Categories
consumers_rights tesla zAll pages

03.1.004.014 (204) Tesla, Electric Vehicles; [Musk Tesla SpaceX grants subsidies] …

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

The price of Tesla stock is inflated to make us believe that a green “reset” or “transition” of the economy will take place. It will not. But media and many actors (like Greta Thunberg) tries to fool us into believing that only EU can carry out this change. We should therefore give up our money and control over our countries to EU which is a globalist tool to control Europe.

wwr: 74553619
Varför har Tesla en vansinnigt uppblåst aktiekurs?

Biden och de svenska nickedockspolitikerna talar om den gröna omställningen. Men numera vet alla att den aldrig blir av. Det är fortfarande lika dyrt att åka elbil. (Ibland ger EU bara våra skattepengar till storfinansens företag under förevändning att de skall göra lite “batteriforskning” eller annat – 30 miljarder nyligen.) Trump talade inte ens om den gröna omställningen.

Hur kan då Teslas kurs vara så hög när den gröna omställningen är en bluff?

Det måste bero på att storfinansen blåser upp kursen genom att handla aktien till ett orimligt överpris.

Storfinansen handlar aktien till detta överpris bara för att vi skall tro att det håller på att ske en grön omställning. Men alla vet att det mest pratas om målsättningar men i praktiken görs inget.

Teslas höga kurs gör att vi skall inbillas tro att en grön omställning håller på att ske. Därför skall t.ex vi européer skicka våra pengar till EU som anser sig vara någon slags auktoritet på “gröna grejor”. Bryssel ligger långt från t.ex Sverige och i Bryssel kan storfinansen och lobbygrupper styra politikerna ostört. EU redovisar mycket dåligt vad de gör med våra pengar.

Enligt Greta Thunberg och alla andra Sverigehatare (tidningarna inräknade) klarar inte Sverige att bidra till denna miljöverksamhet själv. Detta är orimligt eftersom Sverige alltid varit ett föregångsland när det gäller miljöskydd. Sverigehatarna anser att EU måste sköta detta.

Så sammanfattningsvis gäller:

Storfinansen blåser upp TSLA för att vi skall inbillas att tro att en grön omställning sker och därför skicka våra pengar till EU där storfinansen kan ta kontroll över vad som görs utan skattebetalarnas inflytande.

David86: 74554060
Tror knappast det är ett bekymmer för någon amerikansk biltillverkare… Sen sätter andra utländska märken ihop sina bilar i USA med, så förstår inte hur du kan få detta till en dundernyhet för Tesla.

insideevs.com

Rostiga skruvar i ett batteripack från en Tesla, undrar hur dom ser ut efter en tid i nordiskt klimat med saltade vägar. Denna hade bara rullat i San Diego…

wwr: 74554151
Jag tror det finns expertis i tråden som kan svara snabbare på om skruvarna tjänat som offerkatod i aluminiumchassit än jag kan googla fram det. Chassit läcker ju vatten som ett såll. Alla skruvar kanske bara löses upp efter ett par år och bilen faller isär …

BAB7: 74524064
Tesla höjer nu priset på laddning på deras Supercharger laddstationer i europa.
Priserna skiljer sig från land till land, och det svenska priset blir nu 3,60 kr/kWh.

Vintertid blir det dyra mil, enligt diverse tester drar en tesla 35-40% mer ström vid kallt väder, dvs under hela vinterhalvåret i nordeuropa.

Det blir en förbrukning på 20-25 kWh/100 km, alltså mellan 7,20 till 9 kronor per mil i el-kostnad.

En dieselbil kör man nu billigare!
Dieselpriset ligger på ca 14.50:- per liter och moderna dieselbilar i premium/mellanklass har en förbrukning på runt 5 liter/100 km.
Det blir en milkostnad på 7 till 7,50 kr per mil i bränslekostnad.

Den billigaste Teslan kostar från 580.000:- och priserna sträcker sig sedan upp mot 1,5 miljoner för den dyraste.
Basmodellen för 580.000 kronor har en räckvidd enligt WLTP på 43 mil, det innebär en maximal räckvidd på 26 mil vintertid.

Det innebär att du måste stanna och ladda vid en laddstation var 20:e mil när du ute på långtur med en tesla.. – och dessutom betala mer för elen än vad du hade fått göra om du kört en dieselbil…

Vad är era tankar om detta?

mestmotor.se

vibilagare.se

Jordgubbe: 74601053
Teslas market cap är 820 miljarder dollar. Deras kassa är 19 miljarder dollar (mer relevant). Varför lägga 8 procent av sistnämnda i en extremt volatil valuta? Måste väl finnas viktigare saker i företaget att trycka in pengarna i nu, eller att återbetala lån? Tillskyndarna av Bitcoin klappar förstås händerna och tolkar detta som att Musk plötsligt skall ägna sig åt investeringsklipp men, vilka andra förklaringsmodeller finns (såsom potentiell nedskrivning, förbund med krypto-krängare, etc). Att man ska kunna betala med Bitcoin är bara nästan intressant, och också där av vilken egentlig anledning.

wwr: 74601135
Kulturmarxist skrev att DU sätter kursen på aktien. Trots hans stilistiska kvalitéer håller jag inte med. Kursen manipuleras upp för att vi skall tro att en grön omställning är på gång (och låna pengar och skicka till EU).

Samma med Bitcoin. Musk sätter pengar i Bitcoin för att vi skall tro att en vansinnigt riskabel global enhetsvaluta är framtiden. Fast hans favoritvaluta doggie-coin är charmigare. Den brukar han Twittra upp i ett (amerikanskt) öre ibland.

Tesla är som mycket amerikanskt – avsett för oss andra att ta efter så att vi skall förgöra oss själva.

wwr: 74612327
Så här ser det ut när hundratals bilar får sin uppdatering samtidigt. Den som filmar skriver satellit, men det är bluff, det är väl 4G LTE.
youtu.be

Det påminner om ett gammalt skämt av Elon. När någon hackar deras server kan den skicka alla robot-taxis till Rhode Island. Konstigt att nästan ingen skrattade 😀 Svårt att hitta videon också.
youtu.be

Hatt-Kaninen: 74642137
Vem fan bryr sig?

Tror du någon miljömedveten person kommer tänka “Tesla investerar i Bitcoin. Så jag tänker köpa en bensinbil istället nu”? Det här kommer inte påverka deras varumärke överhuvudtaget och kommer vara totalt bortglömt av alla om två veckor.

Debatten kring Tesla är fanimej helt hjärndöd. De som är negativa till Tesla tolkar varenda liten skitnyhet som bevis på att Tesla är en total bluff som kommer krascha till noll vilken dag som helst. Samtidigt tolkar de som är positiva till Tesla varenda skitnyhet som bevis att Elon Musk är Jesus och Da Vinci i en person och kommer frälsa hela mänskligheten från alla problem.

Dessutom var det väl förövrigt bekräftat att Tesla inte alls investerade i Bitcoin utan att det bara var ett falskt rykte på internet.

wwr: 74642212
Hatt-Kaninen: 74642137
Vem fan bryr sig?

Tror du någon miljömedveten person kommer tänka “Tesla investerar i Bitcoin. Så jag tänker köpa en bensinbil istället nu”? Det här kommer inte påverka deras varumärke överhuvudtaget och kommer vara totalt bortglömt av alla om två veckor.

Debatten kring Tesla är fanimej helt hjärndöd. De som är negativa till Tesla tolkar varenda liten skitnyhet som bevis på att Tesla är en total bluff som kommer krascha till noll vilken dag som helst. Samtidigt tolkar de som är positiva till Tesla varenda skitnyhet som bevis att Elon Musk är Jesus och Da Vinci i en person och kommer frälsa hela mänskligheten från alla problem.

Dessutom var det väl förövrigt bekräftat att Tesla inte alls investerade i Bitcoin utan att det bara var ett falskt rykte på internet.

Nej det var inte bara ett rykte. Dessutom förknippas Musk starkt med kryptovalutor i pressen, bl.a hans “egen” Doggie-coin.

Tesla Buys $1.5 Billion in Bitcoin

The Wall Street Journal

Dessutom är det ju så att i stort sett hela Tesla mest består av rykten. Det är så man fuskar fram sitt pyramidspel. Det räcker att Elon Twittrar lite så går Elon-pumpen igång i media eller på börsen.

Tesla lever mycket på en grön image. Man lurar hipstrar att köpa självkörande dataprogram som kostar $10.000 men de måste fortfarande hålla händerna på ratten. Snacka om att bli blåsta av reklamen. Nu kommer snart prishöjning!

Om Tesla nu går in stort i Bitcoin, en valuta som förbrukar mer energi än hela Argentina, är det ett stort avbräck i marknadsföringen mot de gröna hipstrarna.

Det visar också att Tesla struntar i miljökonsekvenserna. Teslas mål är att vara del i ett globalt konglomerat av företag. Företaget vill kontrollera all produktion från gruvdrift till batteri. Folk skall köpa bilarna med en global enhetsvaluta etc.

För Teslas aktiekurs kanske det är bra. Men folks demokratiska inflytande minskar hela tiden när företagen tar över. Se t.ex de många konflikter Musk skapar med reglerande myndigheter.

wwr: 74648224
Men ni avslöjar er själva hela tiden. Ni kallar andra för öknamn och ägnar hela inlägg åt att smutskasta andra debattörer.

Ni är typiska globalistiska EU-troll. Ni försöker förstöra svenskarnas mötesplatser på Internet genom att helt lämna ämnet och istället hoppa på andra skribenter. Globalisterna är rädda för att t.ex svenskar skall börja skapa något eget och därför försöker man slå sönder våra forum med personpåhopp. Det är vad EU och globaliseringen gjort av Sverige.

Det hänger ihop med Tesla och Musk eftersom de representerar en typ av företag som försöker ta över kontrollen från regeringar. Musk är ofta framme när det gäller att kritisera myndigheter. SpaceX tar över från NASA. T.o.m. VW verkar ha börjat vika sig och behandlar Musk med sikesvantar.

Vanligt folk har inte en chans att påverka något när företagen kommer upp i den storleken. Nu bidrar vi svenskar till de 30 EU-miljarder som Tesla blir med och delar på för att göra “batteriforskning” i Giga Berlin. Det vore mycket bättre om EU lade de pengarna på att ge folk billig el och billiga elbilar så skulle nog Musk och andra forska fram bättre batterier själva. Nu ger vi bara bort pengarna utan andra krav på resultat än “forskning”. Det blir inget elbilsåkande av det. Det blir bara pengar till storföretagen. Teslas aktiekurs hålls uppe genom artificiella metoder. Bensinbilsköparna i USA betalar tillstånd som går till Tesla, annars skulle Tesla gå med förlust. De säljer färre bilar än Volvo.

Det är inte meningen det skall bli elbilsåkande. Telsa är en extremt smal produkt, dåligt byggd, överdatoriserad, felinriktad mot extrema prestanda. FSD på fel spår, kommer inte att fungera inom överskådlig framtid.

Oljearaber äger en hel del i Tesla. Det handlar om att hålla vettiga, billiga elbilar borta, tyvärr.

wwr: 74653396
Det är typiskt för Musks företag, att informationen är osäker. I det här fallet skriver stora medier som Wall Street Journal om Teslas investering i Bitcoin, men i tråden dyker det upp en länk till ett något mindre känt medium som hänvisar till Reddit med annan information som skapar tveksamhet.

Musks företag arbetar ofta med bristande information vad gäller direkta pressreleaser eller intervjuer i media. Om “Kung Elon” Twittrar något så försöker media tolka detta ungefär som bibeln, istället för att fråga Tesla eller Elon. Forumet Reddit är ofta en del av det. Jag har följt andra Musk-projekt på Reddit. Det finns postare som ger intryck av att vara proffs men de betonar att se inte officiellt tillhör Musk-projekten. Så i slutändan ger ofta inte Tesla mycket information officiellt.

Här är ett äldre exempel där en ganska känd sajt på området ger upp med Tesla.

We’d love to speak to Tesla about this, but unfortunately, that’s not happening because Tesla rarely ever responds to media inquiries. Now that they have eliminated their press communications entirely, we wouldn’t even know who to reach out to. If this were any other OEM, we would have an answer within 24 hours, but that’s just how Tesla rolls. You take the bad with the good, I guess.

insideevs.com

Bristen på information skapar kaos och skall försöka vänja oss vid att storföretag inte behöver redogöra för vad de sysslar med.

TSLA:s kraftigt överdrivna aktiekurs är en del av den “gröna blåsningen” mot Sverige, andra europeiska länder och säkert andra platser.

Inget konkret görs för att folk skall kunna använda elbilar billigt. Däremot talar politikerna mycket om en “grön omställning”, men inget görs. TSLA:s uppblåsta aktiekurs skall få oss att tro att en grön omställning kommer att ske. Detta eftersom politikerna påstår att (vad gäller Europa) enbart EU kan sköta detta, inte Sverige. (Trots att Sverige alltid tidigare varit ett föregångsland inom miljöområdet.) Se på Greta Thunberg t.ex som aldrig talar med svenska politiker utan bara med EU-politiker. Det handlar om att flytta pengar och beslut till Bryssel där storföretag och lobbygrupper kan kontrollera politiken mer ostört och folk har mindre insyn än i det egna landets politik.

TSLA:s uppblåsta aktiekurs är ett sätt att försöka få oss att ge upp vårt inflytande till EU (vad gäller Sverige). Teslas investering i Bitcoin är naturligtvis ett annat sätt att försöka styra utvecklingen från nationella valutor mot en global enhetsvaluta.

wwr: 74678932
Det gäller inte bara Tesla men en stor del av den “gröna” bilmarknaden är mest bluff. Det här kom via Googleflödet, en snitsig pickup som påstås drivas med bränsleceller.

Glickenhaus Shows Off Hydrogen-Powered Boot Pick Up

Men klickar man och läser artikeln så verkar det vara en filmproducent som använt fotoredigering för att skapa bilder av bilen.

Pictured are renders of both two-door and four-door versions of the Boot Zero.

Som jag tolkar det i alla fall.

motor1.com

Den bil som produceras verkar ha en 840 hk V8 och användas för off-road-körning.

Glickenhaus Boot might get 840-hp LT5 V-8 engine option

https://www.motorauthority.com/news/1130279_glickenhaus-boot-might-get-840-hp-lt5-v-8-engine-option

wwr: 74692846
Nu kommer ett annat känt märke att gå full electric. Alla Jaggor kommer att vara eldrivna om 4 år!

Jaguar will be an all-electric car brand from 2025

theverge.com

Jag misstänker att de bara ljuger och märkena/länderna försöker övertrumfa varandra med vidlyftiga förutsägelser fast med kryphål i löftena.

Hittills har Jaguar bara haft en elbil som sålt dåligt och tillverkades av annan fabrik.

wwr: 74690104
Det här är betalvägg. Men det verkar som om man känner sig tvungen att börja förklara bort varför det pratas så mycket om elbilar men i parktiken inget görs för övergång till elbilar.

Electric vehicles may not be the climate answer after all

ft.com

Det var feltänkt. Elbilar förbättrar inte klimatet! (I Gates senaste bok är det visst kött, stål och cement tror jag. I alla fall inte hans resa i privatjet till Parismötet.)

Så skulle Teslas aktiekurs bero av bilförsäljningen eller i alla fall konkreta åtgärder som politikerna utlovat för “grön omställning” hade företaget redan kraschat. (Löften om att t.ex tyskarna enbart skall köra elbilar 2030 är inte bindande.)

För att säga som Elon sade om Covid-testerna, den gröna omställningen är bara bogus.

TSLA och Bitcoin är två bubblor som blåses upp artificiellt av mäktiga aktörer.

wwr: 74706221
Om det inte blir en massa mygel så kanske Tesla får riktig konkurrens av en billig city-elbil i Kina och kanske längre bort i framtiden.

Wuling motors har producerat en liten men praktisk kartong för $5000.

New $5,000 Electric Car Is Already Outselling The Model 3

carbuzz.com

GM är inblandade och säkert Mitsubishi som har 3 diamanter i loggan/namnet, Wuling har 5.

wwr: 74726989
Italienarna är inte oväntat de som kan ljuga värre än Musk.

Italian battery startup Italvolt has confirmed federal and local government support to build Europe’s largest battery gigafactory outside the northern Italian city of Ivrea.

forbes.com

the first phase of the new factory is scheduled for completion in 2024, delivering 45GWh of battery capacity.

Founded by CEO Lars Carlstrom, Italvolt insists the gigafactory will employ 4000 workers directly,

Skulle inte förvåna mig om vi nu får betala fler giga-belopp via EU till den gröna giga-bluffen.

Många aktörer, inklusive Tesla, bara öser på med olika vidlyftiga påståenden om grön omställning. Den väsentligaste praktiska konsekvensen för Sverige är att EU tar av oss pengar.

Edit, HAHA, vad var det jag sa, det är någon svensk skojare som tar upp kampen med Musk

Man behind £2.6bn battery factory plan quits after tax fraud conviction emerges

Lars Carlstrom was sentenced to eight months in prison and handed a four-year trading ban for tax fraud in the late 1990s. This was later reduced by a higher court to a conditional sentence and 60 hours community service.

The Swede also has links to Russian businessman Vladimir Antonov, the former Portsmouth FC owner who skipped English bail five years ago.

expressandstar.com

wwr: 74802665
Wuling Hongguang Mini dubblar försäljningen jämfört med Tesla i Kina. $5000 med a/c. Fast I Europa skulle den kosta dubbelt så mycket pga miljöbestämmelserna (!).

Chinese £3,200 budget electric car takes on Tesla

Last month sales of the budget electric car in China were around double those of Tesla

Reports have linked it to a Latvian automaker with the plan of selling a version of the car in Europe. However, the price is likely to be twice as high due to European environmental requirements.

https://www.bbc.com/news/amp/business-56178802

wwr: 74816922
Produktionsstoppet I fabriken i Kalifornien är svårvärderat. Vad jag kunnat se är det inte bekräftat vad Musk säger, dvs att man öppnat igen. Men jag har inte hunnit kolla allt.
insideevs.com

Twitter för någon timme sedan:

Fremont shut down for two days (parts shortages) & restarted yesterday

twitter.com

February 2021
To further delay the introduction of EVs, Musk, news media, the EU, Northvolt, Italyvolt (?) UK volt etc focuses on battery research.

Wuling Hong Guang Mini EV has overtaken Tesla Model 3 as the world’s most popular electric vehicle for the first time, according to the EV Sales blog.

The tiny budget EV, manufactured by SGMW – a joint venture of Chinese giant SAIC, Liuzhou Wuling Motors Co Ltd, and General Motors – sold 32,762 units in January, compared to 21,589 units of Tesla’s Model 3.
thedriven

Volvo Cars ska bara att sälja elbilar från och med år 2030. Företaget kommer då inte längre att sälja modeller med förbränningsmotor eller hybrider.
”Ska vi bidra till att stoppa klimatförändringen är elbilar vägen att gå. jag tror man ska sluta drömma om andra lösningar” säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.
Sedan tidigare är Volvo Cars mål att hälften av de sålda bilarna ska vara elektriska 2025 och resten hybrider.

sr

Mar 9 2021
Tesla stock falling one week in a row
$800 to 600

Tech sector in general has no big fall

David86: 74987589
Långt före i laddinfrastruktur? Av totalt 12000 laddpunkter i Sverige står Tesla för ca 400 st… Jag tror inte någon biltillverkare behöver tänka tanken på att bygga något nätverk. OKQ8 ska ju bygga ut laddare på alla deras mackar nu tex.

Uppdatera remote är knappast en dealbreaker, funkar bilen som den ska från fabrik är det inte ett bekymmer.

Fancy line keeping räcker långt för den normala bilisten, bara en adaptiv farthållare gör långresor till en baggis..

Något som däremot är ett bekymmer är kanske om man ska till service med sin Tesla och bor i Kalmar och därför måste köra till Göteborg, Malmö eller Norrköping med bilen… Eller har Tesla något avtal med andra verkstäder? För det känns om något som ett ganska stort bekymmer.

Dristigheten: 74988045
Återigen skämmer du ut dig genom att visa hur liten koll du har på företaget. Tesla har mobila service team som kommer hem till dig och självklart kan man genomföra fjärrdiagnostik.

Powr: 74989060
Det finns så många fel med allt du skrev nu. Hur kan du fortsätta tro att fjuttiga lilla Sverige har någon som helst betydelse för Tesla? Hur många av de 12.000 laddpunkter är snabbladdare? Tror du folk vill sitta nånstans i 12 timmar för att ladda? Vem fan bryr sig om OKQ8? Återigen tänker du på lilla Sverige :whoco5:

Hur tänker du här? Självklart är trådlösa uppdateringar viktigt! Det handlar inte om att det är något fel på bilen, det handlar om förbättringar och nya funktioner! Bilen blir ju fan bättre med tiden, till skillnad från alla andra bilar. Hade du inte velat att din iPhone eller Android fick uppdateringar heller? Det är exakt samma sak.

Den normala bilisten i Sverige ja! Du vet att världen är en stor plats va? Långresor i Sverige betraktas som korta sträckor i USA och Kina exempelvis! Du har tidigare nämnt att räckvidd inte heller spelar någon roll för den normala bilisten bara kör några mil om dagen, återigen i Sverige ja!

Återigen kommer du med exempel som berör lilla pissiga Sverige. Som Dristigheten skrev så har Tesla mobil service. Bilen är till och med såpass smart och uppkopplad att du får en notis på din mobil när något inte stämmer med bilen, och du kan boka en servicetid direkt genom appen, utan att behöva ringa dem, välkommen till framtidens bil!

LarryLarry: 74989587
Det hörs att du inte är EV-ägare – åtminstone inte Tesla-ägare. Jag är nybliven Tesla-ägare och inte direkt ensam om ställningstagandet att om jag inte köpte just en Tesla skulle det vara ett antal år bort innan jag ägde EV överhuvudtaget. På sin höjd skulle det bli en hybrid. Kör man ner i Europa med en Tesla går det hur bra som helst, men hela upplevelsen bygger på just teslas egna nätverk. Blir man med eller utan flit stående vid något annat svär man en stund och funderar på varför man kör el.

Både remote-uppdatering (pga ny teknik) och chargers (flexibilitet/mobilitet, konstnadskalkyl, upplevelse) är totala dealbreakers. Undantag till detta är såklart om man bor lantligt, fixar egen el och använder det som brukarbil för att endast ta sig till sina invanda A-B (jobb, affär, kusinen i närområdet osv). Därav att konkurrenterna bara kommer in på billiga bilar, klart det finns en sådan marknad för billiga effektiva elbilar man håller på hemmaplan – men man vill inte gärna betala en miljon för den typen av bil (eller för den delen en svensk model 3 för >700 000:-).

Som det ser ut just nu spelar det liksom ingen roll om konkurrenter gör en bättre bil än modell 3/y. Man blir nyfiken i några sekunder innan man kommer på att “äh.. nä, det spelar ju ingen roll”.

Om 10 år kanske marknaden är ikapp (eller förbi, menar ju inte att saker är omöjliga), men det bygger ju då på att konkurrenter slutar stressa och gör saker långsiktigt. Därav lidar-kommentaren. Om man håller på att stressa fram gimmicks i flera år medan Tesla bygger FSD är det ju förr eller senare en total återvändsgränd.

EDIT: för att förtydliga har jag själv inte ens köpt FSD då bilen är köpt för Sverige/Europa och det är totalt meningslöst här idag. Så ja, jag håller själv med om att “fancy line keeping” är det enda man behöver idag (eller kanske snarare: det enda man får). Men self driving handlar ju inte så mycket om vart vi är idag, utan vart vi är på väg.

wwr: 75111487
Det sägs ibland att Tesla är en “folkaktie” men jag är inte säker på att det stämmer. Jag är inte helt van att tolka dessa siffror men tittar man på “float” dvs de aktier som är tillgängliga för handel så ägs dessa av institutioner i följande mängd:

Float som ägs av institutioner, %
Tesla 53
Ford 52
VW 30
Toyota 1

(Man får gå in på respektive sida i Yahoo)

Jag tolkar det som att Teslakursen beror mer av institutioner än de övriga företagen.

Edit
Aktier som ägs av insiders:
Tesla 20%
Toyota 0%

wwr: 75138300
Om jag förstått detta rätt så motsvarar Teslas investering i Bitcoin

(1.5 miljarder dollar / 50.000 ) * 270

… motsvarar investeringen 8 miljoner ton koldioxid (8 miljoner flygresor över Atlanten)

eller

utsläppen från 1.8 miljoner fossil-bilar (på ett år?)

Dvs ungefär 3 gånger så många bilar som Tesla säljer årligen.

a single Bitcoin purchase at a price of ~$50,000 has a carbon footprint of 270 tons, the equivalent of 60 ICE cars,” Bank of America said in a note published on Wednesday.

Bitcoin uses more energy than American Airlines and each $1 billion in inflows is equal to owning 1.2 million cars, Bank of America says

Bitcoin’s energy consumption is comparable to that of major corporations like American Airlines, which flies over 200 million passengers a year, and even the entire US federal government, which employs 2 million people, according to research on Wby Bank of America.

markets.businessinsider.com

wwr: 75141494
VW rusar och blankarna blev squeezade för några dagar sedan. Nu verkar VW snacka ungefär som Tesla. Nästa år skall VW leverera 450.000 el-bilar och räknar snart med att ta över Teslas tätposition.

Men hela EV-marknaden är ju bara snack och propaganda. Jag litar inte på VW heller. Alla måste bekänna sig till det gröna evangeliet.

Alla skall bygga batterifabriker. VW skall bygga 6 batterifabriker i Europa. Giga-factories kallas de! Jag tror de har fått upp vittringen på våra skattepengar när president Ursula vädrar portmonnön. 30 miljarder beslutades till batteriforskning 2019.

En del kommer väl att gå rakt ner i bonus-fickan på världens rikaste Elon bara för att han skall sitta och tänka ut bra batterier.

… Bara det inte kommer billiga elbilar på gatan och väl spridda laddningsstationer med billig ström till de privatpersoner som vill göra en insats för miljön

Det verkar mest vara gröna framtidsdrömmar som gör att EU kan fylla på kassakistan och sprida utan redovisning.

Allt man läser om EV-marknaden handlar om planer för framtiden, inte om vad som genomförts. Det gröna snacket är helt uppe i det blå.

TSLA tappade 7% igår. Just nu runt 1% ned. Svårt att sia om fortsättningen.

wwr: 75192180
Det är ganska fantastiskt hur mycket batteriforskning Tesla och andra kan bedriva utan att det finns prisvärda elbilar, bra nätverk med laddningsstationer och billig ström.

I USA tjänar Tesla på att sälja myndigheternas tillstånd till fossilbilsfabrikanter och fossilbilsförarna betalar och hjälper till att hålla Tesla-kursen uppe.

I Europa delar EU ut stöd till batteriforskning så att Elon kan få ännu mer bonus när han tänker ut riktigt fina batterier.

Ändå är Elon ofta på kant med myndigheter. Nu senast om tillstånden för Giga-Berlin(-Brandenburg som den egentligen heter).

Stödåtgärderna borde gå till vanligt folk som köper elbil. Sedan skulle företagen få konkurrera om kunderna. Då fick man veta vad TSLA egentligen var värd.

wwr: 75192528
… nu påstår politikerna att vi har klimatkris. Därför delas pengar ut. Då borde de ställa billiga elbilar och effektiv ladning till förfogande.

Kärnan i mitt inlägg är hur idiotiskt det är att fixera sig vid “batteriforskning” där t.ex EU-pengar går direkt i företagens kassakistor för att “utveckla batterier”. Det ställer inga krav på företagen. Företagen styr t.ex i Bryssel och då tar de åt sig EU-pengar på detta sätt.

Man skall inte betala till batteriforskning. Man skall se till att fler får möjligheten att välja elbil. Sedan skall det vara press på företagen att prestera bra alternativ.

Då får man se vad TSLA och andra aktier egentligen är värda.

China to Restrict Tesla Use by Military and State Employees

SINGAPORE—China’s government is restricting the use of Tesla Inc.’s vehicles by military staff and employees of key state-owned companies, citing concerns that data the cars gather could be a source of national-security leaks, according to people familiar with the effort.

Chinese officials said raised concerns because Tesla vehicles’ cameras can record images constantly, the people said, and obtain data including when, how and where the vehicles are being used as well as the contact lists of mobile phones synced to them.

Tesla vehicles have eight surround cameras, 12 ultrasonic sensors and a radar supporting a driver-assistance system called Autopilot, the company said on its website. The Model 3 and Model Y vehicles also have a camera inside the cabin, installed above the rearview mirror.

wsj

David86: 75218608
Tesla good guys låter Dig ta all risk, går bitcoin upp kommer dom ge dig USD tillbaka vid en refund, går bitcoin ner kommer dom ge dig bitcoins. Satsade man helhjärtat på bitcoin hade man såklart gett tillbaka i bitcoins vid alla tillfällen, nu använder man bara bitcoin som ett transaktionsmedel och sätter priset till fullo i dollar.

wwr: 75218678
När jag läser snabbt så har Tesla alltså rätt att lura konsumenterna rakt upp och ned.
Om de sätter priset på en Tesla i USD, men man kan betala med både USD och Btc då borde de verkligen återköpa till priset i USD (oberoende om de betalar tillbaka i Btc eller USD).
Det verkar ett sjukt kontrakt.

If you are entitled to a refund of your payment or to a buyback, we reserve the right to refund to you either the exact Bitcoin Price that you provided to us at the time of purchase or an amount of U.S. Dollars that is equivalent to the U.S. Dollar price of the product that you purchased, at our sole and absolute discretion, taking into consideration operational efficiency. The same applies to all fees and incidental costs to which you are entitled. THE PRICE OF BITCOIN CAN BE VOLATILE AND THE VALUE OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS MAY DECREASE OR INCREASE BETWEEN THE TIME THAT YOU MAKE YOUR PURCHASE AND THE TIME THAT WE PROVIDE A REFUND OR BUYBACK. IF WE REFUND YOU IN BITCOIN, THE VALUE OF SUCH AMOUNT OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS MIGHT BE SIGNIFICANTLY LESS THAN THE VALUE OF SUCH AMOUNT OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS AT THE TIME OF YOUR PURCHASE. IF WE REFUND YOU IN U.S. DOLLARS, THE U.S. DOLLAR AMOUNT THAT WE PROVIDE TO YOU AS A REFUND MIGHT BE SIGNIFICANTLY LESS THAN THE CURRENT U.S. DOLLAR MARKET VALUE OF THE AMOUNT OF BITCOIN IN WHICH YOU MADE YOUR PAYMENT. YOU ASSUME THE RISK OF BITCOIN PRICE DEPRECIATION AND APPRECIATION AND WILL HAVE NO RIGHT TO SELECT THE METHOD OF REFUND. YOU ARE NOT ENTITLED TO RECEIVE ANY APPRECIATION ON THE VALUE OF THE BITCOIN THAT YOU PROVIDED TO US AS PAYMENT IN CONNECTION WITH A REFUND OR BUYBACK.

David86: 75218730
Såklart är det lurendrejeri, tänk dig själv att köpa en Tesla för 550k svenska kronor, sedan häva köpet en månad senare och få tillbaka 500k med resonemanget att kursen USD/SEK ändrats under senaste månaden. Självklart förväntar du dig 550k tillbaka oavsett vad som hänt med valutakurserna senaste månaden.

I mina ögon köper man inte Teslan med bitcoins i nuläget, Teslan värderas i dollar och Tesla gör en valutaväxling vid köpet.

[ consumers’ rights ]

wwr: 75218771
Javisst. Och då borde man göra samma valutaväxling tillbaka vid återköp. Det verkar vara rent skojeri.

Men det är det som Tesla (och hela globaliseringen/EU) skall försöka få oss att acceptera – företagen gör som de vill med konsumenterna numera.

“Du får tillbaka pengarna om en månad. Du får antingen dollar eller kronor. Vi får se”

FSD:
Loel: 75241337
Ska bli intressant att se hur länge scammen kan fortgå:

veoh.com

Powr: 75252542
Tog själv ett lån och köpte en massa Tesla aktier denna veckan. Nu är båten verkligen lastad! Pensionen får vänta ett tag till. Startade också en lång position på Palantir. Jag kommer inte köpa mer Tesla, är nöjd med mitt innehav. Ska sakta men säkert öka min position på Palantir hädanefter 🙂

wwr: 75252640
Det blir en oslagbar kombination.

Teslas transaktionsmedel Bitcoin förbrukar lika mycket energi som hela Argentina.

Palantir har så dåliga etiska riktlinjer att t.o.m. Jojje Soros dumpar dem. Han betraktas ju inte direkt som förebilden för etisk förvaltning.

George Soros’ fund is offloading Palantir shares because it ‘does not approve’ of its business practices

google.com

wwr: 75253151
Powr: 75252911
Bitcoin har ju en volym på $40-$50 miljarder varje dygn, så Teslas $1.5 miljarder är en droppe i havet. Elon nämnde även något om att de använder sina egna nodes för att hantera bitcoin, är inte så insatt i vad det betyder men kanske sparar ström? Bryr mig inte så mycket om det ändå faktiskt. Bitcoin eller inte spelar absolut ingen roll om man ser på den stora bilden.

Angående Palantir så handlar väll den etiska kritiken om att mjukvaran används för att hitta illegala flyktingar eller något? Visst, det är synd om dem men Palantir kan hantera all slags data i vilket företag som helst, stora som små.
De har en deal med Amazons AWS exempelvis.
Det är en extremt kraftfull mjukvara som kommer hjälpa alla slags företag att hantera sin data på ett bra sätt. Men nog om det, vi är i fel tråd för det. Ville bara nämna till libben att jag tänker likadant.

Det blir även fina synergistiska effekter:

Palantir has been described as the company that “knows everything about you” and its software is used by government surveillance agencies around the world for spying purposes.

Soros Fund Management announced this week that it “does not approve of Palantir’s business practices.”

SFM [Soros fonder] made this investment at a time when the negative social consequences of big data were less understood,” the company said in a statement, adding that “SFM would not make an investment in Palantir today.”

cnbc.com

Teslabilarna har t.o.m.kamera inuti kupén. Den kan skicka bild och ljud till Kalifornien av det som sker inne i bilen. Dessutom finns 8 kameror som filmar det som händer runt bilen.

Tesla och Palantir samlar båda data som kan användas för massövervakning. (Lägg till Starlink som kan vara spionsatelliter.)

Tesla och Palantir är företag som representerar den “nya” post-Corona-vörlden där massövervakningen hela tiden ökar.

Det verkar som om kineserna förbjuder Tesla för militär och anställda vid större företag pga spionagerisken.

China to Restrict Tesla Use by Military and State Employees

SINGAPORE—China’s government is restricting the use of Tesla Inc.’s vehicles by military staff and employees of key state-owned companies, citing concerns that data the cars gather could be a source of national-security leaks, according to people familiar with the effort.

Chinese officials said raised concerns because Tesla vehicles’ cameras can record images constantly, the people said, and obtain data including when, how and where the vehicles are being used as well as the contact lists of mobile phones synced to them.

Tesla vehicles have eight surround cameras, 12 ultrasonic sensors and a radar supporting a driver-assistance system called Autopilot, the company said on its website. The Model 3 and Model Y vehicles also have a camera inside the cabin, installed above the rearview mirror.

google.com

Krösus Sork: 75297646
Är körstils-baserad försäkring något unikt i utlandet? I Sverige har det ju funnits längre, jag menar tom Folksam erbjuder det…

wwr: 75299114
Men den baseras inte på att Big Brother följer varje gång du glömmer blinkers eller inte håller avståndet till framförvarande. Nästa steg blir att Teslas data går direkt till polisen och böter dras via autogiro.

Tesla är del av 1984. Därför hålls Tesla-kursen under armarna genom myndighetstrix, försäljning av tillstånd som ger andra tillverkare rätt att framställa bensinbilar!!

nakamoto: 75311628
Är glad att jag stängde korten vid 600! Nu ska jag köpa litium-aktier! De brukar gå fint när tesla gör det. Hade!

wwr: 75311819
Det blir nog bra. Köp inte aktier i elbilar i alla fall. Framtiden ligger i batteriutveckling.

* inlägget ironiserar över hur politiker och industri inte lyckas få fram billiga elbilar och effektiv laddning utan verkar koncentrera sig på batteriforskning *

wwr: 75403789
Tesla får se upp i bling-toppen. Här är en EV-Hummer som tar upp kampen om onödigaste finessen. Vad sägs om diagonal-körning.
youtu.be

Synd att EV-marknaden satsar på helt fel saker, i alla fall ur miljösynpunkt.

Hade det varit 90° kunde man i alla fall fickparkerat med den.

wwr: 75414321
Kulturmarxist: 75412150
Maskininlärning betyder att Teslas bilar studerar förnarnas beteende i tusentals och åter tusentals bilar.
INGET programmeras manuellt. INGET.

Kolla denna videon.
youtu.be

Länken är relevant. Att visa saker med YouTube är ju nödvändigt. Men när man argumenterar med längre YouTube blir det förvirrande (21 min). Sedan blir det upp till varje lyssnare att dra ut det viktiga. Jag lyssnade på delar. Han upprepar sig. Hänvisar till videospel. I schack kan ju datorer slå stormästare. Men bilkörning är något helt annat med betydligt komplexare situationer att ta ställning till.

I den globala agendan ingår ju att tro på AI. Kanske är det för att de som verkligen styr världen försöker gömma sig bakom en myt om AI.

Empowering AI Leadership

weforum.org

Jag menar att vi inte har någon aning om vad Tesla sysslar med. De utrustar bilarna med mikrofon och 9 kameror som kan skicka informationen till Kalifornien. De använder kameror istället för Lidar som de flesta andra. De presterar inte någon effektiv självkörning, argumenteringen handlar främst om vad de påstår att de kommer att klara av i framtiden.

Kamerorna kan vara ett led i den globala massövervakning som håller på att byggas upp. (Samma gäller Musks Starlink)

Det finns inga bevis för att Tesla utvecklar effektiv självkörning m.h.a. AI.

Gamling: 75433982

Och, det är ju det som är så fantastiskt med privat företagande. Man får göra vad man vill med sina tillgångar. Om vi jämför Elon Musk med t.ex. Larry Ellison (som mest verkar glassa omkring i sin Yatch) så väljer jag Elons sätt att använda sin förmögenhet alla gånger. Jeff Bezos går ju mera på rymdstationsspåret, vilket är toppen, må bästa teknologi vinna!

raskens: 75436657
Håller absolut med dig där. Ellison tillhör nog en de personer som skapat sig ett rykte om att stjäla godis från barn paketera om det och sen sälja dyrt. MySQLs skapare än nog rätt så bitter över Oracles övertagande av programmet: en.wikipedia.org. Många programvaruutvecklare skulle nog gärna se han bakom lås och bom. Intressant att han sitter i Teslas styrelse och är en nära vän med Elon musk, med ett ganska stora aktieinnehav i Tesla.

Riskkapital borde i större utsträckning användas till våghalsiga projekt, men Musks Marsplaner här ur många synvinklar orealistiska och han bör tåla kritik för påståenden som inte är verklighetsförankrade.

Nu kommer Wuling Hongguang EV till Europa, Lettland först. EU-anpassning dubblar priset till €10.000.

Den verkar rätt liten och så länge politikerna inte satsar på effektiva och billiga nätverk för laddning får vi se hur den säljer. Den säljer mer än Telsa, sett över hela världen.

F.n. är ju en Tesla/elbil en statussymbol och hos de som köper av den orsaken tar nog inte Wuling så många köpare.

Man kanske borde gjort den lite större? Är detta en ny “elbilsploj” i andra änden av spektrumet jämfört med Tesla? De globala krafter som stöder Telsa är så starka att en liten lettisk importör får svårt att stå upp mot dem.

Intressant att följa, i vilket fall.

ie

wwr: 75483288
Om Elon lyckas sparka igång Giga-Berlin utan alltför många kontroverser med myndigheterna kanske Tesla- priserna sjunker 10% i Europa??

Sedan länge lägger ju EU 10% tull på amerikanska bilar, men USA har bara lagt 2.5% på europeiska. Jag vet inte om det fortfarande gäller?

De Tesla som kommer från Berlin blir väl tullfria?

wwr: 75484056

EU lägger 10% tull på amerikanska bilar.

När/om Giga-Berlin kommer igång så kommer Tesla att lura fogden i Bryssel på hans tionde. Vi andra får säkert betala ännu mer till EU då, men kanske några fler Tesla blir sålda i Europa. Så förstår jag läget i alla fall.

Bicycle manufacturers Europe

expat

wwr: 75558842
Det blir fruktansvärda batteribränder. Bilen verkar ha smält nästan helt. Brandkåren ringde Tesla och frågade vad de skulle göra.

Tesla kallar detta för “full självkörning” så vissa följer inte instruktionerna att alltid ha händerna på ratten.

twitter.com

wwr: 75574253
Det är Panasonic som gör batterierna skriver de flesta i tråden.

Telsa håller “Battery day”, “Full Self Driving day”, konstruerar den extrema Cybertrucken, accar 0-100 under 2 sek, snackar om AI och Dojo; allt för att ställa till buller och bång och hoppas det inte skall märkas att det inte finns billiga elbilar eller billig, lättillgänglig laddning på marknaden.

EU ger 30 miljarder till “batteriforskning” istället för att se till att fler, billiga EV kommer på gatan.

Det handlar om att samla in pengar med diffusa gröna mål och ofta ge pengarna till storföretagen utan krav på motprestation.

wwr: 75558842
Det blir fruktansvärda batteribränder. Bilen verkar ha smält nästan helt. Brandkåren ringde Tesla och frågade vad de skulle göra.

Tesla kallar detta för “full självkörning” så vissa följer inte instruktionerna att alltid ha händerna på ratten.

twitter.com

wwr: 75586198
Gällande diskussionen om Teslas marknadsföring. Här kanske vi ser hur Tesla klarar sig på en låg eller ingen reklambudget. Företaget styrs av så mäktiga intressen att man inte behöver annonsera.

Om det nu stämmer att polisen för tidigt gått ut och anklagat FSD för att ha orsakat olyckan så är det extremt ovanligt. Polisen yttrar sig aldrig om skuld utan hänvisar till utredningen.

Att massmedia redan styrs av samma intressen som Tesla, det vet vi redan. De kritiserar nästan aldrig Tesla allvarligt.

Men nu är det möjligt att de som sköter Tesla kunnat påverka polisen att göra ett felaktigt uttalande som sedan tas upp av media. Det skapas en diskussion om FSD och det kanske till slut visar sig att FSD inte orsakat denna olycka. Flera dödsolyckor har tidigare visat sig bero på FSD. Genom detta trick kan man även försöka ifrågasätta berättigad kritik av att experimentera med självkörning på allmänna vägar.

wwr: 75612204
Jag tror ju att det hela kan vara ett försök att dra igång Telsas “reklamkonto på $0” (och oändligt trollkonto). Att polisen släpper uppgifter som många kan tolka som att AP varit inblandad är märkligt.

Kanske man kommer att påstå att föraren inte blev medvetslös direkt. Dörrarna gick i baklås av smällen (elektriska lås?). Föraren försöker ta sig ut genom bakdörren men misslyckas? Finns det video inifrån kupén som visar vad de gjorde?

Bilens minne måste ju vara förstört efter den kraftiga branden. Tesla måste ha fått data om AP trådlöst. Kan man kontakta Tesla om man varit med om en olycka och be att få bevis på att man använt blinkers, inte kört för fort, video som visar att man hållit uppsikt framåt, hela videon hur man kört etc? Allt det kanske man kan spela upp själv om minnet inte förstörts?

wwr: 75624728
Dödsolyckan för en knapp vecka sedan är ännu inte färdugutredd. Det verkar komplicerat.

Världens mest inflytelserika tidning, The New York Times skriver bestämt att myndigheter uppgivit att ingen körde bilen:

2 Killed in Driverless Tesla Car Crash, Officials Say

“No one was driving the vehicle” when the car crashed and burst into flames, killing two men, a constable said.

Two men were killed in Texas after a Tesla they were in crashed on Saturday and caught fire with neither of the men behind the wheel, the authorities said.

Mark Herman, the Harris County Precinct 4 constable, said that physical evidence from the scene and interviews with witnesses led officials “to believe no one was driving the vehicle at the time of the crash.”

“It took four hours to put out a fire that normally would have taken a matter of minutes,” Constable Herman said,

The National Highway Traffic Safety Administration said last month that it was investigating nearly two dozen crashes involving Teslas that either were using Autopilot or might have been using it.

Tesla, which has disbanded its public relations team, did not respond to a request for comment.

Thermal runaway can lead to fires, as well as “battery reignition,” even after an initial fire is put out, the safety board warned in its report. Mitsubishi Electric warns that “thermal runaway can lead to catastrophic results, including fire, explosion, sudden system failure, costly damage to equipment, and possibly personal injury.”

google.com

Musk säger att bilen inte körde automatiskt, dvs autopilot (AP) var inte inkopplad. Men polisen säger sig t.o.m. ha vittnesuppgifter om det.

Polisen gör nu husrannsakan hos Tesla för att få fram loggarna.


Texas police will serve search warrants on Tesla Inc (TSLA.O) on Tuesday to secure data from a fatal vehicle crash, a senior officer told Reuters

Mark Herman, Harris County Constable Precinct 4, said evidence including witness statements clearly indicated there was nobody in the driver’s seat of the Model S when it crashed into a tree, killing two people, on Saturday night.

Herman said a tweet by Musk on Monday afternoon, saying that data logs retrieved by the company so far ruled out the use of the Autopilot system, was the first officials had heard from the company.

“If he is tweeting that out, if he has already pulled the data, he hasn’t told us that,” Herman told Reuters. “We will eagerly wait for that data.”

reuters.com

En teori jag hade var att bilen kördes som vanligt och det hela var ett stunt för att dölja en dödlig 4 timmars batteribrand, frikänna AP, hylla Musk som skulle få rätt till slut samt ge honom ett upp på de reglerande myndigheter han ofta står i motsättning till.
(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Men det är inte alls säkert. Det skall bli intressant att följa utvecklingen även om ordet “intressant” känns fel när två personer dött, kanske till följd av en brand.

Kanske Musk möter lite annat motstånd från myndigheter i Texas jämfört med Kalifornien. Men det är inte alls säkert.

Ytterligare en teori kunde vara att de “tryckt på fel knapp” så att de trodde att de körde på AP, men i själva verket inte gjorde det. Men Tesla loggar ju allt. Det går data till Kalifornien: föraren blinkar, föraren vrider huvudet, det spelas in video i kupén etc. Om Tesla säger att bilen kördes normalt så borde företaget ha grund för det. De omkomna måste också ha manipulerat systemet för att kunna lämna förarplatsen. (Åtminstone om den verkligen kör på AP.)

wwr: 75626499
Det finns många YouTube där man manipulerat systemet, så det går. Man lägger visst en vikt i förarsätet, gör något med ratten etc

Men Musk säger att autopiloten inte använts. Jag har inte läst om detaljerna. Men om autopiloten använts borde det synas i Teslas loggar även om den manipulerats till detta, vad jag kan förstå. Dessutom har alltså Tesla även andra kontrollsystem där man t.ex spelar in video av det som händer i kupén.

Så polisens och Musks påståenden är svåra att passa ihop. Och nu gör alltså polisen husrannsakan hos Tesla så då kanske min teori om ett reklamstunt faller bort.

Det finns ju alltid kryphål i olika uttalanden. Men polisens och Musks påståenden motsäger varandra ganska tydligt


Musk har ju flyttat till Texas. Nu får han möta deras polis. Kanske McCloud, Walker och Texas Rangers är ett hårdare släkte som vågar gå upp mot Musk 😉 … eller kanske inte …

wwr: 75638352
Det har skickats en del utredare till dödsolyckan. Transportstyrelsen NTSB, en federal myndighet för säkerhet på motorvägar utreder. Två senatorer begär utredning. (Båda demokrater trots att Musks beskyddare Jurvetson i Teslas styrelse är demokratisk givare.)

click2houston.com

theverge.com

Olycksbilen kom bara ett par hundra meter innan olyckan inträffade.
click2houston.com

Deras anhöriga säger att de skulle använda autopiloten.

“We have witness statements from people that said they left to test drive the vehicle without a driver and to show the friend how it can drive itself,” Herman added.

ndtv.com

Det är lätt att lura autopiloten till att tro att någon sitter i förarsätet. Man fäster bara en vikt på ratten. Det har testats av Consumer Reports.

The driver placed a weighted chain on the wheel to trick the car into believing a person’s hand was there and moved to the passenger’s seat.

He turned the speed dial back up when he was in the passenger seat and the car started driving with no one in the driver’s seat, the news organization reported.

thehill.com

Myndigheter utreder ett tjugotal olyckor där autopiloten kan ha varit inblandad.

Så efter husrannsakan hos Tesla så kanske vi får svar på om polisen eller Elon Musk har rätt huruvida autopiloten körde bilen när olyckan skedde.

Denna olycka får mycket uppmärksamhet liksom nästan allt som rör Tesla. Tesla har självkörning, batteriforskning, superdator, AI, accar 0-100 på 2 sek, extrem design (cybertrucken), powerwalls, solenergitak, Bitcoin, Elons Twitter, en extremt uppblåst aktiekurs, en spännande koppling till SpaceX etc etc

Men Tesla säljer mycket få bilar, färre än Volvo.

Publiciteten runt den här olyckan, liksom Teslas kraftigt uppblåsta aktiekurs skall få oss att glömma att det inte sker någon grön omställning. Det kommer inga billiga elbilar på gatan.

Teslas aktiekurs hålls förmodligen uppe på konstgjord väg för att få oss att tro att en grön omställning är på gång. Men det finns inga tecken på det. Biden gav nyligen tomma löften.

Teslas höga aktiekurs och hårda bevakning i media bidrar, i Sveriges fall, till att EU sannolikt kommer att försöka plocka av oss ännu mer pengar snart med klimatet som förevändning.

Teslas aktiekurs och publicitet ingår i en amerikansk attack mot de europeiska länderna. EU ingår i attacken. Vi skall inbillas att tro att en grön omställning är på gång. Men det stämmer inte. Politikerna ställer inte billiga elbilar och billig laddning på gatan.

Cont’d: Musk refugee in Texas

wwr: 75643341
Nyheten om olyckan visar hur man skapar uppmärksamhet runt Tesla utan att ha något större reklamkonto. Man sprider bl.a oklara uppgifter som skapar debatt.

De första uppgifterna sade att det tog 4 timmar att släcka branden. Senare har brandkåren sagt att det tog några minuter.

Huruvida det går att använda autopilot på den aktuella vägen (utan filmarkeringar) är inte helt klarlagt. Vissa uppdateringar klarar visst det och vissa inte. Det debatteras i alla fall. Polisen verkar tro att det går.

Elon säger att autopilot inte använts, polisen tror starkt på motsatsen.

Sedan vevas detta i media. Tesla har så mäktiga backare att företaget inte behöver något reklamkonto. Den 8 maj är Elon värd för Saturday Night Live. Vem behöver reklamkonto då?

Allt görs för att dölja att Tesla säljer färre bilar än Volvo och främst är kända för bling som AI, autopilot, vansinnesaccelration, extrem design som cybertrucken, Bitcoin, Elons tokiga Twitter och hans koppling till rymdfärder.

wwr: 75649275
Krösus Sork: 75647933
ZEV är ett Kalifornien-initiativ. Tror du Tesla hade funnits idag om de inte kunnat sälja reg. credits till andra bolag? Hur hade det påverkat kursen, upp eller ner?

Vidare var Kalifornien tidigt ute (kanske först) med statliga subventioner för bilköpare och med tanke på att nästan hälften av alla teslor säljs i Kalifornien tycks det vara skapligt effektivt.

Nej, Tesla var ett undantag.
cnbc.com

Jag tror du har rätt. En konflikt mellan Musk och kaliforniska myndigheter kan vara konstruerad. Nu kan det handla om att försöka sprida den liberala västkustkulturen till det konservativa Texas.

Det gamla flyktingtrixet dyker ofta upp i nya skepnader. Musk måste “fly” från det taskiga Kalifornien. “Snälla Texas kan inte ni ta emot mig.” Nu har texasborna fått en afrikansk flykting på halsen. Och hur det slutar när man tar emot afrikanska och andra flyktingar det vet vi svenskar. Bye bye Texas.

Då passar olyckan fint in. Den råkar hända i Musks nya hemstat. Två vita gubbar gör något dumt. Trots att press och myndigheter vanligen stöder Tesla blir det nu stort pådrag och krav på utredning. Spinnet runt olyckan hjälper till att jobba in den liberala kulturen med Musk och Tesla när man skall attackera Texas.

wwr: 75650795
Sonnenwende: 75649951
Man ”flyr” till Texas pga betydligt lägre skatter och ett bättre fungerande samhälle och lägre kostnader.
Kalifornien klarar inte ens av att hålla eltillförseln igång 24/7 året runt. Anledningen är satsningen på bluffen med ”fossilfria bränslen” exklusive kärnkraft.
När liberalernas drömsamhälle går i uppfyllelse så vill inte finansiärerna vara kvar.

Jag tror företag som SpaceX och Tesla klarar sin egen försörjning. Skall han pendla från Austin till SpaceX/Hawthorne nu?

Han får vara försiktig med vad har röker i alla fall. Innehav kan ge ett halvår. Och Grimes lär väl inte få så många gig där?

Spoiler:
Det är inget större fel i att röka på ibland eller spela konstig musik. Men det kaos som liberalerna sprider är en förutsättning för att odemokratiska krafter skall kunna ta över.

Detta kopplas alltså till aktiekursen genom att kursen hålls uppe med artificiella medel. Sedan används företaget och dess högste hashrökare för att sprida kaos och gröna drömmar. De senare kommer troligen att användas av EU för att komma över mer av våra pengar. Skall man förutsäga aktiekursen skall man, som många i tråden skrivit, glömma traditionella analysinstrument. Med dessa så stinker TSLA. Man måste utgå från vilken politisk effekt företaget har i att sprida grön och liberal kultur för att bedöma företagsvärdet.

wwr: 75651150
Kulturmarxist: 75650975
Herr Shorter. Musk har rökt en gång på Youtube och alla kan se hur jävla tafatt han var med jointen och nervöst fråga “is this legal”? Han drog inte ens ett halsbloss. Ang Grimes så är hon svinrik på alldeles egen hand med att sälja bla NTF-kryptovaluta. Hon tjänar mer Dogecoin per dygn än vad du har hårstrån på kroppen. Grimes tjänar sannolikt mer på krypto på ett dygn alldeles själv än vad du tjänar på ett år. – Herr Shorter

Du rantar i alla fall på ett trevligt sätt 😀

Jag säger inte att man skall korta Tesla. Så länge Musk och Tesla kan ligga i fokus och sprida kaos och gröna drömmar så kommer “woke billionaires” att hålla dem och aktiekursen under armarna. (Liksom med Grimes och Paris Hiltons anskrämliga NFTs.) Jag vet inte vilka billionärerna är, men typ Soros och Stefan Persson eller många andra. Eller Nike-nissarna. Texas-senatorn Cruz (R) skrev att Nike bara vill sälja skor till de som hatar den amerikanska flaggan. Välkommen till verkligheten Elon, välkommen till Texas.

Sonnenwende: 75652348
De drar [från Kalifornien] för skatten som är förhållandevis hög i CA, sen att staten är en Woke skitstat gör inte skatteviljan högre.

wwr: 75653976
Kulturmarxist: 75653133
Då FSD/Dojo utvecklat sig så snabbt börjar Tesla sälja “subscriptions” redan i Maj. FSD är en tjänst man prenumererar på. En FSD bil kommer att kosta 10 000 dollar mer än en vanlig och man skall prenumera på tjänsten. Månadsavgift – Det är nu pengarna/krypto sprutar in. Sannolikt godkänns även en kryptovaluta. Det är bara en tidsfråga. – Elon har ingen lust att “växla pengar/valutor i medeltida omoderna förlegade banksystem” Att Tesla kommer att hålla på och bolla med japanska Yen, Dollar, skr, rupier, Euro, nkr, Yuan, pesetas etc etc etc via ett medeltida bankväsende. – Aint gonna happen. långsiktigt.

En inträdesavgift, en abonnemangsavgift. Varför ingen avslutningsavgift? Jag tror de skapar en betalvägg. Den som betalt dessa belopp vågar inte säga att det inte fungerar 😉

Det “gröna” Tesla kritiserades ju kraftigt för att satsa hårt på Bitcoin eftersom valutan använder lika mycket elektricitet som hela Argentina eller Norge. Inte så långt efter Sverige.

Då framställdes ett argument att detta skulle minska när alla Bitcoins blivit “minade”. Men det verkar fel. Bitcoin kommer att fortsätta dra stora mängder ström så länge valutan används. Det som drar ström är att verifiera transaktionerna (vilket även minar Bitcoin). Det kommer att fortsätta så länge Bitcoin används. Det som kan påverka energiförbrukningen är priset på Bitcoin. När kursen stiger ökar energiförbrukningen, fler dstorer minar.

Tesla är en miljöbov genom att satsa på Bitcoin.

Bitcoin uses more electricity annually than the whole of Argentina, analysis by Cambridge University suggests.

But the rising price offers even more incentive to Bitcoin miners to run more and more machines.

And as the price increases, so does the energy consumption, according to Michel Rauchs, researcher at The Cambridge Centre for Alternative Finance, who co-created the online tool that generates these estimates.

“It is really by design that Bitcoin consumes that much electricity,” Mr Rauchs told BBC’s Tech Tent podcast. “This is not something that will change in the future unless the Bitcoin price is going to significantly go down.”

bbc.com

Stygotius: 75662339
Utan försäljning av skattekrediterna (518 MUSD) förlorade Tesla alltså 80 MUSD detta kvartal. Tar du dessutom bort YOLO-tradesen i krypto (sålt för 272 MSUD, vinst 101 MSUD) förlorade Tesla 181 MSUD detta kvartal.

Ja, det blir tydligare och tydligare att de inte kan tjäna pengar på kärnverksamheten, d.v.s biltillverkningen.. Kryptoförtjänsten om 101 MSUD är alltså mer än Tesla totalt under 14 år tjänat på att bygga bilar..

Deformerad ratt – ny uppgift i Teslakraschen
nt

wwr: 75685396
Årets trollning?

Elon Musk says no to a new Tesla PR department, doesn’t believe ‘manipulating public opinion’

reddit.com

Elon manipulerar opinionen hela tiden.

Tesla svarar inte ens på förfrågningar från massmedia. (“ingen PR-avdelning”) Alla bara läser Kung Elons Twitter.

Kulturmarxist: 75693374
Varför skall Tesla ödsla tid på narcissister från massmedia? Alla anställda skall vara direkt involverade i att förbättra produkten och inget annat. Alla andra är obsoleta. Massmedias ägare har i flera år shortat Tesla och misskrediterast Tesla och Musk. LA Times skrev en negativ artikel om Tesla varje dag i två år och allt var bara lögner. Lehman Brothers och Epstein försökte helt enkelt shorta Tesla. Sånt skall man vara obs på när man läser massmedias och deras ‘ägares “analyser” av företag och utveckling. Hedgefonder finns bara till för att förstöra företag och kreativa. Se på skräckexemplet Kalifornien och Slicon Valley. Musk vet precis vem det är som äger medierna och varför de agerar som de gör. – “ignore media”. Massmedia och banker är obsoleta idag. De behövs inte längre och det vet Musk. I bästa fall är de bara waste of time. Musk har aldrig köpt en annons på cellulosa och kommer aldrig att gynna dessa individer på något sätt heller. – Han bara ignorerar dem och det är outhärdligt för menlösa narcissister. Musks strategi är den effektivaste i världen då han enbart satsar på att ständigt förbättra produkten. Allt annat är menlöshet. Företag annonserar i medier för att de är tränade till det.

På lördag skall Elon Musk delta i Saturday Night Live. Riks-TV i USA. Här är trailern om det som HBO lagt ut.

youtu.be (slå på textningen)

wwr: 75693799
Det är lite japanskt att alla kontinuerligt försöker förbättra prestationen. Kaizen kallar japanerna det. Även Dojo är ju från Japan.

Jag tror konflikten med Kalifornien är fejkad. När globalgänget skall sprida flyktingar så kan de fejka otroliga konflikter. Se på Afghanistan-kriget. Har fortsatt 10 år efter Bin Ladens avrättning, han hade inte ens med 911 att göra heller. I alla fall saknades bevis. (Och han hittades i Pakistan, kaparna var saudier. USA hade 0 på Afghanistan men krig blev det.)

Nu skickas Musken eller snarare propagandan att förstöra Texas. Undrar om han ens flyttat dit i praktiken ännu.

Musk är inte någon naturlig programledare. Men det skall bli intressant att höra om programmet. Trailern liknade Hollywood. Kanske ingen tillfällighet. SpaceX HQ i Hawthorne ligger bara gatan ned från Hollywood.

Musk är stor men inte så mycket verkstad ännu i Tesla. Giga-Berlin verkar bli Mikro-Berlin. Få se om de alls kommer igång till juli.

Blir det Mikro-Austin också?

Youtube honest government

When introducing its plan to make electric vehicle drivers pay by the kilometre, the Victorian state government said it was about ensuring a fair contribution towards paying for road use, because they weren’t paying the fuel excise.
guardian

Rubenstein said his old Tesla, the one he sold to Dr. Varner, is the company’s fastest model. He said it’s capable of going into Ludicrous Mode, where the car can increase speeds from zero to 60 mph in under three seconds. This can easily toss occupants back in their seats.

c2h

wwr: 75721537
Mediainformationen om dödsolyckan i Houston är sparsam. Tesla säger att någon måste ha kört bilen eftersom ratten deformerats i krocken.

Hur skall vi gissa att detta tolkas till slut?

Två vita gubbar gör något dumt och manipulerar systemet (precis som Consumer Reports nyligen beskrivit) Den fruktansvärda accelerationen i Model S (0-100<3 sek) pressar "föraren" i baksätet och G-kraften gör att han inte kan nå fram och kontrollera autopiloten. Ratten deformeras i krocken av något som använts för att manipulera systemet. Elon kanske avslöjar detaljer när han är programledare i Saturday Night Live den åttonde. Tesla behöver inget reklamkonto. Media har redan börjat bearbeta Texas. click2houston.com

Waymo bäst på självkörande bilar – Tesla överlägset sämst

vb

Forget the hype, we have no idea how to reach human-like artificial intelligence
[AI]

tm

fatal crashes

guardian

Tesla stops accepting Bitcoin for payments.

wwr: 75883993
Musk är uppenbarligen helt tokig.

Do you want Tesla to accept Doge?

twitter.com

78% hade röstat ja när jag kollade

Alla kryptovalutor skadar miljön genom hög elkonsumtion. Doggie något mindre än Bitcoin. Men det leder genast till att säkerheten blir sämre. Krypto är så idiotiskt gjort att den måste ha hög elkonsumtion. Om elkonsumtionen minskar så går krypto lättare att hacka! Hackaren skall helt enkelt inte ha råd att betala lika hög elräkning som kryptos bokföring kräver.

Musk och Tesla borde helt ta avstånd från krypto om de vill ses som “gröna”.

Betyder detta tramsande att Tesla håller på att lägga ned? Det kanske inte blir några fabriker i Austin eller Berlin? Bara en teori.

wwr: 75916922
bajssprutan: 75916876
En annan assburger visar intresse för Tesla. Ingen mindre än Dr Michael Burry. Ni vet han från Big short.

Bloomberg (paywall)

Det är ändå lite yikes ändå.

—-

Skall bli intressant att följa. Är det en vit gubbe som kommer att få kortbyxor av Elon eller …

Burry tjänade pengar på att korta bostäder tidigare, som sagt.

cnbc

job230ge: 76043322
Det stämmer sådär. I nuläget finns det 2 stycken Add-ons man kan välja. “Uppgraderad Autopilot” för 40 000kr ish vilket ger bilen möjlighet att göra körfältsbyten bland annat. Sedan finns det FSD vilket kostar ungefär 80 000kr vilket ger “All funktionalitet för grundläggande Autopilot och Uppgraderad Autopilot” vilket är ganska lite funktioner utanför USA. och genom att Elon gång på gång lovat FSD “inom en snar framtid” och konstant hintat att priset kommer höjas drastiskt när fler funktioner läggs till har lett till att väldigt många har betalat stora summor pengar för att egentligen få ett helt vanligt LVL 2 system fast hiskeligt dyrt. ( motherfrunker.ca/fsd/ ) här visas en del av Elons löften angående FSD med källor. Tycker faktiskt det är dåligt att personer som betalat så mycket för en funktion som inte ens är i närheten av klar borde ha möjligheten att begära pengarna tillbaka.

wwr: 76067487
Det blev förvånansvärt tyst om dödsolyckan i Houston den 17/4. NTSB preliminär utredning verkar fastslå att autopilot inte kunde användas på vägen. Video visar att föraren vid starten satte sig i förarsätet men återfanns död, stående i baksätet. Bilen kom inte mer än 200 m innan den körde in i ett träd. Den kunde accelerera 0-100 på 2.5 sek. Ratten hade deformerats av något vid krocken. De omkomna hade sagt att de skulle spela in en video hur bilen kunde köra själv.

Man noterar att den omkomne föraren var narkosläkare. De nyheter som kommer runt Musk kan ibland verka utbildningsfientliga. Dr Michael Burry från The Big Short har nyligen kortat Tesla och riskerar få bära kortbyxor. Elon har tidigare sagt att han tycker att det finns för många MBA vid amerikanska företag.

Förmodligen har de två vita gubbarna gjort något dumt och manipulerat systemet. Föraren kan på något sätt ha pressats tillbaka i baksätet av accelerationen och förlorat kontrollen.

Det är naturligtvis också möjligt att framdörrarna låst sig och föraren försökt krypa ut genom en bakdörr men bränts inne.

Men exakt vad som hänt står fortfarande oklart. Konstigt att nyheten dog så tvärt. Polisen gjorde husrannsakan hos Tesla, bl.a. Obduktionsresultaten okända.

Vi får se vad de slutliga utredningarna kommer fram till.

google.com

wwr: 76100820
Det här verkar gälla vinsten för Q1

Vinst $600 miljoner, varav $500 milj kom från krediterna.

83% av Teslas vinst kom från de krediter som i slutändan bensinbilsköpare måste betala.

Tesla (ticker: TSLA) sold more than $500 million in regulatory credits in the first quarter and generated just under $600 million in operating profit. Excluding the credits, Tesla only eked out a small operating profit.

google.com

wwr: 76472431
LarryLarry: 76472261
Får inte läsa artikeln, men det låter som att du kör det vanliga larvet – någon påstår något så du säger att det har hänt?

Stämningar är skitsamma, däremot vore själva olyckan intressant om rätten kommer fram till att det gick till så som du beskriver. Vilket dock är extremt otroligt. Bilen är väldigt defensiv mot ett flertal saker i din beskrivning, inklusive både linjeöverskridande och fartförändringar som inte människor uppfattar. Så för att det du beskriver ska hända krävs det att safety är av (d.v.s. trasig). På ett sätt som på något vis även stoppar bilen från att fatta det. Så vem vet, men njah..
—-

Ok jag missade betalväggen. (Den är skyhög med tanke på värdet av innehållet – 25 öre (cent) i veckan under provperiod.)

Tesla Says Autopilot Makes Its Cars Safer. Crash Victims Say It Kills.

A California family that lost a 15-year-old boy when a Tesla hit its pickup truck is suing the company, claiming its Autopilot system was partly responsible.

Benjamin Maldonado and his teenage son were driving back from a soccer tournament on a California freeway in August 2019 when a truck in front of them slowed. Mr. Maldonado flicked his turn signal and moved right. Within seconds, his Ford Explorer pickup was hit by a Tesla Model 3 that was traveling about 60 miles per hour on Autopilot.

A six-second video captured by the Tesla and data it recorded show that neither Autopilot — Tesla’s much-vaunted system that can steer, brake and accelerate a car on its own — nor the driver slowed the vehicle until a fraction of a second before the crash.

At least three Tesla drivers have died since 2016 in crashes in which Autopilot was engaged and failed to detect obstacles in the road. In two instances, the system did not brake for tractor-trailers crossing highways. In the third, it failed to recognize a concrete barrier. In June, the federal traffic safety agency released a list showing that at least 10 people have been killed in eight accidents involving Autopilot since 2016. That list does not include the crash that killed Jovani Maldonado.

Several lawsuits have been filed against Tesla just this year, including one in April in Florida state court that concerns a 2019 crash in Key Largo. A Tesla Model S with Autopilot on failed to stop at a T intersection and crashed into a Chevrolet Tahoe parked on a shoulder, killing Naibel Leon, 22. Another suit was filed in California in May by Darel Kyle, 55, who suffered serious spinal injuries when a Tesla under Autopilot control rear-ended the van he was driving.

“The police faulted the Tesla driver — not the car — for his inattention and his driving at an unsafe speed,

The video saved by the car Mr. Yalung was driving shows it passing vehicles on the right and left. Four seconds before impact, Mr. Maldonado turned on his blinker. It flashed four times while his Explorer was in its original lane. A fifth flash came as his truck was straddling the lanes.

In most of the video, the Tesla maintained a speed of 69 miles per hour, but just before impact it briefly increased to 70 m.p.h. then slowed in the final second, according to data from the car.

Autopilot might have failed to brake for the Explorer because the Tesla’s cameras were facing the sun or were confused by the truck ahead of the Explorer. The Tesla was also equipped with a radar sensor, but it appears not to have helped.

“A radar would have detected the pickup truck, and it would have prevented the collision,” Mr. Rajkumar said in an email

—-

nytimes.com

imgur.com
—-

wwr: 76558050
Nu hittade jag testen från i maj som menar att Tesla ligger absolut sist vad gäller självkörande bilar.

Waymo bäst på självkörande bilar – Tesla överlägset sämst
—-

vibilagare.se
—-

wwr: 76565361
Eftersom radar varit på tapeten kan man läsa detta

A radar would have detected the pickup truck, and it would have prevented the collision,” Mr. Rajkumar said in an email

nytimes.com

(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Utan att ha några djupare kunskaper om detta så är jag helt övertygad om att radar i vissa lägen kan ge unik och ovärderlig information. T.ex om kamerorna feltolkar något. En klassiker är denna där kamerorna visst trodde lastbilen var ett moln, vad jag minns. (… uppdatera programvaran: om den vita blobben är fyrkantig, bromsa, den är EJ ett moln)
youtu.be
Min gissning är att med radar hade olyckan undvikits. Likaså med lidar.Speciellt i dimma eller mörker, förstås.
—-

wwr: 76586133
Har alltså Tesla plockat bort radarn? En framåtriktad radar är väl det enda som med säkerhet skulle kunna slå till bromsarna i en nödsituation med risk för krasch? Det är också enkelt, billigt och innefattar väl beprövad teknik.

Är Tesla inte kloka eller har jag missuppfattat något?
—-

wwr: 76587655
wwr: 76586133
Har alltså Tesla plockat bort radarn? En framåtriktad radar är väl det enda som med säkerhet skulle kunna slå till bromsarna i en nödsituation med risk för krasch? Det är också enkelt, billigt och innefattar väl beprövad teknik.

Är Tesla inte kloka eller har jag missuppfattat något?
—-

Mackan70: 76586493
Nej, du har förstått det hela korrekt
—-

Krösus Sork: 76587329
De har också ett gäng ultraljudssensorer som torde kunna upptäcka en del hinder. Jag vågar inte svara för hur precisa dessa sensorer är, men en bergvägg lär de ta.
—-

Ja, det är intressant. Men just stillastående hinder är tydligen bland de mest svårbedömda, huruvida de befinner sig på eller brevid vägbanan. (T.ex bara i en kurva.) Jag gissar att ultraljud har sämre upplösning och räckvidd.(Kanske skrämmer de några älgar eller hundar på flykten?) I vilket fall verkar det extremt märkligt att ta bort radar som är något billigt och beprövat.

wwr: 76565361
Eftersom radar varit på tapeten kan man läsa detta

“A radar would have detected the pickup truck, and it would have prevented the collision,” Mr. Rajkumar said in an email

nytimes.com

(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Utan att ha några djupare kunskaper om detta så är jag helt övertygad om att radar i vissa lägen kan ge unik och ovärderlig information. T.ex om kamerorna feltolkar något. En klassiker är denna där kamerorna visst trodde lastbilen var ett moln, vad jag minns. (… uppdatera programvaran: om den vita blobben är fyrkantig, bromsa, den är EJ ett moln)
youtu.be
Min gissning är att med radar hade olyckan undvikits. Likaså med lidar. Speciellt i dimma eller mörker, förstås.
—-

Det kanske är lite tillspetsat. Men man kan undra om Tesla medvetet sprider kaos, död och förintelse genom att plocka bort det kanske mest uppenbara systemet för en självkörande bil: en framåtriktad radar som bromsar vid hotande krasch.

Jag menar att globala aktörer, vare sig det gäller Tesla eller EU, arbetar med kaos och förstörelse, ofta inlindat i gröna fabler.
—-

wwr|76676455 wrote:
EU standardiserar allt för att ta åt sig inflytande. Det enda som stoppar dem är när folk skrattar ut dem. Därför togs t.ex gurkböjningsdiktatet bort. Då krävdes att prima EU-gurka bara fick böja 10 mm per 100 mm längd. Men t.o.m. Bryssel gav upp det.

EU lägger sina näsor i allt som går, men de har inte lyckats ordna laddning på ett enkelt sätt som passar alla EV vid Europasemester. Detta visar att “klimatkrisen” bara är uppfunnen för att försöka erövra makt och pengar. Hade EU och andra på allvar försökt sänka CO2 hade Tesla och de övriga självklart kunnat samarbeta om laddning för länge sedan.

Bankkonsulten|76677398 wrote:
Det är bara en charad som du säger. Hade EU brytt sig på riktigt hade de förbjudit länder att stänga fungerande kärnkraftverk, subventionerat byggnationen av nya samt stoppat Northstream och nya tyska kolgruvor. Istället lyssnar Tyskland precis som i Sverige för mycket på sitt “miljöparti” och lägger ner sina kärnkraftverk i förtid och importerar rysk gas istället.

wwr: 76679815
Det skall bli intressant att se vinsten för Q2. Giga Berlin fortsätter släpa efter, lär inte öppna i år. “Läckta” bilder visar hur man provkör lackmaskiner på “dummykarosser”. En del tror att Giga Austin kommer att producera Cybertruckar i år. Jag är tveksam.

Det som talar för aktiekursen är att hela systemet är riggat, som Trump sade. Jag menar att mycket tillrättaläggs för Musk. Han får inte förlora, verkar det som. Nyligen genomförde miljardärerna Branson och Bezos var sin raketuppskjutning. Båda följde med raketerna och kvalificerade sig för att nu kunna kalla sig astronauter. Men det blev för mycket för de korrumperade amerikanska myndigheterna eftersom Elon Musk inte flugit i rymden. Så omedelbart ändrade myndigheterna kraven (vilket inte gjorts på länge) för vem som får kalla sig astronaut och det är inte längre säkert att Branson och Bezos är kvalificerade.

När systemet är så kraftigt riggat fördel Musk så kanske aktiekursen består ett tag till.
—-

wwr: 76715995
Kulturmarxist: 76711455
Amazon gick helt utan vinst i nästan 20 år. Long Term investement. All vinst lade Amazon på att roffa åt sig marknadsandelar. Först dödade de hela bokhandeln. Först när de lagt ett monopol åp näthandeln så bjöd de in andra företag att sälja på deras plattform. Teslas vinst idag går direkt i forskning, ökad produktion och utveckling. Inte ens en enda krona läggs på reklam.
—-

Du glömde Elons giga-bonusar. Dem kan han kanske ha nytta av nu om han åker på att betala skadestånd för rufföretaget SolarCity som Tesla köpte av Elons kusiner.

Processer och andra motsättningar samlas runt Elon.

En politiker gav stöd till Bezos för att bygga fler månlandare. Nu bjuder Bezos under Musk i de projekten. FSD-dödsfallen börjar nå domstolarna. Giga-Berlin möter byråkratin. SpaceX agerar oljebolag och processar om rättigheter att borra upp metan ur marken till sina fossil-raketer. Elon, hur går det nu? 😉

Fresh off their defeat at the Berlin-Brandenburg Higher Administrative Court (OVG) earlier this month, the Brandenburg Nature Protection Association (NABU) and the Green League are taking yet another stand against Tesla’s Gigafactory Berlin.
—-

teslarati.com

Det globala systemet vill inte prestera, bara lägga på locket.

Om jag förstått Q2 bokslutet rätt så gick väl hela vinsten till att betala tillbaka lån de fått av Obama och andra? Hur ser rörelsekapitalet ut för Tesla? Har de råd att försätta utveckla och investera?
—-

wwr: 76773045
I Australien (Victoria) lägger man EXTRA vägskatt på elbilar eftersom de inte betalar bensinskatt.

Victorian owners of electric cars and other zero-emissions vehicles will be required to pay a road-user tax of 2.5 cents per kilometre driven from 1 July 2021 – and the precedent could trigger other states to follow.

The charge amounts to $375 a year based on the national average distance travelled of 15,000km, or just $125 a year for vehicles that travel 5000km a year.

The Victorian Government argued the road-user charge needed to be introduced because zero emissions vehicles avoid fuel excise, a large portion of which goes towards roads.
—-

drive.com.au

Det är som det stått i de senare inläggen. Klimat och EV är bara en del i den Stora Gröna Giga-Bluffen. I Europa handlar det om att ge all makt till EU.
—-

wwr: 76791500
Musk är en ren skojare. Han lurar folk att köpa bilar som han påstår själva skall köra taxi förarlöst och tjäna in pengar till bilägaren. Det skulle ha varit klart förra året. Det kommer inte att finnas på minst 20 år. Förmodligen ännu mycket längre fram med Teslas kamerametoder.

Här säger han att Starlink skulle fungera i Afrika i början på 2021!

Hopefully start serving Africa early next year
—-

twitter.com

Starlink fungerar förmodligen ingenstans. Allra minst i Afrika. Satelliter och mottagare påstås vara färdiga. Men det sker ingen marknadsföring. Det är helt tyst från Musk. Det funkar förmodligen inte.

Självklart skall man hela tiden ompröva den bild man har. Men jag anser att Musk allt mer liknar en skojare som använder fördröjningstaktik. Det mesta man läser i denna tråd är vad som påstås kommer att hända i framtiden.

Det enda nya med Musk är att SpaceX landar raketsteg. De skickar dessutom upp astronauter men det har gjorts sedan 60-talet.

Musks skojerier kommer att falla tillbaka på TSLA-kursen.
—-

wwr: 76798607
Australiska Denholm har tidigare suttit i styrelsen för något dotterbolag till Telia.

Hon beviljade att Musk personligen skulle stå för ansvarsförsäkringar till de övriga direktörerna. Aktieägarnas revisorer föreslog att vägra henne återval för detta eftersom styrelsen blev beroende av Musk. Möjligen är det något som Musk kan trilla dit på i SolarCity-härvan som mycket handlar om styrelsens oberoende. Men jag vet inte om tiden stämmer.

Ungefär så kommer jag ihåg det. Detaljer kan vara fel.

Pressure is rising on Tesla’s Aussie chairwoman after insurance deal with Musk
—-

macroaxis.com
smh.com.au[/url]
—-

Kulturmarxist: 76844770
Det har varit ett viktigt stort möte om el-bilar i Vita Huset och Biden bjöd in alla U T O M Tesla. – Aldrig har det varit så tydligt att GM, Ford etc är desperata och behöver bidrag och de drömmer nog om att sänka Elon som ständigt påminner dem om deras egen inkompetens, tröghet, byråkrati och konservatism. Nu behöver de “fuska och mobba” för att kunna vinna/överleva.

– Helt otroligt egentligen. – Så oförskämt och fegt av alla som deltog i mötet. Detta kommer de/USA att få skit för av Musk. Musk glömmer aldrig. “Never bet against Musk”. – Musk är fullt kapabel att flytta befinjtliga och planerade fabriker till en annan kontinent. Se tex på PK- Kalifornien.
—-

wwr: 76845108
Det var ju fler som inte blev inbjudna. Ofta är ju dessa möten symbolåtgärder. Tvärtom gynnas ju Tesla av amerikanska myndigheter. De får säja “credits” till andra biltillverkare. Teslas senaste rapporterade vinst användes mycket till att betala tillbaka lån de fått av bl.a Obama/Biden. Musk kom in i raketbranschen genom att Obama/Biden lade ned rymdfärjorna. Musks beskyddare Jurvetson donerade till Obama redan innan han blev president.

Jag gissar att Tesla inte bjöds in för att försöka maskera kopplingarna till demokraterna.

bloomberg.com
—-

wwr: 76971319
Tesla hade tydligen “AI-dag” igår. Elon sade att Tesla bygger en människoliknande robot som skall utföra tråkiga göromål.

Det han beskriver kommer inte att finnas tillgängligt inom minst 20 eller 50 år, anser jag. Elon säljer drömmar.


Elon Musk says Tesla is building a humanoid robot for ‘boring, repetitive and dangerous’ work

“It’s basically going to start dealing with work that is boring, repetitive and dangerous,” Musk said of the Tesla (TSLA) robot. “What is the work that people would least like to do?”

The robot will have a screen positioned where a human face would be to display “useful information,” Musk said.

Musk described the robot as an extension of Tesla’s work to build self-driving vehicles. The robot will use the same computer chip, and navigate with eight cameras, no different than Tesla’s vehicles.

Musk said the robot will stand 5 feet 8 inches high, weigh 125 pounds, be able to carry 45 pounds and move as fast as 5 miles per hour.

“Can you talk to it and say, ‘please pick up that bolt and attach it to a car with that wrench,’ and it should be able to do that,” Musk said. “‘Please go to the store and get me the following groceries.’ That kind of thing. I think we can do that.”

Musk said Tesla would start by giving the robot five fingers on each hand, but that might change.
—-

cnn.com
—-

job230ge: 76972092
Återigen en “xxxx-day” från Tesla där inget färdigt visas utan endast drömmar om framtiden med vaga tidslinjer. Att någon som helst trovärdighet läggs i Musks lovord känns konstigt med tanke på att alla tidslinjer givna vid dessa tidigare “Battery-Day, Autonomy-day, CT, Semi, roadster osv osv.” har varit katastrofalt dåliga. Semi lovades leverans 2019, skjuts ständigt fram och lovas numera 2022. LVL-5 FSD feature complete med över 1 miljon Robotaxis lovades till 2020. Tesla är på Lvl 2 i dagsläget med 0 robotaxis. 4680 inhouse produktion med 100 Gwh år 2022 är också helt ur bild. Cybertruck är nu också försenad till “någon gång 2022”.

Att efter allt detta kasta ut en människa i en pyjamas dansande som ska likna en robot och sekten kallar detta för att Tesla är ledande i branschen och att företag som Boston Dynamics mm kommer konka pga detta är så absurt, men allting för aktiekursen i guess.
—-

wwr: 76972912
Tesla är en av de främsta företrädarna för den Stora Gröna Bluffen. Man har diktat samman en kris, klimatet, som kräver att vi alla måste underkasta oss en global regering som skall ordna vädret åt oss.

Men inget görs. Man bara sätter upp målsättningar. Detta har skett sedan 70-talet. (Men då skulle det bli kallt istället för varmt.)

Tesla bygger på Elons drömmar. Nu har man börjat bygga en människoliknande robot som ännu inte presterat något. Men massmedia skriver om vad som kommer att ske. Media försöker på samma sätt som med klimatet få diskussionen att handla om gissningar inför framtiden, inte om vad som sker nu .

Är det någon som kräver att något skall göras nu, ungefär som Greta “the real zero, now” Thunberg, så stämplas de som avvikande, genom att hon t.ex påstås ha Aspergers syndrom. Samma gäller Assange (Asperger) när han lägger fram bevis om USA:s krigsbrott. Därför regnar det diagnoser nu, t.o.m. Elon själv (Asperger) och elitgymnasten Biles (ADHD-medicinerar) för att ta några aktuella exempel.

Man måste fokusera mycket mer på vad som sker nu, vad som verkligen uppnåtts, istället för att gissa om framtiden eller diskutera de personer som framför olika ståndpunkter.
—-

wwr: 76975474
En människoliknande robot som hämtar paket på ICA!

Musk bara driver med oss.

Den dagen sådana robotar existerar eller bilar kan köra själva genom att bara titta på kamerabilder så kommer naturligtvis tekniken att transportera paket och människor på helt andra sätt som vi inte kan föreställa oss ännu. Kanske roboten skall köra bilen också?

Lite som en hi-tech människoliknande robot som tvättar kläder i en tvättbalja istället för att använda tvättmaskin. (Det går säkert att komma på roligare exempel.
i1.wp.com
—-

wwr: 76975747
Man får fråga specialister som sysslar med utveckling av pakettransport. Den Djävulske Jeff ligger förmodligen närmare med automatiserade drönare, gissar jag.

Experterna kommer i alla fall inte att svara en människoliknande robot som frågar oss om SMS-koden, lånar vår legitimation och knatar ned på ICA
—-

panchoo: 76975115
Han tänker mer åt hållet typ en “robot-butler”, dvs underlätta med grundläggande saker på individnivå. Hämta ett paket från ICA, bära säckar från garaget etc. Jag tror att visionen är åt det hållet.

Industrirobotar har existerat länge och fortsätter att utvecklas. Tror inte att ambitionen är att konkurrera med sånna.
—-

wwr: 76975474
En människoliknande robot som hämtar paket på ICA!

Musk bara driver med oss.

Den dagen sådana robotar existerar eller bilar kan köra själva genom att bara titta på kamerabilder så kommer naturligtvis tekniken att transportera paket och människor på helt andra sätt som vi inte kan föreställa oss ännu. Kanske roboten skall köra bilen också?

Lite som en hi-tech människoliknande robot som tvättar kläder i en tvättbalja istället för att använda tvättmaskin. (Det går säkert att komma på roligare exempel.
i1.wp.com
—-

SolarCity

raskens: 77021844
Mera analyser om Musks rättegång. Inslaget är rätt så antimuskfärgat men det är formellt korrekta uppgifter han tar upp. Det är många saker han gjorde utan styrelsens godkännande, bl a att officiellt ändra sin titel till Technoking. Han har gjort så många saker utan styrelsens kännedom att om styrelsen ville skulle dom har tonnvis av bevis för att kicka han på 1 sekund -om dom ville. Dom har bra hållhakar på han.

youtube.com

En stor del av rättegången så vägrar Musk svara på frågor och kommer enbart med elaka kommentarer och förnedrar advokaten. Han vägrar att acceptera rätten uppenbarligen. Han slingrar sig betydligt värre än Trump. Frågan om den taktiken kommer löna sig i slutändan:
youtu.be
—-

wwr: 77022297
Otroligt kaxiga svar. Dessutom mycket rappare än Musk brukar svara. (Har han fått frågorna innan?). I rättegången om när han kallade dykaren “peddo” frågade han också motparten om den var “a happy person”.
Musk har mäktiga beskyddare. Han kan göra vad som helst. De vill förmodligen att han förnedrar myndigheter. (Fast nu kanske det var aktieägarnas advokat?) Musk är läckrast. Det är budskapet.

—-

wwr: 77025204
Jag menar ju att juryn styrs av mycket starkare krafter än vad som sker i domstolen. Man verkar vilja ge Musk en scen att spela ut en överlägsen attityd.

Snyggt att du hittade utdragen. Har man bara vågat lägga ut detta på YT? Finns det inga domstolsutdrag?
—-

[Elon Musk Delaware trial SolarCity trial]

Elon Musk testifies to defend Tesla’s $2.6 billion acquisition of SolarCity in shareholder lawsuit
PUBLISHED MON, JUL 12 202111:05 AM EDT

cnbc

wwr: 77025204
Jag menar ju att juryn styrs av mycket starkare krafter än vad som sker i domstolen. Man verkar vilja ge Musk en scen att spela ut en överlägsen attityd.

Snyggt att du hittade utdragen. Har man bara vågat lägga ut detta på YT? Finns det inga domstolsutdrag?

Edit
I ft stod det att Musk kallat advokaten “a bad human being … mentored by criminals … I have respect for this court but not for you … I think I’m funny” men det verkar ha varit ett märkligt vittnesmål där Musk dominerade advokaten.
—-

raskens: 77027277
Här finns alla offentliga handlingar om rättegången: plainsite.org

Musk har onekligen ett Gudskomplex och psykopatiska drag. Man kan säker ha avvikande åsikter i styrelsen så länge det rör småfrågor men har man avvikande åsikter om större frågor så kommer man att möta en tvättäkta psykopat. Alla i ledningen gick med på en förlikning och betalade för att slippa rättegång, utom Musk som går all in.

Jag är inte så konspiratorisk lagd, Musk kan mycket väl förlora rättegången och kanske få betala nån miljard i skadestånd. Han har råd och kommer att använda det till sin fördel mot dom som går emot honom. Det är är singnalstyrka värd namnet. För honom kan det vara en merit att förlora. Den religiösa kulten kommr stärkas.
—-

transcripts

raskens: 77121552
Musk verkar inte ha koll på Tesla, man får känslan han är ett vuxet barn som leker och det finns andra som drar i dom verkliga trådarna.
www.youtube.com

—-

wwr: 77026328
wwr: 77025204
Jag menar ju att juryn styrs av mycket starkare krafter än vad som sker i domstolen. Man verkar vilja ge Musk en scen att spela ut en överlägsen attityd.

Snyggt att du hittade utdragen. Har man bara vågat lägga ut detta på YT? Finns det inga domstolsutdrag?

Edit
I ft stod det att Musk kallat advokaten “a bad human being … mentored by criminals … I have respect for this court but not for you … I think I’m funny” men det verkar ha varit ett märkligt vittnesmål där Musk dominerade advokaten.
—-

Elon är ett riktigt globaltroll. Han tråkar stjärnadvokaten.

Det är bara troll som styr världen nu. Från Bidens fejkade demens och nedåt. Ring banken eller Telia så försöker de bara driva med en, precis som Internettrollen. Det globala systemet och EU bygger på kaos, konflikt och isolering. Det är viktigare för storföretagen att hålla konflikter gående i samhället än att lösa problem eller attrahera kunder.

Elon använder exakt samma trick som Internettrollen. De struntar i sakfrågan och hoppar bara på den person som lägger fram kritik mot EU, tidningar, storföretag eller andra delar av det globala nätverken.

On the stand in the Delaware courthouse, Musk personally attacked the attorney cross-examining him, the prominent plaintiffs’ lawyer Randall Baron of Robbins Geller Rudman & Dowd, saying: “I think you are a bad human being.”

Musk added that he had “great respect for the court, but not for you”.

Musk rarely gave brief responses, apparently irritating Baron,

—-

ft.com

Det är naturligtvis ingen liten firma som går upp mot Tesla. Här är deras egen uppfattning om sig själva.

Robbins Geller Rudman & Dowd LLP is one of the world’s leading complex class action firms representing plaintiffs in securities fraud, antitrust, breach of fiduciary duty, consumer fraud, and privacy cases. With 200 lawyers in 9 offices, the Firm’s attorneys have obtained many of the largest securities, antitrust, consumer, and privacy class action recoveries in history, including the largest securities class action recovery ever – $7.2 billion – in In re Enron Corp. Sec. Litig. Robbins Geller is ranked #1 on the 2020 ISS Securities Class Action Services Top 50 Report for recovering $1.6 billion for investors last year – more than double the amount recovered by any other securities plaintiffs’ firm. Please visit rgrdlaw.com for more information.
—-

Finns det verkligen inga “transcripts” från när Elon spelar pajas?

Musk gave lengthy responses to yes-or-no questions during the trial at Delaware’s Court of Chancery, frustrating the plaintiffs’ lawyer, Randall Baron, who told Musk he was holding up the trial,

Musk told Baron that some of his questions were “really tricky and deceptive

You were mentored by criminals, then continued to be mentored by criminals,” Musk told Baron,
—-

businessinsider.com
—-

wwr: 77027587
Bra att du hittade dokumenten, tack. Jag skall kolla så snart jag kan. Musk kan mycket väl få betala något. Kimbal, Jurvetson och andra ingick förlikning. Så Musk kommer knappast att vinna detta helt rent.

Men i media presenteras Musk på ett extremt postivt sätt. Många, speciellt unga, ser upp till honom. Och i vad som skildras i tidningarna så uppträder han som ett troll. Han svarar inte rakt på advokatens frågor utan hoppar på advokaten personligen.

Det är en sådan värld man bygger upp nu. De globala nätverken och EU kan inte styra länder om inte befolkningen ligger i inbördes strider. Därför skall vi lära oss att göra som “idolen” Musk: Om någon kritiserar oss skall vi bara försöka hoppa på den personen personligen och inte försöka lösa situationen i samförstånd.
—-

wwr: 77029340
Kulturmarxist: 77028966


Finns det folk här som tror att Tesla går bättre UTAN Musk?

—-

Inte Giga-trollet Musk själv i alla fall 😀

I tried very hard not to be the CEO of Tesla, but I have to or frankly Tesla is going to die,” Musk said, according to Bloomberg. “I rather hate being a boss. I’m an engineer.”
—-

businessinsider.com
—-

The Solar City trial seems oriented towards proving the greatness of Musk. It is centered around how Muskk controls the board and ver little is said about the poor company Musks cousins founded and the loss the shareholders made by buying it.

[Musk Tesla SpaceX grants]

A 2015 Los Angeles Times investigation estimated that Tesla, SolarCity, and SpaceX had together benefited from “$4.9 billion in government support.” That included, for example, a $465 million low-interest loan from the Department of Energy in 2010 that helped Tesla ride out the effects of the Great Recession.

nr

wwr: 77114173
Är elvägar bara någon ny ploj för att försöka inbilla oss att en grön omställning håller på att ske så att vi skickar våra pengar till EU eller är det något som kommer att påverka hur trafiken energiförsörjs? Är det någon variant på tåg eller det klassiska kommunistpåfundet “trolleybus”?

Jag lägger artikeln här eftersom vi brukar diskutera energi ur ett bredare perspektiv. Detta har vi inte hört från Tesla som anses “ligga i framkant” och hantera energi på ett brett sätt.

Som vanligt handlar de gröna nyheterna om vad man påstår kommer att ske, inte vad som sker. Gröna nyheter skall genomföras om 5-10 år, men Nord Stream bygger man nu.

Sverige på väg att bli först med elvägar

Men det finns starka regionala intressen för elvägar från såväl transportköpare, åkerier och andra aktörer, framhåller en optimistisk Tomas Eneroth.

– Det här kommer ändå att rulla ut ganska snabbt.

—-

www.aftonbladet.se
—-

wwr: 77206942
MahaNakhon: 77206902
Är det inte så att Tesla batterier är egentligen Panasonic (Matsushita Electric) batterier?


—-

Jo, det har avhandlats tidigare i tråden.

Men Teslas batterier är mycket bättre … i pressen, i framtiden, i Elons skalle, i fantasin.
—-

Emma77Linn: 77219387
Det där är ju ganska felaktig, eller va ja menar är att dom förstår ju inte att det Musk säljer är löften, drömmar och förhoppningar. och han levererar hela tiden. Faktiska produkter är helt enkelt inte alls det han säljer utan känslan av att det kommer bli bättre och de som lyssnar tillhör en utvald elit, som kommer bli rika. Många behöver den känslan, att allt kommer bli bra och att du är smart.
—-

wwr: 77255299
Jag tror inte detta varit med i tråden. I mars i år beordrade myndigheten U.S. National Labor Relations Board Musk att ta bort sitt Tweet från 2018 där han hotar fackföreningsanslutna arbetare med att inte ge dem aktieoptioner.

Tesla CEO Musk’s anti-union tweet from 2018 must be deleted: U.S. labor board

Tesla Inc Chief Executive Officer Elon Musk’s 2018 tweet threatening employees would lose their stock options if they formed a union was illegal and should be deleted, the U.S. National Labor Relations Board said on Thursday.
—-

www.reuters.com
www.cnbc.com

Nothing stopping Tesla team at our car plant from voting union. Could do so tmrw if they wanted. But why pay union dues & give up stock options for nothing? Our safety record is 2X better than when plant was UAW & everybody already gets healthcare
—-

twitter.com

Det är tyvärr något centralt med Musks verksamhet, enligt min uppfattning. Musk framhålls i media eftersom storföretagen försöker ta över makten i världen bl.a genom att fackföreningar och nationella politiker/demokratiska system attackeras.

Twittret verkar vara kvar. Jag tror Musk har överklagat.
—-

%%%%% tesla

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 10 08 Earlier: The cold war is back


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.015: Höj rösten – “school for politicians”; misc.

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.