03.1.004.014 (210) Tesla …; H2 Green Steel, H2GS …; hydrogen, vätgas …; railway, järnvägar, trains; Northvolt …; – News media and globalization

03.1.004.014 (210) Tesla …; H2 Green Steel, H2GS …; hydrogen, vätgas …; railway, järnvägar, trains; Northvolt …;

—-

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use orange tab – zoom out page)

TITLE

Tesla

wwr: 87278767

Dags för ännu en global feberdröm och en av EU:s konstruerade kriser och manipulationer att packa ihop.

Analys: Västvärldens elbilsdröm kollapsar

Västvärldens ambitioner om en elbilsdriven industriell revolution är på snabb tillbakagång, vilket markerar början på ett förödmjukande återtåg för elbilssatsningar, konstaterar tidningen Telegraphs analytiker Matthew Lynn.

För bara några år sedan var elbilar hörnstenen i varje industristrategi hos västerländska ledare. President Macron i Frankrike hade visionen att årligen tillverka miljontals elbilar, Tysklands kansler Scholz satte ett mål om 15 miljoner elbilar på tyska vägar till 2030, och President Biden i USA lade fram en plan värd 174 miljarder dollar för att göra USA till världsledande inom området. Även Storbritanniens Boris Johnson hade en plan på 1 miljard pund för att stärka laddningsnätverket.

Skrotar elbilsplaner

Nyligen meddelade Renault att företaget skrotar sina planer på att börsnotera sin elbils- och mjukvaruverksamhet separat, samtidigt som Volvo avvecklar sin elbilsdivision Polestar. I skuggan av kinesisk konkurrens och sjunkande försäljningssiffror upplöses nu drömmen om västvärldens elbilsframtid.

—-

energinyheter.se

Från boom till bakslag: Tyskland överger elbilar

—-

dagensps.se

—-

wwr: 87606478

I Sverige försökte man skjuta skulden för vikande EV-försäljning på facket. I Tyskland kör man med aktivister

Eco-terrorists strike $1 billion blow against Tesla plant in Germany and Rivian halts $5 billion Georgia factory as activists cheer

—-

fortune.com

Precis som Northvolt I Kanada

—-

wwr: 87658118

Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk som gör det bantningsmedel som Elon tog när han var lite tjock förut, är nu värt mer än Tesla på börsen.

fortune.com

—-

%%%%% Tesla

Northvolts förluster, Northvolt losses

link


Tesla

Tesla

H2 Green Steel, H2GS

wwr: 87080511

Jag är rädd H2GS kommer att leda till röriga diskussioner i brist på fakta. Postare frågar andra om de vet hur byggarbetsplatser ser ut! Konflikter i forum i brist på fakta. Kanske gnäll på Sverige. Kanske förseningar och inget stål. I värsta fall kommer Sverige att bygga hamn och järnväg och blödas på naturresurser i högre takt.

I dessa investerares andra projekt Northvolt byggdes en fabrik. Suddiga uppgifter om produktion. Konflikter i forum under flera år. Till slut har det visat sig att ingen produktion föreligger.

Jag är rädd detta kan bli ett liknande “grönt EU-projekt” med mycket snack och lite produktion.

—-

wwr: 87082385

Det förefaller orimligt att importera järnmalm från Sydamerika till det järnmalmsrika Norrbotten. I synnerhet som man påstår att det skall produceras grönt stål, eftersom transporten från Sydamerika kommer att generera koldioxid.

Därför kan man misstänka att H2GS bluffar. Det blir ingen import av malm. Hamn och järnväg som Sverige bygger kommer istället att användas för att blöda oss själva på naturresurser.

—-

H2GS säkrar 48 miljarder i ny finansiering

av

Konrad: 87124754

Lite mer:

“– H2 Green Steel är ett utmärkt exempel av den typ av banbrytande projekt som EU:s Innovationsfond stöttar. EU är stolt över att stötta lösningar som fossilbefriar den europeiska stålindustrin och ser till att den är konkurrenskraftig i en utmanande global miljö. Vi gratulerar H2 Green Steel-teamet för deras engagemang och hårda arbete och ser fram emot att stötta liknande initiativ i Europa, säger Kurt Vandeberghe, chef för EU-kommissionens generaldirektorat för klimatpolitik, DG CLIMA.

.

.

Sammantaget har H2 Green Steel nu säkrat finansiering på totalt 75 miljarder kronor, varav 48 miljarder kronor är lån. Långivare är bland annat Svensk Exportkredit och Europeiska Investeringsbanken tillsammans med kommersiella banker som leds av BNP Paribas, ING, KfW Ipex-Bank, Societe Generale och UniCredit.”

nsd.se

—-

wwr: 87124906

Har vi bara givit H2 48 miljarder denna gång. Det var inte mycket 🤣🤣🤣

Precis som Northvolt så har H2 sålt hela sin produktion. Och det var ju snabbt gjort för Northvolt.

Det här är bara skojeri och fantasisiffror. Fram med bilder på bygget så vi får se om de byggt något stålverk

H2 är värda 75 fantasiljarder står det. SSAB är idag värt 71.56 miljarder enligt börsen.

H2 har kört förbi Nordens största stålverk, SSAB, med 15.000 anställda i 50 länder. Vi vill se H2:s stålverk.

—-

wwr: 87153758

frippesasfalt: 87151654

Självklart är järnmalmen inte tänkt att komma från Brasilien mer än vid uppstart.

Jokkmokk Iron borde rimligtvis vara tänkt att leverera höggradig pellets till H2, det pusslet kan nog alla lägga.

beowulfmining.com

—-

H2GS har väl redan bluffat i någon miljöansökan, som SSAB påpekade. Men man måste gå på vad företaget självt säger. Att importera järnmalm från Sydamerika för att framställa grönt stål är orimligt.

Det hela verkar handla om manipulationer av samma typ som Northvolt som har samma finansiärer. Northvolt har spridit ett politiskt budskap och skadat Scania och Volvo.

H2GS verkar handla om att öka takten på hur Sverige töms på naturresurser genom att bygga ut järnväg och hamn.

Frågan är om det ens är tänkt att bli något stålverk. Det verkar inte finnas några aktuella bilder på hur konstruktionen av stålverk fortskrider?

Är det Beowulf som skall leverera? 😄 Då kommer man väl att skylla på Greta och samerna att det inte blir något stålverk på samma sätt som Northvolt skyller på några miljöaktivister i Kanada att det nog inte blir någon fabrik?

Samer och t.ex. nordamerikanska indianer är ju urfolk som koloniserats. Nu kommer kanske lapparna att få en smäll när de kommer att få stå i vägen för EU på sin vita springare som kommer för att rädda jordklotet från klimatmässig undergång. Men den utvecklingen av denna historia är inte säker ännu.

Både Northvolt-VD:n s tidigare arbetsplats Tesla och Northvolt (och Tesla-Musks SpaceX) har ju kämpat mot olika miljöhinder som grodor, snokar, krabbor, fåglar etc.

Northvolt och H2GS förefaller bara handla om manipulationer för att attackera Sverige. Det verkar inte bli några batterier eller stål. Det här kan bli en ny pajasshow. Tesla har en produktion men EV-marknaden viker. Northvolt fick ihop en fabrik (byggnad) utan produktion. Frågan är om H2GS ens kommer att bygga något stålverk.

—-

wwr: 87155960

Men om du också tror att H2GS ljuger om att importera malm för att göra stål utan det är ett svepskäl för att utarma landet på järnmalm så bör H2GS stoppas och deras egentliga skäl analyseras. Vi kommer inte att tjäna ett dugg på detta så länge EU har makten. EU siktar på våra råvaror.

Hur belgare och fransmän ödelade Kongo för dess råvaror är välkänt. De som inte levererade nog med gummi kapade de händerna på.

snowleopard.info

Sydafrikas diamanter går till Antwerpens judekvarter. Havsbotten kör belgarna sönder med denna mackapär

snowleopard.info

Kongo ligger i krig om råvaror. Vi måste förbereda oss på krig säger regeringen. Vi kastas i kaos om våra råvaror. Elen var bara början. Nu går belgare och fransmän mot Europas råvaror genom EU.

Ett skojarföretag som påstår sig ämna importera malm från Sydamerika för att göra grönt stål måste stoppas. Hur ser deras stålverk ut?

Inget kommer svenskarna till godo. Italien knyts till Tyskland med snabbtåg. Kanske blir det snabbtåg mellan Spanien och Marocko. De spanska snabbtågen betalade vi via EU. Snabbtåg i Indonesien och tåg mellan Kina och Thailand. Men våra planer på snabbtåg lades ned och nu skall vi tömma landet på malm med tågupprustning istället. EU sänker oss.

—-

wwr: 87217911

Citat från en annan tråd:

fermion: 87215607

Din pensionsfond. Innan ett gram stål producerats har du fått glädjen att plöja in miljarder i produktionen.

Är du dessutom kommuninvånare i de berörda kommunerna så får du glädjen att bidra ännu mer.

Vadå köpa stålet? Affärscaset är inte att sälja verkligt stål, det är avlatsbrev och vindkraft som ska säljas med bieffekten att döda varje seriös plan för elförsörjning.

PS jag började skriva til H2G för fyra år sedan apropå examensarbeten. Inte en gång svarade de.

—-

H2GS erbjuds att få handleda och på sikt knyta till sig dessa färdigutbildade ingenjörer. Men företaget svarar inte ens. Det visar att företaget förmodligen är en bluff. H2GS har troligen inte avsikten att producera stål. Precis som med Northvolt är avsikten att producera politiska floskler. Det finns inga bilder på battericeller från Northvolt. När Scania visade upp sin hantering av “Northvoltbatterier” gick maskinerna tomma. H2GS har alltså hållit på i mer än 4 år men detta är vad som kommer upp när man bildgooglar

snipboard.io

Många bilder är fejkade där man ritat in ett stålverk. Någon bild visar järn som SSAB framställt.

snipboard.io

Det här är vad som verkar ha funnits i november 2023.

bodenxt.se

Sverige ställs om för att suga ut landets råvaror. En avsikt med H2GS är att tvinga fram en utbyggnad av hamn och järnväg. Det baseras på vad som verkar vara en rövarhistoria om att importera malm från Sydamerika till Norrbotten. Men I själva verket skall man förmodligen tömma landet på järnmalm i högre takt via hamn och järnväg. (En elkabel till Finland har diskuterats i tråden. Frågan är i vilken riktning elen i den kommer att gå. Är det verkligen ett tillskott av el eller har den reglerbara svenska vattenkraften sålts ut?)

Det går bara att skapa en diktatur I Europa om perifert belägna länder/kolonier är svagare än centralmakten I Bryssel och Paris. Därför försvagas svensk teknik och landet ställs om till råvaruproducerande koloni.

H2GS är inte intresserade av att knyta till sig ingenjörer. Samma gäller Scania där samarbetet med KTH lagts ned. Utbildning och industri slås isär. Scania ställde om för att basera produktion på “Northvoltbatterier” – som inte existerar. Även Volvos Polestar skulle använda “Northvoltbatterier”. Nu har SEB justerat värderingen av Polestar från 18 miljarder till noll öre och Volvo sänkts med med 35%. Få se om H2GS kommer att försöka attackera SSAB.

—-

wwr: 87242643

Hur går det i verkligheten?

23 augusti 2022: första spadtaget

static-cdn.sr.se

21 november 2023: några byggnadsställningar

bodenxt.se

Är det vad H2 Green Steel har presterat med de 75 miljarder kronor vi varit med att ge dem? (mer än hela SSAB:s värde)

De som grävde hinner in på ålderdomshem innan det blir stålverk av det där.

🤣🤣🤣

—-

TurboOMX: 87364881

Järnvägsbakslag: Ingen plats för Harald Mix stålsatsning

LULEÅ. H2 Green Steel vill köpa järnmalm från LKAB:s gruva i Kiruna. Men det är inte möjligt när stålverket öppnar, visar en ny utredning från Trafikverket. Stora underhållsarbeten gör att det inte finns plats på Malmbanan.

”Kapacitet för trafikbehovet saknas sommartid”, skriver utredaren.

di.se

Det kommer nog komma fler arga insändare från näringslivslobbyister om att staten och LKAB gynnar SSAB före H2GS. H2GS existerar väl i princip fortfarande bara på papper? Medans SSAB redan håller på med klimatneutralt stål.

Fortsättning följer…

—-

wwr: 87365101

Malmen skall ju komma från Sydamerika och vad jag minns sade trafikverket tidigare att järnvägen räckte till.

Jag tror inte det skall bli något stålverk. Det skall mest snackas sk-t om Sverige/LKAB. Vi skall fås att hata våra politiker. Persson basar för LKAB. Reinfeldt har just blivit inblandad i en affär i fotbollsförbundet.

—-

Han leder H2 Green Steels jättebygge i Boden

BODEN. Johan van der Bijl är sydafrikanen som leder H2 Green Steels jättebygge i Boden. Han kommer senast från ett gruvprojekt i Liberia.

”Det var en chock. Vi bytte eld mot is”, säger han.

di

wwr: 87428845

Det skall väl vara klart, egentligen?

Malmen skall komma från Sydamerika.

Järnvägen räcker till.

Energi skall komma i en kabel från Finland.

De har fått 75 miljarder i finansiering.

De har stora kontrakt med europeisk bilindustri.

Men nog misstänker jag att detta är ett projekt som främst skall producera gnäll på någon av de fiender som EU och massmedia har utsett. Sverige och den svenska staten hör ju dit.

Det gäller att hitta en syndabock. Tesla Sverige försökte skylla på facket när egentligen EV-marknaden är vikande. Northvolt vill hela tiden ha mer bidrag och har även krävt att invandringen ökar. (!) Northvolt anser att handläggningstiderna på Migrationsverket är för långa.

Jag gissar att detta kommer att vridas så att statsägda LKAB på något sätt kommer att få skulden för att H2GS inte producerar stål. Men LKAB är ju ute ur bilden nu när malmen skall komma från Sydamerika. Vi får se. Det kanske blir stålverk. Alla bitarna är väl på plats nu?

—-

wwr: 87567287

De har fått order av EU att tömma Sverige ännu snabbare på naturresurser.

De fejkar ett grönt stålprojekt (H2GS) som skall ha dubbelspår. De har ljugit ihop en historia om att importera järnmalm från Sydamerika men i själva verket skall Sverige tömmas på malm. Historien om malmimport höll inte och nu kommer plötsligt tågurspårningar.

Hamnen i Luleå byggs ut med samma omvända motivering.

De drar även en kabel till Finland. De påstår att stålproduktionen skall få el därifrån. Men frågar man myndigheterna säger de att kabeln istället kommer att leverera el till Finland. Grönt stål vägrar även atomkraftsel. (Kärnkraften behöver hydroel för reglering.)

Belgarna lade Kongo i krig och kaos för att tömma landet på naturresurser. De afrikaner som inte levererade nog med gummi kapade belgarna händerna på. (och då har vi inte talat om diamanter eller gruvor på sjöbotten)

Nu har belgarna i EU fått upp vittring på den svenska malmen. Våra svikare till politiker skall bygga ut järnvägen och blöda landet ännu snabbare.

—-

wwr: 87428845

Det skall väl vara klart, egentligen?

Malmen skall komma från Sydamerika.

Järnvägen räcker till.

De har fått 75 miljarder i finansiering.

De har stora kontrakt med europeisk bilindustri.

Men nog misstänker jag att detta är ett projekt som främst skall producera gnäll på någon av de fiender som EU och massmedia har utsett. Sverige och den svenska staten hör ju dit.

Det gäller att hitta en syndabock. Tesla Sverige försökte skylla på facket när egentligen EV-marknaden är vikande. Northvolt vill hela tiden ha mer bidrag och har även krävt att invandringen ökar. (!) Northvolt anser att handläggningstiderna på Migrationsverket är för långa.

Jag gissar att detta kommer att vridas så att statsägda LKAB på något sätt kommer att få skulden för att H2GS inte producerar stål. Men LKAB är ju ute ur bilden nu när malmen skall komma från Sydamerika. Vi får se. Det kanske blir stålverk. Alla bitarna är väl på plats nu?

—-

Berg-Erik: 87575463

Du börjar kunna det här nu! 😉

di.se

Läser man artikeln framgår det att reportern svalt H2GS propaganda-spinn som går ut på att LKAB, SSAB och Vattenfall har “samma ägare” och gör allt för att motarbeta “konkurrenten” H2GS.

Föreställ er hur efterbliven man måste vara för att gå på dessa lögner…

Men i slutet av artikeln framgår det att H2GS påstår att de har ett kontrakt med Vattenfall. Vilket Vattenfall nekar. Men om H2GS HAR ett kontrakt så borde de väl rimligtvis visa upp det?

Det framgår även att Vattenfall underkänner H2GS tidplan och affärsplan. Man får anta att det är samma affärsplan och tidplan som fick sozzesvinet Tomas Östros att sitta i EU:s gröna investeringsfond och skänka 70 MILJARDER till Harald Mix.

—-

wwr: 87576148

Tidigare sades H2GS ha smugit före SSAB i någon “kö för el”. Senare påstods motsatsen. Det påstås olika saker fram och tillbaka för att kunna älta detta i media.

Tidigare påstod H2GS felaktigt i en ansökan om miljötillstånd att de hade avtal med LKAB. LKAB blev tvungna att gå in och kräva rättelse.

Men detta förefaller inte avsett att producera stål. Det handlar om att gnälla på olika statliga företeelser samt försöka skapa infrastruktur för att tömma Sverige på naturresurser. Kort sagt, EU-aktiviteter.

Ungefär som dessa affärsmäns andra företag, Northvolt. Man startar omöjliga projekt och när de inte fungerar så skyller man på Sverige.

Detta kommer inte att producera stål utan främst gnäll, är min prognos.

—-

wwr: 87606038

H2GS bluffar med en rövarhistoria om att importera malm från Sydamerika för att få oss att bygga ut järnväg som förmodligen kommer att användas för att öka avtappningen av malm. Det handlar om att komma åt våra råvaror, oberoende i vilken form.

Myndigheterna säger att den kabel till Finland som påståtts dras för att leverera energi till grönt stål istället kan komma att användas för att tappa av Sverige på el och därigenom höja våra elpriser.

Tyskarna som äger Scania verkar slå samman utvecklingsavdelningen med MAN. KTH har dragit från Södertälje.

Northvolt vars 2000 arbetare i Skellefteå inte producerar någonting har börjat bygga fabrik tillsammans med Volvo. Men elbilsförsäljningen viker och ytterligare industri i Sverige kan rasa.

EU ställer om oss till råvaruproducerande koloni.

Sverige har sämst ekonomisk utveckling i hela EU. Det finns orsaker.

—-

wwr: 87722539

Vattenfall har alltså konstaterat att H2GS bara svamlar och då får de ingen ström.

H2GS och tidningarna kommer givetvis att skylla på Vattenfall.

Men den som har något att att visa upp får säkert ström. Ström kan inte reserveras för drömmar och svammel.

Det är möjligen så man kommer att lägga ned detta. Bara man får gnälla på Sverige på något sätt. Om tåg, ström etc

H2 Green Steel’s world-leading hydrogen-based steel project at risk after grid connection ‘illegally’ denied

[Vattenfall: — ed]

When we analyse the degree of maturity, we look at the customer’s ability to carry out the project according to the plan in order to use the effect that is requested.

hydrogeninsight.com

“Världsledande” 😅😅

Trots alla miljarder kan H2 alltså inte få igång ett “moget” projekt!

—-

%%%%% Green Steel

%%%%% H2GS

hydrogen, vätgas

%%%%% hydrogen

%%%%% vätgas

railway

The networks oppose railways since trains connect people. Common people can visit other countries at a reasonable cost and realize that people there are just like we. This makes it more difficult to build cold war.

Hallandsåsen

Greta Thunberg mul1tiple publicized problems with trains even though they ought to be her chosen mode of transport

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1205969006982815751?s=19

wwr: 86981429

Finansieringen för att ta fram järnvägsplanerna för dubbelspår mellan Luleå och Boden är nu säkrad uppger Trafikverket.

—-

Vad bra. Så då anlöper snart fartygen från Sydamerika och levererar malm till H2GS genom den utbyggda hamnen och de dubbla spåren på malmbanan?

För det kan väl aldrig handla om det omvända, att tömma Sverige på naturresurser i högre takt?

Allt medan de svenska planerna på snabbtåg skrinlades och det tar något dygn att åka tåg till London. (Järnvägen Kina till Thaigränsen hade premiär i april, indonesiska snabbtågen öppnade i oktober). Vi finansierade dessutom spanska snabbtåg när EU rånade oss på 7500 miljarder efter influensan.

Men köra sten i Norrland det satsar man på!

—-

wwr: 87375870

Genom EU är vi med och betalar de spanska snabbtågen men vi har lagt ned planerna på egna snabbtåg!

Vi blir metodiskt avsågade! Visst är detta totalt hjärnsläpp?

Spain to build new £350m high-speed railway linking two beautiful cities

The Murcia to Almeria high speed railway line will be funded by the European Union.

—-

express.co.uk

Och Italien gav vi 1700 miljarder genom EU efter Covid. Nu kan Italien arrangera OS för vi hade inte råd!

The Corridor connects other major countries, including France, Italy, Slovenia and Croatia. The line will also establish a new connection between Almeria and the centre of the Iberian Peninsula.

This key transport infrastructure will have a positive impact on the entire region, and beyond”, said European Commissioner for Cohesion and Reforms Elisa Ferreira.

(Portugisisk kommissionär. Ylva Johansson sköter ju så flyktingarna kommer till oss.)

Tekniskt skickliga länder som Sverige och Tyskland manövreras ut. Nu har man dessutom slagit isär de ryska råvarorna från den tyska (och nordiska) tekniken.

Det är fina kulturer, fransk, italiensk, spansk, tysk, brittisk etc. Men vi skall också ha en chans.

—-

Hallandsåsen, failed spectacle to motivate no construction of new trains

Rhoca-Gil

wwr: 87376714

Och alla påhittade belopp och tidsangivelser om hur dyrt och svårt det är att bygga tåg eller kärnkraft hos oss. Ukraina köpte just två kärnreaktorer av ryssarna (!) och räknar ha dem snurrande inom 2.5 år. EU satsar på SMR som inte finns ännu … Allt medan vi svälts för att bojkotta ryssarna !!! Tåg och kärnkraft, två av EU:s dårskaper. Båda används för att sänka Norden. De svenska politikerna lyder EU. Det är EU som gripit makten i Europa. EU kan inte bara skylla misslyckanden på nationella politiker.

—-

wwr: 87387028

Men man skall ta reda på varför det påstås att snabbtåg kostar 600 miljarder att bygga i Sverige och 5 miljarder i Spanien.

Det är förmodligen bluffsiffror i Sverige. Precis som tidsangivelser för att bygga kärnkraft.

Det påstås att det tar 20 år att bygga atomkraft. Men ASEA Atom byggde reaktorer på i genomsnitt drygt 4 år. Ukraina köpte just ryska (!) reaktorer och räknar ha dem snurrande på 2.5 år. (Men EU har kört fast på SMR.) Bluffuppgifter används för att sänka bl.a. Norden och Tyskland.

I tråden påstods att det behövs ett befolkningsunderlag på 10 miljoner invånare för snabbtåg. Men de spanska städerna har 200-450.000 invånare. Och det handlar om att knyta samman Sverige med Europa. EU skall inte få skära av oss.

—-

wwr: 87387879

HepCat-X: 87387727

Tydligen är det EU som ska betala de här ryska reaktorerna (vilka nu står halvfärdiga i Bulgarien) för Ukrainas räkning, eftersom Kiev ju är konstant pank. Mycket underlig affär…Har de tänkt flytta reaktoerna till västra Ukraina, eller ska de stå kvar i det säkrare Bulgarien men i Ukrainas ägo?

euractiv.com

—-

Link

Sedan EU tagit över så kan vad som helst hända. EU bestämmer något och sedan friseras informationen därefter. Alla problem skylls på medlemsländerna.

Den kinesiska staden “Shangrila” ligger svårtillgängligt i bergen upp mot Tibet på 3000 meters höjd.

Shangri-La in Yunnan province was once a hard-to-reach city surrounded by snowcapped mountains.

—-

Men kineserna har byggt höghastighetståg dit.

China’s Shangri-La high-speed rail welcomes tourists to ‘Lost Horizon’

The line needed to traverse forbidding mountainous territory, and over 70% of the itinerary passes through tunnels or over bridges.

—-

Enligt uppgifter i tråden skulle en tågbiljett till Malmö kosta 5000 kronor och snabtågen kan bara ansluta till platser med 10 miljoner invånare.

Biljetterna till Shangrila kostar under en hundring och Shangrila har 200.000 invånare. 😄

The entire trip along the Lijiang-Shangri-La rail line takes just over an hour, and tickets start at around $6 to $7.

—-

asia.nikkei.com

Numera föds vi med bluffuppgifter om att allt är svårt och omöjligt i Sverige och vi klarar inte av något längre (efter att ha byggt ett av de bästa länderna i världen, tillsammans med de övriga nordiska länderna, Kanada, NZ och ett gäng till)

EU uppfattar Norden som ett hot och försöker knäcka oss.

—-

wwr: 87388221

Våra politiker fumlar ju bort chanserna medvetet. Norrlandsprojekten är ju avsiktliga katastrofer. Northvolt har 2000 anställda och ingen produktion. Drar med sig Scania i fallet och även Volvo/Polestar. H2GS ljög ihop en rövarhistoria om att importera malm från Sydamerika. Man försöker istället få oss att bygga ut järnväg och hamn för att tömma landet på malm. En kabel som skall ge energi till Norrland kommer enligt tjänstemän istället att skicka energi till Finland när EU skall isolera oss mot Ryssland.

När politikerna är mutade genom styrelseposter etc vid storföretagen, kraschar de landet.

Regeringen bad EU ändra tågkartor – missar chans till miljarder i stöd

—-

dn.se

Man måste som sagt ur EU och koppla in Sverige i Europa med tåg och på annat sätt. EU vill isolera oss.

—-

wwr: 87388956

Sonnenwende: 87388817

Alla stationer var tänkta att byggas utanför pga kostnaden, i kalkylen så stannade höghastighetståget en bra bit söder om Sthlm.

—-

Man förefaller alltså ha gjort ett idiotförslag som var avsett att förkastas. Eliten hatar hur t.ex. vanligt folk skulle kunna ta tåget till Ryssland och se att ryssar är ungefär som vi. Helst Corona hela tiden.

Greta om någon borde ha talat sig varm för tåg, men hon hatade tåg så mycket att t.o.m. tyska SJ gav henne en åthutning för orättfärdig kritik.

Greta som krävde stora uppoffringar i miljö-!omställningen (som EU verkar ha lagt ned nu) grinade för att hon (typ 18 år gammal) inte fått sittplats i julruschen. Hon hade minsann betalt för förstaklassbiljett.

Greta Thunberg in Twitter spat with German rail firm

—-

theguardian.com

theguardian.com

🤣🤣🤣

Greta also had “train problems” the media wrote about during another trip on Europe.

“Flying shame” ahould have been “train shame”.

Eliten tar varje chans att sabotera vanligt folks resande. Bara eliten skall få resa. Franskt förslag om minimipris på flygbiljetter, inga extrapriser (bedrövligt).

—-

%%%%% railway

%%%%% trains

Northvolt

Northvolts förluster, Northvolt losses

link

wwr: 86624336

Våra bidragskapitalister tigger vidare. Planerna på fabrik i Borlänge lades ned och nu lyckas man krama blod ur en sten genom att tvinga av de stackars tyska skattebetalarna 8 miljarder kronor trots budgetstopp.

Northvolts fabrik säkrad – får 8 miljarder kr i bidrag

—-

carup.se

Det blir naturligtvis inga livskraftiga företag av dessa industrins socialfall. Batterierna har “leveransproblem”. Däremot produceras en strid ström politiska floskler och hotelser om att flytta om man inte får mer bidrag.

—-

wwr: 86624692

Politikerna mutas ju med styrelseposter och ger våra pengar till storföretag med rätt värdegrund. Och den dagen vi får slut på pengar att ge dem så flyttar industrin till u-länder eller skatteparadis med usel miljö, klimatpolitik, usla arbetsförhållanden, barnarbete och sjukvård som bara fungerar för eliten. Eller kanske har vi också blivit u-land den dagen.

Företagen har bl.a. genom. EU blivit så mäktiga att de måste ta socialt ansvar, inte bara rymma dit de får mest bidrag.

Northvolt är ett av de tydligaste exemplen på detta och nu hotade Scania med att flytta från Sverige.

Systemet blir helt labilt. Ett tag hyllade Northvolt USA. Men tänk om de åkt dit. Nu blir nog Trump president och ger förmodligen inte en cent till klimatprojekten. De löften om bidrag som Biden gav, som Northvolt baserade sina USA-planer på, har redan till stor del grusats av senat och domstolar.

Företag måste stanna på en plats och hjälpa till att bygga upp samhället, precis som arbetarna gör. Northvolt är ett typexempel på motsatsen. Och se vad det har lett till, stora bidrag men inga batterier.

—-

wwr: 86657206

Man noterar att under besöken av diverse högdjur så har de flesta bara tittat i hålet. Jag tror inte någon har hållit en battericell i handen och förklarat att “detta är en battericell, just producerad av fabriken här” (… den producerar så många volt, amperetimmar etc). Kungen, statsministern, Siemenschefen – ingen har hållit en produkt i handen.

Och batteri-replikas gills inte

snipboard.io

—-

wwr: 86657206

Man noterar att under besöken av diverse högdjur så har de flesta bara tittat i hålet. Jag tror inte någon har hållit en battericell i handen och förklarat att “detta är en battericell, just producerad av fabriken här” (… 10 sådana här kunde köra en elsparkcykel 50 km etc). Kungen, statsministern, Siemenschefen – ingen har hållit en produkt i handen.

Och batteri-replikas gills inte

snipboard.io

—-

Elvi: 86690955

Ibrahim Baylan ska nu lobba för Harald Mix & Vargas Holding i EU där Northvolt ingår. 😆

di.se

—-

Northvolts senaste “genombrott” med litiumfria batterier valsar runt i pressen nu. Givetvis illustrerad med en datormanipulerad bild. 😄😄

Citat:

Northvolt’s battery breakthrough — and the big quest to move Europe away from lithium

Building a battery that doesn’t rely on lithium or cobalt is a holy grail for the green transition

sf

Mediet promotas av Google och backas av FT!!

wwr: 86723171

ShariaInstructor: 86720743

Men Northvold har väl skrivit på kollektivatal sägs det i tråden? Tesla har inte gjort det. Northvold är väl favoriter för S, V och MP? Tacka vet jag ursvenska företag som byggs upp från grunden.

—-

Du har rätt i allt det du skriver. Northvolt har försökt spela ut olika länder mot varandra för att få bidrag från skattebetalare. De lade ned I Borlänge och drog till Tyskland för de kunde få mer bidrag där. Northvolt är oseriösa och det kan säkert avspeglas på arbetsplatsen oberoende av vilka underentreprenörer som i slutändan haft ansvaret för verksamheten vid dödsolyckorna.

Nu har EU pytsat in miljarder och ingen av beslutsfattarna drabbas om företaget går dåligt eller får dåligt rykte pga olyckor. De som drabbas ekonomiskt är vi skattebetalare. Ett lokalt uppbyggt företag måste vårda sitt rykte och anställda bättre, speciellt om företaget tagit banklån och inte dessa EU-lån som bara avskrivs om företaget går i putten. “Vi försökte i alla fall” duger inte utanför den skyddade verkstad som skapar företagmässiga socialfall som Northvolt som drivs med bidrag. Det kan säkert avspeglas även i säkerhetstänkande.

Här i Sverige verkar det som om många till slut insett att Northvolt är en bluff som inte producerar något. Nu verkar de ha lyckats blåsa skattebetalarna på pengar i både Tyskland och Kanada och kommer kanske att försöka starta på ny kula där och hoppas att obefintlig produktion och dödsolyckor i Sverige inte är kända i dessa länder. Skojarföretagen försöker fly sitt dåliga rykte och starta om på andra platser.

Det har tidigt stått klart att företaget redovisat många olyckor. Och nu tillkommer alltså två dödsolyckor.

(FB) Northvolt-Scania-skandalen, hur ett EU-projekt skadar Sverige

Du har rätt i att Northvolt på pappret följer svensk arbetslagstiftning med kollektivavtal. Men VD Carlsson har fått sin träning hos Musk vars kamp mot facket är ökänd. Musk hotade på Twitter att inte ge bonus till fackanslutna arbetare i USA. Det var olagligt, men under de år jag följde fallet vägrade Musk följa myndigheternas order att ta bort det meddelandet.

Nu har Musk attackerat de svenska myndigheterna och indirekt kollektivavtalet för att få verkningarna av en strejk mildrade genom att gå till domstol om den. Tesla har tills vidare fått myndigheterna att kringgå strejken och inte använda de strejkande vid Postnord. Det juridiska är komplicerat men facket är alltid Musks måltavla.

I fallet med Teslastrejken verkar facket ha fått ta smällen för att många tror att elbilsförsäljningen kommer att vända ned. Tidigare har facket inte protesterat mot avsaknaden av kollektivavtal. Samma gäller hur fackliga åtgärder fått skulden för EU-ländernas blockad av Ukraina!

Facket går numera tyvärr arbetsgivarens ärenden. EU har har givit makten till storföretagen och centraliserat den till det avlägsna Bryssel. Facken klarar inte längre av att stå emot EU:s makt. När de effektiva och säkra svenska företagen byggdes upp rådde balans mellan arbetsgivare, fack, socialdemokrater och borgerliga partier. Pressen vågade kritisera företagen. Nu styr företagen nästan allt. Olyckorna på Northvolt skylls bara på att någon underentreprenör varit inblandad och sedan fortsätter hyllningsartiklarna av Northvolt och Carlsson trots att företaget inte verkar producera något.

Jag tror inte Carlsson har en i grunden annan inställning till facket än Musk. Men att bygga upp Northvolt utan fackanslutna hade inte gått.

Det kommer inte så mycket detaljer från företaget. Men facket verkar försvagat, anser jag. Olyckor (skyddsombuden verkar inte fungera). I tråden om Northvolt har dåliga löner och problem att finna arbetskraft beskrivits. Folk med samma jobb och kvalifikationer har fått olika lön. Så skulle inte ett lokalt uppbyggt företag i Norrland fungera om det ville behålla sina anställda.

Sammantaget verkar inte den fackliga verksamheten fungera. Det har funnits kollektivavtal men bl.a. olyckorna talar för att arbetarskyddet varit dåligt.

—-

wwr: 86707235

Det blir ingen nådig slutsummering av Northvolts verksamhet.

10 miljarder i skattemedel

Inga batterier

Två dödsoffer

Kommer verkligen Tyskland och Kanada att våga fullfölja sina satsningar?

—-

Northvolts förluster, Northvolt losses

Informationen genom forumet Flashback, medlem Elvi:

//

86730801

Di avslöjar: Northvolts hemliga skräcksiffror

Problemen tilltar för batteribolaget Northvolt. Miljardförlusterna skenar och produktionen var på anmärkningsvärt låga nivåer under det tredje kvartalet.

Det visar en hemligstämplad delårsrapport som Di kan avslöja.

Dessutom fortsätter problemen under det fjärde kvartalet – leveranserna till den viktiga kunden Scania är fortsatt minimala.

di1

Northvolts vd om katastrofsiffrorna: ”Dyra läropengar”

Northvolts vd Peter Carlsson uppger för Di att bolaget ”bränner mer” kapital än beräknat – nu drar batterijätten ”åt svångremmen”.

Northvolt-vd:n avslöjar samtidigt att bolaget snart tar in nya pengar.

di2

Senaste nytt, tyvärr bakom betalvägg.

Edit:

– PRODUKTIONEN PÅ ULTRALÅGA NIVÅER

– BATTERITILLVERKARENS MILJARDFÖRLUST SKENAR

– ORON ÖKAR BLAND INVESTERARE

Förlusten för det tredje kvartalet skenar från 1,8 miljarder i fjol till drygt 5 miljarder kronor i år.

För årets nio första månader ökar förlusten från 1,3 miljarder kronor till nära 11 miljarder kronor.

Bolagets räntekostnader ökar med 1,6 miljarder kronor.

“I rapporten framgår att produktionen i Skellefteå är på anmärkningsvärt låga nivåer. Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh, det är knappt 5 promille av den totala kapaciteten på drygt 16.000 MWh (16 GWh) per år.”

//

wwr: 86733427

Elvi: 86730801

Senaste nytt, tyvärr bakom betalvägg.

Edit:

– PRODUKTIONEN PÅ ULTRALÅGA NIVÅER

– BATTERITILLVERKARENS MILJARDFÖRLUST SKENAR

– ORON ÖKAR BLAND INVESTERARE

Förlusten för det tredje kvartalet skenar från 1,8 miljarder i fjol till drygt 5 miljarder kronor i år.

För årets nio första månader ökar förlusten från 1,3 miljarder kronor till nära 11 miljarder kronor.

Bolagets räntekostnader ökar med 1,6 miljarder kronor.

“I rapporten framgår att produktionen i Skellefteå är på anmärkningsvärt låga nivåer. Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh, det är knappt 5 promille av den totala kapaciteten på drygt 16.000 MWh (16 GWh) per år.”

—-

Det har ju varit uppenbart länge att fabriken inte producerar batterier. Men EU baseras på en grön agenda och batteriproduktionen kom till genom EU-initiativ och pengar från EU/EIB. EU kontrollerar Europa och beslutsfattare, inflytelserika debattörer, politiker eller media får inte ifrågasätta vad EU sysslar med. Därför kan fullständig idioti drivas nästan hur långt som helst. Det är precis som det var i Sovjetunionen där den socialistiska revolutionen inte fick ifrågasättas. EU använder den gröna omställningen på samma sätt.

När olika aktörer i samhället inte längre balanserar varandra utan en diktatur från Bryssel får styra och pressen helt har sålt ut går det åt h-lv-t-.

Men nu verkar vansinnigheterna ha nått vägs ände. Eller kommer de att kunna pressa igenom fler bidrag? Antingen tar de mer skattepengar av oss eller också blir det luftpengar och fantasiljarder från deras kompisar bland storföretagen. “VW satsar på detta. Deras beräkningar är välgrundade.” (icke)

Hade pressen, politikerna och de som hörs i media inte varit slavar under EU hade dessa vansinnigheter kunnat stoppas mycket tidigare. Det har jag skrivit många gånger i tråden. Ett land där demokrati och press fungerar kastar inte bort sina pengar på detta sätt.

Det hade varit hur enkelt som helst för stora media att ta reda på att inga batterier lämnar fabriken och fråga företagsledningen hur det går. Men pressen har sålt ut.

—-

wwr: 86733657

Dagens industri har just avslöjat att Northvolt är en bluff som inte levererar några batterier. Då sätter våra stortidningar in en stöt och antyder att olyckorna på Northvolt skulle bero på försupna arbetare. Vår press är den sämsta.

Kritiken mot Northvolt: ”Säkerheten lägre på helgerna”

Säkerhetsfolket är inte på fabriken från fredag eftermiddag till måndag lunch. Då är säkerheten lägre.

Andrej säger att han tjänar 17 euro i timmen efter skatt, och han är nöjd med lönen. Han gillar också sitt barackrum, men säger att det går vilt till bland barackerna vissa dagar:

En eller två helger i månaden börjar balterna dricka. Och efter några timmar börjar letterna slåss med litauerna, för de kommer inte så bra överens. Då kommer säkerhetsvakter och lugnar ner alla. Så inget allvarligt brukar inträffa.

—-

aftonbladet.se

—-

Elvi: 86733724

Var det här spiken i kistan för Northvolt? De klarar uppenbarligen inte av att producera batterier trots att de varit verksamma i 7(!) år. När de inte klarar av att leverera till en av sina viktigaste kunder så skyller de problemen på händelser i omvärlden. När företaget blev påkomna att ha handel med Ryssland krävde de att EU skulle ta sitt ansvar. Var väl bara någon månad sedan VD:n berättade för lokaltidningen att han ”inte såg hur de skulle lyckas om inte bostadsbyggandet tog fart, helst igår”, självinsikten är total!

Det här är alltså bara ett axplock av alla skandaler som präglat företaget.

GÖR EN FILMATISERING AV SPEKTAKLET!

—-

wwr: 86733863

I praktiken lever vi i en diktatur där inget som kopplas till EU får ifrågasättas av befattningshavare eller större media.

Det har länge varit uppenbart att Northvolt inte levererar några batterier. Men ändå beviljade tyskarna 8 miljarder till Northvolt bara för några veckor sedan, trots budgetstopp.

I somras stängde Scania fabriken i Södertälje för att ställa om produktion till att baseras på (icke existerande) Northvoltbatterier.

Men nu verkar det inte gå att baxa bluffen längre. Då kommer kanske våra stortidningar att försöka vrida informationen till att antyda att misslyckandet skulle bero på olyckor och försupna jobbare! Men fabriken har aldrig producerat något.

(FB) Northvolt Skellefteå: Kranolycka med klämskador. En död och en skadad (2023-12-14)

—-

wwr: 86734318

whack-a-mole: 86734211

Snyfthistoria i Aftonbladet. Har dom svarta personer i Grekland? Var säkert hans methlabb som började brinna på fabriksområdet. Aftonbladet förnekar sig aldrig. Enda som saknas är lovande fotbollsspelare.

aftonbladet.se

—-

Den svarta killen är inte den omkomne!

Märklig artikel. Den omkomne presenteras inte med namn utan kallas “25-åringen” och bilden, med namn, föreställer hans rumskamrat!

Har jag verkligen läst rätt?

Spoiler:
Desinformationskampanjen går för högtryck. Även rutinerade Flashbackare trillar dit.

—-

Totius: 86743061

Det kan i sammanhanget vara värt att påminna om hur mycket användaren wwr har bidragit med för att driva sakfrågan framåt. Det här är precis vad Flashback behövs för.

—-

Man skyller Northvolts troliga nedläggning på olyckor och oansvariga underentreprenörer som inte namnges.

SvT

Tidigare har man antytt att olyckorna höngt samman med gästarbetare från baltikum som åtminstone på fritiden super.

Elvi: 86752225

Hur går byggnationen av fabriken i Göteborg? Polestar kostar Volvo en massa pengar, Northvolt visar brutalt dåliga resultat och output.

—-

wwr: 86752451

Northvolt har ju fått pengar av skattebetalarna även i Tyskland och Kanada för att starta fabriker. Men nu har det ju avslöjats att deras flaggskepp, fabriken i Skellefteå, inte producerar något (eller någon promille av det förväntade). Så det hela verkar vara en stor bluff som kraschat. Northvolt har redan skadat Scania. Nu skadas tydligen Volvo också. Northvolt är en attack mot svensk industri (som idioter redan sålt till kineser/Volvo och tyskar/Scania och låter andra länder tjäna pengar på svenskarnas arbete).

Det blir väl inga fler fabriker? Nog för att politikerna förstör sina länder för att EU och storföretagen skall kunna ta över, men att I nuläget satsa på Northvolt, det borde vara omöjligt.

—-

wwr: 86753003

Våra tidningar har fastnat i sin egen värld av vanföreställningar. Så här skriver de:

Ny batteriteknik blir framtidens industri

Sverige och Norden har alla förutsättningar för att bygga upp en egen självförsörjande batteriindustri. Det menar några av Sveriges främsta batteriexperter, som stakar ut riktningen för framtidens utveckling i spåren av litiumjonbatterierna där flera alternativ är möjliga.

Nyligen aviserade Northvolt planerna på att tillverka natriumjonbatterier för energilagring i samarbete med Uppsalabolaget Altris.

Fördelarna med natriumjonbatterier är flera; lägre kostnad, mer tillgängligt råmaterial samt att är mer miljövänliga.

—-

di.se

De har redan glömt att Northvolt I praktiken har gått i putten vilket DI själva nyligen rapporterade.

—-

wwr: 86753335

Det här kom just i Googles flöde. Media försöker blåsa oss nu med fantasiupptäckter av Northvolt. Det väsentligaste redovisades av Dagens industri för ett par dagar sedan. Northvolt producerar bara någon promille av det som förväntas och går med brakförluster.

Här talas om gigafabrik men i verkligheten är det en promillefabrik 🤣🤣🤣

A look at Northvolt’s gigafactory in Sweden.

Europe’s leading battery maker says it has made a breakthrough that could reduce the world’s reliance on China. Swedish company Northvolt, founded in 2015 by two former Tesla execs, says its new sodium-ion battery doesn’t use the critical minerals lithium, nickel,

—-

newser.com

Det är nog bara en tidsfråga innan träbatterierna gör comeback 😁

Förlusten för det tredje kvartalet skenar från 1,8 miljarder i fjol till drygt 5 miljarder kronor i år.

För årets nio första månader ökar förlusten från 1,3 miljarder kronor till nära 11 miljarder kronor.

Bolagets räntekostnader ökar med 1,6 miljarder kronor.

“I rapporten framgår att produktionen i Skellefteå är på anmärkningsvärt låga nivåer. Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh, det är knappt 5 promille av den totala kapaciteten på drygt 16.000 MWh (16 GWh) per år.

—-

—-

wwr: 86755922

glimmande: 86754458

Tror ett stort problem är att de som startade Northvolt egentligen inte har nån branschkunskap. De går på projiceringar om framtida efterfrågan och är uppenbart duktiga på att sälja in projektet för pengar och eventuella framtida ordrar.

Northvolt måste bygga upp R&D inom batterier, starta storskalig produktion, nå alla certifieringskrav för automotive (ofta sanslöst hårda och omständiga). Allt inom några år innan folk ger upp. Detta samtidigt som konkurrenterna i Asien har världsledande R&D sedan nittiotalet och behärskar produktionstekniken bättre än nån i Väst (Tesla undantaget). Northvolts produktionslina är ju nåt man beställde rakt upp och ner ifrån en kinesisk leverantör (vilket gett problem med CE-märkning och liknande). Knappast så att de kinesiska konkurrenterna med nåt decenniums försprång ligger efter i produktivitet då det är dom och företag kopplade till dem som listar ut hur linorna ska se ut.

Gissar att fabriken kanske blir kvar men tas över av nån konkurrent i slutändan. EU behöver införa tullar på asiatiska batterier för att Northvolt ska får tid och högre pris. Annars så tror jag inte längre att de klarar sig.

—-

Den tidigare hyllade Carlsson är alltså inte ingenjör utan ekonom. Ingenjörer fokuserar på om det tekniska är genomförbart och försöker bygga vassare produkter än vad som finns på marknaden.

Ekonomer är zombies som hjärntvättats med globala målsättningar på Handels så att de inbillats att tro att det är bra att slå ut sina egna länder och förslava dem under ekonomernas sugar daddies i Bryssel. Northvolt verkar även dra med sig Scania och kanske Volvo i fallet.

—-

wwr: 86762092

Northvolt startade produktion för två år sedan och producerar fortfarande ingenting eller kanske några promille av sin kapacitet. Företaget går med brakförlust.

I det läget påstår massmedia att någon skulle bara villig att satsa 12 miljarder kronor i företaget. Jag gissar att det kan bara bluff för att försöka täcka över skandalen med hur EU/EIB och pensionsfonderna förstör våra pengar när Northvolt säckar ihop.

Europe’s Biggest Homegrown Battery Maker Gets $1.2 Billion to Fund Production Ramp Up

—-

bloomberg.com

Självklart skulle stora företag kunna hålla med om att de satsar eftersom den gröna omställningen och EU utgör deras verktyg för att försöka ta makten i Europa. Men att någon i verkligheten skulle riskera några summor låter orimligt.

Eftersom EU och storföretagen har tagit den ekonomiska makten i Europa så riskeras inget utan sker efter en plan. I detta fall handlar det om att den gröna agendan inte får ges dålig publicitet. (Att sedan strömmen till elbilarna är sk-tdyr och nätverket av laddstolpar dåligt utbyggt, och ingen kärnkraft byggs verkar inte ha med saken att göra.)

Det är bara inom EU:s skyddade verkstad, där politiska meriter går före äkta kompetens som man fortsätter att pumpa in pengar i något som aldrig hade kunnat överleva om normal konkurrens existerat.

“Det här är ett klimatprojekt. Det får inte misslyckas. Fram med mer pengar.”

Först har fabriken fått bidrag. Nu får de bidrag för att producera någonting. Vad kommer sedan? Bidrag för att sälja något?

—-

wwr: 86771862

De senaste tidningsuppgifterna visar att Northvolt gör jätteförluster och efter två år av påstådd produktion visar det sig att Northvolt inte producerar något alls eller bara några promille av sin kapacitet.

Då går danska pensionsfonder och stora investmentbolag in med mer pengar!

Detta är rent vansinne. Det är bara möjligt eftersom storfinansen använder tal om en “gröna omställning” för att försöka ta makten I Europa. Inga gröna projekt får misslyckas.

Därför kastas pensionärers och bankkunders pengar bort på att skydda gröna projekt. Man har skapat en skyddad verkstad inom EU där företag som Northvolt kan leva på bidrag eftersom gröna projekt inte får erhålla dålig PR till något pris.

Nästan ingen idag tror på Northvolt. Ändå kastar institutioner bort 12 miljarder av kundernas pengar på projektet. Det handlar om “too big to fail”. Dessa investeringar skulle aldrig göras om normal konkurrens hade rått. Men inom EU (och Kanada som är ett annat land som fallit till de globala diktatorerna) försöker man driva klimatlögnen vidare så att man kan fortsätta utpressa samhället med “gör som vi säger annars går jorden under i klimatkatastrof”.

USA kör ifrån oss på detta sätt. De sätter in Trump som struntar i klimatåtgärder. Även Bidens klimatprogram blev “mycket snack och lite verkstad”.

—-

wwr: 86777980

Elvi: 86777697

Northvolt och H2GS får 28 miljarder i statliga kreditgarantier

Tidigare i veckan fyllde Northvolt kassan med 12 miljarder kronor från internationella investerare. Nu säkrar batterijätten ytterligare 15 miljarder kr i form av gröna kreditgarantier. “Den här garantin är del av ett större finansieringspaket”, säger Northvolts Anders Thor till Afv. Även H2 Green Steel beviljas kreditgarantier. Harald Mix-bolaget garanteras 13 miljarder kr för anläggningen i Boden.

affarsvarlden.se

—-

“Too big to fail”. Man kommer att blöda det svenska folket på pengar utan ände. EU-projekt som t.ex. klimatprojekten får inte misslyckas.

Utanför EU:s skyddade verkstad hade detta lagts ned för länge sedan. Medan Storbritannien var med i EU beviljade finansminister Rishi Sunak pengar till Northvolts motsvarighet Britishvolt. Efter det att Storbritannien gått ur EU och samme Sunak blivit premiärminister så drog han bara ur kontakten på Britishvolt. De brittiska skattebetalarna behövde inte dela ut mer socialbidrag till batteriföretaget som konkade. “Low battery” skrev bara pressen och landets ekonomi slapp ta den smällen.

EU var initiativtagare till batterihysterin med en grundplåt på 3 miljarder euro till europeisk batteritillverkning. EU skyddas av storfinansen som försöker ta makten i Europa gemom att inrätta en grön diktatur. Därför får vi nu betala ännu mer till ett företag som förlorar en miljard i månaden!

Och H2GS skall vi inte tala om. Northvolt har även attackerat Scania (som i dagarna även attackeras genom någon mutskandal hos ett multinationellt rekryteringsföretag) och även Volvo kan drabbas.

H2GS står beredda att attackera SSAB genom en helt orimlig plan att göra grönt stål av malm från Sydamerika som bara genom fartygstransporten får 3-400 gram CO2/kg stål. De har pressat fram en utbyggnad av Lule hamn. De säger att de skall importera malm till det malmrika Norrbotten genom den!? Snarare kommer de troligen att manipulera situationen till att dränera Sverige på malm via hamnen. Tjock-Persson på LKAB bidrar till att tömma landet på resurser genom att försöka tvinga fram dubbelspår på Malmbanan. Även stor publicitet runt någon ursprung på Malmbanan. Mix jobbar naturligtvis åt EU med uppgift att attackera Sverige via Northvolt och H2 Green Steel.

De kallas riskkapitalister men är egentligen bidragskapitalister som bygger bidragskrävande socialfall till företag och riskerna som tas sker med våra pengar.

Svensk industri attackeras av EU. Man försöker slå ut Sverige för att EU helt skall kunna ta över oss.

Svensk ekonomi rasar ihop. Inte hade vi bara otur.

(FB) The Economist: Sveriges ekonomiska utveckling 2023 i bottenskiktet inom OECD. Plats 31 av 35 i ranking

—-

Hor-Ulla: 86778306

carup.se

31 miljoner i förlust per batteri 😄

—-

wwr: 86781981

Hur vi skall göra med vår malm är en annan fråga. H2GS diskuteras ibland i denna tråd så jag kan säga att nu tar man mer av våra pengar och ger till dessa investerare som redan misslyckats med Northvolt.

Nu skall samma investerare genomföra ett ännu tokigare projekt genom att importera malm från Sydamerika till Norrbotten och konkurrera ut SSAB:s Hybrit som redan börjat säljas kommersiellt.

Northvolt har skadat Scania och sannolikt Volvo. Saab såldes till USA, Volvo till kineser, Scania till tyskar. Sveriges militära flygindustri verkar körd. Vi rasade just ur Tempest som leds av Brexit-Storbritannien. Nu finansierar vi själva en attack mot SSAB. En mängd manipulationer kommer att följa. Exakt hur är ännu inte klart men några malmbåtar från Brasilien verkar osannolika.

Northvolt och H2 Green Steel baseras på den gröna diktatur som sitter i sitt torn i Bryssel och utfärdar dekret. Men I praktiken är elen dyr, det finns inga utbyggda nätverk av laddstolpar, ingen kärnkraft byggs (utom i EU:s centrum Frankrike), olika datum för fossil utfasning skjuts hela tiden fram.

Större media eller beslutsfattare får inte ifrågasätta EU eller dess gröna projekt. Då kan tokigheter som Northvolt drivas nästan hur långt som helst. Nästa ser ut att bli H2GS.

EU ser ett framgångsrikt Norden som ett hot och vi körs i botten. Japan måste också kväsas. Nu har man någon motsvarighet till dieselgate på gång mot Toyota/Daihatsu vad gäller krocktester.

—-

wwr: 86782398

I tråden om Northvolt

(FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

varnades jag för att diskutera EU samt företaget H2 Green Steel. Det är fel. EU har initierat batterivurmen genom EIB:s bidrag till bl.a. Northvolt. Den gröna agendan är central för hur EU skapar en diktatur i Europa där företag som Northvolt kan förlora en miljard I månaden och ändå kastas mer av skattebetalares, bankkunders och pensionärers pengar in i katastrofföretaget.

EU och den gröna agendan är orsaken att förlustprojekt drivs vidare. Den förklaringen måste få ges i tråden.

Företaget H2 Green Steel drivs med samma gröna agenda och har samma finansiärer som Northvolt. Detta diskuteras ofta i tråden. Mitt inlägg svarar på ett annat inlägg som nämner bidrag till H2GS. Därför måste man få diskutera H2GS.

Flashback har sålt ut till samma agenda som de stora tidningarna och förbjuder EU-kritik. Det omöjliggör en seriös diskussion av Northvolt.

Diskussion med moderatorn:

wwr]Gromgutten]wwr]Gromgutten]Du har fått en varning för brott mot 0.03. Trams och off-topic.

Ämne: Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)wwr]”Too big to fail”. Man kommer att blöda det svenska folket på pengar utan ände. EU-projekt som t.ex. klimatprojekten får inte misslyckas till något pris.

Utanför EU:s skyddade verkstad hade detta lagts ned för länge sedan. Medan Storbritannien var med i EU beviljade finansminister Rishi Sunak pengar till Northvolts motsvarighet Britishvolt. Efter det att Storbritannien gått ur EU och samme Sunak blivit premiärminister så drog han bara ur kontakten på Britishvolt. De brittiska skattebetalarna behövde inte dela ut mer socialbidrag till batteriföretaget som konkade. “Low battery” skrev bara pressen och landets ekonomi slapp ta den smällen.

EU var initiativtagare till batterihysterin med en grundplåt på 3 miljarder euro till europeisk batteritillverkning. EU skyddas av storfinansen som försöker ta makten i Europa gemom att inrätta en grön diktatur. Därför får vi nu betala ännu mer till ett företag som förlorar en miljard i månaden!

Och H2GS skall vi inte tala om. Northvolt har även attackerat Scania (som i dagarna även angrips genom en mutskandal hos ett multinationellt rekryteringsföretag) och även Volvo kan drabbas.

H2GS står beredda att attackera SSAB genom en helt orimlig plan att göra grönt stål av malm från Sydamerika som bara genom fartygstransporten får 3-400 gram CO2/kg stål. De har pressat fram en utbyggnad av Lule hamn. De säger att de skall importera malm till det malmrika Norrbotten genom den!? Snarare kommer de troligen att manipulera situationen till att dränera Sverige på malm via hamnen. Göran Persson på LKAB bidrar till att tömma landet på resurser genom att försöka tvinga fram dubbelspår på Malmbanan. (Men planerna på snabbtåg så att vanligt folk kan nå kontinenten snabbt och miljövänligt, lades ned. Vi sågas av allt mer.) Även publicitet nyligen runt någon urspårning på Malmbanan. Mix jobbar naturligtvis åt EU med uppgift att attackera Sverige via Northvolt och H2 Green Steel.

De kallas riskkapitalister men är egentligen bidragskapitalister som bygger bidragskrävande socialfall till företag och riskerna som tas sker med våra pengar.

Svensk industri attackeras av EU. Man försöker slå ut Sverige för att EU helt skall kunna ta över oss.

Svensk ekonomi rasar ihop. Inte hade vi bara otur.

(FB) The Economist: Sveriges ekonomiska utveckling 2023 i bottenskiktet inom OECD. Plats 31 av 35 i ranking

—-

Innan du kan skriva nya inlägg på forumet måste mottagandet av varningen bekräftas. Klicka på följande länk för att bekräfta att du har mottagit varningen: Länk[/url]

Inte Northvolt men säkert någon annan tråd som tar upp EUs styrande eller andra føretag som du vill diskutera om.

Du skriver i føretagsskvaller. Håll dig till ämnet.

/Mod

—-

Hej,

Northvolt finansieras med EU-medel via EIB. Northvolt baseras på EU:s gröna agenda. Därför måste man få diskutera EU:s roll i hur Northvolt drivs vidare trots förlust.

H2GS drivs av samma investerare som Northvolt och är ett annat grönt projekt. Därför måste man kunna jämföra med det företaget.

Vänlig hälsning

wwr

—-

Nej det måste man inte. Man kan däremot diskutera själva føretaget i tråden. Andra saker kan man däremot diskutera i andra trådar, och då på generell basis.

Har du inte fått detta førklarat før dig ganska många gånger nu? Det borde ju sjunka in vid det här laget kan man tycka? 🙂

Vennlig hilsen og god jul

Gutten

—-

Hej

Jag kan lägga till att mitt inlägg svarar på ett annat inlägg som talar om bidrag till Northvolt och H2GS, men det framgår inte av det citat du ger. Andra i tråden diskuterar H2GS.

Ni förbjuder även att diskutera EU:s roll i Northvolt. Det är naturligtvis fel.

Vänlig hälsning, God Jul

wwr

—-

—-

Revolutions: 86782498

Inte ofta jag håller med trådstartaren i klagomål och kritik, men den här varningen ser onekligen mystisk ut. Väldigt krystad förklaring till varför detta skulle vara 0.03. Det blir ju snarast omöjligt att föra en diskussion om ett företag om det är begränsat till vad som exakt händer inom dess väggar.

Att lite bredare få kritisera finansiering av det berörda bolaget och även bolag runt detta borde tolereras. Allt för att få en större bredd i förståelsen av att allt inte står rätt till.

—-

grelin1999: 86782952

Ja det var hårt, användaren försökte åtminstone skriva något konstruktivt och relevant.

—-

Ganonito: 86783013

Tycker också det verkar vara en konstig varning.

—-

800kg: 86784208

Ja, verkar vara en felaktig radering och varning. Bra att du lyfter det här.

—-

wwr: 86823926

Media försöker lura oss att Northvolt skulle ha gjort något genombrott med saltbatterier. Men VW och kineserna börjar sälja bilar med saltbatterier i januari. (Nu skall man i.o.f.s. ta alla nyheter om vilka gröna åtgärder som kommer att vidtas i framtiden, med en nypa salt. Det gröna är vår nya religion där falska framtidsprognoser oavbrutet levereras. “Himmelriket, det socialistiska samhället, den gröna omställningen … är snart här. Gör bara exakt som vi säger …”)

Northvolt’s battery breakthrough — and the big quest to move Europe away from lithium

Northvolt’s sodium-ion batteries

Sweden’s Northvolt has based all of its battery production on producing lithium-ion batteries for a variety of industries including cars and energy storage companies like Polarium.

At its Northvolt Dwa factory in Poland, it has already developed energy storage batteries with lithium, but some time ago it had a breakthrough at its lab in Sweden, with a sodium-ion (Na-ion) cell validated with an energy density of over 160 watt-hours per kilogram.

—-

sifted.eu

The first EV with a lithium-free sodium battery hits the road in January

JAC Motors, a Volkswagen-backed Chinese automaker, is set to launch the first mass-produced electric vehicle (EV) with a sodium-ion battery through its new Yiwei brand. Although sodium-ion battery tech has a lower density (and is less mature) than lithium-ion, its lower costs, more abundant supplies and superior cold-weather performance could help accelerate mass EV adoption. CarNewsChina reports that the JAC Yiwei EV hatchback deliveries will begin in January.

—-

engadget.com

—-

Media försöker lura oss att Northvolt skulle ha gjort något genombrott med saltbatterier. Men VW och kineserna börjar sälja bilar med saltbatterier i januari. (Nu skall man i.o.f.s. ta alla nyheter om vilka gröna åtgärder som kommer att vidtas i framtiden, med en nypa salt. Det gröna är vår nya religion där falska framtidsprognoser oavbrutet levereras. “Himmelriket, det socialistiska samhället, den gröna omställningen … är snart här. Gör bara exakt som vi säger …”)

Citat:

Northvolt’s battery breakthrough — and the big quest to move Europe away from lithium

Northvolt’s sodium-ion batteries

Sweden’s Northvolt has based all of its battery production on producing lithium-ion batteries for a variety of industries including cars and energy storage companies like Polarium.

At its Northvolt Dwa factory in Poland, it has already developed energy storage batteries with lithium, but some time ago it had a breakthrough at its lab in Sweden, with a sodium-ion (Na-ion) cell validated with an energy density of over 160 watt-hours per kilogram.

st(ft)

Citat:

The first EV with a lithium-free sodium battery hits the road in January

JAC Motors, a Volkswagen-backed Chinese automaker, is set to launch the first mass-produced electric vehicle (EV) with a sodium-ion battery through its new Yiwei brand. Although sodium-ion battery tech has a lower density (and is less mature) than lithium-ion, its lower costs, more abundant supplies and superior cold-weather performance could help accelerate mass EV adoption. CarNewsChina reports that the JAC Yiwei EV hatchback deliveries will begin in January.

eg

Det är ganska kul egentligen. Northvolt försöker maskera att man förmodligen aldrig har producerat någonting alls och påstår att man gjort ett genombrott med saltbatterier.

//

Sweden’s Northvolt makes breakthrough in sodium-ion battery technology

Peter Carlsson, CEO and co-founder of Northvolt, said: “The world has put high hopes on sodium-ion, and I am very pleased to say that we have developed a technology that will enable its widespread deployment to accelerate the energy transition… Battery technology like this is also crucial to reach global sustainability goals by making electrification more cost-efficient, sustainable and accessible worldwide.”//

pt

Någon månad senare rullar VW och kineserna ut saltbatteribilar tull försäljning. 🤣🤣🥰

Volkswagen-backed EV maker rolls out first sodium-ion battery powered electric car

The new EV features sodium-ion cylindrical cells from HiNa Battery. The Beijing-based tech company is affiliated with the Institute of Physics, Chinese Academy of Sciences.

JAC Group’s Yiwei, a new EV brand in China backed by Volkswagen, debuted the first sodium-ion battery-powered electric car. The new JAC Yiwei EV rolled off the assembly line Wednesday.

elect

On December 27, JAC Group’s Yiwei new energy vehicle brand, debuted the world’s first mass-produced sodium battery-powered vehicle, set for large-scale deliveries post New Year’s Day.

mt

The obvious is finally printed by the newspapers: Northvolt is not producing anything. Northvolt tries to cover up y claiming a discovery regarding sodium batteries. But it becomes known that VW and Chinese manufacturers have already developed sodium batteries and cars will roll out from the factory in a week, after new year.

In this situation news media and social fora create a chaos of disinformation around Northvolt, focusing on work site accidents and conflicts with the union.

In spite of not producing anything, Northvolt and H2GS (same investors) receive SEK 28 bn in subsidies by the taxpayers.

accidents at site, 2 dead

1. earlier victim of explosion now also dies

2. another person dies after being squeezed under a falling crane

fb

conflicts with the union

fb

wwr: 86848394

Ja, det tål att upprepas. Våra media rapporterar att Northvolt gjort ett genombrott med saltbatterier.

Peter Carlsson, CEO and co-founder of Northvolt, said: “The world has put high hopes on sodium-ion, and I am very pleased to say that we have developed a technology that will enable its widespread deployment to accelerate the energy transition… Battery technology like this is also crucial to reach global sustainability goals by making electrification more cost-efficient, sustainable and accessible worldwide.”

—-

Men VW och kineserna börjar sälja saltbatteribilar nästa vecka.

Northvolt bara snackar och producerar ingenting.

Det har varit uppenbart länge för många av oss i denna tråd och till slut skrev en större tidning sanningen om detta.

Men det tar inte slut här. Nyligen tog man av oss 28 miljarder till i skattepengar för att ge till detta projekt som inte producerar någonting. En del pengar gick även till dessa skojares andra projekt H2GS som jag tror de flesta på Flashback bedömt som ännu tokigare än Northvolt.

Det blir så när ingen beslutsfattare får ifrågasätta EU:s gröna omställning. Vansinnigheterna drivs bortom alla gränser. Storbritannien gick ur EU och drog ur kontakten på deras motsvarighet Britishvolt som konkade innan utgifterna rasade iväg. Så enkelt löste man det problemet.

—-

wwr: 86878952

Ett rent bluffprojekt går alltså inte att stoppa!

Northvolt har påstått sig producera batterier i två år. Men som många i tråden misstänkt så producerar inte Northvolt några batterier. I tråden har efterlysts att större tidningar granskar företaget. Nu skrev till slut en större tidning sanningen, att Northvolt inte producerar någonting alls eller bara några promille av sin förväntade kapacitet.

Det har länge varit uppenbart att Northvolt är en bluff. När Northvolt “levererade batterier” våren 2022 gick leveransen till en “hemlig biltillverkare”. Vad jag vet har Northvolts battericeller aldrig visats upp. När högt uppsatta personer som statsministern, kungen eller Siemenschefen besökt företaget har ingen visat upp Northvolts produkter. Världens största kapitalförvaltare BlackRock gjorde en film om Northvolt. Liksom vid flera studiebesök visas bara en sekvens där man filmar genom ett hål i en dörr och visar personer i skyddskläder. Men inget som säkert sägs vara battericeller visas upp.

När Scania demonstrerar sin fabrik “baserad på Northvoltbatterier” rör sig maskinerna men utan att arbeta med batterier. Detta förklaras av medlemmar på Flashback, som säger sig vara industriutvecklare, med att arbetarna kan skada sig under demonstrationen om maskinerna arbetar med verkliga produkter.

Här kan man verkligen tala om “kejsarens nya kläder”.

När man gör reportage om Northvolt vid “produktionsstarten”, visades en “batterikopia” upp:

snowleopard.info

Förmodligen producerar företaget ingenting eller också som tidningen skrev, bara några promille av sin kapacitet.

Men trots att företaget efter två år, med 2000 anställda, inte producerar någonting får verksamheten fortsätta.

I somras stängde Scania Södertälje sin fabrik för att bygga om den till att baseras på Northvolt-batterier. Scania måste ha känt till att Northvolt inte producerar något. Efter sommaren har Scania och Northvolt medgivit att Northvolt har “leveransproblem”.

Scanias satsning gjordes alltså trots att Northvolt förmodligen inte producerar något alls.

Bortsett från den enda tidningsartikeln som verkar beskriva sanningen fortsätter rapporteringen om Northvolt med att Northvolt gjort ett genombrott i laboratoriet med saltbatterier. Men I verkligheten börjar VW och kinesiska tillverkare sälja bilar med saltbatterier redan någon månad senare.

Trots att Northvolt inte producerar något fick företaget nyligen det enorma beloppet av 28 miljarder kronor i stöd, bl.a. genom skattemedel och från danska pensionsfonder. Det talas om ännu mer bidrag 2024.

Dessa skojare är alltså avslöjade men får fortsätta att ta våra pengar! Det beror helt enkelt på att de använder EU:s gröna agenda som motiv, och den får inte ifrågasättas. EU har tagit makten I Europa och press eller beslutsfattare får inte ifrågasätta EU:s gröna agenda. Och detta är förmodligen bara toppen av ett isberg eftersom EU vanligen bedriver hemlig finansiering. Men I fallet Northvolt vet vi mer eftersom projektet publicerats mer och efter EU/EIB:s initiala batterisatsning har medel från andra källor tillkommit.

—-

Northvolt och H2GS får 28 miljarder i statliga kreditgarantier

Tidigare i veckan fyllde Northvolt kassan med 12 miljarder kronor från internationella investerare. Nu säkrar batterijätten ytterligare 15 miljarder kr i form av gröna kreditgarantier. “Den här garantin är del av ett större finansieringspaket”, säger Northvolts Anders Thor till Afv. Även H2 Green Steel beviljas kreditgarantier. Harald Mix-bolaget garanteras 13 miljarder kr för anläggningen i Boden.

av

Nu har Northvolts återvinningsprojekt Revolt tillverkar den första battericellen byggd av enbart återvunnet material.

ex_tv

wwr: 86895233

Det är naturligtvis en enorm skandal. Många miljarder har gått in I projektet men fabriken producerar ingenting eller möjligen några promille av vad som förväntas.

Men det kastas ändå bort mer skatte och pensionspengar på Northvolt. 28 miljarder till avsattes nyligen.

De stora svenska tidningarna (och sannolikt de övriga, vad jag vet) mörklägger Di:s avslöjande.

Expressen, Aftonbladet, inget kommer upp i Google

snipboard.io

snipboard.io

Några specialtidningar skriver:

snipboard.io

Det har ju skrivits hyllningsartiklar till Northvolt i internationell press men när allt nu visar sig vara en bluff så tystnar även den pressen. I alla fall det som kommer via Google

snipboard.io

2000 personer går till jobbet varje dag sedan två år men producerar ingenting och företaget skyddas av massmedia. Välkomna till Den Europeiska (Sovjet-)Unionen.

Vilka skandaler som helst kan inträffa utan att det får några konsekvenser, när pressen samkör med politiker och storföretagen.

—-

wwr: 86920125

Här står alltså världens största kapitalförvaltare, BlackRock, bakom en film som talar om Northvolts batteriproduktion. Men Northvolt producerar ingenting. Det är rena lögner som går så högt upp att hela projektet är “too big to fail”. De stora tidningarna får inte kritisera EU allvarligt och EU startade batterivurmen med en grundplåt på 3 miljarder euro, vad jag minns. Den gröna agendan är EU:s religion.

youtu.be

Projektet bara körs vidare. 2000 personer går till jobbet utan att producera något. 28 miljarder till kastades nyligen in/bort i projektet.

EU och tidningarna har gått in I sin egen värld av vanföreställningar. Det verkar inte gå att bryta deras hallucinationer.

—-

Volvo storsatsar på samarbete med Northvolt. Nyligen gick även stat och pensionsfonder in med 28 miljarder till i projektet.

Scania storsatsar på Northvolt-batterier, fast på pressvisningen gick maskinerna tomma utan att hantera några batterier.

Ingen har sett Northvolts batterier. En gång i tiden visades en kopia upp.

http://www.snowleopard.info/global/wp-content/uploads/2023/12/northvolt_battery_replica.jpg

BlackRock hyllar Northvolt men inga batterier visas upp i filmen.

Här kan snacka om “Kejsarens nya kläder”.

Ingen får rubba vanföreställningarna i dårhuset i Bryssel 🤣🤣🤣

Elvi: 86920291

Peter Carlsson pratar om ökad produktion, blir intressant att följa! 😀 Han pratar bara om att produktionen ökat, förmodligen är den så låg att nämna siffror vore förödande.

—-

Efter olyckan har vi steg för steg ökat produktionen. Den riktiga utväxlingen kommer vi dock att se först under nästa år, säger Peter till DI och säger att fjärde kvartalets leveranser blir bättre än det tredje.

svenskverkstad.se

Elvi: 86920363

Arbetar mer än 5500 personer på Northvolt, men låg säga 2000 i Skellefteåfabriken. Man kan ju undra vad de övriga 3500 gör om dagarna?

—-

wwr: 86932917

Det kommer bara suddiga uppgifter från Northvolt. “I framtiden blir det bättre”. När massmedia helt samkör med storföretag och politiker så får vi bara en ström av intetsägande floskler från företagen.

Så länge inflytande fanns kvar i Sverige kritiserade massmedia makthavare. Men sedan makten flyttat utomlands till företag och EU har våra tidningar helt tagit steget till att enbart försvara makthavarna.

Det kom en artikel från Di med siffror. I princip finns ingen produktion eller kanske några promille av förväntad kapacitet. Och fabriken har 2000 anställda och har varit öppen i två år!

Det är en gigantisk skandal, men allt bara rullar vidare. Vad jag vet har aldrig några battericeller från Skellefteå visats upp. Man har väl heller aldrig presenterat några produkter från andra företag som använder Northvoltbatterier.

Scania har ju storsatsat på lastbilar med Northvoltbatterier. Men på pressvisningen av fabriken rörde sig bara maskinerna men utan att hålla i några batterier …

När massmedia slutat kritisera företag och EU så fabricerar tidningarna bara fabler och sagor. Samhället kan falla samman hur långt som helst utan att något görs åt det.

—-

wwr: 86943669

Trudeau, Peter Carlsson och 50 miljarder kronor, vad skulle kunna gå fel … 🤣🤣🤣

encrypted-tbn0.gstatic.com

Once again, with Northvolt’s new facility, the world is choosing Quebec and Quebec workers. When electric vehicle batteries are made in Quebec, it’s a win-win-win—for workers, for communities, and for the environment. We’ll always keep doing our part to make sure global companies and automakers can keep setting up shop in Quebec. Because that’s how we continue to build a strong economy with good middle-class jobs and clean air for generations to come.”

The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

—-

Trudeaus egen webbsida, september i år.

pm.gc.ca

“I am very proud to announce the largest private investment in Quebec’s recent history: a structuring project by Northvolt with a total value of $7 billion. Quebec is in the process of setting up all the components needed for its battery manufacturing sector, from mining to recycling. We are not simply going to export our natural resources as we did in the past—we are going to process them here. Our vision is beginning to take shape: Québec has become a world leader for the green economy.”

François Legault, Premier of Quebec

“Today’s announcement is more than just a battery cell manufacturing project; it is the culmination of our desire to attract the world’s biggest players

—-

Northvolt is the biggest private project in Quebec’s history. It will provide an opportunity to process some of our natural resources here, in Quebec, before exporting them with significant added value. This announcement adds the final piece to a strategic industrial sector that will transform Quebec’s economy. We can be proud of producing the world’s greenest batteries. This is a great day for our economy and for Quebec as a whole”.

Pierre Fitzgibbon, Quebec’s Minister of Economy, Innovation, and Energy

—-

—-

EU har godkänt ett stöd på 902 miljoner euro, motsvarande drygt 10 miljarder kronor, till det svenska batteriföretaget Northvolt. Det skriver EU-kommissionen i ett pressmeddelande.

Miljardstödet ska gå till byggandet av en batteri- och elfordonsfabrik i Tyskland, för att främja övergången till netto noll, enligt EU-kommissionen.

gp

EU supports failing Northvolt

2024 01 09

This page

wwr: 86969994

Northvolt öppnade fabriken i Skellefteå för två år sedan men producerar ingenting och går en miljard i månaden back.

Då ger EU 10 miljarder av europeiska skattebetalares pengar till Northvolt för att bygga en fabrik till!

Det är naturligtvis vansinne. Men så blir det när beslut fattas i Bryssel, över människornas huvuden och pressen inte får kritisera EU i väsentligare frågor.

EU driver sin gröna religion utan att någon får komma till tals i större media och ifrågasätta vad som sker. Även utanför EU är man på väg bort från klimatdogmatismen. 2023 års världsklimatmöte, i oljelandet UAE, leddes av en oljedirektör som sade att vetenskapen inte står bakom fossil utfasning och utan fossila bränslen får vi bo i grottor. Trump blir förmodligen vald till president i USA och han har kallat klimataktivisterna “spåkärringar och domedagsprofeter”. – Och EU motiverar slöseriet med att man skall konkurrera med USA. Trump ger inget till klimatprojekten.

Storbritannien gick ur EU och lade ned Britishvolt. Men Northvolt pressas vidare trots mycket dåliga resultat. Det är så extremt att nu köra projektet vidare att det handlar om psykologisk krigföring och en maktdemonstration från EU-kommissionen av den typ ockupationsmakter ofta försöker genomdriva. “Vi gör som vi vill. Alla protester är meningslösa.”

EU har godkänt ett stöd på 902 miljoner euro, motsvarande drygt 10 miljarder kronor, till det svenska batteriföretaget Northvolt. Det skriver EU-kommissionen i ett pressmeddelande.

Miljardstödet ska gå till byggandet av en batteri- och elfordonsfabrik i Tyskland, för att främja övergången till netto noll, enligt EU-kommissionen.

—-

gp.se

—-

wwr: 87049731

Hor-Ulla: 87049685

Lånen fortsätter rulla in för Northvolt!

gp.se

50 friska MILJARDER får man denna gång.

Dock ska 16 av dom totalt 50 miljarderna gå till att betala tillbaka gamla lån. Ska vi gissa på att det är privata banker och företag som nu får igen sina pengar medans EU:s skattebetalare får ta hela risken :sad44:

Hur kan denna cirkus fortgå?

—-

Ja. Det är helt vansinnigt. Inget normalt företag som inte har någon produktion efter två års verksamhet, skulle få fortsätta. Man skickar in mer av våra skattepengar i ett företag som gör en miljard I månaden i förlust och inte producerar något.

Northvolt tar in ny jättefinansiering

Batteritillverkaren Northvolt tar in sin största finansiering hittills på drygt 50 miljarder kronor.

Kapitalanskaffningen viks framför allt till Northvolt i Skellefteå och garanteras delvis av Riksgälden.

—-

di.se

Det kan handla om att EU tillämpar metoder av psykologisk krigföring mot ockuperade länders folk. “Vi gör som vi vill. Ingen idé att protestera. Har vi bestämt att något skall genomföras så genomförs det även om det inte fungerar. Allt motstånd är meningslöst.”

—-

Batteritillverkaren Northvolt har beviljats ett “grönt lån” från 24 affärsbanker, Europeiska investeringsbanken och Nordiska investeringsbanken på drygt 50 miljarder kronor, rapporterar Wall Street Journal.

gp

wwr: 87060332

Man fortsätter att kasta bort skattepengar på en fabrik som två år efter “produktionsstart” inte producerar något. Den gröna omställningen är död. Chefen för världsklimatmötet i november i Dubai sade att vetenskapen inte stöder fossil utfasning och utan fossila bränslen får vi bo I grottor. Elpriserna är höga, ingen kärnkraft byggs i länder som Sverige och Tyskland (av en händelse länder som tar emot Northvolt samt går dåligt ekonomiskt). Inga nätverk för laddstolpar byggs ut. Talet om elbilar är just det – mest tal. Trump verkar bli president. Han har kallat klimataktivisterna “spåkärringar och domedagsprofeter”. Storbritannien gick ur EU och Sunak drog ur kontakten på Britishvolt som konkade och slutade kosta pengar.

Detta slöseri kan bara ske när besluten dikteras från EU:s elfenbenstorn i Bryssel. På den tiden makten låg i Sverige hade ansvarig minister tillfrågats “Hur f-n kan ni kasta bort våra pengar på detta?”

—-

wwr: 87061984

Konrad: 87061730

Kan jag få se en källa på det fetmarkerade? Det är väl rimligen så att Riksgälden garanterar arbetet med kapitalanskaffningen vilket tillhör Riksgäldens normala arbetsuppgifter. Riksgälden brukar, vad jag vet, enbart fungera som en mellanhand.

Ser nu att du har rätt men vad göra när dessa pengar finns att ansöka och mer eller mindre måste lånas ut? Ska tjänstemännen på Riksgälden stoppa det hela och således sätta sig i opposition till Riksdagen och dess beslut? Riksgälden har ju fått order på att genomföra detta.

“Uppdraget genomförs enligt förordningen (2021:524) om statliga kreditgarantier för gröna investeringar som trädde i kraft den 22 juni 2021.

Garantier inom programmet kan ställas ut till och med 2024. Ramen uppgår då till 80 miljarder kronor.

För att kunna ta del av en garanti måste lånet uppgå till minst 500 miljoner kronor.

Garantin täcker upp till 80 procent av lånet.”

riksgalden.se

—-

Problemet är naturligtvis att våra politiker fortsätter att kasta bort pengar på ett projekt som inte producerar något, två år efter “produktionsstart”. Och det handlar alltså om enorma belopp. Ingen beslutsfattare inom EU får behålla jobbet om den kritiserar EU:s gröna diktatur.

Northvolt har ju dessutom försökt bluffa alla utomstående. De har givit ett intryck av att produktion sker. Men så är inte fallet.

De producerar väldigt “quietly” 🤣🤣🤣

Northvolt Ett is located just south of the Arctic Circle. On days like this though, the factory looks right at home – quietly producing sustainable batteries using 100% clean energy. The crisp air with a slight scent of pine trees doesn’t hurt either.

—-

twitter.com

18/1-23

—-

wwr: 87075731

Northvolt verkar redan ha givit sin kiss of death till Scania. Nu är det dags för Volvo.

Volvo Cars and Northvolt accelerate shift to electrification with new 3,000-job battery plant in Gothenburg, Sweden

Construction of the plant will start in 2023 and it will produce state-of-the-art battery cells, specifically developed for use in next-generation pure electric Volvo and Polestar cars.

—-

northvolt.com

I dag rapporterar Dagens industri att banken SEB har gjort en analys av Volvo Cars som äger 49,5 procent av Polestar-aktierna. Aktier som enligt analysen anses vara värdelösa då företaget värderas till noll kronor. Det kan jämföras med värderingen vid föregående analys som då uppgick till 18 miljarder kronor.

Polestars kräftgång påverkar Volvo Cars negativt. SEB sänker riktkursen för Volvo Cars med 35 procent, från 43 till 28 kronor.

—-

teknikensvarld.expressen.se 18 jan

En väsentlig avsikt med Northvolt har varit att slå ut svensk bilindustri. Sverige måste gå ur EU och ta hand om sig självt. EU fruktar ett starkt Norden och använder alla tillgängliga medel för att försöka slå ut oss.

Går det att sätta fast kineserna för insidertrading?

10 jan

Geely minskar sitt ägande i AB Volvo – säljer aktier för över 7 miljarder

—-

gp.se

—-

wwr: 87087439

0Nu går tidningarnas desinformation för högtryck. De skriver “skitgrejer” (!) om att Northvolt slår mot gödseltillverkningen i Sverige.

Men nyligen nedvärderades Volvoaktien 35% eftersom Polestar (som planerat använda Northvoltbatterier) ansågs vara helt värdelöst, noll kronor medan företaget tidigare värderats till 18 miljarder.

Kineserna dumpade Volvoaktier förra veckan och borde åtalas för insiderbrott, antar jag.

Innan dess delade Northvolt som bekant ut en smocka mot Scania som storsatsat på icke existerande Northvoltbatterier.

.

Det är betydligt viktigare än ett okänt gödselföretag.

Northvolt utgör en attack mot väsentlig svensk industri.

Di granskar: Northvolts produktionskris slår mot First North-bolag

Northvolts förseningar slår mot First North-listade Cinis Fertilizer som ska tillverka ”cirkulärt” gödsel

—-

di.se

Och det plöjs alltså in miljarder av skattemedel i Northvolt. Politikerna använder våra pengar för att gynna ett företag som slår ut svensk industri. Våra skattepengar används mot oss själva.

Och när det avslöjades att Northvolt med två tusen anställda inte har någon produktion, då skrev tidningarna om olyckor vid företaget istället.

—-

wwr: 87094794

Vikande marknad för EV är ytterligare ett problem. EU har lagt den gröna agendan starkast på duktiga länder som Tyskland och Sverige för att knäcka dem. EU attackerar oss på flera fronter.

Men det är rent vansinne hur Scania satsar på Northvoltbatterier som alltså inte existerar.

Och nu rasar även Volvo på samarbetet med Northvolt. Polestar får ny värdering, tidigare 18 miljarder, nu NOLL kronor. Volvo skall dessutom bygga fabrik tillsamams med Northvolt. Samtidigt gör kineserna insideraffärer i Volvo.

Northvolt utgör en attack mot svensk industri.

Och tidningarna mörklägger. SEB nedvärderade nyligen Volvo med 35% Det berodde på Polestarkatastrofen. Polestar skulle använda Northvoltbatterier.

(FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

(FB) Northvolt: Åtta orter slåss om batterifabrik (Skellefteå segrare)

—-

Northvolt battery factory site in Canada gets sabotaged

el

wwr: 87179695

2000 personer producerar ingenting sedan två år. Mer skattemedel pumpas in i ett företag som förlorar en miljard I månaden eftersom inga beslutsfattare eller större tidningar får kritisera EU.

Politiskt korrekta företag anställer stora mängder arbetare som inte producerar något. EU är precis som Sovjetunionen.

Nästan alla andra lägger ned klimathysterin. Trump blir nog president. Han har kallat klimataktivisterna för “spåkärringar och domedagsprofeter”! Sunak skrotade Britishvolt. Fransmännen öser på med kärnkraft och fossilt.

Norska, finska batterifabriker, Italyvolt, allt är väl lagt på is. Men inte slöseriet i Skellefteå.

Chefen för världsklimatmötet I november sade att det saknas vetenskapligt stöd för fossil utfasning. Utan olja får vi bo I grottor, sade han. Men EU utfärdar sina diktat från sitt elfenbenstorn I Bryssel, omgivna av ja-sägare, utan kontakt med verkligheten.

Tesla går på rea. EV-marknaden ser dyster ut.

EU har vansinneshöga elpriser pga sitt auktionssystem som göder företagen. Inga elstolpar byggs ut i Europa men svenskar och tyskar (och det lika fallna Kanada) skall konkurrera med marknadsledande asiatisk produktionsindustri!!

EU slår ned duktiga länder som inte utgör EU:s kärna, som Tyskland och Sverige som måste tvingas in i det gröna träsket med vindsnurror och batterier.

Batterier görs inte bara i Kina utan även i Japan och Korea.

—-

wwr: 87202535

Konrad: 87201627

Tangerar NV, om tre år slutar BMW att producera fossildrivna fordon i Tyskland. Det är batteridrivna fordon som gäller.

“Tyska biljätten BMW ser sin största tillväxt inom elbilar och investerar nästan 8 miljarder kronor i Münchenfabriken för att ställa om den helt till elbilsproduktion 2027.

.

.

Nu har motorepoken gått i graven. Den sista förbränningsmotorn tillverkades i slutet av förra året och produktionen av motorerna har flyttat till Österrike och Storbritannien.

I stället satsar BMW 650 miljoner euro, motsvarande 7,6 miljarder kronor, på att bygga om hela anläggningen till en elbilsfabrik. Det rivs och byggs för fullt på fabriksområdet där det ska bli fyra nya byggnader. 2026 ska serietillverkning av elbilar rulla i gång med en sedan som första modell och året därpå ska fabriken bara bygga elbilar.

.

.

BMW gick tidigt in som investerare i svenska batteritillverkaren Northvolt och har investerat motsvarande 650 miljoner kronor. 2020 tecknade BMW ett avtal om att köpa batterier för två miljarder euro, cirka 20 miljarder kronor. De första batterierna ska levereras till bilar under 2024.

”Northvolt är en av våra leverantörer för generation 5-batterier. Om de även ska leverera nästa generations batterier är ännu inte bestämt. De finns med i urvalet, men det är inte klart”, säger Milan Nedeljkovic.”

etidning.di.se

—-

Det är USA som via EU sänker duktiga länder genom gröna floskler. Tyskarna var starkast industriellt och Sverige låg inte långt efter. Greta är svenska och hennes handledare Luisa är tyska. Det är ingen slump. Northvolt etableras i Sverige och Tyskland. Men Kina, Indien, Ryssland, USA, Frankrike och alla andra sk-ter i klimatdillandet. Liksom dieselgate en attack mot Europa.

Och Storbritannien. Sunak lade ned Britishvolt och har sagt att de skall maxa olje- och gasutvinningen.

Det är bara en variant på Morgenthauplanen. Lägg till kärnkraftsnedläggningen.

The Morgenthau Plan was a proposal to weaken Germany following World War II by eliminating its arms industry and removing or destroying other key industries basic to military strength. This included the removal or destruction of all industrial plants and equipment in the Ruhr. It was first proposed by United States Secretary of the Treasury Henry Morgenthau Jr. in a 1944 memorandum entitled Suggested Post-Surrender Program for Germany.[1]

—-

en.m.wikipedia.org

Northvolt är bara ett led i förstörelsen av Europas starka länder för att kunna ta över dem via EU.

—-

wwr: 87252633

Volvo betalar ett par miljarder för en kursad amerikansk batteritillverkare!

Fabriksplanerna med Northvolt vill de kanske glömma.

powerprogress.com

Bra satsning EU har gjort på el och batterier (NOT).

Är det äkta bilder av Proterra eller datormanipulerade?

Proterra har också ett fint utvecklingscenter och en sammansättningsavdelning i Polen, jag menar S.C. Man får lite Northvoltvibbar 😁

—-

wwr: 87258713

I USA har alltså Volvo köpt ett konkursat batteriföretag för att hoppas producera batterier till sina lastbilar. (Var det datormanipulerade bilder av Proterra?)

I Sverige skall Volvo bygga en batterifabrik för personbilar tillsammans med Northvolt vars existerande fabrik inte producerar någonting, trots att den har 2000 anställda och förlorar en miljard i månaden. Om inte skattepengar och andra medel pumpades in i Northvolt hade det också gått i konkurs. Northvolt har väl dessutom tusentals anställda där det inte står klart var de jobbar?

Polestar med Volvo som storägare förklarades värdelöst av SEB och Volvo har dumpat Polestar. Veckan innan Volvoaktien rasade hade kineserna sålt stora mängder Volvoaktier men ingen utredning av insidertrading har genomförts.

Man kan fråga sig om Volvo liksom Scania bedriver självskadande beteende. “Suicide by Northvolt”

—-

Från boom till bakslag: Tyskland överger elbilar

ps

wwr: 87283162

Jag börjar tro att ingen på Northvolt vet hur man gör batterier. Hade man känt till det hade 2000 personer under 2 år kunnat framställa och sälja batterier.

Tidigare gick snacket att “folket på golvet” inte visste. Då förutsattes att ledningen visste hur man gjorde. Men nu har i alla fall jag fått klart för mig att den hyllade VD:n Carlsson är ekonom. Så han har alltså inte grundläggande utbildning i “materialteknik” och liknande. Hans fokus ligger på bidrag, lån etc, inte på det tekniska.

Det verkar som om ingen på företaget vet hur man gör batterier och de har inte kommit på det heller under två år. Men EU pytsade nyligen in 30 miljarder till eller något liknande …

—-

BAB7: 87595120

EU röstade i måndags igenom en lagändring som innebär att förbudet om försäljning av nya bensin och dieselbilar 2035 skrotas.

Ändringen innebär att co2 nollutsläppsregeln för nya bilar 2035 skrotas.

Anledningen till detta är att EU har beslutat att co2 utsläppen från elbilarna och dess batterier ska räknas med som utsläpp vid försäljning.

Med 2035-lagen om nollutsläpp skulle alltså även alla nya elbilar 2035 bli förbjudna.

Därför skrotas 2035-lagen.

Hur stor andel co2 utsläpp som kommer bli tillåtet för nya bilar 2035, ska EU bestämma 2026.

För elbilarnas del räknas alltså co2 utsläppen från batteritilverkning etc, och för bensin och dieselbilarnas del handlar det om hur mycket co2 som kommer ut från avgasröret.

Egentligen var det ju väntat, kritiken har varit enorm och förbudet har inte haft stöd hos befolkningen.

Diskutera:

Vad är era tankar om detta?

Kommer ni ändå att köpa en elbil i framtiden?

Eller är detta elbilens slutgiltiga dödsdom?

Svensk media sover som vanligt, men här är länkar till tyska nyhetsartiklar.

Länkar merkur.de

krone.at

—-

wwr: 87609130

0Scania drabbas av att Northvolt inte kan leverera. Min uppfattning är att det inte finns några säkra bevis att Northvolts battericeller används någonstans.

Samtidigt läggs det gröna ned. T.o.m. EU skrotar förbudet mot nyregistrering av bensin och diesel. EV-marknaden viker starkt.

(FB) EU-förbudet om nyregistrering av bensin och dieselbilar 2035 skrotas

Då bygger Volvo batterifabrik tillsammans med Northvolt, ett företag som förmodligen inte levererat en enda battericell. T.o.m. kanadensarna satte in aktivister som verkar stoppa Northvolt. Britterna drog pluggen ur Britishvolt.

Scania begår medvetet självmord genom att satsa på att kunna ta emot ett ton Northvolt-batterier var femte minut. Nu är det Volvos tur.

På en stor, stenig yta norr om Volvo Cars fabrik i Torslanda har en gigantisk batterifabrik börjat växa fram.

—-

aftonbladet.se

EU sänker Sverige och Norden.

(FB) H2 Green Steel

—-

dn

wwr: 87622283

Die hard Dagens Nyheter ger aldrig upp, aldrig någonsin 😁

Northvolt-chefen: Batterierna i Göteborg ska ge 20 procent mer energi

—-

dn.se

SvD hade en bra rubrik för Musks misslyckade månlandare: “Tredje gången gillt för jätteraketen”.

Man kan nog snart säga samma sak om Northvolt. “Men den här fabriken kommer att lyckas.”

—-

wwr: 87657350

Jag ställer mig tveksam till Northvolts uppgifter att de alls skulle producera några batterier (battericeller) som säljs och används i andra produkter.

Jag har i alla fall inte sett säkra bevis att Northvolts battericeller används i några produkter som förekommer på marknaden.

Tills vidare anser jag att det skulle kunna vara bluff att Northvolt alls producerar några battericeller. Men uppgifterna är så luddiga att det är svårt att få klarhet.

Efter alla problem borde det ligga i Northvolts och massmedias intresse att visa vad som produceras, säljs och används, inte bara tala om “produktion”.

Den högste Scaniadirektören borde gå ut i Expressen/Aftonbladet och med stöd av tidningen peka på en grupp lastbilar, visa bilder på bilar och batterier och säga att “Dessa batterier är framställda från råvara i Skellefteå.” Men det har man inte gjort.

De stora tidningarna måste ta reda på vad Northvolt producerar. Den artikel jag såg om att produktion kommit igång avslutades med “enligt batteribolaget”. Tidningen tog inget ansvar för uppgifterna.

Scania sålde elbilar till renhållning i Köpenhamn. Frågade man om detta fick man tydligt svar. Men frågade man om batteriernas ursprung kom inget svar.

—-

wwr: 87667573

Stockholmslivet: 87665583

Ser ingen anledning att misstänka någon renodlad lögn. Lokaler finns, anställda finns och man har inte lovat skapa någon unik produkt. Svårigheten ligger inte att göra battericeller, utan att göra dem kostnadseffektivt. Gröne Jesus må vara en skojare, men han verkar skärpt nog att hålla sig på rätt sida av lagen.

Scania är ett seriöst bolag och dessutom ett aktiebolag, känns väldigt långsökt att de helt skulle bedra sina investerare. Säger de att de får batterier från Northvolt så tror jag dem, deras ord får ses som rimlig bevisning. Kanske att de kan delta i viss skönmålning, de är sammarbetspartners och har ett ägarintresse genom Volkswagenkoncernen, men vi har trots allt fått höra en del muller från deras sida. Det var deras ord som var den första riktiga bekräftelsen på att det gick mer eller mindre åt helvete för Northvolt. Innan dess var det enbart något man kunde läsa mellan raderna.

—-

Scania har inte klart sagt att de använder battericeller från Northvolt. Det finns inga säkra bevis att Northvolts battericeller används någonstans. Scania har byggt en stor monteringsanläggning för “Northvoltbatterier” men det finns inga säkra bevis att några Scaniabilar levererats med celler från Northvolt.

Ändå görs två stora industrier i Sverige, Volvo och Scania beroende av Northvolt, som förefaller vara en bluff. EU använder grön industri för att förstöra Sverige. Industrierna har sålts till utlandet och utnyttjas nu för att attackera Sverige. Kineserna vill krossa Volvo och sälja BYD istället, så Volvo bygger fabrik tillsammans med skojarföretaget Northvolt. En konkurrent mindre för kineserna.

Detta kan vara ett av de största svindlerier som upptäckts på senare tid. Världens största kapitalförvaltare Blackrock ställer sig bakom genom att göra film om Northvolt. EU har naturligtvis tillgång till riktig information liksom våra största tidningar. Alla förutsätter att Northvolt har en produktion men i själva verket finns inga bevis för det.

Detta kan alltså bara ske när makten flyttat utomlands, till Bryssel och varken politiker eller tidningar får ifrågasätta storföretagen. Internettrollen skapar en röra av diskussionerna. De globala nätverken kan genomföra nästan vilka vansinnigheter som helst.

Uppgifterna är luddiga men det förefaller vara en jättskandal där EU fortsätter pumpa in våra pengar trots att företaget fortfarande inte säljer något användbart, mer än två år efter “produktionsstart”.

Det blir som memet med trädet “Om Northvolt producerar ett batteri som ingen sett. Har de då tillverkat något?” eller Schrödingers katt. 😁

google.com

—-

The enemy within

wwr: 87677146

Northvolt har kallats ett av Sveriges större industriprojekt på senare år. De stora tidningarna har tidigare skrivit mängder om detta men har nu närmast tystnat eller det kommer korta rapporter om hur EU skickar miljarder av våra pengar till Northvolt eller någon ny fabrik grundas. Som jag skrivit tidigare. De stora tidningarna måste fortsätta berätta historien om Northvolt. Hur används den produktion man talar om.

Detta skulle kunna vara en av de största skandalerna på senare år. EU, de stora tidningarna, världens största kapitalförvaltare Blackrock (“de äger världen” anser vissa), Goldman Sachs, VW – alla står bakom Northvolt. Ernst and Young delade ut medalj till företagsledaren och måste förklara miljardintäkter i bokföringen. Den kanadensiska och den svenska regeringarna står bakom.

EY is one of the largest professional services networks in the world. (Wikipedia)

Dessa aktörer är så stora att de har tillgång till rätt information. Så om det visar sig att Northvolts produktion är bluff så drar företaget även med sig dessa giganter i fallet.

Sedan kontrollen över Sverige flyttat till Bryssel så används Sverige som en spelpjäs i ett globalt spel. Norden ligger långt från EU:s centrum och om vi gör framsteg betraktar EU detta som ett hot. Därför har man bestämt att Sverige skall avvecklas. Massinvandringen är en del. Nu har kopplat samman två av våra industrier, Scania och Volvo med blufföretaget Northvolt som kommer att sänka vår industri. Samma investerare vill göra “grönt stål” i Boden och kräver utbyggd järnväg. Men det hela baseras på en rövarhistoria om att importera järnmalm från Sydamerika till Norrbotten! Det handlar i själva verket om att ställa om Sverige från högteknologisk industri till råvaruproducerande koloni. Järnvägen skall användas för att tömma Sverige snabbare på järnmalm.

Vissa länder utses att offras i det globala spelet. Den trenden måste man vända och ta tillbaka kontrollen till Sverige. Som britterna gjorde.

Man kan jämföra Northvolt med Elon Musks Starlink. Stora skriver i början men media skriver allt mindre och färre detaljer. Men projektet pumpar på i tysthet med 5000 satelliter uppe nu. Nätverket är aktivt i Sverige men ingen detaljerad information eller tester sker i större media. Vad sysslar de med? Samma gäller Northvolt. Hur används den omtalade produktionen.

—-

wwr: 87743768

Frågan är hur de kommer att försöka sno sig ur detta. Northvolt är så stort att de vanliga syndabockarna känns futtiga. Ingen har väl sett ett Northvoltbatteri. Besökare får titta genom ett hål på kvinnor och invandrare i skyddskläder. Mycket talar för att allt är bluff. Men tidningarna skriver ju inte mycket längre så ingen utomstående vet säkert.

Standardförklaringarna vore

“Facket har ställt för höga krav”

“Miljömyndigheterna anser att verksamheten inkräktar på grodor eller vad som helst”

Andra svenska myndigheter saboterar den framstående fabriken.

Miljöaktivister radas upp ungefär som i Kanada

Någon form av sameuppror

När sanningen om obefintlig produktion läckte ut för en tid sedan började dödsolyckor inträffa i fabriken och media skrev om dem istället. Arbetsmiljöskäl kan stänga fabriken. (Fast någon större tidning antydde att problemen egentligen berodde på att balterna söp för hårt.)

Man kan också ta standardförklaringen. Sverige är för dåligt. Vi har för få invandrare (VD vill snabba på invandringen) och ger för lite bidrag till kapitalisternas fabriker. (Därför lades Borlänge ned.)

Låta Northvolt gå samman med asiater och använda deras batterier.

Men det verkar ju inte finnas några Northvoltbatterier på marknaden. Hur skall man förklara det. Kanske “Topphemliga super-batterier som levererats till amerikanska armén. Men Putin har saboterat allt och nu är alla batterier förstörda.”

Vad tror ni?

—-

Northvolts fabriker

Northvolt’s factories

Guldgas: 87748542

Samma fabrik, tre faser.

Fabrik två ligger i Polen, Dwa

Fabrik tre planeras i Tyskland, Drei

Fabrik fyra byggs med Volvo, Fyra

Fabrik fem planeras i Borlänge men verkar vara i malpåse, Frem

Fabrik sex planeras i Kanada, Six

Nu var det ett tag sedan jag deltog här, så jag antar att saker kan ha förändrats.

—-

Northvolt – too big to fail

April 2024

Tysklands vicekansler Robert Habeck, Northvolts vd Peter Carlsson, Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, Sveriges ambassadör i Tyskland Veronika Wand-Danielsson och Schleswig-Holsteins ministerpresident Daniel Günther

wwr: 87778642

Detta vansinne bara rullar på. Northvolt grundar nu fabriker i Göteborg, Tyskland och förmodligen Kanada. Men efter mer än två år av “produktion” verkar det inte finnas några batterier från Skellefteå på marknaden! Ingen utomstående vet säkert men allt tyder på att företaget är en bluff, är min bedömning, i alla fall tills säkrare data framkommer.

Men ingen ifrågasätter. EU, Tysklands Scholz, Kanadas Trudeau, vår regering, VW, Goldman Sachs, de stora tidningarna, Volvo, Scania, revisorerna Ernst & Young, världens största kapitalförvaltare Blackrock, pensionsfonderna etc. vet naturligtvis sanningen men ingen får ifrågasätta ett EU-beslut (och vem som sköter EU vet vi inte. Det är inte Ylva och Ursula i alla fall. De är bara marionetter.). Man kan kalla det “NWO”.

Ingen ägnar sig åt klimatet längre utom EU som använder det för manipulationer. T.o.m. EU skrotade totalförbudet mot nya bensin/dieselbilar 2035 och skall skapa ny gemensam bedömningsgrund för EV och fossilt. EV-marknaden rasar liksom batteripriserna. I den situationen skall vi konkurrera med etablerad asiatisk industri!

Effektiva länder som Tyskland och Sverige hotar

byråkratväldet i Bryssel och skall tas ned med vindkraft och vansinnesprojekt av denna typ. Det var ingen tillfällighet att Greta och Luisa kommer från Sverige resp. Tyskland. Svensk industri motarbetar avsiktligt sig själv eftersom EU betraktar ett starkt Norden som ett hot. Både Scania och Volvo görs beroende av Northvolts icke existerande batterier i en tid när EV-marknaden rasar. De båda “svenska” företagen har sålts ut och hamnat i hönderna på konkurre ter som avvecklar dem. KTH lämnar Södertälje. Utveckling överförs till MAN, produktion till Frankrike. I Volvos fall kommenterar t.o.m.. avgående VD hur styrelseordföranden inte var närvarande vid bolagsstämman utan uppträdde via videolänk från Kina.

Jag har ofta skrivit i tråden att vi gått in i en planekonomi av sovjetisk typ. EU bestämmer något och sedan öses det bara ut pengar tills det genomförts. Northvolt hade aldrig kunnat genomföras i en kapitalistisk eller väl fungerande blandekonomi av stark stat balanserad av stark industri, som tidigare i Sverige. Då hade ett mindre företag först fått bevisa sin duglighet. Men i EU:s värld drar byråkrater bara upp några politiskt korrekta streck på ett papper och sedan får inte detta ifrågasättas av någon.

Nu står det även i tidningarna att vi har gått in i en planekonomi. Och hur det gick för Sovjetunionen och Kina vet alla, som skribenten påpekar.

Den gröna planekonomin behöver granskas mer

EU och Sverige är med full fart på väg in i den gröna planekonomin. Sovjetisk planekonomi ledde till att Sovjet förlorade kalla kriget. Kinesisk planekonomi ledde till minst 40 miljoner döda i svält. I båda fallen var drivkraften goda föresatser och idén att byråkratisk centralstyrning är bättre än marknadsmekanismer. Samma drivkrafter ligger bakom dagens enorma satsningar på “grön omställning”.

—-

affarsvarlden.se

—-

wwr: 87794709

Mer än två år efter det att Northvolt påstår sig ha startat produktion verkar det inte finnas Northvoltbatterier i några produkter på marknaden. Är företaget en bluff?

Motiven för batteriproduktion är svaga. Batterier är billigare än någonsin. Asiater dominerar marknaden. Världen utom EU lägger ned klimatidéerna. Trump ser ut att vinna USA-valet. T.o.m. EU skrotar förbudet mot nya bensin- och diesel-bilar 2035 och skall ta fram ny bedömningsgrund. Marknaden för EV viker starkt. Mercedes river t.ex. upp beslutet om enbart elektriska drivlinor efter 2030. Chefen för världsklimatmötet säger att utan fossila bränslen får vi bo i grottor.

I detta läge lyckas alltså Northvolt inom kort tid grunda tre nya fabriker: i Göteborg med Volvo, i Tyskland samt i Kanada!!

Företaget har stöd av EU och höga politiker:

encrypted-tbn0.gstatic.com

(Scholz)

encrypted-tbn0.gstatic.com

(Trudeau)

Det finns alltså inte företagmässiga motiv för att grunda dessa fabriker utan de grundas av politiskt korrekta skäl.

—-

wwr: 87798919

Arbetarmakten: 87798754

De styr alltså hela sin egna bilindustri i graven också? Märklig strategi.

—-

Geelys övertagande var fientligt. Köp och lägg ned konkurrenter är en känd taktik.

Geely’s funding hopes clouded by Lotus share price collapse

Yet far from being a surprise, the collapse has a familiar sensation for investors who bought into other businesses listed on global stock markets by China’s Geely. In recent years, the ambitious Chinese group has listed shares in Volvo Cars, Polestar and ECARX. All remain deeply under water.

—-

ft.com

Volvo gick jättebra när våra mutade företagsledare sålde det. Det slutade i kinesernas händer som sätter Volvo att göra elbilar tillsammans med bluffen Northvolt.

Mutade idioter säljer ut landet. Sker i USA också men mer på ytan för att lura oss. CNN visar nu ryssar som köpt Starlink av Musk och Ukraina måste kriga ned Musks terminaler. Musk slog av all Starlink när Ukraina attackerade och attacken misslyckades. USA/Ukraina krigar mot sin egen industri. Allt finns i stora media.

Obama mutades/fick bidrag och släppte in ryssälskaren Musk som vill ge Donbas till ryssarna i omröstning. Musk började sin bana med ryssaffärer.

Samma med Volvo. Gick bra men såldes till kineserna som gör Volvo beroende av bluffen Northvolt. Scania likadant.

Vi tappade kontrollen över Volvo. USA tappade kontrollen över Musk.

Kineserna och EU gör upp om Volvo och Sverige läggs ned.

—-

wwr: 87798973

De sänker Volvo och Polestar. Bort med konkurrenter.

—-

wwr: 87798983

EU jublar när Norden får en smäll. Stockholmsmaffian firar när västkusten åker dit.

Washington – Bryssel – Stockholm

Resten läggs ned.

Bye bye igen, Norrland.

—-

BAB7: 87512365

USA och EU förbereder för att skjuta upp eller skrota omställningen till elbilar

Vikande efterfrågan på elbilar, en bristande acceptans för elbilar från medborgarna, en otillräcklig laddinfrastuktur och politiska vindar gör att omställningen till elektromobilitet nu svajar rejält, både i USA och EU.

I EU vill den liberal/konservativa/höger sidan skrota EUs planer på förbudet om försäljning av nya fossildrivna bensin och dieselbilar 2035.

Denna grupp leder för nuvarande stort i mätningarna inför EU-valet i juni.

I USA vill Joe Biden skjuta upp omställningen till elbilar, bristande laddinfrastuktur, den bristande acceptansen från medborgarnas sida och de låga försäljningssiffrorna för nya elbilar, 7,6%, gör att den amerikanska regeringen nu svänger i frågan.

Fler och fler biltillverkare har också de senaste veckorna gått offentligt och meddelat att de kommer utveckla och erbjuda nya bensin och dieselbilar i många år framöver och att industrin och politiken nu har “nyktrat till”, och insett att omställningen, infrastrukturen och acceptansen för elbilar kommer ta längre tid än man tidigare trott.

Enligt undersökningar i europa är också en majorot av européerna negativt inställda till ett förbud av försäljning av nya bensin och dieselbilar 2035.

Diskutera.

Vad innebär detta för omställningen till elektromobilitet?

Bör vi skota målen och låta marknaden sköta omställningen på egen hand?

Finns det risk att elbilsförsäljningen kan sakta ner ännu mer framöver, i och med att förbränningsmotorn verkar få leva kvar?

Länkar: nytimes.com

welt.de

—-

wwr: 87808657

Jag har tydligt förklarat hur Northvolt används för att dra med sig Volvo och Scania i fallet. Jag har citerat FT vad gäller Volvo. Northvolt verkar vara en bluff som inte förefaller producera något alls.

Detta dessutom i en tid när elbilar är på tillbakagång. Det diskuteras här

(FB) USA och EU förbereder för att skjuta upp eller skrota omställningen till elbilar

Då stoltserar Volvo med att ha tillverkat sin sista dieselmotor och grundar en fabrik tillsammans med Northvolt. “bara elektriska drivlinor efter 2030”!

Men det intressantaste med Northvolt just nu är hur de på kort tid kan grunda tre nya fabriker i tre olika länder utan att ha uppvisat någon produktion från Skellefteå. Bakom Northvolt står EU, Tysklands Scholz, Kanadas Trudeau, vår regering, VW, Goldman Sachs, de stora tidningarna, Volvo, Scania, de stora revisorerna Ernst & Young, världens största kapitalförvaltare BlackRock, pensionsfonderna …

Det är därför vi inte får reda på vart Northvolts batterier tar vägen. Northvolt är “too big to fail”. Det verkar inte produceras några batterier. Hur skall alla dessa jättar förklara det?

—-

Här är bilmärkena som gör tvärtemot Volvo Cars. Citroën, Fiat och Peugeot tar tillbaka diesel och bensin hos sina skåpbilar för familjer. Modellerna skulle bara säljas som elbilar, men få familjer kunde betala 495 000 kronor.

cu

%%%%% Northvolt

 

TRANSLATE THIS PAGE

(can also use orange tab – zoom out page)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 


A few earlier posts:    (scroll down list)


2024 02 27 Earlier: European Union EU price levels, CAP

2024 02 25 Earlier: Northvolt – too big to fail

2024 02 23 Earlier: space privatization

2024 02 22 Earlier: Northvolt – the enemy within

2024 01 01 Earlier: turn the global trend

2023 12 28 Earlier: EU supports failing Northvolt

2023 12 23 Earlier: Northvolt, no production revealed, media chaos

2023 12 09 Earlier: Fear of cryptocurrencies

2023 12 08 Earlier: Northvolt unions disabled?

2023 12 06 Earlier: No veto in EU

2023 12 02 Earlier: EU grabs power

2023 10 30 Earlier: Subsidies or third world

2023 10 28 Earlier: Northvolt – destruction & excuses

2023 10 22 Earlier: Musk/X take over

2023 10 24 Earlier: Global excuses

2023 10 20 Earlier: Fake nationalists

2023 10 17 Earlier: Failed privatization of trains

2023 10 08 Earlier: Green agenda kills Nordic countries. Demise of Scania.

2023 10 07 Earlier: EU’s imaginary enemies

2023 10 06 Earlier: Space privatization disaster

2023 10 05 Earlier: High speed trains

2023 10 04 Earlier: US scammed Europe, deportations and wall

2023 10 02 Earlier: No vote

2023 09 30 Earlier: Hamas attacks Israel

2023 09 21 Earlier: Global fall back?

2023 09 19 Earlier: Who commands NATO?

2023 09 17 Earlier: EU blocks Ukraine

2023 08 12 Earlier: Northvolt agenda

2023 08 10 Earlier: Libya, Ghadaffi

2023 07 30 Earlier: Wealth, control

2023 07 26 Earlier: Niger under global attack

2023 07 24 Earlier: Trump, creating a rebel, Europe’s downfall

2023 07 20 Earlier: Brics vs EU

2023 07 16 Earlier: F16 to Ukraine

2023 07 15 Earlier: Steel price

2023 07 10 Earlier: dawn of a muslim era

2023 07 09 Earlier: H2GS shows that EU=Soviet

2023 07 05 Earlier: LIV-golf, muslims now taking the role of the jews, financial dominance

2023 07 01Earlier: Thailand lost to neoliberals

2023 06 08 Earlier: Titan submersible

2023 06 05 Earlier: reactor size

2023 05 28 Earlier: steel price

2023 05 27 Earlier: NASA/H2GS global take over

2023 05 25 Earlier: LIV golf: attitude to free market chages rapidly

2023 05 24 Earlier: Hydrogen for global coordination

2023 05 23 Earlier: Elite gets away

2023 05 22 Earlier: Separate after ethnicity

2023 05 21 Earlier: Another Trump investigation

2023 05 20 Earlier: The green sting

2023 05 19 Earlier: Green whining

2023 05 18 Earlier: LIV golf polarization

2023 05 17 Earlier: No one celebrates national day (June 6)

2023 05 15 Earlier: Clinton-Lewinsky scandal

2023 05 14 Earlier: Iran, MEK, court case, possible war

2023 05 13 Earlier: Sweden falling

2023 05 11 Earlier: Northvolt battery hysteria

2023 05 10 Earlier: Turkey, stock rally, Erdogan

2023 05 09 Earlier: Trump – the scapegoat

2023 05 07 Earlier: Ron DeSantis – fake conservative

2023 05 06 Earlier: EU customs reform

2023 05 05 Earlier: Modern slavery?

2023 05 03 Earlier: Create scandal, shift blame on state for EU electricity price hikes – Historical revisionism

2023 04 30 Earlier: Escape for low tax and subsidies.

2023 04 28 Earlier: Energy, EU, ICA let’s decoys and fall guys take the blame.

2023 04 25 Earlier: Green transition = socialist revolution = religion

2023 04 23 Earlier: Too high grades in high school due to privatization.

2023 04 22 Earlier: Will China and Russia take the lead in the space race.

2023 04 21 Earlier: The Great Depression and The New Deal … again

2023 04 19 Earlier: German energy starvation: Morgenthau plan

2023 04 17 Earlier: Russians dodge sanctions by going to Thailand.

2023 04 15 Earlier: Democracies broken, dictatorships going forward.

2023 04 05 Earlier: H2MED, pink hydrogen pipelines, Macron, nuclear

2023 04 04 Earlier: France dictatorship, nuclear, agriculture, CAP

2023 04 03 Earlier: Above criticism: China, EU, France

2023 04 02 Earlier: Blackmail your country

2023 04 01 Earlier: Privatized space development

2023 03 31 Earlier: Council of Europe “solves” crisis and war by kicking out Russia.

2023 03 30 Earlier: EU, France, energy, control.

2023 03 29 Earlier: Unit size, sanctions

2023 03 28 Earlier: Amazon oligopoly

2023 03 27 Earlier: Nike ads

2023 03 26 Earlier: Another Trump investigation

2023 03 25 Earlier: EU pretends to ban combustion engine

2023 03 24 Earlier: Swedish nationalist party breakdown

2023 03 23 Earlier: US cowards does not dare war with Russia.

2023 03 22 Earlier: Lapland, the hydroelectric power and battery republic?

2023 03 21 Earlier: US on the sideline

2023 03 20 Earlier: Iran situation coming up

2023 03 19 Earlier: Kalergi exchange, genocide of Ukrainian people

2023 03 18 Earlier: Europe under attack

2023 03 17 Earlier: EU energy and trade starvation agenda

2023 03 16 Earlier: USA drives the Ukraine war

2023 03 15 Earlier: Putin – child abductor

2023 03 14 Earlier: system change to dictatorship

2023 03 13 Earlier: market volatility is part of system change

2023 03 12 Earlier: UK joins US

2023 03 11 Earlier: Philippines – a vision of Sweden in the future?

2023 03 11 Earlier: Northvolt summary

2023 03 10 Earlier: EU depleting Europe of energy

2023 03 09 Earlier: stock market levels and crash fabricated

2023 03 08 Earlier: crisis is the new normal

2023 03 04 Earlier: Oil producing countries moving in

2023 03 03 Earlier: ILO convention, native peoples

2023 02 26 Earlier: support for Russia regarding Ukraine, Russia not alone

2023 02 05 Earlier: Also Sweden Democrats a completely fake, false flag nationalist party

2023 01 31 Earlier: Sweden: Criminal gangs taking over local government

2023 01 30 Earlier: The fall of Rome due to Goth immigrants

2023 01 15 Earlier: follow the money

2023 01 14 Earlier: secret collaboration

2023 01 13 Earlier: Turkey, Erdogan

2023 01 12d Earlier: Värmland, a future Donbas

2023 01 12c Earlier: Greta, climate agenda collapse?

2023 01 12b Earlier: Northvolt coincidences

2023 01 12 Earlier: Northvolt production

2023 01 10c Earlier: Northvolt smears countries

2023 01 10b Earlier: Northvolt political message

2023 01 10 Earlier: Northvolt Virtual Reality, Poland assembly, Chinese stock?

2023 01 09 Earlier: EU-Putin collusion

2023 01 08c Earlier: manipulations

2023 01 08b Earlier: Own nothing, be happy (WEF)

2023 01 08 Earlier: World going backwards

2023 01 07 Earlier: Why run businesses at a loss

2023 01 06 Earlier: Virtual Reality

2023 01 05 Earlier: Battery production is located in Asia and Meta – Tesla, Northvolt, Virtual Reality

2023 01 04 Earlier: Anti-Russian sanctions starve Europe

2023 01 03 Earlier: Artemis woke

2023 01 02 Earlier: The crypto weapon

2023 01 01 Earlier: Sanctions are often useless

2022 12 31 Earlier: Trump summary

2022 12 30 Earlier: In practice a one-party system

2022 12 29 Earlier: The “green transition” is virtual

2022 12 28 Earlier: Suppressive moderation (Northvolt)

2022 12 27 Earlier: Northvolt may go to delapidated California

2022 12 26 Earlier: Northvolt questions

2022 12 25 Earlier: Greta Kurdistan

2022 12 24 Earlier: Forum agenda

2022 12 23 Earlier: US borrowing: In Fink We Trust

2022 12 22 Earlier: Green delay tactics

2022 12 21 Earlier: Biden-Zelensky bonding

2022 12 20 Earlier: Large corporations threaten to leave Europe

2022 12 19 Earlier: Security-, Corona- & CO2-rules lead to de-industrialization

2022 12 18 Earlier: Will PM be the fall guy? (Northvolt)

2022 12 17 Earlier: Gaslighting older

2022 12 15 Earlier: robots, AI

2022 12 14 Earlier: Wall St. & China, NWO

2022 12 13 Earlier: too complex solutions, energy chaos, creating a crisis

2022 12 12 Earlier: another EU fund

2022 12 10 Earlier: forums closing

2022 12 09 Earlier: More people, more batteries (Northvolt)

2022 12 08 Earlier: Northvolt, climate predictions

2022 12 07 Earlier: EU corruption, divert anger

2022 12 06 Earlier: Blame the victim

2022 12 05 Earlier: Harry & Meghan – on races

2022 12 04 Earlier: Democratic Republican cooperation – a different US policy for export. Twitter Files

2022 12 02 Earlier: EU energy

2022 12 01 Earlier: Enron (2)

2022 11 05 Earlier: Energy unions, France

2022 11 29 Earlier: France will control EU energy. Norway good politics.

2022 11 28 Earlier: Stress over energy prices

2022 11 27 Earlier: Inflation is really price hikes

2022 11 26 Earlier: The military – a financial tool

2022 11 25 Earlier: Is the left manipulated (“useful idiots”)

2022 11 24 Earlier: Air show crash

2022 11 23 Earlier: Chess smear campaign

2022 11 21 Earlier: Traditional advent calendary ridiculing prince

2022 11 20 Earlier: Greta, kurds,old folks

2022 11 19 Earlier: Israel builds Noah’s ark on the moon, tardigrade crash

2022 11 18 Earlier: Ernst & Young financial services – a political actor?

2022 11 17 Earlier: Does the left believe in its teachings?

2022 11 16 Earlier: National daily AB: How to sell your car.

2022 11 15 Earlier: Businesses have gone green to gain influence.

2022 11 13 Earlier: neolib

2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2), Enron

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

     

Nästa:

03.1.004.015: Höj rösten – “school for politicians”; misc.

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

++++

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »