Categories
consumers_rights tesla zAll pages

03.1.004.014 (204) Tesla, Electric Vehicles; [Musk Tesla SpaceX grants subsidies] … ; Northvolt …

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

The price of Tesla stock is inflated to make us believe that a green “reset” or “transition” of the economy will take place. It will not. But media and many actors (like Greta Thunberg) tries to fool us into believing that only EU can carry out this change. We should therefore give up our money and control over our countries to EU which is a globalist tool to control Europe.

Go to Tesla

Northvolt

wwr: 78385380
Northvolt är en startup som fått låna 3.8 miljarder kronor av Europeiska InvesteringsBanken (ytterligare pengar kopplade till EU fast utanför budgeten) för att bygga en batterifabrik för elbilar i Skellefteå.
en.wikipedia.org
di.se

Northvolt Ett – Framtidens energi skapas här.
Skellefteå är en växtplats för hållbar industri med låg klimatpåverkan. På Bergsbyn industriområde byggs nu Europas största batterifabrik. Fabriken byggs i etapper och beräknas vara helt utbyggd 2025.

—-

vaxer.skelleftea.se

Man har sagt sig kunna starta produktionen i år, men planerna verkar lite svävande.

Northvolts vd lovar produktionsstart före årsskiftet – om det ”så är på nyår”
Skellefteå. I slutet av 2021 har Northvolt lovat att produktionen av batterier ska börja. Med bara dagar kvar av året står löftet fast.

”Om det så är ett batteri på nyårsafton så kommer vi göra det”, säger Northvolts vd Peter Carlsson.
—-

di.se

Sveriges största industriprojekt växer – ska göra batterier till 800 000 bilar

Sveriges största industriprojekt Northvolt är i rullning – och de har laddat batterierna. Jättefabriken som ska kunna göra batterier till 800 000 elbilar innebär ungefär 10 000 nya jobb i Skellefteå. Hör Peter Carlsson, vd Northvolt, berätta om projektet och dess utmaningar.
—-

tv4.se

Grundaren Peter Carlsson har jobbat hos Musk och man gillar inte fackföreningar

Nu kommer resultaten av den stora insatsen mot ett antal byggföretag vid bygget av Northvolts batterifabrik i Skellefteå på torsdagen, då polisen och flera andra myndigheter gjorde ett stort antal kontroller.

Kontrollen på byggarbetsplatsen ledde bland annat till att tolv personer fick beslut om avvisning och tre av dessa personer togs i förvar.

Polisen skriver att Jämställdhetsmyndigheten kom i kontakt med ett antal personer där gränsen för vad som skulle kunna definieras som exploatering ligger nära.
—-

sverigesradio.se

”Slavliknande förhållanden” på Northvolt
—-

tidningenelektrikern.se

Det liknar Musks projekt med stor optimism och gröna drömmar. Fabriken byggs inte ur nu existerande behov. Det baseras på att en grön omställning kommer att ske, men det har ju inte skett i någon större utsträckning ännu. Så frågan är om våra skattemedel kommer att användas till något vettigt (EIB finansieras från blandade källor men våra skattepengar är en viktig del.) Musks egen Giga Berlin Teslafabrik har gått trögt. Skulle ha varit klar i juli, men kanske kommer igång till årsskiftet. Tesla modell S och X är leveransstoppade.

Det borde finnas en del att diskutera om detta projekt, t.ex
Kommer det att behövas en så stor batterifabrik?
Kommer den att bli färdigbyggd och komma i full produktion?

—-

wwr: 78390663
Har han inga Mars-resor eller liknande publikfriande tilltag på gång?

– Jag undrar om inte “sweet talking” Lill-Musk Carlsson kan vara samma typ av mytoman som sin läromästare Musk. Hur gick det med Mars-resorna, Starship, raptormotorerna, Starlink, superdatorn Dojo och robottaxis. (Mercedes blev nyligen först till “level 3 FSD”) Musk säljer nu aktier och aktien sjunker. Giga Berlin är fortfarande inte igång. Cybertrucken syns fortfarande knappt vid horisonten. Den skall väl köras på det redan legendariska 4680-batteriet som ännu inte är i serieproduktion (och naturligtvis tillverkas av Panasonic med Tesla-logga). Vi ser ingen praktisk kommunikation i underjordiska tunnlar.

Som vanligt handlar de gröna nyheterna om vad man planerar och säger sig komma att genomföra, inte om vad som genomförts. Massmedia har gått in i sin värld av gröna vanföreställningar om en samhällsomställning som vi ännu inte sett. I själva verket gör man tvärtom. EU drog upp produktion och CO2-utsläpp när organisationen samlade in 750 miljarder euro förra året och “rivstartade Europa” efter pandemin (vilket skedde med tomma gaslager och därför starkt bidrog till att
våra elräkningar nu skenar).

De globala nätverken verkar ha uppnått en kritisk massa och nu kunna köpa det politiska etablisssemanget. Därför verkar de ha gjort sig ekonomiskt oberoende genom att, som nämnts, t.ex bara samla in €750 bn när de behöver. Nu använder de falska rykten om en grön omställning för att omvandla denna ekonomiska makt i politiskt inflytande. Målet är en värld som kontrolleras av storföretagen utan inflytande av stater, myndigheter eller fackföreningar. Teslas orimligt höga aktiekurs är inte en följd av förhoppningar om en grön omställning utan hålls under armarna genom ekonomiska manipulationer av stora aktörer som vill ge oss en bild av att en grön omställning är nära förestående. Men inget görs rent praktiskt. Det finns inte behov av en så här stor batterifabrik. EU klarar ju inte ens av att få upp ett bra, billigt och lättanvänt nätverk av laddstolpar för elbilar över Europa. Men bilder av Merkel som provsatt elbilar visades det gott om.

Man försöker skapa en global, grön diktatur genom att hänvisa till hållbarhet och koldioxid som produceras vid nästan all mänsklig verksamhet som därför kan angripas med regleringar.

Marknadskrafterna är ur spel och EU har blivit det nya Sovjetunionen. Därför slösar man våra skattepengar på detta jätte projekt som ännu ej bevisat sin existensrätt. Det finns idag inget behov av så många batterier och EU har inte gjort något för att få oss att tro det annat än tomt prat. Tyskland skall ha fasat ut alla bensinbilar 2030. Men läser man det finstilta är detta bara en målsättning.

Skall man skapa en global diktatur måste små effektiva startups och företag slås ut och ersättas av kolosser. Corona lockdown följd av en omfördelning till storföretagen genom Corona recovery-fonderna var en viktig pusselbit i detta. EU skulle aldrig våga ge pengarna till små effektiva startups som arbetar under äkta konkurrens eftersom dessa vore under kontroll av marknadskrafter och inte av EU.

Så när man jämför med Musk och ser till det världspolitiska läget uppfattar jag Northvolt som ett globalt pajasprojekt där våra skattepengar kastas i sjön för att globala krafter försöker ta över den politiska makten i Europa. Inte oväntat vill man ge oss en lokal copy cat av Tesla för att påminna oss om den gröna omställningen och även introducera en företagsfilosofi som är fientlig till fackföreningar och demokratiskt inflytande genom myndigheter.

Men även det är en prognos från min sida. Vi får se hur det går. Northvolt har lovat produktion under 2021. Blir det mer än någon sybolisk handling? Blir det som Musks försenade Berlinfabrik som ännu inte är igång. “Det tar år att komma upp i produktionsvolym” har Musk ganska nyligen uttalat.
—-

wwr: 78438107
wwr: 78434718

Ägare
Volkswagen 22,7%
Goldman Sachs 20,8%

Harald Mix via Vargas Holding 7,8%
Peter Carlsson via Rocarma Consulting 7,2%

—-

Om detta blir stort ställer man kanske hela bygden under främmande flagg. I så fall står säkert fack, kommunalråd och liknande redan på lönelistan. Frågan är ju vad som händer när stora mängder kapital plötsligt pumpas in i regionen. Det kan ske på många olika sätt, i Asien kan man ju se kinesisk turism, japansk elektronikindustri, internationella call centers etc växa upp i tidigare lugna områden. Lokalbefolkningen får jobb (ofta enklare), en del hyr ut och flyttar. Det kan ske många saker. På sikt förlorar området kontrollen till internationella storföretag och konsortier.

Självklart önskar jag bygden lycka till, frågan är nog bara vad lycka är?

Det skall bli intressant att följa. Hoppas på fler rapporter.
—-

Arbetarmakten: 78435652
Grön omställning sker redan nu, över 50% av sålda bilar i Sverige är redan nu laddbara, i Norge kommer det nog inte säljas nästan en enda fossildriven bil nästa år.
Det beror inte enbart på grund av att vi behöver en grön omställning utan att batteridrivna fordon helt enkelt är bättre, de går inte sönder lika ofta, det är färre delar, de är inte smutsiga, de är snabbare, de är billigare att “tanka” och du kan göra det hemma. Nackdelen är bara tiden det tar att ladda om du ska köra längre sträckor, något som kommer åtgärdas de kommande 10 åren med utveckling och forskning.

Northvolt köpte nyligen Cuberg i Silicon Valley för att förbättra batterier med 50% mer kapacitet genom litium-metall batterier. Det kommer bli deras forskningsavdelning i USA, samtidigt satsar de 7 miljarder kronor ytterligare i deras forskningsavdelning i Västerås och ska bygga en ny med Volvo i Göteborg.

Samtidigt kommer det gröna stålet att slå igenom inte bara för att vi måste få bort kol utan även på grund av att stålproducenterna har det första riktiga potentiella business-caset för storskalig användning av vätgas. Om vi kan utveckla elektrolyser för vätgas och ersätta naturgasen, oljan och kolet så kommer det få oerhörda geopolitiska konsekvenser.
Om norra Sverige är först i denna utveckling så kommer det bli en av världens rikaste platser.

Nu har det ju funnits ett annat stort företag i bygden som heter Boliden och jag har inte sett någon slags politisk korruption ske mellan kommunen och Boliden.
En annan fördel är ju att kommunen inte följt högerns modell i att sälja ut all verksamhet till det privata, det är redan nu Sveriges rikaste kommun helt enkelt för att man äger och driver så mycket verksamhet i offentlig regi. Hela kraftbolaget Skellefteå Kraft är kommunalt ägt och har ett ägande i Northvolt själva, så kommunen äger delar av Northvolt. Volkswagen i sin tur ägs till stora delar av det offentliga och där har också facket ett stort inflytande.

Men det är klart det kommer bli olika strider, men i det stora hela är den teknologiska utvecklingen och nyindustrialiseringen till godo. LKAB som är statligt ägt ska ju kanske expandera kraftigast i regionen de kommande åren med 400 miljarder i investeringar.
—-

Det låter som du har mycket intressant information i ämnet. Ser fram mot fler rapporter. Jag har ju bara sett detta på avstånd och drar paralleller med Musk som man ju kunnat följa i tidningarna ganska länge.

Men nu skall “Amerika-Carlsson” göra n’Per och n’Lasse till slavar under Goldman-Sachs med en företagskultur som ogillar fackföreningar. Det låter som en film. (På 80-talet gjordes en ganska känd film om hur ett fiktivt, amerikanskt oljeraffinaderi skulle anläggas i en liten skotsk fiskeby, “Local Hero”.)

Farbriken ser lit’ “obyggd” ut. Carlsson har lovat ett batteri för nyår. Kommer han att klara det?
—-

reuters 17 dec 2021

wwr: 78450075
Mosbulle: 78449909
Det brann idag igen, hur farlig är deras verksamhet?
—-

Jag vet inte vad som inträffat men nog tror jag att Tesla i alla fall använder mystiska olyckor för att hamna i media. Nu senast var det en taxichaufför i Paris som påstods ha tagit fel på gas och broms och orsakat en svår olycka. Jag kan inte bevisa det men jag är lite försiktig med att tolka nyhetsflödet runt Northvolt. Det vore bättre med ingående reportage om produktionen kommer igång i år och vilka köpare som står beredda.

Polisen befarade till en början att det fanns en risk för explosioner. Initialt uppgav polisen också att det skulle ha inträffat någon form av explosion, vilket senare dementerades.

– Det matchar vad vi har hört. Vi tittar på det men det handlar om en rökutveckling i en battericell, säger Jesper Wigardt.
—-

svd.se

Men vad gäller Skellefteå. Är det verkligen ingen dokumentärfilmare som följer projektet? Det måste vara en ganska unik grej som påstås hända när hela Schtan verka vändas upp och ned.

Batteri-Carlsson från Amerika – Bygdens frälsare
Goldman-Sachs möter Norrlandsvänstern

Det måste ju vara otroligt intressant att följa vad som sker. Vakna upp dokumentärfilmare!
—-

wwr: 78491945
Ny.Deodorant: 78491665
De lyckades pressa fram första batteriet före nyår. Det blev ett prismatiskt…….låter fint ? :evilgrin39:

nyteknik.se
—-

Carlsson fick till sitt nyårsbatteri! Ett äkta prismatiskt batteri!
Men när och till vem skall det levereras?

Företaget har maximalt stöd i massmedia och myndigheter. En “explosion” visade sig vara en rökpuff. Risk att företaget går samma väg.

Polisen befarade till en början att det fanns en risk för explosioner. Initialt uppgav polisen också att det skulle ha inträffat någon form av explosion, vilket senare dementerades.

– Det matchar vad vi har hört. Vi tittar på det men det handlar om en rökutveckling i en battericell, säger Jesper Wigardt.
—-

svd.se

De levererade de viktiga kablarna till Northvolt
Tillsammans med Onninen fick Reka Kabel prestigeuppdraget att leverera mellanspänningskablar till Sveriges största industriprojekt på flera decennier
– batterifabriken Northvolt utanför Skellefteå. Hela 70 kilometer optimerad kabel har lagts ner. Ett jätteprojekt som kännetecknas av nära och gott samarbete med beställaren Skellefteå Kraft Elnät AB.

—-

energinyheter.se

Hajpen liknar den runt Musks projekt. Nu har företaget fått konflikter med myndigheter. Underentreprenörer har fått miljonböter

Arbetare som bygger batterifabriken åt Northvolt jobbade 8 500 timmar för mycket på några månader. Nu får sex underentreprenörsföretag böta ca fyra miljoner kr, uppger SVT Västerbotten.
—-

svt.se

Framtidens batteri:

Volvo och Northvolt bygger nytt i Göteborg

Volvo Cars och Northvolt bygger ny utvecklingsavdelning för framtidens elbilsbatterier i Göteborg.
Men det är inte klart var deras gemensamma batterifabrik ska placeras.
– Det är viktigt att den hamnar på rätt plats så vi får avvakta lite med att avslöja det, säger Northvolts hållbarhetschef Emma Nehrenheim.
—-

teknikensvarld.se

Jag hoppas naturligtvis att bygden kan utvecklas. Men jag undrar om det är rätt väg att Goldman Sachs, EU och andra går in med stora summor i ett projekt som alltså blir kontrollerat från utlandet. Frågan är hur mycket som främst är avsett att alstra publicitet för att ge ett intryck att en grön omställning skulle vara på väg.

Men jag önskar bygden lycka till. Skall bli intressant att följa. Ett batteri har nu producerats.
—-

wwr: 78505590
Förhoppningsvis skall det väl inte leda till några skulder eller liknande, om det inte går fullt så bra som planerat. Kommunen är rik och Golman Sachs är rikast. De som bor i närheten tänker sig nog för innan de investerar. Aktien är inte noterad.

Frågan är om tillväxten är organisk och verksamheten hållbar. Internationella aktörer går in med stora belopp istället för att det får växa från lokala småföretag. (Om det nu finns några mindre företag kvar efter Coronanedstängningen)

Jag tror alltså att det kan röra sig om ett “reklaminslag” från regimen. Vi skall bibringas en uppfattning att en grön omställning är på väg trots att väldigt få verkliga åtgärder (som t.ex många laddstolpar med billig el) genomförs. Därmed kommer EU och globala organisationer att kunna plocka in pengar för ospecifierade “gröna” åtgärder och öka kontrollen. (Tesla har t.ex ingen reklamavdelning och svarar inte på pressförfrågningar utan får sin reklam i det redaktionella materialet.)

EU är en planekonomi. Man använder 7-årsplaner på samma sätt som Sovjetunionen använde 5- och 10-årsplaner. Man låter inte verksamheter växa utifrån behov. Man ger inte billig el i stora nätverk av laddstolpar så att folk börjar åka mer elbil och sedan låter efterfrågan forma batteritillverkningen. Utan man förutser behov och går in med storsläggan på detta sätt. EU är det nya Sovjetunionen.

Jag känner inte detaljerna, det medger jag. Men det liknar Musks projekt som har fått stor publicitet.

Skall bli intressant att följa. Hoppas verkligen dokumentärfilmarna tar denna chans.
—-

wwr: 78510065
Vi kan alla känna oss delaktiga i äventyret. Våra pensionpengar kommer att växa så det knakar.

The latest funding round, Northvolt’s largest yet, was co-led by Goldman Sachs and VW, alongside new investors including Swedish pension funds AP1, AP2, AP3, AP4 and Canadian pension provider OMERS. Previous investors such as Spotify CEO Daniel Ek and investment management firm Baillie Gifford also invested in the round.
—-

cnbc
—-

wwr: 78611771

”Northvolt värderas till 100 miljarder”
—-

norran.se
(två timmar gammal, den som kan se bakom betalväggen får gärna lägga in citat men komma ihåg Flashbacks regel att hela artikeln inte får citeras)

“näst störst av de privata teknikbolagen”
stod det i Google, DI har visst påstått det

Northvolt har farmställt ett (1) batteri som underkänts av VW men företaget är redan näst störst av de privata teknikbolagen och är värt 100 miljarder!

Det här kommer att bli precis som Tesla. Tesla säljer ungefär lika få bilar som Volvo men är värt tre gånger så mycket som VW och Toyota tillsammans. Det kommer att bli samma fight i tråden :boxing: 😀 😀 😉

Vi har alltså gått in i en kommunistisk planekonomi där aktievärdena inte längre speglar företagens produktion utan värdet manipuleras av av okända finansiärer med politiska motiv.

Oligarkerna Carlsson och hans läromästare Musk – flipp eller flopp?
—-

wwr: 78622351
Jag vill inte gå in på definitionen av kommunism och kapitalism. Det går för långt i denna tråd anser jag.

Men jag kallar det nuvarande systemet kommunistiskt eftersom konkurrensen är borta. Nu har vi planekonomi. Northvolts fabrik har inte byggts från ett existerande behov. Rika diktatorer har pekat på Skellefteå. ABB och Vattenfall har fått order att bidra fast de knappt vet vad de köpt för sina pengar. Våra pensionspengar används för politisk planering.

Detta är ingen organisk tillväxt eller hållbar verksamhet.

Inga mindre entreprenörer eller startups har en chans. (De slogs dessutom ut av lockdown.)

Det handlar om att skapa ett grönt skyltfönster för att lura oss att tro att en grön omställning är på gång, vilket den inte är. Den bara markeras i media. Detta för att EU skall kunna ta oss av våra gröna pengar och slösa på liknande jätteprojekt. “Northvolt Ett” – det låter till och med som en kommunistfabrik.

Hade man velat satsa på elbilar hade Europa möjligen sett till att det finns billig ström och många laddstolpar i ett enkelt system över Europa. Men nu är det krångligt och blir lätt dyrt att ta elbilen på semester.

Hade man börjat i rätt ände så hade tillverkare av elbilar och batterier vuxit upp under sund konkurrens. Men i detta system har vi bara kommunistiska kolosser på lerfötter som suger våra skattepengar.

Se på Batteri-Carlssons läromästare Elon. I dagarna ströks bara beställningar av CyberTrucken bort på deras webbsida och det är oklart när leveranser kommer igång.

Musk har dessutom twittrat olagligt om att han inte vill ge fackanslutna arbetare aktieoptioner. Folk styrs utan möjligheter att kunna påverka, som i ett kommunistiskt system. Elektrikernas fack har redan kallat arbetsförhållandena på Northvolt för “slavliknande”. JämO talade om “gränsande till mänsklig exploatering”.
—-

wwr: 78623947

Storkapitalet är ju vänster nu. Många är “woke billionaires”, inte bara Soros och Stefan Persson. (Det “dök upp” oligarker efter Sovjetunionens fall. Det skulle inte förvåna mig om samma personer hade den egentliga makten i Sovjet. Men det är jag inte säker på.) Nu är det i alla fall oligarker som Musk och Carlsson som tar våra pengar.

De har så mycket stöd av storfinans och media att de kan lämna hur många misslyckade projekt som helst bakom sig. Musk har bl.a misslyckats med FSD och Starlink. Berlinfabriken försenad. Starship står på backen. Nu verkar CyberTrucken bli kraftigt uppskjuten. Inga riktiga entreprenörer skulle acceptera eller klara sådana floppar.

Och se hur storföretagen får sina pengar. Förra året behövde de €750bn. EU bara tog av oss det. Politikerna är redan köpta.

—-

wwr: 78633431
Arbetarmakten: 78632095
Nej, storkapitalet är ej vänster på något sätt. Att du försöker omdefiniera vad som är vänster och enbart kan se kulturkriget är ditt egna problem. Svensk höger idag är helt besatta av det amerikanskt importerade woke-kriget, sluta med det. Svensk vänster har rotat ut sina woke-människor genom att kasta in dem i FI och nu ut i ingenting. Högern har bokstavligen ett parti på 20% som är helt identitetspolitiskt.

Vi kommer såklart att få samma sorts tech-oligarker i Sverige som i USA, många kommer komma genom Northvolt. Det är en ny sorts kapitalister som kommer använda deras affärssyfte som en slägga mot den organiserade arbetarklassen, de kommer beskriva alla attacker mot deras affärer som en attack mot mänsklighetens välfärd.

Men allting är fortfarande samma gamla kapitalism med samma toppstyrning från kapitalet.
—-

gjgjtrjtk: 78632896
Man har inte producerat ngt batteri, man har producerat i battericell som ett steg i att testköra fabriken. Storskalig serieproduktion är nog några månader bort.
—-

Än så länge sker bara den vanliga förhalningstaktiken på samma sätt som Musk använder den. Desinformationen flyger fram och tillbaka. Produktionen skall starta före nyår. Men nu skall den inte starta förrän senare, kanske. Alla batterier påstås sålda men VW ratade det första batteriet. Carlsson har blivit stenrik på projektet och hans aktier är värde 7 miljarder trots att inget batteri producerats. etc etc

Informationen är bara en motstridig röra.

Än så länge har inga batterier levererats och än mindre har storskalig produktion kommit igång. Tills vidare är detta bara ett luftslott, delvis byggt med skattepengar.

Det liknar Musks Berlinfarbrik. Den påstås inte ha tillstånd att starta men ändå påstås ett mindre antal bilar komma därifrån. Den utbrända, påstådda Teslabossen Carlsson som dumpats på oss använder förmodligen liknande taktik.

Informationen produceras för att skapa kaos. Inga journalister försöker ta reda på vad som egentligen sker. Det enda man kan lita på är vad som sker, i den mån det går att få fram. Det verkar som om inga batterier har framställts ännu (än mindre levererats).

Arbetarmakten: 78623757
Northvolt har tagit emot 60 miljarder i privat kapital och kanske 5 miljarder i offentligt kapital. Antingen så vill du att det offentliga ska få större ägande och inflytande i framtidens industrier eller så menar du att privat kapital egentligen är kommunism?

Dina tankegångar är helt tokiga eftersom du inte vet vad varken kommunism eller kapitalism är.
—-

Du har alltså fått fram Northvolts aktiebok. Kan du lägga in de data som visar vilka investeringar som gått in i Northvolt? 2017 misslyckades ju journalister med det.

Spoiler:
Systemen flyter numera och definitioner av kapitalism och kommunism är svåra att tillämpa. Storkapitalet har blivit grön vänster och tar av oss pengarna genom att EU t.ex tog in 7500 miljarder förra året och spred till storföretagen utan redovisning. Storföretagen och dess oligarker förefaller vara de som styr EU. Det är i alla fall inte Ylva Johansson och hennes 26 kollegor. De är bara en front. EU-kommissionen fungerar som den sovjetiska politbyrån. (Thatcher använde det ordet om EU-kommissionen.) Vissa anser att även den sovjetiska politbyrån var en front för oligarker. Men det går inte att utreda i denna tråd.

—-

wwr: 78652798

Efter att Northvolt Labs slog upp dörrarna i slutet av 2019 påbörjades tillverkningen av företagets första generation batterier. Batterierna har fått namnet Lingonberry och finns i både prismatiskt och cylindriskt format. Totalt beräknas anläggningen kunna nå en årlig produktionskapacitet på 350 megawattimmar.

—-

Men “beräknas kunna nå” innebär närmast ingenting i Musk/Carlssons värld.

Det vi vet är att skattepengar (EU) och pensionspengar (AP1-4) har gått in i företaget. Andra storföretag påstår att de satsat men vi får inte se aktieboken. Det finns ingen produktion/leveranser bekräftade.

Självklart skall man syna detta företag.
—-

wwr: 78681557
Arbetarmakten: 78681405

Northvolt anställer 100 personer i månaden i Skellefteå, för tillfället jobbar 500+ där. De allra flesta är vanliga operatörer …,

—-

500 man har framställt ett (1) batteri med 7 miljarder i bidrag från EU och pensionsfonderna. 😐

Om inte det här är socialism vet jag inte vad som är det.
—-

Arbetarmakten: 78656003
Alla ägare och exakt andel ägande finns på denna länk: breakit.se
—-

wwr: 78656139
Men det kostar 349 kronor för en månad. Kan du lägga in listan här? Kom ihåg Flashbacks regel att inte citera hela artikeln.

Tidskriften liknar Daily Mail. Det betalar man helst inte 349 kronor för. Tidskriftens karaktär stärker inte Northvolts aktiekurs imho.

Var produktionsmålet ett batteri?

Nu ljuger de större tidningarna också men någon större tidning måste gå in och ta reda på ägarstruktur och vad som egentligen har genomförts. Inte bara prognoser. 3.5 miljarder av våra pensionspengar och 3.8 miljarder av oss européers skattepengar genom EIB. Det här måste redovisas.
—-

wwr: 78679481
Är detta en trend? Likheter med Northvolt.

Norrland, utländskt ägande, extremt grön vinkling.

Danska börskoncernen Ørsted går in som storägare i det svenska energiprojektet FlagshipONE som planerar att miljardinvestera i en ny fabrik för förnybara sjöfartsbränslen.

Målet är att tillsammans med Göteborgsföretaget Liquid Wind utveckla och bygga det som kan bli världens första storskaliga anläggning för förnybar e-metanol i Örnsköldsvik.

di.se
—-

wwr: 78681557
500 man har framställt ett (1) batteri med 7 miljarder i bidrag från EU och pensionsfonderna. 😐

Om inte det här är socialism vet jag inte vad som är det.
—-

wwr: 78684769
Jag tycker inte dina uppgifter är väl underbyggda.

Hur företagets finansierng skett är inte klart. Du gav en länk till en artikel bakom betalvägg i en “slasktidning”. Först såg det ut som man var tvungen att bara registrera sig för att läsa, så jag skrev in en epost-adress. Men sedan visade det sig att det kostade 349 kronor att läsa en månad. Då backade jag ur. (Jag skulle gärna betala 349 kronor för bra information, men inte för slask.) Jag får nu spam från tidningen. Jag har av-prenumererat en gång men det fortsätter att komma spam. Nu har jag avprenumererat igen.

Vi vet att våra pensionspengar och skattepengar (EU/EIB) tillsammans bidragit med 7 miljarder. 500 personer är anställda säger du. Samstämmiga tidningsupppgifter anger dock att bara ett batteri framställts. Andra tidningsuppgifter säger att VW ratat detta batteri, men du säger att leveranser sker till VW. Tidningsuppgifter anger att företagsledaren blivit stenrik och hans aktier skulle vara värda 7 miljarder.

Det här är en skandal och ett virrvarr av uppgifter.

Det påstås ju vara ett av de största industriprojekten på mycket länge. Det har nu kommit igång. Varför gör inte större tidningar reportage inifrån fabriken och visar hur dessa 500 personer framställer batterier.

Någon stor tidning måste ta reda på

* hur ser finansieringen ut
* hur många jobbar där
* produceras det batterier?
* till vem levereras i så fall batterierna och i vilka produkter används de
—-

wwr: 78698427
Ett företag har fått 3.5 miljarder av våra pensionspengar. Det har fått lika mycket av EU. Företaget har 500 anställda. Men företaget har veterligen bara producerat ett enda batteri. (Med tanke på nur mycket skryt det var runt detta batteri lär vi nog få höra om företaget lyckas producera fler batterier.)

Företaget gör inga regelbundna leveranser och tjänar därför inga andra pengar än bidrag och vad som andra storföretag påstås ha satsat, men dessa siffror är oklara.

Det förefaller handla om ett oerhört slöseri med skattemedel. Man kan kalla det ett socialistiskt system.

Storfinansen har idag blivt socialister. Det är inte bara Soros som är vänster.

Jag kan se två orsaker till att man tar våra skattepengar och bygger en fabrik med många anställda, som inte leverar produkter trots att den startat produktionen.

1. Ju mer utgifter EU har, ju mer makt får organisationen. Ju mer EU slösar, ju mer måste vi betala och blir beroende av EU. EU kontrollerar helt enkelt vad som sker. EU tog bl.a in 7500 miljarder förra året med den diffusa målsättningen att “sätta fart på Europa”. Nu måste EU göra av med alla (lånade) pengar och då spenderar EU pengar på projekt som inte är lönsamma. Vi blir även mer skuldsatta vilket också detta ökar kontrollen över oss.

2. Den nya socialismen är grön. Någon egentlig grön omställning sker inte. Men ju mer EU kan inbilla oss att en grön omställning håller på att ske, ju mer pengar kan EU ta in för luddigt definierad gröna åtgärder. Därför lägger EU pengar på gröna projekt fast de inte producerar något användbart.

Därför har vi en statsfinansierad fabrik som inte producerar något. Det kan man kalla socialism.
—-

wwr: 78727408
Vad man kan se hittills så verkar Northvolt vara ett bluffprojekt. Men det gäller att följa det och hela tiden ompröva den uppfattningen.

Detta är från oktober men kom i mitt nyhetsflöde idag.

Någon gödselfabrikant från Skåne skall ta hand om avfallet från Northvolts verksamhet. Företaget påstår att det sålt hela sin produktion tio år framåt! Det låter som fantasier och luftslott. Dessutom till stora delar byggt med skattepengar.

Företaget mutar kändisen Batra med styrelsepost. (Jämför Elizabeth Holmes, Theranos, med kändisar i styrelsen)

Salt från Northvoltfabrik blir gödsel
LULEÅ. Avfall från Northvoltfabriken i Skellefteå ska bli konstgödsel. Svenska Cinis Fertilizer planerar att bygga två fabriker efter Norrlandskusten.
”Vi har redan sålt produktionen tio år framåt”, säger grundaren Jakob Liedberg.

—-

di.se

I massmedia är det naturligtvis den omtalade gödselfabrikanten!

Omtalade gödselfabriken planerar samarbete med Northvolt
16 januari 2022 09:00

Konstgödseltillverkaren Cinis Fertilizer med siktet inställt på Köpmanholmen blickar framåt.

Nu har företaget värvat moderaten Anna Kinberg Batra och tecknat avtal med Northvolt.

—-

allehanda.se

Det här luktar cirkus lång väg. Vi vill se Nortvolts leveranser gå iväg och vi vill veta vad batterierna används till. Stora tidningar måste gå in och ta reda på vad som sker, inte bara planer, avtal och förhoppningar.
—-

wwr: 78742535
Senaste nytt, 4 timmar gammalt:

[Northvolt] Vill anställa 1 000 i Skellefteå under 2022
—-

norran.se

Bara bluff hittills, enligt min uppfattning. Vi får en massa kringnyheter men inga batterier.

Ser ganska tomt ut på gatan i “she-left-you”. Alla två tusen sliter väl med att få ihop sitt andra batteri.

Ursäkta ironin men 7 miljarder av våra skattepengar har gått dit. Då vill man se resultat.

Jag är alltså rädd att den vanliga Musk-taktiken snart sätts in: Man kommer att köpa myndigheter och dessa mutas att lägga krokben för företaget. Sedan skyller man misslyckandet på myndigheterna.

Men jag medger att jag spekulerar. Skall bli intressant att följa.
—-

wwr: 78750371
Arbetarmakten: 78749037
Allting är skumt under kapitalism, det är så det fungerar. Samtidigt så har Musk ett företag som är värt 1 triljon dollar och har nog mycket kapital att bygga produktionskapacitet i en omfattning och fart som ingen annan biltillverkare har i dagsläget. De satte upp sin fabrik i Shangai oerhört snabbt och producerade nästan 1 milljon elbilar 2021. I år kommer även deras fabriker i Berlin och Austin att öppnas.
Samtidigt så lyckas Tesla attrahera de bästa talangerna, vilket väldigt mycket handlar om idag, det gäller att attrahera de smartaste och mest motiverade personerna till ditt företag. Det handlar inte ens om pengar längre, det handlar om vad du får arbeta med.
Musk har lyckats med sin “bluff”. Du verkar bara vara förvirrad om hur kapitalism fungerar.

Vadå skrivs inte om vad de producerar? I dagsläget arbetar de allra flesta 500+ med att installera utrustning och att utbilda sig på den utrustningen. Produktionen kommer skalas upp under året stegvis, och den kommer fortsätta skalas upp under de kommande 3-4 åren. Och det är utrustningen som kostar pengar, inte de anställda, och det handlar inte om några 7 miljarder, fabriken i Skellefteå kommer kosta 60 miljarder minst. Sveriges största och dyraste industrisatsning någonsin.
—-

Musk ett företag som är värt 1 triljon dollar och har nog mycket kapital att bygga produktionskapacitet i en omfattning och fart som ingen annan biltillverkare har i dagsläget.
—-

Musks Berlinfabrik hade invigning i oktober. Den har fortfarande inte börjat sälja bilar. Det påstås produceras bilar för att “testa maskinerna”. Musks självkörande bilar och Starlink har helt floppat. CyberTrucken verkar gå samma väg. Teslas värde är uppblåst av storfinansen. Det finns ingen motsvarighet i produktion. Media förknippar Tesla med “batteriforskning” men Tesla köper sina batterier från LG och Panasonic. Tesla använder eget kontrollerade media som Teslarati och forum som Reddit som kontrolleras av samma intressen, som informationskanaler. Northvolt verkar använda Breakit.

I dagsläget arbetar de allra flesta 500+ med att installera utrustning och att utbilda sig på den utrustningen. Produktionen kommer skalas upp under året stegvis, och den kommer fortsätta skalas upp under de kommande 3-4 åren.
—-

Fabriken har öppnat, 500 arbetare anställda. men nu sker “installation, utbildning och uppskalning”. Än så länge finns bara tomt prat och inga leveranser. Nu kommer det att ta 3-4 år innan fabriken börjar producera!

Än så länge inga tecken på fungerande verksamhet. Mycket möjligt kommer man snart att muta myndigheter och fackföreningar som ställer till problem för fabriken, t.ex. genom miljörestriktioner. Sedan skyller man förseningar på myndigheterna. Det ser ut som om man kastar våra pensionspengar i sjön.

Stora tidningar måste in och ta reda på vart företagets leveranser går och hur batterierna används. Säljs det något över huvud taget?
—-

wwr: 78750918
Att sälja innefattar att man producerar och levererar. I alla fall på det sätt jag använder ordet.

… Med de enorma belopp de tagit av oss skulle de säkert kunna anställa kunnigt folk, vilket dock skulle kosta. Men just nu verkar det inte finnas avsättning för deras produkter (batterier). Northvolt förefaller vara ett grönt skyltfönster/showcase för att försöka inbilla oss att en grön omställning är på väg när i själva verket ingenting görs utan fossil användning fortsätter. Detta görs för att upprätta en grön diktatur i Europa där man kommer att reglera sönder länderna med miljöbestämmelser och ta in mer pengar för luddiga “gröna” ändamål samtidigt som den fossila ekonomin fortsätter. Gröna pengar som spenderas utan redovisning. Man kontrollerar medlemsländerna genom miljöregleringar och investeringar från utlandet eller EU. Se hur EU kan hålla medlemsländerna svaga och fogliga genom en konstruerad energikris mycket baserad på gröna åtgärder samt nu även på kallt krig mot Ryssland.
—-

wwr: 78756128
Det är så de får våra miljarder. De sätter upp en grön fasad för att motivera diktatur och penninginsamling. Men den gröna fasaden lönar sig inte eftersom ekonomin i grund och botten är fossil.

Därför finns det ingen marknad för Northvolts produkter utan nu skall våra pensionspengar ruttna bort i den gröna komposten istället för att sitta på den fossila börsen som går i raketfart.
—-

wwr: 78759626
Bokslut 2020
Vad jag kan förstå tillgångar på 11 miljarder, skulder på 5 och gjorde förlust på en halv miljard. Omsättning 2 miljoner (bara).

allabolag.se
—-

Hor-Ulla: 78759829
Tittar du på moderbolaget:

allabolag.se

Så gör dom en förlust på hissnande 1,5 miljard.
—-

wwr: 78715927

[Jämför med Musk Tesla]
I vilket fall skulle ingen verklig entreprenör acceptera de extrema fördröjningar som skett utan att protestera mycket tydligare. Det har kostat enorma belopp att ha den fabriken stående sedan oktober. Den myndighet som påstås ha strulat skulle naturligtvis ha ställts till svars för länge sedan av Musk och media, men så sker inte.

En tidigare chef vid Tesla, Carlsson, har just nu byggt en batterifabrik i Skellefteå (Northvolt). Man ser precis samma mönster där. Det påstås arbeta 500 personer där men endast ett enda batteri har framställts enligt media.

Man håller på att lägga om Europas ekonomi till socialism där EU och storföretagen bestämmer allt och mindre entreprenörer inte har en chans. För att det skall fungera smutskastar man nationella myndigheter istället för att ställa dem till svars om de strular.
wwr: 78714029
… En äkta entreprenör skulle aldrig sitta stillatigande och bara acceptera den ena föreningen orimligare än den andra. Myndigheterna påstås nu ha prövat samma vattenpump tre gånger, vad jag kan minnas.

Musk stöds av storfinansen och media. Han kan ta vilka smällar som helst utan att hans rykte eller aktiekursen påverkas. Starlink och FSD är totala katastrofer. CyberTrucken på väg att bli.

Det finns troligen inte marknad för Giga Berlin nu. Därför påverkar internationella nätverk tyska myndigheter så att de bara larvar sig. En äkta entreprenör hade ställt de tyska myndigheterna till ansvar för förseningarna för länge sedan. Myndigheterna är helt enkelt köpta.

Samma sak med våra höga elräkningar. EU går inte in och ber tyska myndigheter köpa rysk gas. De ger oss på så sätt avsiktligt en energikris.

Nu har samma slags elitpajasar (Carlsson, tidigare TEslachef/Northvolt) kommit till Sverige och snart får vi se samma fars runt Northvolt.
—-


—-

wwr: 78750371

Arbetarmakten: 78749037

… I dagsläget arbetar de allra flesta 500+ med att installera utrustning och att utbilda sig på den utrustningen. Produktionen kommer skalas upp under året stegvis, och den kommer fortsätta skalas upp under de kommande 3-4 åren. Och det är utrustningen som kostar pengar, inte de anställda, och det handlar inte om några 7 miljarder, fabriken i Skellefteå kommer kosta 60 miljarder minst. Sveriges största och dyraste industrisatsning någonsin.—-

Musks Berlinfabrik hade invigning i oktober. Den har fortfarande inte börjat sälja bilar. Det påstås produceras bilar för att “testa maskinerna”. Musks självkörande bilar och Starlink har helt floppat. CyberTrucken, Semin, Roadstern och solenergi-taken verkar gå samma väg. Teslas värde är uppblåst av storfinansen. Det finns ingen motsvarighet i produktion. Media förknippar Tesla med “batteriforskning” men Tesla köper sina batterier från LG och Panasonic. Tesla använder eget kontrollerade media som Teslarati och forum som Reddit som kontrolleras av samma intressen, som informationskanaler. Northvolt verkar använda Breakit.

Citat

I dagsläget arbetar de allra flesta 500+ med att installera utrustning och att utbilda sig på den utrustningen. Produktionen kommer skalas upp under året stegvis, och den kommer fortsätta skalas upp under de kommande 3-4 åren.
—-

Fabriken har öppnat, 500 arbetare anställda. men nu sker “installation, utbildning och uppskalning”. Än så länge finns bara tomt prat och inga leveranser. Nu kommer det att ta 3-4 år innan fabriken börjar producera!

Än så länge inga tecken på fungerande verksamhet. Mycket möjligt kommer man snart att muta myndigheter och fackföreningar som ställer till problem för fabriken, t.ex. genom miljörestriktioner. Sedan skyller man förseningar på myndigheterna. Det ser ut som om man kastar våra pensionspengar i sjön.

Stora tidningar måste in och ta reda på vart företagets leveranser går och hur batterierna används. Säljs det något över huvud taget?
—-

wwr: 78763381
Det var intressant. Förmodligen ingår Northvolt Skellefteås (Northvolt Ett) förlust på en halv miljard i denna siffra. Det vore säkert intressant att jämföra företagets andra verksamheter med verksamheten i Skellefteå för att bättre försöka förstå vad som händer. Allt är väldigt luddigt. När det kom kritik mot att Skellefteå inte producerar något började påståenden komma att produktion sker i Vösterås istället, t.ex

Vilket ekonomiskt system detta representerar blir nog en evighetsdiskussion så var och en får ha sin egen definition. Jag kallar det socialism efterom enorma ekonomiska intressen går in och bygger en fabrik med 500 anställda som just nu står stilla och inte producerar någonting. 3.5 av miljarderna kommer från våra pensionsfonder.

Man definierar om ord, i alla fall enligt vanligt språkbruk. “Fabriken har sålt många batterier” säger man. Men inga batterier har framställts! Men definition av ordet “sälja” skall vi nog inte heller gå in på.

Det måste vara en ren förlustaffär att ha en fabrik med 500 anställda som inte producerar något. Det bedrivs en förhalningstaktik, precis som Musk/Tesla. Det påstås att fabriken nu kommer att syssla med “installation, utbildning och uppskalning” under 3-4 år.

Musks Berlinfabrik har inte producerat något som går att sälja sedan invigningen i oktober. Men varken han eller Tesla bryr sig. De låter media skylla på myndigheter lite lågmält. En riktig entreprenör i en kapitalistisk ekonomi hade tagit reda på vilka myndigheter som strular och ser till att något händer. Massmedia hade hjälpt till. Nu sker samma sak här. 500 anställda producerar inga leveranser. Min gissning är att Northvolt snart kommer att köpa svenska myndigheter som kommer att sinka projektet ytterligare.

Det hela baseras på att det inte finns marknad för deras batterier eftersom vår ekonomi är fossil. Det hela är uttryck för en socialistisk planekonomi där en diktatur går in och tilldelar produktionsresurser istället för att dessa får växa utifrån behov. Det finns t.ex inget nätverk av laddstolpar med billig el i Europa som skulle göra att behov av elbilar och batterier skulle uppstå.

EU fungerar som en socialistisk ekonomi. Sovjet hade t.ex 5- och 10-årsplaner. EU använder 7-årsplaner.
—-

wwr: 78755460
Tyvärr är den gröna revolutionen bakåtsträvande och innebär energisvält. Det vet alla som sett MP och deras europeiska kollegor i aktion. Kärnkraft stänger och fossil förbjuds.

Har de hottat upp Stålverk 80 också? Stålverk 30 ?

Vi hoppas också att all glädje och all optimism balanseras litet med minnet från Stålverk 80 på 1970-talet. Det var då Norrbottens järnverk skulle byggas ut till ett jättestort stålverk strax innan oljekrisen slog till och stålindustrin i hela världen drabbades av kris.

Resultatet blev en jättelik invallning av hamnområdet och mängder av husgrunder som ingen varit intresserad av. Stora ekonomiska insatser från kommunen och staten blev värdelösa när den borgerliga regeringen sannolikt klokt nog avbröt projekteringen efter maktskiftet 1976.

birgersson.wordpress.com

Det kastas bort EU-miljarder för att uppnå kontroll, skuldsättning och “greenwashing”. Northvolt är praktexempel.
—-

wwr: 78755795
Det handlar om hur våra pengar slösas på ett icke lönsamt projekt för att försöka hålla uppe en grön fasad i ett fossilt system.

Det är kärnan i Northvolt.
—-

wwr: 78756027
Du är ett riktigt troll. Du hitttar på åsikter åt andra.

Kärnan i Northvolt är att man planerar sälja batterier när vårt system bygger på fossil energi. Man gör det för att försöka upprätthålla en grön fasad. Det slöseriet skall inte våra pensionspengar användas till.

Du tramsar bara när du säger att det inte har med Northvolt att göra. Man kan inte sälja batterier när folk mest åker bensinbil.
—-

wwr: 78756128
Det är så de får våra miljarder. De sätter upp en grön fasad för att motivera diktatur och penninginsamling. Men den gröna fasaden lönar sig inte eftersom ekonomin i grund och botten är fossil.

Därför finns det ingen marknad för Northvolts produkter utan nu skall våra pensionspengar ruttna bort i den gröna komposten istället för att sitta på den fossila börsen som går i raketfart.
—-

Hor-Ulla: 78763898
När jag googlar så tolkat jag det som att dotterbolagets förluster får stå för sig

forum.vismaspcs.se

Så i det här fallet så gör hela northvolt förlust på över 2 miljarder.

Enligt vissa i den här tråden ( som jag citerar nedan) så har ju “Northvolt producerat batterier i flera år i Västerås”

Ursprungligen postat av Arbetarmakten
de har producerat batterier i stor skala i flera år i Västerås.

Så trots att man har producerat batteriet i flera år gör man i moderbolaget en förlust på hisnande 1,5 miljard.

Dom enda ägarna med muskler är VW och Goldman, men VW äger bara ca 20%. Ska VW och Goldman själva skjuta till 10-tals miljarder?

Nä det tror jag inte. Man kommer nog lura till sig ännu mer av våra pensionspengar och sen när det inte går längre så blir det KK och VW kommer köpa upp det som är intressant av konkursboet och satsa helhjärtat på sin egen batterifabrik man bygger i Tyskland.

Då kommer Skellefteå stå där med lång näsa, och kommunen kommer gå från en av dom rikaste i Sverige till en av dom mest skuldsatta.
—-

Volvo Cars och Northvolts nobbade Torsboda för sin nya batterifabrik

Under tisdagen meddelade kommunerna i Timrå och Sundsvall i ett gemensamt pressmeddelande att man inte lägre var med i matchen om Northvolts och Volvo Cars framtida etablering av en batterifabrik.

st

Anna Selander, samhällsbyggnadsdirektör, säger att Norrköping kan leverera bättre än konkurrenterna på västkusten. Innan sommaren kan kommunen ha en detaljplan för batterifabriken klar.
Foto: Therese Jansson, Nyköpings kommun/Sara Segraeus
Norrköping kan ha marken klar – innan konkurrenterna
nt

Pope-Palpatine: 78825680
Det hela är bara en bluff för att kunna komma åt skattemedel samt naiva privata investerares pengar och sedan casha ut. Fabriken kommer att läggas ner om några år pga bristande lönsamhet och ägarna kommer att gråta en skvätt i pressen och sedan åka tillbaka till lyxvillan i ett annat land. Kvar står den korkade kommunledningen, de bedragna skattebetalarna och idioterna som köpte hus och lägenhet för att kunna få ett jobb i hålan.

SvD har en artikeln som tyvärr är låst, men man förstår ändå andemeningen med ingressen och bilden på de hårt arbetande kineserna. Svenskar har inte en chans på denna marknad.

https://www.svd.se/miljardsatsning-riskerar-bli-batteribaksmalla

“Miljarder pumpas in i nya batterifabriker för elbilar i Europa. Nu varnar experter för överkapacitet och mördande konkurrens från världsledande Kina. Startar svenska Northvolt i uppförsbacke?”
—-

wwr|78828955 wrote:
Det är absolut felaktigt att ta 3.5 miljarder av våra pensionspengar och sätta i ett känt förlustbolag som kommer att konkurrera med kinesiska fabriker inom ett område där kineser och andra asiater är ledande. Kina satsar på Europa genom Belt and Road. VW har en egen fabrik som företaget kommer att prioritera.

Men hur detta kommer att gå är svårbedömt. Northvolt fyller bl.a dessa funktioner

* Vara ett grönt skyltfönster för att försöka inbilla oss att en grön omställning håller på att ske, vilket det inte gör. Därigenom kan EU ta mer gröna pengar till deras gröna luftslott.

* Ligga som en blöt filt över marknaden så att små startups avskräcks från att försöka. De man inte slog ihjäl med Corona lockdown måste hållas tillbaka. (jfr vaporware)

* öka globala nätverks och EU:s kontroll och EU:s skuldsättning

Jag menar att vi nu är på väg in i en socialistisk ekonomi. (Men om någon annan har en annan definition av socialism så vill jag inte diskutera det just här.) Jag menar att internationella nätverk och EU nu är så mäktiga att de går att jämföra med den makt den sovjetiska ledningen hade inom Sovjet. EU lägger upp sina 7-årsplaner på samma sätt som Sovjet hade 5- och 10-årsplaner. Detta sker utan hänsyn till behoven. Det är en planerad ekonomi, inte en kapitalistisk ekonomi som styrs av efterfrågan. Det finns ingen efterfrågan på dessa batterier nu. Vi har en koloss på lerfötter med 500 anställda som inte producerar något.

Hur detta kommer att gå är svårt att säga. Jag försöker dra slutsatser genom att jämöra med Tesla. Vi som tyvärr befinner oss i periferin till det globala systemet får ibland “copy cats” av vad som sker i de centrala länderna. Elon Musk symboliserar bl.a. Tesla. Elon leder Saturday Night Live. Vi hemsöks då av en slags Lill-Musk Carlsson som påstås ha jobbat på Tesla och är sommarpratare i P3. Företagen befinner sig i liknande branscher och karakteriseras av stora gröna investeringar, låg produktion, statligt stöd. I båda fallen är aktiekursen övervärderad enligt traditionella mått. (Northvolts aktie gick bra stod det i någon tidning, men aktien är inte noterad.)

Tesla är värt tre gånger så mycket som VW och Toyota tillsammans fast Tesla producerar ungefär lika få bilar som Volvo. Aktiekursen måste därför vara manipulerad av storfinansen, anser jag. De håller Tesla under armarna av de orsaker som angivits ovan. Ingen vanlig entreprenör hade överlevt flopparna med robottaxis, CyberTruck, Semi (och Starlink), förseningar med Berlinfabriken.

Så hur det kommer att gå vet ingen. Med en samarbetsorganisation EU utan maktambitioner, i en kapitalistisk ekonomi så hade EU möjligen satt upp rikligt med laddstolpar i Europa med billig ström. Sedan hade företagen haft möjlighet att konkurrera och producera billiga elbilar och batterier. (Nu håller ganska dyra Tesla upp priserna. Man får inte ut elbilar till alla med de priser som nu råder på Teslabilar och ström, vilket hade behövts om vi verkligen haft klimatkris.)

Kan det gå så långt att mäktiga ekonomiska intressen skulle beordra VW att inte köpa batterier från Kina eller sin egen fabrik utan göra det paradoxala att hålla Northvolt under armarna? Ingen utomstående vet.

Så eftersom vi lever i en planekonomi så kan man inte längre värdera företagen efter deras fundamenta. Istället förefaller verksamheten styras genom samordnade beslut. De enda slutsatser man kan dra är genom att jämöra med Tesla. Jag tippar det blir en lång rad fördröjningar. Northvolt och pressen kommer att skylla på myndigheter och fackföreningar. Aktiekursen är okänd eftersom Northvolt inte är noterad.

Hur det hela kommer att sluta för Tesla är svårbedömt. Inget liknande har setts. Det ser ut som att Tesla befinner sig i slutet av sin bana. Men eftersom de har mäktigt stöd av media och storfinans så dras allt ut i “det oändliga”. Det kommer inga säljbara bilar ur Giga Berlin. Kanske kan fabriken producera bilar men det finns inte marknad. Då publicerar media istället uppgifter om att man målar snygg väggkonst på fabriken! (några dagar sedan)

min gissning vad gäller Northvolt är att en lång period med oklara fördröjningar och trassel med myndigheter och fackföreningar väntar. Oklara och motstridiga besked om ollika avtal som ingåtts. Det blir en global röra, är min prognos.

%%%%% Northvolt

Tesla

The price of Tesla stock is inflated to make us believe that a green “reset” or “transition” of the economy will take place. It will not. But media and many actors (like Greta Thunberg) tries to fool us into believing that only EU can carry out this change. We should therefore give up our money and control over our countries to EU which is a globalist tool to control Europe.

wwr: 74553619
Varför har Tesla en vansinnigt uppblåst aktiekurs?

Biden och de svenska nickedockspolitikerna talar om den gröna omställningen. Men numera vet alla att den aldrig blir av. Det är fortfarande lika dyrt att åka elbil. (Ibland ger EU bara våra skattepengar till storfinansens företag under förevändning att de skall göra lite “batteriforskning” eller annat – 30 miljarder nyligen.) Trump talade inte ens om den gröna omställningen.

Hur kan då Teslas kurs vara så hög när den gröna omställningen är en bluff?

Det måste bero på att storfinansen blåser upp kursen genom att handla aktien till ett orimligt överpris.

Storfinansen handlar aktien till detta överpris bara för att vi skall tro att det håller på att ske en grön omställning. Men alla vet att det mest pratas om målsättningar men i praktiken görs inget.

Teslas höga kurs gör att vi skall inbillas tro att en grön omställning håller på att ske. Därför skall t.ex vi européer skicka våra pengar till EU som anser sig vara någon slags auktoritet på “gröna grejor”. Bryssel ligger långt från t.ex Sverige och i Bryssel kan storfinansen och lobbygrupper styra politikerna ostört. EU redovisar mycket dåligt vad de gör med våra pengar.

Enligt Greta Thunberg och alla andra Sverigehatare (tidningarna inräknade) klarar inte Sverige att bidra till denna miljöverksamhet själv. Detta är orimligt eftersom Sverige alltid varit ett föregångsland när det gäller miljöskydd. Sverigehatarna anser att EU måste sköta detta.

Så sammanfattningsvis gäller:

Storfinansen blåser upp TSLA för att vi skall inbillas att tro att en grön omställning sker och därför skicka våra pengar till EU där storfinansen kan ta kontroll över vad som görs utan skattebetalarnas inflytande.

David86: 74554060
Tror knappast det är ett bekymmer för någon amerikansk biltillverkare… Sen sätter andra utländska märken ihop sina bilar i USA med, så förstår inte hur du kan få detta till en dundernyhet för Tesla.

insideevs.com

Rostiga skruvar i ett batteripack från en Tesla, undrar hur dom ser ut efter en tid i nordiskt klimat med saltade vägar. Denna hade bara rullat i San Diego…

wwr: 74554151
Jag tror det finns expertis i tråden som kan svara snabbare på om skruvarna tjänat som offerkatod i aluminiumchassit än jag kan googla fram det. Chassit läcker ju vatten som ett såll. Alla skruvar kanske bara löses upp efter ett par år och bilen faller isär …

BAB7: 74524064
Tesla höjer nu priset på laddning på deras Supercharger laddstationer i europa.
Priserna skiljer sig från land till land, och det svenska priset blir nu 3,60 kr/kWh.

Vintertid blir det dyra mil, enligt diverse tester drar en tesla 35-40% mer ström vid kallt väder, dvs under hela vinterhalvåret i nordeuropa.

Det blir en förbrukning på 20-25 kWh/100 km, alltså mellan 7,20 till 9 kronor per mil i el-kostnad.

En dieselbil kör man nu billigare!
Dieselpriset ligger på ca 14.50:- per liter och moderna dieselbilar i premium/mellanklass har en förbrukning på runt 5 liter/100 km.
Det blir en milkostnad på 7 till 7,50 kr per mil i bränslekostnad.

Den billigaste Teslan kostar från 580.000:- och priserna sträcker sig sedan upp mot 1,5 miljoner för den dyraste.
Basmodellen för 580.000 kronor har en räckvidd enligt WLTP på 43 mil, det innebär en maximal räckvidd på 26 mil vintertid.

Det innebär att du måste stanna och ladda vid en laddstation var 20:e mil när du ute på långtur med en tesla.. – och dessutom betala mer för elen än vad du hade fått göra om du kört en dieselbil…

Vad är era tankar om detta?

mestmotor.se

vibilagare.se

Jordgubbe: 74601053
Teslas market cap är 820 miljarder dollar. Deras kassa är 19 miljarder dollar (mer relevant). Varför lägga 8 procent av sistnämnda i en extremt volatil valuta? Måste väl finnas viktigare saker i företaget att trycka in pengarna i nu, eller att återbetala lån? Tillskyndarna av Bitcoin klappar förstås händerna och tolkar detta som att Musk plötsligt skall ägna sig åt investeringsklipp men, vilka andra förklaringsmodeller finns (såsom potentiell nedskrivning, förbund med krypto-krängare, etc). Att man ska kunna betala med Bitcoin är bara nästan intressant, och också där av vilken egentlig anledning.

wwr: 74601135
Kulturmarxist skrev att DU sätter kursen på aktien. Trots hans stilistiska kvalitéer håller jag inte med. Kursen manipuleras upp för att vi skall tro att en grön omställning är på gång (och låna pengar och skicka till EU).

Samma med Bitcoin. Musk sätter pengar i Bitcoin för att vi skall tro att en vansinnigt riskabel global enhetsvaluta är framtiden. Fast hans favoritvaluta doggie-coin är charmigare. Den brukar han Twittra upp i ett (amerikanskt) öre ibland.

Tesla är som mycket amerikanskt – avsett för oss andra att ta efter så att vi skall förgöra oss själva.

wwr: 74612327
Så här ser det ut när hundratals bilar får sin uppdatering samtidigt. Den som filmar skriver satellit, men det är bluff, det är väl 4G LTE.
youtu.be

Det påminner om ett gammalt skämt av Elon. När någon hackar deras server kan den skicka alla robot-taxis till Rhode Island. Konstigt att nästan ingen skrattade 😀 Svårt att hitta videon också.
youtu.be

Hatt-Kaninen: 74642137
Vem fan bryr sig?

Tror du någon miljömedveten person kommer tänka “Tesla investerar i Bitcoin. Så jag tänker köpa en bensinbil istället nu”? Det här kommer inte påverka deras varumärke överhuvudtaget och kommer vara totalt bortglömt av alla om två veckor.

Debatten kring Tesla är fanimej helt hjärndöd. De som är negativa till Tesla tolkar varenda liten skitnyhet som bevis på att Tesla är en total bluff som kommer krascha till noll vilken dag som helst. Samtidigt tolkar de som är positiva till Tesla varenda skitnyhet som bevis att Elon Musk är Jesus och Da Vinci i en person och kommer frälsa hela mänskligheten från alla problem.

Dessutom var det väl förövrigt bekräftat att Tesla inte alls investerade i Bitcoin utan att det bara var ett falskt rykte på internet.

wwr: 74642212
Hatt-Kaninen: 74642137
Vem fan bryr sig?

Tror du någon miljömedveten person kommer tänka “Tesla investerar i Bitcoin. Så jag tänker köpa en bensinbil istället nu”? Det här kommer inte påverka deras varumärke överhuvudtaget och kommer vara totalt bortglömt av alla om två veckor.

Debatten kring Tesla är fanimej helt hjärndöd. De som är negativa till Tesla tolkar varenda liten skitnyhet som bevis på att Tesla är en total bluff som kommer krascha till noll vilken dag som helst. Samtidigt tolkar de som är positiva till Tesla varenda skitnyhet som bevis att Elon Musk är Jesus och Da Vinci i en person och kommer frälsa hela mänskligheten från alla problem.

Dessutom var det väl förövrigt bekräftat att Tesla inte alls investerade i Bitcoin utan att det bara var ett falskt rykte på internet.

Nej det var inte bara ett rykte. Dessutom förknippas Musk starkt med kryptovalutor i pressen, bl.a hans “egen” Doggie-coin.

Tesla Buys $1.5 Billion in Bitcoin

The Wall Street Journal

Dessutom är det ju så att i stort sett hela Tesla mest består av rykten. Det är så man fuskar fram sitt pyramidspel. Det räcker att Elon Twittrar lite så går Elon-pumpen igång i media eller på börsen.

Tesla lever mycket på en grön image. Man lurar hipstrar att köpa självkörande dataprogram som kostar $10.000 men de måste fortfarande hålla händerna på ratten. Snacka om att bli blåsta av reklamen. Nu kommer snart prishöjning!

Om Tesla nu går in stort i Bitcoin, en valuta som förbrukar mer energi än hela Argentina, är det ett stort avbräck i marknadsföringen mot de gröna hipstrarna.

Det visar också att Tesla struntar i miljökonsekvenserna. Teslas mål är att vara del i ett globalt konglomerat av företag. Företaget vill kontrollera all produktion från gruvdrift till batteri. Folk skall köpa bilarna med en global enhetsvaluta etc.

För Teslas aktiekurs kanske det är bra. Men folks demokratiska inflytande minskar hela tiden när företagen tar över. Se t.ex de många konflikter Musk skapar med reglerande myndigheter.

wwr: 74648224
Men ni avslöjar er själva hela tiden. Ni kallar andra för öknamn och ägnar hela inlägg åt att smutskasta andra debattörer.

Ni är typiska globalistiska EU-troll. Ni försöker förstöra svenskarnas mötesplatser på Internet genom att helt lämna ämnet och istället hoppa på andra skribenter. Globalisterna är rädda för att t.ex svenskar skall börja skapa något eget och därför försöker man slå sönder våra forum med personpåhopp. Det är vad EU och globaliseringen gjort av Sverige.

Det hänger ihop med Tesla och Musk eftersom de representerar en typ av företag som försöker ta över kontrollen från regeringar. Musk är ofta framme när det gäller att kritisera myndigheter. SpaceX tar över från NASA. T.o.m. VW verkar ha börjat vika sig och behandlar Musk med sikesvantar.

Vanligt folk har inte en chans att påverka något när företagen kommer upp i den storleken. Nu bidrar vi svenskar till de 30 EU-miljarder som Tesla blir med och delar på för att göra “batteriforskning” i Giga Berlin. Det vore mycket bättre om EU lade de pengarna på att ge folk billig el och billiga elbilar så skulle nog Musk och andra forska fram bättre batterier själva. Nu ger vi bara bort pengarna utan andra krav på resultat än “forskning”. Det blir inget elbilsåkande av det. Det blir bara pengar till storföretagen. Teslas aktiekurs hålls uppe genom artificiella metoder. Bensinbilsköparna i USA betalar tillstånd som går till Tesla, annars skulle Tesla gå med förlust. De säljer färre bilar än Volvo.

Det är inte meningen det skall bli elbilsåkande. Telsa är en extremt smal produkt, dåligt byggd, överdatoriserad, felinriktad mot extrema prestanda. FSD på fel spår, kommer inte att fungera inom överskådlig framtid.

Oljearaber äger en hel del i Tesla. Det handlar om att hålla vettiga, billiga elbilar borta, tyvärr.

wwr: 74653396
Det är typiskt för Musks företag, att informationen är osäker. I det här fallet skriver stora medier som Wall Street Journal om Teslas investering i Bitcoin, men i tråden dyker det upp en länk till ett något mindre känt medium som hänvisar till Reddit med annan information som skapar tveksamhet.

Musks företag arbetar ofta med bristande information vad gäller direkta pressreleaser eller intervjuer i media. Om “Kung Elon” Twittrar något så försöker media tolka detta ungefär som bibeln, istället för att fråga Tesla eller Elon. Forumet Reddit är ofta en del av det. Jag har följt andra Musk-projekt på Reddit. Det finns postare som ger intryck av att vara proffs men de betonar att se inte officiellt tillhör Musk-projekten. Så i slutändan ger ofta inte Tesla mycket information officiellt.

Här är ett äldre exempel där en ganska känd sajt på området ger upp med Tesla.

We’d love to speak to Tesla about this, but unfortunately, that’s not happening because Tesla rarely ever responds to media inquiries. Now that they have eliminated their press communications entirely, we wouldn’t even know who to reach out to. If this were any other OEM, we would have an answer within 24 hours, but that’s just how Tesla rolls. You take the bad with the good, I guess.

insideevs.com

Bristen på information skapar kaos och skall försöka vänja oss vid att storföretag inte behöver redogöra för vad de sysslar med.

TSLA:s kraftigt överdrivna aktiekurs är en del av den “gröna blåsningen” mot Sverige, andra europeiska länder och säkert andra platser.

Inget konkret görs för att folk skall kunna använda elbilar billigt. Däremot talar politikerna mycket om en “grön omställning”, men inget görs. TSLA:s uppblåsta aktiekurs skall få oss att tro att en grön omställning kommer att ske. Detta eftersom politikerna påstår att (vad gäller Europa) enbart EU kan sköta detta, inte Sverige. (Trots att Sverige alltid tidigare varit ett föregångsland inom miljöområdet.) Se på Greta Thunberg t.ex som aldrig talar med svenska politiker utan bara med EU-politiker. Det handlar om att flytta pengar och beslut till Bryssel där storföretag och lobbygrupper kan kontrollera politiken mer ostört och folk har mindre insyn än i det egna landets politik.

TSLA:s uppblåsta aktiekurs är ett sätt att försöka få oss att ge upp vårt inflytande till EU (vad gäller Sverige). Teslas investering i Bitcoin är naturligtvis ett annat sätt att försöka styra utvecklingen från nationella valutor mot en global enhetsvaluta.

wwr: 74678932
Det gäller inte bara Tesla men en stor del av den “gröna” bilmarknaden är mest bluff. Det här kom via Googleflödet, en snitsig pickup som påstås drivas med bränsleceller.

Glickenhaus Shows Off Hydrogen-Powered Boot Pick Up

Men klickar man och läser artikeln så verkar det vara en filmproducent som använt fotoredigering för att skapa bilder av bilen.

Pictured are renders of both two-door and four-door versions of the Boot Zero.

Som jag tolkar det i alla fall.

motor1.com

Den bil som produceras verkar ha en 840 hk V8 och användas för off-road-körning.

Glickenhaus Boot might get 840-hp LT5 V-8 engine option

https://www.motorauthority.com/news/1130279_glickenhaus-boot-might-get-840-hp-lt5-v-8-engine-option

wwr: 74692846
Nu kommer ett annat känt märke att gå full electric. Alla Jaggor kommer att vara eldrivna om 4 år!

Jaguar will be an all-electric car brand from 2025

theverge.com

Jag misstänker att de bara ljuger och märkena/länderna försöker övertrumfa varandra med vidlyftiga förutsägelser fast med kryphål i löftena.

Hittills har Jaguar bara haft en elbil som sålt dåligt och tillverkades av annan fabrik.

wwr: 74690104
Det här är betalvägg. Men det verkar som om man känner sig tvungen att börja förklara bort varför det pratas så mycket om elbilar men i parktiken inget görs för övergång till elbilar.

Electric vehicles may not be the climate answer after all

ft.com

Det var feltänkt. Elbilar förbättrar inte klimatet! (I Gates senaste bok är det visst kött, stål och cement tror jag. I alla fall inte hans resa i privatjet till Parismötet.)

Så skulle Teslas aktiekurs bero av bilförsäljningen eller i alla fall konkreta åtgärder som politikerna utlovat för “grön omställning” hade företaget redan kraschat. (Löften om att t.ex tyskarna enbart skall köra elbilar 2030 är inte bindande.)

För att säga som Elon sade om Covid-testerna, den gröna omställningen är bara bogus.

TSLA och Bitcoin är två bubblor som blåses upp artificiellt av mäktiga aktörer.

wwr: 74706221
Om det inte blir en massa mygel så kanske Tesla får riktig konkurrens av en billig city-elbil i Kina och kanske längre bort i framtiden.

Wuling motors har producerat en liten men praktisk kartong för $5000.

New $5,000 Electric Car Is Already Outselling The Model 3

carbuzz.com

GM är inblandade och säkert Mitsubishi som har 3 diamanter i loggan/namnet, Wuling har 5.

wwr: 74726989
Italienarna är inte oväntat de som kan ljuga värre än Musk.

Italian battery startup Italvolt has confirmed federal and local government support to build Europe’s largest battery gigafactory outside the northern Italian city of Ivrea.

forbes.com

the first phase of the new factory is scheduled for completion in 2024, delivering 45GWh of battery capacity.

Founded by CEO Lars Carlstrom, Italvolt insists the gigafactory will employ 4000 workers directly,

Skulle inte förvåna mig om vi nu får betala fler giga-belopp via EU till den gröna giga-bluffen.

Många aktörer, inklusive Tesla, bara öser på med olika vidlyftiga påståenden om grön omställning. Den väsentligaste praktiska konsekvensen för Sverige är att EU tar av oss pengar.

Edit, HAHA, vad var det jag sa, det är någon svensk skojare som tar upp kampen med Musk

Man behind £2.6bn battery factory plan quits after tax fraud conviction emerges

Lars Carlstrom was sentenced to eight months in prison and handed a four-year trading ban for tax fraud in the late 1990s. This was later reduced by a higher court to a conditional sentence and 60 hours community service.

The Swede also has links to Russian businessman Vladimir Antonov, the former Portsmouth FC owner who skipped English bail five years ago.

expressandstar.com

wwr: 74802665
Wuling Hongguang Mini dubblar försäljningen jämfört med Tesla i Kina. $5000 med a/c. Fast I Europa skulle den kosta dubbelt så mycket pga miljöbestämmelserna (!).

Chinese £3,200 budget electric car takes on Tesla

Last month sales of the budget electric car in China were around double those of Tesla

Reports have linked it to a Latvian automaker with the plan of selling a version of the car in Europe. However, the price is likely to be twice as high due to European environmental requirements.

https://www.bbc.com/news/amp/business-56178802

wwr: 74816922
Produktionsstoppet I fabriken i Kalifornien är svårvärderat. Vad jag kunnat se är det inte bekräftat vad Musk säger, dvs att man öppnat igen. Men jag har inte hunnit kolla allt.
insideevs.com

Twitter för någon timme sedan:

Fremont shut down for two days (parts shortages) & restarted yesterday

twitter.com

February 2021
To further delay the introduction of EVs, Musk, news media, the EU, Northvolt, Italyvolt (?) UK volt etc focuses on battery research.

Wuling Hong Guang Mini EV has overtaken Tesla Model 3 as the world’s most popular electric vehicle for the first time, according to the EV Sales blog.

The tiny budget EV, manufactured by SGMW – a joint venture of Chinese giant SAIC, Liuzhou Wuling Motors Co Ltd, and General Motors – sold 32,762 units in January, compared to 21,589 units of Tesla’s Model 3.
thedriven

Volvo Cars ska bara att sälja elbilar från och med år 2030. Företaget kommer då inte längre att sälja modeller med förbränningsmotor eller hybrider.
”Ska vi bidra till att stoppa klimatförändringen är elbilar vägen att gå. jag tror man ska sluta drömma om andra lösningar” säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.
Sedan tidigare är Volvo Cars mål att hälften av de sålda bilarna ska vara elektriska 2025 och resten hybrider.

sr

Mar 9 2021
Tesla stock falling one week in a row
$800 to 600

Tech sector in general has no big fall

David86: 74987589
Långt före i laddinfrastruktur? Av totalt 12000 laddpunkter i Sverige står Tesla för ca 400 st… Jag tror inte någon biltillverkare behöver tänka tanken på att bygga något nätverk. OKQ8 ska ju bygga ut laddare på alla deras mackar nu tex.

Uppdatera remote är knappast en dealbreaker, funkar bilen som den ska från fabrik är det inte ett bekymmer.

Fancy line keeping räcker långt för den normala bilisten, bara en adaptiv farthållare gör långresor till en baggis..

Något som däremot är ett bekymmer är kanske om man ska till service med sin Tesla och bor i Kalmar och därför måste köra till Göteborg, Malmö eller Norrköping med bilen… Eller har Tesla något avtal med andra verkstäder? För det känns om något som ett ganska stort bekymmer.

Dristigheten: 74988045
Återigen skämmer du ut dig genom att visa hur liten koll du har på företaget. Tesla har mobila service team som kommer hem till dig och självklart kan man genomföra fjärrdiagnostik.

Powr: 74989060
Det finns så många fel med allt du skrev nu. Hur kan du fortsätta tro att fjuttiga lilla Sverige har någon som helst betydelse för Tesla? Hur många av de 12.000 laddpunkter är snabbladdare? Tror du folk vill sitta nånstans i 12 timmar för att ladda? Vem fan bryr sig om OKQ8? Återigen tänker du på lilla Sverige :whoco5:

Hur tänker du här? Självklart är trådlösa uppdateringar viktigt! Det handlar inte om att det är något fel på bilen, det handlar om förbättringar och nya funktioner! Bilen blir ju fan bättre med tiden, till skillnad från alla andra bilar. Hade du inte velat att din iPhone eller Android fick uppdateringar heller? Det är exakt samma sak.

Den normala bilisten i Sverige ja! Du vet att världen är en stor plats va? Långresor i Sverige betraktas som korta sträckor i USA och Kina exempelvis! Du har tidigare nämnt att räckvidd inte heller spelar någon roll för den normala bilisten bara kör några mil om dagen, återigen i Sverige ja!

Återigen kommer du med exempel som berör lilla pissiga Sverige. Som Dristigheten skrev så har Tesla mobil service. Bilen är till och med såpass smart och uppkopplad att du får en notis på din mobil när något inte stämmer med bilen, och du kan boka en servicetid direkt genom appen, utan att behöva ringa dem, välkommen till framtidens bil!

LarryLarry: 74989587
Det hörs att du inte är EV-ägare – åtminstone inte Tesla-ägare. Jag är nybliven Tesla-ägare och inte direkt ensam om ställningstagandet att om jag inte köpte just en Tesla skulle det vara ett antal år bort innan jag ägde EV överhuvudtaget. På sin höjd skulle det bli en hybrid. Kör man ner i Europa med en Tesla går det hur bra som helst, men hela upplevelsen bygger på just teslas egna nätverk. Blir man med eller utan flit stående vid något annat svär man en stund och funderar på varför man kör el.

Både remote-uppdatering (pga ny teknik) och chargers (flexibilitet/mobilitet, konstnadskalkyl, upplevelse) är totala dealbreakers. Undantag till detta är såklart om man bor lantligt, fixar egen el och använder det som brukarbil för att endast ta sig till sina invanda A-B (jobb, affär, kusinen i närområdet osv). Därav att konkurrenterna bara kommer in på billiga bilar, klart det finns en sådan marknad för billiga effektiva elbilar man håller på hemmaplan – men man vill inte gärna betala en miljon för den typen av bil (eller för den delen en svensk model 3 för >700 000:-).

Som det ser ut just nu spelar det liksom ingen roll om konkurrenter gör en bättre bil än modell 3/y. Man blir nyfiken i några sekunder innan man kommer på att “äh.. nä, det spelar ju ingen roll”.

Om 10 år kanske marknaden är ikapp (eller förbi, menar ju inte att saker är omöjliga), men det bygger ju då på att konkurrenter slutar stressa och gör saker långsiktigt. Därav lidar-kommentaren. Om man håller på att stressa fram gimmicks i flera år medan Tesla bygger FSD är det ju förr eller senare en total återvändsgränd.

EDIT: för att förtydliga har jag själv inte ens köpt FSD då bilen är köpt för Sverige/Europa och det är totalt meningslöst här idag. Så ja, jag håller själv med om att “fancy line keeping” är det enda man behöver idag (eller kanske snarare: det enda man får). Men self driving handlar ju inte så mycket om vart vi är idag, utan vart vi är på väg.

wwr: 75111487
Det sägs ibland att Tesla är en “folkaktie” men jag är inte säker på att det stämmer. Jag är inte helt van att tolka dessa siffror men tittar man på “float” dvs de aktier som är tillgängliga för handel så ägs dessa av institutioner i följande mängd:

Float som ägs av institutioner, %
Tesla 53
Ford 52
VW 30
Toyota 1

(Man får gå in på respektive sida i Yahoo)

Jag tolkar det som att Teslakursen beror mer av institutioner än de övriga företagen.

Edit
Aktier som ägs av insiders:
Tesla 20%
Toyota 0%

wwr: 75138300
Om jag förstått detta rätt så motsvarar Teslas investering i Bitcoin

(1.5 miljarder dollar / 50.000 ) * 270

… motsvarar investeringen 8 miljoner ton koldioxid (8 miljoner flygresor över Atlanten)

eller

utsläppen från 1.8 miljoner fossil-bilar (på ett år?)

Dvs ungefär 3 gånger så många bilar som Tesla säljer årligen.

a single Bitcoin purchase at a price of ~$50,000 has a carbon footprint of 270 tons, the equivalent of 60 ICE cars,” Bank of America said in a note published on Wednesday.

Bitcoin uses more energy than American Airlines and each $1 billion in inflows is equal to owning 1.2 million cars, Bank of America says

Bitcoin’s energy consumption is comparable to that of major corporations like American Airlines, which flies over 200 million passengers a year, and even the entire US federal government, which employs 2 million people, according to research on Wby Bank of America.

markets.businessinsider.com

wwr: 75141494
VW rusar och blankarna blev squeezade för några dagar sedan. Nu verkar VW snacka ungefär som Tesla. Nästa år skall VW leverera 450.000 el-bilar och räknar snart med att ta över Teslas tätposition.

Men hela EV-marknaden är ju bara snack och propaganda. Jag litar inte på VW heller. Alla måste bekänna sig till det gröna evangeliet.

Alla skall bygga batterifabriker. VW skall bygga 6 batterifabriker i Europa. Giga-factories kallas de! Jag tror de har fått upp vittringen på våra skattepengar när president Ursula vädrar portmonnön. 30 miljarder beslutades till batteriforskning 2019.

En del kommer väl att gå rakt ner i bonus-fickan på världens rikaste Elon bara för att han skall sitta och tänka ut bra batterier.

… Bara det inte kommer billiga elbilar på gatan och väl spridda laddningsstationer med billig ström till de privatpersoner som vill göra en insats för miljön

Det verkar mest vara gröna framtidsdrömmar som gör att EU kan fylla på kassakistan och sprida utan redovisning.

Allt man läser om EV-marknaden handlar om planer för framtiden, inte om vad som genomförts. Det gröna snacket är helt uppe i det blå.

TSLA tappade 7% igår. Just nu runt 1% ned. Svårt att sia om fortsättningen.

wwr: 75192180
Det är ganska fantastiskt hur mycket batteriforskning Tesla och andra kan bedriva utan att det finns prisvärda elbilar, bra nätverk med laddningsstationer och billig ström.

I USA tjänar Tesla på att sälja myndigheternas tillstånd till fossilbilsfabrikanter och fossilbilsförarna betalar och hjälper till att hålla Tesla-kursen uppe.

I Europa delar EU ut stöd till batteriforskning så att Elon kan få ännu mer bonus när han tänker ut riktigt fina batterier.

Ändå är Elon ofta på kant med myndigheter. Nu senast om tillstånden för Giga-Berlin(-Brandenburg som den egentligen heter).

Stödåtgärderna borde gå till vanligt folk som köper elbil. Sedan skulle företagen få konkurrera om kunderna. Då fick man veta vad TSLA egentligen var värd.

wwr: 75192528
… nu påstår politikerna att vi har klimatkris. Därför delas pengar ut. Då borde de ställa billiga elbilar och effektiv ladning till förfogande.

Kärnan i mitt inlägg är hur idiotiskt det är att fixera sig vid “batteriforskning” där t.ex EU-pengar går direkt i företagens kassakistor för att “utveckla batterier”. Det ställer inga krav på företagen. Företagen styr t.ex i Bryssel och då tar de åt sig EU-pengar på detta sätt.

Man skall inte betala till batteriforskning. Man skall se till att fler får möjligheten att välja elbil. Sedan skall det vara press på företagen att prestera bra alternativ.

Då får man se vad TSLA och andra aktier egentligen är värda.

China to Restrict Tesla Use by Military and State Employees

SINGAPORE—China’s government is restricting the use of Tesla Inc.’s vehicles by military staff and employees of key state-owned companies, citing concerns that data the cars gather could be a source of national-security leaks, according to people familiar with the effort.

Chinese officials said raised concerns because Tesla vehicles’ cameras can record images constantly, the people said, and obtain data including when, how and where the vehicles are being used as well as the contact lists of mobile phones synced to them.

Tesla vehicles have eight surround cameras, 12 ultrasonic sensors and a radar supporting a driver-assistance system called Autopilot, the company said on its website. The Model 3 and Model Y vehicles also have a camera inside the cabin, installed above the rearview mirror.

wsj

David86: 75218608
Tesla good guys låter Dig ta all risk, går bitcoin upp kommer dom ge dig USD tillbaka vid en refund, går bitcoin ner kommer dom ge dig bitcoins. Satsade man helhjärtat på bitcoin hade man såklart gett tillbaka i bitcoins vid alla tillfällen, nu använder man bara bitcoin som ett transaktionsmedel och sätter priset till fullo i dollar.

wwr: 75218678
När jag läser snabbt så har Tesla alltså rätt att lura konsumenterna rakt upp och ned.
Om de sätter priset på en Tesla i USD, men man kan betala med både USD och Btc då borde de verkligen återköpa till priset i USD (oberoende om de betalar tillbaka i Btc eller USD).
Det verkar ett sjukt kontrakt.

If you are entitled to a refund of your payment or to a buyback, we reserve the right to refund to you either the exact Bitcoin Price that you provided to us at the time of purchase or an amount of U.S. Dollars that is equivalent to the U.S. Dollar price of the product that you purchased, at our sole and absolute discretion, taking into consideration operational efficiency. The same applies to all fees and incidental costs to which you are entitled. THE PRICE OF BITCOIN CAN BE VOLATILE AND THE VALUE OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS MAY DECREASE OR INCREASE BETWEEN THE TIME THAT YOU MAKE YOUR PURCHASE AND THE TIME THAT WE PROVIDE A REFUND OR BUYBACK. IF WE REFUND YOU IN BITCOIN, THE VALUE OF SUCH AMOUNT OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS MIGHT BE SIGNIFICANTLY LESS THAN THE VALUE OF SUCH AMOUNT OF BITCOIN RELATIVE TO U.S. DOLLARS AT THE TIME OF YOUR PURCHASE. IF WE REFUND YOU IN U.S. DOLLARS, THE U.S. DOLLAR AMOUNT THAT WE PROVIDE TO YOU AS A REFUND MIGHT BE SIGNIFICANTLY LESS THAN THE CURRENT U.S. DOLLAR MARKET VALUE OF THE AMOUNT OF BITCOIN IN WHICH YOU MADE YOUR PAYMENT. YOU ASSUME THE RISK OF BITCOIN PRICE DEPRECIATION AND APPRECIATION AND WILL HAVE NO RIGHT TO SELECT THE METHOD OF REFUND. YOU ARE NOT ENTITLED TO RECEIVE ANY APPRECIATION ON THE VALUE OF THE BITCOIN THAT YOU PROVIDED TO US AS PAYMENT IN CONNECTION WITH A REFUND OR BUYBACK.

David86: 75218730
Såklart är det lurendrejeri, tänk dig själv att köpa en Tesla för 550k svenska kronor, sedan häva köpet en månad senare och få tillbaka 500k med resonemanget att kursen USD/SEK ändrats under senaste månaden. Självklart förväntar du dig 550k tillbaka oavsett vad som hänt med valutakurserna senaste månaden.

I mina ögon köper man inte Teslan med bitcoins i nuläget, Teslan värderas i dollar och Tesla gör en valutaväxling vid köpet.

[ consumers’ rights ]

wwr: 75218771
Javisst. Och då borde man göra samma valutaväxling tillbaka vid återköp. Det verkar vara rent skojeri.

Men det är det som Tesla (och hela globaliseringen/EU) skall försöka få oss att acceptera – företagen gör som de vill med konsumenterna numera.

“Du får tillbaka pengarna om en månad. Du får antingen dollar eller kronor. Vi får se”

FSD:
Loel: 75241337
Ska bli intressant att se hur länge scammen kan fortgå:

veoh.com

Powr: 75252542
Tog själv ett lån och köpte en massa Tesla aktier denna veckan. Nu är båten verkligen lastad! Pensionen får vänta ett tag till. Startade också en lång position på Palantir. Jag kommer inte köpa mer Tesla, är nöjd med mitt innehav. Ska sakta men säkert öka min position på Palantir hädanefter 🙂

wwr: 75252640
Det blir en oslagbar kombination.

Teslas transaktionsmedel Bitcoin förbrukar lika mycket energi som hela Argentina.

Palantir har så dåliga etiska riktlinjer att t.o.m. Jojje Soros dumpar dem. Han betraktas ju inte direkt som förebilden för etisk förvaltning.

George Soros’ fund is offloading Palantir shares because it ‘does not approve’ of its business practices

google.com

wwr: 75253151
Powr: 75252911
Bitcoin har ju en volym på $40-$50 miljarder varje dygn, så Teslas $1.5 miljarder är en droppe i havet. Elon nämnde även något om att de använder sina egna nodes för att hantera bitcoin, är inte så insatt i vad det betyder men kanske sparar ström? Bryr mig inte så mycket om det ändå faktiskt. Bitcoin eller inte spelar absolut ingen roll om man ser på den stora bilden.

Angående Palantir så handlar väll den etiska kritiken om att mjukvaran används för att hitta illegala flyktingar eller något? Visst, det är synd om dem men Palantir kan hantera all slags data i vilket företag som helst, stora som små.
De har en deal med Amazons AWS exempelvis.
Det är en extremt kraftfull mjukvara som kommer hjälpa alla slags företag att hantera sin data på ett bra sätt. Men nog om det, vi är i fel tråd för det. Ville bara nämna till libben att jag tänker likadant.

Det blir även fina synergistiska effekter:

Palantir has been described as the company that “knows everything about you” and its software is used by government surveillance agencies around the world for spying purposes.

Soros Fund Management announced this week that it “does not approve of Palantir’s business practices.”

SFM [Soros fonder] made this investment at a time when the negative social consequences of big data were less understood,” the company said in a statement, adding that “SFM would not make an investment in Palantir today.”

cnbc.com

Teslabilarna har t.o.m.kamera inuti kupén. Den kan skicka bild och ljud till Kalifornien av det som sker inne i bilen. Dessutom finns 8 kameror som filmar det som händer runt bilen.

Tesla och Palantir samlar båda data som kan användas för massövervakning. (Lägg till Starlink som kan vara spionsatelliter.)

Tesla och Palantir är företag som representerar den “nya” post-Corona-vörlden där massövervakningen hela tiden ökar.

Det verkar som om kineserna förbjuder Tesla för militär och anställda vid större företag pga spionagerisken.

China to Restrict Tesla Use by Military and State Employees

SINGAPORE—China’s government is restricting the use of Tesla Inc.’s vehicles by military staff and employees of key state-owned companies, citing concerns that data the cars gather could be a source of national-security leaks, according to people familiar with the effort.

Chinese officials said raised concerns because Tesla vehicles’ cameras can record images constantly, the people said, and obtain data including when, how and where the vehicles are being used as well as the contact lists of mobile phones synced to them.

Tesla vehicles have eight surround cameras, 12 ultrasonic sensors and a radar supporting a driver-assistance system called Autopilot, the company said on its website. The Model 3 and Model Y vehicles also have a camera inside the cabin, installed above the rearview mirror.

google.com

Krösus Sork: 75297646
Är körstils-baserad försäkring något unikt i utlandet? I Sverige har det ju funnits längre, jag menar tom Folksam erbjuder det…

wwr: 75299114
Men den baseras inte på att Big Brother följer varje gång du glömmer blinkers eller inte håller avståndet till framförvarande. Nästa steg blir att Teslas data går direkt till polisen och böter dras via autogiro.

Tesla är del av 1984. Därför hålls Tesla-kursen under armarna genom myndighetstrix, försäljning av tillstånd som ger andra tillverkare rätt att framställa bensinbilar!!

nakamoto: 75311628
Är glad att jag stängde korten vid 600! Nu ska jag köpa litium-aktier! De brukar gå fint när tesla gör det. Hade!

wwr: 75311819
Det blir nog bra. Köp inte aktier i elbilar i alla fall. Framtiden ligger i batteriutveckling.

* inlägget ironiserar över hur politiker och industri inte lyckas få fram billiga elbilar och effektiv laddning utan verkar koncentrera sig på batteriforskning *

wwr: 75403789
Tesla får se upp i bling-toppen. Här är en EV-Hummer som tar upp kampen om onödigaste finessen. Vad sägs om diagonal-körning.
youtu.be

Synd att EV-marknaden satsar på helt fel saker, i alla fall ur miljösynpunkt.

Hade det varit 90° kunde man i alla fall fickparkerat med den.

wwr: 75414321
Kulturmarxist: 75412150
Maskininlärning betyder att Teslas bilar studerar förnarnas beteende i tusentals och åter tusentals bilar.
INGET programmeras manuellt. INGET.

Kolla denna videon.
youtu.be

Länken är relevant. Att visa saker med YouTube är ju nödvändigt. Men när man argumenterar med längre YouTube blir det förvirrande (21 min). Sedan blir det upp till varje lyssnare att dra ut det viktiga. Jag lyssnade på delar. Han upprepar sig. Hänvisar till videospel. I schack kan ju datorer slå stormästare. Men bilkörning är något helt annat med betydligt komplexare situationer att ta ställning till.

I den globala agendan ingår ju att tro på AI. Kanske är det för att de som verkligen styr världen försöker gömma sig bakom en myt om AI.

Empowering AI Leadership

weforum.org

Jag menar att vi inte har någon aning om vad Tesla sysslar med. De utrustar bilarna med mikrofon och 9 kameror som kan skicka informationen till Kalifornien. De använder kameror istället för Lidar som de flesta andra. De presterar inte någon effektiv självkörning, argumenteringen handlar främst om vad de påstår att de kommer att klara av i framtiden.

Kamerorna kan vara ett led i den globala massövervakning som håller på att byggas upp. (Samma gäller Musks Starlink)

Det finns inga bevis för att Tesla utvecklar effektiv självkörning m.h.a. AI.

Gamling: 75433982

Och, det är ju det som är så fantastiskt med privat företagande. Man får göra vad man vill med sina tillgångar. Om vi jämför Elon Musk med t.ex. Larry Ellison (som mest verkar glassa omkring i sin Yatch) så väljer jag Elons sätt att använda sin förmögenhet alla gånger. Jeff Bezos går ju mera på rymdstationsspåret, vilket är toppen, må bästa teknologi vinna!

raskens: 75436657
Håller absolut med dig där. Ellison tillhör nog en de personer som skapat sig ett rykte om att stjäla godis från barn paketera om det och sen sälja dyrt. MySQLs skapare än nog rätt så bitter över Oracles övertagande av programmet: en.wikipedia.org. Många programvaruutvecklare skulle nog gärna se han bakom lås och bom. Intressant att han sitter i Teslas styrelse och är en nära vän med Elon musk, med ett ganska stora aktieinnehav i Tesla.

Riskkapital borde i större utsträckning användas till våghalsiga projekt, men Musks Marsplaner här ur många synvinklar orealistiska och han bör tåla kritik för påståenden som inte är verklighetsförankrade.

Nu kommer Wuling Hongguang EV till Europa, Lettland först. EU-anpassning dubblar priset till €10.000.

Den verkar rätt liten och så länge politikerna inte satsar på effektiva och billiga nätverk för laddning får vi se hur den säljer. Den säljer mer än Telsa, sett över hela världen.

F.n. är ju en Tesla/elbil en statussymbol och hos de som köper av den orsaken tar nog inte Wuling så många köpare.

Man kanske borde gjort den lite större? Är detta en ny “elbilsploj” i andra änden av spektrumet jämfört med Tesla? De globala krafter som stöder Telsa är så starka att en liten lettisk importör får svårt att stå upp mot dem.

Intressant att följa, i vilket fall.

ie

wwr: 75483288
Om Elon lyckas sparka igång Giga-Berlin utan alltför många kontroverser med myndigheterna kanske Tesla- priserna sjunker 10% i Europa??

Sedan länge lägger ju EU 10% tull på amerikanska bilar, men USA har bara lagt 2.5% på europeiska. Jag vet inte om det fortfarande gäller?

De Tesla som kommer från Berlin blir väl tullfria?

wwr: 75484056

EU lägger 10% tull på amerikanska bilar.

När/om Giga-Berlin kommer igång så kommer Tesla att lura fogden i Bryssel på hans tionde. Vi andra får säkert betala ännu mer till EU då, men kanske några fler Tesla blir sålda i Europa. Så förstår jag läget i alla fall.

Bicycle manufacturers Europe

expat

wwr: 75558842
Det blir fruktansvärda batteribränder. Bilen verkar ha smält nästan helt. Brandkåren ringde Tesla och frågade vad de skulle göra.

Tesla kallar detta för “full självkörning” så vissa följer inte instruktionerna att alltid ha händerna på ratten.

twitter.com

wwr: 75574253
Det är Panasonic som gör batterierna skriver de flesta i tråden.

Telsa håller “Battery day”, “Full Self Driving day”, konstruerar den extrema Cybertrucken, accar 0-100 under 2 sek, snackar om AI och Dojo; allt för att ställa till buller och bång och hoppas det inte skall märkas att det inte finns billiga elbilar eller billig, lättillgänglig laddning på marknaden.

EU ger 30 miljarder till “batteriforskning” istället för att se till att fler, billiga EV kommer på gatan.

Det handlar om att samla in pengar med diffusa gröna mål och ofta ge pengarna till storföretagen utan krav på motprestation.

wwr: 75558842
Det blir fruktansvärda batteribränder. Bilen verkar ha smält nästan helt. Brandkåren ringde Tesla och frågade vad de skulle göra.

Tesla kallar detta för “full självkörning” så vissa följer inte instruktionerna att alltid ha händerna på ratten.

twitter.com

wwr: 75586198
Gällande diskussionen om Teslas marknadsföring. Här kanske vi ser hur Tesla klarar sig på en låg eller ingen reklambudget. Företaget styrs av så mäktiga intressen att man inte behöver annonsera.

Om det nu stämmer att polisen för tidigt gått ut och anklagat FSD för att ha orsakat olyckan så är det extremt ovanligt. Polisen yttrar sig aldrig om skuld utan hänvisar till utredningen.

Att massmedia redan styrs av samma intressen som Tesla, det vet vi redan. De kritiserar nästan aldrig Tesla allvarligt.

Men nu är det möjligt att de som sköter Tesla kunnat påverka polisen att göra ett felaktigt uttalande som sedan tas upp av media. Det skapas en diskussion om FSD och det kanske till slut visar sig att FSD inte orsakat denna olycka. Flera dödsolyckor har tidigare visat sig bero på FSD. Genom detta trick kan man även försöka ifrågasätta berättigad kritik av att experimentera med självkörning på allmänna vägar.

wwr: 75612204
Jag tror ju att det hela kan vara ett försök att dra igång Telsas “reklamkonto på $0” (och oändligt trollkonto). Att polisen släpper uppgifter som många kan tolka som att AP varit inblandad är märkligt.

Kanske man kommer att påstå att föraren inte blev medvetslös direkt. Dörrarna gick i baklås av smällen (elektriska lås?). Föraren försöker ta sig ut genom bakdörren men misslyckas? Finns det video inifrån kupén som visar vad de gjorde?

Bilens minne måste ju vara förstört efter den kraftiga branden. Tesla måste ha fått data om AP trådlöst. Kan man kontakta Tesla om man varit med om en olycka och be att få bevis på att man använt blinkers, inte kört för fort, video som visar att man hållit uppsikt framåt, hela videon hur man kört etc? Allt det kanske man kan spela upp själv om minnet inte förstörts?

wwr: 75624728
Dödsolyckan för en knapp vecka sedan är ännu inte färdugutredd. Det verkar komplicerat.

Världens mest inflytelserika tidning, The New York Times skriver bestämt att myndigheter uppgivit att ingen körde bilen:

2 Killed in Driverless Tesla Car Crash, Officials Say

“No one was driving the vehicle” when the car crashed and burst into flames, killing two men, a constable said.

Two men were killed in Texas after a Tesla they were in crashed on Saturday and caught fire with neither of the men behind the wheel, the authorities said.

Mark Herman, the Harris County Precinct 4 constable, said that physical evidence from the scene and interviews with witnesses led officials “to believe no one was driving the vehicle at the time of the crash.”

“It took four hours to put out a fire that normally would have taken a matter of minutes,” Constable Herman said,

The National Highway Traffic Safety Administration said last month that it was investigating nearly two dozen crashes involving Teslas that either were using Autopilot or might have been using it.

Tesla, which has disbanded its public relations team, did not respond to a request for comment.

Thermal runaway can lead to fires, as well as “battery reignition,” even after an initial fire is put out, the safety board warned in its report. Mitsubishi Electric warns that “thermal runaway can lead to catastrophic results, including fire, explosion, sudden system failure, costly damage to equipment, and possibly personal injury.”

google.com

Musk säger att bilen inte körde automatiskt, dvs autopilot (AP) var inte inkopplad. Men polisen säger sig t.o.m. ha vittnesuppgifter om det.

Polisen gör nu husrannsakan hos Tesla för att få fram loggarna.


Texas police will serve search warrants on Tesla Inc (TSLA.O) on Tuesday to secure data from a fatal vehicle crash, a senior officer told Reuters

Mark Herman, Harris County Constable Precinct 4, said evidence including witness statements clearly indicated there was nobody in the driver’s seat of the Model S when it crashed into a tree, killing two people, on Saturday night.

Herman said a tweet by Musk on Monday afternoon, saying that data logs retrieved by the company so far ruled out the use of the Autopilot system, was the first officials had heard from the company.

“If he is tweeting that out, if he has already pulled the data, he hasn’t told us that,” Herman told Reuters. “We will eagerly wait for that data.”

reuters.com

En teori jag hade var att bilen kördes som vanligt och det hela var ett stunt för att dölja en dödlig 4 timmars batteribrand, frikänna AP, hylla Musk som skulle få rätt till slut samt ge honom ett upp på de reglerande myndigheter han ofta står i motsättning till.
(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Men det är inte alls säkert. Det skall bli intressant att följa utvecklingen även om ordet “intressant” känns fel när två personer dött, kanske till följd av en brand.

Kanske Musk möter lite annat motstånd från myndigheter i Texas jämfört med Kalifornien. Men det är inte alls säkert.

Ytterligare en teori kunde vara att de “tryckt på fel knapp” så att de trodde att de körde på AP, men i själva verket inte gjorde det. Men Tesla loggar ju allt. Det går data till Kalifornien: föraren blinkar, föraren vrider huvudet, det spelas in video i kupén etc. Om Tesla säger att bilen kördes normalt så borde företaget ha grund för det. De omkomna måste också ha manipulerat systemet för att kunna lämna förarplatsen. (Åtminstone om den verkligen kör på AP.)

wwr: 75626499
Det finns många YouTube där man manipulerat systemet, så det går. Man lägger visst en vikt i förarsätet, gör något med ratten etc

Men Musk säger att autopiloten inte använts. Jag har inte läst om detaljerna. Men om autopiloten använts borde det synas i Teslas loggar även om den manipulerats till detta, vad jag kan förstå. Dessutom har alltså Tesla även andra kontrollsystem där man t.ex spelar in video av det som händer i kupén.

Så polisens och Musks påståenden är svåra att passa ihop. Och nu gör alltså polisen husrannsakan hos Tesla så då kanske min teori om ett reklamstunt faller bort.

Det finns ju alltid kryphål i olika uttalanden. Men polisens och Musks påståenden motsäger varandra ganska tydligt


Musk har ju flyttat till Texas. Nu får han möta deras polis. Kanske McCloud, Walker och Texas Rangers är ett hårdare släkte som vågar gå upp mot Musk 😉 … eller kanske inte …

wwr: 75638352
Det har skickats en del utredare till dödsolyckan. Transportstyrelsen NTSB, en federal myndighet för säkerhet på motorvägar utreder. Två senatorer begär utredning. (Båda demokrater trots att Musks beskyddare Jurvetson i Teslas styrelse är demokratisk givare.)

click2houston.com

theverge.com

Olycksbilen kom bara ett par hundra meter innan olyckan inträffade.
click2houston.com

Deras anhöriga säger att de skulle använda autopiloten.

“We have witness statements from people that said they left to test drive the vehicle without a driver and to show the friend how it can drive itself,” Herman added.

ndtv.com

Det är lätt att lura autopiloten till att tro att någon sitter i förarsätet. Man fäster bara en vikt på ratten. Det har testats av Consumer Reports.

The driver placed a weighted chain on the wheel to trick the car into believing a person’s hand was there and moved to the passenger’s seat.

He turned the speed dial back up when he was in the passenger seat and the car started driving with no one in the driver’s seat, the news organization reported.

thehill.com

Myndigheter utreder ett tjugotal olyckor där autopiloten kan ha varit inblandad.

Så efter husrannsakan hos Tesla så kanske vi får svar på om polisen eller Elon Musk har rätt huruvida autopiloten körde bilen när olyckan skedde.

Denna olycka får mycket uppmärksamhet liksom nästan allt som rör Tesla. Tesla har självkörning, batteriforskning, superdator, AI, accar 0-100 på 2 sek, extrem design (cybertrucken), powerwalls, solenergitak, Bitcoin, Elons Twitter, en extremt uppblåst aktiekurs, en spännande koppling till SpaceX etc etc

Men Tesla säljer mycket få bilar, färre än Volvo.

Publiciteten runt den här olyckan, liksom Teslas kraftigt uppblåsta aktiekurs skall få oss att glömma att det inte sker någon grön omställning. Det kommer inga billiga elbilar på gatan.

Teslas aktiekurs hålls förmodligen uppe på konstgjord väg för att få oss att tro att en grön omställning är på gång. Men det finns inga tecken på det. Biden gav nyligen tomma löften.

Teslas höga aktiekurs och hårda bevakning i media bidrar, i Sveriges fall, till att EU sannolikt kommer att försöka plocka av oss ännu mer pengar snart med klimatet som förevändning.

Teslas aktiekurs och publicitet ingår i en amerikansk attack mot de europeiska länderna. EU ingår i attacken. Vi skall inbillas att tro att en grön omställning är på gång. Men det stämmer inte. Politikerna ställer inte billiga elbilar och billig laddning på gatan.

Cont’d: Musk refugee in Texas

wwr: 75643341
Nyheten om olyckan visar hur man skapar uppmärksamhet runt Tesla utan att ha något större reklamkonto. Man sprider bl.a oklara uppgifter som skapar debatt.

De första uppgifterna sade att det tog 4 timmar att släcka branden. Senare har brandkåren sagt att det tog några minuter.

Huruvida det går att använda autopilot på den aktuella vägen (utan filmarkeringar) är inte helt klarlagt. Vissa uppdateringar klarar visst det och vissa inte. Det debatteras i alla fall. Polisen verkar tro att det går.

Elon säger att autopilot inte använts, polisen tror starkt på motsatsen.

Sedan vevas detta i media. Tesla har så mäktiga backare att företaget inte behöver något reklamkonto. Den 8 maj är Elon värd för Saturday Night Live. Vem behöver reklamkonto då?

Allt görs för att dölja att Tesla säljer färre bilar än Volvo och främst är kända för bling som AI, autopilot, vansinnesaccelration, extrem design som cybertrucken, Bitcoin, Elons tokiga Twitter och hans koppling till rymdfärder.

wwr: 75649275
Krösus Sork: 75647933
ZEV är ett Kalifornien-initiativ. Tror du Tesla hade funnits idag om de inte kunnat sälja reg. credits till andra bolag? Hur hade det påverkat kursen, upp eller ner?

Vidare var Kalifornien tidigt ute (kanske först) med statliga subventioner för bilköpare och med tanke på att nästan hälften av alla teslor säljs i Kalifornien tycks det vara skapligt effektivt.

Nej, Tesla var ett undantag.
cnbc.com

Jag tror du har rätt. En konflikt mellan Musk och kaliforniska myndigheter kan vara konstruerad. Nu kan det handla om att försöka sprida den liberala västkustkulturen till det konservativa Texas.

Det gamla flyktingtrixet dyker ofta upp i nya skepnader. Musk måste “fly” från det taskiga Kalifornien. “Snälla Texas kan inte ni ta emot mig.” Nu har texasborna fått en afrikansk flykting på halsen. Och hur det slutar när man tar emot afrikanska och andra flyktingar det vet vi svenskar. Bye bye Texas.

Då passar olyckan fint in. Den råkar hända i Musks nya hemstat. Två vita gubbar gör något dumt. Trots att press och myndigheter vanligen stöder Tesla blir det nu stort pådrag och krav på utredning. Spinnet runt olyckan hjälper till att jobba in den liberala kulturen med Musk och Tesla när man skall attackera Texas.

wwr: 75650795
Sonnenwende: 75649951
Man ”flyr” till Texas pga betydligt lägre skatter och ett bättre fungerande samhälle och lägre kostnader.
Kalifornien klarar inte ens av att hålla eltillförseln igång 24/7 året runt. Anledningen är satsningen på bluffen med ”fossilfria bränslen” exklusive kärnkraft.
När liberalernas drömsamhälle går i uppfyllelse så vill inte finansiärerna vara kvar.

Jag tror företag som SpaceX och Tesla klarar sin egen försörjning. Skall han pendla från Austin till SpaceX/Hawthorne nu?

Han får vara försiktig med vad har röker i alla fall. Innehav kan ge ett halvår. Och Grimes lär väl inte få så många gig där?

Spoiler:
Det är inget större fel i att röka på ibland eller spela konstig musik. Men det kaos som liberalerna sprider är en förutsättning för att odemokratiska krafter skall kunna ta över.

Detta kopplas alltså till aktiekursen genom att kursen hålls uppe med artificiella medel. Sedan används företaget och dess högste hashrökare för att sprida kaos och gröna drömmar. De senare kommer troligen att användas av EU för att komma över mer av våra pengar. Skall man förutsäga aktiekursen skall man, som många i tråden skrivit, glömma traditionella analysinstrument. Med dessa så stinker TSLA. Man måste utgå från vilken politisk effekt företaget har i att sprida grön och liberal kultur för att bedöma företagsvärdet.

wwr: 75651150
Kulturmarxist: 75650975
Herr Shorter. Musk har rökt en gång på Youtube och alla kan se hur jävla tafatt han var med jointen och nervöst fråga “is this legal”? Han drog inte ens ett halsbloss. Ang Grimes så är hon svinrik på alldeles egen hand med att sälja bla NTF-kryptovaluta. Hon tjänar mer Dogecoin per dygn än vad du har hårstrån på kroppen. Grimes tjänar sannolikt mer på krypto på ett dygn alldeles själv än vad du tjänar på ett år. – Herr Shorter

Du rantar i alla fall på ett trevligt sätt 😀

Jag säger inte att man skall korta Tesla. Så länge Musk och Tesla kan ligga i fokus och sprida kaos och gröna drömmar så kommer “woke billionaires” att hålla dem och aktiekursen under armarna. (Liksom med Grimes och Paris Hiltons anskrämliga NFTs.) Jag vet inte vilka billionärerna är, men typ Soros och Stefan Persson eller många andra. Eller Nike-nissarna. Texas-senatorn Cruz (R) skrev att Nike bara vill sälja skor till de som hatar den amerikanska flaggan. Välkommen till verkligheten Elon, välkommen till Texas.

Sonnenwende: 75652348
De drar [från Kalifornien] för skatten som är förhållandevis hög i CA, sen att staten är en Woke skitstat gör inte skatteviljan högre.

wwr: 75653976
Kulturmarxist: 75653133
Då FSD/Dojo utvecklat sig så snabbt börjar Tesla sälja “subscriptions” redan i Maj. FSD är en tjänst man prenumererar på. En FSD bil kommer att kosta 10 000 dollar mer än en vanlig och man skall prenumera på tjänsten. Månadsavgift – Det är nu pengarna/krypto sprutar in. Sannolikt godkänns även en kryptovaluta. Det är bara en tidsfråga. – Elon har ingen lust att “växla pengar/valutor i medeltida omoderna förlegade banksystem” Att Tesla kommer att hålla på och bolla med japanska Yen, Dollar, skr, rupier, Euro, nkr, Yuan, pesetas etc etc etc via ett medeltida bankväsende. – Aint gonna happen. långsiktigt.

En inträdesavgift, en abonnemangsavgift. Varför ingen avslutningsavgift? Jag tror de skapar en betalvägg. Den som betalt dessa belopp vågar inte säga att det inte fungerar 😉

Det “gröna” Tesla kritiserades ju kraftigt för att satsa hårt på Bitcoin eftersom valutan använder lika mycket elektricitet som hela Argentina eller Norge. Inte så långt efter Sverige.

Då framställdes ett argument att detta skulle minska när alla Bitcoins blivit “minade”. Men det verkar fel. Bitcoin kommer att fortsätta dra stora mängder ström så länge valutan används. Det som drar ström är att verifiera transaktionerna (vilket även minar Bitcoin). Det kommer att fortsätta så länge Bitcoin används. Det som kan påverka energiförbrukningen är priset på Bitcoin. När kursen stiger ökar energiförbrukningen, fler dstorer minar.

Tesla är en miljöbov genom att satsa på Bitcoin.

Bitcoin uses more electricity annually than the whole of Argentina, analysis by Cambridge University suggests.

But the rising price offers even more incentive to Bitcoin miners to run more and more machines.

And as the price increases, so does the energy consumption, according to Michel Rauchs, researcher at The Cambridge Centre for Alternative Finance, who co-created the online tool that generates these estimates.

“It is really by design that Bitcoin consumes that much electricity,” Mr Rauchs told BBC’s Tech Tent podcast. “This is not something that will change in the future unless the Bitcoin price is going to significantly go down.”

bbc.com

Stygotius: 75662339
Utan försäljning av skattekrediterna (518 MUSD) förlorade Tesla alltså 80 MUSD detta kvartal. Tar du dessutom bort YOLO-tradesen i krypto (sålt för 272 MSUD, vinst 101 MSUD) förlorade Tesla 181 MSUD detta kvartal.

Ja, det blir tydligare och tydligare att de inte kan tjäna pengar på kärnverksamheten, d.v.s biltillverkningen.. Kryptoförtjänsten om 101 MSUD är alltså mer än Tesla totalt under 14 år tjänat på att bygga bilar..

Deformerad ratt – ny uppgift i Teslakraschen
nt

wwr: 75685396
Årets trollning?

Elon Musk says no to a new Tesla PR department, doesn’t believe ‘manipulating public opinion’

reddit.com

Elon manipulerar opinionen hela tiden.

Tesla svarar inte ens på förfrågningar från massmedia. (“ingen PR-avdelning”) Alla bara läser Kung Elons Twitter.

Kulturmarxist: 75693374
Varför skall Tesla ödsla tid på narcissister från massmedia? Alla anställda skall vara direkt involverade i att förbättra produkten och inget annat. Alla andra är obsoleta. Massmedias ägare har i flera år shortat Tesla och misskrediterast Tesla och Musk. LA Times skrev en negativ artikel om Tesla varje dag i två år och allt var bara lögner. Lehman Brothers och Epstein försökte helt enkelt shorta Tesla. Sånt skall man vara obs på när man läser massmedias och deras ‘ägares “analyser” av företag och utveckling. Hedgefonder finns bara till för att förstöra företag och kreativa. Se på skräckexemplet Kalifornien och Slicon Valley. Musk vet precis vem det är som äger medierna och varför de agerar som de gör. – “ignore media”. Massmedia och banker är obsoleta idag. De behövs inte längre och det vet Musk. I bästa fall är de bara waste of time. Musk har aldrig köpt en annons på cellulosa och kommer aldrig att gynna dessa individer på något sätt heller. – Han bara ignorerar dem och det är outhärdligt för menlösa narcissister. Musks strategi är den effektivaste i världen då han enbart satsar på att ständigt förbättra produkten. Allt annat är menlöshet. Företag annonserar i medier för att de är tränade till det.

På lördag skall Elon Musk delta i Saturday Night Live. Riks-TV i USA. Här är trailern om det som HBO lagt ut.

youtu.be (slå på textningen)

wwr: 75693799
Det är lite japanskt att alla kontinuerligt försöker förbättra prestationen. Kaizen kallar japanerna det. Även Dojo är ju från Japan.

Jag tror konflikten med Kalifornien är fejkad. När globalgänget skall sprida flyktingar så kan de fejka otroliga konflikter. Se på Afghanistan-kriget. Har fortsatt 10 år efter Bin Ladens avrättning, han hade inte ens med 911 att göra heller. I alla fall saknades bevis. (Och han hittades i Pakistan, kaparna var saudier. USA hade 0 på Afghanistan men krig blev det.)

Nu skickas Musken eller snarare propagandan att förstöra Texas. Undrar om han ens flyttat dit i praktiken ännu.

Musk är inte någon naturlig programledare. Men det skall bli intressant att höra om programmet. Trailern liknade Hollywood. Kanske ingen tillfällighet. SpaceX HQ i Hawthorne ligger bara gatan ned från Hollywood.

Musk är stor men inte så mycket verkstad ännu i Tesla. Giga-Berlin verkar bli Mikro-Berlin. Få se om de alls kommer igång till juli.

Blir det Mikro-Austin också?

Youtube honest government

When introducing its plan to make electric vehicle drivers pay by the kilometre, the Victorian state government said it was about ensuring a fair contribution towards paying for road use, because they weren’t paying the fuel excise.
guardian

Rubenstein said his old Tesla, the one he sold to Dr. Varner, is the company’s fastest model. He said it’s capable of going into Ludicrous Mode, where the car can increase speeds from zero to 60 mph in under three seconds. This can easily toss occupants back in their seats.

c2h

wwr: 75721537
Mediainformationen om dödsolyckan i Houston är sparsam. Tesla säger att någon måste ha kört bilen eftersom ratten deformerats i krocken.

Hur skall vi gissa att detta tolkas till slut?

Två vita gubbar gör något dumt och manipulerar systemet (precis som Consumer Reports nyligen beskrivit) Den fruktansvärda accelerationen i Model S (0-100<3 sek) pressar "föraren" i baksätet och G-kraften gör att han inte kan nå fram och kontrollera autopiloten. Ratten deformeras i krocken av något som använts för att manipulera systemet. Elon kanske avslöjar detaljer när han är programledare i Saturday Night Live den åttonde. Tesla behöver inget reklamkonto. Media har redan börjat bearbeta Texas. click2houston.com

Waymo bäst på självkörande bilar – Tesla överlägset sämst

vb

Forget the hype, we have no idea how to reach human-like artificial intelligence
[AI]

tm

fatal crashes

guardian

Tesla stops accepting Bitcoin for payments.

wwr: 75883993
Musk är uppenbarligen helt tokig.

Do you want Tesla to accept Doge?

twitter.com

78% hade röstat ja när jag kollade

Alla kryptovalutor skadar miljön genom hög elkonsumtion. Doggie något mindre än Bitcoin. Men det leder genast till att säkerheten blir sämre. Krypto är så idiotiskt gjort att den måste ha hög elkonsumtion. Om elkonsumtionen minskar så går krypto lättare att hacka! Hackaren skall helt enkelt inte ha råd att betala lika hög elräkning som kryptos bokföring kräver.

Musk och Tesla borde helt ta avstånd från krypto om de vill ses som “gröna”.

Betyder detta tramsande att Tesla håller på att lägga ned? Det kanske inte blir några fabriker i Austin eller Berlin? Bara en teori.

wwr: 75916922
bajssprutan: 75916876
En annan assburger visar intresse för Tesla. Ingen mindre än Dr Michael Burry. Ni vet han från Big short.

Bloomberg (paywall)

Det är ändå lite yikes ändå.

—-

Skall bli intressant att följa. Är det en vit gubbe som kommer att få kortbyxor av Elon eller …

Burry tjänade pengar på att korta bostäder tidigare, som sagt.

cnbc

job230ge: 76043322
Det stämmer sådär. I nuläget finns det 2 stycken Add-ons man kan välja. “Uppgraderad Autopilot” för 40 000kr ish vilket ger bilen möjlighet att göra körfältsbyten bland annat. Sedan finns det FSD vilket kostar ungefär 80 000kr vilket ger “All funktionalitet för grundläggande Autopilot och Uppgraderad Autopilot” vilket är ganska lite funktioner utanför USA. och genom att Elon gång på gång lovat FSD “inom en snar framtid” och konstant hintat att priset kommer höjas drastiskt när fler funktioner läggs till har lett till att väldigt många har betalat stora summor pengar för att egentligen få ett helt vanligt LVL 2 system fast hiskeligt dyrt. ( motherfrunker.ca/fsd/ ) här visas en del av Elons löften angående FSD med källor. Tycker faktiskt det är dåligt att personer som betalat så mycket för en funktion som inte ens är i närheten av klar borde ha möjligheten att begära pengarna tillbaka.

wwr: 76067487
Det blev förvånansvärt tyst om dödsolyckan i Houston den 17/4. NTSB preliminär utredning verkar fastslå att autopilot inte kunde användas på vägen. Video visar att föraren vid starten satte sig i förarsätet men återfanns död, stående i baksätet. Bilen kom inte mer än 200 m innan den körde in i ett träd. Den kunde accelerera 0-100 på 2.5 sek. Ratten hade deformerats av något vid krocken. De omkomna hade sagt att de skulle spela in en video hur bilen kunde köra själv.

Man noterar att den omkomne föraren var narkosläkare. De nyheter som kommer runt Musk kan ibland verka utbildningsfientliga. Dr Michael Burry från The Big Short har nyligen kortat Tesla och riskerar få bära kortbyxor. Elon har tidigare sagt att han tycker att det finns för många MBA vid amerikanska företag.

Förmodligen har de två vita gubbarna gjort något dumt och manipulerat systemet. Föraren kan på något sätt ha pressats tillbaka i baksätet av accelerationen och förlorat kontrollen.

Det är naturligtvis också möjligt att framdörrarna låst sig och föraren försökt krypa ut genom en bakdörr men bränts inne.

Men exakt vad som hänt står fortfarande oklart. Konstigt att nyheten dog så tvärt. Polisen gjorde husrannsakan hos Tesla, bl.a. Obduktionsresultaten okända.

Vi får se vad de slutliga utredningarna kommer fram till.

google.com

wwr: 76100820
Det här verkar gälla vinsten för Q1

Vinst $600 miljoner, varav $500 milj kom från krediterna.

83% av Teslas vinst kom från de krediter som i slutändan bensinbilsköpare måste betala.

Tesla (ticker: TSLA) sold more than $500 million in regulatory credits in the first quarter and generated just under $600 million in operating profit. Excluding the credits, Tesla only eked out a small operating profit.

google.com

wwr: 76472431
LarryLarry: 76472261
Får inte läsa artikeln, men det låter som att du kör det vanliga larvet – någon påstår något så du säger att det har hänt?

Stämningar är skitsamma, däremot vore själva olyckan intressant om rätten kommer fram till att det gick till så som du beskriver. Vilket dock är extremt otroligt. Bilen är väldigt defensiv mot ett flertal saker i din beskrivning, inklusive både linjeöverskridande och fartförändringar som inte människor uppfattar. Så för att det du beskriver ska hända krävs det att safety är av (d.v.s. trasig). På ett sätt som på något vis även stoppar bilen från att fatta det. Så vem vet, men njah..
—-

Ok jag missade betalväggen. (Den är skyhög med tanke på värdet av innehållet – 25 öre (cent) i veckan under provperiod.)

Tesla Says Autopilot Makes Its Cars Safer. Crash Victims Say It Kills.

A California family that lost a 15-year-old boy when a Tesla hit its pickup truck is suing the company, claiming its Autopilot system was partly responsible.

Benjamin Maldonado and his teenage son were driving back from a soccer tournament on a California freeway in August 2019 when a truck in front of them slowed. Mr. Maldonado flicked his turn signal and moved right. Within seconds, his Ford Explorer pickup was hit by a Tesla Model 3 that was traveling about 60 miles per hour on Autopilot.

A six-second video captured by the Tesla and data it recorded show that neither Autopilot — Tesla’s much-vaunted system that can steer, brake and accelerate a car on its own — nor the driver slowed the vehicle until a fraction of a second before the crash.

At least three Tesla drivers have died since 2016 in crashes in which Autopilot was engaged and failed to detect obstacles in the road. In two instances, the system did not brake for tractor-trailers crossing highways. In the third, it failed to recognize a concrete barrier. In June, the federal traffic safety agency released a list showing that at least 10 people have been killed in eight accidents involving Autopilot since 2016. That list does not include the crash that killed Jovani Maldonado.

Several lawsuits have been filed against Tesla just this year, including one in April in Florida state court that concerns a 2019 crash in Key Largo. A Tesla Model S with Autopilot on failed to stop at a T intersection and crashed into a Chevrolet Tahoe parked on a shoulder, killing Naibel Leon, 22. Another suit was filed in California in May by Darel Kyle, 55, who suffered serious spinal injuries when a Tesla under Autopilot control rear-ended the van he was driving.

“The police faulted the Tesla driver — not the car — for his inattention and his driving at an unsafe speed,

The video saved by the car Mr. Yalung was driving shows it passing vehicles on the right and left. Four seconds before impact, Mr. Maldonado turned on his blinker. It flashed four times while his Explorer was in its original lane. A fifth flash came as his truck was straddling the lanes.

In most of the video, the Tesla maintained a speed of 69 miles per hour, but just before impact it briefly increased to 70 m.p.h. then slowed in the final second, according to data from the car.

Autopilot might have failed to brake for the Explorer because the Tesla’s cameras were facing the sun or were confused by the truck ahead of the Explorer. The Tesla was also equipped with a radar sensor, but it appears not to have helped.

“A radar would have detected the pickup truck, and it would have prevented the collision,” Mr. Rajkumar said in an email

—-

nytimes.com

imgur.com
—-

wwr: 76558050
Nu hittade jag testen från i maj som menar att Tesla ligger absolut sist vad gäller självkörande bilar.

Waymo bäst på självkörande bilar – Tesla överlägset sämst
—-

vibilagare.se
—-

wwr: 76565361
Eftersom radar varit på tapeten kan man läsa detta

A radar would have detected the pickup truck, and it would have prevented the collision,” Mr. Rajkumar said in an email

nytimes.com

(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Utan att ha några djupare kunskaper om detta så är jag helt övertygad om att radar i vissa lägen kan ge unik och ovärderlig information. T.ex om kamerorna feltolkar något. En klassiker är denna där kamerorna visst trodde lastbilen var ett moln, vad jag minns. (… uppdatera programvaran: om den vita blobben är fyrkantig, bromsa, den är EJ ett moln)
youtu.be
Min gissning är att med radar hade olyckan undvikits. Likaså med lidar.Speciellt i dimma eller mörker, förstås.
—-

wwr: 76586133
Har alltså Tesla plockat bort radarn? En framåtriktad radar är väl det enda som med säkerhet skulle kunna slå till bromsarna i en nödsituation med risk för krasch? Det är också enkelt, billigt och innefattar väl beprövad teknik.

Är Tesla inte kloka eller har jag missuppfattat något?
—-

wwr: 76587655
wwr: 76586133
Har alltså Tesla plockat bort radarn? En framåtriktad radar är väl det enda som med säkerhet skulle kunna slå till bromsarna i en nödsituation med risk för krasch? Det är också enkelt, billigt och innefattar väl beprövad teknik.

Är Tesla inte kloka eller har jag missuppfattat något?
—-

Mackan70: 76586493
Nej, du har förstått det hela korrekt
—-

Krösus Sork: 76587329
De har också ett gäng ultraljudssensorer som torde kunna upptäcka en del hinder. Jag vågar inte svara för hur precisa dessa sensorer är, men en bergvägg lär de ta.
—-

Ja, det är intressant. Men just stillastående hinder är tydligen bland de mest svårbedömda, huruvida de befinner sig på eller brevid vägbanan. (T.ex bara i en kurva.) Jag gissar att ultraljud har sämre upplösning och räckvidd.(Kanske skrämmer de några älgar eller hundar på flykten?) I vilket fall verkar det extremt märkligt att ta bort radar som är något billigt och beprövat.

wwr: 76565361
Eftersom radar varit på tapeten kan man läsa detta

“A radar would have detected the pickup truck, and it would have prevented the collision,” Mr. Rajkumar said in an email

nytimes.com

(FB) Tesla Motors – TSLA (USA)

Utan att ha några djupare kunskaper om detta så är jag helt övertygad om att radar i vissa lägen kan ge unik och ovärderlig information. T.ex om kamerorna feltolkar något. En klassiker är denna där kamerorna visst trodde lastbilen var ett moln, vad jag minns. (… uppdatera programvaran: om den vita blobben är fyrkantig, bromsa, den är EJ ett moln)
youtu.be
Min gissning är att med radar hade olyckan undvikits. Likaså med lidar. Speciellt i dimma eller mörker, förstås.
—-

Det kanske är lite tillspetsat. Men man kan undra om Tesla medvetet sprider kaos, död och förintelse genom att plocka bort det kanske mest uppenbara systemet för en självkörande bil: en framåtriktad radar som bromsar vid hotande krasch.

Jag menar att globala aktörer, vare sig det gäller Tesla eller EU, arbetar med kaos och förstörelse, ofta inlindat i gröna fabler.
—-

wwr|76676455 wrote:
EU standardiserar allt för att ta åt sig inflytande. Det enda som stoppar dem är när folk skrattar ut dem. Därför togs t.ex gurkböjningsdiktatet bort. Då krävdes att prima EU-gurka bara fick böja 10 mm per 100 mm längd. Men t.o.m. Bryssel gav upp det.

EU lägger sina näsor i allt som går, men de har inte lyckats ordna laddning på ett enkelt sätt som passar alla EV vid Europasemester. Detta visar att “klimatkrisen” bara är uppfunnen för att försöka erövra makt och pengar. Hade EU och andra på allvar försökt sänka CO2 hade Tesla och de övriga självklart kunnat samarbeta om laddning för länge sedan.

Bankkonsulten|76677398 wrote:
Det är bara en charad som du säger. Hade EU brytt sig på riktigt hade de förbjudit länder att stänga fungerande kärnkraftverk, subventionerat byggnationen av nya samt stoppat Northstream och nya tyska kolgruvor. Istället lyssnar Tyskland precis som i Sverige för mycket på sitt “miljöparti” och lägger ner sina kärnkraftverk i förtid och importerar rysk gas istället.

wwr: 76679815
Det skall bli intressant att se vinsten för Q2. Giga Berlin fortsätter släpa efter, lär inte öppna i år. “Läckta” bilder visar hur man provkör lackmaskiner på “dummykarosser”. En del tror att Giga Austin kommer att producera Cybertruckar i år. Jag är tveksam.

Det som talar för aktiekursen är att hela systemet är riggat, som Trump sade. Jag menar att mycket tillrättaläggs för Musk. Han får inte förlora, verkar det som. Nyligen genomförde miljardärerna Branson och Bezos var sin raketuppskjutning. Båda följde med raketerna och kvalificerade sig för att nu kunna kalla sig astronauter. Men det blev för mycket för de korrumperade amerikanska myndigheterna eftersom Elon Musk inte flugit i rymden. Så omedelbart ändrade myndigheterna kraven (vilket inte gjorts på länge) för vem som får kalla sig astronaut och det är inte längre säkert att Branson och Bezos är kvalificerade.

När systemet är så kraftigt riggat fördel Musk så kanske aktiekursen består ett tag till.
—-

wwr: 76715995
Kulturmarxist: 76711455
Amazon gick helt utan vinst i nästan 20 år. Long Term investement. All vinst lade Amazon på att roffa åt sig marknadsandelar. Först dödade de hela bokhandeln. Först när de lagt ett monopol åp näthandeln så bjöd de in andra företag att sälja på deras plattform. Teslas vinst idag går direkt i forskning, ökad produktion och utveckling. Inte ens en enda krona läggs på reklam.
—-

Du glömde Elons giga-bonusar. Dem kan han kanske ha nytta av nu om han åker på att betala skadestånd för rufföretaget SolarCity som Tesla köpte av Elons kusiner.

Processer och andra motsättningar samlas runt Elon.

En politiker gav stöd till Bezos för att bygga fler månlandare. Nu bjuder Bezos under Musk i de projekten. FSD-dödsfallen börjar nå domstolarna. Giga-Berlin möter byråkratin. SpaceX agerar oljebolag och processar om rättigheter att borra upp metan ur marken till sina fossil-raketer. Elon, hur går det nu? 😉

Fresh off their defeat at the Berlin-Brandenburg Higher Administrative Court (OVG) earlier this month, the Brandenburg Nature Protection Association (NABU) and the Green League are taking yet another stand against Tesla’s Gigafactory Berlin.
—-

teslarati.com

Det globala systemet vill inte prestera, bara lägga på locket.

Om jag förstått Q2 bokslutet rätt så gick väl hela vinsten till att betala tillbaka lån de fått av Obama och andra? Hur ser rörelsekapitalet ut för Tesla? Har de råd att försätta utveckla och investera?
—-

wwr: 76773045
I Australien (Victoria) lägger man EXTRA vägskatt på elbilar eftersom de inte betalar bensinskatt.

Victorian owners of electric cars and other zero-emissions vehicles will be required to pay a road-user tax of 2.5 cents per kilometre driven from 1 July 2021 – and the precedent could trigger other states to follow.

The charge amounts to $375 a year based on the national average distance travelled of 15,000km, or just $125 a year for vehicles that travel 5000km a year.

The Victorian Government argued the road-user charge needed to be introduced because zero emissions vehicles avoid fuel excise, a large portion of which goes towards roads.
—-

drive.com.au

Det är som det stått i de senare inläggen. Klimat och EV är bara en del i den Stora Gröna Giga-Bluffen. I Europa handlar det om att ge all makt till EU.
—-

wwr: 76791500
Musk är en ren skojare. Han lurar folk att köpa bilar som han påstår själva skall köra taxi förarlöst och tjäna in pengar till bilägaren. Det skulle ha varit klart förra året. Det kommer inte att finnas på minst 20 år. Förmodligen ännu mycket längre fram med Teslas kamerametoder.

Här säger han att Starlink skulle fungera i Afrika i början på 2021!

Hopefully start serving Africa early next year
—-

twitter.com

Starlink fungerar förmodligen ingenstans. Allra minst i Afrika. Satelliter och mottagare påstås vara färdiga. Men det sker ingen marknadsföring. Det är helt tyst från Musk. Det funkar förmodligen inte.

Självklart skall man hela tiden ompröva den bild man har. Men jag anser att Musk allt mer liknar en skojare som använder fördröjningstaktik. Det mesta man läser i denna tråd är vad som påstås kommer att hända i framtiden.

Det enda nya med Musk är att SpaceX landar raketsteg. De skickar dessutom upp astronauter men det har gjorts sedan 60-talet.

Musks skojerier kommer att falla tillbaka på TSLA-kursen.
—-

wwr: 76798607
Australiska Denholm har tidigare suttit i styrelsen för något dotterbolag till Telia.

Hon beviljade att Musk personligen skulle stå för ansvarsförsäkringar till de övriga direktörerna. Aktieägarnas revisorer föreslog att vägra henne återval för detta eftersom styrelsen blev beroende av Musk. Möjligen är det något som Musk kan trilla dit på i SolarCity-härvan som mycket handlar om styrelsens oberoende. Men jag vet inte om tiden stämmer.

Ungefär så kommer jag ihåg det. Detaljer kan vara fel.

Pressure is rising on Tesla’s Aussie chairwoman after insurance deal with Musk
—-

macroaxis.com
smh.com.au[/url]
—-

Kulturmarxist: 76844770
Det har varit ett viktigt stort möte om el-bilar i Vita Huset och Biden bjöd in alla U T O M Tesla. – Aldrig har det varit så tydligt att GM, Ford etc är desperata och behöver bidrag och de drömmer nog om att sänka Elon som ständigt påminner dem om deras egen inkompetens, tröghet, byråkrati och konservatism. Nu behöver de “fuska och mobba” för att kunna vinna/överleva.

– Helt otroligt egentligen. – Så oförskämt och fegt av alla som deltog i mötet. Detta kommer de/USA att få skit för av Musk. Musk glömmer aldrig. “Never bet against Musk”. – Musk är fullt kapabel att flytta befinjtliga och planerade fabriker till en annan kontinent. Se tex på PK- Kalifornien.
—-

wwr: 76845108
Det var ju fler som inte blev inbjudna. Ofta är ju dessa möten symbolåtgärder. Tvärtom gynnas ju Tesla av amerikanska myndigheter. De får säja “credits” till andra biltillverkare. Teslas senaste rapporterade vinst användes mycket till att betala tillbaka lån de fått av bl.a Obama/Biden. Musk kom in i raketbranschen genom att Obama/Biden lade ned rymdfärjorna. Musks beskyddare Jurvetson donerade till Obama redan innan han blev president.

Jag gissar att Tesla inte bjöds in för att försöka maskera kopplingarna till demokraterna.

bloomberg.com
—-

wwr: 76971319
Tesla hade tydligen “AI-dag” igår. Elon sade att Tesla bygger en människoliknande robot som skall utföra tråkiga göromål.

Det han beskriver kommer inte att finnas tillgängligt inom minst 20 eller 50 år, anser jag. Elon säljer drömmar.


Elon Musk says Tesla is building a humanoid robot for ‘boring, repetitive and dangerous’ work

“It’s basically going to start dealing with work that is boring, repetitive and dangerous,” Musk said of the Tesla (TSLA) robot. “What is the work that people would least like to do?”

The robot will have a screen positioned where a human face would be to display “useful information,” Musk said.

Musk described the robot as an extension of Tesla’s work to build self-driving vehicles. The robot will use the same computer chip, and navigate with eight cameras, no different than Tesla’s vehicles.

Musk said the robot will stand 5 feet 8 inches high, weigh 125 pounds, be able to carry 45 pounds and move as fast as 5 miles per hour.

“Can you talk to it and say, ‘please pick up that bolt and attach it to a car with that wrench,’ and it should be able to do that,” Musk said. “‘Please go to the store and get me the following groceries.’ That kind of thing. I think we can do that.”

Musk said Tesla would start by giving the robot five fingers on each hand, but that might change.
—-

cnn.com
—-

job230ge: 76972092
Återigen en “xxxx-day” från Tesla där inget färdigt visas utan endast drömmar om framtiden med vaga tidslinjer. Att någon som helst trovärdighet läggs i Musks lovord känns konstigt med tanke på att alla tidslinjer givna vid dessa tidigare “Battery-Day, Autonomy-day, CT, Semi, roadster osv osv.” har varit katastrofalt dåliga. Semi lovades leverans 2019, skjuts ständigt fram och lovas numera 2022. LVL-5 FSD feature complete med över 1 miljon Robotaxis lovades till 2020. Tesla är på Lvl 2 i dagsläget med 0 robotaxis. 4680 inhouse produktion med 100 Gwh år 2022 är också helt ur bild. Cybertruck är nu också försenad till “någon gång 2022”.

Att efter allt detta kasta ut en människa i en pyjamas dansande som ska likna en robot och sekten kallar detta för att Tesla är ledande i branschen och att företag som Boston Dynamics mm kommer konka pga detta är så absurt, men allting för aktiekursen i guess.
—-

wwr: 76972912
Tesla är en av de främsta företrädarna för den Stora Gröna Bluffen. Man har diktat samman en kris, klimatet, som kräver att vi alla måste underkasta oss en global regering som skall ordna vädret åt oss.

Men inget görs. Man bara sätter upp målsättningar. Detta har skett sedan 70-talet. (Men då skulle det bli kallt istället för varmt.)

Tesla bygger på Elons drömmar. Nu har man börjat bygga en människoliknande robot som ännu inte presterat något. Men massmedia skriver om vad som kommer att ske. Media försöker på samma sätt som med klimatet få diskussionen att handla om gissningar inför framtiden, inte om vad som sker nu .

Är det någon som kräver att något skall göras nu, ungefär som Greta “the real zero, now” Thunberg, så stämplas de som avvikande, genom att hon t.ex påstås ha Aspergers syndrom. Samma gäller Assange (Asperger) när han lägger fram bevis om USA:s krigsbrott. Därför regnar det diagnoser nu, t.o.m. Elon själv (Asperger) och elitgymnasten Biles (ADHD-medicinerar) för att ta några aktuella exempel.

Man måste fokusera mycket mer på vad som sker nu, vad som verkligen uppnåtts, istället för att gissa om framtiden eller diskutera de personer som framför olika ståndpunkter.
—-

wwr: 76975474
En människoliknande robot som hämtar paket på ICA!

Musk bara driver med oss.

Den dagen sådana robotar existerar eller bilar kan köra själva genom att bara titta på kamerabilder så kommer naturligtvis tekniken att transportera paket och människor på helt andra sätt som vi inte kan föreställa oss ännu. Kanske roboten skall köra bilen också?

Lite som en hi-tech människoliknande robot som tvättar kläder i en tvättbalja istället för att använda tvättmaskin. (Det går säkert att komma på roligare exempel.
i1.wp.com
—-

wwr: 76975747
Man får fråga specialister som sysslar med utveckling av pakettransport. Den Djävulske Jeff ligger förmodligen närmare med automatiserade drönare, gissar jag.

Experterna kommer i alla fall inte att svara en människoliknande robot som frågar oss om SMS-koden, lånar vår legitimation och knatar ned på ICA
—-

panchoo: 76975115
Han tänker mer åt hållet typ en “robot-butler”, dvs underlätta med grundläggande saker på individnivå. Hämta ett paket från ICA, bära säckar från garaget etc. Jag tror att visionen är åt det hållet.

Industrirobotar har existerat länge och fortsätter att utvecklas. Tror inte att ambitionen är att konkurrera med sånna.
—-

wwr: 76975474
En människoliknande robot som hämtar paket på ICA!

Musk bara driver med oss.

Den dagen sådana robotar existerar eller bilar kan köra själva genom att bara titta på kamerabilder så kommer naturligtvis tekniken att transportera paket och människor på helt andra sätt som vi inte kan föreställa oss ännu. Kanske roboten skall köra bilen också?

Lite som en hi-tech människoliknande robot som tvättar kläder i en tvättbalja istället för att använda tvättmaskin. (Det går säkert att komma på roligare exempel.
i1.wp.com
—-

SolarCity

raskens: 77021844
Mera analyser om Musks rättegång. Inslaget är rätt så antimuskfärgat men det är formellt korrekta uppgifter han tar upp. Det är många saker han gjorde utan styrelsens godkännande, bl a att officiellt ändra sin titel till Technoking. Han har gjort så många saker utan styrelsens kännedom att om styrelsen ville skulle dom har tonnvis av bevis för att kicka han på 1 sekund -om dom ville. Dom har bra hållhakar på han.

youtube.com

En stor del av rättegången så vägrar Musk svara på frågor och kommer enbart med elaka kommentarer och förnedrar advokaten. Han vägrar att acceptera rätten uppenbarligen. Han slingrar sig betydligt värre än Trump. Frågan om den taktiken kommer löna sig i slutändan:
youtu.be
—-

wwr: 77022297
Otroligt kaxiga svar. Dessutom mycket rappare än Musk brukar svara. (Har han fått frågorna innan?). I rättegången om när han kallade dykaren “peddo” frågade han också motparten om den var “a happy person”.
Musk har mäktiga beskyddare. Han kan göra vad som helst. De vill förmodligen att han förnedrar myndigheter. (Fast nu kanske det var aktieägarnas advokat?) Musk är läckrast. Det är budskapet.

—-

wwr: 77025204
Jag menar ju att juryn styrs av mycket starkare krafter än vad som sker i domstolen. Man verkar vilja ge Musk en scen att spela ut en överlägsen attityd.

Snyggt att du hittade utdragen. Har man bara vågat lägga ut detta på YT? Finns det inga domstolsutdrag?
—-

[Elon Musk Delaware trial SolarCity trial]

Elon Musk testifies to defend Tesla’s $2.6 billion acquisition of SolarCity in shareholder lawsuit
PUBLISHED MON, JUL 12 202111:05 AM EDT

cnbc

wwr: 77025204
Jag menar ju att juryn styrs av mycket starkare krafter än vad som sker i domstolen. Man verkar vilja ge Musk en scen att spela ut en överlägsen attityd.

Snyggt att du hittade utdragen. Har man bara vågat lägga ut detta på YT? Finns det inga domstolsutdrag?

Edit
I ft stod det att Musk kallat advokaten “a bad human being … mentored by criminals … I have respect for this court but not for you … I think I’m funny” men det verkar ha varit ett märkligt vittnesmål där Musk dominerade advokaten.
—-

raskens: 77027277
Här finns alla offentliga handlingar om rättegången: plainsite.org

Musk har onekligen ett Gudskomplex och psykopatiska drag. Man kan säker ha avvikande åsikter i styrelsen så länge det rör småfrågor men har man avvikande åsikter om större frågor så kommer man att möta en tvättäkta psykopat. Alla i ledningen gick med på en förlikning och betalade för att slippa rättegång, utom Musk som går all in.

Jag är inte så konspiratorisk lagd, Musk kan mycket väl förlora rättegången och kanske få betala nån miljard i skadestånd. Han har råd och kommer att använda det till sin fördel mot dom som går emot honom. Det är är singnalstyrka värd namnet. För honom kan det vara en merit att förlora. Den religiösa kulten kommr stärkas.
—-

transcripts

raskens: 77121552
Musk verkar inte ha koll på Tesla, man får känslan han är ett vuxet barn som leker och det finns andra som drar i dom verkliga trådarna.
www.youtube.com

—-

wwr: 77026328
wwr: 77025204
Jag menar ju att juryn styrs av mycket starkare krafter än vad som sker i domstolen. Man verkar vilja ge Musk en scen att spela ut en överlägsen attityd.

Snyggt att du hittade utdragen. Har man bara vågat lägga ut detta på YT? Finns det inga domstolsutdrag?

Edit
I ft stod det att Musk kallat advokaten “a bad human being … mentored by criminals … I have respect for this court but not for you … I think I’m funny” men det verkar ha varit ett märkligt vittnesmål där Musk dominerade advokaten.
—-

Elon är ett riktigt globaltroll. Han tråkar stjärnadvokaten.

Det är bara troll som styr världen nu. Från Bidens fejkade demens och nedåt. Ring banken eller Telia så försöker de bara driva med en, precis som Internettrollen. Det globala systemet och EU bygger på kaos, konflikt och isolering. Det är viktigare för storföretagen att hålla konflikter gående i samhället än att lösa problem eller attrahera kunder.

Elon använder exakt samma trick som Internettrollen. De struntar i sakfrågan och hoppar bara på den person som lägger fram kritik mot EU, tidningar, storföretag eller andra delar av det globala nätverken.

On the stand in the Delaware courthouse, Musk personally attacked the attorney cross-examining him, the prominent plaintiffs’ lawyer Randall Baron of Robbins Geller Rudman & Dowd, saying: “I think you are a bad human being.”

Musk added that he had “great respect for the court, but not for you”.

Musk rarely gave brief responses, apparently irritating Baron,

—-

ft.com

Det är naturligtvis ingen liten firma som går upp mot Tesla. Här är deras egen uppfattning om sig själva.

Robbins Geller Rudman & Dowd LLP is one of the world’s leading complex class action firms representing plaintiffs in securities fraud, antitrust, breach of fiduciary duty, consumer fraud, and privacy cases. With 200 lawyers in 9 offices, the Firm’s attorneys have obtained many of the largest securities, antitrust, consumer, and privacy class action recoveries in history, including the largest securities class action recovery ever – $7.2 billion – in In re Enron Corp. Sec. Litig. Robbins Geller is ranked #1 on the 2020 ISS Securities Class Action Services Top 50 Report for recovering $1.6 billion for investors last year – more than double the amount recovered by any other securities plaintiffs’ firm. Please visit rgrdlaw.com for more information.
—-

Finns det verkligen inga “transcripts” från när Elon spelar pajas?

Musk gave lengthy responses to yes-or-no questions during the trial at Delaware’s Court of Chancery, frustrating the plaintiffs’ lawyer, Randall Baron, who told Musk he was holding up the trial,

Musk told Baron that some of his questions were “really tricky and deceptive

You were mentored by criminals, then continued to be mentored by criminals,” Musk told Baron,
—-

businessinsider.com
—-

wwr: 77027587
Bra att du hittade dokumenten, tack. Jag skall kolla så snart jag kan. Musk kan mycket väl få betala något. Kimbal, Jurvetson och andra ingick förlikning. Så Musk kommer knappast att vinna detta helt rent.

Men i media presenteras Musk på ett extremt postivt sätt. Många, speciellt unga, ser upp till honom. Och i vad som skildras i tidningarna så uppträder han som ett troll. Han svarar inte rakt på advokatens frågor utan hoppar på advokaten personligen.

Det är en sådan värld man bygger upp nu. De globala nätverken och EU kan inte styra länder om inte befolkningen ligger i inbördes strider. Därför skall vi lära oss att göra som “idolen” Musk: Om någon kritiserar oss skall vi bara försöka hoppa på den personen personligen och inte försöka lösa situationen i samförstånd.
—-

wwr: 77029340
Kulturmarxist: 77028966


Finns det folk här som tror att Tesla går bättre UTAN Musk?

—-

Inte Giga-trollet Musk själv i alla fall 😀

I tried very hard not to be the CEO of Tesla, but I have to or frankly Tesla is going to die,” Musk said, according to Bloomberg. “I rather hate being a boss. I’m an engineer.”
—-

businessinsider.com
—-

The Solar City trial seems oriented towards proving the greatness of Musk. It is centered around how Muskk controls the board and ver little is said about the poor company Musks cousins founded and the loss the shareholders made by buying it.

[Musk Tesla SpaceX grants]

A 2015 Los Angeles Times investigation estimated that Tesla, SolarCity, and SpaceX had together benefited from “$4.9 billion in government support.” That included, for example, a $465 million low-interest loan from the Department of Energy in 2010 that helped Tesla ride out the effects of the Great Recession.

nr

wwr: 77114173
Är elvägar bara någon ny ploj för att försöka inbilla oss att en grön omställning håller på att ske så att vi skickar våra pengar till EU eller är det något som kommer att påverka hur trafiken energiförsörjs? Är det någon variant på tåg eller det klassiska kommunistpåfundet “trolleybus”?

Jag lägger artikeln här eftersom vi brukar diskutera energi ur ett bredare perspektiv. Detta har vi inte hört från Tesla som anses “ligga i framkant” och hantera energi på ett brett sätt.

Som vanligt handlar de gröna nyheterna om vad man påstår kommer att ske, inte vad som sker. Gröna nyheter skall genomföras om 5-10 år, men Nord Stream bygger man nu.

Sverige på väg att bli först med elvägar

Men det finns starka regionala intressen för elvägar från såväl transportköpare, åkerier och andra aktörer, framhåller en optimistisk Tomas Eneroth.

– Det här kommer ändå att rulla ut ganska snabbt.

—-

www.aftonbladet.se
—-

wwr: 77206942
MahaNakhon: 77206902
Är det inte så att Tesla batterier är egentligen Panasonic (Matsushita Electric) batterier?


—-

Jo, det har avhandlats tidigare i tråden.

Men Teslas batterier är mycket bättre … i pressen, i framtiden, i Elons skalle, i fantasin.
—-

Emma77Linn: 77219387
Det där är ju ganska felaktig, eller va ja menar är att dom förstår ju inte att det Musk säljer är löften, drömmar och förhoppningar. och han levererar hela tiden. Faktiska produkter är helt enkelt inte alls det han säljer utan känslan av att det kommer bli bättre och de som lyssnar tillhör en utvald elit, som kommer bli rika. Många behöver den känslan, att allt kommer bli bra och att du är smart.
—-

wwr: 77255299
Jag tror inte detta varit med i tråden. I mars i år beordrade myndigheten U.S. National Labor Relations Board Musk att ta bort sitt Tweet från 2018 där han hotar fackföreningsanslutna arbetare med att inte ge dem aktieoptioner.

Tesla CEO Musk’s anti-union tweet from 2018 must be deleted: U.S. labor board

Tesla Inc Chief Executive Officer Elon Musk’s 2018 tweet threatening employees would lose their stock options if they formed a union was illegal and should be deleted, the U.S. National Labor Relations Board said on Thursday.
—-

www.reuters.com
www.cnbc.com

Nothing stopping Tesla team at our car plant from voting union. Could do so tmrw if they wanted. But why pay union dues & give up stock options for nothing? Our safety record is 2X better than when plant was UAW & everybody already gets healthcare
—-

twitter.com

Det är tyvärr något centralt med Musks verksamhet, enligt min uppfattning. Musk framhålls i media eftersom storföretagen försöker ta över makten i världen bl.a genom att fackföreningar och nationella politiker/demokratiska system attackeras.

Twittret verkar vara kvar. Jag tror Musk har överklagat.
—-

wwr: 77659240
Breaking: Det kommer att bli en försening med Giga Berlin.

Det hade ingen kunnat förvänta!

*ironi slutar här*

Tesla CEO Elon Musk said at a visit to the factory site in Gruenheide on Oct. 9 that he hoped to begin production in November, which looks increasingly unlikely as authorities first need to review the latest submissions before deciding whether to grant approval.
—-

reuters.com

Pajas-Musks stjärna verkar vara i dalande. Jag skulle nog säga SÄLJ TSLA. Men hans politiska backare är extremt mäktiga och det kommer att bli intressant att följa vad som sker det närmaste halvåret.

Fler förseningar än Musk lär dock ingen annan entreprenör ha varit med om.

Spoiler:
Självklart beror allt på olika stygga myndigheter. Det föreligger uppenbart en konspiration mellan tyska miljömyndigheter och amerikanska FAA för att stoppa den begåvade invandraren.

SEC och de kaliforniska myndigheterna är givetvis med i komplotten. Elon Musk är förföljd. Myndigheterna låter honom inte sköta sina företag som det passar honom, vilket är hans självklara rätt. Han är utsatt för fruktansvärda myndighetsövergrepp. Även fackföreningarna är inblandade som hänvisar till inskränkta lagtexter om rätten att vara fackansluten.

(Oj då, nu blev det visst ironi igen.)


—-

wwr: 77687315
Den 9:e trodde Elon att Giga Berlin skulle starta i november med låg produktion. Men den 2-22 nov håller myndigheterna en ny runda där lokalbefolkningen kan ge synpunkter på fabriken.
reuters.com

Inga bilar kommer ur den fabriken i år tror andra bedömare. Tesla själva något mer optimistiska (december)

Elon gillar nog bäst att bygga fabriker i Kina, där myndigheterna bara manglar folket. (Det är därför MagLev-tågen fungerar bra där. De är inte så bra på att svänga så myndigheterna måste lägga beslag på all mark i en rät linje mellan stationerna, sägs det .)
—-

wwr: 77695153
Humerus: 77690201
Zoomar man ut lite kanske det inte spelar så stor roll och Elons tidsuppfattning tar INGEN på allvar. Men Berlinfabriken har väl ändå smällts upp relativt fort med Europeiska mått?
Vi är inte Kina på gott och ont, trodde faktiskt Tyskland skulle sätta fler käppar i hjulen för bygget.

—-

Från början uppfattade nog många att fabriken skulle börja producera bilar efter invigningen. Men då fick vi reda på att det skulle ta lite tid ytterligare innan produktionen startade.

Och när produktionen startar så kommer det att ske i låga volymer. Undrar vad han kommer att skylla på då.

“Starting production is nice, but volume production is the hard part,” Musk told a cheering audience at a festival at the plant site, many of whom livestreamed the speech on social media. “It will take longer to reach volume production than it took to build the factory.
—-

reuters.com

Jag gissar att många som är beroende av Musk tröttnat på hans förseningar. T.ex de som sökt jobb vid fabriken.

Han är en klassisk con-man i mina ögon. “The cheque is in the mail.” Han har en vinnande personlighet men “drabbas” av många förseningar.

Allt det där påverkar folks syn på företaget och aktiekursen även om kursen allt mer verkar leva sitt eget liv.
—-

wwr: 77695153
Från början uppfattade nog många att fabriken skulle börja producera bilar efter invigningen. Men då fick vi reda på att det skulle ta ytterligare tid innan produktionen startar.

Och när produktionen startar så kommer det att ske i låga volymer. Undrar vad han kommer att skylla på då.

reuters.com

Jag gissar att många som är beroende av Musk tröttnat på hans förseningar. T.ex de som sökt jobb vid fabriken. Andra måste planera, det har inte oändlig tid som Musk verkar ha.

Han är en klassisk con-man i mina ögon. “The cheque is in the mail.” Han har en vinnande personlighet men “drabbas” av många förseningar.

Allt det där påverkar folks syn på företaget och aktiekursen även om kursen allt mer verkar leva sitt eget liv.
—-

wwr: 77698415
Det snackas om Giga-pressar som skall spruta ut nya karosser var 90:e sekund. Men när det hela kommer till kritan blir det bara Giga-bortförklaringar. På det sätt Musk och hans supportrar öser fram ursäkter tappar Tesla mycken trovärdighet. Frågan är när det kommer bilar ur fabriken. Det skulle det ha gjort i juli men det verkar inte bli något i år och när det börjar ske produktion har Musk redan sagt att det kommer att ta längre tid att få upp volym på produktionen än att bygga fabriken.

Det är ett misslyckande. Få se om fabriken alls kommer upp i volym. Här handlar det om mycket snack i liten verkstad.
—-

wwr: 77698490
Det där är andra saker. Musk verkar jobba bäst i diktaturstater. Han hatar fackföreningar och demokratiskt utsedda myndigheter. Jobbarna får skriva på försäkran att aldrig stämma företaget. Men jag talar om Berlinfabriken, den är en flopp med sina förseningar. Få se om den alls kommer upp i volym.
—-

wwr: 77698805
Men det är ju alltid samma visa med Musk. Han har alltid problem med myndigheter. Jag tror inte det föreligger en komplott mot Musk mellan tyska miljömyndigheter (Giga Berlin), amerikanska FAA (environmental, launch from sea), NASA (Dragon rocket landing), SEC (420 Tweet, rude reply), kaliforniska myndigheter (moved to Texas) som han flyttar ifrån, fackföreningar som han hatar. I SolarCityrättegången hävdar aktieägarna att han kontrollerade hela styrelsen när Tesla köpte ett rufföretag av hans kusiner för 25 miljarder kronor.

Smidig är nog inte hans kännetecken.

Han är ju känd för förseningar. Se på Starship och Starlink och FSD med robottaxis. Han är inte ens i närheten av vad som skulle ha fungerat redan förra året.
—-

wwr: 78056821
Northvolt är ju uppe i tråden ibland. Grundaren har jobbat på Tesla innan han slutade pga utbrändhet, vill jag minnas. De skall nog leverera batterier till Tesla, vad jag förstår.

Just nu har polisen razzia hos företaget i Skellefteå. Är det på allvar eller förtäckt reklam?

Även jämställdhetsombudsmannen deltar i razzian! I USA dömdes ju Tesla till en miljard i skadestånd för att N-ordet använts mot en svart jobbare. Hoppas ingen skrikit “lapp…” till någon same i Skellefteå. 🙂

Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Jämställdhetsmyndigheten.

sverigesradio.se

Kommer Northvolt att ha lika frekventa myndighetsmotsättningar som Elon?
—-

First the companies promises a lot of jobs. Then authorities stop them. This is a joint move by big corps and authorities to undermine people’s confidence in authorities.

fb

wwr: 77698975
illumina: 77698918
På vilket sätt är starship och starlink försenat? Han har väll inte satt några datum på dom? Starlink har ju för övrigt över 100.000 nöjda kunder och har nyligen lanserats i Tyskland.
—-

Det kan vi inte diskutera i denna tråd. Men det finns 1740 Starlinksatelliter uppe och det går fortfarande inte att gå in och köpa i en affär. Det anses bara vara distribuerat till vissa personer som utsetts att prova systemet. I det fallet kan man inte lita på tidningsrubriker. Starship står nedan. Han har alltid problem med FAA. Nu klagar han på att han måste skjuta upp från andra platser än han planerat, på havet.

illumina: 77698899
Men nu pratade vi om Berlinfabriken. Hur är det hans fel att det blivit försenat? Fabriken är ju redo att tillverka bilar. Dom väntar bara på det slutgiltiga tillståndet. Det ligger inte i Musks händer.
Sen har jag inget minne att att han haft problem med NASA eller FAA. Det är väll bara SEC och solarcity grejen?

—-

Han är känd för förseningar.
Han skyllde på NASA när han inte lyckades bygga en rymdkapsel som landade med raketer.
FAA har han alltid problem med. Just nu står Starship och väntar på någon miljögranskning påstås det och kan inte skjutas upp förrän i mars, tror man.

Han “jagas” även för ett olagligt Tweet där han hotar fackföreningsanslutna medlemmar med löneavdrag.

Han flyttade från kalifornien efter myndighetsproblem.

Musks verksamhet är en serie av myndighetsproblem. Han klarar inte av verksamheten.

Och han är ju legendarisk för förseningar.

Han lovade Teslaägarna att deras bilar skulle tjäna pengar åt dem genom att själva köra taxikunder! DEt skulle ha funkat förra året. Det kommer inte att fungera på 10 år.

Han lever helt i det blå med sina prognoser. Han bedrar folk med sina vilda prognoser. Det kommer att komma ifatt både honom och Tesla till slut, tror jag i alla fall. Han frontar Tesla.
—-

wwr: 77703318
Enterprise: 77703009
Kul för Tesla med stororder från Hertz på 100 000 bilar.

bloomberg.com

Spoiler:
Hertz Global Holdings Inc., barely four months out of bankruptcy, placed an order for 100,000 Teslas in the first step of an ambitious plan to electrify its rental-car fleet, according to people with knowledge of the matter, Bloomberg News reports.

It’s the single-largest purchase ever for electric vehicles and represents about $4.2 billion of revenue for Tesla Inc., according to the people, who asked not to be identified because the information is private. While car-rental companies typically demand big discounts from automakers, the size of the order implies that Hertz is paying close to list prices.

The cars will be delivered over the next 14 months, and Tesla’s Model 3 sedans will be available to rent at Hertz locations in major U.S. markets and parts of Europe starting in early November, the people said. Customers will have access to Tesla’s network of superchargers, and Hertz is also building its own charging infrastructure, they said.

Men jag blev lite fundersam på prislappen per bil. Enligt svenska medier var ordern värd 36 miljarder SEK, det innebär 360K SEK per bil (Kina-gjorde Tesla Model 3 som jag förstår det). Vad har Tesla för lönsamhet med 360K intäkt per bil? Någon som vet? :unsure:

Sen får Tesla se till att säkra upp betalningen för ordern, eftersom Hertz var konkursmässiga nyligen, även om de gör en nysatsning nu med nya ägare.
—-

Intressant.

Storfinansen knäckte Hertz med överdrivna åtgärder mot pandemin. Sedan går man förmodligen in och tar över företaget och tvingar det att ge mer konstgjord andning till Tesla-rishögarna 😉 vilka vanligt folk inte är lika villiga att köpa.

Spåret verkar peka mot “the usual suspects”:

The winning group of investors, led by Knighthead Capital Management and Certares Management, provided the company [Hertz] with $5.9 billion in capital.
—-

nytimes.com

News broke that Goldman was raising at least $2 billion for what it calls the Petershill program last year.

Petershill launched nearly a decade ago. It previously had $1.5 billion primarily focused on taking stakes in hedge funds.

Among the reported transactions in the fund were stakes in credit fund Knighthead Capital Management, macro specialist Caxton Associates LP and long/short equity manager Pelham Capital Management.
—-

bizjournals.com

Certares LP, the investment firm founded by former JPMorgan Chase & Co (JPM.N) dealmaker and private equity veteran Greg O’Hara,
—-

mobile.reuters.com

Som vanligt. Det går inte att utvärdera TSLA utgående från företagets prestationer utan storfinansen håller en sviktande Elon under armarna med stödköp.
—-

wwr: 77703441
Jag undrar om Hertz valt Tesla eftersom det ger företaget bäst konkurrenskraft.

Jag undrar även om så många Hertz-kunder plötsligt vill köra elbil.

Men genom att storfinansen håller den gröna myten rullande (genom att stöda Tesla) kan de kamma in mer pengar, i framtiden sannolikt genom t.ex en ny gigantisk EU-klimat-fond som sprids till storfinansens företag utan redovisning till skattebetalarna.

Som vanligt: TSLA-kursen styrs ej av företagets konkurrenskraft utan av politiska beslut.
—-

wwr: 77711176
När kommer bilarna att levereras till Hertz?
Med tanke på hur ofta Tesla-nyheter skildrar det som planeras i framtiden men inte genomförs i praktiken, typ robottaxis, kan man fråga sig om detta bara är en nyhet för att driva kursen på aktien, men det i praktiken finns vägar ur kontraktet som inte kommer att genomföras till fullo.

Elon påstår att efterfrågan på Tesla är så stor att de inte hinner tillverka alla bilar som de direkt kan få sålda.

Strange that moved valuation, as Tesla is very much a production ramp problem, not a demand problem
—-

twitter.com

Detta senare påstående betvivlar jag. Frågan är om Tesla kommer att hävda problem att producera bilarna och kontraktet åtminstone delvis avvecklas/rinna ut i sanden? (Typ “Starlinkterminaler är så dyra att framställa att utrullningen går långsamt.”)

Han påstår även att den som köper 100.000 bilar inte fått rabatt. Detta är helt orimligt och visar att nyheten är avsedd att driva kursen på aktien.

To be clear, cars sold to Hertz have no discount. Same price as to consumers.
—-

twitter.com

Lycka till ni som köper TSLA. Ni spelar ett högt spel, på gott och ont. Ni surfar på en bluff, men det är en tsunami-bluff.
—-

wwr: 77734072
😆
Skönt att det finns realister i tråden. Jag kan inte jämföra det tekniska men jag kan se hur Elon Musk hela tiden talar om framtiden och vad som kommer att ske. Och det har skett en längre tid utan att någon anmärkningsvärd utveckling av företaget har skett. Om Tesla vore så bra som påstås så borde företaget för länge sedan ha varit dominerande på alla områden. Men de köper t.o.m.sina batterier från andra, fortfarande.

Bakslaget med robottaxis är så stort att inget företag borde kunna klara sig från en sådan smäll utan att kraftigt gå tillbaka eller kanske t.o.m. gå under.

Men det blir en stor nyhet i massmedia när Hertz, som krossades av de överdrivna åtgärder som vidtogs “mot influensan” och togs över av storfinansen, köper en halv miljon Tesla-bilar som kommer att hyras ut till oss. Förmodligen kommer detta att ske vare sig vi vill eller inte.

– Hej Hertz, jag vill hyra en liten billig bensinbil. Jag skall åka till landet där det inte finns laddstationer.
– Det kan du glömma. Vi har bara Tesla kvar att hyra över helgen. Bäst för dig, du får bara Corona eller blir skjuten om du går utanför dörren.

Tesla har stöd av mäktiga globala finansnätverk. De försöker pracka på oss den Stora Gröna Bluffen till varje pris. Vi skall ge upp allt motstånd och skicka våra pengar till självutnämnda miljöexperter i Bryssel eller liknande.

Det är ur det perspektivet man skall bedöma TSLA. EU och motsvarande instanser tar våra pengar och ger bl.a till gröna projekt. Om man skall köpa TSLA eller inte beror på om man tror att de kommer att lyckas rulla (mangla) ut en grön diktatur över världen, inte på hur bra produkter företaget levererar
—-

wwr: 77922571
Evil Overlord från Amazon och andra har ett nytt pajasföretag på gång. Har knappt sålt en elbil ännu men är redan högre värderat än GM, Ford etc

Skall vi gissa att det blir som med Blue Origin vs SpaceX. Jeff kämpar men det visar sig att ingen kan vara lika bra som en viss känd afrikansk invandrare som visst sköter Tesla och allt annat 😉

Jag gissar alltså på kontrollerad opposition mot Tesla. Vad gäller trådens tema så kan detta företag säkert blåsa upp Teslas redan falskt höga kurs ytterligare.

Nov 10 (Reuters) – Shares of Rivian Automotive Inc (RIVN.O) surged as much as 53% in its Nasdaq debut on Wednesday, giving the Amazon-backed electric vehicle maker a market valuation of more than $100 billion after the world’s biggest initial public offering this year.

Rivian shares closed at $100.73, marking a nearly 30% jump from its offering price.

That made Rivian the second most valuable U.S. automaker after Tesla Inc (TSLA.O), which is worth $1.06 trillion. Despite just having started selling vehicles and having little revenue to report, Rivian ranked ahead of General Motors Co (GM.N) at $86.05 billion, Ford Motor Co (F.N) at $77.37 billion, and Lucid Group (LCID.O) at $65.96 billion.

Amazon.com Inc (AMZN.O) is Rivian’s largest shareholder with a 20% stake.
—-

reuters.com
—-

wwr: 77928818
Om inte Musk hade stöd av media hade han fått sparken för länge sedan. Efter försäljningen av TSLA-aktierna ansåg Sanders, som leder Senatens budgetkommitte att Musk borde betala mer skatt. Då svarade Musk

I keep forgetting that you’re still alive
—-

twitter.com

(Sanders är 80, två år äldre än Biden.)

Senator Wyden (finanskommitten) får detta svar:

Why does ur pp look like u just came?
—-

twitter.com

Om sedan pp betyder profile picture eller något annat har ingen betydelse. Många amerikanska bedömare kallar Tweetet vulgärt.

Broder Kimbal har sålt 88.500 aktier. Det är visst fler i styrelsen som drar sig ur.
—-

latinonilund: 77957276
Intressant del av BBB som jag fick höra precis nu på en vänster radio kanal.
Biden tänker ge 5400usd till varje konsument som köper solpaneler och lagringsbatteri från en amerikansk tillverkare med fackligt anställda.
Även ett riktat stöd till de som köper elbilar får 7 års skattelättnader och 3 tusen dollar för gratis installation av laddstolpe. Förutsatt att de köper av en tillverkare med minst 10 procent fackligt anställda.

Biden smyger in federala minimilöner via sin BBB. Genom subventioner.

Jag tycker det är en bra idé. Vad tycker ni?
—-

wwr: 77957876
Det verkar vara en markering mot Tesla och deras solpaneler etc (SolarCity). Jag tror inte de har 10% fackanslutna. Även vid ett tidigare möte med bilindustrin uteslöts Tesla.

Jag tror det handlar om att försöka maskera kopplingar mellan Musk och Demokraterna. Musks finansiär Jurvetson finansierade även Obama.
—-

illumina: 77960497
Har du läst på om Tesla Energy? Det är inte bara solceller. Vet du vad powerwall, megapack, autobidder eller Tesla virtual power plant är?
—-

raskens: 77962825
Den stora investeringskostnaden som krävs för en husägare för att kunna producera el och sälja kommer aldrig någonsin att kunna kunkurera med storskalig drift. Det är på många nivåer dumt att ha 10miljoner små producemter i syället för 1000stora. Elon Musk har enagenda att slå sönder kollektiva lösningar som är effektivare. Det har fungerat i USA en gång tidigare då man monterade ner tågtrafiken i usa och gjorde alla beroende av bilar. 20mil av hela USAs järnvägsnät är elektrifierat i sverige är ca 1000mil elektrifierat. Så illa är det i usa. Musk kommer inte kunna slå sönder kollektiv elproduktion.
—-

raskens: 77968646
Dom kan säker sälja batteripacks till några hipsters i Kalifornien. Drivkraften där beror uteslutande på att elsystemet är så dåligt med återkommande rullande strömavbrott.
—-

wwr: 77972652
29 minuter med orakade knasbollar i bakvänd keps och någon Joe Justice som verkar studsa upp och ned. Det där kan man bara inte öda tid på. Att anställda får aktieoptioner är inte ovanligt. Musk köper ju för 70 dollar.

AI kan inte kontrollera någonting.

Tesla desinformation av betalada YouTubers som Tesla inte behöver ta ansvar för. 😀

När fanboysen på Reddit spinner loss går det i alla fall att läsa, kopiera och diskutera materialet men video gör att allt flyter. Ingen orkar skriva av det som sägs och ifrågasätta. (Skillnad är väl om det är kända personer som talar på video, personer som måste ta ansvar för vad som sägs. Då får man göra sig besväret att skriva av.) Tesla har ett oansvarigt sätt att sprida information så att de inte behöver ta ansvar för vad som sägs. Tesla borde ha en pressavdelning för att bli mer seriösa.

Världens största bilföretag och det där är deras informationskanaler! 👎
—-

wwr: 77957876
Det verkar vara en markering mot Tesla och deras solpaneler etc (SolarCity). Jag tror inte de har 10% fackanslutna. Även vid ett tidigare möte med bilindustrin uteslöts Tesla.

Jag tror det delvis kan handla om att försöka maskera kopplingar mellan Musk och Demokraterna. Musks finansiär Jurvetson finansierade även Obama.
—-

latinonilund: 77980556
Stämmer bra. Tesla flyttade tillverkningen till Nevada och Texas för att slippa fackföreningsbildningar bla.

Sen håller jag med om att wall street,silicon valley,och it-industrin alltid har backat DCCC . Tidigare var det facken som överöste demokrater med cash men reagan krossade dem på 80 talet. Och Reagans HD drev igenom flera domslut som möjliggör dark money och PAC-soft money.
Dvs anonyma bidrag rakt ner i politikers fickor utan att FEC får reda på det.

Jag hoppas att USA får sin gröna omställning så att Rostbältet från ohio,wisconsin,michigan,och ner till pennsylvania får ett uppsving igen.
Det kommer göda inflationen men samtidigt skapa lönetillväxt bortom våra vildaste fantasier. Speciellt när den amerikanska staten stimulerar efterfrågan via subventioner.
BBB har prognoser på 2-3 milj nya jobb årligen i den offentliga sektorn. och runt 7 milj i den privata sektorn.

Vilket leder till att ingen republikansk guvernör någonsin kommer våga avskaffa federala BBB-grants till sin delstat . Lovar det
—-

wwr: 78087816
Northvolt har en del kopplingar till Tesla så man kan nämna att polisrazzian i Skellefteå resulterade i att 12 byggjobbare kommer att avvisas.

Min uppfattning är att Musk verkar skapa konflikter med myndigheter för att med medias hjälp försöka framstå som bättre än myndigheter. Eftersom grundaren till Northvolt jobbat tillsammans med Elon trodde jag att denna razzia var något liknande. Men det kanske var en välmotiverad razzia, visar det sig. Liksom Tesla verkar inte Northvolt respektera fackliga avtal.

– Vi kontrollerade 49 utländska arbetare och i 14 fall gjordes även inre utlänningskontroller, i 12 av de fallen hade inte personerna rätt att vistas och arbeta, säger Jonas Hallbom vid gränspolisen.

Polisen ska upprätta anmälningar för brott mot utlänningslagen.

Arbetare skickas hem

Jämställdhetsmyndighetens kontroller resulterade i att man kom i kontakt med ett antal personer där gränsen för vad som skulle kunna definieras som exploatering ligger nära.

– Ofta saknar de kännedom om vad som gäller och tror att den som tagit en till Sverige har ordning på papper och tillstånd. Det är personer från några av Europa och världens fattigaste länder. De ligger långt under de kollektivavtalade lönerna, säger Eva Norlin, regionkoordinator mot människohandel, Jämställdhetsmydigheten.
—-

svt.se
—-

wwr: 78088023
Vad jag förstår har vissa massmedia givit bilden att Tesla självvalt avstått från EU-bidrag för Berlinfabriken. I så fall verkar det vara bluff.

Elons Giga-Berlin är så försenad att den inte uppfyller kraven för EU-stöd. För att erhålla stödet måste fabriken vara den första fabrik som utnyttjar en ny teknik, vilket inte gäller längre.

Diktatorn Musk jobbar bäst i diktaturen Kina, enligt min uppfattning så nu bygger de ut där. Där kan de exploatera arbetarna som de vill. Fabrikens produktion räcker i stort sett för att framställa alla Tesla som säljs i hela världen. I Shanghai har företaget 15.000 jobbare anställda, i Freemont 10.000.


Tesla forced to turn down €1.1bn in EU support for German battery plant
Delays to factory near Berlin meant carmaker was unable to meet European state aid conditions

The EU requires any sites in receipt of the funds to be the “first industrial deployment” of the technology, according to official documents, meaning the batteries cannot already be made at another Tesla plant.

But legal challenges to the construction of the plant, which will produce cars first before making batteries, have delayed its opening by several months. That means the company, whose valuation hit $1tn earlier this year, is likely to begin producing the same batteries elsewhere sooner.

Tesla plans to expand capacity at its Shanghai car plant,

increase capacity at the facility, taking the maximum number of workers at the plant from 15,000 to 19,000.

—-

ft.com
—-

wwr: 78099090
Klugge: 78098530
“In May 2018, Mr. Musk posted his tweet, which included the clause, “why pay union dues & give up stock options for nothing?” Both the judge and the board deemed the post an unlawful attempt to coerce employees by threatening their compensation.”

Inte direkt löneavdrag, snarare att de inte vill ge stock options, vilket snarare är ett plus i kanten.

Själv så blir jag hellre dollarmiljonär än att ha ett fack.
—-

wwr: 78098675
Det där anser jag vara att märka ord. Musk antyder att fackligt organiserade arbetare inte kommer att erhålla full ekonomisk ersättning för sitt arbete vilket myndigheten bedömer olagligt.
—-

Lite tillspetsat kan man säga att Musk deltar i försök att skapa ett “slavägarsystem” där arbetarna skall ge upp sina rättigheter för diffusa förhoppningar om att arbetsgivaren skall ge dem “plus i kanten”.

Aftonbladet deltar i försöken att gå tillbaka till ett samhälle där arbetsgivaren delar ut ersättning för arbetet enligt eget godtycke och inte genom fackliga förhandlingar.
Det här kom nyligen i mitt nyhetsflöde. Personalen jublar över att chefen givit dem ersättning för deras jobb!

Personalens dubbeljubel över bonusregnet

Jubel på jubel bröt ut bland personalen på Ikea i Jönköping när de tidigare i veckan fick beskedet att alla anställda ska få en stor julbonus.

– Jag packades in i omslagspapper och berättade att de ska få en tidig julklapp, säger Miki Tabakovic, varuhuschef på Ikea Jönköping.

Till tonerna av ”Celebration” med Kool & The Gang studsade sedan Miki ut ur den jättelika julklappen hållandes i en skylt med texten ”bonus” varpå ett stort jubel bröt ut.

—-

aftonbladet.se

Aftonbladet är väl delägt av fackföreningarna och detta visar bara hur facket, liksom politiker och tidningar helt har gått över till arbetsgivarens sida.

Man vrider klockan i samhället tillbaka till den tid när brukspatronen bestämde allt på företaget.

Detta har naturligtvis stor inverkan på Teslas aktiekurs. Om ett företag kan använda “rättslösa slavar” (som kanske inbillats att tro att de tillhör en elit som arbetar på ett företag som är “läckrare” än alla andra) som arbetskraft så kommer det att gynna aktiekursen på kort sikt. På lång sikt skulle jag tro att Tesla och de som förespråkar systemet lurar sig själva genom att förespegla arbetarna att bli dollarmiljonärer om de ger upp sina rättigheter. När arbetarna inser konsekvenserna av att ge upp sina rättigheter så kommer företaget att få problem.

Systemet har helt vänt. Nu kommer en afrikansk kolonisatör till USA och försöker skapa en plant(ation) med amerikanska slavar. 😉
—-

Northvolt

hbl

wwr: 78145790

Kylan slog ut elbilar – övergavs på motorvägen
—-

samnytt.se

Det påverkar aktiekursen. Ibland passerar jag en laddstation där huttrande människor sitter i kalla bilar och väntar på att laddning skall bli klar. De hade nog hellre hällt i lite soppa och åkt hem till familjen i en varm bil för länge sedan. 😉

Senast verkade killen bara vara lättare klädd och kanske körde kupévärmaren. Det kanske inte fördröjer laddning då mycket? Men ligger man på gränsen och familjen väntar kanske man försöker kräma ur det sista? “Om vi slår av kupévärmen kanske vi klarar oss hem.” Den globala uppvärmningen går trögt. 😉

Detaljer om händelsen här:
(FB) Kylan slog ut elbilar – övergavs på motorvägen i onsdagens motorvägsköer (2021-12-02)
—-

wwr: 78145790
Kylan slog ut elbilar – övergavs på motorvägen

wwr: 78145790
samnytt.se

Det påverkar aktiekursen. Ibland passerar jag en laddstation där huttrande människor sitter i kalla bilar och väntar på att laddning skall bli klar. De hade nog hellre hällt i lite soppa och åkt hem till familjen i en varm bil för länge sedan. 😉

Senast verkade killen bara vara lättare klädd och kanske körde kupévärmaren. Det kanske inte fördröjer laddning då mycket? Men ligger man på gränsen och familjen väntar kanske man försöker krama ur det sista? “Om vi slår av kupévärmen kanske vi klarar oss hem.” Den globala uppvärmningen går trögt. 😉

Detaljer om händelsen här:
(FB) Kylan slog ut elbilar – övergavs på motorvägen i onsdagens motorvägsköer (2021-12-02)

Skillnaden är om det hade funnits en konsekvent politik hos regeringen och internationella politiker. Då hade man kört elbil och köpt TSLA. Men klimatet används bara som svepskäl för politiska manipulationer. Det påstås föreligga en klimatkris som privatpersoner skall lösa eller främst oroa sig för, men politikerna gör inget.
—-


—-

Forumet Flashback redigerar t.o.m trådens titel. Den nämner nu inte elbilar vilket var det centrala i samnytts artikel

Lastbilar blockerade E6 – bilar övergavs i motorvägskön (2021-12-02)
fb

Tidigare var titeln
(FB) Kylan slog ut elbilar – övergavs på motorvägen i onsdagens motorvägsköer (2021-12-02)

wwr: 78224552
George1: 78224459
länk till källan?
—-

Det kommer upp mycket om man söker
“walmart solar city fires”
bl.a denna
solarreviews.com

Jag är helt säker på att Walmartpersonalen klagade på de som kom från Tesla. Jag skall se om jag hittar det med igen.

SolarCity kostade även Teslas aktieägare 25 miljarder. Elon har just varit uppe i domstol för det. Det gick till Elons kusiner bl.a.
—-

wwr: 78224722

Walmart claims in a new lawsuit that Tesla was negligent in operating and managing 244 solar-roof contracts it had with the retailer.

Walmart’s complaint said Tesla’s negligence resulted in fires in at least seven cases. Those fires resulted in store closings and millions in lost merchandise.

It’s likely that none of this would have happened if Tesla hadn’t acquired the solar-services company SolarCity, which some critics said was a mistake in the first place.

Tesla did not respond to Business Insider’s repeated requests for comment.

The suit also said that Tesla had no accurate drawings of the solar panels and no processes or employees trained in inspecting or fixing them. In fact, according to the suit, Walmart employees had to show Tesla employees where there were cracks and temperature issues on the solar panels (which, again, Tesla owned and operated).

SolarCity, helmed by Musk’s cousin, Lyndon Rive, was going bankrupt and heavily in debt in 2016. Just before Musk announced that he was offering to buy it, Goldman Sachs said SolarCity was the “worst positioned” for growth in its sector. Ultimately, the company added another $700 million in cash burn a quarter to Tesla’s already-strained balance sheet.

Walmart said in its complaint, “based on Tesla’s history of deficient and incompetent inspections, including Tesla’s reliance on untrained, unqualified, and unsupervised personnel to install and maintain the systems.”

—-

businessinsider.com

Jag har sett siffror motsvarande 25 miljarder kronor. Siffrorna i artikeln är annorlunda. Men det var en ren katastrofaffär för Teslas aktieägare.

Snart kommer domslut i målet där aktieägarna stämt Elon. Walmart tog förlikning.
—-

wwr: 78304110
KirkOL: 78302548
Förväntar den amerikanska elbilstillverkaren att leveranser utanför Nordamerika först kommer starta upp igen under andra halvan av 2022.
—-

Tesla har ingen pressavdelning och svarar inte på pressens förfrågningar. Pressen frågar sällan något heller, numera. Allt detta är katastrofalt för kunderna. Men electrek.co har fått tag i ett mail från en tysk kund som väntar på leverans:

Hello [redacted],

We are contacting you regarding the timing of your Model X order. As we expand production capacity, the launch dates for markets outside of North America have been postponed. We will inform you of the delivery times through your Tesla account when production begins.

Your Model X is getting closer to delivery. We currently expect shipments outside of North America to begin in the second half of 2022.

In order to expedite the delivery of existing orders, including your Model X order, as much as possible, we are currently no longer accepting new orders for the Model S and Model X from markets outside of North America.

The price of your Model X will continue to be the same as it was when you placed your order, unless your vehicle configuration has been changed. To apply your order fee to another model, or to receive a full refund, request a call to speak directly to a Tesla representative.

We apologize for any inconvenience this may cause.

Kind regards,
Your Tesla Team Testa
—-

electrek.co

Man kan fråga sig om Tesla rullar i sin sista utförsbacke, men vi får se …
—-

wwr: 78338758
Det låter mer som ett tekniskt fel, vad än ministern och Tesla säger, men vi får se.

Borde det inte gå att bromsa bilen? Om gasspjället hänger sig på en fossilbil så går det att bromsa den. Borde gå på en 350 W Tesla också? En taxichaufför borde reagera snabbt.
.

google.com
—-

David86: 78339275
Normalt sett är det föraren som tryckt ner gaspedalen istället för bromspedalen i såna här händelser, buss-”olyckan” i Lund är väl den första som kommer till minnet.

Det jag mest frågar mig är varför bilen inte har bromsat själv isf? Har inte Teslor automatisk nödbroms (som typ varit standard hos legacy i åratal..)? Och Teslor borde väl vara världsledande på detta då deras bilar i princip är veckor ifrån att köra helt själv… (sarkasm)

Edit : insideevs.com
Tydligen blir folk mördade på fabriken med..
—-

BästeHrMongolid: 78339697
Jag är inte beredd att dra samma slutsats.
tesla.com

—-

wwr: 78340355
Där kan ni kanske ha rätt. Jag kan ha läst nyheten för snabbt och blivit offer för Teslas marknadsföring “utan reklamkonto” Det kan alltså utvecklas till att en nykter taxichaufför skulle ha tagit fel på gas och broms och därmed vållat en stor olycka … Vi får se. “Taxiföretaget stoppar sina 37 Tesla.” Lite som den stort uppblåsta dödsolyckan i Houston i våras som väl aldrig blev helt klarlagd, vad jag kommer ihåg. Föraren (inte autopiloten) körde bilen när olyckan inträffade men kroppen återfanns i baksätet blev väl slutsatsen, vad jag kommer ihåg. (Kan ha försökt rädda sig ur en brinnande bil genom bakdörrarna om framdörren låst sig?)

Nu mord på fabriken …
—-

wwr: 78394480
Något som kännetecknar globala skribenter är att de gärna fantiserar ihop negativa personliga egenskaper hos de som kritiserar globaliseringen trots att de inte vet något om andras personer och de personliga egenskaperna inte har betydelse.

De som kritiserade Greta Thunbergs politik kunde t.ex anklagas för att inte önska att de med funktionsnedsättning lyckas. (Hennes diagnoser var bara fejk och hon har blivit bra nu.) Eller de kunde säga att personer som kritiserade hennes politik var avundsjuka. (Greta verkar vara en helt normal ung skådespelerska.)

De som tvingas försvara det omöjliga tvingas tillgripa omöjliga argument.

Det kommer att fungera lika bra som Hillarys “basket of deplorables” som ledde till hennes valförlust.

Detta hänger samman med TSLA genom att det betyder:

Kung Elon har Twittrat om försäljning och varnat. Den som nu inte säljer nu är ute på hal is, minst sagt.
—-

wwr: 78416697
Rivian har väl inte sålt många bilar men har hög aktiekurs.

Tesla kan gå mot samma läge. Man avvecklar biltillverkningen och fokuserar på aktiekursen genom mediala och ekonomiska manipulationer 😉
—-

raskens: 78521518
Din argumentation låter ungefär likadant som hos dom som är insyltade i pyramidspel. Livets ord anhängare och scientologer brukar också föra liknande resonemang. Dom har sett ljuset.
—-

wwr: 78523972
Musk lämnade Kalifornien för att myndigheterna var besvärliga. Nu har han trassel med tyska myndigheter.

De företag som jobbar åt Musks lärljunge Batteri-Carlsson vid Northvolt i Skellefteå har just åkt på miljonböter. Bl.a skickades 12 olagliga migranter hem till Bangladesh och liknande av polisen.

Kan det finnas ett samband mellan dessa händelser?

Musk fungerar bäst i Kina. Där kan myndigheterna bara köra över folk. Det gör Kina just nu i Hong Kong men pressen mörklägger. (60% verkar ha bojkottat valen och den kinesiska polisen stängde just en tidning i Hong Kong)
—-

wwr: 78533825
wwr: 78532490
Berlinfabriken väntar på tillstånd från tyska myndigheter att bygga bilar.
EU väntar på att tyska myndigheter skall ge tillstånd att köpa gas så att våra elräkningar sänks.
Tesla klarade inte myndigheterna i Kalifornien utan flyttade därifrån.
Musks Starship står på backen och väntar på miljöutvärdering.

Musk och EU bygger upp dessa situationer och skyller på namnlösa byråkrater. De gör inget för att ta itu med situationen. De har stöd av ett globalt nätverk av massmedia.

Det handlar om internationella storföretag som med pressens hjälp lägger skulden på nationella myndigheter. Säkert kan mutade nationella politiker och tjänstemän vara inblandade.

De försöker skapa situationer där det skall se ut som om saker fungerar bättre om storföretagen inte kontrolleras av myndigheter. Det är naturligtvis fel.

Det handlar om att skapa situationer som smutskastar statlig kontroll. EU, Musk och storföretagen försöker skapa en situation där folk (via politikerna) helt skall förlora den politiska kontrollen över storföretagen.

Den som går på det lurar bara sig själv.
—-

illumina: 78533455
Du har en livlig fantasi. Vart får du alla dessa teorier ifrån? Självklart är det frustrerande att behöva vänta över ett halvår på ett tillstånd som bara skjuts upp gång på gång.
—-

Men samma mönster upprepas hela tiden. Berlinfabriken invigdes i oktober och ännu har inte en enda bil producerats! Det sägs ha skett två miljöutvärderingar och tre prövningar av en vattenpump. Skulle detta vara på allvar och Musk vore en äkta entreprenör skulle han naturligtvis gå ut stort på Twitter, i media etc och kräva att myndigheterna snabbar på. Men det gör han inte. Situationen får bara bero.

Media försöker samtidigt måla upp en bild av att myndigheterna sölar. Visst gör myndigheter det ibland, men då måste man ta i itu med dem. Se efter vem som är ansvarig och få fart på dem. Men ndet sker inte. Det klagas bara diffust i media.

En global diktatur håller på att upprättas. Coronalagar begränsar möten och resor. Kina slår till mot demokratirörelsen i Hong Kong. Ryssland slår till mot Memorial group. I USA skämmer man ut demokratiska processer på liknande sätt som Tesla gör. USA:s pesident är en senil tafsare och viceprecidenten helt oduglig. Men ingen kräver heller där att t.ex. Biden måste avgå eftersom han uppenbarligen är senil. Man behåller honom där för att försöka skämma ut demokratiska metoder. USA attackerar journalisten Assange. Vi har redan börjat se samma processer i Sverige där Northvolt etableras med stora internationella finansiärer. Företaget har redan haft konflikter med svenska myndigheter gällande fackliga frågor.

Musk kom i fokus när hans finansiär Jurvetson köpte/finansierade Obama som lade ned rymdfärjorna. Musk och Tesla har surfat på publiciteten runt Space X.

Massmedia är redan köpta. De publicerar samma nyheter med samma vinklingar, över i stort sett hela världen.

Det hela handlar om att massmedia försöker presentera den “mysige” Musk som en entreprenör som motarbetas av myndigheter. Men Musk gör inte något för att försöka få ordning på myndigheterna. De köpta massmedia tar inte reda på om och i så fall vilka myndigheter som sölar. Då måste man sätta fart på dem. Men det görs inte.

Slutsatsen blir bara att “våra myndigheter är dåliga”. Det är det vanliga självhatet som sprids i t.ex. Sverige. Vi anses inte kunna något sedan vi kom med i EU. De som kommer från utlandet kan bättre, skall vi tro.

Så ändamålet med Tesla är att vi skall inbillas att tro att allt fungerar bättre om vi helt låter multinationella storföretag som hatar fackföreningar sköta sig som de vill. Men det är naturligtvis fel. Då lämnar vi bara över kontrollen till företagsledare och storfinans. Om Tesla blivit dåligt behandlade av myndigheter så måste de redogöra exakt för vad som händer och tillsammans med press ta reda på var myndigheterna gjort fel. men det sker inte. Man svartmålar bara myndigheter diffust.

Det är en orsak att Teslas aktiekurs är så hög trots att så få bilar tillverkas. Den manipuleras av storfinansen.
—-

illumina: 78534071
Vems fel är det att Tesla inte producerar bilar i Berlin än enligt dig?
—-

wwr: 78534172
Det är ett spel samordnat av storfinans, press och internationella nätverk.
Man målar upp ett företag som “bygdens räddare”. Sedan låter man avsiktligt företaget stöta på problem genom myndigheternas agerande.

Företag kontrolleras av folket i en demokrati. Vi väljer politiker som tillsätter myndigheter som kontrollerar företagen.

Men nu försöker storföretagen ta över kontrollen från folket genom t.ex EU och Tesla.

Man försöker få oss att tro att om våra myndigheter kontrollerar företagen så fungerar de inte. Visst sölar myndigheter ofta. Men då skall media ta reda på vad som är fel och ta myndigheterna i hampan. Men det sker inte nu. Nu får media bara ge en bild att Musk förföljs av myndigheter.

Snart kommer samma historia att upprepas med Northvolt i Sverige.

Om vi inte behåller myndigheternas kontroll utan lämnar över den till internationella storföretag som hatar fackföreningar kommer folk helt att tappa kontrollen över sina arbetsförhållanden.

Teslas höga aktiekurs trots mager produktion förklaras av dess kontakter med storfinansen som manipulerar aktiekursen. Den som investerar i Tesla bör göra politiska, inte företagsmässiga bedömningar.
—-

wwr: 78539561
Så Hertzavtalet var bluff det också?

Elon Musk says no contract has been signed with Hertz after the rental car company announced a deal that led to Tesla’s market value surpassing $1 trillion.
—-

(2/11)
bbc.com

Det handlar om att stora företag försöker inbilla oss att en grön omställning är på väg så EU kan ta våra pengar för att göra ospecifierade “gröna grejor” utan närmare redovisning. Dessutom kan den gröna agendan släcka ned länderna med energibrist, som just nu för att försvaga EU:s medlemsländer för att göra dem fogliga (samt dämpa nationellt firande som t.ex över jul och nyår och minska social kontakt (jfr Coronareglerna). De gröna påstår att effektiva och reglerbara energiformer som kärnkraft och olja inte får användas. De gröna är bara 4% i Sverige men påstås diktera vår energipolitik! (Den gröna agendan ingår också i USA:s attack mot Europa. I USA kostar soppan 8-9 kronor litern. – Grönt flum från Kalifornien som USA sprider över världen för att hålla andra länder nere. Klimatläran verkar ha startat i Stanford eller i alla fall ha populariserats där på 70-talet.)

Det “svenska” Northvolts olika kontrakt kan mycket väl visa sig vara samma typ av luftavtal.
—-

wwr: 78542184
Enligt SvT var el- och bensinbilar jämförbara i kostnad om man inte kunde ladda hemma.

snabbladdningsstationer tar mer betalt för elen och ger samma bil en milkostnad på 6-8 kronor. Motsvarande fossilbil har grovt räknat en bränslekostnad på 7-10 kronor milen.
—-

svt.se
juni

Så nu lär elbilen vara dyrare efter elprischocken. Och stå och vänta på laddning i kylan …
—-

raskens: 78631547
All Musks inkomster kommer från optioner som lösts ut. Han har fått köpa rabatterade aktier som var värda mångdubbelt mer. Med andra ord musks förmögehet kommer från alla människor som tror på bolaget och köper aktier.

Inte en enda spänn kommer från utdelning från bolaget eller från produktiva investeringar.

Musk lever på dina förhoppningar. Klart som korvspad han vill hålla ditt humör uppe med sitt frälsarsnack.
—-

raskens: 78636908
Problemet är att du betraktar när någon anser Tesla vara övervärderat med vaporware för hatare.
Apropå bidrag så har Tesla fått kolossalt stöd i av de flesta stater bed olika el-bonussystem. Dom fick massiva skattelättnader av Texas för att bygga deras gigafabrik där. Dom har fått stora skattesubventioner från staten New York när dom byggde en fabrik där för solcellspaneler (som havererade).

—-

wwr: 78713725
Giga Berlin kan man bara skratta åt. – Skulle ha öppnat i juli, hade invigning i oktober. Nu sägs leveranserna börja i mars.

Spoiler:
Men det är nog lika rimligt som Elons Marsresor.

driveteslacanada.ca

Det har kommit lite rapporter och suddiga bilder på sistone om “hundratals” bilar som skall ha framställs i fabriken. Men allt är så osäkert att inga säkra slutsatser kan dras.
—-

wwr: 78714029
Man skall skratta ut en person som låtsas vara entreprenör men inte är det. En äkta entreprenör skulle aldrig sitta stillatigande och bara acceptera den ena föreningen orimligare än den andra. Myndigheterna påstås nu ha prövat samma vattenpump tre gånger, vad jag kan minnas.

Musk stöds av storfinansen och media. Han kan ta vilka smällar som helst utan att hans rykte eller aktiekursen påverkas. Starlink och FSD är totala katastrofer. CyberTrucken på väg att bli.

Det finns troligen inte marknad för Giga Berlin nu. Därför påverkar internationella nätverk tyska myndigheter så att de bara larvar sig. En äkta entreprenör hade ställt de tyska myndigheterna till ansvar för förseningarna för länge sedan. Myndigheterna är helt enkelt köpta.

Samma sak med våra höga elräkningar. EU går inte in och ber tyska myndigheter rysk gas. De ger oss avsiktligt en energikris.

Nu har samma slags elitpajasar kommit till Sverige och snart får vi se samma fars runt Northvolt.
—-

wwr: 78714429
Det skrivs en massa dravel nu för att försöka hålla upp ett intresse bland B-media. Ibland står det att de fått tillstånd att tillverka några hundra bilar för att testa maskinerna, men inte tillstånd att sälja dem etc etc

De sägs visst få tillverka 500 bilar i veckan i fyra veckor framåt. Men ingen vet säkert vad som fungerar i fabriken. Otydliga bilder på bilar med “de nya läckra färgerna som bara används vid Berlinfabriken” visas.

Det känns som scam. Men vi får se.
—-

wwr: 78715927
Powr: 78715440
Håller med om att det är skrattretande. Tysk byråkrati syftar jag självklart på.
Jag vet inte om det är något fel på din syn men här ser du klart och tydligt att Berlin är redo att producera bilar.
twitter.com
Kan du fortfarande inte dra säkra slutsatser?

—-

Det där kan vara säljbara bilar som kommit ur fabriken. Men man kan inte säga säkert vad som händer, om fabriken är klar att producera bilar eller om det finns marknad för dem. Tesla själva säger inget. Det kommer inte heller rapporter i större media. Det vi får gissa från är bilder från Twittrare utan att Tesla behöver ta ansvar.

I vilket fall skulle ingen verklig entreprenör acceptera de extrema fördröjningar som skett utan att protestera mycket tydligare. Det har kostay enorma belopp att ha den fabriken stående sedan oktober. Den myndighet som påstås ha strulat skulle naturligtvis ha ställts till svars för länge sedan av Musk och media, men så sker inte.

En tidigare chef vid Tesla, Carlsson, har just nu byggt en batterifabrik i Skellefteå (Northvolt). Man ser precis samma mönster där. Det påstås arbeta 500 personer där men endast ett enda batteri har framställts enligt media.

Man håller på att lägga om Europas ekonomi till socialism där EU och storföretagen bestämmer allt och mindre entreprenörer inte har en chans. För att det skall fungera smutskastar man nationella myndigheter istället för att ställa dem till svars om de strular.
wwr: 78714029
… En äkta entreprenör skulle aldrig sitta stillatigande och bara acceptera den ena föreningen orimligare än den andra. Myndigheterna påstås nu ha prövat samma vattenpump tre gånger, vad jag kan minnas.

Musk stöds av storfinansen och media. Han kan ta vilka smällar som helst utan att hans rykte eller aktiekursen påverkas. Starlink och FSD är totala katastrofer. CyberTrucken på väg att bli.

Det finns troligen inte marknad för Giga Berlin nu. Därför påverkar internationella nätverk tyska myndigheter så att de bara larvar sig. En äkta entreprenör hade ställt de tyska myndigheterna till ansvar för förseningarna för länge sedan. Myndigheterna är helt enkelt köpta.

Samma sak med våra höga elräkningar. EU går inte in och ber tyska myndigheter köpa rysk gas. De ger oss på så sätt avsiktligt en energikris.

Nu har samma slags elitpajasar kommit till Sverige och snart får vi se samma fars runt Northvolt.
—-


—-

wwr: 78716965
Det finns svar på dina kommentarer i mitt förra inlägg. Ingen entreprenör skulle acceptera att ha den stora fabriken stående sedan i oktober utan att ta fram de ansvariga myndigheterna och se till att beslut i frågorna fattas. Det borde även ligga i politikers och medias intresse att få fart på fabriken. Nu blir fabriken tydligen stående ytterligare, minst fram till mars.

En liten miljömyndighet med upprepade märkliga krav kan inte stoppa Tesla, media och politiker. Detta är uppenbart ett samarbete mellan dessa parter.

Det sker ju samma sak i USA. Där påstås Musks Starship vänta på backen eftersom det stör något område med fåglar. Hela månprogrammet försenas.

Svenska Northvolt drivs av en tidigare Teslachef och därför kan man jämföra arbetsmetoderna. Samma sak verkar ske där. Kollisioner med myndigheter, stora investeringar och låg produktion.
—-

wwr: 78718412
Nu går det att betala vissa Teslaprodukter i Doge-coin!

Köp “Giga Texas Belt Buckle” för 835 Doge (1400 kronor)

shop.tesla.com

Jag anser att Musk är ute på ett rent politiskt uppdrag. Han har lämnat Kalifornien och flyttat till det lite mer oberoende Texas som skall förstöras. Nu gör han narr av deras cowboy-kultur genom att förknippa det stora bältesspännet med Doge. Fast Giga-Texas Giga-buckle var lite kul, förstås. “Everything’s bigger in Texas”

Men det rullar väl inga bilar ur Giga-Texas heller. Det kanske sker snart. Denna vecka har jag hört …

När man bedömer Teslas aktiekurs skall man göra politiska och inte ekonomiska bedömningar. Musk har så starka backare att de kan leka och misslyckas med vad som helst. Aktiekursen lever ändå sitt eget liv.

Teslashopen har mycket användbart
Cybervisslor, ganska lika CyberTrucken
500 spänn, redan slutsåld
twitter.com
—-

raskens: 78746242
Jag blev väldigt besviken att Tesla inte infriade löftet om autonom Taxi, Cybertruck, Semi, Roadster, Solar roof plus en handfull till storslagna löften dom bröt.

Här är något som har potential att bli stort:

newscientist.com
—-

wwr: 78769379
När trollen börjar säga att vad de och andra skriver i forumet inte har någon betydelse har de närmast givit upp. Både Greta och Musk verkar kunna packa ihop nu.
FSD, CT, Semi, Roadster, batteriexpertisen (från Panasonic) – till slut verkar det inte hålla längre. Stora media har till stor del duckat. I Sverige har väl t.o.m. de största tidningarna skrivit förhållandevis sparsamt om Tesla, värt tre gånger så mycket som VW och Toyota tillsamman, vad jag sett. Det mesta faller, bara TSLA aktiekursen blir kvar i all evighet? Kommer alltid att kosta $1000 för all framtid?
Giga Berlin har haft så märkliga fördröjningar sedan invigningen i oktober att det känns som när kvartersshopen är på väg att konka. Giga Austin skall igång denna vecka men jag vet inte hur det går. CyberTrucken med stål från SDI verkar bara vara skojerier.
En av historiens största blåsningar verkar gå mot sitt slut.

—-

Musk predicts FSD
twitter

wwr: 78787593
Peppa-pig: 78787490
Bland kommentarerna hittar man denna

twitter.com

Elon kanske har en annan agenda? 😀
—-

🤣🤣🤣

War Games ->Terminator -> Matrix -> Tesla

Jag förutspår att attacken kommer att börja 4:20 am.

Den här typen av videos borde få mer spridning. Det kanske kunde hejda vansinnigheterna. Elon rör sig ju själv med luddiga cyberbegrepp och bör bekämpas med samma medel 🙂

Bara 10 likes på det mästerverket?

Elon har ju själv i intervju beskrivit oro för att hackare skall ta över servern och skicka alla Teslabilar i USA till Long Island.
—-

wwr: 78834205
Nu tar fossilen upp kampen mot Tesla … enligt pressen 😀

Som det ser ut nu blir det en kort kamp. Tesla verkar vara nere för räkning. Möjligen kan företaget räddas av något ingripande från globala aktörer som helt vänder trenden, men i dagsläget ser det kört ut.

Det saknas bra nätverk med billig ström i Europa som skulle kunna få folk att öka elbilsanvändningen. Men tydligen har Skellefteå Kraft satt upp några stolpar som får maximal publicitet. Skellefteå kraft verkar vara inblandade i denna bluff. Skellefteå Kraft har pushat för Northvolt som lyfts fram på samma överdrivna sätt i pressen. De kommer inga batterier ur Northvolt heller men pressen skriver om “kringhändelser” som en påstådd explosion vid batterifabriken eller problem med myndigheter.

Det hela verkar vara ett skämt. Berlinfabriken hade invigning i oktober men ännu har ingen säljbar bil kommit ur fabriken. Företagsledningen tycker det är lugnt och twittrar om schysst grafitti på fabriken. Ingen verklig fabrik skulle acceptera ett så långt driftstopp pga myndighetsåtgärder utan att protestera kraftigt.

Det man kan se av artikeln utanför betalmuren, är den späckad med tomma värdeladdade ord.

Bensinbolag och eljättar tar upp kamp mot Tesla

Försäljningen av elbilar ökar snabbt i Sverige. Och nu slåss elbolag, bensinkedjor och biltillverkare om att bygga ut stora nät med snabbladdning. Det är många som vill bli störst när en ny marknad växer fram.

Det blåser isande kallt när Karin Hellgren, kommunikationschef för bensinkedjan OKQ8, kliver ut från macken i Upplands Väsby. Hon passerar bensinpumparna och går vidare till de nya snabbladdare för elbilar som bolaget nyligen satt upp tillsammans med Skellefteå kraft.

Eller ”supersnabbladdare” som de kallas, eftersom de ger betydligt mer kraft än vanligt. Här ska det räcka med 20 minuters laddning för att få ytterligare 25 mils körning.

—-

svd.se
—-

%%%%% tesla

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill out his promises.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 21 Earlier: Greta deonstrations rigged, express apartheid


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.015: Höj rösten – “school for politicians”; misc.

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.