. Fastän att jag inte alls gillar hur vissa våldsamma folkslag ifrån MÖ kan bete sig, så kan jag Ibland önska att svensken hade lite av det där i sig. Knappast att våra ledare hade vågat göra sådant här om svensken Ibland tog till med våld.

Och nu har jag även insett att SD är en falsk opposition som låtsas värna om det svenska folket. Inget parti vill vårt bästa. Vad fan ska man göra? Rösta rätt tänker vissa, men på vem/vilka? Bränna ner riksdagen och ha NATO soldater springandes på våra gator? Ähh, så länge folk sover så kommer det här att fortgå. Vad är meningen med att ens bry sig när majoriteten skiter i vsd som händer.

– Jag är lite orolig över de förslag som ligger på bordet. När jag tittar på dem så ser jag att man väljer att bryta ut långtidsbudgeten och där finns förslag som att rabatterna ska avvecklas, säger Heléne Fritzon (S), europaparlamentariker.

Jag kommer att vidhålla i mitt anförande att vi ska behålla den kompromiss som ligger från stats- och regeringscheferna, säger Fritzon.

Var det inte dumt av statsministern att gå med på uppgörelsen om rabatterna inte är säkrade?

– Jag vill se det som att det här är ett paket, har man förhandlat så har man. Men det är viktigt för mig att hålla fast vid den svenska linjen idag, säger Fritzon.

SvT

EU-parlamentet väntas rösta om långtidsbudgeten i slutet av året. Däremot har parlamentet inget att säga till om när det gäller coronastödpaketet, trots att det är kopplat till budgeten.

SvT

The EU leaders agreed to the historic recovery package following marathon talks, and it is now up to the European Parliament to vote on the deal.

dw

[ med att göra ]

There was no vote on the long-term EU budget (EP and Council will now start negotiating, and will take their formal votes once there is a political agreement – which could take until autumn or later).

There was, and there will be, no EP vote on the files constituting the 750bn recovery plan (EP has to give its consultative opinion on one of the files though – September ?)

As for the debt, I assume it would be reimbursed following the same key as for the member states’ contributions to the EU budget, – I’ll check later.

Best regards
AW

wwr: 72392531
Johnson är inte perfekt enligt min uppfattning heller. (Men britterna har valt honom.) Det är EU som stinker. Storbritanniens lån kommer att vara lättare att följa till mottagaren eftersom de sker inom landet. Britterna kan ställa sina ministrar till svars. EU-lånen försvinner däremot in i Medelhavsländernas maskineri. En del har gått till maffian.

Vad skall vi göra? “Stackars Löfven kämpade men blev både överkörd och bortlurad”. Och parlamentet verkar man avsiktligt ha sidosteppat. Skall vi skicka arga mail till Macron och Merkel?

Framförallt stannar britternas pengar inom landet. I EU-paketet nu går 1700 miljarder kronor till Italien och 47 till Sverige! Och Sverige tillhör de största nettobetalarna sett per invånare.

Det är en stor vinst med Brexit.

wwr: 72392623
Lånen sker på marknaden i båda fall. Det är ingen skillnad.
Att betala av Italiens enorma statsskuld hjälper inte Sverige eller Storbritannien. (Man skall vara solidarisk om någon har problem. Men Italiens budget bygger på hög upplåning. De vill inte ändra. Det är bara ett slukhål EU kan hälla i för att skuldsätta oss så EU blir än mer oåterkalleligt.)

Britterna kom undan i grevens tid. De förhandlar visst om hur mycket de skall betala av detta paket. Att britterna kommer att kunna sköta detta inom landet är en enorm vinst.

wwr: 72392853
Så här gjorde EU-kommissionen för att sidosteppa parlamentet så att det inte kan lägga in veto mot vansinneslånen.

There are different procedures applying to different legislative files.

Most follow the “ordinary legislative procedure” (or “co-decision”).

The recovery plan is separate from the MFF and consists of 3 files. The Commission has based the “recovery instrument regulation” on Art.122 of the EU Treaty, which leaves Parliament without a role. For the “Own Resources Decision”, the “consultation” procedure applies – EP has to give an opinion: it can delay the adoption but not veto it. Then there is the “Recovery and Resilience Facility” – co-decision applies here. EP demands to be “fully involved in the recovery instrument”

Co-decision betyder att både ministrarna och EU-parlamentet måste stå bakom beslutet.

Det kommer ur ett mail en vänlig journalist på EU:s pressavdelning skickade.

korruptionsexperter befarar nu att EU-miljarderna i stället kan hamna i fickan på aktörer nära den bulgariska premiärministern Bojko Borísov

omni

Pengarullningen är ett hot mot EU:s framtid”

Jättelika transfereringar ska nu göras från Bryssel till olika medlemsländer och företag. Vi riskerar att skapa en korrumperad, statskapitalistisk union med låg tillväxt, skriver flera debattörer.

Stödpaketet är i själva verket till för att rädda euron, och att Sverige därför inte borde behöva bidra.
SvD

uea: 72372384
Nu förklarar land efter land varför just de är den stora vinnaren på uppgörelsen, medan eurozonens grundläggande problem förblir olösta.

Men de vill ändå att vi ska skjuta till 150 miljarder kronor för att stötta den valuta(euron) svenska folket tackat nej till.

Korrumperade länder får mest

Inte heller har de drabbats av utebliven Medelhavsturism eller höga sjukvårdskostnader på grund av corona. Ändå lyckas de båda kapa åt sig en mer än dubbelt så kraftig stimulans som Italien.

En annan gåta: Om man bredvid varandra lägger Transparency International’s index över Europas mest korrumperade länder och kommissionens rangordning av de länder som ska få allra mest som andel av BNP visar det sig det sig att listorna stämmer rätt bra överens.

expressen.se

uea: 72389167
”Pengarullningen är ett hot mot EU:s framtid”

Jättelika transfereringar ska nu göras från Bryssel till olika medlemsländer och företag. Vi riskerar att skapa en korrumperad, statskapitalistisk union med låg tillväxt, skriver flera debattörer.

Stödpaketet är i själva verket till för att rädda euron, och att Sverige därför inte borde behöva bidra.

svd.se

wwr: 72401765
Nu är detta betalvägg. Men jag skrev tidigare stödköp, det är nog inte riktigt. Vad jag förstår kan det handla om att Medelhavsländerna med Euron inte kan devalvera egna valutor. Det verkar vara en orsak vi nu måste skicka tusentals miljarder kronor till dem.

Citat:
//En grundläggande fråga för Sverige var från början om Sverige alls skulle vara skyldigt att bidra till återhämtningsplanen. Vi var många som ansåg att denna inte var till för att hjälpa särskilt hårt coronadrabbade EU-länder utan hade till syfte att rädda euroländer som drabbats hårt av valutaunionens negativa följder. Det gällde Italien, Grekland och Spanien …//

I så fall kan ju deras tal om att “vi har inget Europa” handla om att de vill lämna Euron.

Quora

wwr: 72404106
Zusammenbruch des Euro – katastrophalen Folgen

wwr: 72401765
Nu är detta betalvägg. Men jag skrev tidigare stödköp, det är nog inte bra uttryckt. Vad jag förstår kan det handla om att Medelhavsländerna med euron inte kan devalvera egna valutor. Det verkar vara en orsak vi nu måste skicka tusentals miljarder kronor till dem.

I så fall kan ju deras tal om att “vi har inget Europa” bl.a handla om att de vill lämna euron.

Det verkar vara så det funkar. Och tyskarna tar hem spelet genom att inte ha en egen valuta som skulle bli för stark.

The Euro broke Greece, now we must aid Italy and Spain for the same reason.

Ministry of Finance expects catastrophic consequences for German economy after possible collapse of the euro

spiegel.de

Och sista versen blir alltid samma när det gäller EU: Så nu måste Sverige skicka pengar. Denna gång till Medelhavsländerna.

Britterna lämnar och knyter sig förmodligen till USA. Sverige blir kvar i träsket som måste slås sönder med massinvandring, klimatfonder, Coronapaket, skuldsättning, feminism, självhat etc för att kunna kontrolleras av EU. Polis och brandkår slåss med varandra på Paris gator, i hjärtat av EU.

Merkel fullbordade Hitlers plan att styra Europa 😉 😀

Vilka kriser har EU haft bara sedan skuldkrisen 2012? Klimatkris, Coeonakris. Katastroffonderna som vi betalt in om det blir översvämningar eller liknande utlöste man när Brexit började förhandlas!

uea: 72404999
Tyskarna strösslar inte miljarder av godhet.

expressen.se

Inget land har kort sagt tjänat mer på euron än Tyskland, vilket framför allt återspeglas i landets gigantiska handelsöverskott, som är större än Kinas i absoluta tal och leder till underskott i andra länder eftersom alla inte kan ha överskott på samma gång.

Corona väckte Merkel – nu vill hon bli hela EU:s Mutti.

expressen.se

Visst finns det en känsla av stöveltramp.

wwr: 72405177
Hur lite kostar det att låta företag ge Löfven och några hundra europeiska toppolitiker till välbetalda styrelseposter efter karriären i utbyte mot att de skickar 7500 miljarder kronor för att rädda euron.

wwr: 72405433
Här talar wsj om Corona bonds. Men det har ju ingen betydelse hur skulden delas.

Italien har redan 130% statsskuld. Detta är en bailout. Man verkar alltså bryta mot Lissabonavtalet på två punkter.

A variety of plans are circulating. Most would enlist the existing European Stability Mechanism (ESM) or the European Investment Bank to issue debt for the eurozone or European Union. The bonds would be backed collectively by member governments.

Calls for euro bonds last hit a crescendo during the debt crises of 2010-12, when they were pitched to fund bailouts of Greece and others. But the idea has never gone anywhere because it would transform the eurozone into something voters didn’t approve when the currency was created in the 1990s. Europeans were promised the euro would not become an excuse or vehicle for large fiscal transfers between member states. That was the point of rules limiting fiscal deficits to no more than 3% of GDP and government debt to 60%, and the no-bailout clause of the Lisbon Treaty.

Claims that the corona bond would be temporary aren’t credible because European elites have wanted such a facility for years to deepen eurozone political integration. Voters can assume that if they get these bonds in a crisis, they’ll be stuck with this facility forever.

Leaders could tap the €410 billion available to the ESM or pony up additional resources for targeted bailouts conditioned on economic reforms. That’s not what voters signed up for, either

What European leaders should not do is sign up for sweeping changes to eurozone governance on the fly, in the depth of an emergency, when voters are distracted by the pandemic. The eurozone faces a crisis of its economy. The solution can’t be to create a crisis of political legitimacy.

wsj.com (26 mars)

wwr: 72411881

Zusammenbruch des Euro – katastrophalen Folgen

Detta paket innebär ett kraftigt stöd till bl.a Italien. Italien har sedan gammalt en mycket hög statsskuld på 135% (av BNP). Euroreglerna tillåter bara 60% statsskuld, men Italien får inga böter utan får fortsätta vara med i samarbetet.

Italiens stora statsskuld beror av bl.a två faktorer.
1. Italien har höga offentliga utgifter.
2. Euro-valutan gör att Italien inte kan minska statsskulden genom devalvering.

Eurovalutan passar inte Italiens ekonomi, euron är för stark. Däremot vinner det effektiva Tyskland på euron genom att penningvärdet hålls nere. En D-mark hade blivit för stark med åtföljande exportproblem.

Macron, Merkel och de som bestämmer bryr sig inte om Corona. Men nu har de fått oss att göra en “bailout” av Italien. Annars kanske Italien hade lämnat euro-samarbetet. Även vi länder som inte använder euro måste betala stora summor i bailout. Det verkar bero på att bailout inte är tillåten. Lissabonavtalet och euroreglerna förefaller komma in här. Därför kallar man istället denna euro-bailout av Italien (och andra) för “Coronastöd” och Sverige blev därmed också skyldigt på dessa vansinneslån.

Felet är att länder som inte passar för euro ändå får vara med i valutan. Nu måste man korrigera för detta med jättelån som vissa anser bryter mot eller i alla fall kringgår reglerna. I vilket fall är det inte Sveriges skyldighet att försöka fixa euron när den håller på att krascha.

Här diskuteras euro bonds men det är bara en annan form av skulddelning.

Calls for euro bonds last hit a crescendo during the debt crises of 2010-12, when they were pitched to fund bailouts of Greece and others. But the idea has never gone anywhere because it would transform the eurozone into something voters didn’t approve when the currency was created in the 1990s. Europeans were promised the euro would not become an excuse or vehicle for large fiscal transfers between member states. That was the point of rules limiting fiscal deficits to no more than 3% of GDP and government debt to 60%, and the no-bailout clause of the Lisbon Treaty.

Claims that the corona bond would be temporary aren’t credible because European elites have wanted such a facility for years to deepen eurozone political integration. Voters can assume that if they get these bonds in a crisis, they’ll be stuck with this facility forever.

Leaders could tap the €410 billion available to the ESM or pony up additional resources for targeted bailouts conditioned on economic reforms. That’s not what voters signed up for, either

What European leaders should not do is sign up for sweeping changes to eurozone governance on the fly, in the depth of an emergency, when voters are distracted by the pandemic. The eurozone faces a crisis of its economy. The solution can’t be to create a crisis of political legitimacy.

wsj.com
(26 mars)

Det är Tyskland och Italien som Sverige hjälper:

Zusammenbruch des Euro – katastrophalen Folgen

[German] Ministry of Finance expects catastrophic consequences for German economy after possible collapse of the euro

spiegel.de
(2012)

Sverige behöver inte fixa att euron håller på att krascha.

En grundläggande fråga för Sverige var från början om Sverige alls skulle vara skyldigt att bidra till återhämtningsplanen. Vi var många som ansåg att denna inte var till för att hjälpa särskilt hårt coronadrabbade EU-länder utan hade till syfte att rädda euroländer som drabbats hårt av valutaunionens negativa följder. Det gällde Italien, Grekland och Spanien …

svd.se
(betalvägg, den som kan se mer får gärna lägga in citat eller skicka till mig i PM)

cont’d

wwr: 72435342
uea: 72404999
Tyskarna strösslar inte miljarder av godhet.

expressen.se

Inget land har kort sagt tjänat mer på euron än Tyskland, vilket framför allt återspeglas i landets gigantiska handelsöverskott, som är större än Kinas i absoluta tal och leder till underskott i andra länder eftersom alla inte kan ha överskott på samma gång.

Corona väckte Merkel – nu vill hon bli hela EU:s Mutti.

expressen.se

Visst finns det en känsla av stöveltramp.

Ja Europas Papi slutade ju sina dagar i bunkern. Det går säkert bättre för Mutti men politiken stinker. Expressen är sanningen på spåren men är för snälla.

Angela Merkel … har länge varit uttalad EU-förespråkare men coronan förde henne steget längre. Hon betraktar nu hela EU:s inre marknad som Tysklands hemmamarknad.

En obetydlig skillnad? I mars försvarade hon tyska skattebetalare mot italienska anspråk. Två månader senare meddelade hon att tyskt näringsliv inte kan återhämta sig om inte övriga EU:s gör det samtidigt.

Därav hennes och president Macrons förslag att låna upp 500 miljarder euro gemensamt för att ge till hårt coronadrabbade länder.

Hon hycklar inte om det tyska egenintresset: ”Det är mer än en solidarisk gest, det är en investering.”

Tysk suveränitet sägs vara en illusion utan europeisk suveränitet. Hotet heter inte Bryssel, det heter Kina, USA och Ryssland.

”Europa begränsar inte vårt manöverutrymme. I en globaliserad värld är det Europa som GER oss mer manöverutrymme.”

Kina – landet försöker vinna strategiska fördelar och måste bromsas.

expressen.se

Von der Leyen är Muttis adept.

Det har gått så långt att Sverige nu sponsrar Mercedes-exporten och annan tysk industri genom att hjälpa till att pumpa in pengar i euro-området som krisar när ekonomier som Italien och Spanien ställs med samma valuta som det urstarka Tyskland.

Det skall inte Sverige betala. Det är en sak för tyskar, italienare och de andra euroländerna.

Den första artikeln är bättre. Euron kan förmodligen hälsa hem på sikt. Nu måste Sverige finansiera en eurokris!

Innan EU-tyckarna bråkade om huruvida Sverige och de andra länderna i ”frugala fyran” är sparsamma eller bara snåla var Tyskland sparsammast/snålast av alla. Berlin och Bonn har varit paniskt rädda för underskott och inflation i nästan ett sekel, tysken hyr hellre hus än köper på kredit, och under eurokrisen vek Angela Merkel inte en tum.

Sedan bröt coronan igenom och Tyskland svängde mycket skarpt. Skälen är egentligen flera. Eurokrisen skakade EU-projektet i grunden och odlade starka antipatier mot Berlin i krisländerna.

Ett andra skäl är de kinesiska inbrytningarna,

Kineserna har redan köpt upp grekiska hamnar samt lovar Italien guld och gröna investeringar

Parallellt och delvis som en följd har hemmamarknaden [Tyskland] försummats. Produktivitetstillväxten är låg, infrastrukturen eftersatt,

Italien hade problem långt före euron, och att det gemensamma myntet i längden kan visa sig vara ett ohållbart projekt.

Tyskland är numera i praktiken en stor exportfabrik med Kina som främsta marknad och en kraftigt undervärderad valuta som huvudsakligt smörjmedel. Om valutaunionen sprack och D-marken återinfördes i morgon, skulle den rusa och exporten rasa. (I södra Europa skulle motsatt sak ske.)

Inget land har kort sagt tjänat mer på euron än Tyskland, vilket framför allt återspeglas i landets gigantiska handelsöverskott, som är större än Kinas i absoluta tal och leder till underskott i andra länder eftersom alla inte kan ha överskott på samma gång.

expressen

wwr: 72447483
Det här paketet som vi åkt på att betala är en av de största bluffar Sverige utsatts för. De ekonomiska problemen “efter Corona” är egentligen en fortsättning på eurokrisen.

The European debt crisis (often also referred to as the eurozone crisis or the European sovereign debt crisis) is a multi-year debt crisis that has been taking place in the European Union since the end of 2009.

en.m.wikipedia.org

Eurokrisen, även kallad skuldkrisen i Europa eller den statsfinansiella krisen i euroområdet[1], syftar på den kris som uppstod i slutet av 2009 till följd av snabbt växande statsskulder[2]

Skuldkrisen omfattar nu inte bara Grekland, Spanien och Portugal utan har spritt sig till Italien, Irland och Cypern.

sv.m.wikipedia.org

Grekland, Italien och Spanien har inte lika starka ekonomier som Tyskland och kan inte klara eurons höga värde. Tyskland däremot tjänar på Euron genom att de mindre starka ekonomierna håller penningvärdet nere. Så nu tvingas hela EU betala jättebelopp till Medelhavsländerna bara för att tysk exportindustri skall gynnas.

På liknande grund tog tyskarna över mycket av grekisk industri efter kollapsen.

T.o.m. beloppet är detsamma som den gången då ESM inrättades – €750 mdr. ESM har även använts denna gång.

Skuldkrisen har sitt ursprung i Grekland, där kreditbetygen sjunkit till en nivå sådan att många normala icke-spekulativa köpare av statsobligationer (såsom räntefonder) inte köper dem, så att det blivit omöjligt att på marknadsmässiga villkor finansiera statsskulderna. Den 2 maj 2010 beslutade euroområdets finansministrar tillsammans med Internationella valutafonden (IMF) att ge ett lån på 110 miljarder euro till Grekland under förutsättning att Grekland genomför stora nedskärningar och besparingar.[10] Den 9 maj 2010 beslutade euroområdets finansministrar att inrätta en europeisk stabiliseringsmekanism [ESM] för att trygga den finansiella stabiliteten inom euroområdet. Mekanismen omfattar totalt 750 miljarder euro, vilket även inkluderar kapital från IMF och Europeiska kommissionen.[11]

Då satte IMF in det sedvanliga åtgärdsprogrammet:
lån -> åtstramningar -> kravaller -> tårgas och batonger
De rika blev rikare och de fattiga fattigare
(Förloppet precis samma som vid det IMF-lån som nyligen gavs i utbyte mot att Ecuador förrådde Assange).

Tyskarna drog stora fördelar även av den grekiska krisen men då var det genom direkta lån till Grekland. I det nu aktuella paketet fördelas stora skulder över hela Europa.

Germany has played a major role in discussion concerning Greece’s debt crisis,.[244] A key issue has been the benefits it enjoyed through the crisis, including falling borrowing rates, … investment influx, and exports boost thanks to Euro’s depreciation (with profits that may have reached 100bn Euros, according to some estimates), … …

en.m.wikipedia.org

Spoiler:

The international airport in Thessaloniki will be turned over to a German company as part of the privatizations demanded by the most recent Greek bailout agreement.

WASHINGTON (MarketWatch) — To the victor goes the spoils.

The ink was not yet dry on the new European bailout accord for Greece before German companies started their plundering of Greek assets.

Per provisions of the “agreement” imposed on Greece, the Athens government awarded the German company that runs the Frankfurt Airport, Fraport, a concession to operate 14 regional airports,

Other assets to be sold will include the ports of Piraeus and Thessaloniki and valuable waterfront properties for hotel and casino development. State-owned electricity and train operations are also targeted for privatization

marketwatch.com

Since 2010 Germany has been buying Greek government bonds as part of an EU deal to prop up the struggling Greek economy. The bonds were bought by the Bundesbank and then transferred to the federal treasury.

Initial agreements with the government in Athens set out that any interest earned on the bonds would be paid back to Greece when it fulfilled its reform obligations.

But the figures published by the government on Thursday show that Germany made €3.4 billion in interest payments on the bonds and only paid Greece €527 million in 2013 and €387 million the following year. That left €2.5 billion in profit, plus interest of €400 million on a loan from the KfW development bank.

The Green party have responded to the figures by calling for debt relief for Greece.

thelocal.de

Det verkar som om euron kan vara dödsdömd men nu tvingas även vi länder som inte ens använder valutan att stödja den för att tysk exportindustri skall rulla vidare.

Innan EU-tyckarna bråkade om huruvida Sverige och de andra länderna i ”frugala fyran” är sparsamma eller bara snåla var Tyskland sparsammast/snålast av alla. Berlin och Bonn har varit paniskt rädda för underskott och inflation i nästan ett sekel, tysken hyr hellre hus än köper på kredit, och under eurokrisen vek Angela Merkel inte en tum.

Sedan bröt coronan igenom och Tyskland svängde mycket skarpt. Skälen är egentligen flera. Eurokrisen skakade EU-projektet i grunden och odlade starka antipatier mot Berlin i krisländerna.

Ett andra skäl är de kinesiska inbrytningarna,

Italien hade problem långt före euron, och att det gemensamma myntet i längden kan visa sig vara ett ohållbart projekt.

Tyskland är numera i praktiken en stor exportfabrik med Kina som främsta marknad och en kraftigt undervärderad valuta som huvudsakligt smörjmedel. Om valutaunionen sprack och D-marken återinfördes i morgon, skulle den rusa och exporten rasa. (I södra Europa skulle motsatt sak ske.)

Inget land har kort sagt tjänat mer på euron än Tyskland, vilket framför allt återspeglas i landets gigantiska handelsöverskott, som är större än Kinas i absoluta tal och leder till underskott i andra länder eftersom alla inte kan ha överskott på samma gång.

expressen.se

uea: 72469268
Av hela 750 miljarders-potten är totalt 390 miljarder tänkta som bidrag från EU till medlemsländerna. Resterande 360 blir lån som länderna får söka till förmånliga villkor från EU.

För åren 2021 och 2022 vet man dock hur pengarna i fonden kommer att falla ut. Italien, Spanien och Frankrike får då tillsammans nästan hälften av alla bidrag.

dn.se

wwr: 72470546
Det är en bailout och det gjordes väl med Portugal, Irland och Grekland förut. Men det är olagligt så därför kör man med Corona istället, som jag förstått det.

EU treaty violations
No bail-out clause
The EU’s Maastricht Treaty contains juridical language which appears to rule out intra-EU bailouts. First, the “no bail-out” clause (Article 125 TFEU) ensures that the responsibility for repaying public debt remains national and prevents risk premiums caused by unsound fiscal policies from spilling over to partner countries. The clause thus encourages prudent fiscal policies at the national level.

en.m.wikipedia.org

vanart: 72431520
Statsminister Stefan Löfvén (s) vek ju som bekant ner sig i “förhandlingarna” om EU:s stödpaket om 750 miljarder Euro. En del är bidrag 360 miljarder och en del är lån 390 miljarder.

“Entydigt olaglig”
Päivi Leino-Sandberg, professor i juridik vid Helsingfors universitet, har hörts som sakkunnig av båda utskotten och har varit med och utarbetat EU:s grundfördrag. Enligt Leino-Sandberg är det entydigt att återhämtningsfonden strider mot EU-lagstiftningen enligt tolkningarna hittills.

– Grundfördraget tillåter inte att EU finansierar sina utgifter med lån.

Källa: svt.se

Källa: hbl.fi

Några frågor:

1. Var i EU:s grundfördrag hittar jag denna Leino-Sandbergs påstående?
2. Bryter återhämtningsfonden mot svensk grundlag?
3. Kan återhämtningsfonden stoppas? Om så, hur?

wwr: 72471466
Det här paketet är en olaglig rekordbluff. Författningsvidrigt på två punkter

1. Man får inte ha bailout enlig Maastrichtfördraget som beskrevs ovan.

2. EU får inte låna och bränna pengarna. De måste låna vidare.

EU borrowing is only permitted to finance loans to countries under its programmes EFSM, BOP, MFA and the recently adopted SURE instrument.
As part of its Recovery Plan, the Commission has proposed that it be exceptionally empowered to borrow to raise funds to fund crisis-repair and recovery actions during the immediate aftermath of the Covid-19 crisis.

ec.europa.eu
Notera källan, EU:s egen sajt

Ref

Tack till TS som hittat den finska professorn.

Hahaha. EU är mest maffiaverksamhet. Vi måste gå ur.

Men tyvärr går pengarna delvis till företag som kommer att ge Löfven, Fritzon, Ylva och de andra styrelseposter och liknande. Våra korrupta politiker spenderar våra pengar. Vi kommer aldrig ur EU, politikerna tjänar för bra på EU.

Tyskland har diskuterats i tråden. Jag vill bara lägga till att jag tror landet delvis är ett skenmål för vår berättigade ilska. Tyskland vill ju spendera nu. Det handlar bara delvis om deras export. Det handlar om att sätta en hel kontinent på spåret mot skuldsättning så att privata banker kommer att äga oss. Lite som USA.

Spoiler:

wwr: 75224746
guuben: 75224261
Jag är förvånad att denna debatt har inte alls förts i Sverige. Verkar som media har satt ämnet som tabu-belagt. Hälsar östra grannen.
(I Finland finns en liten chans att samma bidragspengar inte ges pga att konstitutionsutskottet i Finland anser att det står enot den finska grundlagen. Hoppet lever än.

Det är en finsk professor som påpekat att det strider mot EU:s egna regler att ge bort lånade pengar. EU medger själva att de bryter reglerna:

EU borrowing is only permitted to finance loans to countries under its programmes EFSM, BOP, MFA and the recently adopted SURE instrument.
As part of its Recovery Plan, the Commission has proposed that it be exceptionally empowered to borrow to raise funds to fund crisis-repair and recovery actions during the immediate aftermath of the Covid-19 crisis.

(från EU:s egen sajt)
fb 1 EU:s räddningspaket – är det lagligt?

Dessutom strider bailout mot Maastricht-fördraget:
fb 2 EU:s räddningspaket – är det lagligt?

tankar: 72498147
”Sverige skuldsätts för generationer – Lars Bern om EU:s stödpaket.”
2020-07-30
[—]
”De svenska politikernas vilja att ställa upp på stödpaketet handlar om att de hoppas få välavlönade jobb inom de överstatliga organisationerna eller i de internationella bankerna och liknande bolag.”
[—]
Källa: youtube.com

Jag håller med Lars Bern om att detta är ett av våra största beslut i Sverige och att det borde ha varit föremål för folkomröstning.

1 augusti, 2020
”Myten om det rika Sverige
Av Pettersson
INSÄNDARE. Vi har råd säger politikerna. Vi är ett rikt land. Men det var länge sedan vi var rika. Vi håller oss dock med världens högst betalde statsminister. Löfven tjänar 2.016.000/ år. Men han fick väl löneförhöjning nyligen med 48.000/år. Som jämförelse får Tysklands Merkel två miljoner jämt. Vi är definitivt det fattigaste landet i Norden. Första halvåret i år är Sveriges underskott 71,4 miljarder. 170 miljarder sämre än motsvarande förra året. För helåret beräknas underskottet till mer än 300 miljarder. Det kan bli mer om coronakrisen blir långvarig.”
[—]
”Nu har dock EU lyckats lura av Stefan Löfven ytterligare miljarder till EU:s ”återställningsfond efter corona”. Sverige ska betala sin del av de 8000 miljarder som ska delas ut till länderna i södra Europa. Länder med låg skatt och där man pensioneras vid 55 år. De ska hållas under armarna eftersom de är viktiga exportmarknader för Tyskland och Frankrike. Dit miljarderna efter en omväg via Spanien, Italien etc återvänder. Det hela är alltså ett räddningspaket för euron. En klubb Sverige inte är med i. Pengarna ska lånas upp och sätter oss i en skuld som våra barn ska betala. Det kommer de inte att klara. Vi är för evigt fast i EU:s garn. Med ett penndrag har man avskaffat den svenska demokratin. Löfven lovades i gengäld en liten rabatt på EU-avgiften. Inte ens den tycks han få. Tvärtom kommer EU-pamparna att kräva att få direktbeskatta det svenska folket.”[—]
Källa: petterssonsblogg.se

”INSÄNDARE. Miljarderna snurrar. Miljarder i krisstöd, miljarder till FN:s klimatfonder, miljarder i u-hjälp, 750 miljarder euro i EU-stöd, svenska skattepengar för att betala Somalias skulder…var kommer alla pengarna ifrån och vart går dom? Att t.ex höja pensionerna skulle ju kosta fickpengar i jämförelse.”
[—]
Källa: petterssonsblogg.se

Är Sverige demokratiskt? – Fjärde statsmakten nr 53 med professor Karl Olov Arnstberg,”
Arnstberg är professor emeritus i etnologi med en bakgrund från Stockholms universitet bland annat.
11 juli 2020
” Den viktigaste funktionen i vår demokrati är att vi kan välja ledare men framför allt avsätta ledare i allmänna val utan att behöva vidta våld eller liknande.”
[—]
”Att Sverige inte har någon sorts författningsdomstol som kan gripa in när politiker fattar orimliga beslut och grovt åsidosätter deras egentliga uppdrag, att tjäna medborgarna, anser Arnstberg är ett stort problem.
I dag kan statsminister Löfven skänka bort ett stort antal miljarder till överstatlig verksamhet som EU eller FN, utan att juridiskt kunna ställas till svars, inte ens om det bryter mot grundlagen. Det verkar inte finnas lagar som förhindrar att skattepengar skänks till andra länder och organisationer.”
[—]
Källa: youtube.com

Jag håller med om att en viktig fråga är: Hur demokratiskt är Sverige?

Jag instämmer med professor emeritus Karl Olov Arnstberg om att det är ett stort problem att Sverige inte har någon sorts författningsdomstol som kan gripa in när politiker fattar orimliga beslut och grovt åsidosätter deras egentliga uppdrag, att tjäna medborgarna.

Corona financial impact.
bbc

wwr: 72511193
Paketet på €750 bn är en ekonomisk katastrof. 500% ökning av EU:s utgifter jämfört med årets inkomster. Våra barn blir skuldsatta till 2058 bara för att EU säger att vi måste konsumera nu.

Paketet beror delvis på krisen för euron. Medelhavsländerna klarar inte att ha samma starka valuta som tyskarna. Tysk export vinner och nu måste Sverige hjälpa Italien och Spanien, trots att Sverige inte ens använder euro.

Italien får 1700 miljarder kronor, Spanien 1400, men Sverige bara 47 !

För 10 år sedan krossades Greklands ekonomi. Euron bidrog. Men ännu mer bidrog att de grekiska politikerna lånade upp stora summor. Dessa lånades delvis direkt av Tyskland som kunde ta över många grekiska företag i kraschen.

Men det är inte huvudproblemet med det aktuella paketet. Det aktuella paketet startar en mycket allvarligare utveckling. Man sätter hela Europa i skuld.

EU medger att detta är förbjudet enligt EU:s författning. Men ändå gör kommissionen det!

EU borrowing is only permitted to finance loans to countries under its programmes EFSM, BOP, MFA and the recently adopted SURE instrument.

As part of its Recovery Plan, the Commission has proposed that it be exceptionally empowered to borrow to raise funds to fund crisis-repair and recovery actions during the immediate aftermath of the Covid-19 crisis.

Källa: EU-kommissionens egen hemsida
ec.europa.eu

EU får inte låna och spendera. EU får bara låna och sedan låna vidare.

Även bailout är förbjudet enligt Maastrichtfördraget.

Avsikten är att påbörja ett förfarande där EU sätts i skuld. Lånen kommer att ägas av privata aktörer som banker. Dessa kommer då att kunna kontrollera de europeiska länderna genom att vi står i skuld till dem.

Hela Europa kan på sikt hamna i samma situation som Grekland.

Det är ett helt vansinnigt förfarande som har gjorts möjligt genom att våra politiker är korrumperade.

Det går oftast inte att följa pengar som EU tar in och ger vidare. Man kan ibland se vilket land de ges till, inte mer. EU tvättar pengarna.

Pengarna i paketet går till företag. Dessa företag kan sedan t.ex föra pengarna vidare till andra företag. I slutändan får politikerna själva tillbaka pengarna i form av t.ex styrelseuppdrag. Politikerna står dessutom under kontroll av massmedia som styrs av samma nätverk som bankerna. Den politiker som inte kastar bort våra pengar i de sydeuropeiska ländernas enorma budgetunderskott kommer att bli kortlivad när den skrivs ned av pressen.

Systemet verkar svårt att rubba: Internationella nätverk mutar våra politiker så att de kastar bort våra pengar och vi måste låna från banker som sedan kan kontrollera våra länder.

Ingen regeringschef för ett litet land vågar gå emot EU-kommissionen. Så för att slippa bli satt i skuld och ge bort kontrollen över landet så måste man gå ur EU. Och det gäller att gå ur innan skulderna blir så stora att man inte har råd att gå ur EU. Storbritannien visste vad de gjorde.

Expr
Lyx eu besparing

wwr: 72532249
Charlie Weimers (SD, Europaparlamentet) säger att Brexit gjorde att det sista motståndet mot en europeisk superstat kan ha försvunnit.

EU verkar tyvärr ta över nu. Var är det svenska motståndet? (AfS, NMR är tyvärr inte seriösa, imho)

Brexit bombshell: EU exploiting UK exit as ‘blank cheque’ to expand control over states

BREXIT has provided the European Union with a “blank cheque” to pursue plans for a “European superstate” taking over sovereign powers from its members, Swedish MEP Charlie Weimers claimed.

Brexit will strengthen attempts from the European Union to expand its influence across member states now the UK can no longer make trouble, according to Swedish MEP Charlie Weimers. The UK had long been considered one of the key obstacles to federalisation plans and some analysts suggested its departure would open the gates for the expansion of Brussels’ influence in the EU27. Speaking to Express.co.uk following the latest EU Summit in July, Mr Weimers suggested the decision to adopt a common coronavirtus rescue fund marked the first step towards federalisation.

express.co.uk

Det finns minst 3 EU-presidenter. Men när von der Leyen visas upp står det alltid bara “president”. Vi har kanske snart en europeisk president. Ruskig tanke. Bara de stora belopp vi skickar till Bryssel. Helt omöjligt att veta vad som sker med pengarna. Man vet knappt vilket land som får dem.

Det senaste paketet innebär att EU anser sig behöva öka budgeten med 500% bara för att vi skall “komma igång” efter influensan. Om EU fortsätter på detta vis kommer skuldsättningen att knäcka alla. Man gör ett Grekland av Europa, kontrollerat av företag och storfinans.

Croatia, corruption, recovery fund

SvT

Decisions can be made by consensus or by simple majority vote.

Voting is a very rare occasion in the EU Commission, it hardly ever happens.

There is no veto right since there are only 2 options : consensus or simple majority.

Collective decision-making

The Commission functions on the principle of collegiality. Decisions are taken collectively by the College of Commissioners, which is responsible to the European Parliament for decisions taken. Each of the 27 Commissioners carries the same weight within the decision-making process and they are equally responsible for the decisions made.

Collegiality guarantees:

* the quality of the decisions taken, since each Commissioner must be consulted on every proposal

* institutional independence, because decisions are adopted without partisan pressure

* the sharing of political responsibility across all Commissioners, even when decisions are reached by majority decision

The College can also decide on issues by voting on them. In this case, a majority of members of the College needs to vote in favour of the decision in order for it to be adopted. Each member of the Commission has one vote, and can only cast their vote in person.

ec

The quorum for College meetings is the majority of its Members. Decisions in the College are in general taken in a consensual manner. The President may formally note the consensus. However, the President or any Member of the Commission may request that a vote be taken. In that case, a majority of Members is needed for any proposal to be adopted. Each Commissioner has one vote, and Commissioners can only vote in person. The President draws the conclusions of College meetings, which are recorded in the minutes, prepared by the Secretary-General, and approved in one of the subsequent meetings of the College.

Source : page 5
ec2

quora

wwr: 72596862
Han har nog ingen laptop med sig i rullstolen och börjar sälja svenska kronor om Löfven inte sköter sig. Men han är ju en av de få medlemmarna av nätverken som uttalar sig i media så nog skall man lyssna på vad han säger. Utan tvekan var han drivande mot pundet, kronan, bahten och mycket annat men nu är han en symbol för ett stort hot mot Europa, skuldsättningen och den förlust av kontroll den medför.

Stoppa EU:s flyttcirkus
ab

uea: 72612330
Malmström: ”Sverige måste agera starkt inom EU”

Sveriges regering måste bli mer aktiva inom EU för att se till att samarbetet kan fungera efter coronapandemin, annars riskeras jobbtapp inom exportindustrin. Det säger förra EU-kommissionären Cecilia Malmström, L, till Sveriges Radio.
Cecilia Malmström är en av experterna i Omstartskommissionen som företagarorganisationen Stockholms Handelskammare samlat.
Malmströms kritik riktar sig främst mot att Sverige utmärkte sig som ett av de snålaste länderna under budgetförhandlingarna i juli.
– Sverige blir väldigt ensamt om man inte agerar starkt inom EU, säger hon.

Sverige ska kanske agera lika starkt som Malmström själv gjorde med Strasbourgflytten, hon kastade en miljon underskrifter i papperskorgen och höll igen käften.
EU-minister
Cecilia Malmström (fp) har chansen att i en riksdagsdebatt i dag ge nytt besked för att stoppa EU-parlamentets klimatvidriga flyttcirkus mellan Bryssel och Strasbourg.
Som EU-parlamentariker startade Malmström en namninsamling som över en miljon EU-medborgare skrev under. Som minister i regeringen har kritiken tystnat totalt. Varken hon eller statsministern vill lyfta frågan på något EU-toppmöte. Detta är anmärkningsvärt.

aftonbladet.se

wwr: 72618809
EU-clownerna är helt obetalbara. Jag har sett betydligt större totalsiffror än 2 miljarder. Fransmännen släpper aldrig parlamentet i Strasbourg.

I EU-parlamentet sitter 785 ledamöter från EU:s 27 medlemsländer. De har möteslokaler dels i huvudkontoret i Bryssel, Belgien, dels i Strasbourg, Frankrike. På båda ställena finns nybyggda kontor för mångmiljardbelopp. Huvudsakligen används lokalerna i Bryssel tre veckor i månaden, sedan åker alla till Strasbourg en vecka i månaden för ett fyradagarsmöte.

Flyttcirkusen
är en makalös misshushållning med ekonomiska resurser. En gång i månaden transporteras 3 000 ledamöter, EU-kommissionärer, tjänstemän, journalister, tolkar, översättare och assistenter. Till detta kommer material och underlag som vardera vägen fyller ett 20-tal långtradare. Detta kostar skattebetalarna minst två miljarder kronor per år.
Varje månad transporteras 3 000 ledamöter, EU-kommissionärer, tjänstemän, journalister, tolkar, översättare, assistenter och material som fyller ett 20-tal långtradare

Gröna Gruppen i EU-parlamentet har låtit The Stockholm Environmental Institute vid York-universitetet studera resornas klimatpåverkan. Resultatet är skrämmande. Flyttcirkusen genererar 20 000–30 000 ton koldioxidutsläpp per år. Det är lika mycket som 13 000 turochreturresor med flyg över Atlanten eller vad 4 000 genomsnittshushåll i London producerar per år.

Nicholas Stone, Quora:

Switzerland has a free trade deal with the EU and selective participates in the EU’s internal (single) market.

In 1972, the Swiss government signed a free trade agreement with the European Economic Community (EEC). The EEC was part of the European Communities, the forerunner to the current European Union. The Swiss-EU trade deals agreement covers tariffs, quotas and rules of origin.

Swiss-EU relations are also covered by other bilateral treaties negotiated from 1994 to 2002. These cover free movement of people; air traffic; road traffic; agriculture; technical trade barriers; public procurement; science; security; asylum; Schengen and fraud co-operation.

There is a guillotine clause covering the 1994–2002 treaties. If either the Swiss government or EU fail to apply any part of these treaties, then all of these treaties are suspended.

The Swiss government and EU have attempted to overhaul the treaties enabling less cumbersome application of the EU law in Switzerland. By June 2019, no compromise could be found. The European Commission did not extend stock market equivalence to Switzerland. The Swiss government responded with a counter measure.

The Swiss parliament have agreed to make selective budget payments to the EU covering specific projects. This amounts of CHF 1.33 billion over 10 years (about US$ 1.33 billion).

In practice, EU-Swiss relations mean:

There are usually no passport checks on travel between the EU and Switzerland, because of Schengen.
There are frontier checks for commercial traffic on EU-Swiss borders to check for customs payments, quotas and rules of origin documentation.
Switzerland follows EU agri-food and livestock regulations, so there are no SPS checks at Swiss-EU borders. The EU does allow the Swiss to bring livestock into the country from outside EU – but only at Geneva and Zürich airports.

uea: 72655967
Lantbrukare oroas för uteblivet EU-stöd.

Svenska lantbrukare riskerar att gå miste om en halv miljard kronor i minskat EU-stöd om inte staten går in med pengar.

Sveriges regering tillsammans med några andra medlemsländer har legat på för att minska EU:s flerårsbudget för 2021-2027. En uttalad svensk linje var inför budgetförhandlingarna var att den “gemensamma jordbrukspolitiken bör minskas väsentligt”. En av konsekvenserna blev att jordbruksstödet som går till Sverige kommer vara en halv miljard kronor mindre än i dag.

europaportalen.se

wwr: 72657721
Det är viktigt att följa upp hur det går. Men vad jag kan förstå så avser regeringen att kompensera lantbrukarna. Ärendet är inte slutbehandlat. EU:s budget är inte slutbehandlad, inte heller den svenska. EU:s utgifter ökas ju enormt men läggs inte på jordbruk utan går istället bl.a till Italien och Spanien.

Vi får ju tillbaka så lite av det vi betalar till EU. Om vi kunde betala mindre till EU är det effektivare om vi sköter jordbrukspolitiken själva.

wwr: 72683819

Välkommen till Sverige, bin Laden!

Cypern säljer pass till bin Laden-släkting och andra. Bara att välkomna till Sverige. I Löfvens Europa hjälps vi åt och bygger inga murar. (50 miljarder kronor drog Cypern in där)

Ekot kan tillsammans med tv-bolaget Al Jazira och det svenska Utrikespolitiska institutet avslöja att Cypern mellan åren 2017 och 2019 ska ha sålt minst 2 500 “gyllene pass” till personer som betecknas som “högriskindivider”.

Bland köparna finns ryska oligarker, kinesiska affärsmän och andra personer som är dömda eller misstänkta för korruption och penningtvätt.

För omkring två miljoner euro har personerna kunnat köpa ett cypriotiskt pass som gett dem rätt att bli EU-medborgare. Passen gör det möjligt för de här personerna att fritt resa och leva i EU.

Enligt läckan finns bland annat namn på omkring 1 000 högt uppsatta ryska medborgare med “starka kopplingar till Kreml”. Också en medlem av familjen bin Laden ska ha köpt ett pass.

svenska.yle.fi

EU CAP, Common Agricultural Policy

uea: 72704576
Massdöden av svenska jordbruk riskerar att få förödande konsekvenser.
Sveriges beredskap vid kris är inte den bästa – och en av de svaga punkterna är den låga inhemska produktionen av livsmedel.

Så går det när våra politiker tycker det är viktigare att få beröm i Bryssel än att värna svenska bönder och livsmedel.

expressen.se

Troligen minskade man på beredskapslagren för att använda pengarna till att betala till EU istället.

LOTTA GRÖNING
Sveriges jordbrukspolitik är en pågående katastrof

Massdöden av svenska jordbruk riskerar att få förödande konsekvenser.

Sveriges beredskap vid kris är inte den bästa – och en av de svaga punkterna är den låga inhemska produktionen av livsmedel.

Så går det när våra politiker tycker det är viktigare att få beröm i Bryssel än att värna svenska bönder och livsmedel.

Svenskt jordbruk har under de senaste decennierna påverkats av en omfattande strukturomvandling. Det är ingen självdrivande kraft som verkat utan utvecklingen är helt och hållet styrd av politiska beslut. Först kom inhemska krav på centralisering och storskalighet och med EU-inträdet fick vi visionen om globalisering och att andra EU-länder är bättre lämpade att hantera livsmedelsproduktionen än Sverige.EU drog upp riktlinjerna för ett jordbruk som i en alltmer och globaliserad värld måste producera allt större mängder livsmedel vilket givetvis gynnade större företag som var specialiserade på ett fåtal grödor eller boskap. Så föddes den storskaliga industriproduktionen. Det resulterade i massdöd av inhemska jordbruk och en ökad handel med livsmedel och jordbruksvaror.

De jordbruksföretag som fanns kvar blev stödberoende av EU och Sverige fick en komplex och mycket omfattande administration för att hantera stöden.Förväntningarna när vi gick med i EU var att vi skulle delta i ett mellanstatligt projekt, med det har blivit allt tydligare det senaste decenniet att EU är ett politiskt projekt med överstatliga ambitioner och lagstiftning.

expressen.se

80 PERCENT OF THE EUROPEAN MONEY FOR AGRICULTURE GOES TO THE 20 PERCENT LARGEST FARMER

utrecht

wwr: 72705307
Och det som nämndes tidigare är ju typiskt EU. Man 5-dubblar utgifterna i år i det paket som godkändes i mitten av juli. När Sverige försöker protestera mot detta säger EU att jordbruksstödet, som istället ligger i den vanliga budgeten är hotat.

Sedan låter man bli att spika den minimala rabattökning som Löfven fick med sig hem. (2.5 mdr, paketet var på 7500 mdr).

Nu kommer inte rabatten att beslutas förrän i slutet av året. Om Löfven nu bara säger “Ja, Ja” till allt som beslutas under hösten, kanske han slipper nesan att rabatten han skröt om, fryser inne.

wwr: 72727455
Det stämmer mycket i OP-posten. 5 dubblade utgifter mot årets inkomster i EU säger väl det mesta.

Jag är inte i Sverige just nu. Men där jag är gäller fortfarande ganska mycket social distancing. Kommunikation mellan människor har minskat. Misstänksamheten har ökat, kan min granne vara smittbärare? Influensasäsongen är över, men de flesta bär åtminstone munskydd inomhus, som symbol för sin rättrogenhet. Globaliseringens föregångare, kristendomen använde kors. Massövervakningen flyttar fram. Man registreras vid besök på varuhus, på flera ställen fotograferas man. Kristendomens bikt var ett simplare sätt att skaffa underrättelser.

Globalisterna kastade tillfälligt klimatlärorna överbord och hoppade på influensasäsongen. Man börjar förstå varför.

TonyDR: 72539396
Antar att den här artikeln passar för tråden

twitter.com

Det var ju en del vettigt. Kom från en kanske inte helt hjärntvättad utlänning. Twitter kallar vänsternationalismen för nationalsocialism.

Att själva fatta beslut får vi ju ibland göra när politiker och media duckar. Vi skall ju lösa klimatproblemet åt dem. Vi kan ju köpa en elbil eller något. I vilket fall blir det fin splittring i samhället när vi alla skall tolka Keelingkurvan. (Visst skall diskussionen uppmuntras, men till slut måste politikerna ge riktlinjer.)

Så växer vänsternationalismen under krisen

Vi vet också att journalistyrket har blivit allt mer professionaliserat. Det är inte otänkbart att den träning och utbildning som ges också involverar en socialiseringsaspekt som innebär att gemensamma normer kring vad det innebär att vara journalist etableras och förs vidare.

Det som känntecknar vänsternationalismen, förklarar Aylott, är uppfattningen att ens egen nation är distinkt från och väsentligen bättre än andra:

– Interna kritiker är suspekta, eftersom de riskerar att skada nationens intresse. I Sverige betonar denna variant av nationalism oftast nationens modernitet, rationalitet och förmåga att agera kollektivt för att uppnå politiska mål

Det betonades att medborgare själva skulle fatta egna beslut utifrån rekommendationer istället för att staten skulle reglera med förbud.

– Det här var förvånande, jag menar tänk bara på alla delar i det svenska vardagslivet som annars är reglerade av staten: arbetsplatserna, arbetsmarknaden, familjelivet, användningen av alkohol och narkotika, sexuella relationer med mera. Det finns inte mycket utrymme för självständiga beslut inom dessa områden, men när pandemin kom så anförtroddes svenskarna frihet att agera utifrån självständigt tänkande

wwr: 72776617
Ja. Snacket om att britterna har en orealistisk attityd är fel. Vad de har för attityd kan man diskutera. Men EU har i stort sett bara sitt standardavtal med höga avgifter och omfattade lagstiftning från Bryssel. Skall man vara med i EU måste man gå med på det.

Det finns undantag. Om folk visste hur lite Island och Norge betalade skulle de protestera. Det rika Norge betalar bara 8 mdr (Sverige 40) per år och får förmodligen tillbaka så mycket att det är orsaken att de hemlighåller summan. Island betalar nästan inget alls, slipper dessutom lagstiftning från Bryssel utom vad gäller fri rörlighet. Norge sätter även egna tullar på varor som stannar i landet.

Det enda Island och Norge inte erhåller är representation i Bryssel. Och hur mycket vi kunde påverka där, det såg man senast …

uea: 72795478
EU-parlamentarikern Heléne Fritzon (S) vill stoppa nästa resa till sessionen i Strasbourg som ska hållas 14-17 september.
Hon har därför skrivit ett brev tillsammans med andra parlamentariker till ordföranden i Socialdemokraternas grupp i EU-parlamentet:
– Vi är starkt emot att Europaparlamentet flyttar mellan Bryssel och Strasbourg över huvud taget av kostnads- och klimatskäl. Att resa till Strasbourg nu i september vore särskilt olämpligt i rådande läge med den stora risken för ökad smittspridning det innebär när Europaparlamentariker och personal från 27 medlemsländer ska resa dit, säger Fritzon till Aftonbladet.

Sedan blir hennes tafatta flyttkritik bara nedtystad.

Man fundera på varför tidigare svenska EU parlamentariker bara åkt jo jo utan att reagera.

aftonbladet.se

wwr: 72795992
Fritzon sade även att hon i sitt anförande skulle framföra att man inte borde försöka ta ifrån Löfven och de andra den lilla rabatt han skröt med när han kom hem från Bryssel i juli.

Det kanske hon gjorde. Men vid omröstningen lade hon ned sin röst, liksom övriga sossar.

De snackar om klimatet men fortsätter att producera CO2 motsvarande 13.000 flygresor t.o.r. över Atlanten årligen, genom de onödiga resorna.

Men de försöker täcka över nu.

De godkände 7500 miljarder utgifter som kommer att öka CO2 kraftigt. 5 hela årsbudgetar vi måste låna till.

Samtidigt som regeringen vill sänka EU-avgiften.

Enstaka EU-parlamentariker kritiserar flyttandet. Men inte mern än att de själva bara får lite PR. Macron can alltid lägga veto mot att avsluta flyttandet. MEP protesterar delvis “pga Corona”, inte med kraft mot flyttandet som helhet.

Det handlar om att ge minimal kritik för att försöka gömma den enorma skuldsättningen som inletts.

wwr: 72847961
Vad sägs om detta svar från EU-informationen. Jag har gjort fetmarkeringarna.

Fråga:

EU spokesperson for Foreign Affairs and Security Policy is Nabila Massrali.

Can I please ask:

How and by whom was she appointed?
How long is her term of service?
What is her country of birth and her citizenship?

Thank you

Svar:

Dear NN,

Thank you for contacting the Europe Direct Contact Centre.

Futher to your enquiry, we can inform you that we have transmitted your message to the Secretariat-General. Please find their answer below.

“Many thanks for your question, which concerns protected personal data of one of the Commission’s employees. Because this personal data is protected by law, we cannot provide you with an answer.

General information about working for the EU you can find on our website: ec.europa.eu
General information about access to Commission documents and the restrictions to this access you can find here: https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/service-standards-and-principles/transparency/freedom-information/access-documents/how-access-commission-documents_en”

We hope you find this information useful. Please contact us again if you have questions about the EU, its institutions, or activities.

——————————————————

With kind regards,
Europe Direct Contact Centre
We answer all questions about the EU

00 800 6 7 8 9 10 11

Europedirect.europa.eu

Information provided by Europe Direct is not legally binding.

Since 2008, Switzerland has contributed CHF 1.3 billion towards various projects designed to reduce the economic and social disparities in an enlarged EU.[16] One example of how this money is used is Legionowo railway station, Poland, which is being built with CHF 9.6 million from the Swiss budget.[17]
Wikipedia

Cucumber Bending Ordinance: The Day On Which Cucumber Discrimination Began
Posted on July 18, 2018 Authoradmin Comment(0)
Translation from German to English: Dominik Kirchdorfer
30 Years ago the European Community adopted the so called cucumber curvation regulation. It garnered much criticism and ridicule for the EC. Was it justified?
Cucumbers must all be straight: 30 years ago, the Commission of the European Communities adopted Regulation (EEC) No 1677/88, better known as the Cucumber Bending Regulation. Until 2009, there was a rule that stipulated that cucumbers of the grade Extra may have a maximum curvature of ten millimeters to ten centimeters in length.
euro-babble

Tower of Babel
Wikipedia

wwr: 72866303
Corona är över, influensasäsongen är över. Men nu inför man mötesförbud i Storbritannien. NWO går på knock, verkar det som. (Kinesiska polisen har aldrig gillat folksamlingar, men “smittspridning” kom de aldrig på.)

130 SVT Text Onsdag 09 sep 2020
UTRIKES PUBLICERAD 8 SEPTEMBER

England förbjuder stora sammankomster

Från och med måndag den 14 september
kommer sammankomster med fler än sex
personer att förbjudas i England efter
ökad smittspridning i landet. Det
rapporterar BBC.

De nya reglerna kommer inte att gälla
skolor, arbetsplatser, bröllop,
begravningar och sportevenemang
.

Vi får tillstånd att studera, gifta oss, jobba, kolla fotboll och bli begravda. Filmen Matrix har blivit verklighet.

wwr: 72876375
Mötesförbud i Storbritannien och andra länder – Orwells “1984” en verklighet?

Är dessa restriktioner nödvändiga eller utnyttjar globalisterna Corona som svepskäl för att ytterligare slå isär samhället?

HIT FOR SIX New coronavirus lockdown rules – Brits banned from meeting in groups of six or more from Monday – or face £100 fines

Currently, people only face fines for gathering in groups of more than 30. And they can only legally meet inside with one other household.

But that will be changed so any of the six can be from different households, in an attempt to bring rules in line with outdoor gatherings.

The number of Covid-related deaths in the UK also hit 32 yesterday — the highest for weeks.

thesun.co.uk

Following spike in cases, groups of more than six people will be banned from meeting. Meanwhile, Israel began a week-long campaign of evening curfews and school closures in 40 zones.

m.dw.com

At a press conference, the premier will confirm that police will have new powers to disperse and fine any group larger than six people meeting indoors or outdoors from Sept. 14. That marks a tightening of the current rules, under which police can break up gatherings of more than 30.

There will be exceptions for people getting together for work, weddings and funerals as well as for organized sports — but parties in pubs and restaurants, and gatherings in public spaces will all be hit by the new limits.

theprint.in

Topic: Alla typer av åtgärder mot Corona som kan tolkas som politiskt motiverade och inte är nödvändiga av smittskyddsskäl. Är statistiken tillräckligt övertygande för att motivera dessa åtgärder?/QUOTE]

The-Servant: 72876390
Något håller dom på med, mörkrets makter.

Jag tror att det beror på att den här Conjob-19 grejen är och var en stor fet bluff från början till slut. Den verkliga agendan är den som utspelar sig runtom i världen och som i grunden förändrar vårt sätt att leva.
Det kommer ju dock antagligen mera, är det inte virus så är det något annat som ska fånga folks intresse och forma massornas tänkande.

Jag ser på saken såhär… Conlie-19 är en lögn som används på samma vis som lögnerna om klimathotet och terrorhotet. Man använder sådana lögner för att förändra folks beteende och för att föra världen dit man vill. Man vill att befolkningen skall ropa efter åtgärder som tar deras friheter i utbyte mot så kallad “säkerhet”.
Agenda 21/2030
regeringen.se

Detta är en psykologisk världsomspännande operation som leds av den här världens verkliga makt. Det är dock svårt att exakt precisera var denna makt har sitt huvudsakliga säte…

Den nya tidens krig.
Folk ser igenom det gamla sättet där man ställer länder mot varandra i krig, det är helt enkelt inte en gångbar väg att för en främmande makt attackera länder så som Frankrike, Danmark, Sverige, Finland osv folk skulle protestera högljudt om sådant gjordes, världens länder är för lika och internet har helt tagit bort mystiken om “det farliga landet långtbortistan som vill attackera oss” . Därför är det nu osynliga fiender likt “virus” “miljö” och “terror HOT” som gäller, inskränkningarna i frihet sker inte bara som effekt av att något har hänt utan som en förberedelse för något som hypotetiskt skulle kunna hända i framtiden.
forsvarsmakten.se

Men det finns hopp såklart.
Läs bibeln,

wwr: 72876618
Ja, det var välformulerat av The-Servant.

Passagen om kristendomen hoppade jag över. Kristendomen var bara globalismens företrädare. Djävulen, främmande makt, terror, klimat, hållbarhet, solidaritet, miljö, virus och säkert flera andra ursäkter att forma oss.

Internet har, som sagt, förändrat bilden en hel del. Djävulen fungerade i tusentals år. Gissningsvis kommer inte Corona och klimatet att fungera lika länge som undanflykter för kontrollåtgärder.

Britter kan jobba och studera som vanligt, gå på fotboll men får inte träffas fler än sex personer. Konserter, politiska möten och vanliga fester blir förbjudna.

Organiserade sportevenemang blir tillåtna. Statligt godkända, förmodligen.

Borde det inte bli protester i Storbritannien nu?

I Kina fick man hålla tal på sitt födelsedagskalas om man undvek politik, sex och religion vill jag minnas. Alla kände till vad man inte fick tala om. Man kunde diskutera förtrycket men inte med mer än 2-3 personer i taget.

De stryper åt allt de kan nu, globalisterna.

wwr: 72913855
Jag har inte sett några organiserade protester. Löfven och finansministern har sagt att de vill ha sänkt EU-avgift. Men detta paket höjer EU-utgifterna för i år med 500% av inkomsterna! Italien får t.ex 1700 miljarder och Sverige 47 miljarder av paketet. Ändå säger Löfven att det är ett bra avtal. Politikerna är korrumperade av bl.a styrelseposter och folket splittrat av bl.a massinvandring och feminism. Pressen stöder EU.

Det ser dåligt ut för Sverige. Brexit gjorde att EU kan köra på utan motstånd.

Mertillen: 72962005
Enligt den här länken vräker Sverige ut 150 nya miljarder till EU.

vk.se

Är det en engångs-summa som betalas 2021?

wwr: 72962172
Är det någon som vet?
Två paket €540 + €750 bn dvs 870% ökning av EU-budgeten €150 bn.
870% av Sveriges avgift på 40 bn kr =
350 miljarder kronor
Och Sverige får nästan inget tillbaka. Av de 750 bn gick bara 5 till Sverige!

Edit
Och så får vi dra bort Storbritanniens €13 bn netto. Dvs 8.6% av EU-budgeten. Kanske en 380 miljarder kronor räcker i runda slängar??? *ont i huvudet*

Nu har EU ökat utgifterna för superdatorer med €8 bn. De var tidigare €1 bn.
3.5 kommer från budgeten och tydligen skall man ta ifrån medlemsländerna lika mycket (3.5) utanför budgeten. Privata aktörer skjuter till 1 bn.
hpc

tankar: 73022522
Barnen får betala Eus stödpaket – Hans Jensevik om skuldsättningen av Sverige.”
22 sep 2020
”I detta program talar Swebbtv:s Mikael Willgert med nationalekonomen Hans Jensevik. Samtalet handlar om konsekvenserna som uppstår då kommuner eller Sverige som helhet belånar sig för mycket. Ämnet är aktuellt i samband med att Stefan Löfven gått med på EU:s stödpaket efter Coronapandemin, det som kallas EUs återhämtningsfond.”
[—]
”Vad kan nu tänkas hända med Sveriges ekonomi i och med borgensåtagandet för EU:s stödpaket när landet inte längre kan betala för sina löpande kostnader och låneamorteringar? Kommer då internationella lånegivare att börja snegla på våra hamnar, vägar och annan infrastruktur? Hans Jensevik menar att vi, precis som krisande Grekland, kommer att få lämna ifrån oss nationella tillgångar vare sig vi gillar det eller inte. Vi kan inte räkna med att de sittande politikerna kommer värna våra tillgångar, utan precis som med Fredrik Reinfeldt kommer de att erhålla extremt välarvoderade tjänster efter sina karriärer inom svensk politik.”
[—]
”Muslimska brödraskapet är en politisk kraft som Jensevik varnar för. Han menar att flera partier kohandlar med deras svenska förgreningar för att få röster i valen. Runt 15-20 riksdagsmandat är vad det kan ge om man som politiskt parti kan få den muslimska gruppens röster. Hans Jensevik anar att de två grupper som sneglar på makt och inflytande i Sverige, dvs. det internationella kapitalet och den muslimska gruppen, inte kommer ha svårt att lura av oss tillgångar. Detta beror mycket på den närmast religiösa tro politikerna uppvisar. Men det svenska samhället byggdes en gång på vetande.
Källa: youtube.com

wwr: 73022530
Det är helt riktigt. Våra politiker är mutade genom att få extremt välavlönade arbeten efter det vi röstat bort dem. De som sitter i EU har dessutom dessa jobb samtidigt som de skall försvara Sveriges intressen. De skickar så stora belopp till EU att Sverige skuldsätts. På sikt kommer internationella intressen att kunna ta över Sverige på samma sätt som i Grekland där företag, hamnar, flygplatser nu sköts av tyskarna.

Våra politiker säljer ut Sverige för att få egna högavlönade jobb. Annars skulle aldrig t.ex Löfven gå med på att t.ex skicka 1700 miljarder till Italien, 1300 miljarder till Spanien men själv nöja sig med att vi bara får 47 miljarder av paketet.

(Jag lade till en fetmarkering i citatet.)

wwr: 73022769
Precis som beskrivs i inläggen ovan. Länder kan börja gå i konkurs. T.o.m. Forbes medger detta. Paketet i tråden bidrar starkt.

The Coming Sovereign Debt Crisis Will Boost Cryptocurrencies

As economics seems to be devolving into a race to accumulate more debt, an emerging sovereign debt crisis is starting to accelerate. More than a hundred countries are expected to pay $130 billion in debt interest by this year — with about half of that debt being held by private investors.

taking on more debt may lead to unstable financial and economic instability.

Countries may be quickly swamped by instability in their debt and the increasing interest rates demanded of them.

There is the possibility that with economic slowdown, a raft of sovereign bankruptcies will happen: countries overwhelmed by their debt obligations will see their yields attacked, with investors asking for more return in order to hold certain forms of sovereign debt. This makes it much more difficult for the country to service its debt and at an extreme, negotiate deals with investors that are akin to a bankruptcy.

This is nothing new — after the 2007-2008 recession, there were sovereign debt crises around the world, including the famous Eurozone sovereign debt crisis

the possibility of multiple nations declaring default,

forbes.com

Löfven ger bort våra pengar så Sverige riskerar gå bankrutt. Det är innebörden av vad Forbes skriver.

(Sedan vill artikeln även lura in folk i kryptovalutor, men det skippar vi nu.)

(Also about Lebanon)

wwr: 73046422
EU fungerar inte alls. Vi har inget att säga till om. Det blir inget mer fred för att vi skickar 3000 miljarder till Italien och Spanien när EU:s senaste valutaexperiment kraschat.. (Den typen av omfördelning kan väcka missnöje och oroligheter.) Det sker för långt bort och olika länder fungerar olika.

Von der Leyen och Ylva Johansson har 0 att säga till om. Det gäller oberoende om presidenten som nu utsetts vid stängt sammanträde eller röstats fram. Andra tar makten. Schweiz och liknande är den rätta vägen. (I morgon röstar de om EU, jaktplan, pappaledighet, skattelättnad för familjer och vargjakt.)

Man vad gäller frågan. Det ser illa ut. Globalisternas två senaste sk-tgrejor verkar ta fasta på att låsa in oss. Vi måste stanna i trygga Europa annars kanske vi börjar förstå att man inte dör direkt av virus i Kina eller skjutningar i USA.

Den här andra vågen av Corona är misstänkt uppblåsta siffror. De vill låsa fast oss, det står helt klart.


Massmedia rapportering av antalet döda på ett sätt som liknar att ett rekord satts.

Sverige1990: 73070480
Globalismen = (Censur) i förklädnad.

Världen håller på bli ett fängelse på grund av globalismen.

wwr: 73076495
Kan bara instämma. Nog handlar det om att immobilisera och isolera oss. “Globalism” är en falsk term.
Man får bjuda max 15 personer på bröllop i Storbritannien. Praktiskt taget inga andra möten för mer än 6 personer tillåtna. Dock tillåts passivisering med “organiserad” (statligt godkänd?) idrott inför stora åskådarmassor.

Avrådan från att tala med andra på Bangkoks SkyTrain. Japanerna känner sig nog hemma.

Den nya religionen Covidendomen stinker. Eller kanske är den nya socialismen en ideologi – Covismen.

wwr: 73251790
Det handlar om att isolera människor från varandra, bl.a för att förhindra att de protesterar mot den ökade toppstyrningen. Influensasäsongen är sedan länge över och tidigare influensor har inte ansetts motivera dessa åtgärder.

Nationellt nödläge i Frankrike

Frankrikes regering har på nytt utlyst
nationellt nödläge pga coronapandemin.

Fr.o.m. lördag råder nattligt ute-
gångsförbud i Paris och åtta andra
stora städer. Utegångsförbuden gäller
21-06 i fyra veckors tid.

Ett tidigare nödläge var i kraft från
24 mars till 10 juli. Det innebar
bl.a. att regeringen fick stifta lagar
utan parlamentets godkännande.

Text-TV

wwr: 73099763
Macron visar vad han avser med EU: Frankrike skall leda Europa. Napoleon – de Gaulle – Macron

VILNIUS — The EU is “screwed” if the European Parliament no longer meets in Strasbourg, French President Emmanuel Macron said Tuesday.

Macron’s remarks, on a visit to Lithuania, reflect growing French anger over decisions by the Parliament to meet in Brussels rather than travel to Strasbourg for plenary sessions, due to restrictions and concerns linked to the coronavirus.

politico.eu

Jag håller med i påståendet till del. EU is screwed anyway. Efter att Macron och Merkel kört över oss med de €750 bn gäller det bara att komma ur organisationen. Men det går inte ens att rösta sig ur EU. Alla riksdagspartier och media stöder EU. Politikerna är köpta med delar av de enorma belopp de godkänner till EU. Pengarna försvinner in i EU-maskineriet och kan ej spåras i detalj. Mycket går till företag, t.ex för att få “bra fart på Europa”. Företagen slussar sedan pengarna mellan varandra och en del går till t.ex styrelseuppdrag för politiker som godkänner mer pengar till EU och till sig själva.

%%%%% EU
continues here

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.007 05 (003) European Union: tax on plastic

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.