Categories
assange, wikileaks zAll pages

03.1.003.007 (012) Julian Assange (004) …; Wikileaks (004) …;

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

wwr: 71370781

Det där har vi ju diskuterat en hel del i en annan tråd. Jag hänvisar till ett tidigare inlägg där.

(FB) Wikileaks grundare Julian Assange eftersökt för våldtäkt i Sverige

Sedan dess har t.ex detta tillkommit:

Han förlovade sig ju med en av sina advokater och de fick två barn, varav ett även besökte honom allt medan han satt “isolerad” på ambassaden. Hennes pappa kom från Kuba 1959, förmodligen Castromotståndare dvs Amerikasupporter. Enligt uppgifter i tråden bor även fästmön/advokaten och Assanges barn i USA. Hon hade så skumt förflutet att hon i det närmaste helt rensats bort från nätet. Fästmön/advokaten hade kontaker med kanadensisk globalistorganisation. Hon har dubbla identitieter.

Men jag tror den diskussionen bäst fortsätter i den tråden?

Vad gäller det aktuella så är det mycket märkligt att Assange drar ut på förhandlingarna. Han har haft mer än ett år på sig att förbereda sig. Det handlar om att han är delaktig i att visa att om man kritiserar USA så får man lida. Det är vad man vill visa med denna förhandling.

wwr: 71380558

Assange valde att ta de 7 åren på ambassaden, framför att klara ut de ringa anklagelserna med den svenska polisen. Han verkar fortsätta på samma spår nu. Mer än ett år borde ha räckt för att förbereda sig. Han är ju inte ens under straff nu. Hans advokater borde ha klarat av att förbereda detta nu.

Det har säkert varit en besvärlig tid periodvis. (Men han träffade även en tjej och fick 2 barn.) Men det blir värre av att dra ut mer på det.

cons

Okynne: 71555287

Nu har datum för de fortsatta förhandlingarna i London bestämts.

Det blir 7 september.

wwr: 71555464

Det blev nästan ett år till i finkan för Julian, utan att vara dömd för något. Allt bara rullar på. Och så det här trasslet med Corona. Attans otur.

wwr: 71613840

Sheldon Adelson ligger bakom det spanska spåret med Morales, UC Global och CIA.

Det här man kunnat misstänka hela tiden 😀

thegrayzone.com

An exclusive investigation by The Grayzone reveals new details on the critical role Sheldon Adelson’s Las Vegas Sands played in an apparent CIA spying operation targeting Julian Assange, and exposes the Sands security staff who helped coordinate the malicious campaign.

Det blir långa förhandlingar.

Discussion on Collateral Murder, Baghdad

wwr: 72057846

Nu lägger USA till anklagelser om samarbete med hackers. Men åtalspunkterna står kvar oförändrade.

Assange is alleged to have provided the leader of hacking group “LulzSec” with a list of groups to target in 2012 in order to obtain information to post to the WikiLeaks platform.

thehill.com

wwr: 72121167

Okynne: 72058315

Där berättas också om förehavanden med en ej namngiven “Teenager” som Assange ska ha mött i något NATO-land och som läckte “data stolen from a bank”. (Vilket NATO-land det handlar går nog bra att räkna ut ifall man följer alla ledtrådarna inklusive datum för släppanden i texten.)

Det finns mycket mer. Berätta gärna om intressanta saker ni hittar!

“Teenager” är givetvis mytomanen (kallad så av Hrafnsson) Sigurdur Thordarsson aka Siggi the Hacker, En verklig FBI golbög. Trots sin ringa ålder har han flera långa fängelsestraff bakom sig för förskingring och upprepade fall av sex med småpojkar. Det enda de aldrig fick fast honom för var kuppen mot godisfabriken. – En Wikileakslegendar.

The volunteer was Sigurdur Thordarson,

bloomberg.com

Här är en typisk bild på Siggi, på väg till någon av sina många domstolsförhandlingar

i.imgur.com

Goulburn: 72419001

Har kollat lite på vad som skrivits om förhandlingen den 27 juli. Här är ett reportage.

wsws.org

Det verkar varit ganska amatörmässigt. Inte mycket åstadkoms. Det sägs att det kan bli många och långa förhandlingar under de närmaste åren trots att denna rättsprocess officiellt redan pågått i snart 1,5 år.

Undrar vad som är syftet med rättsapparaten i det s.k. västerlandet nu för tiden. Är det att utröna vad som är rätt eller orätt, vad som är sant eller falskt?

Eller är det viktiga att se till att så många jurister som möjligt ska kunna kvittera ut så mycket arvode som möjligt?

trenterx: 72618853

I dag för tio år sedan, tisdagen den 17 augusti kring kl 9 på morgonen, skedde det kondomlösa samlaget mellan Julian och Sofia. Det som senare kom att beskrivas som våldtäkt av polis och åklagare. Sofia tog ledigt från jobbet och Julian återvände på kvällen till Anna A:s bostad.

wwr: 72629579

trenterx: 72629445

I dag för tio år sedan: 18 augusti 2010. Anders Hellner på Utrikespolitiska institutet varnar i en intervju med SVT Rapport för att närvaron av Wikileaks och Assange i Sverige utsätter Sverige för starka amerikanska påtryckningar. Hans varning är profetisk:

Skulle USA utöva starka påtryckningar för att få stopp på de här läckorna så kan det politiska etablissemanget i Sverige ställas inför ganska svåra prov, säger Anders Hellner.

Det var bland annat samarbetet med Piratpartiet som störde.

svt.se

Men Wikileaks planer på att sätta upp en filial i Sverige hade inletts redan under våren 2010.

nyteknik.se

Sedan man diskutera hur pass mycket rebeller de är, Assange, Wikileaks och Piratpartiet.

Wikileaks startade på Amazon som ägs av världens rikaste Jeff. Sedan tog Piratpartiet över. Högste ansvarige Piratpartistens farfars far var statsminister i Sverige …

Spoiler:

trenterx: 72639504

I dag för tio år sedan, torsdagen 19 augusti 2010. Anna A ber Julian Assange flytta ut från hennes lägenhet, vilket han gör dagen därpå. Anna sover hos en journalistkompis torsdag kväll. Hon är inte längre presstalesman för Wikileaks. Schismen mellan Julian och Anna har börjat. Annas flört med Piratpartiet är också slut –detaljer kan finnas i Rickard Falkvinges vittnesmål.

trenterx: 72651427

I dag för tio år sedan, fredagen den 20 augusti 2010: Julian Assange anhålls i sin frånvaro och efterlyses misstänkt för våldtäkt. Vad hände?

1. Ett antal telefonsamtal pågår under dagen mellan Sofia W, Anna A och Donald Boström, som i sin tur samtalade med Julian. AA och SW hotar med att gå till polisen för att tvinga Assange att HIV-testa sig.

2. Ungefär klockan 14 besöker AA och SW Klara Närpolisstation. Polisen Linda Wassgren förhör båda tillsammans; samtalet leder fram till anklagelse om våldtäkt. Därefter förhör hon Anna och Sofia separat. Linda ringer runt för att kolla med kollegor och överordnade.

3. Anna lämnar polisstation efter en dryg timme. Hon fortsätter dock samtalen med Donald Boström utan att berätta att de redan varit hos polisen. Sofia kommer att stanna kvar drygt fyra timmar hos polisen. Kl 16.40 påbörjas ett formellt förhör av Sofia, genomfört av Irmeli Kranz.

4. Kl 1700. Linda Wassgren och jouråklagare Maria Häljebo-Kjellstrand kommer på telefon överens om att Assange skall anhållas och efterlysas för våldtäkt. Beslutet tas utan att rådfråga den polis (IK) som just påbörjat förhör med Sofia W. Kranz säger själv att hon hindrades att tala med jouråklagaren.

5. Sofia får reda på beslutet fem minuter senare och blir chockad. Hon skickar ett SMS mitt under förhöret, kl 17:06, med innehållet att ” she was shocked when they arrested JA because she only wanted him to take a test (17:06)”. Sofia vägrar att underteckna förhöret när det avslutas, kring 18.30.

6. Svenska regeringen har kräftskiva på Harpsund. Regeringen får under kvällen reda på att Assange är anhållen och efterlysts.

7. Jouråklagaren MHK bekräftar i en intervju med Expressen att Assange är anhållen i sin frånvaro och att det handlar om övergrepp mot två kvinnor.

Svenska staten har alltså inlett sin process mot Assange. Om vi tror Sofia på hennes ord så har hon inte riktat anklagelser om våldtäkt mot Julian. Hon SMSar samma kväll att hon känner sig överkörd av polisen och andra i sin närhet.

Okynne: 72652228

Tack för sammanfattning! Jag har några smärre kommentarer till en del punkter.

Det var väl direktkontakt mellan AA och Assange och mellan SW och Assange också, i alla fall enligt förhöret med Assange som hölls elva dagar senare. Där säger han att denna dag talade han med AA och hon “anklagade mig för åtskilliga saker”, däribland det med kondomen som var första gången han hörde det. Och dessutom säger han att det var denna dag som han kontaktades av en “gemensam vän” till honom och AA som var på sjukhuset och talat om DNA och polis, dvs. SW även om han där kallar henne “Sonja”. (Tyvärr var inte polisen intresserad av detta, så de avbröt förhöret där.) Att SW och Julian hade ett långt samtal säger han också till Daniel Boström. Enligt förhöret med honom har Julian berättat om ett sånt långt samtal och sagt att hon inte tänker gå till polisen och “de var helt eniga” och det hade varit “jättevänligt, jättesnällt”.

Hon har inte undertecknat förhöret, men vet vi om någon vägran? Vad jag minns kan det lika gärna ha varit så att ingen bad henne att underteckna? Kanske bara för att ingen tänkte på det under de ovanliga förhållandena med ett avbrutet förhör?

Spoiler:

outoftheblue: 56748526

Statens ansvar och vårdens. Eftersom Sofia kom direkt från Södersjukhuset till Klara polisstation, så är det rimligt att anta att en av de instanser som Linda konsulterade var just Södersjukhusets våldtäktsmottagning där Sofia blivit undersökt med rape-kit och därför måste ha antagits ha varit våldtagen. Detta nämns ingenstans på grund av den höga vårdsekretessen. Hade Linda enbart diskuterat med t ex familjevåld och andra enheter inom rättsväsendet så hade hon kunnat skriva ut det i sitt PM, allt utom SÄPO och liknande, men de var kanske inte direkt inblandade i det tidiga skedet även om de säkert bevakade vad som skedde.

Så vad har vården för juridiskt ansvar? Kunde de göra annat än förmedla vad Sofia hade sagt till dem, t ex om hur upprörd hon var (trots att hon stämde träff med Assange från sjukhuset, men det visste nog ingen om)? Jag gissar att det enda som kunde övertyga Linda i första hand och de hon pratade med i andra hand, var just vården. Oavsett vad Sofia sa på polisstationen så hade hon varit till en våldtäktsmottagning och blivit undersökt på samma sätt som vem som helst som uppsöker en våldtäktsmottagning. Det om inte annat borde ha gjort det svårt för Linda och kompani att ifrågasätta henne. Hon var inte en “random girl” som klev in på polisstationen och sa att hon hade blivit våldtagen tre dagar tidigare, nej, hon kom direkt från en våldtäktsmottagning, troligtvis ett återbesök efter att ha blivit undersökt en första gång tidigare under veckan. Går man två gånger till en våldtäktsmottagning innan man går till polisen så verkar det seriöst, om än ordet “våldtäkt” bara råkade nämnas inledningsvis av Anna och Sofia när de bad om råd vad gäller möjligheterna att tvångstesta en kändis som Assange.

Vilken polis struntar i att ta en sådan sak på allvar? Om Enköpingsbon Sofia först åkte till Danderyd, sen troligtvis till Södersjukhuset två gånger, och nu, som fjärde besök inom tre dygn, traskar in på Klara polisstation med en stöttande väninna (som uppfattat det som om Sofia hade våldtagits och ville anmäla en våldtäkt) för att be om råd om tvångstestning varvid inledningsvis (liksom för att slå an tonen!) ordet våldtäkt nämns, då blev nog Linda rädd för den skandal som skulle uppstå om hon inte tog Sofia på största möjliga allvar eftersom det var en kändis som utpekades som våldtäktsman.

Utan de förberedande sjukhusbesöken hade Sofia nog inte tagits på lika stort allvar, och utan Södersjukhusets “vittnesmål” hade Linda med kollegor kanske inte blivit så rörande överens. Men det censurerade PMet nämner naturligtvis inget om samtal med vården.

Vare sig det var vårdens vittnesmål eller bara att Sofia så enträget under veckan sökt vård (och stöd av frispråkiga Ardin) för “våldtäkten”, så bör vården ha varit ett tungt vägande skäl för det förhastade och drastiska agerandet under fredagskvällen. Mediauppmärksamhet var att vänta, och det sista man ville var att bli anklagade för att inte ta påstådda kändisvåldtäkter på tillräckligt stort allvar, veckorna före valet och allt.

Edit: Hur lång tid tar det för vården att detektera vaginalt sperma? Kan Sofia redan på fredagen ha haft bevis på att de funnit sperma i henne? Det testet kan ju ha gjorts tidigt under veckan, och kanske hade hon papper på det när hon gick till polisen på fredagen. Det bevisar ingen annat än att hon troligtvis hade haft sex med en man (dvs inte att hon nödvändigtvis blivit utsatt för brott) men varje form av konkret fynd kan få polisen att ta henne på större allvar. Om inte annat så verkar hon själv mena allvar.

Sofia blev enligt egen utsago chockad över att Assange anhölls i sin frånvaro kl. 17, men hade inget emot att intyg från SöS inhämtades. Det står tydligt i Irmeli-förhöret. Vore intressant att veta när denna detalj kom till. Förhöret bearbetades ju under perioden 20-26 augusti, vilket gör det svårt att analysera när de enskilda delarna las till. Fast det är klart, varför besöka en våldtäktsmottagning om man inte tänker låta polisen få del av resultatet.

Spoiler:

trenterx: 72661600

Lördagen 21 augusti 2010, i dag för tio år sedan. Att Assange är misstänkt för våldtäkt blir förstasidesnyhet över hela världen. Under natten har regeringen tvingats förhålla sig till anhållan. Kl 8 på morgonen ersätts jouråklagaren. Riksåklagaren Anders Perklev ger överåklagare Mats Åhlund i uppdrag att utse en erfaren åklagare för att hålla i fallet, det blir Eva Finné.

Eva Finné läser Irmeli Krans’ förhör med Sofia (originalversionen) under lördagen. Dessutom ordnar hon så att Anna A förhörs av polis Sara Wennerblom, via telefon. Förhöret pågår 50 minuter, 11.31-12.20. Resultatet av båda åtgärderna blir att Eva Finne häver anhållan av Julian Assange. ”Jag anser inte att det finns anledning att misstänka att han har begått våldtäkt”, säger chefsåklagare Eva Finné i ett pressmeddelande, ungefär kl 16.30. aftonbladet.se

Polisen besöker samma kväll Anna Ardin och beslagtar en trasig kondom, som Anna uppger att Julian haft sönder med avsikt. (Två månader senare framkommer det att kondomen saknar DNA, dvs aldrig använts). Medan Finné avfärdat Sofias anklagelser som ogrundade fortsätter förundersökning mot Assange kring ofredande av Anna A. Plötsligt är Anna ensam målsägare.

Assanges vittnen visar på hur viktigt det han publicerat är. Amerikanernas (brittiske) advokat säger att man bara skall diskutera de namn han publicerat och vilka risker det medfört.

Assange lade sig i och riskerar bli utkastad.

theguardian.com

trenterx: 72870015

Jesus Alcalá har grävt fram en hel del ny information. Här skriver han om Eva Marie Perssons förundersökning. Min fetning nedan

Enligt tidigare uppgift (på presskonferensen 19 nov 2019) så förhörde EMP fem gamla vittnen på nytt och två nya vittnen för första gången.

Vems vittnesmål kan ha inneburit spiken i kistan för EMP:s förundersökning?

dagensarena.se

Okynne: 72873968

Jag tyckte det var en mycket svag punkt i en mestadels bra artikel:

Det stämmer ju inte att detta är något han skulle “valt att hela tiden sprida”, och det där “genom andra” gör det riktigt dumt. Jag har sett liknande dumheter om annat tidigare om att den och den “låter andra” säga eller göra ditt och datt, och därmed lägga ut ett ansvar till någon för sånt den inte har någon som helst kontroll över, men det förvånar mig att se detta från Jesús Alcalá!

Dessutom är redan det första påståendet nog falskt. Det är antagligen inte något han vet. Hur skulle han veta det? Sådana fällor är en realitet, även om det antagligen känns främmande för de flesta. Det må ha funnits onödig spekulation om sådant, men det betyder inte att det självklart ska uteslutas.

Den som tar upp honungsfällor i källmaterialet är Johannes Wahlström i förhöret med honom. Wahlström berättar att han har observerat hur kvinnor svärmar kring Assange och har pratat med honom om det och tyckte att han borde vara försiktig: “För i sin utsatta situation eh, kan inte han veta om det är en person som han kan lita på eller inte. Och ehm, inom det politiska spelet som, som, som han är van vid eller vad man ska säga, det som han gett sig in i så är det långt ifrån ovanligt eller för den delen otänkbart att någon person kan tänka sig att, att vilja ställa till med problem för honom eh genom just eh, den sexuella kontakten.” JW nämner Mordechai Vanunu som exempel på någon som åkt dit genom en honungsfälla, “och det som Julian Assange och hans organisation har sysslat med är på inget vis sätt mindre allvarligt inom världspolitiken än det som Mordechai Vanunu har gjort.” För Wahlström ringde det “enormt mycket varningsklockor” när SW hängde kvar efter föredraget nära arrangörerna tills hon blev medbjuden på lunchen med denna krets människor som hon inte hörde till.

duqu: 72878078

Assange råkade ut för 2 groupies.

Anna från Gotland som tidigt redan där kallades för “Göken ” för att hon knullade runt. Hon startade också gay-klubb på Gotland och hängde bl.a med Expressens Nicklas Svennson där, hennes liv var redan då utstakat som en kommande politikerbroiler med alla hennes politiska åtaganden.

Sofia var groupie med kamera som hängde runt vissa popfestivaler i England, med konstigt psyke, hennes amerikanska pojkvän indikerade klart att allt inte stod rätt till.Dessutom med en morsa som var politiskt aktiv inom kommunen, och en farsa som hjälpte till att städa på nätet med sin expertis. Hennes bror har ju också visat sig ha lite psykproblem så någonting var inte o.k i den familjen.

J.A har aldrig påstått att dessa var “honey-traps”, det var hans “vänner” omkring som VARNADE för detta. När Flashback grävde fram Ardins härjningar på Kuba som springschas åt sossarna på Sveavägen 68 med dollarbuntar till oppositionen på Kuba, vilken resulterade i att Kuba:s säkerhetstjänst kastade ut henne, blev det världsnyheter, då var det naturligt att CIA och honeytraps exploderade på nätet. Hennes efterträdare Modig som gjorde samma stunt på Kuba hamnade i en biloycka med dödlig utgång för en av oppositions-deltagarna, idag helt nedtystat av våra sossar som i så många andra fall.

Anna styrde upp en hämnd, fick sen med sig hela sossekotteriet med Borgström och gänget, naturligtvis fick dom draghjälp från utlandet och den svenska rättsapparaten visade sig vara politiskt toppstyrd. Vi såg samma sak flera år senare när en amerikans rappare slogs vid Hötorget med 2 afghaner som blev världsnyheter och en utredning av åklagare som saknar motstycke för ett slagsmål.

Det som är intressant är vilka gentjänster som Sverige ev fått som “tack” genom sitt agerande i detta fall. Snowden skrämde iaf skiten ur SÄPO så J.A blev bara ett delmål då Snowden var mycket farligare för administrationen i DC, det är här som alla skumma detaljer blir intressanta.

wwr: 72878156

Men en “kiss and tell” Twittrar att hon är med i CIA, den andra blir bortskrubbad från Internet så totalt att det måste vara ett proffsjobb. Försvinner från jordens yta! Båda har militärer i släkten.

Brukar inte groupies skryta med sina erövringar :unsure: 😀

Nickelodion: 72878979

Det har precis kommit ut en bok i Spanien av en HJ som handlar om en fd analytiker TG på spanska Televerket. TG halkade av någon anledning in på annan bana och började arbeta som nån slags Mr. Wolf åt Patiño i Quito. Boken heter också typ Analytikern som blev spion av en slump. Bland annat fick han i uppdrag att förbereda ett eventuellt mottagande av JA på ambassaden i London. Han utredde de juridiska aspekterna och ordnade med exkonsulen FNs hjälp de praktiska detaljerna. Han hade även haft viss kontakt redan innan med JA, då angående diplomatkablarna när de var på väg publiceras.

Mer spektakulärt är att denna TG fick i uppdrag av Patiño att erbjuda Snowden skydd i Ecuador precis i början. TG reste runt jordklotet kors och tvärs för att hålla sig under CIAs och NSAs radar och tog sig slutligen in i Ryssland via Kina. Där träffade han Snowden med erbjudande om skydd i Ecuador men som vi vet slutade det med att Snowden stannade i Moskva, Ecuador tänkte också om efter att Bolivias presidentplan tvingades ner i Wien. Det var tur att Snowden blev kvar i Moskva säger TG, annars hade Snowden varit död idag. Wikileaks i alla ära, säger han vidare, men det Snowden avslöjade var brutalt. Det var inte bara avslöjande om massiv övervakning, det var avslöjande om olaglig övervakning mot alla, alltid.

Här är länk till en intervju med TG som boken handlar om.

Det har faktiskt kommit lite ny info under sommaren om JA men nästan inget på engelska eller svenska konstigt nog. Därför var det välkommet med artikeln av Alcalá nu. Återkommer om den.

wwr: 72879090

Det var tunggooglat. Kan du inte lägga ut namnen och boktiteln? 😉

Är det domartjejen Wolf (till höger) som avses?

twitter.com

A SPANISH WOLF LORD MAKING THE AMERICAS

The former Telefónica analyst who ‘rescued’ Assange and ended up joining Podemos

A book narrates the adventure of the now deputy Txema Guijarro who ended up being a “spy by accident” for Ecuador and had to mediate in the asylums of Assange and Snowden

M. MCLOUGHLIN

Julian Assange

09/09/2020 17:07 – Updated: 09/09/2020 18:17

In 2008, Txema Guijarro left his job at Telefónica , …

Guijarro began working for the Foreign Ministry of Ricardo Patiño a week before the failed coup that took place in September 2010. ”

Juanatey Hector

ANALYST, EL: An accidental spy in the Assange and Snowden case (VARIOUS)

Juanatey Héctor

ANALISTA,EL: Un espía accidental en el caso Assange y Snowden (VARIOS)

There are decisions that give retrospective vertigo: in 2008, Txema Guijarro took a leave of absence at Telefónica, where he worked selling virtual private networks for companies, and traveled to Latin America to participate as a demographic advisor to left-wing candidates in the electoral processes of Paraguay and El Salvador . After accumulating political experience, he became an analyst at the Foreign Relations Ministry of the Ecuadorian Government of Rafael Correa.

The analyst describes, from the point of view of a privileged witness, the phenomenal political, judicial and media storm that confronted the Ecuadorian government of Rafael Correa with the United States and the United Kingdom.

Remember Harvey Keitel as Winston Wolfe? Of course you do. His appearance in “Pulp Fiction” as the fixer, the cleaner who knew how to take care of Jules’ and Vincent’s boneheaded mistakes, was a model of efficiency under pressure — a no-nonsense performer who got the job done with style.

the morning of 30 September, members of the Ecuadorian Armed Forces and National Police occupied several barracks and set up road blocks[4] in nine of the country’s provincial capitals to demand that special bonuses paid to the police and military.[5] These police and armed forces occupied the National Assembly building. The Ecuadorian Air Force shut down Mariscal Sucre International Airport in Quito and José Joaquín de Olmedo International Airport in Guayaquil,[2] forcing their closure for several hours. Police also blocked roads in Guayaquil, the largest city of Ecuador, and reported unrest in 2 other cities. Looters also ransacked banks, supermarkets and shopping malls in the port city of Guayaquil.[4]

President Correa went to the police barracks in Quito where he arrived at 11:00 A.M. (GMT+5); after being ill-received – an honor guard was not assembled – he first tried to have a dialogue with the police and criticized their actions as treason to “the people and the country”,[33] but after hearing hostile police chant “Lucio presidente, Lucio presidente” he screamed “‘If you want to kill the president, here he is. Kill me, if you want to. Kill me if you are brave enough!”[6][7] After Correa had left the barracks, he was attacked by the police with a tear gas canister that almost hit Correa’s head. Demonstrators tried to kick his knee that had recently been operated on. Correa was walking with a cane because of the operation.[34]

Correa was escorted to a hospital in the same compound.

2008, Txema Guijarro took a leave of absence at Telefónica, where he worked selling virtual private networks for companies, and traveled to Latin America to participate as a demographic advisor to left-wing candidates in the electoral processes of Paraguay and El Salvador . After accumulating political experience, he became an analyst at the Foreign Relations Ministry of the Ecuadorian Government of Rafael Correa.

I did what they told me to do. It was a simple operator of Patiño.

wwr: 72880227

Boken är nog intressant. Han har spelat fotboll med Assange på ambassadens tak och reste med Patiño när han blev skickad till Moskva för att ta Snowden till Ecuador men Biden till slut ringde Correa och strandade Snowden i Moskva. Han var tydligen regeringens fixare (“Mr Wolf” från Pulp Fiction) på ambassaden. Han blev skickad att leverera gasmasker till presidenten på sjukhuset, med kulor vinande runt sig, när polisen hade kastat en tårgasgranat mot president Correas huvud under polisupproret 2010. Correa hade sagt till polisen “Skjut mig om ni vågar.”

Vilka historier! Det där är nog sant, gissar jag.

Men vilken sida stod han på? Åkte (/blev skickad?) från Madrid till Latinamerika redan 2008. Den som orkar läsa hela boken kanske kan få en del ledtrådar om vad som skedde på ambassaden. Men naturligtvis skriver inte spioner sanningen.

Det spanska spåret blir starkare. Fortfarande inga bra förklaringar hur UC Global blev anlitade. Jag gissar många aktörer jobbar för CIA.

wwr: 72887126

duqu: 72887014

Det var just det dom gjorde. :whoco5:

Men de brukar inte försvinna från jordens yta och alla spår utplånas professionellt från Internet. De brukar inte heller Twittra att de tillhör CIA och bli utkastade från Kuba för samröre med motståndsrörelsen eller mörklägga från sin LinkedIn att de jobbat på ambassaden i Washington (rekryteringsplats #1 för amerikanska agenter).

Här är utdrag ur boken om spanjoren Txema Guijarro. Det förefaller vara den ecuadorianska säkerhetspolisen som anlitat UC Global. Det kan vara intressant att veta hur spanjorerna kom in i det hela.

Jag tror fortfarande på en internationell plan att störta Correa. Txema Guijarro började jobba för Patiño veckan innan kuppen i Quito september 2010.

Txema and Assange are concerned that the only security device is the guards of the diplomatic mission. On one of his trips to Quito, Txema meets with Pablo Romero, SENAIN’s national intelligence secretary, to discuss the matter. Romero announces that they have already contacted a Spanish-owned security company. “What is it?” He interested Txema. —They are called Undercover Global SL The Government already knows them. Romero updates you on the company. UC Global, as presented, is owned by David Morales, a former military officer stationed in the Special Operations Unit of the Spanish Army Marine Corps. ” Marine Infantry ?” And is it legit? I don’t like it, ” Txema interrupts . Right now I don’t know anything more about that company, but I don’t think that people trained in NATO discipline are our best choice. It is not worth arguing. The decision has already been made and Txema is aware that it is not going to convince SENAIN that perhaps the best thing would be to test the Cubans or the Russians.

UC Global had Assange and Morris’ son in the cross-hairs as well with Gabriel’s visits to the embassy constantly watched.

Hours of footage of the infant stored on company computers were handed to the Spanish court by former employees.

Assange and Morris tried to hide the boy’s true identity by having their friend Stephen Hoo bring him for visits and claim he was the father.

But UC Global conducted extensive background checks on Hoo and decided that was a ruse.

A former staff member has given a sworn statement to the Madrid court alleging that Morales was determined to prove that Assange was Gabriel’s father.

The protected witness says on one occasion they were even ordered to steal the baby’s nappy to conduct a DNA test on his faeces.

A lab told Morales that DNA from the diaper couldn’t be used for a paternity test, so he hatched a plan to steal the baby’s pacifier, another employee told the El Pais newspaper earlier this week.

But with growing legal and moral concerns about the work, the witness instead decided to tip off Morris.

ct

wwr: 72889837

Nickelodion: 72889426

Det var Romero som nyligen utlämnades från Spanien trots spanska Podemos, som sitter i regeringen, löften till Correa att inte göra det. Romero är nu dömd till 9 års fängelse för anstiftan till kidnappning men finns ändå på vallistorna till Nationalförsamlingen, liksom Correa för samma parti CD, men båda lär bli strukna innan valet. Den som kidnappades var en regimkritiker vid namn Balda som Correa personligen hade ett horn i sidan till. Romero sa under rättegången att Balda inte var någon säkerhetsrisk för Ecuador.

Det var Correas SENAIN som valde en ecuadoriansk firma för övervakningen, den firman kontrakterade sen UC Global. Correa har nu också, liksom JA tidigare, anmält UC Global för att ha spionerat på honom och hans familj i Bryssel bland annat.

Min tolkning är annorlunda:

Det där är bara skenrättegångar för att försöka dölja att Moreno och i stort sett alla (utom Correa och Patiño) styrs av USA. Precis som rättegången mot Bini. Kidnappningen var “lawfare” mot Correa.

Här är mer ur den nyutkomna boken.

To be more sure of who is behind UC Global, the analyst asks SENAIN to arrange a meeting with the owner of the company. …

Txema expects only one person, David Morales, but when the moment of the meeting arrives, two appear. “Hi, I’m Mr. Blanco, ” one introduces himself. —Txema Guijarro. “Mr. Blue, delighted, ” replies the other.

White lord? Mr. Blue? Really? Txema immediately identifies Mr. Blanco as David Morales: his accent from Cádiz gives him away. He doesn’t know the name of Señor Azul, but he catches the Puerto Rican accent on the fly, something that makes him even more pissed off. A Puerto Rican? For military purposes a gringo , he calculates.

He knows that as soon as they [ambassadpersonalen] see those two boxer-looking men appear, they will freak out even more. At the end of August 2012, Mr. Blanco and Mr. Azul, helped by some workers from their company, at least that’s what Txema wants to think, began to fill the embassy with security cameras. They also occupy a minimal room with screens and other devices. Julian is angry. “Julian, it is what it is.” I know it’s complicated, but we can’t do anything else —Txema tries to calm him down. “Have you seen those cameras?” They suck! Anyone could hack that! And are they also going to put cameras inside? Why?

It will be part of the war of attrition. For 24 hours a day, 7 days a week, several agents will occupy the door of the embassy, the stairs of the building and also part of the roof next to the window through which Txema and Julian came out to touch and take some air. …

UC Global workers have rented an apartment a few meters from the embassy, on Basil Street. From there they write detailed daily reports on all of Assange’s movements: what he does, who visits him, etc.

On Monday, October 8, the Spanish listened to the sound of the doorbell of the embassy. He opens and finds a young woman dressed in black with a hat of the same color. “What do you want?” Asks Txema. “I’m Gaga, ” the woman answers in English.

Gaga? The analyst has no idea who it is. What Txema doesn’t know is that the young woman … is Lady Gaga.

Morales har NATO-träning. Den andra skummisen är från Puerto Rico, dvs i praktiken amerikan.

Det är inte “Correas hemliga polis”. Jag tror att CIA infiltrerat deras säkerhetspolis och nu tar in fler amerikavänliga aktörer. UC Global gav ju inspelningarna till CIA (dock aldrig blöjorna).

Det hela är del i en amerikansk kupp mot Ecuador. Och vi vet vilken USA-marionett som är president nu.

wwr: 72887126

Men groupies brukar inte försvinna från jordens yta och alla spår utplånas professionellt från Internet. De brukar inte heller Twittra att de tillhör CIA och bli utkastade från Kuba för samröre med motståndsrörelsen eller mörklägga från sin LinkedIn att de jobbat på ambassaden i Washington (rekryteringsplats #1 för amerikanska agenter).

Här är utdrag ur boken om spanjoren Txema Guijarro. Det förefaller vara den ecuadorianska säkerhetspolisen som anlitat UC Global. Det kan vara intressant att veta hur spanjorerna kom in i det hela.

Jag tror fortfarande på en internationell plan att störta Correa. Txema Guijarro började jobba för Patiño veckan innan kuppen i Quito september 2010.

wwr: 72894925

Jag menar att det pågår typisk trollning i tråden så jag bryter den diskussionen. Man försöker dra diskussionen från ämnet genom att ta upp diskussion om t.ex språkliga detaljer.

Man gör det för att dölja den tydliga koppling som detta ärende har till CIA. Dels finns tecken på att AA jobbat för amerikansk underrättelse, vilket nyss diskuterats.

Det sägs t.ex att Piratpartiet driver den server där Wikileaks ligger. Men Wikileaks startade på Amazons server som ägs av Bezos, en av världens rikaste. Senare tog ett svenskt företag över. Man talar då om att “Piratpartiet driver Wikileaks”. Men den Piratpartist som ansvarar för driften tillhör den svenska eliten. Hans farfars far har varit statsminister i Sverige. Hans släktingar jobbar inom typisk mainstreammedia, Han har en pyssling som skriver i DN och SvD, en annan har varit programdirektör på TV4 och utsågs av Lena Adelsohn till ordförande för någon framtidsutredning.

Det är inga rebeller som driver Wikileaks. Det är eliten som driver Wikileaks. AA är kopplad till CIA. Assange och Wikileaks jobbar inte mot USA. Det ärendet handlar om är att försöka skapa en bild att den som kritiserar USA får lida, även om kritiken varit berättigad.

wwr: 72897875

Förhandlingarna ställdes tydligen in i torsdags eftersom en advokat kunde misstänkas ha Corona. Advokaten skall testas och förhandlingarna förefaller kunna återupptas på måndag. För övrigt är Old Bailey öppen.

Julian Assange hearing paused for lawyer to get Covid test

Judge grants adjournment until Monday in extradition hearing against WikiLeaks co-founder

amp.theguardian.com (10 sep)

Daniel Ellsberg läckte “Pentagon papers” 1973 och blev minst lika känd som Assange. Dokumenten visar hur USA mörklagt vidden av sitt engagemang i Vietnamkriget. Ellsberg åtalades och frikändes, bl.a efter det man funnit att Vita Huset hade försökt smutskasta honom i smb med Watergate.

Ellsberg har nu vittnat till stöd för Assange. Han påpekar bl.a att Assange bett Pentagon och UD om hjälp att ta bort känsligt material ur dokumenten men de hade vägrat.

[Ellsberg] had not redacted a single name of an informant or even a covert CIA agent (which he knew to be against the law) so that redactions would not be used as an excuse to undermine the credibility of the Papers.

Ellsberg testified that he rejected the notion that had grown up in mainstream media of Good Ellsberg, Bad Assange. He said in fact Assange had, unlike himself, redacted names, withheld 15,000 sensitive documents, and had asked the Pentagon and State Department for help in making further redactions. But both had refused to help him. Ellsberg speculated that it was done so that the government could later prosecute him for revealing names, which is what it is doing now.

Lewis retorted, “So it’s all the governments’ fault then.”

“Yes, they bear a heavy responsibility,” Ellsberg responded.

He said the government was being “highly cynical” in suddenly feigning concern for the informants when they did not try to help when Assange approached them.

consortiumnews.com

Artikeln skriver vidare

However three important matters have emerged on the issue in testimony so far:

1. It’s not against the law to reveal the names of informants.

2. Assange did not reveal informants names first.

3. Not a single informant is known to have been harmed by the revelation of their names.

wwr: 72971401

Protesterna mot ev utlämning och bilderna av dessa verkar inte helt seriösa.

Bild från Reuters

https://www.trtworld.com/europe/julian-assange-extradition-hearing-resumes-in-london-39545

imgur.com

Hrafnsson, JAs farsa och den kända modeskaparen Vivienne Westwood (tidigare sambo med punkbandet Sex Pistols skapare etc)

Similar image:
https://www.cnbc.com/2020/02/24/julian-assange-british-court-begins-us-extradition-trial.html

imgur.com

Kunde inte Westwood hittat något bättre att ta på sig? Fast när hon tog emot medalj av drottningen hade hon glömt ta på underbyxorna vilket hon senare visade fotograferna

Ojoj. Med sådana supportrar behöver inte JA några fiender.

Tyvärr handlar rättegången om att visa att den som kritiserar USA inte har en chans, inte ens om den haft rätt.

Assange står inför rätta. Inte de som satt i helikoptern och sköt mot civila.

wwr: 72972391

Demonstranterna ser helt sjuka ut, enligt min uppfattning. Det här är proffs som har skickats ut för att svartmåla Assange. Det skall se ut som om de som stöder Assange är dårar.

imgur.com

Men de som stöder Assange är inte dårar. Assange avslöjade amerikanska krigsbrott. Det tror jag de flesta håller med om.

Trump ‘associates’ offered Assange pardon in return for emails source, court hears

According to a statement from Robinson read out to the court, the offer was made by the then Republican congressman Dana Rohrabacher and Trump associate Charles Johnson at a meeting on 15 August 2017 at the Ecuadorian embassy in London

Guardian

Jesus Alcala har beställt dokument från svenska myndigheter. Dessa läggs ut nu för att skapa diskussionen om det gamla målet (10 år) i Sverige. Det görs för att mörklägga domstolsförhandlingarna som pågår i London. Utan tvekan mörklägger media målet i London mycket kraftigt.

wwr: 72974696

Det gamla ryktet om att Trump skulle ha erbjudit någon form av benådning av Assange i utbyte mot information har varit uppe i domstolen. Men det är svårt att bekräfta. Jag tror det bara är ett rykte.

Assanges advokat Robinson har tagit upp det. Den amerikanska sidan säger att de inte tänker bestrida att diskussion skett. Men det är långt ifrån att säga att det är sant. Och Trump skall inte ha varit inblandad.

theguardian.com

wwr: 73002623

trenterx: 72999684

Internationella brottsmålsdomstolen i Haag (ICC) har för första gången börjat undersöka amerikanska krigsbrott i Afghanistan. Det har lett till att Trumps regering nu hotar domstolens ledamöter med sanktioner. Ett av de bevis som skulle kunna spela roll i domstolen är en video som avslöjar massakern i Granai år 2009. Amerikanskt flyg dödade över 100 bybor, majoriteten barn. Videon som skildrar övergreppet fanns troligen i Julian Assanges laptop som beslagtogs efter incheckning på Arlanda den 27 september 2010.

Ja, de som begår krigsbrott borde dömas, inte de som avslöjar dem.

en.wikipedia.org

reuters.com

Men att ICC utreder USA är ju bara en fars. Det blir inget av det. ICC har inte rätt att döma amerikaner. Sedan nämner man Trump eftersom tidningarna hatar Trump. Men USA har aldrig erkänt ICC, inte de tidigare presidenterna heller. Däremot yrkar USA ibland på att medborgare i andra länder skall åtalas där.

The United States is not a State Party to the Rome Statute of the International Criminal Court (Rome Statute),[1] which founded the International Criminal Court (ICC) in 2002 as a permanent international criminal court to “bring to justice the perpetrators of the worst crimes known to humankind – war crimes, crimes against humanity, and genocide”, when national courts are unable or unwilling to do so.[2]

As of January 2019, 123 states are members of the Court.[3] Other states that have not become parties to the Rome Statute include India, Indonesia, and China.[3] On May 6th, 2002, the United States, in a position shared with Israel and Sudan, having previously signed the Rome Statute formally withdrew its signature and indicated that it did not intend to ratify the agreement.[3]

United States policy concerning the ICC has varied widely. The Clinton Administration signed the Rome Statute in 2000, but did not submit it for Senate ratification. The George W. Bush Administration, the U.S. administration at the time of the ICC’s founding, stated that it would not join the ICC. The Obama Administration subsequently re-established a working relationship with the Court as an observer.[4]

en.m.wikipedia.org

Samma sak gäller den internationella brottmålsdomstolen som gäller för Assange. När domstolen försöker utreda USA så drabbas den själv.

If the court [International Criminal Court, ICC] comes after us, Israel or other US allies, we will not sit quietly, …

We will ban its judges and prosecutors from entering the United States. We will sanction their funds in the US financial system, and we will prosecute them in the US criminal system, …

newsinfo.inquirer.net John Bolton, White House National Security Advisor

Scores of countries back ICC in face of US sanctions

More than half the member states sign statement defending role of international body after ‘unprecedented’ move by US.

Two weeks ago, Trump signed an executive order authorising the blocking of assets and travel restrictions against ICC employees involved in an investigation into alleged war crimes in Afghanistan by US forces.

aljazeera.com

Så rättegången mot Assange är bara ytterligare ett sätt att visa att ingen får ifrågasätta USA, inte ens när den här rätt. Praktiskt taget alla som kommenterar anser att Assange bedrivit korrekt journalistik. Men nu skyddas USA.

Speciellt mycket hycklar tidningarna som annars talar om pressfrihet. För 10 år sedan publicerade de Assanges material. Men idag gör de i princip ingenting för att stödja Assange. De skriver kanske att han inte borde åtalas. Men de presenterar materialet på ett sätt som gör att det centrala i ärendet döljs.

Det centrala är att den journalist som avslöjade krigsbrott ställs inför rätta, inte de som avslöjade krigsbrotten.

U.S. blacklists ICC prosecutor over Afghanistan war crimes probe

reuters

The United States also appears to have shared DNA evidence, forensics, and case-related intelligence with the court in some instances. The fact that the United States has been one of the ICC’s most important supporters while also being its most high-profile nonsignatory is a considerable paradox.

am_pro

ICC, International Criminal Court

International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia. ICTY

Radovan Karadžić

The former Serbian president Slobodan Milosevic, Karadžić’s long-time patron during the war, was on trial in The Hague until his death in 2006.

Guardian

Milosevic’s extradition order. He was turned over to the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in The Hague as part of a sordid commercial deal worked out between the US and Serbian Prime Minister Zoran Djindjic: Washington would end its threat to boycott the impending “donors’ conference” in Brussels and support an aid package of more than $1 billion to Belgrade in exchange for Milosevic’s transfer to the ICTY.

The transparently corrupt character of this quid pro quo provoked concern among sections of the European bourgeoisie, who fear, with good reason, that the US-backed action will irreversibly discredit the Hague tribunal and expose it as an instrument of American policy in the Balkans. The Swiss daily Le Temps complained, “It is no exaggeration to say that the extradition of the former dictator was a business deal… Whoever the person involved—and especially if we do not like him—the law is the law, and this move was no more than an act of force at odds with principles usually upheld in the West.”

wsws

https://www.nbcnews.com/news/world/release-wikileaks-julian-assange-say-current-former-world-leaders-n1240597

wwr: 73002975

Argentinas president samt två tidigare brasilianska presidenter (samt Venezuela och Ecuador) skriver att Assange skall friges. Men protesterna får inget genomslag. I detta fall fortsätter media att stödja feministagendan med en bild som visar hur Robinson elegant glider före i säkerhetskontrollen. Jag tror alla åklagare och domare i fallet, som pågått i 10 år, varit kvinnor! Den ende man, som nu agerar för USA, är Lewis som givits en ganska låg profil i media.

nbcnews.com

wwr: 73003042

Medias krumbukter och tvetydiga stöd för Assange fortsätter.

Nu har man plockat fram Brasiliens tidigare president Lula da Silva som suttit i fängelse för mutor. Han får skriva “op-ed” i The Guardian.

Opinion

The extradition of Julian Assange would undermine freedom of speech

Luiz Inácio Lula da Silva

amp.theguardian.com

Stöder tidningen Assange på allvar så kräver den naturligtvis själv, kraftfullt att han friges. Men man låter bara den korruptionsdömde Lula konstatera att en utlämning skulle göra yttrandefriheten sämre.

New York Times covers up

Sep 7 trial starts

nyt

Article about technical problems Sep 16

nyt

wwr: 73007856

ICC är ett annat ärende. Det USA gör nu är bedrövligt men USA har inte godkänt den domstolen under någon president. (Men muta med en miljard för att få Milosevic till Haag är OK.)

Nu handlar det om Assange. Snart 10 år i husarrest och fängelse för vad praktiskt taget alla betraktar som korrekt journalistik. Riskerar 175 år i fängelse. Men praktiskt taget ingen aktiv, framstående politiker eller nyhetsmedia vågar gå ut och protestera mot det på ett tydligt sätt.

Media mörklägger med allt de har. I Sverige har visst Jesús Alcalá lagom tills nu lagt ut gamla dokument som handlar om anklagelserna i Sverige om våldtäkt.

dagensarena.se

Media vilseleder. De jobbar på att smutskasta Assange men vill inte medge det. Alcalá blev dömd till fängelse för bedrägeri. De som media nu tar fram är folk med lite brokigt förflutet. Dokumenten verkar dessutom främst handla om den nedlagda utredningen om våldtäkt.

Media jobbar 24/7 på att försöka få oss att glömma vad detta handlar om: Manning och andra läckte amerikanska krigsbrott, Assange rapporterade korrekt. Men det slutade med att Assange och Manning ställs inför rätta, inte de som begick krigsbrotten.

Det vore enklare om tidningarna bara skrev: Kom ihåg att USA står över lagen. Inget att göra något åt.

Den här showen runt omkring är bara larvig.

Julian Assange is not on trial for his personality – but here’s how the US government made you focus on it

Noam Chomsky

independent

wwr: 73022179

Okynne: 73020612

Det är inte helt enkelt att hänga med i vad som händer i förhandlingarna i dessa extremt viktiga förhandlingar, då vanliga media knappast säger ett knyst, trots att det finns matigt innehåll nästan varje dag. DN hade bara en liten Reuters-notis första dagen, t.ex., och har sedan hållit tyst.

För att hänga med måste man gå till mindre källor. Kevin Gosztola har gjort en sammanställning på

shadowproof.com

över vilka som faktiskt är på plats och rapporterar.

Det är många Assange-supportrar bland de nämnda, som t.ex. hans vän Craig Murray. Det tror jag inte är någon snedvridning i Gosztolas sammanfattning, utan beror på att det är dessa som följer och rapporterar om detta. De Assange-fientliga kommentatorer som har haft så mycket att säga tidigare verkar anse att just de här förhandlingarna är bättre att inte nämna alls.

(Under tisdagen pratades det utförligt om Assanges hälsa. Kanske har detta setts som mer intressant än frågor som har direkt med de olika anklagelsepunkterna att göra? Det skulle i alla fall inte förvåna mig över om media plötsligt tycker att det är dags att rapportera nånting från förhandlingarna just om detta, men jag har inte sett detta.)

Jag kan bara instämma. Media mörklägger ärendet. Det beror på att man inte får kritisera USA, anser jag.

Praktiskt taget alla som kommenterar ärendet anser att Assange bedrivit korrekt journalistik. Men Assange har suttit 10 år i husarrest och fängelse. Nu riskerar han 175 år i amerikanskt fängelse.

Så Assange smutskastas även. Nu ges utrymme i pressen för en professor i neuropsykiatri som vittnat. Neuropsykiatri sysslar med sjukdomar i hjärnan och nervsystemet. Men det är inte Assanges hjärna som är orsaken han nu står inför problem.

Neuropsychiatry is a branch of medicine that deals with mental disorders attributable to diseases of the nervous system.

en.m.wikipedia.org

Expert: WikiLeaks’ Assange a suicide risk if extradited

WikiLeaks founder Julian Assange is very likely to attempt to kill himself if he is sent to the United States to face espionage charges, a psychiatric expert said Tuesday at an extradition hearing in London.

Michael Kopelman, emeritus professor of neuropsychiatry at King’s College London, said Assange has a history of depression and there is a “very high” risk of suicide if the U.S. extradition attempt succeeds.

Kopelman said Assange faced “an abundance of known risk factors” including a family history of depression and suicide and the isolation he has experienced — first in the Ecuadorian embassy in London, where he took refuge in 2012, and since April 2019 in a British prison.

Kopelman said Assange has also been diagnosed with an autism spectrum disorder, which has been associated with an increased tendency to ruminate on suicide.

“He’s made various plans and undergone various preparations, such as confessed to the Catholic priest, who granted him absolution, began to draft farewell letters to family members and close friends, he’s drawn up a will,” said Kopelman.

Kopelman said he had visited Assange about 20 times in London’s high-security Belmarsh Prison, where he is being held as he awaits an extradition decision. He said the 49-year-old Assange had experienced “auditory hallucinations” in which he heard “derogatory and persecutory” voices.

“The voices are things like, ‘you are dust, you are dead, we are coming to get you,’” he said.

Under cross-examination by James Lewis, a lawyer representing the U.S. government, Kopelman said he was always alert to the possibility a patient might be “malingering” or exaggerating.

independent.co.uk

Man betonar inte sambandet med vad han varit med om. Assange har suttit 10 år i husarrest och fängelse för att ha gjort sitt jobb. Det är vad som kan ha givit depression. Man tar fram en professor som arbetar med sjukdomar i hjärnan! Han beskriver de kraftigaste symptomen Assange haft vilka gör att de som läser lätt betraktar Assange som “tokig”, medan det är naturligt att drabbas av depression efter 10 år i husarrest.

USA styr alltså inte bara pressen utan även rättegången. Professorn vittnar dessutom för Assange.

smh

wwr: 73023187

Pressen svartmålar nu Assange på ett extremt sätt. Man försöker skapa en koppling mellan hans rapportering och att han skulle ha hallucinationer. Att tycka sig höra röster efter lång tid i isolering är inget onaturligt, i synnerhet i kombination med depression. Men tidningarna fokuserar på att han “hör röster”.

Assange says he ‘hears voices’ in prison: psychiatrist

news.yahoo.com

wwr: 73032790

En annan aktivist lämnar en redogörelse till domstolen. Han publicerade 250.000 hemligstämplade dokument innan Assange började publicera samma dokument. USA har aldrig uppmanat denne aktivist att ta bort dokumenten från Internet.

US has never asked WikiLeaks rival to remove leaked cables, court told

Cryptome also published documents that are at centre of Julian Assange extradition case

US authorities have never asked a WikiLeaks rival to take down unredacted cables that have been among those at the centre of the legal battle to send Julian Assange to the US, his extradition hearing has been told.

The evidence was given by a veteran internet activist whose website, Cryptome, published more than 250,000 classified documents a day before WikiLeaks began placing them online.

theguardian.com

USA vill ha dokumenten kvar på Internet för att kunna statuera ett exempel med Assange.

Om USA vill ha bort dokument från Internet har landet kraft att göra så med påtryckningar. (Det gjorde man med en site av Gottfrid Svartholm, som hånade döda soldater.)

Wikileaks finns också kvar på Internet.

Det påstås att Wikileaks arbetar mot USA. Men Wikileaks började på en server hos Amazon som ägs av en av världens rikaste personer, Jeff Bezos. Sedan tog “Piratpartiet i Sverige” över driften. Men den piratpartist som driver servern har examen från Handels, har grundat en stor internetleverantör, har släktingar som arbetar inom svensk mainstreammedia. En släkting skriver i SvD och DN. En annan har varit programdirektör på TV 4 och av Lena Adelsohn utsetts till ordförande i en framtidsutredning. Hans farfars far var statsminister i Sverige!

USA hade lätt kunnat få Wikileaks borttaget från Internet. Men det är eliten som driver Wikileaks. Därför är materialet kvar på Internet. Man vill använda Assange för att statuera ett exempel: Den som kritiserar USA kommer att fara illa, även om den har rätt.

Dessutom jagar man bara Assange. Den aktivist som nu lämnade redogörelse i domstolen efterlyser man inte. Inte heller Wikileaks nuvarande chef, Hrafnsson som ju hade varit lätt att gripa när han deltar i protesterna utanför domstolen.

Den psykiater som vittnade för Assange nämnde att Assange blivit diagnosticerad med störning i autismspektrum. Det är alltså samma diagnos som Greta Thunberg fått. Det handlar om att sprida en uppfattning av att de som kritiserar systemet lider av psykisk störning. På det sättet liknar psykiatrin i våra länder psykiatrin i det forna Sovjetunionen där liknande diagnoser användes för att stämpla systemkritiker som psykiskt sjuka.

Michael Kopelman, emeritus professor of neuropsychiatry at King’s College London said he had visited Assange in Belmarsh Prison about 20 times.

“As far as a psychiatrist can say, yes, I considered the risk of suicide should extradition become imminent or actually happen to be very high,” he said.

It is the imminence of extradition and/or an actual extradition that will trigger the attempt, in my opinion.

“It will be borne directly out of his clinical depression, exacerbated by his anxiety syndrome and his PTSD and executed with the single-minded determination of his autism spectrum disorder Asperger’s,” he said.

The court heard that Assange had a genetic predisposition to depression and a history of suicide in his family with an uncle and his maternal grandfather both taking their own lives.

Kopelman said Assange had reported to him that he had been hallucinating, including hearing voices and music in his head, as well as having somatic hallucinations whereby a person experiences physical sensations despite no contact taking place.

Assange was first admitted to a psychiatric hospital for a week in 1991 after self harming and was first diagnosed with depression in 1994, according to a general practitioner who prepared a medical report for a legal case regarding custody of his first son, Daniel, now 31.

smh

trenterx: 73046957

Rättegången om utlämnande av Assange till USA har pågått 17 dagar nu. Jag ser inga kommentarer i svensk press. Bästa stället att följa händelserna i rättegångssalen är Craig Murrays blogg. Han rapporterar varje dag. Det är ett veritabelt drama som utspelar sig i mediaskugga.

Här är länkar till bloggen de tre sista dagarna. Både åklagaren James Lewis och domaren Vanessa Baraister framstår som grovt partiska. Bland annat har Lewis vilselett domstolen kring den sk rakbladsincidenten. Det framkommer också klart att Julian är djupt störd av sin situation. En erfaren psykiatriker bedömer självmordsrisken som mycket stor, men åklagaren hävdar att Assange simulerar.

craigmurray.org.uk

craigmurray.org.uk

craigmurray.org.uk

Medierna smutskastar Assange på ett extremt sätt. Utredning om våldtäkt har lagts ned. Nu handlar det om att en journalist riskerar 175 år i fängelse. Men Googlar man på Assange kommer sådant här upp:

Blowing the whistle on the Wiki-creep: Julian Assange fled rape charges, groped women and leered at teenage girls – yet will try to beat extradition. Before you judge the morality of WikiLeaks, read this devastating expose first

DM

Sarah Harrison: the woman behind whistleblowers Edward Snowden and Julian Assange

standard

wwr: 73076255

Man måste läsa hela stycket för att förstå argumentet:

//

Det påstås att Wikileaks arbetar mot USA. Men Wikileaks började på en server hos Amazon som ägs av en av världens rikaste personer, Jeff Bezos. Sedan tog “Piratpartiet i Sverige” över driften. Men den piratpartist som driver servern har examen från Handels, har grundat en stor internetleverantör, har släktingar som arbetar inom svensk mainstreammedia. En släkting skriver i SvD och DN. En annan har varit programdirektör på TV 4 och av Lena Adelsohn utsetts till ordförande i en framtidsutredning. Hans farfars far var statsminister i Sverige!

USA hade lätt kunnat få Wikileaks borttaget från Internet. Men det är eliten som driver Wikileaks. Därför är materialet kvar på Internet. Man vill använda Assange för att statuera ett exempel: Den som kritiserar USA kommer att fara illa, även om den har rätt.

//

I vilket fall hade USA sett till att få bort materialet omedelbart om det riskerade deras medarbetares liv. Men det gjorde inte USA.

Assange har publicerat USA:s krigsbrott. Han har haft rätt. Han har lidit. Han borde släppas omedelbart. De anser de flesta. Tidningarna mörklägger detta trots att det handlar om en hjärtefråga för dem – pressfriheten.

Men bilden går inte att förklara annat än med att Assange samverkat med USA.

Han borde ha återvänt till Sverige för att klara ut de ringa anklagelserna. Att han inte gjorde det medför att Amnesty inte tar upp hans fall. Hans agerande gör att han till slut hamnar sju år på Ecuadors ambassad.

En av tjejerna har verkar på Kuba, jobbat på ambassaden i Washington, Twittrat om CIA. Den andra blev professionellt bortskrubbad från Internet och sågs aldrig mer.

Assange arbetar samordnat med Bini. Han tar in på ambassaden ungefär samtidigt som Bini kommer till Ecuador och de båda sätts efter 7 år i fängelse på samma dag i amerikavänliga länder. Han och Wikileaks används för att ta skulden för Binis verksamhet. Han hjälper Snowden. Den ecuadorianska regeringen faller.

Han deltar förmodligen i smutskastningen av sig själv, eller påverkas att göra det. Medan utredning om sexbrott pågår har han date med Pamela Anderson. De tar en romantisk bild som publiceras. Då har han redan en relation med den kvinnan han har två barn med. Han träffar även Lady Gaga.

Så dumt skulle aldrig någon som utreds för sexbrott bete sig. Dessa dater hade försämrat hans läge om det gått till rättegång.

Det finns mycket mer. En del står på denna sida.

Men huvudargument är att om USA i realiteten varit hotade av det Assange publicerade så hade materialet försvunnit från Internet omedelbart. Ingen i Sverige hade vågat gå mot USA här. I synnerhet inte statsministerns son-son-son med MSM-folk i släkten.

Nu används materialet istället för att demonstrera USA:s makt. Krigsförbrytare kommer undan och visselblåsarna hamnar inför rätta.

Craig Murray rapporterar att det inte kommer att bli slutpläderingar. Han citerar även en Nobelpristagare, Pinter

//

The crimes of the United States have been systematic, constant, vicious, remorseless, but very few people have actually talked about them. You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis.

//

consortiumnews.com

(Craig Murray har varit brittisk ambassadör.)

Former employees of a security firm accused of spying on Julian Assange at Ecuador’s embassy in the UK will be allowed to give evidence to his extradition case anonymously after claiming they would be at risk of kidnapping or poisoning.

Anonymity was granted to two former employees of UC Global after a hearing at the Old Bailey in London was told they feared that its director and owner, David Morales, or others connected to him in the US, could seek to harm them.

James Lewis QC, acting for the US government, did not contest the submission for anonymity but said that checks would be carried out on the witnesses, whose evidence would be read into the record. He added that the US case was likely to be that their evidence was “wholly irrelevant”.

company handed over audio and video of meetings he held with his lawyers and supporters inside the embassy to the CIA,

Guardian

The Guardian, former investigations editor David Leigh and reporter Luke Harding, who together wrote a book in 2011 that was the earliest example of what would rapidly become a genre among a section of the liberal media elite, most especially at The Guardian, of vilifying Assange.

Lawyers for the U.S. have mined from The Guardian book claims by Leigh that Assange was recklessly indifferent to the safety of U.S. informants

The book also disclosed a password – one Assange had given to Leigh on strict conditions it be kept secret – to the file containing the 250,000 encrypted cables.

Any security service in the world could now unlock the file containing the cables. And as they homed in on where the file was hidden at the end of the summer, Assange was forced into a desperate damage limitation operation. In September 2011 he published the unredacted cables so that anyone named in them would have advance warning and could go into hiding – before any hostile security services came looking for them.

Yes, Assange published the cables unredacted but he did so – was forced to do so – by the unforgivable actions of Leigh and the Guardian.

there is no evidence that any informant was ever harmed

Cryptome, pointed out this week at the hearings that he had published the unredacted cables a day before WikiLeaks did.

U.S. law enforcement agencies had shown zero interest in his publication of the file and had never asked him to take it down

cons

wwr: 73090732

Nu åkte även Assanges gamla ärkerival The Guardian på en snyting. De skrev en hatbok om Assange 2011. Advokaten för USA citerar den gärna. Men boken innehöll även ett lösenord som Assange givit tidningen i förtroende. Därför är tidningen bidragande till publikationen. Det är inte avgörande för helheten, men kan hjälpa Assange.

Tidningen blev tvungen att kommentera:

The Guardian has made clear it is opposed to the extradition of Julian Assange. However, it is entirely wrong to say the Guardian’s 2011 WikiLeaks book led to the publication of unredacted US government files,” a spokesman said.

“The book contained a password which the authors had been told by Julian Assange was temporary and would expire and be deleted in a matter of hours. The book also contained no details about the whereabouts of the files. No concerns were expressed by Assange or WikiLeaks about security being compromised when the book was published in February 2011. WikiLeaks published the unredacted files in September 2011.”

web.archive.org

wwr: 73110029

Man har pekat på att USA under Obama-administrationen avstod från att åtala Assange enligt amerikanska spionlagar, eftersom press- och yttrandefrihet i USA då skulle skadas. Men när Donald Trump blev president, ändrade sig USA.

sverigesradio.se

Det är också en relevant synpunkt. Om USA finner att någon publicerat material som hotar deras medarbetares liv så borde de kräva att materialet tas bort direkt och åtala direkt. (Ingen journalist eller Internetoperatör skulle heller vilja riskera andras liv utan orsak.)

Men USA låter materialet ligga kvar på Internet utan att protestera och väntar 9 år innan de åtalar.

Assange Indicted Under Espionage Act, Raising First Amendment Issues

May 23, 2019

WASHINGTON — Julian Assange, the WikiLeaks leader, has been indicted on 17 counts of violating the Espionage Act for his role in obtaining and publishing secret military and diplomatic documents in 2010, the Justice Department announced on Thursday

nytimes.com

judge will decide on January 4 whether to extradite WikiLeaks

Judge Vanessa Baraitser told London’s Old Bailey she will then make her ruling

DM

wwr: 73890453

Assange har en nedlagd (riggad) utredning om sexbrott bakom sig. Nu får han “stöd” av sin “nära vän” sexbomben Pamela Anderson i utlämningsmålet. Hon vädjar till Trump. Hon uppträder i bikini på bilderna.

Smart upplägg av försvaret …

Pamela Anderson issues bikini-clad plea for Trump to pardon Julian Assange

It’s not the first time the former “Baywatch star, 53, has used attention-grabbing photos to try and entice the outgoing president to pardon her close friend.

nydailynews.com

wwr: 74107558

För tio år sedan avslöjade Assange USA:s krigsbrott. Då publicerade massmedia gärna hans avslöjanden.

Men nu åtalas Assange för detta av USA. Praktiskt taget alla anser att det är fel och att Assange omedelbart bör släppas.

Men massmedia vågar inte gå mot USA. De vågar inte kraftfullt kräva att han omedelbart skall friges. Så de skriver t.ex lågmälda artiklar om vad folk tror.

UN rapporteur on Assange: ‘The US is trying to criminalize investigative journalism’

Nils Melzer, the UN’s special rapporteur on torture, believes Assange is not receiving a fair trial

amp.dw.com

Man visar bilder på demonstranter som “stöder” Assange. Men dessa demonstranter ser nästan ofelbart ut som rena tokstollar så att ingen läsare skall fatta sympati för Assange. De lär vara inhyrda statister. En så galen flock av folk skulle knappast kunna samlas spontant.

m.dw.com

https://amp.dw.com/en/un-rapporteur-on-assange-the-us-is-trying-to-criminalize-investigative-journalism/a-56076248

wwr: 74120694

wwr: 74107558

För tio år sedan avslöjade Assange USA:s krigsbrott. Då publicerade massmedia gärna hans avslöjanden.

Men nu åtalas Assange för detta av USA. Praktiskt taget alla anser att det är fel och att Assange omedelbart bör släppas.

Men massmedia vågar inte gå mot USA. De vågar inte kraftfullt kräva att han omedelbart skall friges. Så de skriver t.ex lågmälda artiklar om vad folk tror.

UN rapporteur on Assange: ‘The US is trying to criminalize investigative journalism’

Nils Melzer, the UN’s special rapporteur on torture, believes Assange is not receiving a fair trial

amp.dw.com

Man visar bilder på demonstranter som “stöder” Assange. Men dessa demonstranter ser nästan ofelbart ut som rena tokstollar så att ingen läsare skall fatta sympati för Assange. De lär vara inhyrda statister. En så galen flock av folk skulle knappast kunna samlas spontant.

m.dw.com

trenterx: 74113548

Du pratar i nattmössan. I Stockholm demonstrerade en grupp människor till Assanges frigivande för tio dagar sedan. Bland dem fanns Erik Halkjaer, ordförande för reportrar utan gränser, Folke Schimansky, historiker och Sigyn Meder, pensionerad lärare, som alla höll tal.

Du påstår att de som demonstrerar för Assange är “inhyrda statister” eller ”rena tokstollar”. Jaså? Vem är det då som har hyrt in dem för att demonstrera?

Du har ju inga som helst belägg för dina påståenden. Varken när det gäller demonstranterna i London eller de i Stockholm. Du borde skämmas.

youtube.com

Inlägget säger att bilden i DW ger en bild av att de som stöder Assange är tokstollar. De ser ju helt galna ut. Den som ser bilden får ingen lust att ansluta sig till den knasiga samlingen.

dw

Nästan alla stöder idag Assange. Han är en politisk fånge som borde friges. För 10 år sedan publicerade tidningarna gärna hans avslöjanden av USA:s krigsbrott. Men när nu USA åtalar honom smyger tidningarna iväg med svansen mellan benen. Tidningarna styrs av USA och de internationella nätverken. De vågar inte på allvar kritisera USA.

Men i detta läge, där det finns underlag för att bedriva seriös kritik mot Assanges fångenskap så publicerar tidningarna en bild som ger intrycket av att de som stöder Assange är tokstollar. Eftersom alla stöder Assange kan inte tidningarna skriva ned honom direkt. Men de publicerar en bild som gör att man undrar vilka galningar som egentligen stöder honom. (I alla fall om man inte orkat hänga med i alla turer i ärendet under 10 år.)

Dessa utklädda tokstollar har förmodligen arrangerats av tidningen för att se konstiga ut.

Du säger att det finns andra demonstrationer som är seriösa. Då är det ju därifrån som tidningen skall rapportera.

Sedan trollar du genom att tala om “nattmössan” och “skämmas”. Inlägget handlar om hur tidningen försöker ge en negativ bild av Assange och de som stöder honom. Men du hoppar på andra skribenter personligen. Trollen arbetar för samma intressen som tidningarna och de internationella nätverken. De försöker avleda diskussionerna från ämnet och skapa personkonflikter.

Att försöka skapa personkonflikter i t.ex svenska Internetforum är ett sätt att bidra till den blåsning mot Sverige som nu genomförs. Ju mer folk hoppar på varandra, istället för att diskutera ämnet, ju sämre möjligheter får Sverige att stå emot när tidningar och nätverk försöker få oss styrda av Bryssel/EU.

Trollningen har varit speciellt intensiv på sistone. Storbritannien går nu ur EU och slutar betala till Bryssel men behåller rätt till frihandel. Sverige och andra länder fortsätter betala och blir totalt blåsta. Politikerna hukar och inga kommentarer görs i media. Olika troll försöker bidra genom att skapa personkonflikter för att dölja hur vi just nu blir blåsta av EU.

wwr: 74182632

Min kritik riktar sig inte mot personerna på bilden. Jag tror att de anlitats för att spela tokstollar för att få det att se ut som om de som stöder Assange är lite konstiga. Tidningen har närmast en hel värld av Assangesupportrar att välja mellan. Då skall man inte publicera en sådan bild.

Kritiken riktar jag mot tidningen (då blir man attackerad) som inte entydigt står upp för Assange. I princip hela världen stöder Assange. Då behöver man inte visa den här bilden:

m.dw.com

Jag tror tidningen har riggat bilden.

Nu fyller Deutsche Welle på med mer:

Julian Assange: Saint or sinner?

The court of public opinion remains undecided on Julian Assange.

Julian Assange is regarded by many as a hero who uncovered war crimes and corruption and is the father of modern investigative journalism, having dealt with huge amounts of leaked data. But others see him as a traitor, an enemy of the state, an accomplice to Russian President Vladimir Putin, perhaps the man responsible for Donald Trump’s 2016 election as president of the United States — or all of the above.

m.dw.com

För 10 år sedan publicerade tidningarna gärna Assanges material. Praktiskt taget alla betraktar honom som en politisk fånge, fängslad för att ha avslöjat USA:s krigsbrott.

Men nu när USA åtalar honom vågar inte de fega tidningarna stå upp för honom på ett tydligt sätt.

wwr: 74183087

Domaren avslår utlämning

BREAKING: Judge rules against US extradition of Julian Assange, contending extradition would be oppressive by reason of Assange’s mental health

twitter.com

Det var oväntat. Men de som kritiserar systemet framställs som om de har “mentala problem”, jämför Greta Thunberg med sina diagnoser. (och bilden av “demonstranterna” i inlägget ovan.

Vi skall fås att tro att de som kritiserar systemet är konstiga.

Men USA överklagar troligen.

Mycket lite i större tidningar vad jag sett. De stora tidningarna vågar inte skildra Assanges fall ingående eftersom han kritiserat USA.

independent

wwr: 74183194

De väljer att utmåla honom som psykiskt sjuk. Han kan säkert ha besvär som tilltagit under isoleringen. Men på detta sätt smiter domstolen från att uttala sig i skuldfrågan.

Bara han blir fri så. Men USA lär väl överklaga.

wwr|74183245 wrote:
Jag tror Trump benådar honom, dvs det sker snart.

wwr: 74183344

Mitt tips är att Trump benådar honom.

Assange har avslöjat USA:s krigsbrott. Han har därefter utsatts för en lång utredning av påstådda sexbrott som nästan alla anser borde ha lagts ned direkt. Men till slut lades utredningen ned.

Nu avslås Assanges utlämning i första instans på mentala grunder. Men domstolen har undvikit att uttala sig om Assanges journalistik, vad jag hunnit se.

Det hela handlar om att ingen vågar kritisera USA.

Nästan alla anser att Assange bedrev korrekt journalistik när han avslöjade USA:s krigsbrott.

Men efter de märkliga juridiska turerna kan det hela sluta med en bild av att Assange “hade tur” som klarade sig undan sexbrottsutredningen och egentligen har psykiska problem.

Man smutskastar den som kritiserat USA.

wwr: 74183535

tenor302: 74183497

OK, kommer det då att tas i en högre instans, och/eller kommer några nya fakta som kan påverka utfallet presenteras (av USA?)?

Och sedan kan man ju fundera över vart JA kan/vill ta vägen om/när han blir fri (vilket jag tror…)

/T

Storbritanniens Högsta Domstol

The case could then go to the United Kingdom’s Supreme Court, further delaying a final outcome.

aljazeera.com

Men de är nöjda nu. De har smutskastat honom nog.

1. Falsk sexbrottsutredning

2. Utlämning avslås på mental grund

3? Benådas av “storskurken” Donald Trump som tack för att “Assange hjälpte Trump vinna valet” (falskt påstående)

Snygg sista akt av CIA:s teatersällskap 😀

wwr: 74184454

Det blir knepigt för USA. De nöjer sig nog med smutskastningen och släpper honom.

Men deras advokat Lewis frågade psykiatern Kopelman om Assange kunde ha hittat på att han hörde röster och liknande.

De vill få honom släppt utan att han får “juridisk upprättelse” för sin journalistik, skulle jag tro. Istället får han en falsk “psykstämpel” (och “sexbrottsstämpel”, och ev stämpel som “medbrottsling” till Trump om Trump benådar)

Det har har CIA:s manusförfattare jobbat på.

Conservative MP David Davis said: ‘Good news Julian Assange’s extradition has been blocked. Extradition treaties should not be used for political prosecutions.’

The decision was also welcomed by Labour MPs, including Richard Burgon and the former shadow home secretary Diane Abbott.

Mr Burgon said: ‘It is entirely right that Julian Assange will not be extradited to the US. Julian Assange would have been extradited because, as a journalist, he dared to expose US war crimes.

‘Any extradition would have been an unprecedented attack on press freedom.’

Ms Abbott called the decision an ‘excellent ruling by the British judge’. She added: ‘Congratulations to all the dogged campaigners on Assange’s behalf.’

But the journalist Glenn Greenwald added a note of caution, saying the judge had endorsed most of the arguments put forward by the US in favour of extradition – including dismissing the idea that it was an attack on freedom of speech.

He said: ‘This wasn’t a victory for press freedom. Quite the contrary: the judge made clear she believed there are grounds to prosecute Assange in connection with the 2010 publication. It was, instead, an indictment of the insanely oppressive US prison system for security ‘threats.’

Amnesty International tweeted: ‘We welcome the fact that Julian Assange will not be sent to the USA, but this does not absolve the UK from having engaged in this politically-motivated process at the behest of the USA and putting media freedom and freedom of expression on trial.’

Judge Baraitser ruled that Assange risked being held under Special Administrative Measures (Sams), which would have seen him in solitary confinement with limited access to family and only two phone calls per month.

She said: ‘Faced with the conditions of near total isolation without the protective factors which limited his risk at HMP Belmarsh, I am satisfied the procedures described by the US will not prevent Mr Assange from finding a way to commit suicide and for this reason I have decided extradition would be oppressive by reason of mental harm and I order his discharge.

‘Despite his lighter spirit at times, he’s a depressed and sometimes despairing man who is genuinely fearful of his future. He represents an unmanageable high risk of suicide, both in Belmarsh and the US.’

She revealed that in 1991 Mr Assange had tried to take his own life and that there was a history of depression in the family. His maternal grandmother and uncle both died by suicide, and Assange phoned the Samaritans most nights while in jail.

dm

wwr: 74184594

Domstolen anser alltså att han borde åtalas för det som praktiskt taget alla som uttalat sig anser vara bra journalistik. (åtalas om han varit frisk)

the judge had endorsed most of the arguments put forward by the US in favour of extradition – including dismissing the idea that it was an attack on freedom of speech.

He said: ‘This wasn’t a victory for press freedom. Quite the contrary: the judge made clear she believed there are grounds to prosecute Assange in connection with the 2010 publication

dm

Så den bild myndigheterna försöker ge av den som kritiserar USA är:

sexproblem, psykiska problem, spion samt valfuskare (om Trump benådar)

Det kallas Smutskastning med stort S

wwr: 74186387

Man kan dra vissa paralleller med da Costa-fallet. Där uttalade sig domstolen om de åtalades skuld och livsföring men de frikändes utan möjlighet att få sakfrågan prövad. Vissa ansåg också att de smutskastats. Men det går ju inte att jämföra med Assangefallet på alla punkter. Vi är ju inte heller säkra på hur Assangefallet slutar.

wwr: 74210012

Om Trump benådar Assange blir det full pott för CIA:s manusförfattare.

Vad som egentligen hänt är:

Assange avslöjade USA:s krigsbrott, men åtalades för detta. Ett felaktigt åtal enligt nästan alla. Assange kan ha påverkats mentalt av isoleringen, vilket är normalt.

Men när alla smutskastning är färdig kommer bilden av Assange felaktigt att vara att han är en sexfixerad, psykiskt instabil person som genom spionage och rysk hjälp, bidrog till den stora katastrofen (enligt skräppressen) = Trumps valseger. Den som kritiserar USA får lida. Assange hade tur som kom undan två åtal/utredningar.

Det här är ren dynga från en av de största dyngsprättarna av alla, The Guardian:

Donald Trump ‘offered Julian Assange a pardon if he denied Russia link to hack’

theguardian.com

Der finns risk att den rubriken kommer att upprepas. “En komplott mellan två vita män.” En variant på tidningarnas hat mot vita gubbar. (Sådana som alltså t.ex byggde Sverige och därmed inte automatiskt vill utplåna landet till förmån för EU.)

Assange har color changed dramatically when he was young. It is said to be a mental effect after a divorce and custody negotiations, but seems more likely dyed. It makes him now fit better into the agenda of “evil blond men”.

[ -000- -001- -002- -003- -004- -005- ]

After losing the election Trump seems to have stopped dying his hair blonde. Dyeing could have been part of an agenda as “evil blond” man (in the eyes of the press).

14 November 2020 08:11

Mr Trump’s barnet seemed to be sporting a more demure shade of grey than his usual iconic bright blonde.

independent

Compare section on actors/appearances

Assange’s step father, from whom Assange took the name, was an actor. Like Greta Thunberg’s father and much of her family.

wwr: 74250465

Självklart förlorar Trump bara på att de som påstår sig vara hans anhängare tränger in i kongressbyggnaden. Liksså har Trump förlorat på att inte tidigare erkänna Bidens vinst. Det är ett skådespel där Trump spelar en roll som är avsedd att göra honom impopulär. (Massmedia tillåter inte populära politiker. Biden måste spela senil pedofil som tafsar på kvinnor för att få bli president. Kanrkande son har han också.)

Trump inledde sin ämbetsperiod bra. Avslutade krig, vågade kritisera pressen, tog hand om sitt eget land. Men nu har hans image avsiktligt förstörts, delvis av honom själv. Varför då?

Trump och Assange spelar samma roll. Assange inledde också bra. Han publicerade läckor som bl.a avslöjade USA:s krigsbrott. Assange har i stort sett fortsatt bra. Men efter flera märkliga vridningar av dramat och den fega pressens oförmåga att stå upp för det den annars alltid talar så mycket om – pressfrihet, så

handlar informationen om Assange nu istället mycket om sexbrottsutredningen och hans mentala situation. Domstolen anser att han bör åtalas för sin journalistik men att hans hälsa inte tillåter det. Även om han skulle släppas nu så har han smutskastats och hans stora bidrag, avslöjandena, har kommit i bakgrunden.

På det viset har man vridit Trumps och Assanges banor på samma sätt. De börjar med vettig kritik mot globalieringen resp USA:s krig. Men senare vrids informationen så att de framstår som att ha personliga problem. Det är helt enkelt draman man spelar upp för oss så att vi skall tro att den som vänder sig mot USA, globaliseringen o.dyl. alltid kommer att drabbas av problem. I många fall har de som drabbas inte själva gjort något fel. Man kan göra många mer eller mindre relevanta jämförelser (Kamphuis, Catalán, Snowden, Manning, Juholt, Puigdemont, Nixon).

Om Trump kommer att benåda Assange vet vi inte ännu. Jag gissar på benådning eftersom det passar fint in i agendan. Man kan helt felaktigt försöka framställa Assange som en “rysk spion” som hjälpte Trump att fuska sig till valsegern. Som tack för detta skulle nu Trump benåda Assange.

Pressen försöker gärna ge en bild av att blonda män med konstig frisyr gripit makten i sina länder och nu egenhändigt försöker störta dem i avgrunden (Trump, Johnson). Det är naturligtvis fel. Men Assange skulle passa in som “medbrottsling” till Trump. Därför gissar jag att CIA:s mäktiga manusförfattare inte kan motstå att skriva in en benådning i manuskriptet.

google.com

T.o.m. vad hårfärgen gäller så passar Assange in. När de bar ut honom från ambassaden såg han ut som en jultomte. Jag är övertygad om att hans hår är färgat för att passa in i rollen. Googlar man lite på tidiga Assangebilder har han en helt annan hårfärg. (Och den dramatiska förändringen i hårfärg beror inte på fysikaliska experiment eller vårdnadstvist, vilket har gjorts gällande.)

För två år sedan:

encrypted-tbn0.gstatic.com

En ung Assange poserar:

i.pinimg.com

Det handlar om skådespelare. Greta Thunbergs far är skådespelare och hela familjen artister. Det är mycket troligt hon kan ha svultits för att passa in i rollen. Även Assange’s styvfar, som han tog namnet från är skådespelare, vilket i alla fall jag tycker passar bra med denna intervju

youtu.be

Julian Assange is still in prison. And America’s democratic principles are still at stake.

https://www.nbcnews.com/think/amp/ncna1253051

ksitpeks: 74302328

Anna Ardin skriver bok.

Nån som är nyfiken?

bokus.com

wwr: 74302457

Jag blev lite förbannad när jag såg hur hon för ett tag sedan atttackerade Melzer och sade något om att han inte borde försvara Assange eftersom Assange förnedrat henne.

Hon borde ha sagt det medan utredningen var aktuell, inte komma med det senare.

Men det hela är ett skådespel. Nu skall Assange svartmålas eftersom han kritiserat USA.

AA har jobbat på svenska ambassaden i Washington, kallat sig själv CIA-agent, på Twitter, jobbat med kubansk motståndsrörelse. Nu i kyrkan (=filial till CIA).

Bara del i farsen.

wwr: 74345132

Assange avslöjade USA:s krigsbrott.

Sexbrottsutredningen lades ned. Med lite tur kommer han undan utlämning till USA för spionageåtal, men det vet vi inte ännu. (Självklart borde han inte åtalas.)

Nu gäller därför: Maximal smutskastning av Assange från alla källor kopplade till USA.

Därför publiceras boken nu. För att påminna om en nedlagd utredning. Men på den tiden anklagade inte AA Assange hårt.

Boken skall bara glömmas. Det hon har att säga skall hämtas från den tid utredningen var aktuell, inte från någon bok nu.

Collateral murder

yt

wwr: 74354755

Bara för att påminna om vad rättegången egentligen handlar om

youtu.be

Orsaken att journalisterna dödas är att militärerna tror att deras kamera är ett raketgevär/RPG.

Killen som stannade för att hjälpa den sårade blev ihjälskjuten. Hans två små barn i bilen svårt sårade.

There is much symbolism in the Assange case.

Journalists are killed in “Collateral Murder”.

The journalist Assange is jailed.

The whistleblowers Assange and Manning are jailed but none of the military committing war crimes.

duqu: 74365531

Så Ardin släpper en bok på ett Bonnierförlag, (hon hatade ju både N.S och Bonnier/Exp tidigare) och verkar fått skyddad identitet helt plötsligt….från att ha fått ihop det med en snubbe, fixat ungar och flyttat in i en sunkig 1 planare i Örby från Hammarby, gissar att Bonnier la in en beställning om detta innan släppet, för nu är hon en “profet”….

Dessutom ska Anna nu framträda i Tv på Carina Bergfält show och ge “nya uppgifter”, såg trailern precis på Svt1. Kan ev bli ganska avslaget om Trump benådar J.A, finns viss chans att J.A är med bland dom hundra pers som han har på sin benådningslista, innan han lämnar D.C

SW är fortfarande skyddad, 10 år efter händelsen, saknar motstycke vad jag vet i Sverige….

Blir lite intressant hur SW reagerar om nu Anna solkar ner SW:s historia, typ kashmirbruden.

Går lite rykten att det var Binninge som lät Fup:en få fötter här på fb i en annan tråd till SW:s stora förträt…

O.s.a.: 74369575

Nu är båda målsägarna intervjuade i Kalla fakta som finns på TV4play från kl 19 ikväll.

Boksläpp, SVT med Carina Bergfält, Kalla fakta. Allt inom en vecka. så välregisserat. Frågan är av vem?

Pentatonic: 74369614

EMF är väl den som plockat fram Sofia i rampljuset.

Anonymare: 74369672

Kalla fakta…

aftonbladet.se

Bra att sanningen nu äntligen kommer fram.

Det är väl det här som bokens titel syftar på.

wwr: 74369735

CIA naturligtvis. Allt för att försöka dölja vad de nu aktuella domstolsförhandlingarna gäller (Jag länkar helikopterfilmen då och då eftersom det aktuella är Assanges avslöjanden och inte en nedlagd utredning om sexbrott.)

Yasko: 74371387

Ja, en praktskandal där man samarbetade med Storbritannien och USA för att tysta en journalist och det enda vi får läsa är smörja om att det är jättesynd om de här kvinnorna som för övrigt borde åtalas för ärekränkning… :whoco5:

wwr: 74379856

Jag noterar bara att du, Anonymare och domaren Baraitser är de enda tre jag sett som anser att Assange bör ställas inför amerikansk domstol. Praktiskt taget hela världen anser att han inte bör utlämnas.

Assange kommer inte att få en rättvis rättegång i USA. Se på den mest kända videon han publicerade. USA skjuter ihjäl ett tiotal obeväpnade män. En annan man stannar för att hjälpa en sårad. Mannen blir ihjälskjuten och hans små barn skadas svårt.

youtu.be

USA vill skrämma journalister till tystnad. Därför skulle Assange troligen ges ett felaktigt, extremt strängt straff i USA. Därför vill nästan alla att han inte utlämnas.

Se hur USA påverkar Sverige. Nu kan landet styra svenska medier till att publicera information om en gammal nedlagd sexbrottsutredning. Självklart skall den utredningen drivas seriöst. Men nu är den nedlagd. Det nu aktuella handlar om journalisters rättighet att publicera krigsbrott. Men de senaste sidorna i tråden har styrts till att handla om en gammal nedlagd utredning, inte om det aktuella som gäller en utlämning till USA för journalistisk verksamhet.

wwr: 74379856

Jag noterar bara att du, Anonymare och domaren Baraitser är de enda tre jag sett som anser att Assange bör ställas inför amerikansk domstol. Praktiskt taget hela världen anser att han inte bör utlämnas.

Assange kommer inte att få en rättvis rättegång i USA. Se på den mest kända videon han publicerade. USA skjuter ihjäl ett tiotal obeväpnade män. En annan man stannar för att hjälpa en sårad. Mannen blir ihjälskjuten och hans små barn skadas svårt.

youtu.be

USA vill skrämma journalister till tystnad. Därför skulle Assange troligen ges ett felaktigt, extremt strängt straff i USA. Därför vill nästan alla att han inte utlämnas.

Se hur USA påverkar Sverige. Nu kan landet styra svenska medier till att publicera information om en gammal nedlagd sexbrottsutredning. Självklart skall den utredningen drivas seriöst. Men nu är den nedlagd sedan ett par år. Det nu aktuella handlar om journalisters rättighet att publicera krigsbrott. Men de senaste sidorna i tråden har styrts till att handla om en gammal nedlagd utredning, inte om det aktuella som gäller en utlämning till USA för journalistisk verksamhet.

duqu: 74381059

Länk till vita husets benådningslista som uppdateras idag under dagen (minus 6 tim EST/CET):

justice.gov

Och gårdagens “hitpeace” i Kalla Fakta följdes idag upp med en förberedd debattartikel i DN:

DN Debatt. ”Assangefallet är nedlagt men gråzonen består”

Länk: dn.se

Bakom denna “debatt” stod följande personer:

Anna-Klara Bratt, chefredaktör Feministiskt perspektiv

Olivia Björklund Dahlgren, ordförande Fatta

Caroline Brever, vice ordförande Paks

Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster

Maria Karlsson, vice ordförande Metoouppropen

Gita Rajan, ordförande och grundare Wonsa

Lina Stenberg, skribent och administratör för #imaktenskorridorer

Elin Sundin, förbundsstyrelseledamot RFSU

Kristina Wicksell Bukhari, kommunikationsansvarig Make Equal

Inget nytt i denna debatt heller, där som vanligt Assange var den stora boven, men kommentarerna

visar på att det svängt rejält, misstänker att dessa tas bort eller att “debattartikeln” hamnar bakom betalvägg fort:

Spoiler:
Tomas Lundin – 6 timmar sedan

Det är märkligt ändå att denna rörelse har mage att prata om rättvisa och rättigheter, när en man som inte bevisats skyldig för någonting annat än att ha avslöjat krigsbrott av Amerikansk militär, har fått sitt liv och sin psykiska hälsa förstörd… och ni pratar fortfarande om honom som gärningsman? och kvinnor i allmänhet som offer.

Förstår ni inte varför legitimiteten för feminismen och metoo urholkas ? (visa mindre)

Svara

Reagera

Anders Nordqvist – 28 minuter sedan

Han har självmant undanhållit sig rättvisan.

Som att fly ut i skogen på vintern och sen klaga på att man blir sjuk för att det är blött och kallt.

Se’n att du framhåller att *feminismen och metoo* ska ta ansvar för vad USA gör ? Total förlust av trovärdighet. (visa mindre)

Svara

Reagera

Roland Karlsson – 8 timmar sedan

Ardin har inte nekats prövning. Man har ansträngt sig mer än vad som är rimligt för att försöka ge henne prövning. In absurdum faktiskt. Åklagaren skulle ha lagt ner målet några dagar efter att det togs upp, med motiveringen att detta bara är slöseri med allas tid och resurser. (visa mindre)

Svara

Reagera

Roland Karlsson – 8 timmar sedan

En trasig kondom och ett oönskat morgonsex. Det är vad dessa två våldtäktsanmälningarna handlar om.

Händelse 1: Jag kan knappast tänka mig at man kan bevisa någonting om den trasiga kondomen.

Händelse 2: Jag kan knappast heller tänka mig att morgonsexet kan leda någon stans. Dom hade haft sex och nu hade de sex igen. Första gången helt OK och andra gången utan att hon säger ifrån. Skulle tro att det blir svårt att visa att han inte kunde tro att medgivande fanns.

Jag anser att någon anledning att ta upp åtal mot Assange förelåg inte. En åklagare får inte ta upp ett mål som denne inte tror kan leda till åtal. (visa mindre)

Svara

Reagera

Mikael Cronholm – 8 timmar sedan

Ardin borde uppskattat glömskan och stannat där.

Svara

Reagera

Mikael Söderholm – 10 timmar sedan

Stealthing eller ej är det väl knappt någon som vet om det var, Ardins bok är varken mer eller mindre partsinlaga än Assanges påståenden.

Och även om Ardin rensat sin blogg finns ju Wayback machine kvar, så alla som vill kan se vad hon skrev då, till skillnad från vad hon uppenbarlogen skriver nu. (visa mindre)

wwr: 74381463

Det är fruktansvärt pinsamt för hela pressen.

För 10 år sedan publicerade alla tidningar Assanges avslöjanden. Men när nu USA anklagar honom för spionage kryper de fega tidningarna undan med svansen mellan benen. DN skriver spaltmeter om den gamla utredningen som lades ned för flera år sedan. Den har ingen aktualitet alls nu. De fega tidningarna står inte ens upp för sin omhuldade pressfrihet.

Pressen bara mumlar och ställer sig inte tydligt upp för kollegan Assange.

1/21:

wwr: 74394015

Det verkar inte finnas säker information huruvida USA lämnade in en överklagan före den 18:e!

Assange är kvar i fängelset så man kan gissa att en överklagan är inlämnad. Assange blev ju inte heller benådad av Trump.

Vi får gissa på att USA har överklagat Storbritanniens vägran att lämna ut Assange.

Kan detta vara ytterligare ett sätt som tidningarna skyddar USA – genom att mörklägga att USA har överklagat? Men det är bara en gissning. Ingen säker information föreligger ännu, märkligt nog.

Vad gäller överklagande så verkar det stå klart att USA inte ger sig utan skall pressa Assange till det yttersta. Eftersom han är kvar i fängelset så får man tolka det som att USA har överklagat, men det har skrivits mycket lite om det.

Det finns en liten koppling mellan Biden och Assange som gör att man kan skriva om presidentinvigningen här. Lady Gaga sjöng och hittade delvis på egen text till nationalsången!

youtu.be

Fröken Gaga är kompis till Assange, kan man notera. Här besökte hon honom på ambassaden.

On Monday, October 8, the Spanish listened to the sound of the doorbell of the embassy. He opens and finds a young woman dressed in black with a hat of the same color. “What do you want?” Asks Txema. “I’m Gaga, ” the woman answers in English.

Gaga? The analyst has no idea who it is. What Txema doesn’t know is that the young woman … is Lady Gaga.

Från boken “Analytikern”

duqu: 74406605

Om nu uppgifterna stämmer att deadline för USA att överklaga domen var den 18/1, och att ingen överklagan kommit in, är det en fantastisk tajming från Ardin/Wilen + svensk msm, där t.om svenska staten hjälpte till att helt plötsligt även ge Ardin skyddade uppgifter inför “boksläppet” och hennes nya mediacirkus i tv.

Det som framkommit på nätet är att ett överklagande från USA, hade medfört upp till 3 år till av juridisk cirkus i England, och då var frågan hur man skulle behandla JA under denna “extra tidsåtgång”. Här kan man även fundera på engelska domstolen som la sina förhandlingar så att dessa matchade USA:s presidentval och tidsperioder för en ev benådning.

Ser man till vad som nu hänt, pekar det på att “någon” i USA under förra veckan gav en signal att J.A inte skulle få benådning men att USA inte heller överklagade domen, och då gick alltså denna signal till grupperna runt Ardin och Co här i Sverige som då redan hade inspelat material, en bok klar för tryckning och “någon” som koordinerade svensk MSM att under denna vecka gödsla med “Ardins upplevelser” för att få maximal impact.

Ardin vill alltså både tjäna pengar, och få “upprättelse” baserat på sina lögner.

Snacka om en falsk profet….

wwr: 74406800

Det verkar som om USA har överklagat eftersom A är kvar i fängelset. Det fanns även uppgifter från försvaret runt den 5-6 jan att de hört från USA att de skulle överklaga.

Men ditt resonemang är helt riktigt. Allt har tajmats för att kunna dölja USA:s attack mot pressfriheten. USA har kunnat styra debatten i Sverige till att handla om en utredning som lagts ned för flera år sedan när det aktuella är utlämningsärendet.

AA är säkert på CIA:s lönelista. Har jobbat på ambassaden i Washington, mörklade detta i sin LinkedIn, jobbat med kubanska dissidenter, själv skrivit på Twitter att hon är CIA-agent samt jobbar nu i CIA:s systerorganisation kyrkan.

W har militärer i släkten. Kommer från staden med cyberregemente. Skrubbades professionellt bort från Internet. Ingen känner hennes bakgrund eller liv efter. Tidigare amerikansk bf.

Anna Ardin – Sveriges kristna socialdemokraters förbund

Fb

Flashback-tråd

wwr: 74428575

wwr: 74418142

Soprent på webben. Någon bild med hennes amerikanske pojkvän. Absolut ett proffsjobb. Hon jobbade visst på ett museum. Någon konstnär i Wales var det visst, hade någon kommentar om bilder som W tagit. (Också kanske riggat. Konstnären kom från samma stad som Assange.)

Absolut stöd av regimen och alla myndigheter för att försvinna så. Kom från den stad Sverige som har cyberregemente. Militärer i släkten.

Allt borta, både före och efter det aktuella.

mr-mystic: 74425522

Så detta e icke hon?

bing.com

bing.com

Du har hittat de i stort sett enda bilder som finns av henne. Den första bilden är utskuren ur bilden jag nämnde tillsammans med SB. Den andra bilden tror jag kommer från föredraget med Assange.

Det som står i citatet ovan är i stort sett det enda man vet om henne. Hon är en mycket viktig person i utredningen men det har förgäves letats information om henne.

Hon har definitivt försvunnit från jordens yta m.h.a. myndigheternas ingripanden. USA kontrollerar hela detta fall. Se hur svenska massmedia nu lyder USA:s order. Det aktuella om Assange är utlämnandet till USA. Men tidningarna har inte ens rapporterat att USA har överklagat vägran att utlämna. Istället har USA kunnat styra de svenska tidningarna och debatten till att handla om denna sedan flera år nedlagda utredning med de två tjejerna.

Nickelodion: 74443156

Den där demonstrationen på Sveavägen 68 var intressant, det finns (fanns) flera videor och en där bland andra ABC intervjuade Ardin. När hon fick frågan (ungefär) “Vad tror du Stefan Löfvén tycker om den här demonstrationen?” så fick Ardin mobilsamtal (sa hon) och tog upp mobilen och listigt drog iväg. Detta upprepade sig med ytterligaren en intervjuare när frågorna blev för svåra …

Ardin har ju varit Broderskapsrörelsens politiska sekreterare eller suttit i dess styrelse under hela tiden sen 2010. Notera att Broderskapsrörelsen också håller till på Sveavägen 68, samma som partihögkvarteret, och det har nog skett en del informella direktkontakter där. Genom sina styrelsekontakter och direktkontakter har hon kunnat ha direkt insyn i hur JA-ärendet (från 2014) hanterats på departements-nivå och kanske regerings-nivå. Bland andra var ju hennes kompis UDs Desk Officer när han fick hemligstämplade mail som rörde JA och rapporten från Svenska Ambassaden på Kuba och noten från Ecuadors Ambassad. Och nu sitter som sagt H*mmarberg i styrelsen, han har också varit inblandad i JA-affären. Statsministerns fru UL är också knuten till Broderskapsrörelsen i det hon är väldigt välkommen dit på en fika, när hon vill! För att inte tala om gamle broderskapsordförande PW som Ardin gjort många resor med i Mellanöstern. Han sitter nu på UD som någon slags grå eminens och rycker i trådar lite överallt. Alla dessa vill, och arbetar säkert för, att Ardin ska bli rumsren igen.

wwr: 74441589

Assangefallet har en hel del gemensamt med morden på Catalán och Sharp.

Både Assange och Catalán avslöjade aktörer kopplade till globalisering.

* Assange avslöjade USA:s krigsbrott.

* Catalan avslöjade Kongos regering. Nog antar i alla fall jag att USA och Kongo samarbetar för att sprida väpnad konflikt i landet så att Apple och andra kan köpa mineralen coltan svart, så vi kan byta mobiltelefon varje år (“coltan, Congo, conflict”). Sannolikt är även FN inblandade.

Både Assange och Catalán har betraktats som hjältar.

* Assange fick fram unikt material från USA:s krig.

* Catalán arbetade med nästan James Bond-liknande metoder. Hade bl.a inspelningsutrustning gömd i en penna. Hon fick t.ex fram en inspelning där en kongolesisk minister beordrar mord.

De som avslöjades dömdes aldrig. Däremot råkade både Assange, Catalán och Sharp illa ut. De senare mördades t.o.m.

Både Assange och Catalán har behandlats märkligt i media och sociala forum. De stordåd som båda utträttat har tonats ned. Assanges rättegång har handlat om hans avslöjanden, men i media har en bok av en av hans dejter kommit i rampljuset.

Allra märkligaste är Catalán. Hon var en ung (snygg) f.d. politiker med de rätta värderingarna. Hon riskerade livet för att göra gott i mörkaste Afrika. Hon samlade in kraftfulla bevis med James Bond-liknande metoder, som sagt. Hon dokumenterade väl. Efter hennes död kunde bevisen tas fram. Hon led en våldsam död som t.o.m. finns dokumenterad på video när hon och Sharp skjuts till döds. Hon halshöggs därefter.

Men i sociala forum diskuteras om hon egentligen var slarvig när hon tog risker för att skaffa fram bevisningen.

Det är extremt märkligt att hon inte är en stor hjältinna för regimen, feminismen, miljörörelsen, etc. Det borde finnas Zaida-gator i varje stad, statyer etc, men det är nästan tyst om henne. Liksom med Assange smyger media.

Det finns alltså en hel del paralleller mellan Assange och Catalán-Sharp-fallen. Bara en notering.

Nickelodion: 75316659

En artikel i okdiario ger en lite klarare bild av de olika etapperna av UC Globals inblandning vad gäller Ecuador.

UC Global kontrakterades 2012 av Correa för att borga för sin egen och sin familjs säkerhet och övervakningen av JA startade sen hösten 2013.

Efter att Lenin tagit över presidentskapet kontrakterade han UC Global hösten 2017 för fortsatt bevakning av ambassaden i London.

UC Global fortsatte samtidigt att skydda Correa och hans familj i Bryssel efter att de 2017 lämnat Ecuador.

Podemos (ungefär V+MP) som sitter i regeringen i Spanien misstänks för att ha tagit emot (knark)pengar från Venezuela, Bolivia och Ecuador. Vid utredning kring detta av högsta domstolen i Madrid har det nu visat sig att Podemos skickade sammanlagt 100.000 kr ur sin egen kassa till Correa privat i Bryssel under april och maj 2019. Av(åter)betalning?

wwr: 75333775

O.s.a.: 75270007

[*]Trevligt att den nyfödde prinsen givits namnet *trumvirvel* Julian. Vi får väl tacka prinsparet för denna hommage till trådens huvudperson.

wwr: 75333775

… Namnet Julian var oväntat enligt expertisen.

Betsson hade stora favoriter däribland Gustaf, Hubertus och just Folke, som även kungen heter. Men Julian fanns inte med på kartan. Det var de unga parets egna val. Ett bra namn som är enkelt att uttala internationellt.

alltomkungligt.se

Man väljer ett namn på en person (Assange) som just nu smutskastas i media. (Men att han gjort bra journalistiskt arbete vet bara vi i tråden och några till.)

Kungahusen står ju under globalistisk attack. Harry och Meghan fick en miljard av Netflix för att smutskasta sin familj. Den thailändske kungen avbildas i media där han sopar fängelsegolv tillsammans med en “hovdam”, inte drottningen.

Man kan inte säga säkert. Men man kan undra hur prinsparet valt ett namn på någon som många (felaktigt) genom media främst uppfattar som en “sexförbrytare”.

%%%%%

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

01.04 Bugar Sverige för det mäktiga USA?

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.