Categories
timing uk zAll pages

03.1.004.011 (006) Brexit 006 (links) banking …

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Brexit 006

wwr: 73913873

Pre 1914: 73910985

Vad är grejen bakom att EU vill ha tillgång till deras fiskevatten? Antingen så är Storbritannien bredda att byta fiskerätten mot förmåner, eller så är fiskerätten så helig för dem och då borde EU kräva något annat?

Utan att vara i satt verkar det mest som EU valt att angripa en för Storbritannien känslig punkt för att de inte vill förhandla på riktigt, eller är det bara förhandlingstaktik av EU?

Exakt.

Det är enkelt. EU begär att få fiska på brittiska vatten. Det är ett orimligt krav som dessutom alltså bara handlar om en mycket liten del av BNP.

EU ställer ett orimligt krav för att blockera förhandlingarna. Storbritannien får inte plötsligt sluta betala 200 miljarder om året och slippa underkasta sig EU-lagar samt undgå att “i mitt Europa bygger vi inga murar” (=flyktingkris).

EU har normala frihandelsavtal med många utomeuropeiska länder, t.o.m. så nära som Turkiet. Vissa europeiska länder har dessutom lyckats flyga under radarn (Island, Norge, Schweiz). Men de stora västeuropeiska länderna måste alla passa i samma kostym med höga avgifter, fri rörlighet och omfattande lagstiftning från Bryssel.

Om ett land kommer undan så skulle opinion kunna bildas. – “Varför har Sverige i år betalat 400 (?) miljarder men Storbritannien inget alls?” (om de fick ett normalt avtal). (Några länder är smartare. Jag tror Norge i år betalat ungefär 8 miljarder! De har inga representanter i Bryssel.)

Man kan helt enkelt inte ge Storbritannien ett normalt avtal. Då skulle de övriga 27 länderna också kräva det och den elaka häxans förtrollning över Europa vore bruten.

Ge en bra lön till representanterna i Bryssel, men ta av dem alla extraknäck. Ta absolut ifrån dem rätten att lagstifta eller ta in avgifter. Nu börjar de dessutom ta in skatter i strid med EU:s egna regler. Frihandelsavtal finns redan. De länder som vill ha fri rörlighet kan ha det.

Låt representanterna syssla med europeiskt samarbete, inte med att ta ifrån länderna (dvs folket) pengar och inflytande.

His name is in fact Alexander Boris de Pfeffel Johnson.

Mr Johnson’s real first name Alexander is reportedly a name he still uses with his family who apparently call him “Al”.

He was called Alexander as a boy but in later years ditched the name in favour of his middle name Boris.

Although he has never confirmed why he chose to use his middle name rather than his first, it shows a flair for publicity, wanting a more original name.

express

wwr: 73919333

von Hindenburg: 73919113

Johnson har försökt få till möten med Macron och Merkel för att få till ett handelsavtal men de nekar eftersom de delegerat detta till EU-kommissionen.

twitter.com

🥶 BREXIT: SENIOR EU OFFICIAL SAYS UK PM JOHNSON REQUESTED CALL WITH FRANCE’S MACRON AND GERMANY’S MERKEL ON MONDAY, OFFICIAL SAYS EU REFUSED AS TRADE TALKS GO VIA COMMISSION (Reuters) 🥶

Det är EU som vägrar att låta Macron och Merkel diskutera med Johnson. EU förbjuder enskilda länder att diskutera handelsavtal. Det var därför Storbritannien officiellt inte kunde börja förhandla avtal förrän i år. Norge har ju slutit ramavtal med Storbritannien om fiske. Sverige får inte förhandla några avtal.

Brexit LIVE: EU throws Boris Johnson’s last minute Brexit offer back in his face

BORIS Johnson’s bid for direct talks with France’s President Emmanuel Macron and German Chancellor Angela Merkel has been BLOCKED by Brussels, an EU official has confirmed.

express.co.uk

wwr: 73927093

von Hindenburg: 73919841

Det är den grundläggande fördelen med EU. Det är därför du betalar pengar till dit. De fixar fram ett betydligt bättre handelsavtal än Sverige skulle klara själva. Britterna märker nu hur tungt det är att förhandla med någon som är 7-8 gånger större än man själv.

När du fortsätter att autistiskt gnälla om “200 miljarder” kan du stället fundera på hur mycket det kostar för britterna att bli rövknullade av hela världen. Det händer inte EU och EU:medlemsländer.

Det stämmer inte. Britterna sade att de hade accepterat ett avtal av Kanadas typ men EU vägrade.

Det är inte så att EU har kört över Storbritannien i dessa förhandlingar. EU ger helt enkelt inga “EU light” till majoriteten av europeiska länder. EU knyter frihandel till medlemskap, avgifter etc.

Det är inte heller meningen med EU att vara så stor att man kan “köra över” mindre länder i avtal. Vad jag vet har man inte gjort det med Kanada, Sydkorea, Vietnam, Turkiet etc.. Kanada och Storbritannien

planerar fortsätta med samma avtal som EU har med Kanada.

Det kostar heller inte 200 miljarder om året att ha ett frihandelsblock. Det är närmast gratis.

Det tråkiga med EU är även att det faktiskt även påverkar debattklimatet. Du skriver att andras argument är “autistiskt gnäll”. Det är den trollning som EU-supportrar lägger in i många olika diskussioner. Det handlar om att sprida hat i diskussionen. Vi svenskar får inte enas utan måste splittras i konflikt. Det är så man försöker styra Sverige från Bryssel och högre upp. Ju mer konflikt inom vår grupp, ju svårare blir det för oss att enas och ta tillbaka inflytandet från Bryssel till vår riksdag.

Vad det kostar Sverige att vara med i EU får man uppskatta, redovisningen från EU är dålig. Vår regering har ansett att avgiften på 40 miljarder är för hög. Men i år har vi kanske betalt 400 miljarder! Men statsministern tycker det är ok!

wwr: 73928059

von Hindenburg: 73927737

Varför skulle man ge britterna ett sånt avtal för? Ett sånt avtal riskerar arbetsrättsliga framgångar, miljöregler osv. Det är måhända ok i ett avtal med Kanada som ligger långt bort och inte handlar så mycket men med ett grannland blir det för mycket.

Det är också en rejäl lögn att britterna ville det. Det var delar av regeringen som ville det medan oppositionen var mot. Utöver det kommer faktumet att de britter som var för inte fattade att avtalet inte täcker tjänster, dvs det område där britterna och vi har större delen av vårt utbyte.

Det är för att EU är frihandel.

Inte meningen kanske men det är en positiv bieffekt av att vara stor. Det här är samma sak som gör att USA kan göra i princip vad fan de vill.

Storleken räknas.

Löjligt. Det kostade uppenbarligen britterna 200 miljarder om året att vara med i EU. EU är ett betydligt mer omfattande samarbete än ett fjantigt Kanada+ eller tullavtal med Turkiet. Du är uppenbart oförmögen att förstå detaljer.

Faktum är att det är det snällaste jag och andra kan säga till dig. Gnälla autistiskt är ett erkännande av att du är mentalsjuk och inte kan bättre. Alternativa tolkningar av ditt beteende(bla vägran att lyssna på fakta) är att du trollar eller är förståndshandippad. Om något av de två alternativen stämmer får du gärna uppdatera oss.

Vart fick du 400 miljarder ifrån? Glömde du inte att ta med intäkten på 36,4 googoler?

Ta dina tabletter, lyssna på argument, sluta fantisera om att frihandel är gratis.

Du hittar inget bättre frihandelsblock än EU.

Dina personangrepp visar att du inte vill diskutera seriöst. Du försöker slå sönder diskussionen med hat mot person. Det är så som många aktörer som stöder EU arbetar i det svenska samhället. Politiker och tidningar stöder massinvandring som skapar splittring i samhället. Med splittring i samhället är det svårare för befolkningen att resa krav på politikerna om inflytande.

400 miljarder är bara vad jag själv uppskattar att de två paketen (april, juli) och årsavgiften kostar oss. Jag lade ihop paketen, jämförde med vad vi brukar betala och korrigerade för att Storbritannien inte betalar. Men det är inte säkert att det stämmer exakt. EU eller regeringen redovisar inte. Det är en god orsak att flytta besluten till Sverige där vi har betydligt bättre möjligheter att se vart våra pengar går. Jag kan redovisa den enkla uträkningen senare. Men för att hålla kvar vid frihandel.

Det stämmer att detta är vad EU säger:

Varför skulle man ge britterna ett sånt avtal för? Ett sånt avtal riskerar arbetsrättsliga framgångar, miljöregler osv. Det är måhända ok i ett avtal med Kanada som ligger långt bort och inte handlar så mycket men med ett grannland blir det för mycket.

Storbritannien skulle bli för starkt om man gav dem ett frihandelsavtal av samma typ som Kanada.

Det är vad det hela handlar om. Inom EU betalar vi bl.a så höga avgifter och underkastar oss så många regleringar att vi förlorar konkurrenskraft. Därför vågar inte EU ge ett frihandelsavtal av Kanadas typ till Storbritannien. Det har EU-topparna erkänt.

Det är kärnan i Brexitförhandlingsrna. Ett fritt land är starkare än de länder som ingår i EU.

wwr: 73939522

Vi vet ju inte hur det går ännu. Britterna slipper EU:s lagar och regleringar och kan anpassa sina egna. De slipper betala avgiften. De kan själva kontrollera sin invandring. De slipper flyktingkris. De dyra Corona-paketen var egentligen för att lappa på eurokrisen, anser jag. Det slipper de också.

På minussidan finns bara att vi och de nu måste betala tull när vi handlar. Den har bedömts vara 3-4% i genomsnitt.

Det är också en stor fördel att själva kunna reglera tullar. Vi betalar upp till 48% tull när vi köper kinesiska cyklar. Britterna skall slopa den tullen.

Jag anser att fördelarna för britterna överväger kraftigt. Men vi får se hur det går.

HepCat-X: 73938024

Frågor om fiske, jordbruk, vilken slags handel man skulle ha efter att övergångsperioden var över osv ingick inte i WAB (det du litet slarvigt kallar “Brexitavtalet”). De kom alltså inte upp förrän i år, efter att WAB:en hade undertecknats och clearats.

Hela idén var att under övergångs-/förhandlingsperioden så fortsätter i princip allt som vanligt mellan EU och UK, utom att UK förlorat politisk representation – man deltar inte längre i det interna politiska arbetet, har ingen EU-kommissionär etc. Men allt annat har rullat på som vanligt för att försöka skapa arbetsro för förhandlingarna och undvika trassel i handeln vid gränserna, börskriser etc. Naturligtvis stoppade britternas tjurskallighet denna vist uttänkta plan, de har ju inte varit inställda på några vettiga förhandlingar förrän klockan var fem i tolv.

Massmedia försöker sprida en bild av “britternas tjurskallighet”. Men det stämmer inte, anser jag. EU kräver att få fiska på brittiska vatten för att frihandel skall kunna ske. Det anser jag vara ett orimligt krav. I vilket fall har britterna rätt att avslå det kravet.

Fransmännen har inte hävdat att de har “sedvanerätt” att fiska i brittiska vatten. Då skulle de ha gjort det tidigt och separat från handelsavtal. Men det har de inte gjort. (Nog hade det varit rimligt att ta med den i WAB tycker jag.

The Agreement covers such matters as money, citizens’ rights, border arrangements and dispute resolution

en.m.wikipedia.org )

I vilket fall borde Frankrike ha nämnt det tidigare. Blir det inget avtal nu så lär inte Frankrike försöka gå till domstol i frågan. Jag vill minnas att både Mutti och Ursula försökt få Macron att tagga ned på fiskefrågan.

EU har kopplat förhandlingarna om frihandel till ett orimligt krav om fiske och låst upp förhandlingarna. I stort sett alla 28 länderna måste passa i EU-kostymen med höga avgifter. Annars kan de dra.

Kolla kartan. Klart att fransmännen nu vill försöka komma åt de vattnen.

theguardian.com

encrypted-tbn0.gstatic.com

researchgate.net

Tidningarna styrs av samma globala nätverk som försöker kontrollera Europa. De försöker minska kontakt mellan människor genom t.ex överdrivna Corona-restriktioner och reseförbud. Endast genom splittring kan man försöka styra alla Europas länder från Belgien.

New York Times försökte ganska nyligen splittra de nordiska länderna genom att påstå att de övriga nordiska länderna hatade svenskar eftersom vi hade andra Coronaregler än de. Nu försöker The Guardian splittra fransmän och britter.

Tidningen skriver att Johnson hotat med militärfartyg. Vad jag kan få fram har han inte sagt något. Det verkar som om tidningarna kan ha frågat försvarsdepartementet vilket gränsskydd som kommer att finnas. Sedan blåses detta upp maximalt och det slutar med att The Guardian skriver att engelsmän inte älskar fransmän. Naturligtvis finns de skillnader åt båda håll. Men tidningarna som talar om multikultur borde ju ha förståelse för olika kulturer. Engelsk, fransk och tysk kultur är olika men är trevlig att vistas i när man är där och bör bevaras.

Men nu blir det hatpropaganda mot britterna i medierna ett tag framåt. Det beror på EU:s stelhet. I Europa måste länderna acceptera EU:s stela mall med lagstiftning, höga avgifter och fri rörlighet, annars kan de dra och förklaras som “tjurskalliga”.

Tories criticise Boris Johnson over navy gunboats Brexit threat

theguardian.com

Four navy ships to help protect fishing waters in case of no-deal Brexit

theguardian.com

Parisians: ‘We love Britain’s culture, its energy, its people. It’s sad you don’t love us too’

theguardian.com

Edit

Britterna verka ha fiskerätt även runt kanalöarna. Det blir ytterligare ett avbräck för Frankrike.

Fishing fury: UK fishermen DISMISS Barnier’s Brexit compromise ‘will not be sacrificed!’

MICHEL BARNIER has been warned Britain will not surrender fishing grounds around the Channel Islands in order break the impasse Brexit trade talks amid a plot from Brussels to gain access to UK waters.

express.co.uk

wwr: 73964886

Det har inte med noggrannhet att göra. De har förhandlat i 4 år utan resultat.

Britterna sade att de hade accepterat ett avtal av Kanadas typ, men EU sade nej. Man har inte förhandlat efter den linjen.

Det finns ett frihandelsavtal nu. Men när britterna slutar betala i januari stänger EU frihandeln. Då får vi betala tullar.

wwr: 73984680

EU vägrar frihandla med britterna. På andra fronter rör det sig. Britterna och Kanada planerar att bara fortsätta med samma avtal som Storbritannien har med Kanada nu, genom EU. Avtal med Japan klart.

EU har gamla handelsträtor med USA om stål och aluminium. Vad gäller Boeing vs Airbus så gav WTO rätt till USA att lägga $7 miljarder tullar och senare till EU att lägga $4 miljarder. Britterna har nu lämnat stödprogrammet till Airbus som orsakade WTO:s avgörande.

Förhandlingarna mellan Storbritannien och USA verkar gå bra. Man hoppas kunna få ett mindre avtal som kan utvecklas till ett fullt avtal

Även vad gäller avtal med USA ser det ut som om Storbritannien kan komma före EU.

Intervju med högste handelsbossen i USA, Lighthizer.

UK and US in talks over mini trade deal

The talks are part of a general move by President Trump’s trade team to wrap up the Boeing-Airbus dispute with the EU, and the UK separately, outside the auspices of the World Trade Organization (WTO).

despite high hopes even this year for a full US-UK free trade agreement, the next administration had a “short period” now in the first half of 2021 to try to wrap up a deal.

While he said it was “extremely likely” that a full deal would be struck “before long“, he emphasised that “tough compromises have to be made” on agricultural issues, for example.

He also defended the actions of the current administration in ripping up decades of multilateral action in building a global trade system.

However, he said he had no regrets and had helped “reorient the global trading system” to help ordinary American workers rather than large corporations.

bbc.com

Det var även bilder på kycklingar i artikeln, men ingen text. EU förbjuder ju oss svenskar och resten av undersåtarna att äta amerikansk kyckling eftersom den är doppad i klor! Jag skulle tro britterna gärna kommer att ta in den kycklingen som är billig och har låg salmonellahalt. Det är ett handelshinder EU lägger ut.

Airbus-Boeing WTO dispute: What you need to know

dw

EU Tariffs Take Effect, Retaliating For Trump’s Tariffs On Steel And Aluminumnpr

wwr: 73998307

EU kräver in i det sista tillgång till britternas fiskevatten. Mycket av EU:s inställning präglas av franska intressen. Britterna har ju t.o.m. fiskerätt nära franska fastlandet runt Kanalöarna. Boris kan sitta och meta på Macrons bakgård 😉

Visst vill fransmännen åt britternas vatten. Men mest handlar det om att EU vill låsa förhandlingarna så att den verkliga orsaken till misslyckandet inte kommer fram. Den är enkel: Britterna slutar betala 200 miljarder till Bryssel, de slutar använda EU-lagar (i alla fall de de inte vill ha) samt sköter sin egen invandring och har sett sin sista flyktingkris.

Därför drar EU upp tullmurarna, dvs vi betalar.

EU Gives Johnson Fishing Ultimatum as Brexit Reaches Climax

But, in a speech to the European Parliament on Friday, he [Barnier/EU] gave a stark assessment of the ultimatum the EU is giving to the British: access to the EU’s single market will be conditional on keeping British fishing waters open to boats from the bloc.

Johnson said that the EU’s position on fisheries was “simply not reasonable and if there was to be an agreement it needed to shift significantly,” according to a statement from his office. “The U.K. could not accept a situation where it was the only sovereign country in the world not to be able to control access to its own waters for an extended period.”

bloomberg.com

wwr: 74006050

wwr: 73998307

EU kräver in i det sista tillgång till britternas fiskevatten. Mycket av EU:s inställning präglas av franska intressen. Britterna har ju t.o.m. fiskerätt nära franska fastlandet runt Kanalöarna. Boris kan sitta och meta på Macrons bakgård 😉

Visst vill fransmännen åt britternas vatten. Men mest handlar det om att EU vill låsa förhandlingarna så att den verkliga orsaken till misslyckandet inte kommer fram. Den är enkel: Britterna slutar betala 200 miljarder till Bryssel, de slutar använda EU-lagar (i alla fall de de inte vill ha) samt sköter sin egen invandring och har sett sin sista flyktingkris.

Därför drar EU upp tullmurarna, dvs vi betalar.

EU Gives Johnson Fishing Ultimatum as Brexit Reaches Climax

But, in a speech to the European Parliament on Friday, he [Barnier/EU] gave a stark assessment of the ultimatum the EU is giving to the British: access to the EU’s single market will be conditional on keeping British fishing waters open to boats from the bloc.

Johnson said that the EU’s position on fisheries was “simply not reasonable and if there was to be an agreement it needed to shift significantly,” according to a statement from his office. “The U.K. could not accept a situation where it was the only sovereign country in the world not to be able to control access to its own waters for an extended period.”

bloomberg.com

svartellervitt: 74002970

Vill du vara vänligen och förklara din bitterhet till en övergång utan avtal, utan att gråta?

Jag har nämligen svårt att förstå att man kan sakna en så basal kunskap att det kräver två för en tango.

Och i detta fallet så har engelsmännen lämnat scenen.

Jag är glad, precis som du efter deras utträde.

Varför är du inte nöjd med det?

Vad är det som får dig att tro att att en minoritet ska diktera villkoren över en majoritet?

Om jag köper tio bilar och du en, vem får det bästa priset?

Jag ser fram emot ett svar utan självömkan.

Inlägget visar hur EU blockerar handelsavtal genom att ställa ett helt orimligt krav om att få fiska på britternas fiskevatten.

Spoiler:
Du hoppar på andra skribenter. Det har inte med Brexit att göra. Men tyvärr är det faktiskt en följd av EU. För att försöka styra alla Europas länder från Bryssel så försöker man slå sönder ländernas samhällen. Massinvandring och extrem feminism är två sätt att skapa konflikter. Internettrollen försöker även avleda diskussioner från ämnet och skapa personkonflikter i trådarna. Om ett land ligger i kaos och konflikt är det lättare för utländska intressen att styra landet. Om t.ex svenskar kunde enas bättre kunde vi ställa större krav på våra politiker.

De som stöder EU underblåser konflikt i landet för att EU skall kunna ta över.

Dutch fishermen catch 50% of their fish in British waters. Brexit may make them go bankrupt, one fisherman says. https://youtu.be/8DMJMw2gnSo

Trial of Brexit border checks causes five-mile lorry queues in Kent

The delays were caused after the Police Aux Frontières, the equivalent to Border Force, rehearsed new immigration procedures.

guardian

maallgan: 74010486

Unicef har börjat med matutdelning i Storbritannien, än så länge delar de bara ut mat till fattiga barn. Men steget till att vi kommer att få se barn med uppsvällda magar är inte så långt:

bbc.com

news.un.org

theguardian.com

wwr: 74010781

Fy f-n. Igår skrev bbc att Trump använde lösenordet “MAGA2020” på Twitter. Det måste göras reset på våra massmedia 😀

Här är mer:

youtu.be

Holländska fiskare tar 50% av fångsten på brittiska vatten. De säger de kan gå bankrutt. Så stöd kommer de att få. Vi betalar.

imgur.com

Britterna kommer nog att kräva att fiskebåtar på brittiska vatten skall ägas till minst hälften av britter.

youtu.be

Mercai: 74020668

Ett urval:

– GB blir inte ”som Kenya”. Det finns ett antal separata avtal på plats redan.

– Man kommer inte behöva visum, lika lite som Amerikaner, Japaner, Australiensare och många övriga behöver det.

– Passkontrollen som funnits när du ska in och ut ur UK är då de inte varit med i Schengen-samarbetet, och har inte med EU att göra. Den har för övrigt gått på båda hållen, och kommer fortsätta så. Enda skillnaden lär väl bli att man inte kan stå i ”EU citizens”-kön.

– Förstår inte ens vad du menar med ”Sverige sätter nu in gränspolisen mot britterna”? Sverige har som du säkert vet en ”tillfällig” passkontroll vid inresa, även om du kommer från Schengen. Det är inget som ändras för inresa från UK till Sverige.

– Irländska invånare kan definitivt åka till Nordirland utan visum. Detta av tre anledningar: 1) Inga EU-länder behöver visum till UK, 2) Good Friday-avtalet garanterar visum-fria resor, och 3) Irland och UK har ett separat avtal som överlever Brexit där de ger varandras medborgare rätten att både besöka och bo/arbeta i varandras länder.

– En brittisk affärsman behöver inte planera sin resa 6 månader i förväg, han kan åka med en minuts varsel om han så vill. Det enda han måste tänka på är att ha minst 6 månaders giltighetstid kvar på passet.

/Merc

wwr: 74030867

analking: 74022961

Ja hur ställer sig regeringen och tegnell till detta?? Skall man finna sig i att Merkel kör över sverige och stänger gränsen mellan EU och england???

källa

The federal government wants the complete closure of travel from Great Britain to Europe! And goes ahead:

In the night from Sunday to Monday midnight, all passenger flights from Great Britain TO Germany are prohibited. Flights FROM Germany to Great Britain are still allowed.

bild.de

Politisk utpressning med Corona som svepskäl.

Angela Hitler och Napoleon Macron måste beordra reträtt på supertrålarna från brittiska vatten. Då kommer hämnden.

Britterna gillar inte att betala 200 miljarder om året för frihandel som inte kostar något. Och flyktingkris vill ingen ha.

EU-maffian missbrukar sin monopolställning. “Antingen är ett europeiskt land med i EU eller också är det mot oss.””

EU-mobben försöker få det att se svårt ut att gå ur EU. Förra månaden orsakade fransk gränspolis långa köer på den brittiska sidan när de “tränade” på gränskontroll.

Another dress rehearsal, this time by French border police officers testing post-Brexit immigration procedures, resulted in a five-mile traffic jam in Kent, in southern England, up to the entrance of the Eurotunnel, which connects the country to France.

nytimes.com

Spoiler:
Tänk när de tränar upp de franska bulldoggorna att sniffa rätt på amerikansk, klordoppad kyckling så att vi inte får äta det. Det blir köer det.

– Aïe! Luktar inte denna lilla poulet klor?

– Exactement, Pierre. Vi får tillkalla kommissarie Maigret. Det här kommer att ta hela dagen. 😀

LuluBrooksie: 74031956

Schweiz och Norge är europeiska länder.. . . .

wwr: 74032082

Båda har avtal med EU. De är bara smartare än vi.

Vi har kanske blivit skyldiga EU 400 miljarder i år.

Rika Norge betalar bara 8. De sätter själva tullar på egen konsumtion. Frihandlar. Har rätt att teckna egna handelsavtal.

Schweiz har egna differentierade avtal. Betalar mycket lite. De byggde visst en järnvägsstation i Polen en gång eller liknande.

Båda har fri rörlighet.

Därför tolereras de av EU-mobben. De har heller aldrig kommit in i maffian ordentligt. Man lämnar inte maffian ostraffat.

Christopher.: 74032434

Rent praktiskt är det inte lönt [att EU stänger tunneln] då den brittiska varianten redan finns spridd världen över vid det här laget. Det här handlar inte om covid-19 utan om handelsavtal.

wwr: 74041855

Det syns tydligt vilken extremt negativ bild massmedia och nätverken nu vill ge av Storbritannien eftersom de lämnar EU. Här är en teckning ur The Guardian.

theguardian.com

När det gällde att få EU-pengar för att försöka lappa på eurokrisen ansågs däremot Italien och Spanien värst drabbade av Corona. Då efterfrågade Soros och andra vår solidaritet. Vi skulle låna pengar av de som har och ge till de som inte har. (Bättre om de som hade pengarna gav bort dem, anser jag.) När nu Storbritannien påstås drabbade ritar man istället karikatyrer.

Nyligen var Unicef och delade ut matpaket till barnen i Storbritannien! De åtgärder som nätverken sätter in är överdrivna för att svartmåla Storbritannien.

Den här gränsstängningen har politiska motiv. Den är en del av svartmålningen av Storbritannien. Den kommer att följas av fler. Gränsen mot Danmark stängs. Och en skånsk politiker (benämnd “Malmötopp”) välkomnar naturligtvis beslutet. Och Biden vaccineras live i TV.

Det handlar om att sprida rädsla hos befolkningen och slå isär länder och människor.

wwr: 74042870

EU blåste britterna på exporten inför jul då britterna hoppats sälja ostron, hummer och liknande. Tydligen svårt att frysa också.

The seafood sector is hanging by a thread, and this latest blow is beyond devastating; 21 and 22 December are the busiest days of every year, as Europe traditionally enjoys premium seafood as part of their Christmas Eve celebrations. This week was to be the shining light between a horrendous 2020 and a looming Brexit transition. Many companies have been working flat out for a week to fulfill massive orders from Europe,” Fordyce said. “Much of the seafood to fulfill these huge orders has been caught or landed and is either on the road or was about to be. Seafood companies and processors have purchased millions of pounds worth of catch for orders that won’t now see the market and being highly perishable, it can’t be shelved or stockpiled. The companies will take the hit of the spoiled goods, and some may not survive long enough to see whether insurance pays out.”

seafoodsource.com

EU-maffian i sin prydo.

wwr: 74043444

Åtgärden drabbar säkert fiskare och vanliga jobbare. De rika klarar sig alltid. Det sade USA:s handelsboss Lighthizer nyligen. Multilaterala avtal gynnar företagen, bilaterala gynnar arbetarna.

EU talar om multikultur. Då måste man agera därefter. Tysk, fransk och brittisk kultur måste alla respekteras.

Regeringen kallar EU ett fredsprojekt. Ett fredsprojekt måste ha goda relationer med grannländerna och försöka se till att handel går smidigt. Då stänger man inte gränsen på dessa lösa grunder.

Det är mafiosos som styr EU. Nu gnuggar Sassoli och gänget händerna för att de lyckats sabotera för ett grannland. Nätverken sk-ter helt i hur det går för folket i länderna. Se på Sverige. Ju mer kaos ju bättre tycker nätverken det är, för då blir Sverige svagt och kan styras från Bryssel.

Det är sk-tsvagt av EU att stänga tunneln inför julkommersen.

uea: 74043516

Fakta: Fisket i brittiskt vatten.

Åtta EU-länder fiskar regelbundet i brittiska vatten. Så här mycket tar de upp, i värde och i ton:

Frankrike: 100 607 ton till ett värde av 170,2 miljoner euro

Danmark: 296 636 ton till ett värde av 134,2 miljoner euro

Nederländerna: 178 133 ton till ett värde av 120,5 miljoner euro

Irland: 84 626 ton till ett värde av 88,7 miljoner euro

Tyskland: 89 623 ton till ett värde av 48,8 miljoner euro

Belgien: 10 443 ton till ett värde av 37,5 miljoner euro

Spanien: 6 631 ton till ett värde av 19,1 miljoner euro

Sverige: 29 284 ton till ett värde 13,5 miljoner euro

Även Polen, Litauen och Portugal fiskar sporadiskt i brittiska vatten, men till ett mindre värde. Storbritannien drar i sin tur upp 559 000 ton till ett värde av 892 miljoner euro på sitt eget vatten.

Källa: EU-kommissionen

aftonbladet.se

Norge är nog väldigt glada att de inte gick med i EU och fått sin fiskeindustri förstörd.

wwr: 74052989

maallgan: 74046165

EU borde ha stängt och murat igen kanaltunneln för länge sedan, redan Hitler visste ju att en önation får det svårt med försörjningen

Men hur gick det för “Europas Papi”? Nu försöker Europas Mutti samma taktik. Fast hon är nästan j-vligare. Det räcker inte att blockera tunneln. Har EU övervägt obegränsat ubåtskrig? 😉 😀

Nyhetsrapporteringen är närmast komisk. Man har förhandlat i 4.5 år och inte kommit en millimeter. Men medierna talar oavbrutet om “final push”. Min gissning är att inget kan komma ur detta eftersom EU inte är villiga att ge annat än fullt medlemskap till Storbritannien.

Hur man skildrar förhandlingarna är dessutom skrattretande. Man beskriver vilken tillgång EU bör ha till brittiska vatten samt vilka strafftullar EU skulle ha rätt att sätta!

Jag skulle svara “ingen alls” på båda frågorna.

Brexit Deal Hangs in Balance as Negotiators Push for the Line

Negotiators were still locked in talks in Brussels late Tuesday as Michel Barnier, the EU’s chief negotiator, said both sides were ready to make “a final push.”

The discussions are focused on two key disagreements over fish: what access EU boats will have to British waters, and what rights the EU will have to impose retaliatory tariffs should the U.K. limit that access in the future.

bloomberg.com

wwr: 74061453

Min gissning är att det är falska rykten [om handelsavtal]. Det finns bara en EU-uniform. Passar inte den så pluggar Bryssel tunneln.

Det vore dessutom skamligt att ta fram ett avtal nu. Under 4½ år har de där dönickarna låtsats förhandla. Under den tiden har närmare ett tusen miljarder kronor runnit bort för de brittiska skattebetalarna i EU-avgifter. De dyra “Corona-paketen” (egentligen gjorda för att rädda euro-valutan) lyckades de dock komma undan och lämna till oss att betala.

Min gissning är att det inte blir något avtal, i alla fall inget av betydelse.

wwr: 74068162

Avtalet är naturligtvis en förbättring för Storbritannien, annars skulle de inte acceptera det.

De kan frihandla med EU. De slipper betala skyhöga avgifter.

De tar bort den fria rörligheten över gränserna eftersom de vill det.

Jag har inte hittat slutsatsen om fisket. EU:s fiskare minskar naturligtvis sitt fiske i brittiska vatten under en övergångsperiod. Men hur det slutligen ser ut har jag inte hittat.

En stor seger för Storbritannien. Det är helt oacceptabelt att Sverige betalar skyhöga belopp för medlemskap. Britternas läge är mycket bättre.

Tillägg:

Vad bbc citerar av Johnson så verkar Storbritannien sparka ut EU:s supertrålare och resten efter fem år.

Citat:

“The EU began with I think wanting a transition period of 14 years, we wanted three years, we’ve ended up at five years,” he said

bbc

Det är väl rimligt. Det är den tid det tar för EU:s betonghäckar att ordna socialbidrag till EU:s fiskare. Sedan går holländska fiskare i konkurs, har de själva sagt. Då får vi svenskar betala stöd till dem.

bbc

guardian

avanza

From tariffs to visas: here’s what’s in the Brexit deal

guardian

wwr: 74068708

Varsamt: 74068684

Det är uppenbart att britterna inte vill vara medlem i den europeiska gemenskapen. Gott så.

Men låt dom lämna med sänkt huvud. I GB finns det i runda tal 100 tusen svenskar som jobbar, nu kommer dom få svårigheter med att få jobba kvar.

Min uppmaning till regeringen. Gör det lika jävla krångligt och komplicerat att kunna jobba kvar i Sverige för de brittiska medborgarna som befinner sig här.

Vanliga svenska har inte gillat er ändå. Ni tar jobb för infödda svenskar. Ock det är ju på dylika premisser ni lämnar gemenskapen. Jävla nollor!

Stämmer det verkligen att det blir svårt för svenskar och andra som jobbar i Storbritannien?

Vad jag förstått har väl de som jobbar i Storbritannien under en lång tid haft möjlighet att ansöka om fortsatt uppehållstillstånd. De har fått lämna in skattsedlar och fått uppehållstillstånd.

Jag anser inte att man skall kalla någon jobbare för nolla. Det gäller att alla skall kunna sköta sina jobb så bra som möjligt. Jag tror det redan är klart att våra britter får jobba vidare.

Jag anser inte att britterna vill lämna den europeiska gemenskapen. Jag hoppas att våra relationer med Tyskland, Frankrike, Storbritannien etc bara blir bättre.

Däremot slipper britterna nu betala hög avgift, de får styra sitt eget land. De kan även handla fritt med Europa vilket är en stor triumf. De har tagit en stor seger i förhandlingarna anser jag. Sverige har betydligt sämre läge med våra höga betalningar till EU.

wwr: 74069015

Storbritannien vill kontrollera sina gränser själv och går bl.a därför ur EU. De slutar betala de höga avgifterna. EU stiftar inga lagar hos dem mer.

Nu ger alltså EU Storbritannien rätt till frihandel.

Jag anser att Sverige omedelbart måste kräva samma avtal. Vi skall inte heller behöva betala höga avgifter. I år har utgifterna rekordhöjts.

Personligen anser jag att Sverige inte bör ha fri rörlighet över gränserna. Men det är en politisk fråga som man kan ha olika uppfattning om. Men vilket man än har så påverkar inte det detta resonemang. Det är gratis att öppna gränserna.

Varför skall Sverige betala höga avgifter men Storbritannien inga alls när vi alla frihandlar med varandra?

wwr: 74076721

Avtalet är en katastrof ur svensk synvinkel. Storbritannien slutar betala till EU, tar själv kontroll över sina gränser och behåller rätten att frihandla. Sverige kommer att få betala ännu mer när Storbritanniens betalningar (ung. 8% netto) slutar. Vi kommer att få ta emot en större andel EU-migranter.

Storbritannien har nu ett bra läge, som ett land bör ha.

De mindre EU-länderna, som Sverige blir helt överkörda. I juli blev Löfven helt överkörd av EU. Hans krav att EU skulle låna ut hela de stora belopp som gavs till Sydeuropa har stöd i EU-reglerna. Men kraven avslogs. (Den enda positiva nyheten han hade för Sverige var en liten rabattökning. Sensre visade det sig dock att han blivit lurad/missförstått. Rabattökningen skulle inte fastslås förrän i budgeten nu i december. Det har ännu inte gått att få fram vilken rabatt vi fått trots att den nu är fastställld.)

Nu skall vi lägga Brexit bakom oss, säger förstås von der Leyen.

Time to leave Brexit behind,’ says EU’s Ursula von der Leyen after deal agreed

theguardian.com

Nu skall vi glömma att t.ex Sverige betalar höga avgifter men Storbritannien ingenting när vi frihandlar med dem.

Man använder självklart knep för att försöka missleda oss:

Man offentliggör avtalet runt jul när folk har annat att tänka på. Man har förhandlat i 4½ år och påstått att man inte kommit någonstans. Men alldeles innan det gamla avtalet löper ut presenterar man alltså det nya avtalet.

Regeringen gör likadant med de nya maktmedel den försöker skaffa sig genom pandemilagen. Justitieombudsmannen och kammarrätten har redan uttalat sig mot lagen. Lagrådet har tidigare uttalat sig mot ett liknande förslag. Men nu försöker regeringen pressa igenom föeslaget på rekordtid. Lagrådets behandling sker i mellandagarna. För första gången sedan tsunaminn 2004 så sammanträder riksdagen under julledigheten. Man har kommit överens om att det räcker om 55 ledamöter deltar i omröstningen. Även här utnyttjar man julen för att försöka smyga igenom förändringar som, enligt min uppfattning, missgynnar vanligt folk.

EU stängde dessutom tunneln till Storbritannien strax före jul. Det slogs upp stort i media. Det kan säkert ha haft en negativ effekt på brittisk fiskexport inför jul. Men det är försumbart i förhållande till de stora fördelar som Storbritannien får med detta avtal. Man låtsades ha en konflikt med Storbritannien när man i själva verket ger landet stora fördelar som nästan inga andra EU-länder har (Norge, Island, Schweiz och Tukiet har också fått “räkmacka” av Bryssel.)

EU:s affärsidé är att muta politiker genom bl.a styrelseposter. Politikerna kontrolleras även genom massmedia. Politikerna tar sedan folks pengar och fler politiker och länder kan köpas. Jag gissar att Serbien, Belarus och Marocko kan tillhöra nästa mål, men spelet sker mycket långsamt.

Avtalet är en katastrof som ger Storbritannien en privilegierad relation till EU.

Bara att gratulera britterna. Men alla europeiska länder har rätt till samma avtal.

Min uppfattning är att Sverige omedelbart måste kräva samma avtal.

Lund-NoGo-zone: 74069882

Nu börjar brexit klarna.

svt.se

Det är 2000 sidor som ska förklaras i media. Men det verkar klart att UK kör på exakt som vanligt när det gäller import och export, varor in och ut påverkas inte av tullar och tariffer. UK-invånare måste ha visum om de vill bosätta sig i EU, men en gissning är att det kommer automatiskt man går bara in på en hemsida. Det finns redan miljoner britter som bor i Frankrike och Spanien t.ex. Britter är inte en börda i EU, britter är en fördel.

Alla EU-medborgare som vill arbeta och bo i UK måste också ha visum. Det innebär att UK kan bestämma att en polack som vill jobba som målare inte får visum. Det bor 100.000-tals polakcer i UK, ett av de avgörande faktorerna för Brexit-Ja.

Gränsen mellan UK och EU blir en vanlig gräns. Dvs UK kan säga nej till tiggare, skicka tillbaka flyktingar till EU om de kommer via EU, och internationella brottsligor kan kontrolleras vid gränsen.

Man noterar med förvåning de hårda orden från EU de senaste åren, “om man vill ha del av EUs marknad så måste man uppfylla kraven på fri rörlighet”. Det var tydligen inte sant, UK har nu full tillgång ekonomiskt till EUs inremarknad men också en gräns.

Nu kan andra länder t.ex Sverige direkt kopiera UKs brexit-avtal och på sannolikt 6 månader lämna EU om de vill.

De två största argument jag själv hade för att inte göra en Swexit är att det tar lång tid och att våra EU-beroende företag skulle få tullar. Men så blir det tydligen inte. För mig att alltså valet glasklart nu efter brexit, Sverige kan lämna EU och kanske istället fokusera samarbetet med de nordiska länderna.

Vad är argumenten för att Sverige är kvar kvar i EU? Kommer denna fråga att finnas med i valet 2022? Vad kommer SD och V att göra med brexit?

wwr: 74077267

Total framgång för Storbritannien.

De slipper avgifterna. De får kontrollera sina gränser, invandring och tullar. De får fortsätta frihandla.

Det kan inte accepteras att Storbritannien är privilegierat på detta sätt. De slipper avgifter och EU-migranter. (EU-utgifterna har skenat med nära 1000% i år när inte Storbritannien var kvar och höll emot. Detta slapp de också betala.)

Dvs de fungerar som ett land ska.

Självklart måste Sverige begära samma avtal.

Sedan får det kallas Swexit eller vad som helst. EU kan inte bestå där vissa länder har extrema privilegier. Island, Norge, Schweiz, Turkiet har också stora fördelar. Men när Storbritannien tillåts sluta betala och ta över sina lagar och gränser är måttet rågat. EU-lagstiftning – Hej då!

Grattis Storbritannien!

Spoiler:
Ser vi ett nytt 1989?

Brexit deal

(FB) Brexit ett faktum, vilka är konsekvenserna?

wwr: 74096642

Vad säger de svenska partiledarna och andra svenska beslutsfattare?

Jag råkade bli nedlåst i utlandet och har inte följt diskussionerna i detalj. Jag är helt övertygad om att Storbritanniens avtal är extremt mycket bättre än Sveriges avtal. De får frihandla utan att tvingas sprida extremt stora belopp som socialbidrag över Europa. Dvs EU köper makt för våra pengar. Storbritannien sköter sina egna gränser. De vill inte ha öppna gränser med Europa och skulle de vilja ha det borde det vara gratis.

Om Sverige vore friskt skulle naturligtvis partiledarna diskutera avtalet och jämföra med Sveriges situation. Men EU handlar om den största politiska frågan i Sverige idag: Vem skall bestämma i Sverige? Skall den svenska riksdagen bestämma eller skall beslut och pengar överföras till Bryssel. Jag anser att det är vansinnigt att föra över besluten till Bryssel. Där kan politikerna agera okontrollerat, långt från folket. Mutor och lobbygrupper härskar i Bryssel. I den svenska riksdagen har vi svenskar mycket bättre möjlighet att följa vad som sker.

Men politikerna är köpta genom extraknäck och påverkas av massmedia. Så de har munkavle i EU-frågan. De får inte ifrågasätta varför Sverige kastar bort pengar och inflytande på detta sätt. Därför mörkläggs denna fråga.

Hur är det nu. Vad har partiledarna sagt om avtalet?

Vi hade behövt salig Maggie. Det börjar offentliggöras dokument från hennes tid. Hon kallade bl.a EU-kommissionen för politbyrå! Euron kallade hon för “hjärnsläpp”.

Baroness Thatcher, the longest-serving British prime minister of the 20th century, hit out at the “politburo” in Brussels and vowed not to be dictated to, during talks with her Irish counterpart, Charles Haughey.

“In talking of a single currency, Delors must have had a rush of blood to the head.

“We are not going to have a single currency.”

She also called for the European Commission to be turned into a professional civil service.

“The days of appointed commissioners must be numbered,” she said. “We must give power to the Council of Ministers.

“I am not handing over authority to a non-elected bureaucracy.”

We are trying to get eastern Europe to accept democratic standards and here we are recreating our own politburo.

– Margaret Thatcher

bbc.com

UK pulls out of EU’s ‘extremely expensive’ Erasmus scheme

UK’s replacement program will be called Turing scheme, Boris Johnson announces.

politico

biljon: 74078643

Grattis UK!

Nu slipper ni importera dyrt från EU och ni kan fortsätta exportera dyrt till resten av världen!

För ni vet väl att dom satt i samma sits som vi gör, dvs vi har gigantiskt handelsunderskott med EU pga höga produktpriser samtidigt som vi lever på att sälja till resten av världen.

scb.se

Som synes så går vi ca 175 miljarder back netto i vår handel med EU-länder samtidigt som vi går ungefär motsvarande summa i vinst med resten av världen.

wwr: 74079169

De pengar politikerna tar av oss ges till företagen. Det är företagen som kontrollerar EU-kommissionen.

De nedbrutna gränserna gynnar multinationella.

Framförallt:

Årets extrema upplåning börjar sätta EU och Sverige i händerna på storfinansen som kontrollerar företagen. Landet kontrolleras av långivarna.

Edit

Politiker som befinner sig närmsre väljarna tvingas lyssna på dem. I Bryssel styr mutor och lobbying.

nbsp: 74079312

The EU cannot be democratised —here’s why

new-pretender.com

“In recent years the European Union’s authoritarian constitutionalism has evolved into an even more anti-democratic form that is breaking away from elements of formal democracy, leading some observers to suggest that the EU ‘may easily become the post democratic prototype and even a pre-dictatorial governance structure against national sovereignty and democracies’. We saw this in Greece in 2015, when the ECB actually cut off its emergency liquidity to Greek banks in order to bring the SYRIZA government to heel and force it to accept the third bailout memorandum.”

“a system that was created with the specific aim of constraining democracy cannot be democratised. It can only be rejected.”

UlphSvenson: 74096750

Det går utmärkt att vara för fria flyttar, jobb och handel och samtidigt tycka att EU är en usel implementaion.

Dels öste de in alla de där skurkstaterna som ger SD tokbånge men som bara kostar, dels är det en sjuk apparat som bara göder en liten elit.

Norge och Schweiz har visat att det går alldeles utmärkt att ha ett minimum av bra avtal utan galenskapen i Bryssel. Så jag är lite för Swexit, men absolut mot isolering, då är EU bättre i stort trots nackdelarna.

wwr: 74096805

Helt rätt. Det är precis den missuppfattning man försöker sprida. EU tar in extremt höga summor för att köpa politisk makt. Det är felet. Däremot skall Europas länder skaffa sig så bra samarbete som möjligt.

Jag är för frihandel men mot öppna gränser. Men sådana frågor går inte att diskutera normalt idag eftersom EU:s maktmissbruk är kopplat till dem. Man försöker skapa en bild av att EU är liktydigt med frihandel och öppna gränser. Men det är fel. Problemet med EU är maktmissbruket och vansinnesavgifterna, inte samarbetet.

Edit

Och kolla på Island. De har ett frihandel och fri rörlighet närmast utan avgifter. Bara lite lagstiftning kopplad till rörligheten. Turkiet har frihandel utan den allmänt betraktat felaktiga jordbrukspolitiken eller höga avgifter.

ursprungligen: 74096730

Hur ska partiledarna i Sverige kunna uttala sig då avtalet på 1200 sidor släpptes idag? Ska de gissa som TS?

Resten av din rasistiska agenda är OT i den här tråden. Starta egen tråd i IOI!

Avtalet har kommenterats i massmedia. Avtalet innebär att Storbritannien får fortsätta frihandla utan dessa vansinnesavgifter vi andra betalar till Bryssel.

Om Sverige hade varit en normal, öppen demokrati hade redan intensiva diskussioner om avtalet inletts mellan beslutsfattarna i samhället.

Men för att minska genomslaget i samhället så läcker man ut detaljerna långsamt och försöker göra gällande att alla måste läsa 2000 sidor för att få ha en uppfattning. Efter 4.5 års förhandlingar presenteras avtalet under julhelgen när många har annat att tänka på.

[timing]

Storbritannien får en extremt privilegierad situation jämfört med de flesta övriga europeiska länder. För att försöka mörklägga detta stänger man tunneln några dagar så att några lådor brittiska räkor kanske ruttnar. Man försöker få det att se ut som om britterna skulle få problem.

Massmedia och partiledarna mörklägger genom att inte kommentera det som redan är känt om avtalet.

Storbritannien fungerar nu som ett land skall göra, för att kunna arbeta effektivt. De kontrollerar sina gränser och frihandlar med Europa utan skyhöga avgifter.

Edit

Jag har fått problem att komma åt Flashback. Nu kom jag in och kunde editera inlägget efter många försök. Ursäkta om det kommer dubbelposter eller jag faller bort ur diskussionen tillfälligt.

wwr: 74097043

Studentutbytet i Erasmus var för dyrt. Nu satsar istället Storbritannien över en miljard på “Turing-programmet” som även skickar studenter utanför ett inlåst Europa som blir alltmer likriktat.

UK to pay more than £100m a year to fund study abroad after Brexit

Turing scheme for British students is claimed to be ‘truly international’ replacement for EU’s Erasmus programme

amp.theguardian.com

So long, we’ll miss you

guardian

Britain says it will sign free trade deal with Turkey this week

investing

wwr: 74097043

Studentutbytet i Erasmus var för dyrt. Nu satsar istället Storbritannien över en miljard på “Turing-programmet” som även skickar studenter utanför ett inlåst Europa som blir alltmer likriktat.

amp.theguardian.com

wwr: 74097743

Vi vet inte hur det nya programmet blir. De säger själva att det inte skall riktas mot privilegierade.

Storbritannien har valt att gå ur Erasmus av ekonomiska orsaker. Så dyrt var det säkert. Tidningen presenterar naturligtvis bara intäkterna, inte utgifterna.

Nu har Storbritannien rätt att ordna ett eget program som passar deras studenter så bra som möjligt.

Framförallt begränsas de inte till Europa. Europa blir allt mer inlåst och likriktat under EU:s kontroll. Nog är det bättre att även kunna lära av utomeuropeisk utbildning.

wwr: 74097933

Det är en vrångbild som massmedia försöker sprida. Att Johnson och Cummins på något sätt skulle ta ut Storbritannien ur EU på eget bevåg. Det är fel. Folket röstade för Brexit och nu är det genomfört med vad som verkar vara ett mycket bra avtal. Storbritannien har nu sådana privilegier att Sverige måste kräva samma avtal, enligt min uppfattning. Det är egentligen inte heller privilegier, det är en normal relation med Europa.

Men våra politiker är köpta av EU, därför vågar de inte kommentera avtalet nu. Det är en stor händelse och mycket har redan presenterats i tidningarna. Här står mer:

(FB) Brexit är nu klart, det blev strålande för UK, argument för och emot en Swexit?

EU är ett nytt Sovjetunionen man försöker bygga framför våra ögon. Thatcher förstod det tidigt. Hon kallade EU-kommissionen för politbyrå och euron för “hjärnsläpp”. Det står i länken.

wwr: 74099227

Jag tror även V stöder EU nu.

Politikerna är mutade genom bl.a styrelseposter. Därför har de nu fått order att inte kommentera handelsavtalet som är extremt viktigt att jämföra med Sveriges situation.

EU har en munkavleparagraf att Sverige inte får diskutera handelsavtal med andra länder. Och nu kryper politikerna genom att inte ens kommentera avtalet i media. Det har redan framkommit mycket ur avtalet.

Politikerna tar våra pengar och ger till företagen via EU. Sedan får de styrelseposter och andra jobb som belöning.

wwr: 74099428

Det där visar bara hur felaktigt systemet är. Det är falsk marknadsföring. V agerar inte efter det. Vänsterns kandidater i Europaparlamentet röstar alltid för att stärka EU. (Det gäller generellt. Vi har bara Björk där.)

EU är det nya Sovjetunionen. Jag skrev nyligen att Thatcher kallade EU-kommissionen för politbyrå.

(FB) Brexit är nu klart, det blev strålande för UK, argument för och emot en Swexit?

Vänstern skapar kaos med invandring etc. Då kan inte svenskar enas. Sedan privatiserar högern och ger företagen pengar via EU. Sedan ger företagen styrelseposter till alla politiker.

Alla politikerna är mutade och samarbetar för att stärka EU och sig själva.

Det visar sig nu när alla partiledarna hukar och inte kommenterar avtalet. Det finns tillräckligt ute om avtalet för att kommentera denna stora händelse.

wwr: 74099699

Samtliga riksdagspartier är köpta av EU-pengar. Att rösta på vänstern hjälper inte. Det ser man av deras agerande i bl.a Europaparlamentet.

Det finns inget riksdagsparti som jobbar för Sverige längre.

Hur man kommer åt frågan är svårare att säga. Jag försöker argumentera och ge min syn på förhållandet. Som jag har beskrivit i de föregående inläggen så förstörs Sverige av EU och de krafter som styr EU.

Våra politiker är betalda för att sabotera Sverige med bl.a massinvandring och extrem feminism. Inget får fungera bra i landet.

Då dyker troll och andra som Greta Thunberg upp och säger att Sverige är dåliga och Bryssel måste vara våra förmyndare.

Det är katastrof. I Bryssel härskar företagen. Lobbygrupper och mutor styr. Ylva Johansson sitter i kommissionen. Men hon är bara gisslan. Det är inte hon och 27 andra som lägger upp planerna för Europa. Det gör storfinansen. Sverige är bara en pusselbit där. Hur ofta pressas Ylva J på Europas framtid?

I somras blev bara Sverige skyldiga flera hundra miljarder för att betala på eurokrisen. Sverige fick tillbaka 47 miljarder. Italien fick 1700 miljarder eftersom euron kraschat deras ekonomi. – Vi betalar. Men Italien är lika utvecklat som vi. Om några år arrangerar Italien OS. Med pengar vi lånat och givit dem. Vi bakade ur OS eftersom det var för dyrt.

Vi måste sköta våra pengar själva och ha politikerna under uppsikt. Det har man bättre i Stockholm ännu Bryssel.

wwr: 74100229

Storbritanniens ekonomi är 4-5 gånger större än Sverige. Det är något enklare för dem att agera själva, men det är inte avgörande.

De flesta anser att de stora länderna styr EU. Frankrike och Tyskland styr. De små får bara vika sig. Löfven hade EU-reglerna bakom sig när han begärde att bara lån skulle ges i juli. Men förslaget gick igenom närmast oförändrat. Löfven blev helt manglad.

Han kom hem och försökte skryta om en liten rabsttökning för Sverige. Den lurade EU av honom dagen efter genom att inte spika den.

Nu har rabatterna spikats, i december. Men EU, regeringen och tidningarna mörklägger. Jag försöker leta men har inte hittat säkra uppgifter ännu. Frågan är om Löfven fick den utlovade rabströkningen.

Han har säkert varit tvungen att krypa och rösta ja hela hösten för detta.

Småländerna vågar inte protestera när Merkel och Macron kommenderar

wwr: 74107775

BerraSWE: 74106192

EU vore ingenting utan dom rika länderna som ger pengarna till dom fattiga, jag fattar inte varför dom rika länderna vill vara kvar. Dom länder som står utanför EU klarar sig betydligt bättre utan skiten.

Polen hade garanterat varit stora förlorarna utan EU, deras arbetare som far runt hela Europa och snor jobben för lägsta penning och konkurrerar ut hela branscher i andra länder på olika villkor.

EU är djävulens påfund, bara massa byråkrati med pengar som slussas mellan ländernas statskassor, framförallt dom rika som förlorar på att vara med men jag tror även andra länder hade klarat sig bra utan EU.

Vi gick aldrig med i Euron och borde aldrig ha gått med i EU, då hade Sverige fortfarande varit ett välmående land idag, istället har vi blivit splittrade både som land och med länder inom EU.

EU är ren koskit som man borde kasta på polackerna. Jag fattar inte hur vi kunde rösta för det.

UT UR EU

Visst är EU skadligt. Det största problemet är nog de höga avgifterna. Att Storbritannien bara kan sluta betala och ta över sina gränser och lagstiftning är stor skandal. Det är rätt av Storbritannien. Men varför skall vi andra fortsätta betala? Sverige måste också kräva gratis frihandel. Ungefär som Norge har. (De betalar runt 8 miljarder årligen. Vi svenskar har inte fått reda på vad vi blivit skyldiga. Det uppskattas ligga runt 400 miljarder i år, inklusive Corona-paketen.)

Men våra politiker är köpta och vågar inte kommentera avtalet. Då får de inga välbetalda extraknäck efter politiker-karriären. Jag har inte sett någon diskussion i media. Det här är en mycket viktig fråga.

Hus1: 74107101

Du har rätt i mycket av det du skriver. Men anledningen till att de rika länderna är kvar/vill ha med ”fattiga” länder är för att det håller nere värdet på valutan. Har ex Tyskland frigjort sig, eller haft kvar sin egna valuta, så hade den skenat rejält vilket är problematiskt för en sådan makalös exportnation som Tyskland är. Därför vill dom ha med, och fortsätta ta in nya, ”skräpländer”.

Visst. Det var därför vi tvingades stötta de “svårt Coronadrabbade” länderna Italien och Spanien. (Dvs länder som fått sin ekonomi kraschad av euron.)

KingKristersson: 74107203

Det kommer dock bli ett stort problem för UK när de inte kommer tilllåta arbetskraft från andra EU-länder i samma mån. Vem ska utföra byggjobben och städa i tunnelbanan? Det kommer bli dyrt.

Sedan är det inte lika enkelt för Sverige att lämna som för UK. Vi är också inlåsta rent geografiskt.

Hur de löser varje sektor vågar jag inte säga. Men nu bestämmer de själva vilka grupper de tar in. De planerar ett system där de som vill flytta dit får poäng efter vad britterna behöver.

Vi har ju ungefär samma läge som Norge. Men det har ingen betydelse. Vi skall bara sluta betala de vansinneshöga avgifterna till Bryssel. De används för att köpa politiker så att de skickar folks skattepengar till Bryssel.

Bajjamannen87: 74108558

Det finns självklart mycket som borde förändras och effektiviseras inom EU. Till exempel birde Europaparlamentets hela verksamhet flyttas från Strasbourg till Bryssel. Detta skulle enligt en beräkning gjord år 2014 spara in 0,1% av hela EU-budgeten eller 109 miljoner Euro. källa: europarl.europa.eu

Det enorma jordbruksstödet som länder som t ex Frankrike är väldigt beroende av skulle kunna minskas.

Kraven borde vara högre och straffen hårdare och mer resoluta mot de medlemsländer som naggar på grundläggande saker som yttrande- och pressfrihet.

Systemet är segt och utnyttjas i många fall genom åren.

Storbritannien har varit avigt inställt till väldigt mycket av det som EU har försökt förhandla fram genom åren.

Tanken med ett medlemskap, oavsett union eller förening, är att man ger och tar. Man kompromissar så att det blir win-win för de allra flesta.

Det är oerhörda avgifter som varje land betalar in. De rika länderna betalar in mer än de får i bidrag. I utbyte får de rika länderna mer kontroll över, och har mer att säga säga till om, de “fattigare” ländernas sätt att sköta sina länder. Vilket i sin tur ska gynna demokratiseringsprocesserna i dessa länder. Detta för att undvika att det blir som det blev i Ryssland 1991, med offantlig korruption och en allt fattigare pöbel.

Eller så var det tänkt i alla fall. Rumänien, Bulgarien och några andra länder har ju rätt mycket mer att förbättra på de områdena.

Det finns ju förstås den ekonomiska aspekten av det hela också.

Enligt en beräkning av EU-kommissionen tjänar Sverige 300 miljarder kronor varje år tack vare EU:s inre marknad. Det är inga småpotatis direkt. källa: europaportalen.se

Konkurrensen på varor och tjänster har efter EU-inträdet gjort många varor och tjänster rent realinkomstmässigt billigare. Utbudet av varor har exploderat. Något jag gillar, och som minns hur det såg ut i Sverige före inträdet. Vissa saker har blivit dyrare, t ex ris, bananer etc. Negativt med konkurrens är att lönerna inom vissa branscher, t ex inom praktiskt betingade yrken har inte sett samma uppgång som de kanske hade haft om öststatsländerna inte kommit in med låglönearbetare.

Utbytet av teknik och utbildningsplatser ligger väl ändå på plussidan anser jag. Känner en del som till en billig penning fått utbildningar inom unionen och vissa av dem har senare skapat stora kontaktnät och fått bra jobb utomlands.

Och så invandringen. Väldigt oklart vad som hade hänt med sveriges invandring hade vi inte varit medlemmar. Det krävs nog en mer djupgående analys. Ingen har direkt tvingat Sverige att ta in så många som vi gjort. Jag vet inte om man kan skylla EU för det. Men en sak är säker, att om det nu nödvändigtvis ska tas emot flyktingar från hela världen, så ska de länder som hjälpt till att orsaka flyktingströmmar självklart dra det största lasset. Då är inte främst EU-länderna till skuld, utan troligtvis USA, Ryssland, MENA-länderna, Saudi, Afrika m fl.

I princip fri införsel av varor inom EU är väl ett tudelat svärd. Det har inneburit mycket dåligt, t ex införsel av vapen. Dock är jag som drogliberal glad för detta. Där får jag majoriteten av befolkningen emot mig, men man kan inte få allt. Portugal med sin drogpolitik har ju skapat betydligt lägre andel drogrelaterade dödsfall per miljon (3) än EU-genomsnittet (17.3) källa: en.m.wikipedia.org

Men det är lite off-topic förstås.

Jag hoppas vi stannar kvar i alla fall då jag tycker mer positivt kommit ut av medlemsskapet än negativt.

Tilläggas bör, att jag inte röstar på något av partierna i riksdagen, utan vill ha ett liknande röstsystem som i Schweiz. Ironiskt kanske eftersom Schweiz inte är medlem i EU. Men skulle svenska folket rösta nej till ett fortsatt medlemsskap i EU så skulle jag acceptera det eftersom jag tror på den sanna demokratin.

wwr: 74109013

Den “inre marknaden” innebär fri rörelse över gränserna. Bl.a kan företag och människor röra sig fritt inom EU.

EU påstår att vi tjänar pengar på detta. Men det beror främst på att EU försöker ta makten i Europa. Skall EU från Bryssel kunna styra Sverige och ytterligare 26 länder, så fordras att gränserna bryts ned.

Om det verkligen lönar sig att ha öppna gränser går inte att få ett säkert svar på eftersom frågan är så starkt kopplad till att EU vill kontrollera Europa. Finns det gränser och välfungerande länder så behövs inte EU:s förmynderi.

EU räknar troligen inte med negativa effekter av öppna gränser. Det var EU:s inre marknad som gjorde flyktingkrisen möjlig. Den inre marknaden gör att multinationella företag kan kräva att få etablera sig i Sverige vilket kan slå ut svenska mindre företag.

Huruvida vi skall ha öppna gränser är alltså en politisk fråga. Skall Sverige styras från Bryssel eller skall vi svenskar styra landet.

Men det aktuella avtalet handlar inte om detta. Storbritannien har aldrig krävt öppna gränser. De vill kontrollera sina gränser själva. De har nu möjlighet att frihandla med oss och resten av Europa.

Storbritannien fungerar nu som ett normalt land.

* De kontrollerar sina gränser

* De har frihandelsavtal med grannarna

* De betalar inga skyhöga avgifter till Bryssel

Men Sverige fortsätter betala dessa vansinnesavgifter. I år kan man bedöma att vi blivit skyldiga 400 miljarder kronor.

Avtalet presenteras över jul för att myndigheterna hoppas att folk har annat att tänka på nu.

Storbritannien får en extremt privilegierad situation jämfört med Sverige och många andra EU-länder. Sverige borde självklart begära samma avtal, anser jag.

Det är därför de svenska politikerna och massmedia mörklägger. Jag har inte sett några kommenterar från politikerna. Politikerna vågar inte berätta för oss att Storbritannien har fått en mycket bättre situation än vi.

Huruvida man sedan skall ha öppna gränser som Sverige eller själv kontrollera gränserna som Storbritannien är en annan fråga. Jag anser självklart att man skall kontrollera sina egna gränser. Men i vilket fall skall det inte medföra några avgifter om man öppnar gränserna (går med i en “inre marknad”).

Vi väntar på politikernas uttalanden. De har legat lågt vad jag kunnat se. De hoppas att Brexit skall glömmas bort så de inte behöver förklara varför Sverige skall betala skyhöga avgifter och Storbritannien närmast ingenting. (De betalar vissa faktiska kostnader, bara.)

wwr: 74110443

Timmy: 74110304

Kan nån förtydliga det här? TS skriver att “Men det verkar klart att UK kör på exakt som vanligt när det gäller import och export, varor in och ut påverkas inte av tullar och tariffer. “, men Tullverket menar ju på att köpta varor blir moms- och tullpliktiga precis som för vilket annat icke-EU-land som helst:

tullverket.se

I så fall synd, jag reser aldrig men köper däremot en hel del varor utomlands ifrån så hade varit trevligt att ha kvar möjligheten att göra det från UK.

ställas krav på tullformaliteter som exempelvis att lämna tulldeklarationer vid import och export. Avtalet innehåller bestämmelser som innebär att ingen tull tas ut under förutsättning att varan uppfyller villkoren för att anses ha ursprung enligt avtalet och att detta kan styrkas.

Om vi eller britterna köper något som är tillverkat i det andra landet utgår ingen tull.

För detta betalar Storbritannien ingen avgift till EU. Men vi har i år blivit skyldiga EU 400 miljarder.

Det kan inte mutkolvarna i regeringen förklara. Så nu hukar de och hoppas på “flygolycka” eller liknande som kan ta fokus från hur blåsta vi har blivit.

wwr: 74120810

Självklart kan man bara ta in varor från Storbritannien tullfritt. Annars skulle ju alla länder kunna skicka varor tullfritt in i EU, via Storbritannien. Så fungerar sådana avtal vanligen. Samma med Norge. De sätter själv sina tullar på det som stannar i landet. De har rätt att förhandla om handelsavtal. De betalar bara 8 miljarder om året till EU. Sverige har i år blivit skyldiga EU runt 400 miljarder. Vi är förbjudna att förhandla om handelsavtal.

Nu slutar Storbritannien att betala men behåller rätten till frihandel. Vi får betala ännu mer.

Sverige blir totalt lurade av att EU godkänner avtalet. Varken Sverige eller Storbritannien skulle betala dessa enorma avgifter till EU vare sig vi vill frihandla eller ha öppna gränser (‘inre marknad’).

Så nu gömmer sig våra politiker och massmedia mörklägger. Avtalet är en mycket viktig händelse som borde diskuteras intensivt av våra beslutsfattare. Men de kryper. Politikerna är mutade genom lönsamma extraknäck. Ofta från företag som kan få bidrag från de EU-pengar polktikerna tagit av oss.

wwr: 74124901

Ja, frihandel sker ju redan mellan Storbritannien och EU, bara att köra på som vanligt fast utan de höga avgifterna.

Synd att de måste gå ur EU för att slippa de orimliga avgifterna. Bättre om man strök de orimliga avgifterna inom EU och bara lät länderna välja om de ville ha frihandel eller öppna gränser (s.k. inre marknad).

Just nu sysselsätter EU 30.000 tjänstemän. Men administration utgör ändå bara 8% av budgeten (och ännu mindre om man räknar in Corona-paketen).

Administrationskostnaderna skulle bli försumbara om man slutade sprida dessa enorma socialbidrag över Europa.

wwr: 74125201

Nästan allt europeiskt samarbete är bra. Problemet är de multinationella och de internationella nätverken inklusive pressen. De är maktgalna och har mycket pengar så de mutar direkt politikerna med styrelseposter etc, och politikerna gör då allt för att flytta över resurser till Bryssel och utarma sina egna länder. De kräver in pengar för att köpa politisk makt.

Det gäller att ha samarbete men utan stark överordnad kontroll. Så här står det i Lissabonfördraget, men det struntar EU i nu. Margaret Thatcher kallade EU-kommissionen för politbyrå. Hon förstod tidigt vad som var på gång.

The principle of subsidiarity guarantees that in the area of non-exclusive competences, the Union may act only if an action cannot be sufficiently achieved at the Member States level, and could be better achieved at the Union level.

En bra teckning hur man tvingade på oss en statsskuld i EU.

politico.eu

politico.eu

wwr: 74134853

stilicho: 74130103

Tycker du att avtalet även är en succé för EU? Om inte, varför inte då?

Såvitt jag kan se är det EU som fått allt precis som de vill ha det. Eller vilka punkter menar du att EU skulle vilja förbättra?

EU har tvingats ge Storbritannien en normal relation med Europa. SB kan frihandla med Europa och kan själva kontrollera sina gränser, som de eftersträvat. De har rätt att teckna handelsavtal. SB betalar inte längre några skyhöga avgifter som till stor del sprids över Europa med dålig redovisning. SB slipper bidra till hur EU på detta sätt köper politiker som därmed tar mer pengar av sina folk eller t.o.m sätter sina länder i skuld så att storfinansen får styra.

Detta borde leda till ett sammanbrott av EU i sin nuvarande form. Alla 27 länderna borde kräva samma avtal. Vi borde inte ha några skyhöga avgifter utan bara bra samarbete och fritt val för länderna om de vill delta i

1. frihandel

eller ha

2. öppna gränser för människor, företag etc

För att undvika att detta sker vidtar myndigheterna nu extrema åtgärder, bl.a Coronarestriktionerna. Dessa har även andra orsaker men är kopplade till den globalisering som EU är del av. En del beskrivs i detta inlägg

(FB) Hur länge kommer globalismen hålla isig?

ref

Regeringen verkar pressa igenom en pandemilag som kritiserats av juridiska instanser:

(FB) Pandemilag med utökade restriktioner planeras. Ytterligare ett steg mot diktatur?

ref

Vi inom EU kommer att drabbas av ännu hårdare medial mörkläggning när det nu finns ett land som har en normal relation med Europa. Jag har inte sett några kommentarer från t.ex regeringen om hur Storbritannien bara kan sluta betala men behålla fördelarna.

Media skriver mer strunt för att mörklägga. Sverige har blivit helt överkörda av EU i år. Våra krav på lån till Sydeuropa avslogs, trots att de var enligt EU-regler. Våra betalningar/skulder till EU har ungefär 10-faldigats. Men tidningarna verkar kritisera Löfven för att han påstås ha behövt köpa reservdelar till sin rakapparat och åkt till varuhus för att handla!

Politikerna kommer att beordras om ännu mer kaos, massinvandring, extremfeminism, splittring, nedlåsning etc för att förhindra att vi svenskar kan enas och kräva en normal relation med Europa, som Storbritannien nu fått.

Storbritannien är bara att gratulera men deras frihet kommer att öka restriktioner och skuldbörda för oss andra. Det är vad EU (vi) förlorar. Förhoppningsvis kan det gå att vända i något positivt om vi klarar av att ställa krav på EU, som Storbritannien gjort.

ursprungligen: 74101542

[INDENT]Brexit and Passporting

After Brexit, where the U.K. voted to leave the European Union in June of 2016, financial markets experienced a high level of uncertainty, as no one knew what would happen to the U.K. economy. Many speculated that some multinational companies, especially larger international banks, would leave the U.K. and base their operations elsewhere to retain their passporting rights and access to the single market.

Once the UK leaves the EEA, financial services companies located there will lose their passporting rights throughout the EEA and will need to establish a subsidiary within an EEA country to regain those passporting rights. Otherwise, they could be subject to the same stringent regulations as any other non-EEA country wishing to do business in the EEA.[/INDENT]

bba

bank services after Brexit

banking services after Brexit

(2016)

Arbetsplatserna måste flyttas till EU. Varje bankanställd “avlönar” 2,5 personer i London.

På vilket sätt kommer detta inte att påverka arbetsmarknaden i London på ett negativt sätt?

Eller är detta också “strålande”?

wwr: 74168441

I Italien kan brittiska banker fortsätta verka medan de ansöker om vidare tillstånd. Är det någon som vet vad som gäller i Sverige?

Italy Gives U.K. Finance Firms Brexit Grace Period Until June 30

Italy is giving U.K. finance firms a six-month post-Brexit grace period in which they can await authorization to do business in the country as non-European Union companies, the Italian market regulator said Saturday.

The extra time applies to financial intermediaries that applied before the end of 2020 for permission to keep operating in Italy, Consob said in a statement.

bloomberg.com

rules equivalence. At the moment UK rules are considered to be equivalent to their European counterparts. Either we stick to equivalent rules, which means applying everything that the EU comes up with, including ECJ judgements, into UK law, or we become non-equivalent. This is partly what the Partnership Council in the new Trade deal we just signed is supposed to work out.

If we’re not equivalent, then every time you do business with a UK firm or via a UK bank, you have to make sure the rules don’t contain anything unexpected. That’s not just ‘a difference in paperwork’, that’s getting some kind of legally-trained professional to check what you’re doing and tell you what needs to be done differently. These people are not cheap.

If you’re a large firm you need to employ a team to handle this full time.

quora

wwr: 74171685

Man jobbar på bankavtalen just nu. London dominerar den lönsamma handeln med värdepapper i euro. EU försökte visst ta tillbaka det för några år sedan men förlorade Europadomstolen. Nu verkar EU acceptera att London fortsätter sköta handeln.

Brussels has already agreed to roll over current arrangements for clearing euro-denominated derivatives – a business dominated by London clearing houses – for fear that this business would disappear to New York.

guardian 2021 01 03

Ett “Partnership Council” verkar bli viktigt för att avgöra tvister mellan parterna.

What are Financial Derivatives – Common Derivatives Trading Examples

mc

long-standing ‘tug of war’ over the clearing of euro-denominated instruments – first and foremost, derivatives. blog Feb 2020

What on earth is euro clearing

bbc June 2017

%%%%% banking

wwr: 74168886

Brexit har just genomförts.

Storbritannien har redan liknande handelsavtal med 60 av de 70 länder som EU har avtal med.

Before Brexit, the UK was automatically part of any trade deal the EU reached with other countries. When the UK left, the EU had about 40 trade deals covering more than 70 countries.

So far, the UK has made deals to continue trading in the same way with 60 of these countries.

bbc.com

A free trade deal aims to encourage trade – usually in goods but occasionally in services – by making it cheaper. This is often achieved by reducing or eliminating tariffs – taxes or charges by governments for trading goods across borders.

FTA Free Trade Agreement

wwr: 74173052

I Sverige skriver man hyllningsartiklar som anser att den kvinna som kan låna upp alla pengar borde vara mer känd. Vi kan nämligen gå före i kön för att låna om “pengarna tar slut”.

Thatcher kallade euro-valutan för hjärnsläpp. Men britterna är världsledande på att handla euro-papper och tjänar bra på det.

Ingen tvekan om vilket land det kommer att gå bäst för, anser jag. Man ser redan förfallet i Sverige efter EU-inträdet.

(Jag har inte tillgång till hela artikeln, från juli.)

Staternas monsterlån: ”Sverige går före i kön”

Tiotusentals miljarder kronor. Det är vad staterna världen över måste låna bara i år för att täcka stödpaketen efter coronapandemin. Men vem ska låna ut alla pengarna? Och kan de ta slut?

För att vara en person som ska låna upp 402 miljarder kronor för Sveriges räkning i år, så är Anna Sjulander förvånansvärt okänd.

Eller för att vara mer specifik: det är Riksgälden, statens internbank, där Anna Sjulander är chef för den avdelning som lånar de 402 miljarderna. Och de gör det huvudsakligen genom att sälja statspapper på auktion.

svd.se

wwr: 74380760

Babels torn i Bryssel kämpar med att översätta 1200 sidor avtal till 23 olika språk. Men avtalet blir nog underskrivet till slut.

youtu.be

wwr: 74404440

Viral video, must see:

EU-tullen tar av långtradarchaffisarna deras smörgåsar, skrattar ut dem och säger “Welcome to Brexit, Sir”.

youtu.be

Men det verkar som om EU kommer att vika sig igen, vad gäller detta:

youtu.be

wwr: 74431426

Igår kördes “Operation Snack” i Dover. Man ger vegetariska mackor till chaffisarna så de kan passera EU-tullen. Notera bladplockarpinnen som även förhindrar Covid-spridning.

imgur.com

wwr: 74508496

Tidningarna ger en skev bild av Brexit anser jag. De blåser upp detaljer som handlar om oenighet.

EU’s vaccine blunder reopens Brexit battle over Irish border

The European Union’s threat to impose a vaccine border between Northern Ireland and the Republic risks reigniting one of Brexit’s bitterest disputes

theguardian.com

Men vad gäller viktigare saker på lång sikt så pågår fortfarande förhandlingar vad gäller t.ex banker. Det ser ut som om brittiska banker har en möjlighet att fortsätta arbeta inom EU. Det handlar om huruvida brittiska bankregler är jämförbara med europeiska.

Brussels says it has not decided to offer equivalence more broadly yet because it wants reassurances that British rules will stay similar to those in the bloc, to avoid Britain potentially having a competitive edge over the EU, and cut EU reliance on the City for core services.

reuters.com

Britterna är helt enkelt smartare än vi. De begärde en större EU-rabatt och fick den. De slutade betala helt och kan fortsätta frihandla. Nu ser det alltså ut som om deras banker kanske även kan fortsätta arbeta inom EU.

Michel Barnier: Irish border move was ‘a mistake’

politico

trading crown

trading volume

London’s financial district lost its European share trading crown to Amsterdam.

London’s daily trading volumes in other areas such as derivatives and foreign exchange still vastly outweigh its European neighbours,

bp

Trading volumes in January rose fourfold in Amsterdam to more than $11 billion dollars per day, while London’s volume fell to $10.4 billion,

mp

March 24, 2021

wwr: 75204520

Det går bra för pundet.

fxexchangerate.com

wwr: 75509554

Om företag försöker smyga på handelshinder så att vi svenskar får betala för mycket måste EU agera. Deras avtal med Storbritannien innebär att det inte får kosta mer.

wwr: 75510026

Det här visar hur EU tillåter att falska handelshinder skapas. EU styrs av företagen i Bryssel. Ingen reagerar när vi svenskar får betala för mycket. Företagen bara lägger på.

Självklart skall vi inte acceptera att betala mer för brittiska varor. Det skall bara komma ett mail från tullen och man klickar i sin internetbank, eller hur de gör.

Men EU tillåter att falska handelshinder skapas. Man vill låsa in oss. Det märks med Corona etc.

Jag har inget emot att själv klicka i min internetbank för varor jag importerar själv. Då vet jag att mina pengar går till svenska statskassan. Hellre det än om jag köper en salami från någon liten exportör i Milano. “Vi fixar momsen, bara att betala, grabben”.

wwr: 75509554

Om företag försöker smyga på handelshinder så att vi svenskar får betala för mycket måste EU agera. Deras avtal med Storbritannien innebär att det inte får kosta mer.

wwr: 75510026

Det här visar hur EU tillåter att falska handelshinder skapas. EU styrs av företagen i Bryssel. Ingen reagerar när vi svenskar får betala för mycket. Företagen bara lägger på.

Självklart skall vi inte acceptera att betala mer för brittiska varor. Det skall bara komma ett mail från tullen och man klickar i sin internetbank, eller hur de gör.

Men EU tillåter att falska handelshinder skapas. Man vill låsa in oss. Det märks med Corona etc.

Jag har inget emot att själv klicka i min internetbank för varor jag importerar själv. Då vet jag att mina pengar går till svenska statskassan. Hellre det än om jag köper en salami från någon liten exportör i Milano. “Vi fixar momsen, bara att betala, grabben”.

wwr: 75512789

Nej. Här i tråden finns många som verkar anse att

“Det där kommer från utanför EU, det blir dyrt att köpa, förstår du väl ”

Men det skall man inte alls acceptera. Det finns handelsavtal och moms skall betalas liksom inom EU.

Det skall ske på smidigaste sätt. Politikerna låter företagen göra onödiga påslag eftersom EU försöker låsa in oss.

Vi skall kunna handla på enkelt sätt från hela världen. EU skall inte försöka skapa byråkratiska handelshinder. Man bygger upp ett Sovjetunionen framför våra ögon. Vi antas hålla tillgodo med “Sovjet-kvalitet”. Men det är fel. EU:s företag måste utsättas för konkurrens inom ramen för handelsavtalen.

wwr: 75522069

Men PostNord lägger på 150 kronor på två filmer eftersom de kommer från utanför EU.

Diskussionen är märklig. Den som protesterar mot det blir kallad dum i huvudet och att den inte förstår.

Det skall man protestera mot. Våra myndigheter, t.ex EU och politikerna skall se till att vi kan handla på billigaste sätt vare sig det är inom eller utom EU.

Företagen har tagit över EU/Bryssel och vill bura in oss i ett nytt Sovjetunionen. Och vilken usel kvalitet deras varor höll vet alla.

wwr: 75537986

Brittiska regeringen förklarar den kraftiga sänkningen i januari med att man ju inte visste om det skulle bli frihandel förrän under julen, så man lade upp lager i december, dessutom ny lockdown.

A government spokesperson said: “A unique combination of factors, including stockpiling last year, Covid lockdowns across Europe, and businesses adjusting to our new trading relationship, made it inevitable that exports to the EU would be lower this January than last.

“This data does not reflect the overall EU-UK trading relationship post Brexit and, thanks to the hard work of hauliers and traders, overall freight volumes between the UK and the EU have been back to their normal levels since the start of February. “

bbc.com

wwr: 75546696

Det finns ett avtal som säger att vi skall kunna handla tullfritt från Storbritannien. Det bör inte kosta oss något extra. Det är helt orimligt hur man inom EU tillåter att PostNord lägger på 150 kronor bara för att två filmer kommer utifrån EU

Men det är svårt att föra en seriös diskussion. Troll försöker slita sönder diskussionen. De hoppar på andra debattörer personligen och kommer med desinformation.

EU tar in enorma pengar och redovisar extremt dåligt. Vi blev sannolikt skyldiga 400 miljarder förra året. Förmodligen går en del till att finansiera information som skönmålar EU på internet.

EU och svenska myndigheter skall se till att vi kan handla på billigaste sätt, inom och utom EU. Därför skall vi kunna handla från Storbritannien utan onödiga påslag.

Men EU gör inte det. EU försöker låsa in oss i ett nytt Sovjetunionen där EU:s företag inte får konkurrens från utlandet. Det kommer att leda till sämre kvalitet på det vi kan köpa, precis som i det forna Sovjetunionen.

Jag skrev många inlägg igår och har redovisat mina ståndpunkter, så idag hinner jag inte upprepa dem i fler inlägg. Så jag tar lite paus från detta.

wwr: 75547879

Trade in goods between the EU and UK shall not be subject to any tariffs or quotas.

en.m.wikipedia.org

Det förefaller ju dessutom som om den medlem som importerade spel bara var tvungen att betala moms, vilket är rätt. Men någon tull nämndes inte.

Skulle det finnas tull på någon vara får man naturligtvis betala den. Men PostNord lade på 150 kronor i “hanteringsavgift” på två filmer, det skall man inte acceptera.

Ondahamstern: 75563703

Sedan Storbritannien lämnade EU gäller samma regler för handel som för alla andra länder utanför EU. Inte så konstigt – EU:s gemensamma marknad gäller ju bara inom EU.

Men den som vant sig vid att handla skorna, musikinstrumenten eller trädgårdsredskapen från brittiska sajter kanske inte riktigt har hängt med i hur dyrt det kan bli nu.

Det blir svensk moms på varorna nu. I Storbritannien har också brittisk moms tagits ut på varan, säger hon.

Momssatsen i Sverige varierar beroende på vad det är för slag av vara, för livsmedel är den 12 procent, för böcker 6 procent och för det övriga 25 procent.

Dubbelmomsen gör att det blir riktigt dyrt att handla. Många har inte tänkt på det, men nu gäller det att räkna om det lönar sig att handla från Storbritannien, förklarar hon.

https://www.dn.se/ekonomi/momschock-och-tull-pa-brittiska-varor/

Där är det svart på vitt varför det är tull och moms som gäller nu.

WWR hade fel igen som vanligt med andra ord.

wwr: 75563980

Dubbelmomsen gör att det blir riktigt dyrt att handla.

Det där är också skräckpropaganda.

De brittiska företagen skall dra av momsen på det som skickas till utlandet. Sedan betalar vi svensk moms istället.

Man betalar inte moms dubbelt.

wwr: 75565334

Köper du något dyrare i utlandet begär du ett VAT-kvitto. De pengarna (momsen) får du tillbaka på flygplatsen.

Sedan måste du visa upp varan i tullen hemma och betala moms hemma.

Det verkar som om DN försöker dra en jättebluff med att man måste betala dubbelmoms.

Så fattar jag det i alla fall.

Hej,

tack för ditt mejl.

Samtliga försändelser utanför EU förtullas enligt Tullverkets tariffer som baseras på det deklarerade värdet, se mer här: https://www.tullverket.se/sv/privat/avgifter/allmantomavgifter.4.792224361590183a4d311a5.html

PostNord tar ut en administrativ avgift på 75 SEK / 125 SEK.

Med vänliga hälsningar / Regards

JW [full name removed –ed]

___________________

PostNord Sverige AB

Tack för svaret.

Jag är intresserad av EU och Brexit. Därför undrar jag även

Hur motiveras den extra kostnaden av 75/125 kronor? Tullens arbete betalas väl med skattemedel? Är det staten eller transportföretaget som erhåller dessa pengar? Varför tas dessa belopp ut när köp från Storbritannien dessutom är tullfria? De borde ju flyta lika smidigt som inom EU (förutom momsbetalningen)?

N.N.

Hej,

Tack för ditt mail.

Deklarationsavgiften erhålls av PostNord. Beloppet varierar beroende på försändelsens värde. Försändelser med ett värde på under 1600kr beläggs med en deklarationsavgift på 75kr, medan försändelser på ett värde över 1600kr eller där man använt sig av tulldeklarationen CN23 (används för högvärdesförsändelser) beläggs med en deklarationsavgift på 125kr.

Du kan läsa mer om PostNords importregler här: https://www.postnord.se/ta-emot/hamta/import-fran-annat-land

Ha en bra dag.

Med vänlig hälsning / Best Regards,

LL [full name removed]

wwr: 75617299

Boris Johnson är populär. De som är “happy” med honom har stigit från 20% i januari till 50% nu.

The mood of the people soars as the YouGov mood tracker finds nearly half happy, up from just 20% in early January.

Tidningarna hoppas förstås att det skall gå dåligt för honom nästa år.

Johnson should make the most of his popularity, because it won’t last

The prime minister is riding high in the polls, but things will look more bleak next year when his renewed austerity bites

google.com

So let’s wish Guardian a really unhappy new year!

wwr: 75701076

Den skotska ministern stöder självständighet stenhårt. Men det går naturligtvis inte att hålla omröstning under pågående pandemi

Scotland’s first minister Nicola Sturgeon said she wouldn’t propose a referendum on Scottish independence immediately, as she wants to make sure the country is clear of the coronavirus pandemic first.

reuters.com

… förutom de skotska parlamentsvalen som hålls nästa vecka, då förstås 😀

Bank of England sees UK growth surging over 7% this year on Covid vaccine rollout

cnbc

EU reform deal: What Cameron wanted and what he got

bbc

rt

wwr: 76191364

G7-möte i Storbritannien. T.o.m. france24 skriver positivt om relationerna mellan Storbritannien och USA. Trevlig bild på Johnson. Sådana såg man nästan aldrig i media under åren med Brexittrassel.

Det verkar gå bra för Storbritannien helt enkelt. Har media börjat vända till att inte bara göra ned Storbritannien och Johnson?

But after a meeting characterised by effusive expressions of shared priorities – as well as a Biden riff about the importance of the “special relationship” – journalists asked the PM if the president had expressed alarm about Northern Ireland. Johnson said: “No, he didn’t.”

https://www.france24.com/en/europe/20210611-geostrategic-consensus-on-china-keeps-us-uk-relationship-special

wwr: 76667106

Nu ryker Storbritannien från FN:s världsarvslista. Liverpool ströks förra veckan. Bara den tredje strykningen på 50 år. Motivet är att områdena moderniserats och utvecklats.

Det kan väl aldrig vara en hämnd för Brexit 🙃

The UK is eroding its global reputation for conserving its “unparalleled” historic assets, culture bodies have warned, with Stonehenge expected to be next in line to lose its coveted World Heritage status after Liverpool.

The UN’s heritage body has told ministers that Wiltshire’s cherished stone circle will be placed on its “in danger” list – the precursor to it being stripped of world heritage status – if a £1.7bn road tunnel goes ahead as planned.

Heritage bodies said on Friday that Unesco would throw a “harsher spotlight” on the UK’s other 31 listed sites, which include the Palace of Westminster and Kew Gardens, after Liverpool became only the third place in nearly 50 years to be stripped of its world heritage status.

Other sites expected to come under greater scrutiny from the UN agency include Stonehenge, Edinburgh’s new and old towns, the Tower of London and Cornwall’s historic mining area, all of which have attracted concerns over controversial developments.

—-

theguardian.com

theguardian.com

—-

Brexit Brexit: Behind Closed Doors

Video

shagmaster: 76953209

Verkar gå bra för dom….

4,7% arbetslöshet. Rekordlöneökningar. 1 miljon lediga jobb. Siffror Sverige bara kan sukta efter…

—-

DindooNuffin: 76999462

Det kan ta flera år att träna så många chaufförer. Tillgång och efterfrågan. Nando’s och KFC har anpassat menyn i England, Wales och Skottland pga brist på kyckling. Men inte i Nordirland, som fortfarande är i EUs inre marknad. Bristen beror på Brexit.

—-

wwr: 76999480

Men lägg in de referenser du vill åberopa.

Varför inte kyckling kan gå över gränsen som tidigare vet jag inte. (Britterna har inte öppnat för klorkycklingen.)

Edit

En underbar bild som ingen får missa 😀

nytimes.com

—-

wwr: 76999809

Jag misstänker att KFC vill öppna för klorkycklingen och multinationella Nando även hatar Brexit.

Därför kan det vara desinformation.

—-

wwr: 77292480

Det har gått ut generalorder till alla media att skriva ned Storbritannien efter Brexit. Britterna och deras tidningar har i alla fall självironi och Gardinen kallar de brittiska ministrarna för herpes.

Like herpes simplex, Johnson’s ministers had begun to seem like a lifelong condition

—-

theguardian.com

Britternas uttåg blev spiken i kistan för oss. Britterna bromsar inte dårskapen längre. Redan förra året skinnade EU oss på €750 bn (5 hela årsbudgetar!).

Leyen har hållit State of the Union och allt blir mer som USA. Nu vill hon även bli jämlik med Afghan Surrender in Chief Biden. Snart står nog EU-armén klar att erövra Krim. Som vår landsfader Svetsaren brukar säga “EU är ett fredsprojekt”.

Von der Leyen: EU must acquire ‘political will’ to build own military

—-

theguardian.com

Allt beror på Brexit. Britterna bromsar inte galenskaperna längre.

—-

HepCat-X: 77508175

Boris stod i sitt sluttal på tory-kongressen i Manchester och snackade loss om att “this country must be weaned off its addiction to low-waged foreign labour” och om en framtid där UK är ett “high-skills, high-wages country” för alla britter. Oh, really? Det här är samma dröm om ett land där alla är välutbildade och kan slåss på marknaden om de välbetalda postindustriella jobben som Tony Blair ibland hängav sig åt – minus att Boris är än mer ointresserad än Blair av verklig social utjämning.

Det finns naturligtvis inga länder där alla (eller ens hälften) har höga löner, välkvalificerade jobb och låga skatter – Boris floskler är bara ett försök att dölja att han vill återställa en inhemsk lågbetald och tjänande underklass, i grunden så som på Victorias tid.

—-

%%%%%

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

Föregående del:

Nästa del:

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 10 08 Earlier: The cold war is back


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.011 (007) Brexit 007

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.