Categories
consumers_rights tesla zAll pages

03.1.004.014 (204) Tesla, Electric Vehicles …

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

The price of Tesla stock is inflated to make us believe that a green “reset” or “transition” of the economy will take place. It will not. But media and many actors (like Greta Thunberg) tries to fool us into believing that only EU can carry out this change. We should therefore give up our money and control over our countries to EU which is a globalist tool to control Europe.

wwr: 74553619
Varför har Tesla en vansinnigt uppblåst aktiekurs?

Biden och de svenska nickedockspolitikerna talar om den gröna omställningen. Men numera vet alla att den aldrig blir av. Det är fortfarande lika dyrt att åka elbil. (Ibland ger EU bara våra skattepengar till storfinansens företag under förevändning att de skall göra lite “batteriforskning” eller annat – 30 miljarder nyligen.) Trump talade inte ens om den gröna omställningen.

Hur kan då Teslas kurs vara så hög när den gröna omställningen är en bluff?

Det måste bero på att storfinansen blåser upp kursen genom att handla aktien till ett orimligt överpris.

Storfinansen handlar aktien till detta överpris bara för att vi skall tro att det håller på att ske en grön omställning. Men alla vet att det mest pratas om målsättningar men i praktiken görs inget.

Teslas höga kurs gör att vi skall inbillas tro att en grön omställning håller på att ske. Därför skall t.ex vi européer skicka våra pengar till EU som anser sig vara någon slags auktoritet på “gröna grejor”. Bryssel ligger långt från t.ex Sverige och i Bryssel kan storfinansen och lobbygrupper styra politikerna ostört. EU redovisar mycket dåligt vad de gör med våra pengar.

Enligt Greta Thunberg och alla andra Sverigehatare (tidningarna inräknade) klarar inte Sverige att bidra till denna miljöverksamhet själv. Detta är orimligt eftersom Sverige alltid varit ett föregångsland när det gäller miljöskydd. Sverigehatarna anser att EU måste sköta detta.

Så sammanfattningsvis gäller:

Storfinansen blåser upp TSLA för att vi skall inbillas att tro att en grön omställning sker och därför skicka våra pengar till EU där storfinansen kan ta kontroll över vad som görs utan skattebetalarnas inflytande.

David86: 74554060
Tror knappast det är ett bekymmer för någon amerikansk biltillverkare… Sen sätter andra utländska märken ihop sina bilar i USA med, så förstår inte hur du kan få detta till en dundernyhet för Tesla.

insideevs.com

Rostiga skruvar i ett batteripack från en Tesla, undrar hur dom ser ut efter en tid i nordiskt klimat med saltade vägar. Denna hade bara rullat i San Diego…

wwr: 74554151
Jag tror det finns expertis i tråden som kan svara snabbare på om skruvarna tjänat som offerkatod i aluminiumchassit än jag kan googla fram det. Chassit läcker ju vatten som ett såll. Alla skruvar kanske bara löses upp efter ett par år och bilen faller isär …

BAB7: 74524064
Tesla höjer nu priset på laddning på deras Supercharger laddstationer i europa.
Priserna skiljer sig från land till land, och det svenska priset blir nu 3,60 kr/kWh.

Vintertid blir det dyra mil, enligt diverse tester drar en tesla 35-40% mer ström vid kallt väder, dvs under hela vinterhalvåret i nordeuropa.

Det blir en förbrukning på 20-25 kWh/100 km, alltså mellan 7,20 till 9 kronor per mil i el-kostnad.

En dieselbil kör man nu billigare!
Dieselpriset ligger på ca 14.50:- per liter och moderna dieselbilar i premium/mellanklass har en förbrukning på runt 5 liter/100 km.
Det blir en milkostnad på 7 till 7,50 kr per mil i bränslekostnad.

Den billigaste Teslan kostar från 580.000:- och priserna sträcker sig sedan upp mot 1,5 miljoner för den dyraste.
Basmodellen för 580.000 kronor har en räckvidd enligt WLTP på 43 mil, det innebär en maximal räckvidd på 26 mil vintertid.

Det innebär att du måste stanna och ladda vid en laddstation var 20:e mil när du ute på långtur med en tesla.. – och dessutom betala mer för elen än vad du hade fått göra om du kört en dieselbil…

Vad är era tankar om detta?

mestmotor.se

vibilagare.se

Jordgubbe: 74601053
Teslas market cap är 820 miljarder dollar. Deras kassa är 19 miljarder dollar (mer relevant). Varför lägga 8 procent av sistnämnda i en extremt volatil valuta? Måste väl finnas viktigare saker i företaget att trycka in pengarna i nu, eller att återbetala lån? Tillskyndarna av Bitcoin klappar förstås händerna och tolkar detta som att Musk plötsligt skall ägna sig åt investeringsklipp men, vilka andra förklaringsmodeller finns (såsom potentiell nedskrivning, förbund med krypto-krängare, etc). Att man ska kunna betala med Bitcoin är bara nästan intressant, och också där av vilken egentlig anledning.

wwr: 74601135
Kulturmarxist skrev att DU sätter kursen på aktien. Trots hans stilistiska kvalitéer håller jag inte med. Kursen manipuleras upp för att vi skall tro att en grön omställning är på gång (och låna pengar och skicka till EU).

Samma med Bitcoin. Musk sätter pengar i Bitcoin för att vi skall tro att en vansinnigt riskabel global enhetsvaluta är framtiden. Fast hans favoritvaluta doggie-coin är charmigare. Den brukar han Twittra upp i ett (amerikanskt) öre ibland.

Tesla är som mycket amerikanskt – avsett för oss andra att ta efter så att vi skall förgöra oss själva.

wwr: 74612327
Så här ser det ut när hundratals bilar får sin uppdatering samtidigt. Den som filmar skriver satellit, men det är bluff, det är väl 4G LTE.
youtu.be

Det påminner om ett gammalt skämt av Elon. När någon hackar deras server kan den skicka alla robot-taxis till Rhode Island. Konstigt att nästan ingen skrattade 😀 Svårt att hitta videon också.
youtu.be

Hatt-Kaninen: 74642137
Vem fan bryr sig?

Tror du någon miljömedveten person kommer tänka “Tesla investerar i Bitcoin. Så jag tänker köpa en bensinbil istället nu”? Det här kommer inte påverka deras varumärke överhuvudtaget och kommer vara totalt bortglömt av alla om två veckor.

Debatten kring Tesla är fanimej helt hjärndöd. De som är negativa till Tesla tolkar varenda liten skitnyhet som bevis på att Tesla är en total bluff som kommer krascha till noll vilken dag som helst. Samtidigt tolkar de som är positiva till Tesla varenda skitnyhet som bevis att Elon Musk är Jesus och Da Vinci i en person och kommer frälsa hela mänskligheten från alla problem.

Dessutom var det väl förövrigt bekräftat att Tesla inte alls investerade i Bitcoin utan att det bara var ett falskt rykte på internet.

wwr: 74642212
Hatt-Kaninen: 74642137
Vem fan bryr sig?

Tror du någon miljömedveten person kommer tänka “Tesla investerar i Bitcoin. Så jag tänker köpa en bensinbil istället nu”? Det här kommer inte påverka deras varumärke överhuvudtaget och kommer vara totalt bortglömt av alla om två veckor.

Debatten kring Tesla är fanimej helt hjärndöd. De som är negativa till Tesla tolkar varenda liten skitnyhet som bevis på att Tesla är en total bluff som kommer krascha till noll vilken dag som helst. Samtidigt tolkar de som är positiva till Tesla varenda skitnyhet som bevis att Elon Musk är Jesus och Da Vinci i en person och kommer frälsa hela mänskligheten från alla problem.

Dessutom var det väl förövrigt bekräftat att Tesla inte alls investerade i Bitcoin utan att det bara var ett falskt rykte på internet.

Nej det var inte bara ett rykte. Dessutom förknippas Musk starkt med kryptovalutor i pressen, bl.a hans “egen” Doggie-coin.

Tesla Buys $1.5 Billion in Bitcoin

The Wall Street Journal

Dessutom är det ju så att i stort sett hela Tesla mest består av rykten. Det är så man fuskar fram sitt pyramidspel. Det räcker att Elon Twittrar lite så går Elon-pumpen igång i media eller på börsen.

Tesla lever mycket på en grön image. Man lurar hipstrar att köpa självkörande dataprogram som kostar $10.000 men de måste fortfarande hålla händerna på ratten. Snacka om att bli blåsta av reklamen. Nu kommer snart prishöjning!

Om Tesla nu går in stort i Bitcoin, en valuta som förbrukar mer energi än hela Argentina, är det ett stort avbräck i marknadsföringen mot de gröna hipstrarna.

Det visar också att Tesla struntar i miljökonsekvenserna. Teslas mål är att vara del i ett globalt konglomerat av företag. Företaget vill kontrollera all produktion från gruvdrift till batteri. Folk skall köpa bilarna med en global enhetsvaluta etc.

För Teslas aktiekurs kanske det är bra. Men folks demokratiska inflytande minskar hela tiden när företagen tar över. Se t.ex de många konflikter Musk skapar med reglerande myndigheter.

wwr: 74648224
Men ni avslöjar er själva hela tiden. Ni kallar andra för öknamn och ägnar hela inlägg åt att smutskasta andra debattörer.

Ni är typiska globalistiska EU-troll. Ni försöker förstöra svenskarnas mötesplatser på Internet genom att helt lämna ämnet och istället hoppa på andra skribenter. Globalisterna är rädda för att t.ex svenskar skall börja skapa något eget och därför försöker man slå sönder våra forum med personpåhopp. Det är vad EU och globaliseringen gjort av Sverige.

Det hänger ihop med Tesla och Musk eftersom de representerar en typ av företag som försöker ta över kontrollen från regeringar. Musk är ofta framme när det gäller att kritisera myndigheter. SpaceX tar över från NASA. T.o.m. VW verkar ha börjat vika sig och behandlar Musk med sikesvantar.

Vanligt folk har inte en chans att påverka något när företagen kommer upp i den storleken. Nu bidrar vi svenskar till de 30 EU-miljarder som Tesla blir med och delar på för att göra “batteriforskning” i Giga Berlin. Det vore mycket bättre om EU lade de pengarna på att ge folk billig el och billiga elbilar så skulle nog Musk och andra forska fram bättre batterier själva. Nu ger vi bara bort pengarna utan andra krav på resultat än “forskning”. Det blir inget elbilsåkande av det. Det blir bara pengar till storföretagen. Teslas aktiekurs hålls uppe genom artificiella metoder. Bensinbilsköparna i USA betalar tillstånd som går till Tesla, annars skulle Tesla gå med förlust. De säljer färre bilar än Volvo.

Det är inte meningen det skall bli elbilsåkande. Telsa är en extremt smal produkt, dåligt byggd, överdatoriserad, felinriktad mot extrema prestanda. FSD på fel spår, kommer inte att fungera inom överskådlig framtid.

Oljearaber äger en hel del i Tesla. Det handlar om att hålla vettiga, billiga elbilar borta, tyvärr.

wwr: 74653396
Det är typiskt för Musks företag, att informationen är osäker. I det här fallet skriver stora medier som Wall Street Journal om Teslas investering i Bitcoin, men i tråden dyker det upp en länk till ett något mindre känt medium som hänvisar till Reddit med annan information som skapar tveksamhet.

Musks företag arbetar ofta med bristande information vad gäller direkta pressreleaser eller intervjuer i media. Om “Kung Elon” Twittrar något så försöker media tolka detta ungefär som bibeln, istället för att fråga Tesla eller Elon. Forumet Reddit är ofta en del av det. Jag har följt andra Musk-projekt på Reddit. Det finns postare som ger intryck av att vara proffs men de betonar att se inte officiellt tillhör Musk-projekten. Så i slutändan ger ofta inte Tesla mycket information officiellt.

Här är ett äldre exempel där en ganska känd sajt på området ger upp med Tesla.

We’d love to speak to Tesla about this, but unfortunately, that’s not happening because Tesla rarely ever responds to media inquiries. Now that they have eliminated their press communications entirely, we wouldn’t even know who to reach out to. If this were any other OEM, we would have an answer within 24 hours, but that’s just how Tesla rolls. You take the bad with the good, I guess.

insideevs.com

Bristen på information skapar kaos och skall försöka vänja oss vid att storföretag inte behöver redogöra för vad de sysslar med.

TSLA:s kraftigt överdrivna aktiekurs är en del av den “gröna blåsningen” mot Sverige, andra europeiska länder och säkert andra platser.

Inget konkret görs för att folk skall kunna använda elbilar billigt. Däremot talar politikerna mycket om en “grön omställning”, men inget görs. TSLA:s uppblåsta aktiekurs skall få oss att tro att en grön omställning kommer att ske. Detta eftersom politikerna påstår att (vad gäller Europa) enbart EU kan sköta detta, inte Sverige. (Trots att Sverige alltid tidigare varit ett föregångsland inom miljöområdet.) Se på Greta Thunberg t.ex som aldrig talar med svenska politiker utan bara med EU-politiker. Det handlar om att flytta pengar och beslut till Bryssel där storföretag och lobbygrupper kan kontrollera politiken mer ostört och folk har mindre insyn än i det egna landets politik.

TSLA:s uppblåsta aktiekurs är ett sätt att försöka få oss att ge upp vårt inflytande till EU (vad gäller Sverige). Teslas investering i Bitcoin är naturligtvis ett annat sätt att försöka styra utvecklingen från nationella valutor mot en global enhetsvaluta.

wwr: 74678932
Det gäller inte bara Tesla men en stor del av den “gröna” bilmarknaden är mest bluff. Det här kom via Googleflödet, en snitsig pickup som påstås drivas med bränsleceller.

Glickenhaus Shows Off Hydrogen-Powered Boot Pick Up

Men klickar man och läser artikeln så verkar det vara en filmproducent som använt fotoredigering för att skapa bilder av bilen.

Pictured are renders of both two-door and four-door versions of the Boot Zero.

Som jag tolkar det i alla fall.

motor1.com

Den bil som produceras verkar ha en 840 hk V8 och användas för off-road-körning.

Glickenhaus Boot might get 840-hp LT5 V-8 engine option

https://www.motorauthority.com/news/1130279_glickenhaus-boot-might-get-840-hp-lt5-v-8-engine-option

wwr: 74692846
Nu kommer ett annat känt märke att gå full electric. Alla Jaggor kommer att vara eldrivna om 4 år!

Jaguar will be an all-electric car brand from 2025

theverge.com

Jag misstänker att de bara ljuger och märkena/länderna försöker övertrumfa varandra med vidlyftiga förutsägelser fast med kryphål i löftena.

Hittills har Jaguar bara haft en elbil som sålt dåligt och tillverkades av annan fabrik.

wwr: 74690104
Det här är betalvägg. Men det verkar som om man känner sig tvungen att börja förklara bort varför det pratas så mycket om elbilar men i parktiken inget görs för övergång till elbilar.

Electric vehicles may not be the climate answer after all

ft.com

Det var feltänkt. Elbilar förbättrar inte klimatet! (I Gates senaste bok är det visst kött, stål och cement tror jag. I alla fall inte hans resa i privatjet till Parismötet.)

Så skulle Teslas aktiekurs bero av bilförsäljningen eller i alla fall konkreta åtgärder som politikerna utlovat för “grön omställning” hade företaget redan kraschat. (Löften om att t.ex tyskarna enbart skall köra elbilar 2030 är inte bindande.)

För att säga som Elon sade om Covid-testerna, den gröna omställningen är bara bogus.

TSLA och Bitcoin är två bubblor som blåses upp artificiellt av mäktiga aktörer.

wwr: 74706221
Om det inte blir en massa mygel så kanske Tesla får riktig konkurrens av en billig city-elbil i Kina och kanske längre bort i framtiden.

Wuling motors har producerat en liten men praktisk kartong för $5000.

New $5,000 Electric Car Is Already Outselling The Model 3

carbuzz.com

GM är inblandade och säkert Mitsubishi som har 3 diamanter i loggan/namnet, Wuling har 5.

wwr: 74726989
Italienarna är inte oväntat de som kan ljuga värre än Musk.

Italian battery startup Italvolt has confirmed federal and local government support to build Europe’s largest battery gigafactory outside the northern Italian city of Ivrea.

forbes.com

the first phase of the new factory is scheduled for completion in 2024, delivering 45GWh of battery capacity.

Founded by CEO Lars Carlstrom, Italvolt insists the gigafactory will employ 4000 workers directly,

Skulle inte förvåna mig om vi nu får betala fler giga-belopp via EU till den gröna giga-bluffen.

Många aktörer, inklusive Tesla, bara öser på med olika vidlyftiga påståenden om grön omställning. Den väsentligaste praktiska konsekvensen för Sverige är att EU tar av oss pengar.

Edit, HAHA, vad var det jag sa, det är någon svensk skojare som tar upp kampen med Musk

Man behind £2.6bn battery factory plan quits after tax fraud conviction emerges

Lars Carlstrom was sentenced to eight months in prison and handed a four-year trading ban for tax fraud in the late 1990s. This was later reduced by a higher court to a conditional sentence and 60 hours community service.

The Swede also has links to Russian businessman Vladimir Antonov, the former Portsmouth FC owner who skipped English bail five years ago.

expressandstar.com

wwr: 74802665
Wuling Hongguang Mini dubblar försäljningen jämfört med Tesla i Kina. $5000 med a/c. Fast I Europa skulle den kosta dubbelt så mycket pga miljöbestämmelserna (!).

Chinese £3,200 budget electric car takes on Tesla

Last month sales of the budget electric car in China were around double those of Tesla

Reports have linked it to a Latvian automaker with the plan of selling a version of the car in Europe. However, the price is likely to be twice as high due to European environmental requirements.

https://www.bbc.com/news/amp/business-56178802

wwr: 74816922
Produktionsstoppet I fabriken i Kalifornien är svårvärderat. Vad jag kunnat se är det inte bekräftat vad Musk säger, dvs att man öppnat igen. Men jag har inte hunnit kolla allt.
insideevs.com

Twitter för någon timme sedan:

Fremont shut down for two days (parts shortages) & restarted yesterday

twitter.com

February 2021
To further delay the introduction of EVs, Musk, news media, the EU, Northvolt, Italyvolt (?) UK volt etc focuses on battery research.

Wuling Hong Guang Mini EV has overtaken Tesla Model 3 as the world’s most popular electric vehicle for the first time, according to the EV Sales blog.

The tiny budget EV, manufactured by SGMW – a joint venture of Chinese giant SAIC, Liuzhou Wuling Motors Co Ltd, and General Motors – sold 32,762 units in January, compared to 21,589 units of Tesla’s Model 3.
thedriven

Volvo Cars ska bara att sälja elbilar från och med år 2030. Företaget kommer då inte längre att sälja modeller med förbränningsmotor eller hybrider.
”Ska vi bidra till att stoppa klimatförändringen är elbilar vägen att gå. jag tror man ska sluta drömma om andra lösningar” säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.
Sedan tidigare är Volvo Cars mål att hälften av de sålda bilarna ska vara elektriska 2025 och resten hybrider.

sr

Mar 9 2021
Tesla stock falling one week in a row
$800 to 600

Tech sector in general has no big fall

David86: 74987589
Långt före i laddinfrastruktur? Av totalt 12000 laddpunkter i Sverige står Tesla för ca 400 st… Jag tror inte någon biltillverkare behöver tänka tanken på att bygga något nätverk. OKQ8 ska ju bygga ut laddare på alla deras mackar nu tex.

Uppdatera remote är knappast en dealbreaker, funkar bilen som den ska från fabrik är det inte ett bekymmer.

Fancy line keeping räcker långt för den normala bilisten, bara en adaptiv farthållare gör långresor till en baggis..

Något som däremot är ett bekymmer är kanske om man ska till service med sin Tesla och bor i Kalmar och därför måste köra till Göteborg, Malmö eller Norrköping med bilen… Eller har Tesla något avtal med andra verkstäder? För det känns om något som ett ganska stort bekymmer.

Dristigheten: 74988045
Återigen skämmer du ut dig genom att visa hur liten koll du har på företaget. Tesla har mobila service team som kommer hem till dig och självklart kan man genomföra fjärrdiagnostik.

Powr: 74989060
Det finns så många fel med allt du skrev nu. Hur kan du fortsätta tro att fjuttiga lilla Sverige har någon som helst betydelse för Tesla? Hur många av de 12.000 laddpunkter är snabbladdare? Tror du folk vill sitta nånstans i 12 timmar för att ladda? Vem fan bryr sig om OKQ8? Återigen tänker du på lilla Sverige :whoco5:

Hur tänker du här? Självklart är trådlösa uppdateringar viktigt! Det handlar inte om att det är något fel på bilen, det handlar om förbättringar och nya funktioner! Bilen blir ju fan bättre med tiden, till skillnad från alla andra bilar. Hade du inte velat att din iPhone eller Android fick uppdateringar heller? Det är exakt samma sak.

Den normala bilisten i Sverige ja! Du vet att världen är en stor plats va? Långresor i Sverige betraktas som korta sträckor i USA och Kina exempelvis! Du har tidigare nämnt att räckvidd inte heller spelar någon roll för den normala bilisten bara kör några mil om dagen, återigen i Sverige ja!

Återigen kommer du med exempel som berör lilla pissiga Sverige. Som Dristigheten skrev så har Tesla mobil service. Bilen är till och med såpass smart och uppkopplad att du får en notis på din mobil när något inte stämmer med bilen, och du kan boka en servicetid direkt genom appen, utan att behöva ringa dem, välkommen till framtidens bil!

LarryLarry: 74989587
Det hörs att du inte är EV-ägare – åtminstone inte Tesla-ägare. Jag är nybliven Tesla-ägare och inte direkt ensam om ställningstagandet att om jag inte köpte just en Tesla skulle det vara ett antal år bort innan jag ägde EV överhuvudtaget. På sin höjd skulle det bli en hybrid. Kör man ner i Europa med en Tesla går det hur bra som helst, men hela upplevelsen bygger på just teslas egna nätverk. Blir man med eller utan flit stående vid något annat svär man en stund och funderar på varför man kör el.

Både remote-uppdatering (pga ny teknik) och chargers (flexibilitet/mobilitet, konstnadskalkyl, upplevelse) är totala dealbreakers. Undantag till detta är såklart om man bor lantligt, fixar egen el och använder det som brukarbil för att endast ta sig till sina invanda A-B (jobb, affär, kusinen i närområdet osv). Därav att konkurrenterna bara kommer in på billiga bilar, klart det finns en sådan marknad för billiga effektiva elbilar man håller på hemmaplan – men man vill inte gärna betala en miljon för den typen av bil (eller för den delen en svensk model 3 för >700 000:-).

Som det ser ut just nu spelar det liksom ingen roll om konkurrenter gör en bättre bil än modell 3/y. Man blir nyfiken i några sekunder innan man kommer på att “äh.. nä, det spelar ju ingen roll”.

Om 10 år kanske marknaden är ikapp (eller förbi, menar ju inte att saker är omöjliga), men det bygger ju då på att konkurrenter slutar stressa och gör saker långsiktigt. Därav lidar-kommentaren. Om man håller på att stressa fram gimmicks i flera år medan Tesla bygger FSD är det ju förr eller senare en total återvändsgränd.

EDIT: för att förtydliga har jag själv inte ens köpt FSD då bilen är köpt för Sverige/Europa och det är totalt meningslöst här idag. Så ja, jag håller själv med om att “fancy line keeping” är det enda man behöver idag (eller kanske snarare: det enda man får). Men self driving handlar ju inte så mycket om vart vi är idag, utan vart vi är på väg.

wwr: 75111487
Det sägs ibland att Tesla är en “folkaktie” men jag är inte säker på att det stämmer. Jag är inte helt van att tolka dessa siffror men tittar man på “float” dvs de aktier som är tillgängliga för handel så ägs dessa av institutioner i följande mängd:

Float som ägs av institutioner, %
Tesla 53
Ford 52
VW 30
Toyota 1

(Man får gå in på respektive sida i Yahoo)

Jag tolkar det som att Teslakursen beror mer av institutioner än de övriga företagen.

Edit
Aktier som ägs av insiders:
Tesla 20%
Toyota 0%

wwr: 75138300
Om jag förstått detta rätt så motsvarar Teslas investering i Bitcoin

(1.5 miljarder dollar / 50.000 ) * 270

… motsvarar investeringen 8 miljoner ton koldioxid (8 miljoner flygresor över Atlanten)

eller

utsläppen från 1.8 miljoner fossil-bilar (på ett år?)

Dvs ungefär 3 gånger så många bilar som Tesla säljer årligen.

a single Bitcoin purchase at a price of ~$50,000 has a carbon footprint of 270 tons, the equivalent of 60 ICE cars,” Bank of America said in a note published on Wednesday.

Bitcoin uses more energy than American Airlines and each $1 billion in inflows is equal to owning 1.2 million cars, Bank of America says

Bitcoin’s energy consumption is comparable to that of major corporations like American Airlines, which flies over 200 million passengers a year, and even the entire US federal government, which employs 2 million people, according to research on Wby Bank of America.

markets.businessinsider.com

wwr: 75141494
VW rusar och blankarna blev squeezade för några dagar sedan. Nu verkar VW snacka ungefär som Tesla. Nästa år skall VW leverera 450.000 el-bilar och räknar snart med att ta över Teslas tätposition.

Men hela EV-marknaden är ju bara snack och propaganda. Jag litar inte på VW heller. Alla måste bekänna sig till det gröna evangeliet.

Alla skall bygga batterifabriker. VW skall bygga 6 batterifabriker i Europa. Giga-factories kallas de! Jag tror de har fått upp vittringen på våra skattepengar när president Ursula vädrar portmonnön. 30 miljarder beslutades till batteriforskning 2019.

En del kommer väl att gå rakt ner i bonus-fickan på världens rikaste Elon bara för att han skall sitta och tänka ut bra batterier.

… Bara det inte kommer billiga elbilar på gatan och väl spridda laddningsstationer med billig ström till de privatpersoner som vill göra en insats för miljön

Det verkar mest vara gröna framtidsdrömmar som gör att EU kan fylla på kassakistan och sprida utan redovisning.

Allt man läser om EV-marknaden handlar om planer för framtiden, inte om vad som genomförts. Det gröna snacket är helt uppe i det blå.

TSLA tappade 7% igår. Just nu runt 1% ned. Svårt att sia om fortsättningen.

wwr: 75192180
Det är ganska fantastiskt hur mycket batteriforskning Tesla och andra kan bedriva utan att det finns prisvärda elbilar, bra nätverk med laddningsstationer och billig ström.

I USA tjänar Tesla på att sälja myndigheternas tillstånd till fossilbilsfabrikanter och fossilbilsförarna betalar och hjälper till att hålla Tesla-kursen uppe.

I Europa delar EU ut stöd till batteriforskning så att Elon kan få ännu mer bonus när han tänker ut riktigt fina batterier.

Ändå är Elon ofta på kant med myndigheter. Nu senast om tillstånden för Giga-Berlin(-Brandenburg som den egentligen heter).

Stödåtgärderna borde gå till vanligt folk som köper elbil. Sedan skulle företagen få konkurrera om kunderna. Då fick man veta vad TSLA egentligen var värd.

wwr: 75192528
… nu påstår politikerna att vi har klimatkris. Därför delas pengar ut. Då borde de ställa billiga elbilar och effektiv ladning till förfogande.

Kärnan i mitt inlägg är hur idiotiskt det är att fixera sig vid “batteriforskning” där t.ex EU-pengar går direkt i företagens kassakistor för att “utveckla batterier”. Det ställer inga krav på företagen. Företagen styr t.ex i Bryssel och då tar de åt sig EU-pengar på detta sätt.

Man skall inte betala till batteriforskning. Man skall se till att fler får möjligheten att välja elbil. Sedan skall det vara press på företagen att prestera bra alternativ.

Då får man se vad TSLA och andra aktier egentligen är värda.

China to Restrict Tesla Use by Military and State Employees

SINGAPORE—China’s government is restricting the use of Tesla Inc.’s vehicles by military staff and employees of key state-owned companies, citing concerns that data the cars gather could be a source of national-security leaks, according to people familiar with the effort.

Chinese officials said raised concerns because Tesla vehicles’ cameras can record images constantly, the people said, and obtain data including when, how and where the vehicles are being used as well as the contact lists of mobile phones synced to them.

Tesla vehicles have eight surround cameras, 12 ultrasonic sensors and a radar supporting a driver-assistance system called Autopilot, the company said on its website. The Model 3 and Model Y vehicles also have a camera inside the cabin, installed above the rearview mirror.

wsj

David86: 75218608
Tesla good guys låter Dig ta all risk, går bitcoin upp kommer dom ge dig USD tillbaka vid en refund, går bitcoin ner kommer dom ge dig bitcoins. Satsade man helhjärtat på bitcoin hade man såklart gett tillbaka i bitcoins vid alla tillfällen, nu använder man bara bitcoin som ett transaktionsmedel och sätter priset till fullo i dollar.

wwr: 75218678
När jag läser snabbt så har Tesla alltså rätt att lura konsumenterna rakt upp och ned.
Om de sätter priset på en Tesla i USD, men man kan betala med både USD och Btc då borde de verkligen återköpa till priset i USD (oberoende om de betalar tillbaka i Btc eller USD).
Det verkar ett sjukt kontrakt.

If you are entitled to a refund of your payment or to a buyback, we reserve the right to refund to you either the exact Bitcoin Price that you provided to us at the time of purchase or an amount of U.S. Dollars that is equivalent to the U.S. Dollar price of the product that you purchased, at our sole and absolute discretion, taking into consideration operational efficiency. The same applies to all fees and incidental costs to which you are entitled. THE PRICE OF BITCOIN CAN BE VOLATILE AND THE VALUE OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS MAY DECREASE OR INCREASE BETWEEN THE TIME THAT YOU MAKE YOUR PURCHASE AND THE TIME THAT WE PROVIDE A REFUND OR BUYBACK. IF WE REFUND YOU IN BITCOIN, THE VALUE OF SUCH AMOUNT OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS MIGHT BE SIGNIFICANTLY LESS THAN THE VALUE OF SUCH AMOUNT OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS AT THE TIME OF YOUR PURCHASE. IF WE REFUND YOU IN U.S. DOLLARS, THE U.S. DOLLAR AMOUNT THAT WE PROVIDE TO YOU AS A REFUND MIGHT BE SIGNIFICANTLY LESS THAN THE CURRENT U.S. DOLLAR MARKET VALUE OF THE AMOUNT OF BITCOIN IN WHICH YOU MADE YOUR PAYMENT. YOU ASSUME THE RISK OF BITCOIN PRICE DEPRECIATION AND APPRECIATION AND WILL HAVE NO RIGHT TO SELECT THE METHOD OF REFUND. YOU ARE NOT ENTITLED TO RECEIVE ANY APPRECIATION ON THE VALUE OF THE BITCOIN THAT YOU PROVIDED TO US AS PAYMENT IN CONNECTION WITH A REFUND OR BUYBACK.

David86: 75218730
Såklart är det lurendrejeri, tänk dig själv att köpa en Tesla för 550k svenska kronor, sedan häva köpet en månad senare och få tillbaka 500k med resonemanget att kursen USD/SEK ändrats under senaste månaden. Självklart förväntar du dig 550k tillbaka oavsett vad som hänt med valutakurserna senaste månaden.

I mina ögon köper man inte Teslan med bitcoins i nuläget, Teslan värderas i dollar och Tesla gör en valutaväxling vid köpet.

[ consumers’ rights ]

wwr: 75218771
Javisst. Och då borde man göra samma valutaväxling tillbaka vid återköp. Det verkar vara rent skojeri.

Men det är det som Tesla (och hela globaliseringen/EU) skall försöka få oss att acceptera – företagen gör som de vill med konsumenterna numera.

“Du får tillbaka pengarna om en månad. Du får antingen dollar eller kronor. Vi får se”

FSD:
Loel: 75241337
Ska bli intressant att se hur länge scammen kan fortgå:

veoh.com

Powr: 75252542
Tog själv ett lån och köpte en massa Tesla aktier denna veckan. Nu är båten verkligen lastad! Pensionen får vänta ett tag till. Startade också en lång position på Palantir. Jag kommer inte köpa mer Tesla, är nöjd med mitt innehav. Ska sakta men säkert öka min position på Palantir hädanefter 🙂

wwr: 75252640
Det blir en oslagbar kombination.

Teslas transaktionsmedel Bitcoin förbrukar lika mycket energi som hela Argentina.

Palantir har så dåliga etiska riktlinjer att t.o.m. Jojje Soros dumpar dem. Han betraktas ju inte direkt som förebilden för etisk förvaltning.

George Soros’ fund is offloading Palantir shares because it ‘does not approve’ of its business practices

google.com

wwr: 75253151
Powr: 75252911
Bitcoin har ju en volym på $40-$50 miljarder varje dygn, så Teslas $1.5 miljarder är en droppe i havet. Elon nämnde även något om att de använder sina egna nodes för att hantera bitcoin, är inte så insatt i vad det betyder men kanske sparar ström? Bryr mig inte så mycket om det ändå faktiskt. Bitcoin eller inte spelar absolut ingen roll om man ser på den stora bilden.

Angående Palantir så handlar väll den etiska kritiken om att mjukvaran används för att hitta illegala flyktingar eller något? Visst, det är synd om dem men Palantir kan hantera all slags data i vilket företag som helst, stora som små.
De har en deal med Amazons AWS exempelvis.
Det är en extremt kraftfull mjukvara som kommer hjälpa alla slags företag att hantera sin data på ett bra sätt. Men nog om det, vi är i fel tråd för det. Ville bara nämna till libben att jag tänker likadant.

Det blir även fina synergistiska effekter:

Palantir has been described as the company that “knows everything about you” and its software is used by government surveillance agencies around the world for spying purposes.

Soros Fund Management announced this week that it “does not approve of Palantir’s business practices.”

SFM [Soros fonder] made this investment at a time when the negative social consequences of big data were less understood,” the company said in a statement, adding that “SFM would not make an investment in Palantir today.”

cnbc.com

Teslabilarna har t.o.m.kamera inuti kupén. Den kan skicka bild och ljud till Kalifornien av det som sker inne i bilen. Dessutom finns 8 kameror som filmar det som händer runt bilen.

Tesla och Palantir samlar båda data som kan användas för massövervakning. (Lägg till Starlink som kan vara spionsatelliter.)

Tesla och Palantir är företag som representerar den “nya” post-Corona-vörlden där massövervakningen hela tiden ökar.

Det verkar som om kineserna förbjuder Tesla för militär och anställda vid större företag pga spionagerisken.

China to Restrict Tesla Use by Military and State Employees

SINGAPORE—China’s government is restricting the use of Tesla Inc.’s vehicles by military staff and employees of key state-owned companies, citing concerns that data the cars gather could be a source of national-security leaks, according to people familiar with the effort.

Chinese officials said raised concerns because Tesla vehicles’ cameras can record images constantly, the people said, and obtain data including when, how and where the vehicles are being used as well as the contact lists of mobile phones synced to them.

Tesla vehicles have eight surround cameras, 12 ultrasonic sensors and a radar supporting a driver-assistance system called Autopilot, the company said on its website. The Model 3 and Model Y vehicles also have a camera inside the cabin, installed above the rearview mirror.

google.com

Krösus Sork: 75297646
Är körstils-baserad försäkring något unikt i utlandet? I Sverige har det ju funnits längre, jag menar tom Folksam erbjuder det…

wwr: 75299114
Men den baseras inte på att Big Brother följer varje gång du glömmer blinkers eller inte håller avståndet till framförvarande. Nästa steg blir att Teslas data går direkt till polisen och böter dras via autogiro.

Tesla är del av 1984. Därför hålls Tesla-kursen under armarna genom myndighetstrix, försäljning av tillstånd som ger andra tillverkare rätt att framställa bensinbilar!!

nakamoto: 75311628
Är glad att jag stängde korten vid 600! Nu ska jag köpa litium-aktier! De brukar gå fint när tesla gör det. Hade!

wwr: 75311819
Det blir nog bra. Köp inte aktier i elbilar i alla fall. Framtiden ligger i batteriutveckling.

* inlägget ironiserar över hur politiker och industri inte lyckas få fram billiga elbilar och effektiv laddning utan verkar koncentrera sig på batteriforskning *

wwr: 75403789
Tesla får se upp i bling-toppen. Här är en EV-Hummer som tar upp kampen om onödigaste finessen. Vad sägs om diagonal-körning.
youtu.be

Synd att EV-marknaden satsar på helt fel saker, i alla fall ur miljösynpunkt.

Hade det varit 90° kunde man i alla fall fickparkerat med den.

wwr: 75414321
Kulturmarxist: 75412150
Maskininlärning betyder att Teslas bilar studerar förnarnas beteende i tusentals och åter tusentals bilar.
INGET programmeras manuellt. INGET.

Kolla denna videon.
youtu.be

Länken är relevant. Att visa saker med YouTube är ju nödvändigt. Men när man argumenterar med längre YouTube blir det förvirrande (21 min). Sedan blir det upp till varje lyssnare att dra ut det viktiga. Jag lyssnade på delar. Han upprepar sig. Hänvisar till videospel. I schack kan ju datorer slå stormästare. Men bilkörning är något helt annat med betydligt komplexare situationer att ta ställning till.

I den globala agendan ingår ju att tro på AI. Kanske är det för att de som verkligen styr världen försöker gömma sig bakom en myt om AI.

Empowering AI Leadership

weforum.org

Jag menar att vi inte har någon aning om vad Tesla sysslar med. De utrustar bilarna med mikrofon och 9 kameror som kan skicka informationen till Kalifornien. De använder kameror istället för Lidar som de flesta andra. De presterar inte någon effektiv självkörning, argumenteringen handlar främst om vad de påstår att de kommer att klara av i framtiden.

Kamerorna kan vara ett led i den globala massövervakning som håller på att byggas upp. (Samma gäller Musks Starlink)

Det finns inga bevis för att Tesla utvecklar effektiv självkörning m.h.a. AI.

Gamling: 75433982

Och, det är ju det som är så fantastiskt med privat företagande. Man får göra vad man vill med sina tillgångar. Om vi jämför Elon Musk med t.ex. Larry Ellison (som mest verkar glassa omkring i sin Yatch) så väljer jag Elons sätt att använda sin förmögenhet alla gånger. Jeff Bezos går ju mera på rymdstationsspåret, vilket är toppen, må bästa teknologi vinna!

raskens: 75436657
Håller absolut med dig där. Ellison tillhör nog en de personer som skapat sig ett rykte om att stjäla godis från barn paketera om det och sen sälja dyrt. MySQLs skapare än nog rätt så bitter över Oracles övertagande av programmet: en.wikipedia.org. Många programvaruutvecklare skulle nog gärna se han bakom lås och bom. Intressant att han sitter i Teslas styrelse och är en nära vän med Elon musk, med ett ganska stora aktieinnehav i Tesla.

Riskkapital borde i större utsträckning användas till våghalsiga projekt, men Musks Marsplaner här ur många synvinklar orealistiska och han bör tåla kritik för påståenden som inte är verklighetsförankrade.

Nu kommer Wuling Hongguang EV till Europa, Lettland först. EU-anpassning dubblar priset till €10.000.

Den verkar rätt liten och så länge politikerna inte satsar på effektiva och billiga nätverk för laddning får vi se hur den säljer. Den säljer mer än Telsa, sett över hela världen.

F.n. är ju en Tesla/elbil en statussymbol och hos de som köper av den orsaken tar nog inte Wuling så många köpare.

Man kanske borde gjort den lite större? Är detta en ny “elbilsploj” i andra änden av spektrumet jämfört med Tesla? De globala krafter som stöder Telsa är så starka att en liten lettisk importör får svårt att stå upp mot dem.

Intressant att följa, i vilket fall.

ie

wwr: 75483288
Om Elon lyckas sparka igång Giga-Berlin utan alltför många kontroverser med myndigheterna kanske Tesla- priserna sjunker 10% i Europa??

Sedan länge lägger ju EU 10% tull på amerikanska bilar, men USA har bara lagt 2.5% på europeiska. Jag vet inte om det fortfarande gäller?

De Tesla som kommer från Berlin blir väl tullfria?

wwr: 75484056

EU lägger 10% tull på amerikanska bilar.

När/om Giga-Berlin kommer igång så kommer Tesla att lura fogden i Bryssel på hans tionde. Vi andra får säkert betala ännu mer till EU då, men kanske några fler Tesla blir sålda i Europa. Så förstår jag läget i alla fall.

Bicycle manufacturers Europe

expat

wwr: 75558842
Det blir fruktansvärda batteribränder. Bilen verkar ha smält nästan helt. Brandkåren ringde Tesla och frågade vad de skulle göra.

Tesla kallar detta för “full självkörning” så vissa följer inte instruktionerna att alltid ha händerna på ratten.

twitter.com

wwr: 75574253
Det är Panasonic som gör batterierna skriver de flesta i tråden.

Telsa håller “Battery day”, “Full Self Driving day”, konstruerar den extrema Cybertrucken, accar 0-100 under 2 sek, snackar om AI och Dojo; allt för att ställa till buller och bång och hoppas det inte skall märkas att det inte finns billiga elbilar eller billig, lättillgänglig laddning på marknaden.

EU ger 30 miljarder till “batteriforskning” istället för att se till att fler, billiga EV kommer på gatan.

Det handlar om att samla in pengar med diffusa gröna mål och ofta ge pengarna till storföretagen utan krav på motprestation.

wwr: 75558842
Det blir fruktansvärda batteribränder. Bilen verkar ha smält nästan helt. Brandkåren ringde Tesla och frågade vad de skulle göra.

Tesla kallar detta för “full självkörning” så vissa följer inte instruktionerna att alltid ha händerna på ratten.

twitter.com

wwr: 75586198
Gällande diskussionen om Teslas marknadsföring. Här kanske vi ser hur Tesla klarar sig på en låg eller ingen reklambudget. Företaget styrs av så mäktiga intressen att man inte behöver annonsera.

Om det nu stämmer att polisen för tidigt gått ut och anklagat FSD för att ha orsakat olyckan så är det extremt ovanligt. Polisen yttrar sig aldrig om skuld utan hänvisar till utredningen.

Att massmedia redan styrs av samma intressen som Tesla, det vet vi redan. De kritiserar nästan aldrig Tesla allvarligt.

Men nu är det möjligt att de som sköter Tesla kunnat påverka polisen att göra ett felaktigt uttalande som sedan tas upp av media. Det skapas en diskussion om FSD och det kanske till slut visar sig att FSD inte orsakat denna olycka. Flera dödsolyckor har tidigare visat sig bero på FSD. Genom detta trick kan man även försöka ifrågasätta berättigad kritik av att experimentera med självkörning på allmänna vägar.

wwr: 75612204
Jag tror ju att det hela kan vara ett försök att dra igång Telsas “reklamkonto på $0” (och oändligt trollkonto). Att polisen släpper uppgifter som många kan tolka som att AP varit inblandad är märkligt.

Kanske man kommer att påstå att föraren inte blev medvetslös direkt. Dörrarna gick i baklås av smällen (elektriska lås?). Föraren försöker ta sig ut genom bakdörren men misslyckas? Finns det video inifrån kupén som visar vad de gjorde?

Bilens minne måste ju vara förstört efter den kraftiga branden. Tesla måste ha fått data om AP trådlöst. Kan man kontakta Tesla om man varit med om en olycka och be att få bevis på att man använt blinkers, inte kört för fort, video som visar att man hållit uppsikt framåt, hela videon hur man kört etc? Allt det kanske man kan spela upp själv om minnet inte förstörts?

%%%%% tesla

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.015: Höj rösten – “school for politicians”; misc.

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.