03.1.002.021 Turkey; Al Qaeda; isis; Iraq: US-Saddam collaboration; islam, muslim; Nagorno-Karabakh, Artsakh, Armenia, Azerbaijan; – News media and globalization

03.1.002.021 Turkey; Al Qaeda; isis; Iraq: US-Saddam collaboration; islam, muslim; Nagorno-Karabakh, Artsakh, Armenia, Azerbaijan;

—-

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use orange tab – zoom out page)

2018 08 13:

USA håller inne leverans av 100 st. (!) F35 till Turkiet.

Skälet uppges vara den amerikanske prästen som varit fängslad sedan kuppförsöket för 2 år sedan.

Letar USA efter orsaker att skapa spänningar i regionen?

USA behöver en flygbas i Turkiet. Vissa delar till F35 tillverkas i Turkiet och europeiska servicecenter för flygplanet ligger i Turkiet. Hur går det här?

Turkarna köper S400. USA har problem med länder som inte lyder direkt. (Som Sverige som hostar upp SEK 25 mdr för Patriot)

foreignpolicy.com

Den turkiske signaturen beskriver worst case scenario, aug 2018

Pressen de [USA] sätter på Turkiet just nu har med Iran att göra. Erdogan vägrar dansa efter deras pipa därför straffas han. De vill förstöra Iran först. Du kan ju tänka dig vad som kommer att hända när Iran ska “befrias” av sk demokratiska bomber. Flera miljoner i flykt, först till Turkiet och sedan vidare. Iran hindrar även miljoner Afghaner från att flytta västerut, de har 1-2 miljoner Afghanska flyktingar från ännu ett amerikans “demokratiseringsprocess” i Afghanistan.

Om Iran faller, då blir det Turkiets tur på fullt allvar. USA förstör hela regionen och dumpar flyktingarna till Europa, så har det varit sedan 2003 när de “befriade” Irak….

It is possible some Russia Turkey conflicts are fake

Shot down Russian pilot was killed?

Too dramatic picture

twitter

wwr: 78802480

🙂 Turks har jag i alla fall alltid sagt.

Verkar vara bra folk. Bra relation med Ryssland. Fick ett bra avtal med EU utan att betala avgifter. Bra relation med USA, med i NATO. Köpte luftvärn (S-400) av ryssarna. Har väl F-35 från USA. Kör på det som verkar fungera. Har inte fastnat i blocken. Överdriver inte islam. Vet vad de vill kalla sitt land. Det lilla jag har besökt landet verkar det vara ett framtidsland.

Håller visst kurderna kortare än vi gör. Jag vet dock inte om det gått för långt. Jag kan inte så mycket om landet.

—-

Global networks will not let any country govern itsel. Why does Turkey seem to be able to carry on its own way. Maybe because it is really in Russias sphere of influence. Erdogan and Putin are close. Only occasional, sometimes faked, incidents would indicate an opposition to Russia like the shoot down of a Russian fighter jet (and killing of its pilot?).

Turkiet stödde IS mot USA under Irakkriget.

superduktig: 80295543

Här är en teori…

Är Turkiet på Rysslands sida?

Vad vi vet är att Turkiet har valt denna väldigt kritiska världskonflikt att utpressa EU med sina krav. Det är väldigt farligt och kan orsaka katastrofala förluster inom världen. Man kan säga att Turkiet agerar som fiende mot NATO, för så ska inte en medlem agera.

Ryssland varnade Sverige och Finland om militära konsekvenser om vi går med i NATO.

Kan det vara möjligt att Ryssland var redo för detta genom att ha Turkiet som en hemlig allierad, och deras roll är att fördröjja våra ansökan tillräckligt länge för Ryssland att…..

—-

Africagonzo: 80295568

Turkiet vill att Sverige slutar finansiera Turkiets fiender PKK och YPG.

Ser inget konstigt i de önskemålen. Förstår inte varför våra skattepengar går till socialistiska kurder.

thekurdishproject.org

—-

Skevtt: 80295959

Visst…. Turkiet som sköt ner ett Rysskt stridsflygplan som ryssland svarade med att bomba 30 turkar.

Sen så är Turkiet och Ryssland på olika sidor gällande Assad. Ryssland stöder Assad medans Turkiet vill avsätta honom.

—-

EnDumSosse: 80296958

Klart som fan att Turkiet inte vill ställa upp för Sverige när vi huserar deras fiender. Vi har t om deras fiender som riksdagsledamoter.

Vad är det du inte förstår med det?

Sen att turkarna är svin själva är en annan sak men du måste ju fan kunna se det från deras perspektiv också, om du inte är en efterbliven rödbrun sozze som 90 procent av svenskarna är dvs.

—-

VarmaDrycker: 80297361

Turkiet är på Turkiets sida. Dvs det är ett normalt land, som värnar om sina egna intressen, till skillnad från amerikanska vasallstater som Sverige. För en sönderindoktrinerad svensk framstår naturligtvis detta som ytterst märkligt, så att man tror det måste ligga någon slags konspiration bakom beteendet.

—-

superduktig: 80297539

Men det har ju sina fördelar att vara vasallstat till världens mäktigaste land. Skulle du hellre velat vara född i turkiet? Sverige är ju helt klart mycket bättre land. Mycket problem i Turkiet. Du såg ju hur det gick för king of the north i game of thrones. Han ville att the north skulle fortsätta vara självständig från westeros, och då dödade de kungen och allt gick dåligt därefter. Så lärdomen är att man ska säga ja om den mäktigaste landet vill spela boll med dig.

—-

UrsusSpelaeus: 80297622

Titta på vem som köpt S-400 och S-500. Då kan man kanske se vem som är vän med vem egentligen. Turkiet och Indien finns på listan. Irak. Iran. Qatar. Saudiarabien. Kina. Rätt ordentlig bit av världen.

Det finns en stor chans att Turkiet har en deal med Ryssland, ja. Skulle inte bli förvånad. Om man utgår från exempelvis den saken. Det finns som påpekats även anledningar emot ett sådant antagande. Men ett nedskjutet plan och lite vapentester i Syrien säger inte lika mycket som att effektivt kunna neka USA luftrummet.

—-

superduktig: 80298023

ja exakt. Det får det verkligen att se ut som Turkiet är kompisar med ryssland.

Hela listan av krav som Turkiet försöker utpressa NATO med just nu, är något som Turkiet att haft som agenda väldigt länge och inte lyckats övertala resten av EU om. Så det är ännu mer anledning för Turkiet att byta vänner från NATO till Ryssland som lovar dem allt de vill ha.

—-

RustyShackleford: 80298792

Du utgår från premissen att USA fortfarande kommer vara herre på täppan när denna storm blåst över. Jag är inte lika övertygad. Jag tycker snarare USA/NATO verkar allt mer desperata, redan i detta skede.

Smartast för ett litet skitland som Sverige är att försöka ha en så självständig politik som möjligt, och inte gå “all in” för varken ena eller andra laget. Om vi nu ska bortse från de moraliska aspekterna.

Under inledningsfasen av WWII så backade vi Tyskland av kulturella och historiska skäl. Och inte minst för att det var ekonomiskt opportunt för oss. Vi förhöll oss dock tillräckligt självständiga för att med nöd och näppe kunna smyga över till den vinnande sidan efter att Tysklands krigslycka vände.

Om vi ska slänga alliansfriheten överbord och istället fjättra oss vid NATO så tvivlar jag lite på att vi kommer lika skonsamt undan denna gång.

—-

VarmaDrycker: 80299268

Det är fullt möjligt, men det var inte det det handlade om, utan om att Turkiet gör det som är bäst för Turkiet. Till skillnad från Sverige, som lyder order från sin överordnade i Bryssel och Washington. I det avseendet är Turkiet alltså ett bättre land än Sverige. Att det möjligen är ett sämre land i en massa andra avseenden har inte med saken att göra.

—-

VarmaDrycker: 80299472

Den absoluta majoriteten turkar bor inte i Sverige, och de som gör det är oftast inte turkar, utan kurder.

—-

VarmaDrycker: 80300884

Det finns kärnvapen utplacerade i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Italien och Turkiet. Ytterligare ett antal länder deltar i övningar där man tränar på användning av kärnvapen. Till exempel deltog 14 länder i SteadFast Noon förra året, och förmodligen kommer det antalet att öka framöver.

NATO Nuclear Weapons Exercise Over Southern Europe

By Hans Kristensen • October 20, 2021

NATO announced Monday that it had started its annual nuclear exercise code-named Steadfast Noon. The week-long exercise is taking place over Southern Europe and involves aircraft and personnel from 14 NATO countries.

fas.org

Ja, men Turkiet upprätthåller samtidigt väldigt bra relationer med Ryssland (och samtidigt med Ukraina) och köper till och med ryska vapensystem. Det är ett NATO-land, men de upprätthåller samtidigt en helt egen linje och är beredda att ge NATO långfingret ifall det hittas på saker som de inte vill gå med på, ungefär som Ungerns eller Polens förhållande till EU. Varken Sverige eller Finland har den attityden och du skall se att det där med kärnvapen och militärbaser bara är en tidsfråga. Till exempel ger jag det max fem år innan både Sverige och Finland deltar i den där årliga övningen jag nämnde ovan. Danmark är redan med, och Sverige bidrar redan indirekt genom att tjeckiska Gripen-plan används i övningarna:

Beyond the alliance’s three nuclear powers, five others participate in U.S. nuclear sharing: Belgium, Germany, Italy, the Netherlands and Turkey. Seven more participate in the Support of Nuclear Operations With Conventional Air Tactics (SNOWCAT), providing assistance in nuclear missions through conventional air support: Czech Republic, Denmark, Greece, Hungary, Norway, Poland and Romania.

armscontrolcenter.org

—-

wwr: 80304137

Det är nog inte så lätt att få sprken ur NATO. IS fick ju sina försörjningslinor via Turkiet när de krigade mot USA.

—-

ankylosaurus: 80305323

USA låtsades utåt vara emot IS, men hoppades in i det sista att de skulle lyckas störta Assad. I det läget var det ju helt naturligt att islamiska staten fick sina försörjningslinor via Turkiet. Det skedde med USA:s tysta stöd. IS har aldrig varit något annat än en Amerikansk proxyarmé, som tex talibanerna var på 80-talet.

—-

VarmaDrycker: 80305215

Sverige är ett bättre land för svenskar, som använder en svensk måttstock för vad som är ett bra land; medan Turkiet är ett bättre land för turkar, som använder en turkisk måttstock för vad som är ett bra land. Det finns givetvis ett viss mått av överlapp mellan dessa två måttstockar (t.ex. värdesätter alla folkslag att ha mat på bordet), men måttstockarna är mycket långt ifrån att vara identiska. Och globalisternas cyniska fantasier om en värld där alla mäter med samma måttstock kommer aldrig att förverkligas, med annat än att man gör hela världens alla befolkningar till själlösa konsumtionsrobotar.

—-


journalist Can Dündar and Turkish support for ISIS

Answer in writing

The Cumhuriyet newspaper, a prominent supporter of Turkey’s opposition party, recently published evidence proving that the Turkish Government has supplied arms to Islamic terrorist groups in Syria. Photos show vast amounts of weapons crossing the Turkish border hidden in humanitarian aid convoys, escorted by the Turkish army and police. The government has reacted by threatening the journalist behind the exposé, Can Dündar, for which it has been quite rightly condemned by the international community. I have long accused Turkey of financing and supporting international Islamic terrorism, and the secret services of numerous countries have proved me right.

ep

It has been reported that Turkey has assisted ISIS in its extremist war in neighbouring Iraq (see ‘Turkish Support for ISIS’, Washington Times, 18.6.14)

ep

Turkey Helps ISIS Attack Rojava

tn

Turkey is reported to be considering reestablishing dialogue with Syria after more than a decade of thorny relations,

an

Turkey’s military operations in Syria have resulted in increasingly tense relations with the United States. Washington’s support for the Syrian Kurds has alienated Ankara to an extent that U.S. policymakers failed to anticipate. The thorniest topic of the day in the U.S.-Turkey bilateral relation—Ankara’s decision to deploy the Russian S-400 missile system—is also deeply related to the Syrian crisis. This decision was made in the context of a strategic realignment between Turkey and Russia that has helped both countries pursue their respective objectives in Syria: the survival of Syrian leader Bashar al-Assad’s regime for Moscow and the weakening of the Syrian Kurds for Ankara.

ce

ISIS built up arsenal in Iraq, Syria with accomplices in Turkey

aw

Millions of dollars of weapons sold to ISIS through Mersin, report shows

According to a report published by Turkey’s Financial Crimes Investigation Board (MASAK), three construction companies in Mersin facilitated the sale of weapons and defense equipment to ISIS from China.

duvarenglish

Columbia University Researchers Confirm Turkey’s Links to ISIS

an

Yusaf, the Islamic State commander who traveled to Reyhanli from Syria for an interview with The Washington Post, suggested that the group had the Turks to thank in part for its current success.

“We used to have some fighters — even high-level members of the Islamic State — getting treated in Turkish hospitals,” he said. “And also, most of the fighters who joined us in the beginning of the war came via Turkey, and so did our equipment and supplies.”

He conceded that the recent crackdown had made it more difficult to continue using Turkey as a supply route. But he added that the group had grown so strong in Iraq — where it won fast allies among the Sunni tribes — that it no longer needed to rely on the Turkish border.

REYHANLI, Turkey — Before their blitz into Iraq earned them the title of the Middle East’s most feared insurgency, the jihadists of the Islamic State treated this Turkish town near the Syrian border as their own personal shopping mall.

And eager to aid any and all enemies of Syrian President Bashar al-Assad, Turkey rolled out the red carpet.

how-turkey-became-the-shopping-mall-for-the-islamic-state

wp

In a 2004 article entitled “Al-Qaeda’s origins and links”, the BBC wrote:

During the anti-Soviet war Bin Laden and his fighters received American and Saudi funding. Some analysts believe Bin Laden himself had security training from the CIA.[4]

Robin Cook, Foreign Secretary in the UK from 1997 to 2001, believed the CIA had provided arms to the Arab mujahideen, including Osama bin Laden, writing, “Bin Laden was, though, a product of a monumental miscalculation by western security agencies. Throughout the ’80s he was armed by the CIA and funded by the Saudis to wage war against the Russian occupation of Afghanistan.”[5]

In conversation with former British Defence Secretary Michael Portillo, two-time Prime Minister of Pakistan Benazir Bhutto said Osama bin Laden was initially pro-American.[6] Prince Bandar bin Sultan of Saudi Arabia, has also stated that bin Laden once expressed appreciation for the United States’ help in Afghanistan. On CNN’s Larry King program he said:[7]

Bandar bin Sultan: This is ironic. In the mid-’80s, if you remember, we and the United – Saudi Arabia and the United States were supporting the Mujahideen to liberate Afghanistan from the Soviets. He [Osama bin Laden] came to thank me for my efforts to bring the Americans, our friends, to help us against the atheists, he said the communists. Isn’t it ironic?

Larry King: How ironic. In other words, he came to thank you for helping bring America to help him.

Bandar bin Sultan: Right.[8]

wiki

Youtube

Full transcript

wwr: 82274292

Slakt på Nasdaq igår igen, -3.4% efter räntehöjning. Dock inte under lägstanivån för i år. Jag har lite kapital i dollar, men det svarar inte uppåt längre när börserna faller.

HSBC:s Turkietfond steg 1% igår. Har stigit över 100% i år. Erdogan blandar öst och väst, manövrerar skickligt landet i förening med ryssar, amerikaner/NATO (ryska luftförsvarspjäser tillsammans med amerikanska stridsflygplan!), IS-kriget, kurderna, frihandelsavtal med EU. Inget verkar bita på landet. (Inte kul att jämföra med de svenska politikerna som bara säger ja, ja när EU sänker oss.)

Blinken och Zelensky tackar idag Turkiet för avtal med Ryssland om spannmålsexport.

Zelensky, Blinken thank Türkiye for role in saving grain deal

—-

hurriyetdailynews.com

För ett par veckor sedan morsade han på Putin.

Putin courts Erdogan with plan to pump more Russian gas via Turkey

—-

reuters.com

Turkish Airlines har stigit 375% i år skriver Avanza. (Istanbul har ganska ny flygplats, medan Arlanda och passtillverkningen närmast verkar ha lagt av.) Liran har fallit 27% mot dollarn i år, men fondsiffran kom via Avanza så den lär gälla i kronor. (kronan har tappat 18% mot dollarn i år)

Där har man missat något igen.

—-

wwr: 82277723

Det står om valutan längre ned i inlägget.

Så här ser HSBC:s Turkietfond ut jämfört med marknaderna i Sverige, Europa och USA. Avanzas data, så jag tror alla räknar i kronor. Landet har bra relationer med USA, Ryssland och EU. Låter OK.

snipboard.io

Den steg igår men det känns som det kan vara försent att gå in tungt nu, kanske. Och naturligtvis alltid riskabelt att lägga för mycket i ett land.

Spoiler:
Man förstår att EU fruktar länder som styrs av vita gubbar 😉

—-

next

https://www.economist.com/big-mac-index

wwr: 82291752

Den amerikanska jobb-rapporten avslutade veckan med ett rally. Kronan har tagit 2% på dollarn. Men det finns orosmoln nästa vecka, ingen vet.

Turkiska börsen upp 3% igår. Det var alltså där man skulle ha legat i år, med 100% vinst, korrigerat för t.ex. svensk valuta. Liran har tappat 27% på dollarn i år och kronan 18. Sedan kommer den svåra frågan om hur prisstegringar påverkar vanligt folks liv. Det påverkar ju hur en tillväxt kan ske på sikt.

En lättsam beskrivning är ju Big Mac index av The Economist. Vi skall väl inte dra tråden helt i sank men det. Men sammanfattningsvis så köper man en Big Mac i Turkiet 48% billigare än om man hade växlat in sina lira till dollar och köpt en burgare i USA. Av detta drar tidningen slutsatsen att liran i praktiken är 48% starkare mot dollarn än vad dess växlingskurs anger.

17.57% ➡️ 9.13% = -48%

snipboard.io

Tidningen har också räknat ut vad en amerikansk burgare skulle kosta i Turkiet om man jämför USA:s och Turkiets BNP. De finner att turkarna fortfarande kan köpa burgare 32.6% billigare än amerikaner, även om man räknar in att de har en lägre BNP/person.

(100-22.9)% ➡️ (100-48)% = -32.6%

Så just burgare verkar rimligt prissatta i Turkiet. Men Bugernomics är ju bara en del av bilden, naturligtvis. Detta är från senaste Big Mac index-rapporten i juli.

—-

wwr: 82292534

Här är från senaste Big Mac index-rapporten i juli.

Det är dyrare att köpa en hamburgare i Sverige än om vi växlade kronorna till dollar och köpte en burgare i USA!

snipboard.io

The Economist har även räknat ut vad en amerikansk hamburgare “borde” kosta i Sverige om man kompenserar för BNP/person. Då blir det större skillnad eftersom USA har högre BNP än vi.

snipboard.io

Även kompenserat för “landets utveckling” (BNP per person) har vi bland de dyraste Big Mac i världen. Bara Uruguay, Schweiz och Norge är dyrare! (Vår diesel var dyrast i världen, konstaterades väl tidigare.)

—-

Kurdish activist hangs doll of Erdogan in Stockholm.

Kurdish activist hangs an effigy of Turkey president Erdogan in Stockholm city. Much publicity. No arrest for threat or inciting people against Turks or muslims. — http://www.snowleopard.info/global/global_01/turkey/#hang_doll_erdogan

wwr: 83104899

Det var en enstaka stök-grej. Kanske inte ens kurd?

Erdogan

Se bara premisserna

* vit gubbe

* extremt populär hos folket

* turkiska börsen gjorde +100% (även inräknat penningvärdet) förra året när västbörserna kraschade

* gubben håller efter “zigenarpatrask” (som jag hört andra muslimer i Sverige kalla k. i Sverige, jag kallar dem inte det om de kommer hit och jobbar, vilket många gör)

* gubben håller bra relationer med USA, tackades av Biden för dealet med spannmål, även kompis med Putte. blandar försvaret med F-16 och S-400!

* gubben ändrar landets namn till det gamla turkyi eller något åt det hållet

* gubben förhandlar skjortan av EU och får frihandelsavtal (utom spannmål) utan alla avgifter och lagar som vi åker på

* sk-ter i landets NATO-medlemskap och försörjer IS

En bra ledare. En vit gubbe som sköter sig bra. Måste hängas omgående.

—-

wwr: 83109769

Erdogan-docka hängs – den sjuka attacken mot oberoende länder och äldre män går vidare

En person hänger en docka av Turkiets ledare Erdogan upp och ned utanför stadshuset. Aftonbladet hyllar mannen bakom händelsen och beskriver hur han anser sig ha “lyckats”.

PKK är terroristklassade av EU.

Det bör självklart vara förbjudet att bränna koraner, judehattar eller vilka symboler för människogrupper som helst.

När man hängde Gretadockor skedde högljudda protester och det var bra.

Andreas, en 39-årig filmare, storvuxen, vänlig röst, tar uppståndelsen med ro.

– Vi hängde upp Erdogan utanför Stadshuset för att skapa en reaktion. För att visa att Turkiet inte är en demokrati. Och vi lyckades.

– De här hysteriska reaktionerna i Ankara skulle vi aldrig se från politiker i en riktig demokrati, säger han.

Andreas ler och berättar att journalister hör av sig hela tiden, alla de stora svenska mediehusen, men även bjässar därute i den stora världen.

organisationen han tillhör, Rojavakommittéerna.

En organisation som beskriver sig som ”ett nätverk för solidaritet och utbyte med den revolutionära rörelsen i hela Kurdistan”.

Dockan dinglade upp och ner i en lyktstolpe utanför Stadshuset i onsdags.

På samma sätt som Italiens fascistiske diktator Benito Mussolini hängdes upp vid en bensinstation i Milano efter att ha arkebuserats av partisaner i april 1945.

”Historien visar hur diktatorer ofta slutar, så för allas skull Erdogan: Ta nu chansen och avgå, så slipper du hamna upp och ner på Taksim-torget”.

Det här är inget hot. Det är bara en påminnelse om hur det brukar gå för diktatorer.

Vad som är rätt och fel och sant och falskt ligger möjligen i betraktarens öga och vad vi än kan tänkas tycka om tilltaget, så råder det ingen tvekan om att Rojavakommittéerna har uppnått någonting.

Regeringen har ägnat hela hösten åt att krypa för Erdogan.

Statsministern åkte till Ankara och kallade den nyckfulle despoten för ”Ers höghet”. Utrikesminister Billström trasslade in sig i konstigheter om att det skulle bli förbjudet att vifta med PKK-flaggor.

I ett land där det anses vara självklart att få bränna koraner

—-

aftonbladet.se

Ämne:

Varför fördömer inte tidningen en aktion som uppmanar till våld mot ett annat lands ledare?

Är det tillåtet att göra vad som helst mot vissa aktörer, t.ex. äldre, vita män som leder länder som håller sig mer oberoende till stormakterna?

Samt alla andra diskussioner om hur det kan vara tillåtet att avbilda en tänkt avrättning av en annan person. Det är ett uppenbart hot.

—-

wwr: 83110882

Det är naturligtvis förbjudet att hota andra eller hetsa mot folkgrupper, såsom att

* göra Hitlerhälsning eller spraya hakkors

* bränna koraner

* hänga dockor av andra personer som t.ex. andra lands ledare

Men lagarna tillämpas bara i de fall det gynnar politikernas syften. Det är så ett land förfaller och det kan vi direkt se hur det sker.

I detta fall skriver t.o.m. Aftonbladet en hyllningsartikel till den som hängde dockan och avbildade en avrättning av Turkiets ledare!

—-

wwr: 83111314

Man kanske skulle öppna stånd på Gröna Lund.

“Har ni hög elräkning? Testa er pricksäkerhet med en Kalashnikov mot EU-kommissionens medlemmar”. Von der Leyen ger 10 poäng, Ylva Johansson och de övriga 5. Ni kan se och höra hur dockorna skriker och sprutar röd färg som helt liknar blod.

Det skall naturligtvis inte vara tillåtet att avbilda avrättningar.

En vaxdocka av en huvudlös Zaida Catalán kanske skulle dra folk. En miljöpartist som dragit Sverige i fördärvet.

Det vore naturligtvis helt åt helvete om det tilläts.

—-

wwr: 84466445

Yasko: 84466428

Inflationen i Turkiet gör så att det inte märks. Priserna går upp samtidigt. Turkarna i utlandet röstar för honom för de vet läget i Europa, kan jämföra och ser att skillnaderna gentemot väst har blivit mindre.

Jag vet tex att turkisk sjukvård är bättre och även bilvägnäteet jämfört med Sverige. Oppositionella turkar förstår inte detta…

—-

Ja deras börs steg ju med 100% förra året, räknat i t.ex. svenska kronors värde!! – Medan våra börser rasade. Otroligt.

Om det blir en andra omgång så verkar i alla fall Erdogan “garanterad” segern eftersom han borde få åtminstone någon halv procent till från Ogans röster, vad jag förstått.

—-

wwr: 84466680

gaist: 84466563

Kan du ge något exempel på en svensk turkfond med den utvecklingen?

—-

HSBC GIF Turkey Equity AC går att handla genom Avanza och det är inget speciellt med den. Jag tror det är deras vanligaste “Turkietfond”. Avanza ger alla jämförelserna i kronor. Det verkar bli hela 170%!

snipboard.io

Turkish Stock Market’s 80% Rally Fuels World’s Top Gains in 2022

Investors have flocked to stocks as haven from inflation

—-

bloomberg.com (november)

Turkey’s stock market notched up a world-leading rally in 2022 as a painful spell of inflation sent local savers rushing to equities in search of returns and companies boosted their profits despite the economic headwinds.

The Borsa Istanbul 100 equities index has soared almost 200 per cent this year.

Istanbul bourse has surged more than 100% in US dollar terms since end of 2021

—-

ft.com

Den turkiska börsen gjorde 200% förra året, dra ifrån de 30% liran tappade på kronan så verkar den svensk som satte kronor i en Turkietfond ha fått 170%+ tillbaka förra året!!! 10.000 kronor hade blivit 27.000 kronor!

—-

wwr: 84467158

pe11e: 84467014

Har Svt ljugit nu igen när de sagt att hela folket inte kunde vänta på att få rösta bort den elake diktatorn Erdo? 😀

Så har jag uppfattat det iaf.

—-

Huvudet på spiken! Han verkar jättepopulär.

‘We see him as one of us’: why many Turks still back authoritarian Erdoğan

President is perceived to represent lower-class and religiously conservative sections of society, and under his rule people have become better off

—-

theguardian.com (2016)

Men när Macron ensam bestämmer budgeten eller pensionsåldern kniper våra sk-tmedia. 😀

Svenska media bevakar Erdogan:

tv.aftonbladet.se

🤣🤣🤣

—-

wwr: 84467344

Hans förmåga att balansera öst och väst är väl nästan unik.

Turkiet använder amerikanska F16-plan tillsammans med ryska S-400 robotar i försvaret!

Han är kompis med Putin och får beröm av Biden för avtalet om spannmål under kriget. Turkiet har handelsavtal med EU (utom spannmål) men slipper kontroll och avgifter till Bryssel …

Turkiet verkar skötas hyfsat.

(Han bombar kurder och stödde IS fast Turkiet är med i NATO, vilket väl inte var så bra. Men USA går inte på honom. (YPG verkar ha resignerat och gått med Assad 😀 ) Jag gissar att det är en del av ett spel och förhoppningsvis inte så många döda.)

Gubben verkar göra som han vill och bara Aftonbladet och kurderna är mot honom 😀

—-

gym84: 84467233

Naturligtvis! Vi lever ju i en tid då det våras och blommar för presidenter med diktatorsframtoning t ex Ryssland, Kina, Belarus och sjutton vet om inte gubben Trump kommer tillbaka.

—-

Glöm inte Macron som ensam bestämt budget och pensionsålder. Frankrike kommer att dominera Europa mha sin kärnkraft.

Vi går mot diktatur i Europa. Centralstyrning blir vanligare, men Erdo verkar i alla fall fortfarande stå på folkets sida.

snow

wwr: 84467609

Yasko: 84467542

Oligarker eller “marknaden” styr i Väst istället. Same shit, different name. I länder som Turkiet har man i alla fall en teoretisk chans att kasta ut den som stry till skillnad från väst…

—-

Ja, det stämmer. Turkiet är faktiskt ett av de få länder man inte direkt ger upp hoppet med. De har en stark ledare som inte är tillsatt av “marknaden”. (Macron har också stort inflytande men han kommer direkt från Rothschild bank.)

Man kan tänka sig att nätverken gör allt för att peta Erdogan och hur det går efter honom vet inte jag. Du kan nog spekulera bättre om det än jag.

—-

wwr: 84467609

Ja, det stämmer. Turkiet är faktiskt ett av de få länder man inte direkt ger upp hoppet med. De har en stark ledare som inte är tillsatt av “marknaden”. (Macron har också stort inflytande men han kommer direkt från Rothschild bank.)

Man kan tänka sig att nätverken gör allt för att peta Erdogan och hur det går efter honom vet inte jag. Du kan nog spekulera bättre om det än jag.

—-

Yasko: 84468693

Mycket har gjorts, militärkuppen 2016, småsanktioner inom ekonomin, propaganda sedan 2013 att turkisk ekonomi kollapsar, stödet till “färgade revolutionen” 2013 etc.

Att folk känner att de har sitt öde i sina händer ser man om man tittar på valdeltagandet ca 88%. Jämför med USA där knappt hälften går och röstar…

—-

FEDAM: 84467472

Trots CIA:s och Soros påverkansoperationer i Turkiet så vinner Erdogan.

—-

Yasko: 84467476

Beror på, finansiell ekonomi förstår han sig inte på.

Men reel ekonomi är en annan sak. Samtidigt som Turkiet hittade gas i Svarta havet har landet tex investerat i gödningsmedels produktion. Han har stenkoll på sådant. Finns en rad saker här, orkar inte skriva allt bara.

—-

HomoDeus: 84467818

Japp! Och det borde vara bevis nog, om något, att Turkarna inte har i NATO eller Väst att göra. Turkiet är ett BRICS-land och passar bättre där.

—-

Yasko: 84468717

Yes, Turkiet definitivt borde skaffa BRICS samt Shangai medlemskap. Det är där framtiden finns.

—-

wwr: 84605804

Är Erdogan en av de få nationella politiker som inte är köpta? I alla fall av de vi stöter på i våra media.

Putin körde ju på rätt bra ett tag tills han skämde ut sig med Ukraina. Trump startade hyfsat, men flyttade senare ambassaden till Jerusalem, “anföll” Iran, tog inte avstånd från 6/1 upploppen och lämnade inte över makten snyggt. Åkesson och Meloni är bedrövliga. Johnson är mer komplicerad, men “känns lite tveksam”. Orbán är definitionen av “kontrollerad opposition” inom EU. Bolsonaro var en uppblåst typ.

Möjligen Bulgariens president, men han har väl inte så mycket makt. Han är inte heller helt strömlinjeformad, vad jag sett. (Österrike?)

Kommer Erdogan också att göra bort sig innan han avgår, när den dagen kommer?

—-

After winning the election, Erdogan etrays his people and goes global, July 2023? Supports Ukriane into NATO and Turkey into EU.

%%%%% turkey


Al Qaeda

Al-Qaeda (/ælˈkaɪdə, ˌælkɑːˈiːdə/; Arabic: القاعدة al-Qāʿidah, IPA: [ælqɑːʕɪdɐ], lit. ’the Base’ or ‘the Foundation’, alternatively spelled al-Qaida and al-Qa’ida), officially known as Qaedat al-Jihad,[52] is a multinational militant Sunni Islamic extremist network composed of Salafist jihadists.[7][8][9] It was founded in 1988[53] by Osama bin Laden, Abdullah Azzam,[54] and several other Arab volunteers during the Soviet–Afghan War.[21]

—-

[al-Qaeda] is on our side in Syria

email from policy advisor Jake Sullivan to Secretary of State Hillary Clinton

—-

From: Sullivan, JacobJ

Sent: Sunday, February 12, 2012 4:01 PM

To:

Subject: Fw:SPOTREPORT02/12/11(SBU)

See last item – AQ is on our side in Syria.

Otherwise, things have basically turned out as expected.

wikileaks.org

Taliban say no al Qaeda or ISIS in Afghanistan

reuter

[image of bin laden fbi 10 most wanted – deceased ]

Al-Qaeda vs. Taliban

ref

%%%%% al qaeda

%%%%% al-qaeda


Taliban

The Taliban (/ˈtælɪbæn, ˈtɑːlɪbɑːn/; Pashto: طالبان, romanized: ṭālibān, lit. ’students’ or ‘seekers’), which also refers to itself by the name of its state, the Islamic Emirate of Afghanistan,[67][68][a] is a Deobandi-Pashtun Islamic fundamentalist, militant Islamist, and jihadist political movement in Afghanistan.[71] It ruled approximately three-quarters of the country from 1996–2001, before being overthrown following the United States invasion. It recaptured Kabul on 15 August 2021 after years of insurgency, and currently controls all of the country

The Taliban emerged in 1994 as one of the prominent factions in the Afghan Civil War and largely consisted of students (ṭālib) from the Pashtun areas of eastern and southern Afghanistan who had been educated in traditional Islamic schools (madāris). Under the leadership of Mohammed Omar Mujahid (r. 1996–2001), the movement spread throughout most of Afghanistan, shifting power away from the Mujahideen warlords.

—-

Despite having failed to implement a sympathetic regime in Afghanistan, in 1988 the Soviet Union signed an accord with the United States, Pakistan, and Afghanistan and agreed to withdraw its troops. The Soviet withdrawal was completed on February 15, 1989, and Afghanistan returned to nonaligned status.

britannica

In April 1988, after years of stalemate, Soviet leader Mikhail Gorbachev signed a peace accord with Afghanistan. In February 1989, the last Soviet soldier left Afghanistan, where civil war continued until the Taliban’s seizure of power in the late 1990s.

history

%%%%% Taliban


ISIS

The Islamic State (IS; official name since June 2014[113]), at times known as the Islamic State militant group,[114] the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL; /ˈaɪsɪl/) or the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS; /ˈaɪsɪs/),[115][116] also referred to by its Arabic-language acronym Daesh (داعش, Dāʿish, IPA: [ˈdaːʕɪʃ]),[117] is an Islamist militant jihadist group and former unrecognized quasi-state[118] that follows a Salafi jihadist doctrine based on the Sunni branch of Islam.[119] It was founded by Abu Musab al-Zarqawi in 1999 and gained global prominence in 2014, when it drove Iraqi security forces out of key cities during the Anbar campaign,[120] which was followed by its capture of Mosul[121] and the Sinjar massacre.[122]

—-

The so-called Islamic State was firmly established in 2014, in the weeks after Mosul was captured when Taliban commanders defected and swore allegiance to IS leader Abu Bakr al-Baghdadi.

ISIS-K has a hostile relationship with the Taliban due to its more extreme version of Islam

forces

—-

ISIS-K is the Afghanistan affiliate of Islamic State in Iraq and Syria (ISIS).

%%%%% isis


war on IS

War on IS

%%%%% war on IS

%%%%% IS war

middle east, general

wwr: 80304137

Det är nog inte så lätt att få sparken ur NATO. IS fick ju sina försörjningslinor via Turkiet när de krigade mot USA.

—-

wwr: 80305535

Att USA stödde kriget mot ryssarna på 80-talet är ju ganska känt.

Men att IS styrdes av USA är inte lika välkänt. IS var ju orsaken att kriget pågick så länge. Men ingen tänkte på att fråga hur USA kunde acceptera att NATO-landet Turkiet stödde USA:s motståndare. Kriget skulle ta tid för att motivera flyktingströmmar.

—-

wwr: 80307196

Men det är annorlunda situationer. IS betraktades som det ondaste som fanns och skulle utplånas i direkt krig av USA och en allians av många länder, bl.a Sverige och många NATO-länder som Frankrike, Tyskland etc. Men IS höll ut i flera år. De hade gått under direkt om de inte fått stöd av/via NATO-landet Turkiet. Det är naturligtvis avsiktligt som USA tillåter ett NATO-land att stödja fienden under ett öppet krig. USA ville ha kriget gående för att motivera flyktingströmmar till Europa. Även Ryssland var mot IS i Syrien.

—-

wwr: 80310655

Raukberg: 80309914

Ja, IS höll ut relativt länge vilket väl främst får sägas bero på den irakiska arméns chockerande oförmåga att möta hotet från IS i Irak.

Du menar lite som att Turkiet avsiktligt lät USA bygga en allians med kurdiska miliser som växte sig allt starkare i Syrien?

Har du något belägg för det påståendet frånsett diverse fantasier om “gLoBaLiStEr” eller antisemitiska konspirationer?

På pappret, ja kanske. I praktiken, absolut inte. Ryssland och Assad lyfte inte ett finger för att bekämpa IS utan fokuserade på andra, mer potenta rebeller som faktiskt hotade Assads styre.

—-

Men det går inte att jämföra YPG med IS. Kurderna är ju frisörer och taxichaufförer hos oss. Förmodligen israeliska informatörer. De är hatade av alla i Mellanöstern och perfekta för att skapa kaos hos oss. IS kapade huvuden på löpande band.

Det var USA som krigade mot IS och misslyckades under lång tid, tills ryssarna bombade bort dem och fick hjälp att få in en fot till i Syrien.

USA kontrollerar Turkiet, allt sedan USA ställde ut kärnvapenmissiler där och orsakade Kubakrisen. Ändå kunde NATO-landet Turkiet stöda IS, som ansågs vara det ondaste som fanns, samtidigt som USA låg i öppet krig med IS.

Det räcker att se på slutresultatet. Under kriget mot IS vällde det in ännu fler flyktingar i Europa. USA drog ut på krigen i Afghanistan och Irak för att kunna fylla Europa med kaos.

USA stödde Bin Laden/Al Qaeda innan de avrättade honom. Här berättar Saudis USA-ambassadör hur Bin Laden tackade honom för att introducera amerikanerna för honom.

Osama “came to thank me for my efforts to bring the Americans”

youtube.com

Turkiet stöder Al Qaeda och saudier fällde tornen i New York. Bin Laden gömde sig hos USA:s bästa kompisar, Pakistan. Men USA öppnade 20 års krig mot några kamelfösare i Afghanistan och förlorade efter det att Europa fyllts med flyktingar.

[al-Qaeda] is on our side in Syria

— email from policy advisor Jake Sullivan to Secretary of State Hillary Clinton

—-

twitter.com

USA stödde Saddam Hussein innan de hängde honom.

Nya allianser: Det här ser ut som Maggan som tagit sig vatten över huvudet.

imgur.com

Putin kollrar bort amerikanerna en efter en.

media-cldnry.s-nbcnews.com

Att NATO-landet Turkiet fick hålla IS vid liv visar att vi nu hamnar i farliga förbindelser. Man måste se helhetsbilden. Sedan vi gått i säng med USA kommer vi att kunna hamna i krig med praktiskt taget vem som helst.

Spoiler:
Bonus: RasPutin

youtube.com

“Join Hufflepuff, you’ll make a lot of friends!”

Boris släkt kommer från ryska judar …

—-

%%%%% middle east

%%%%% general

Iraq; US-Saddam collaboration

More than 60 US Defense Intelligence Agency officers provided combat planning assistance, and the US also provided battlefield intelligence including satellite pictures to Saddam Hussein’s military.[51][52] [53]

wiki

%%%%% Iraq

%%%%% US

%%%%% Saddam

%%%%% collaboration;

islam, muslim

sunni vs shia

Those who followed the Prophet’s closest companion (Abu Bakr) became known as Sunni (the followers of the Prophet’s example – Sunnah). Those who followed the Prophet’s cousin and son-in-law (‘Ali) became known as Shi’a (the followers of the Party of ‘Ali – Shi’atu Ali)

sunni 90%: leader is elected, not perfect descendant of the prophet

shia: pilgrimages to imam tombs

sunni: Saddam, kurds, saudi, turkey

US instigated shia towards Saddam and put Iraq under shia rule, much through US-controlled Iran

saudi: wahabism [ sunnni, veneration of Muslim saints and pilgrimages to their tombs and shrines,]

Wahhabism: orthodox”,[16] “puritan(ical)”;[17][18] and as an Islamic “reform movement” to restore “pure monotheistic worship”

iran: shia [shia takia]

syria: The family religion of al-Assad is Shia Islam, more specifically the Alawite sect.

Yazidism is an ancient faith, with a rich oral tradition that integrates some Islamic beliefs with elements of Zoroastrianism, the ancient Persian religion, and Mithraism, a mystery religion originating in the Eastern Mediterranean.

In the autonomous Kurdistan Region of Iraq, Yazidis are considered ethnic Kurds and the autonomous region considers Yazidis to be the “original Kurds”. The sole Yazidi parliamentarian in the Iraqi Parliament Vian Dakhil also stated her opposition to any move separating Yazidis from Kurds

Zoroastrianism or Mazdayasna is an Iranian religion and one of the world’s oldest organized faiths, based on the teachings of the Iranian-speaking prophet Zoroaster (also known as Zaraθuštra in Avestan or as Zartosht in Persian).[1][2] It has a dualistic cosmology of good and evil within the framework of a monotheistic ontology and an eschatology which predicts the ultimate conquest of evil by good.[3]

Kurds

Jewish sources trace origins of people of Corduene to marriage of Jinns of King Solomon with 500 beautiful Jewish women.[36][37][38][39][40] The same legend was also used by the early Islamic authorities to explain origins of Kurds.

%%%%% islam

%%%%% muslim

Nagorno-Karabakh, Artsakh, Armenia, Azerbaijan

wiki

The main religion in Azerbaijan is Islam, though Azerbaijan is the most secular country in the Muslim world.[2] Estimates include 96.9% (CIA, 2010)[1] and 99.2% (Pew Research Center, 2006)[3] of the population identifying as Muslim.

As of 2011, most Armenians are Christians (97%)[1] and are members of Armenia’s own church, the Armenian Apostolic Church, which is one of the oldest Christian churches.

2020 Nagorno-Karabakh war

During the war, “Russia was widely viewed as supporting the Armenian position. Much of this perception stemmed from the fact that Russia transferred military support to Armenia.

NK conflict, Wiki

wwr: 81648581

Krig i Artsakh/Nagorno-Karabakh (det nya Donbas). Det är ett steg mot att ryssarna, EU, amerikanerna och de andra globala gangstrarna tar över hela området. Det kommer att bli som Ukraina. Det har jag sagt länge.

Jag försökte resa mellan Georgien och Azerbaijan förra året men det var stopp pga Corona. Men jag läste om tåget och säkerhetsbestämmelserna för att komma in i Azerbaijan. Om man bara knystade om intresse för Artsakh hade man blivit utkastad omedelbart. Annars lugna och bra länder, vad jag vet, det är därför man sätter in en stöt med krig.

De stora maffiafamiljerna har sit-down och gör upp om området: Biden, Putin, von der Leyen … kanske inte Xi

—-

wwr: 81655941

Intresset för dessa länder kan komma att öka. De kan komma att ingå i EU:s utvidgning. Det kan bli mer krig och mer publicitet runt detta område.

Det kan komma att uppstå ett “nytt Ukraina” här.

Artsakh kan bli ett nytt Donbas.

—-

Spoiler:

QuadraticFormula: 81656330

Ryssland har sålt vapen till både Armenien och Azerbajdzjan för den här konflikten. Men visst Ryssland har sålt betydligt mer vapen till Armenien, medan Azerbajdzjan köpt mycket från Israel och Turkiet.

Det finns inget behov av att skicka vapen till Azerbajdzjan, befolkningsmässigt har Armenien 3 miljoner invånare mot 10 miljoner. Budgetmässigt har Armenien en militärbudget på $750 miljoner och Azerbajdzjan en budget på $2.24 miljarder. Om du inte gör någonting vinner Azerbajdzjan.

Intresse från media är otroligt svalt och de flesta i Västeuropa känner inte ens till att det var fullskaligt krig mellan dessa länder under 2020. USA har inte heller någon plan att expandera NATO dit och Rysslands exportland ser ut att förlora.

—-

wwr: 81656434

Artsakh/Nagorno-Karabakh ligger i vägen för EU:s utvidgning. Det hänger konstant EU-flaggor utanför parlamentet i Tbilisi. EU och NATO har kontor “mitt i sta’n”.

Det finns/har skapats en konflikthärd i Artsakh.

Jag är övertygad om att det finns stor risk att man kommer att försöka skapa ett nytt Ukraina här.

Ukraina, rankad 24 som krigsmakt håller just på att driva ut världens näst starkaste krigsmakt, Ryssland, enligt alla rankningar (före kriget). USA förlorade krig mot Afghanistan. Inga rankningar gäller när de globala skådespelen sätter in.

I Baku finns det olja.

Jag kan inte alla detaljer men jag tippar på att ryssarna kommer att anklagas för att hjälpa armenerna att invadera Artsakh, men flera alternativ är säkert tänkbara.

Sedan har man ett nytt Ukraina och internationella nätverk kan gå in och ta över området under förevändning om “hjälp”, “återuppbyggnad” etc

Den här konflikten kan vara led i att EU skall ta över länderna och kanske ge en bit till Ryssland, vilket kanske kommer att ske i Ukraina.

Azerbaijans gas går till Italien. (Baku är världens äldsta oljefält.) Det blir ännu kallare och svartare om vintrarna.

(Professional writers try to deviate the disuccion to military strength, old borders and ethnicities.)

—-

wwr: 81668512

När olika konflikter aktiveras är svårt att förutsäga.

Krim donerades till Ukraina på 50-talet. Gränsen i Donbas drogs så att ryssar hamnade i Ukraina 1990. Donbas kördes i botten. Sedan byggdes EU upp. Man väntade sannolikt med att aktivera konflikten tills EU hade gripit makten. Man var tvungen att ha EU för att kunna utnyttja konflikten i Donbas. Konflikten aktiverades 2014. Till slut gjordes konflikten akut i år och Ukraina delas upp mellan supermakterna. USA styr Ukraina in i EU, men de östliga provinserna och Krim tas upp av Ryssland. Så styckar supermakterna upp mindre, oberoende länder.

En liknande utvekckling är tänkbar runt Artsakh. Konflikten kanske kommer att spelas så att ryssarna anklagas för att hjälpa armenerna att invadera Artsakh med en “special military operation” medan vi får skicka vapen till Azerbaijan. Vår olja kanske stängs när EU hävdar att ryssarna bombat pipelines i Azerbaijan. Konflikter används för att styra flöden av pengar, energi etc.

Azerbaijan köps upp med EU-“stöd och återuppbyggnad” och ryssarna tar över Armenien genom militärt “bistånd”. Georgien är förmodligen redan förlorat till EU.

Det är ett tänkbart scenario hur man kommer att utnyttja konflikten. Men det tänker jag inte upprepa mer. Ha en bra dag.

Det är hit våra skattepengar går:

The EU is the largest foreign grant donor and investor of Azerbaijan, both in the government sector and civil society making available over 600 million EURO of bilateral EU assistance since 1992.

—-

en.wikipedia.org

The EU is both currently and since the country’s independence the biggest international donor to Ukraine.

—-

ec.europa.eu

Så fort ett land blir fritt så börjar EU vräka ut våra pengar över landet för att köpa upp det.

Sedan får vi säkert en släng med muslimska flyktingar när “ryssarna attackerar Azerbaijan”.

Den Europeiska Unionen köper upp gamla republiker från den Sovjetiska Unionen sedan blir situationen precis som förut fast nu är vi också fast.

—-

wwr: 81669451

Spoiler:

Xelious: 81669419

Du hade fel, du påstod att EU kommer stoppa gas från Azerbajdzjan när det i verkligheten är som så att EU köper mer gas än någonsin från Azerbajdzjan för att slippa köpa från Ryssland. Du visade din okunskap “wwr”.

När Ryssland nu börjat falla samman börjar stridigheter även mellan andra forna sovjetrepubliker.

Början på slutet för Ryssland.

Tadzjikistan mot Kirgizistan.

twitter.com

—-

Du upprepar din feltolkning trots att jag förklarat.

I ett framtida scenario där en konflikt om Artsakh kommer att utvecklas till fullt krig och ett EU-övertagande aktualiseras kan en blockad av Azerbaijansk energi bli aktuell.

Se hur mycket pengar vi redan har slösat på Ukraina och Azerbaijan. Alltså även innan kriget i Ukraina.

(FB) Azerbajdzjan angriper Armenien (13/9-22), nytt krig på gång?

Jag har besökt Uzbekistan, men inte Tadjikistan eller Kirgistan. Undrar vilken av dem som ryssarna kommer att stödja och vilken vi kommer att få skicka gamla Carl Gustav-pansar-gevär från 1946 till. Wallenberg och Saab gnuggar händerna …

Kazakhstan gav man ju till ryssarna genom att de fick skicka in trupper för att kväsa en sannolikt CIA-organiserad färgrevolution i början på året. En del trodde att Bitcoin-rigggar hade använts för att knäcka deras elnät, men det har jag inte verifierat. De oberoende länderna faller som käglor just nu, inte bara Sverige.

—-

wwr: 81657295

Min gissning är att vi kommer att få stödja Azerbaijan och ryssarna kommer att anklagas för att hjälpa armenerna att ta över Donbas, jag menar Artsakh 😉 men vi får se. Många scenarier är säkert tänkbara. Jag tror inte denna konflikt kommer att rinna ut i sanden. Konflikter är alldeles för dyrbara för att förspillas av de som skaffar sig pengar och makt på krig.

—-

Detaljerna i var en pipeline går har ingen betydelse. Finns den i ett konfliktområde och EU vill stänga den, då stängs den. Kanske “Ryssarna bombade Azerbaijans oljekällor.”

wwr: 81657723

Får man igång en konflikt i området kan EU ta över det genom “stöd och återuppbyggnad”. Självklart vill EU kontrollera de aktuella länderna. Dessutom kan man strypa oljan från Azerbaijan.

EU struntar i vad de tar över. Det handlar om att erövra länder. EU gör om allt de sväljer till EU-standard.

—-

OSINT: 82793795

Den 12 december 2022 inledde Azerbajdzjan en blockad av den väg som förbinder Nagorno-Karabach, där det bor 140 000 armenier, med Armenien. En väg som vaktas av ryska soldater. Azerbajdzjan har även tidigare stängt av gasen som kommer via Armenien. Detta sker samtidigt som området upplever lägre vintertemperaturer.

Azerbajdzjan uppger att det är det är ”miljöaktivister” som bedriver blockaden. BBC:s ryska sida uppger att de påstådda aktivisterna bär djurpälsar och det förekommer även uppgifter om att de har allt annat än fredliga budskap riktat emot armenierna. Armenien har varnat för att detta kan utvecklas till en humanitär kris för människorna i Nagorno-Karabach. En del menar att Bakus syfte med detta skådespel är att skapa så ohållbara levnadsförhållanden för armeniern som möjligt så att de på sikt tvingars lämna området.

Seriösa ”miljöaktivister” skulle antagligen inte genomföra en aktion som riskerar att skapa en humanitär kris där äldre och barn drabbas. Detta är med andra ord Azerbajdzjans cyniska politik och försök till etnisk resning som ligger bakom detta. Fördömanden har kommit från tex USA, EU och även en grupp politiker Sverige har skrivit ett brev om detta. Det går inte att hitta mycket i svenska media om detta mer än i två tidningar med kristen profil. Det är Dagen och Signum som citerar en kyrkoledare som varnar för att Azerbajdzjan kan komma att genomföra ett folkmord i Nagorno-Karabach.

dagen.se

signum.se

bbc.com

panarmenian.net

time.com

en.wikipedia.org

—-

wwr: 82882257

Jag har missat tråden men Artsakh blir nästa Donbas när det gänget skall in i EU, det har jag skrivit många gånger. Putin anfaller N-K, några missiler missar målet och slår ut Azerbaijans gasleveranser till Europa och alla våra muslimska vänner i Azerbaijan flyr till Europa.

—-

wwr: 85789416

Det är alltså Azerbaijanerna som angriper. Putin kanske kommer att gå in och “rädda” (ta kontroll över) Artsakh. Sedan blir det nog krig, man stänger Europas gastillförsel från Azerbaijan men släpper på muslimska flyktingar. Europa ett steg till i utförsbacken.

—-

wwr: 85791177

Det går i alla fall som jag förutsagt. Om det sedan är Biden, Putin, Xi, Macron eller von der Lügen som förstör länderna så är det lika illa (Kazakhstan, Niger …), men det lyssnar ingen på utan kallar alla med annan uppfattning för ryzzar. :no:

—-

%%%%% Nagorno-Karabakh

%%%%% Artsakh

%%%%% Armenia

%%%%% Azerbaijan

 

 

TRANSLATE THIS PAGE

(can also use orange tab – zoom out page)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 


A few earlier posts:    (scroll down list)


2024 05 12 Earlier: Malmö, Sweden’s Gaza

2024 05 10 Earlier: EU 2024

2024 02 27 Earlier: European Union EU price levels, CAP

2024 02 25 Earlier: Northvolt – too big to fail

2024 02 23 Earlier: space privatization

2024 02 22 Earlier: Northvolt – the enemy within

2024 01 01 Earlier: turn the global trend

2023 12 28 Earlier: EU supports failing Northvolt

2023 12 23 Earlier: Northvolt, no production revealed, media chaos

2023 12 09 Earlier: Fear of cryptocurrencies

2023 12 08 Earlier: Northvolt unions disabled?

2023 12 06 Earlier: No veto in EU

2023 12 02 Earlier: EU grabs power

2023 10 30 Earlier: Subsidies or third world

2023 10 28 Earlier: Northvolt – destruction & excuses

2023 10 22 Earlier: Musk/X take over

2023 10 24 Earlier: Global excuses

2023 10 20 Earlier: Fake nationalists

2023 10 17 Earlier: Failed privatization of trains

2023 10 08 Earlier: Green agenda kills Nordic countries. Demise of Scania.

2023 10 07 Earlier: EU’s imaginary enemies

2023 10 06 Earlier: Space privatization disaster

2023 10 05 Earlier: High speed trains

2023 10 04 Earlier: US scammed Europe, deportations and wall

2023 10 02 Earlier: No vote

2023 09 30 Earlier: Hamas attacks Israel

2023 09 21 Earlier: Global fall back?

2023 09 19 Earlier: Who commands NATO?

2023 09 17 Earlier: EU blocks Ukraine

2023 08 12 Earlier: Northvolt agenda

2023 08 10 Earlier: Libya, Ghadaffi

2023 07 30 Earlier: Wealth, control

2023 07 26 Earlier: Niger under global attack

2023 07 24 Earlier: Trump, creating a rebel, Europe’s downfall

2023 07 20 Earlier: Brics vs EU

2023 07 16 Earlier: F16 to Ukraine

2023 07 15 Earlier: Steel price

2023 07 10 Earlier: dawn of a muslim era

2023 07 09 Earlier: H2GS shows that EU=Soviet

2023 07 05 Earlier: LIV-golf, muslims now taking the role of the jews, financial dominance

2023 07 01Earlier: Thailand lost to neoliberals

2023 06 08 Earlier: Titan submersible

2023 06 05 Earlier: reactor size

2023 05 28 Earlier: steel price

2023 05 27 Earlier: NASA/H2GS global take over

2023 05 25 Earlier: LIV golf: attitude to free market chages rapidly

2023 05 24 Earlier: Hydrogen for global coordination

2023 05 23 Earlier: Elite gets away

2023 05 22 Earlier: Separate after ethnicity

2023 05 21 Earlier: Another Trump investigation

2023 05 20 Earlier: The green sting

2023 05 19 Earlier: Green whining

2023 05 18 Earlier: LIV golf polarization

2023 05 17 Earlier: No one celebrates national day (June 6)

2023 05 15 Earlier: Clinton-Lewinsky scandal

2023 05 14 Earlier: Iran, MEK, court case, possible war

2023 05 13 Earlier: Sweden falling

2023 05 11 Earlier: Northvolt battery hysteria

2023 05 10 Earlier: Turkey, stock rally, Erdogan

2023 05 09 Earlier: Trump – the scapegoat

2023 05 07 Earlier: Ron DeSantis – fake conservative

2023 05 06 Earlier: EU customs reform

2023 05 05 Earlier: Modern slavery?

2023 05 03 Earlier: Create scandal, shift blame on state for EU electricity price hikes – Historical revisionism

2023 04 30 Earlier: Escape for low tax and subsidies.

2023 04 28 Earlier: Energy, EU, ICA let’s decoys and fall guys take the blame.

2023 04 25 Earlier: Green transition = socialist revolution = religion

2023 04 23 Earlier: Too high grades in high school due to privatization.

2023 04 22 Earlier: Will China and Russia take the lead in the space race.

2023 04 21 Earlier: The Great Depression and The New Deal … again

2023 04 19 Earlier: German energy starvation: Morgenthau plan

2023 04 17 Earlier: Russians dodge sanctions by going to Thailand.

2023 04 15 Earlier: Democracies broken, dictatorships going forward.

2023 04 05 Earlier: H2MED, pink hydrogen pipelines, Macron, nuclear

2023 04 04 Earlier: France dictatorship, nuclear, agriculture, CAP

2023 04 03 Earlier: Above criticism: China, EU, France

2023 04 02 Earlier: Blackmail your country

2023 04 01 Earlier: Privatized space development

2023 03 31 Earlier: Council of Europe “solves” crisis and war by kicking out Russia.

2023 03 30 Earlier: EU, France, energy, control.

2023 03 29 Earlier: Unit size, sanctions

2023 03 28 Earlier: Amazon oligopoly

2023 03 27 Earlier: Nike ads

2023 03 26 Earlier: Another Trump investigation

2023 03 25 Earlier: EU pretends to ban combustion engine

2023 03 24 Earlier: Swedish nationalist party breakdown

2023 03 23 Earlier: US cowards does not dare war with Russia.

2023 03 22 Earlier: Lapland, the hydroelectric power and battery republic?

2023 03 21 Earlier: US on the sideline

2023 03 20 Earlier: Iran situation coming up

2023 03 19 Earlier: Kalergi exchange, genocide of Ukrainian people

2023 03 18 Earlier: Europe under attack

2023 03 17 Earlier: EU energy and trade starvation agenda

2023 03 16 Earlier: USA drives the Ukraine war

2023 03 15 Earlier: Putin – child abductor

2023 03 14 Earlier: system change to dictatorship

2023 03 13 Earlier: market volatility is part of system change

2023 03 12 Earlier: UK joins US

2023 03 11 Earlier: Philippines – a vision of Sweden in the future?

2023 03 11 Earlier: Northvolt summary

2023 03 10 Earlier: EU depleting Europe of energy

2023 03 09 Earlier: stock market levels and crash fabricated

2023 03 08 Earlier: crisis is the new normal

2023 03 04 Earlier: Oil producing countries moving in

2023 03 03 Earlier: ILO convention, native peoples

2023 02 26 Earlier: support for Russia regarding Ukraine, Russia not alone

2023 02 05 Earlier: Also Sweden Democrats a completely fake, false flag nationalist party

2023 01 31 Earlier: Sweden: Criminal gangs taking over local government

2023 01 30 Earlier: The fall of Rome due to Goth immigrants

2023 01 15 Earlier: follow the money

2023 01 14 Earlier: secret collaboration

2023 01 13 Earlier: Turkey, Erdogan

2023 01 12d Earlier: Värmland, a future Donbas

2023 01 12c Earlier: Greta, climate agenda collapse?

2023 01 12b Earlier: Northvolt coincidences

2023 01 12 Earlier: Northvolt production

2023 01 10c Earlier: Northvolt smears countries

2023 01 10b Earlier: Northvolt political message

2023 01 10 Earlier: Northvolt Virtual Reality, Poland assembly, Chinese stock?

2023 01 09 Earlier: EU-Putin collusion

2023 01 08c Earlier: manipulations

2023 01 08b Earlier: Own nothing, be happy (WEF)

2023 01 08 Earlier: World going backwards

2023 01 07 Earlier: Why run businesses at a loss

2023 01 06 Earlier: Virtual Reality

2023 01 05 Earlier: Battery production is located in Asia and Meta – Tesla, Northvolt, Virtual Reality

2023 01 04 Earlier: Anti-Russian sanctions starve Europe

2023 01 03 Earlier: Artemis woke

2023 01 02 Earlier: The crypto weapon

2023 01 01 Earlier: Sanctions are often useless

2022 12 31 Earlier: Trump summary

2022 12 30 Earlier: In practice a one-party system

2022 12 29 Earlier: The “green transition” is virtual

2022 12 28 Earlier: Suppressive moderation (Northvolt)

2022 12 27 Earlier: Northvolt may go to delapidated California

2022 12 26 Earlier: Northvolt questions

2022 12 25 Earlier: Greta Kurdistan

2022 12 24 Earlier: Forum agenda

2022 12 23 Earlier: US borrowing: In Fink We Trust

2022 12 22 Earlier: Green delay tactics

2022 12 21 Earlier: Biden-Zelensky bonding

2022 12 20 Earlier: Large corporations threaten to leave Europe

2022 12 19 Earlier: Security-, Corona- & CO2-rules lead to de-industrialization

2022 12 18 Earlier: Will PM be the fall guy? (Northvolt)

2022 12 17 Earlier: Gaslighting older

2022 12 15 Earlier: robots, AI

2022 12 14 Earlier: Wall St. & China, NWO

2022 12 13 Earlier: too complex solutions, energy chaos, creating a crisis

2022 12 12 Earlier: another EU fund

2022 12 10 Earlier: forums closing

2022 12 09 Earlier: More people, more batteries (Northvolt)

2022 12 08 Earlier: Northvolt, climate predictions

2022 12 07 Earlier: EU corruption, divert anger

2022 12 06 Earlier: Blame the victim

2022 12 05 Earlier: Harry & Meghan – on races

2022 12 04 Earlier: Democratic Republican cooperation – a different US policy for export. Twitter Files

2022 12 02 Earlier: EU energy

2022 12 01 Earlier: Enron (2)

2022 11 05 Earlier: Energy unions, France

2022 11 29 Earlier: France will control EU energy. Norway good politics.

2022 11 28 Earlier: Stress over energy prices

2022 11 27 Earlier: Inflation is really price hikes

2022 11 26 Earlier: The military – a financial tool

2022 11 25 Earlier: Is the left manipulated (“useful idiots”)

2022 11 24 Earlier: Air show crash

2022 11 23 Earlier: Chess smear campaign

2022 11 21 Earlier: Traditional advent calendary ridiculing prince

2022 11 20 Earlier: Greta, kurds,old folks

2022 11 19 Earlier: Israel builds Noah’s ark on the moon, tardigrade crash

2022 11 18 Earlier: Ernst & Young financial services – a political actor?

2022 11 17 Earlier: Does the left believe in its teachings?

2022 11 16 Earlier: National daily AB: How to sell your car.

2022 11 15 Earlier: Businesses have gone green to gain influence.

2022 11 13 Earlier: neolib

2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2), Enron

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

     

Nästa:

03.1.2.022 Abu Sayyaf, Mindanao, Duterte, Philippine “war on drugs”; The Philippines …; International events

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

++++

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »