03.1.004.011 (006) Brexit 006 (links) banking … – News media and globalization

03.1.004.011 (006) Brexit 006 (links) banking …

—-

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use orange tab – zoom out page)

Brexit 006

wwr: 73913873

Pre 1914: 73910985

Vad är grejen bakom att EU vill ha tillgång till deras fiskevatten? Antingen så är Storbritannien bredda att byta fiskerätten mot förmåner, eller så är fiskerätten så helig för dem och då borde EU kräva något annat?

Utan att vara i satt verkar det mest som EU valt att angripa en för Storbritannien känslig punkt för att de inte vill förhandla på riktigt, eller är det bara förhandlingstaktik av EU?

Exakt.

Det är enkelt. EU begär att få fiska på brittiska vatten. Det är ett orimligt krav som dessutom alltså bara handlar om en mycket liten del av BNP.

EU ställer ett orimligt krav för att blockera förhandlingarna. Storbritannien får inte plötsligt sluta betala 200 miljarder om året och slippa underkasta sig EU-lagar samt undgå att “i mitt Europa bygger vi inga murar” (=flyktingkris).

EU har normala frihandelsavtal med många utomeuropeiska länder, t.o.m. så nära som Turkiet. Vissa europeiska länder har dessutom lyckats flyga under radarn (Island, Norge, Schweiz). Men de stora västeuropeiska länderna måste alla passa i samma kostym med höga avgifter, fri rörlighet och omfattande lagstiftning från Bryssel.

Om ett land kommer undan så skulle opinion kunna bildas. – “Varför har Sverige i år betalat 400 (?) miljarder men Storbritannien inget alls?” (om de fick ett normalt avtal). (Några länder är smartare. Jag tror Norge i år betalat ungefär 8 miljarder! De har inga representanter i Bryssel.)

Man kan helt enkelt inte ge Storbritannien ett normalt avtal. Då skulle de övriga 27 länderna också kräva det och den elaka häxans förtrollning över Europa vore bruten.

Ge en bra lön till representanterna i Bryssel, men ta av dem alla extraknäck. Ta absolut ifrån dem rätten att lagstifta eller ta in avgifter. Nu börjar de dessutom ta in skatter i strid med EU:s egna regler. Frihandelsavtal finns redan. De länder som vill ha fri rörlighet kan ha det.

Låt representanterna syssla med europeiskt samarbete, inte med att ta ifrån länderna (dvs folket) pengar och inflytande.

His name is in fact Alexander Boris de Pfeffel Johnson.

Mr Johnson’s real first name Alexander is reportedly a name he still uses with his family who apparently call him “Al”.

He was called Alexander as a boy but in later years ditched the name in favour of his middle name Boris.

Although he has never confirmed why he chose to use his middle name rather than his first, it shows a flair for publicity, wanting a more original name.

express

wwr: 73919333

von Hindenburg: 73919113

Johnson har försökt få till möten med Macron och Merkel för att få till ett handelsavtal men de nekar eftersom de delegerat detta till EU-kommissionen.

twitter.com

🥶 BREXIT: SENIOR EU OFFICIAL SAYS UK PM JOHNSON REQUESTED CALL WITH FRANCE’S MACRON AND GERMANY’S MERKEL ON MONDAY, OFFICIAL SAYS EU REFUSED AS TRADE TALKS GO VIA COMMISSION (Reuters) 🥶

Det är EU som vägrar att låta Macron och Merkel diskutera med Johnson. EU förbjuder enskilda länder att diskutera handelsavtal. Det var därför Storbritannien officiellt inte kunde börja förhandla avtal förrän i år. Norge har ju slutit ramavtal med Storbritannien om fiske. Sverige får inte förhandla några avtal.

Brexit LIVE: EU throws Boris Johnson’s last minute Brexit offer back in his face

BORIS Johnson’s bid for direct talks with France’s President Emmanuel Macron and German Chancellor Angela Merkel has been BLOCKED by Brussels, an EU official has confirmed.

express.co.uk

wwr: 73927093

von Hindenburg: 73919841

Det är den grundläggande fördelen med EU. Det är därför du betalar pengar till dit. De fixar fram ett betydligt bättre handelsavtal än Sverige skulle klara själva. Britterna märker nu hur tungt det är att förhandla med någon som är 7-8 gånger större än man själv.

När du fortsätter att autistiskt gnälla om “200 miljarder” kan du stället fundera på hur mycket det kostar för britterna att bli rövknullade av hela världen. Det händer inte EU och EU:medlemsländer.

Det stämmer inte. Britterna sade att de hade accepterat ett avtal av Kanadas typ men EU vägrade.

Det är inte så att EU har kört över Storbritannien i dessa förhandlingar. EU ger helt enkelt inga “EU light” till majoriteten av europeiska länder. EU knyter frihandel till medlemskap, avgifter etc.

Det är inte heller meningen med EU att vara så stor att man kan “köra över” mindre länder i avtal. Vad jag vet har man inte gjort det med Kanada, Sydkorea, Vietnam, Turkiet etc.. Kanada och Storbritannien

planerar fortsätta med samma avtal som EU har med Kanada.

Det kostar heller inte 200 miljarder om året att ha ett frihandelsblock. Det är närmast gratis.

Det tråkiga med EU är även att det faktiskt även påverkar debattklimatet. Du skriver att andras argument är “autistiskt gnäll”. Det är den trollning som EU-supportrar lägger in i många olika diskussioner. Det handlar om att sprida hat i diskussionen. Vi svenskar får inte enas utan måste splittras i konflikt. Det är så man försöker styra Sverige från Bryssel och högre upp. Ju mer konflikt inom vår grupp, ju svårare blir det för oss att enas och ta tillbaka inflytandet från Bryssel till vår riksdag.

Vad det kostar Sverige att vara med i EU får man uppskatta, redovisningen från EU är dålig. Vår regering har ansett att avgiften på 40 miljarder är för hög. Men i år har vi kanske betalt 400 miljarder! Men statsministern tycker det är ok!

wwr: 73928059

von Hindenburg: 73927737

Varför skulle man ge britterna ett sånt avtal för? Ett sånt avtal riskerar arbetsrättsliga framgångar, miljöregler osv. Det är måhända ok i ett avtal med Kanada som ligger långt bort och inte handlar så mycket men med ett grannland blir det för mycket.

Det är också en rejäl lögn att britterna ville det. Det var delar av regeringen som ville det medan oppositionen var mot. Utöver det kommer faktumet att de britter som var för inte fattade att avtalet inte täcker tjänster, dvs det område där britterna och vi har större delen av vårt utbyte.

Det är för att EU är frihandel.

Inte meningen kanske men det är en positiv bieffekt av att vara stor. Det här är samma sak som gör att USA kan göra i princip vad fan de vill.

Storleken räknas.

Löjligt. Det kostade uppenbarligen britterna 200 miljarder om året att vara med i EU. EU är ett betydligt mer omfattande samarbete än ett fjantigt Kanada+ eller tullavtal med Turkiet. Du är uppenbart oförmögen att förstå detaljer.

Faktum är att det är det snällaste jag och andra kan säga till dig. Gnälla autistiskt är ett erkännande av att du är mentalsjuk och inte kan bättre. Alternativa tolkningar av ditt beteende(bla vägran att lyssna på fakta) är att du trollar eller är förståndshandippad. Om något av de två alternativen stämmer får du gärna uppdatera oss.

Vart fick du 400 miljarder ifrån? Glömde du inte att ta med intäkten på 36,4 googoler?

Ta dina tabletter, lyssna på argument, sluta fantisera om att frihandel är gratis.

Du hittar inget bättre frihandelsblock än EU.

Dina personangrepp visar att du inte vill diskutera seriöst. Du försöker slå sönder diskussionen med hat mot person. Det är så som många aktörer som stöder EU arbetar i det svenska samhället. Politiker och tidningar stöder massinvandring som skapar splittring i samhället. Med splittring i samhället är det svårare för befolkningen att resa krav på politikerna om inflytande.

400 miljarder är bara vad jag själv uppskattar att de två paketen (april, juli) och årsavgiften kostar oss. Jag lade ihop paketen, jämförde med vad vi brukar betala och korrigerade för att Storbritannien inte betalar. Men det är inte säkert att det stämmer exakt. EU eller regeringen redovisar inte. Det är en god orsak att flytta besluten till Sverige där vi har betydligt bättre möjligheter att se vart våra pengar går. Jag kan redovisa den enkla uträkningen senare. Men för att hålla kvar vid frihandel.

Det stämmer att detta är vad EU säger:

Varför skulle man ge britterna ett sånt avtal för? Ett sånt avtal riskerar arbetsrättsliga framgångar, miljöregler osv. Det är måhända ok i ett avtal med Kanada som ligger långt bort och inte handlar så mycket men med ett grannland blir det för mycket.

Storbritannien skulle bli för starkt om man gav dem ett frihandelsavtal av samma typ som Kanada.

Det är vad det hela handlar om. Inom EU betalar vi bl.a så höga avgifter och underkastar oss så många regleringar att vi förlorar konkurrenskraft. Därför vågar inte EU ge ett frihandelsavtal av Kanadas typ till Storbritannien. Det har EU-topparna erkänt.

Det är kärnan i Brexitförhandlingsrna. Ett fritt land är starkare än de länder som ingår i EU.

wwr: 73939522

Vi vet ju inte hur det går ännu. Britterna slipper EU:s lagar och regleringar och kan anpassa sina egna. De slipper betala avgiften. De kan själva kontrollera sin invandring. De slipper flyktingkris. De dyra Corona-paketen var egentligen för att lappa på eurokrisen, anser jag. Det slipper de också.

På minussidan finns bara att vi och de nu måste betala tull när vi handlar. Den har bedömts vara 3-4% i genomsnitt.

Det är också en stor fördel att själva kunna reglera tullar. Vi betalar upp till 48% tull när vi köper kinesiska cyklar. Britterna skall slopa den tullen.

Jag anser att fördelarna för britterna överväger kraftigt. Men vi får se hur det går.

HepCat-X: 73938024

Frågor om fiske, jordbruk, vilken slags handel man skulle ha efter att övergångsperioden var över osv ingick inte i WAB (det du litet slarvigt kallar “Brexitavtalet”). De kom alltså inte upp förrän i år, efter att WAB:en hade undertecknats och clearats.

Hela idén var att under övergångs-/förhandlingsperioden så fortsätter i princip allt som vanligt mellan EU och UK, utom att UK förlorat politisk representation – man deltar inte längre i det interna politiska arbetet, har ingen EU-kommissionär etc. Men allt annat har rullat på som vanligt för att försöka skapa arbetsro för förhandlingarna och undvika trassel i handeln vid gränserna, börskriser etc. Naturligtvis stoppade britternas tjurskallighet denna vist uttänkta plan, de har ju inte varit inställda på några vettiga förhandlingar förrän klockan var fem i tolv.

Massmedia försöker sprida en bild av “britternas tjurskallighet”. Men det stämmer inte, anser jag. EU kräver att få fiska på brittiska vatten för att frihandel skall kunna ske. Det anser jag vara ett orimligt krav. I vilket fall har britterna rätt att avslå det kravet.

Fransmännen har inte hävdat att de har “sedvanerätt” att fiska i brittiska vatten. Då skulle de ha gjort det tidigt och separat från handelsavtal. Men det har de inte gjort. (Nog hade det varit rimligt att ta med den i WAB tycker jag.

The Agreement covers such matters as money, citizens’ rights, border arrangements and dispute resolution

en.m.wikipedia.org )

I vilket fall borde Frankrike ha nämnt det tidigare. Blir det inget avtal nu så lär inte Frankrike försöka gå till domstol i frågan. Jag vill minnas att både Mutti och Ursula försökt få Macron att tagga ned på fiskefrågan.

EU har kopplat förhandlingarna om frihandel till ett orimligt krav om fiske och låst upp förhandlingarna. I stort sett alla 28 länderna måste passa i EU-kostymen med höga avgifter. Annars kan de dra.

Kolla kartan. Klart att fransmännen nu vill försöka komma åt de vattnen.

theguardian.com

encrypted-tbn0.gstatic.com

researchgate.net

Tidningarna styrs av samma globala nätverk som försöker kontrollera Europa. De försöker minska kontakt mellan människor genom t.ex överdrivna Corona-restriktioner och reseförbud. Endast genom splittring kan man försöka styra alla Europas länder från Belgien.

New York Times försökte ganska nyligen splittra de nordiska länderna genom att påstå att de övriga nordiska länderna hatade svenskar eftersom vi hade andra Coronaregler än de. Nu försöker The Guardian splittra fransmän och britter.

Tidningen skriver att Johnson hotat med militärfartyg. Vad jag kan få fram har han inte sagt något. Det verkar som om tidningarna kan ha frågat försvarsdepartementet vilket gränsskydd som kommer att finnas. Sedan blåses detta upp maximalt och det slutar med att The Guardian skriver att engelsmän inte älskar fransmän. Naturligtvis finns de skillnader åt båda håll. Men tidningarna som talar om multikultur borde ju ha förståelse för olika kulturer. Engelsk, fransk och tysk kultur är olika men är trevlig att vistas i när man är där och bör bevaras.

Men nu blir det hatpropaganda mot britterna i medierna ett tag framåt. Det beror på EU:s stelhet. I Europa måste länderna acceptera EU:s stela mall med lagstiftning, höga avgifter och fri rörlighet, annars kan de dra och förklaras som “tjurskalliga”.

Tories criticise Boris Johnson over navy gunboats Brexit threat

theguardian.com

Four navy ships to help protect fishing waters in case of no-deal Brexit

theguardian.com

Parisians: ‘We love Britain’s culture, its energy, its people. It’s sad you don’t love us too’

theguardian.com

Edit

Britterna verka ha fiskerätt även runt kanalöarna. Det blir ytterligare ett avbräck för Frankrike.

Fishing fury: UK fishermen DISMISS Barnier’s Brexit compromise ‘will not be sacrificed!’

MICHEL BARNIER has been warned Britain will not surrender fishing grounds around the Channel Islands in order break the impasse Brexit trade talks amid a plot from Brussels to gain access to UK waters.

express.co.uk

wwr: 73964886

Det har inte med noggrannhet att göra. De har förhandlat i 4 år utan resultat.

Britterna sade att de hade accepterat ett avtal av Kanadas typ, men EU sade nej. Man har inte förhandlat efter den linjen.

Det finns ett frihandelsavtal nu. Men när britterna slutar betala i januari stänger EU frihandeln. Då får vi betala tullar.

wwr: 73984680

EU vägrar frihandla med britterna. På andra fronter rör det sig. Britterna och Kanada planerar att bara fortsätta med samma avtal som Storbritannien har med Kanada nu, genom EU. Avtal med Japan klart.

EU har gamla handelsträtor med USA om stål och aluminium. Vad gäller Boeing vs Airbus så gav WTO rätt till USA att lägga $7 miljarder tullar och senare till EU att lägga $4 miljarder. Britterna har nu lämnat stödprogrammet till Airbus som orsakade WTO:s avgörande.

Förhandlingarna mellan Storbritannien och USA verkar gå bra. Man hoppas kunna få ett mindre avtal som kan utvecklas till ett fullt avtal

Även vad gäller avtal med USA ser det ut som om Storbritannien kan komma före EU.

Intervju med högste handelsbossen i USA, Lighthizer.

UK and US in talks over mini trade deal

The talks are part of a general move by President Trump’s trade team to wrap up the Boeing-Airbus dispute with the EU, and the UK separately, outside the auspices of the World Trade Organization (WTO).

despite high hopes even this year for a full US-UK free trade agreement, the next administration had a “short period” now in the first half of 2021 to try to wrap up a deal.

While he said it was “extremely likely” that a full deal would be struck “before long“, he emphasised that “tough compromises have to be made” on agricultural issues, for example.

He also defended the actions of the current administration in ripping up decades of multilateral action in building a global trade system.

However, he said he had no regrets and had helped “reorient the global trading system” to help ordinary American workers rather than large corporations.

bbc.com

Det var även bilder på kycklingar i artikeln, men ingen text. EU förbjuder ju oss svenskar och resten av undersåtarna att äta amerikansk kyckling eftersom den är doppad i klor! Jag skulle tro britterna gärna kommer att ta in den kycklingen som är billig och har låg salmonellahalt. Det är ett handelshinder EU lägger ut.

Airbus-Boeing WTO dispute: What you need to know

dw

EU Tariffs Take Effect, Retaliating For Trump’s Tariffs On Steel And Aluminumnpr

wwr: 73998307

EU kräver in i det sista tillgång till britternas fiskevatten. Mycket av EU:s inställning präglas av franska intressen. Britterna har ju t.o.m. fiskerätt nära franska fastlandet runt Kanalöarna. Boris kan sitta och meta på Macrons bakgård 😉

Visst vill fransmännen åt britternas vatten. Men mest handlar det om att EU vill låsa förhandlingarna så att den verkliga orsaken till misslyckandet inte kommer fram. Den är enkel: Britterna slutar betala 200 miljarder till Bryssel, de slutar använda EU-lagar (i alla fall de de inte vill ha) samt sköter sin egen invandring och har sett sin sista flyktingkris.

Därför drar EU upp tullmurarna, dvs vi betalar.

EU Gives Johnson Fishing Ultimatum as Brexit Reaches Climax

But, in a speech to the European Parliament on Friday, he [Barnier/EU] gave a stark assessment of the ultimatum the EU is giving to the British: access to the EU’s single market will be conditional on keeping British fishing waters open to boats from the bloc.

Johnson said that the EU’s position on fisheries was “simply not reasonable and if there was to be an agreement it needed to shift significantly,” according to a statement from his office. “The U.K. could not accept a situation where it was the only sovereign country in the world not to be able to control access to its own waters for an extended period.”

bloomberg.com

wwr: 74006050

wwr: 73998307

EU kräver in i det sista tillgång till britternas fiskevatten. Mycket av EU:s inställning präglas av franska intressen. Britterna har ju t.o.m. fiskerätt nära franska fastlandet runt Kanalöarna. Boris kan sitta och meta på Macrons bakgård 😉

Visst vill fransmännen åt britternas vatten. Men mest handlar det om att EU vill låsa förhandlingarna så att den verkliga orsaken till misslyckandet inte kommer fram. Den är enkel: Britterna slutar betala 200 miljarder till Bryssel, de slutar använda EU-lagar (i alla fall de de inte vill ha) samt sköter sin egen invandring och har sett sin sista flyktingkris.

Därför drar EU upp tullmurarna, dvs vi betalar.

EU Gives Johnson Fishing Ultimatum as Brexit Reaches Climax

But, in a speech to the European Parliament on Friday, he [Barnier/EU] gave a stark assessment of the ultimatum the EU is giving to the British: access to the EU’s single market will be conditional on keeping British fishing waters open to boats from the bloc.

Johnson said that the EU’s position on fisheries was “simply not reasonable and if there was to be an agreement it needed to shift significantly,” according to a statement from his office. “The U.K. could not accept a situation where it was the only sovereign country in the world not to be able to control access to its own waters for an extended period.”

bloomberg.com

svartellervitt: 74002970

Vill du vara vänligen och förklara din bitterhet till en övergång utan avtal, utan att gråta?

Jag har nämligen svårt att förstå att man kan sakna en så basal kunskap att det kräver två för en tango.

Och i detta fallet så har engelsmännen lämnat scenen.

Jag är glad, precis som du efter deras utträde.

Varför är du inte nöjd med det?

Vad är det som får dig att tro att att en minoritet ska diktera villkoren över en majoritet?

Om jag köper tio bilar och du en, vem får det bästa priset?

Jag ser fram emot ett svar utan självömkan.

Inlägget visar hur EU blockerar handelsavtal genom att ställa ett helt orimligt krav om att få fiska på britternas fiskevatten.

Spoiler:
Du hoppar på andra skribenter. Det har inte med Brexit att göra. Men tyvärr är det faktiskt en följd av EU. För att försöka styra alla Europas länder från Bryssel så försöker man slå sönder ländernas samhällen. Massinvandring och extrem feminism är två sätt att skapa konflikter. Internettrollen försöker även avleda diskussioner från ämnet och skapa personkonflikter i trådarna. Om ett land ligger i kaos och konflikt är det lättare för utländska intressen att styra landet. Om t.ex svenskar kunde enas bättre kunde vi ställa större krav på våra politiker.

De som stöder EU underblåser konflikt i landet för att EU skall kunna ta över.

Dutch fishermen catch 50% of their fish in British waters. Brexit may make them go bankrupt, one fisherman says. https://youtu.be/8DMJMw2gnSo

Trial of Brexit border checks causes five-mile lorry queues in Kent

The delays were caused after the Police Aux Frontières, the equivalent to Border Force, rehearsed new immigration procedures.

guardian

maallgan: 74010486

Unicef har börjat med matutdelning i Storbritannien, än så länge delar de bara ut mat till fattiga barn. Men steget till att vi kommer att få se barn med uppsvällda magar är inte så långt:

bbc.com

news.un.org

theguardian.com

wwr: 74010781

Fy f-n. Igår skrev bbc att Trump använde lösenordet “MAGA2020” på Twitter. Det måste göras reset på våra massmedia 😀

Här är mer:

youtu.be

Holländska fiskare tar 50% av fångsten på brittiska vatten. De säger de kan gå bankrutt. Så stöd kommer de att få. Vi betalar.

imgur.com

Britterna kommer nog att kräva att fiskebåtar på brittiska vatten skall ägas till minst hälften av britter.

youtu.be

Mercai: 74020668

Ett urval:

– GB blir inte ”som Kenya”. Det finns ett antal separata avtal på plats redan.

– Man kommer inte behöva visum, lika lite som Amerikaner, Japaner, Australiensare och många övriga behöver det.

– Passkontrollen som funnits när du ska in och ut ur UK är då de inte varit med i Schengen-samarbetet, och har inte med EU att göra. Den har för övrigt gått på båda hållen, och kommer fortsätta så. Enda skillnaden lär väl bli att man inte kan stå i ”EU citizens”-kön.

– Förstår inte ens vad du menar med ”Sverige sätter nu in gränspolisen mot britterna”? Sverige har som du säkert vet en ”tillfällig” passkontroll vid inresa, även om du kommer från Schengen. Det är inget som ändras för inresa från UK till Sverige.

– Irländska invånare kan definitivt åka till Nordirland utan visum. Detta av tre anledningar: 1) Inga EU-länder behöver visum till UK, 2) Good Friday-avtalet garanterar visum-fria resor, och 3) Irland och UK har ett separat avtal som överlever Brexit där de ger varandras medborgare rätten att både besöka och bo/arbeta i varandras länder.

– En brittisk affärsman behöver inte planera sin resa 6 månader i förväg, han kan åka med en minuts varsel om han så vill. Det enda han måste tänka på är att ha minst 6 månaders giltighetstid kvar på passet.

/Merc

wwr: 74030867

analking: 74022961

Ja hur ställer sig regeringen och tegnell till detta?? Skall man finna sig i att Merkel kör över sverige och stänger gränsen mellan EU och england???

källa

The federal government wants the complete closure of travel from Great Britain to Europe! And goes ahead:

In the night from Sunday to Monday midnight, all passenger flights from Great Britain TO Germany are prohibited. Flights FROM Germany to Great Britain are still allowed.

bild.de

Politisk utpressning med Corona som svepskäl.

Angela Hitler och Napoleon Macron måste beordra reträtt på supertrålarna från brittiska vatten. Då kommer hämnden.

Britterna gillar inte att betala 200 miljarder om året för frihandel som inte kostar något. Och flyktingkris vill ingen ha.

EU-maffian missbrukar sin monopolställning. “Antingen är ett europeiskt land med i EU eller också är det mot oss.””

EU-mobben försöker få det att se svårt ut att gå ur EU. Förra månaden orsakade fransk gränspolis långa köer på den brittiska sidan när de “tränade” på gränskontroll.

Another dress rehearsal, this time by French border police officers testing post-Brexit immigration procedures, resulted in a five-mile traffic jam in Kent, in southern England, up to the entrance of the Eurotunnel, which connects the country to France.

nytimes.com

Spoiler:
Tänk när de tränar upp de franska bulldoggorna att sniffa rätt på amerikansk, klordoppad kyckling så att vi inte får äta det. Det blir köer det.

– Aïe! Luktar inte denna lilla poulet klor?

– Exactement, Pierre. Vi får tillkalla kommissarie Maigret. Det här kommer att ta hela dagen. 😀

LuluBrooksie: 74031956

Schweiz och Norge är europeiska länder.. . . .

wwr: 74032082

Båda har avtal med EU. De är bara smartare än vi.

Vi har kanske blivit skyldiga EU 400 miljarder i år.

Rika Norge betalar bara 8. De sätter själva tullar på egen konsumtion. Frihandlar. Har rätt att teckna egna handelsavtal.

Schweiz har egna differentierade avtal. Betalar mycket lite. De byggde visst en järnvägsstation i Polen en gång eller liknande.

Båda har fri rörlighet.

Därför tolereras de av EU-mobben. De har heller aldrig kommit in i maffian ordentligt. Man lämnar inte maffian ostraffat.

Christopher.: 74032434

Rent praktiskt är det inte lönt [att EU stänger tunneln] då den brittiska varianten redan finns spridd världen över vid det här laget. Det här handlar inte om covid-19 utan om handelsavtal.

wwr: 74041855

Det syns tydligt vilken extremt negativ bild massmedia och nätverken nu vill ge av Storbritannien eftersom de lämnar EU. Här är en teckning ur The Guardian.

theguardian.com

När det gällde att få EU-pengar för att försöka lappa på eurokrisen ansågs däremot Italien och Spanien värst drabbade av Corona. Då efterfrågade Soros och andra vår solidaritet. Vi skulle låna pengar av de som har och ge till de som inte har. (Bättre om de som hade pengarna gav bort dem, anser jag.) När nu Storbritannien påstås drabbade ritar man istället karikatyrer.

Nyligen var Unicef och delade ut matpaket till barnen i Storbritannien! De åtgärder som nätverken sätter in är överdrivna för att svartmåla Storbritannien.

Den här gränsstängningen har politiska motiv. Den är en del av svartmålningen av Storbritannien. Den kommer att följas av fler. Gränsen mot Danmark stängs. Och en skånsk politiker (benämnd “Malmötopp”) välkomnar naturligtvis beslutet. Och Biden vaccineras live i TV.

Det handlar om att sprida rädsla hos befolkningen och slå isär länder och människor.

wwr: 74042870

EU blåste britterna på exporten inför jul då britterna hoppats sälja ostron, hummer och liknande. Tydligen svårt att frysa också.

The seafood sector is hanging by a thread, and this latest blow is beyond devastating; 21 and 22 December are the busiest days of every year, as Europe traditionally enjoys premium seafood as part of their Christmas Eve celebrations. This week was to be the shining light between a horrendous 2020 and a looming Brexit transition. Many companies have been working flat out for a week to fulfill massive orders from Europe,” Fordyce said. “Much of the seafood to fulfill these huge orders has been caught or landed and is either on the road or was about to be. Seafood companies and processors have purchased millions of pounds worth of catch for orders that won’t now see the market and being highly perishable, it can’t be shelved or stockpiled. The companies will take the hit of the spoiled goods, and some may not survive long enough to see whether insurance pays out.”

seafoodsource.com

EU-maffian i sin prydo.

wwr: 74043444

Åtgärden drabbar säkert fiskare och vanliga jobbare. De rika klarar sig alltid. Det sade USA:s handelsboss Lighthizer nyligen. Multilaterala avtal gynnar företagen, bilaterala gynnar arbetarna.

EU talar om multikultur. Då måste man agera därefter. Tysk, fransk och brittisk kultur måste alla respekteras.

Regeringen kallar EU ett fredsprojekt. Ett fredsprojekt måste ha goda relationer med grannländerna och försöka se till att handel går smidigt. Då stänger man inte gränsen på dessa lösa grunder.

Det är mafiosos som styr EU. Nu gnuggar Sassoli och gänget händerna för att de lyckats sabotera för ett grannland. Nätverken sk-ter helt i hur det går för folket i länderna. Se på Sverige. Ju mer kaos ju bättre tycker nätverken det är, för då blir Sverige svagt och kan styras från Bryssel.

Det är sk-tsvagt av EU att stänga tunneln inför julkommersen.

uea: 74043516

Fakta: Fisket i brittiskt vatten.

Åtta EU-länder fiskar regelbundet i brittiska vatten. Så här mycket tar de upp, i värde och i ton:

Frankrike: 100 607 ton till ett värde av 170,2 miljoner euro

Danmark: 296 636 ton till ett värde av 134,2 miljoner euro

Nederländerna: 178 133 ton till ett värde av 120,5 miljoner euro

Irland: 84 626 ton till ett värde av 88,7 miljoner euro

Tyskland: 89 623 ton till ett värde av 48,8 miljoner euro

Belgien: 10 443 ton till ett värde av 37,5 miljoner euro

Spanien: 6 631 ton till ett värde av 19,1 miljoner euro

Sverige: 29 284 ton till ett värde 13,5 miljoner euro

Även Polen, Litauen och Portugal fiskar sporadiskt i brittiska vatten, men till ett mindre värde. Storbritannien drar i sin tur upp 559 000 ton till ett värde av 892 miljoner euro på sitt eget vatten.

Källa: EU-kommissionen

aftonbladet.se

Norge är nog väldigt glada att de inte gick med i EU och fått sin fiskeindustri förstörd.

wwr: 74052989

maallgan: 74046165

EU borde ha stängt och murat igen kanaltunneln för länge sedan, redan Hitler visste ju att en önation får det svårt med försörjningen

Men hur gick det för “Europas Papi”? Nu försöker Europas Mutti samma taktik. Fast hon är nästan j-vligare. Det räcker inte att blockera tunneln. Har EU övervägt obegränsat ubåtskrig? 😉 😀

Nyhetsrapporteringen är närmast komisk. Man har förhandlat i 4.5 år och inte kommit en millimeter. Men medierna talar oavbrutet om “final push”. Min gissning är att inget kan komma ur detta eftersom EU inte är villiga att ge annat än fullt medlemskap till Storbritannien.

Hur man skildrar förhandlingarna är dessutom skrattretande. Man beskriver vilken tillgång EU bör ha till brittiska vatten samt vilka strafftullar EU skulle ha rätt att sätta!

Jag skulle svara “ingen alls” på båda frågorna.

Brexit Deal Hangs in Balance as Negotiators Push for the Line

Negotiators were still locked in talks in Brussels late Tuesday as Michel Barnier, the EU’s chief negotiator, said both sides were ready to make “a final push.”

The discussions are focused on two key disagreements over fish: what access EU boats will have to British waters, and what rights the EU will have to impose retaliatory tariffs should the U.K. limit that access in the future.

bloomberg.com

wwr: 74061453

Min gissning är att det är falska rykten [om handelsavtal]. Det finns bara en EU-uniform. Passar inte den så pluggar Bryssel tunneln.

Det vore dessutom skamligt att ta fram ett avtal nu. Under 4½ år har de där dönickarna låtsats förhandla. Under den tiden har närmare ett tusen miljarder kronor runnit bort för de brittiska skattebetalarna i EU-avgifter. De dyra “Corona-paketen” (egentligen gjorda för att rädda euro-valutan) lyckades de dock komma undan och lämna till oss att betala.

Min gissning är att det inte blir något avtal, i alla fall inget av betydelse.

wwr: 74068162

Avtalet är naturligtvis en förbättring för Storbritannien, annars skulle de inte acceptera det.

De kan frihandla med EU. De slipper betala skyhöga avgifter.

De tar bort den fria rörligheten över gränserna eftersom de vill det.

Jag har inte hittat slutsatsen om fisket. EU:s fiskare minskar naturligtvis sitt fiske i brittiska vatten under en övergångsperiod. Men hur det slutligen ser ut har jag inte hittat.

En stor seger för Storbritannien. Det är helt oacceptabelt att Sverige betalar skyhöga belopp för medlemskap. Britternas läge är mycket bättre.

Tillägg:

Vad bbc citerar av Johnson så verkar Storbritannien sparka ut EU:s supertrålare och resten efter fem år.

Citat:

“The EU began with I think wanting a transition period of 14 years, we wanted three years, we’ve ended up at five years,” he said

bbc

Det är väl rimligt. Det är den tid det tar för EU:s betonghäckar att ordna socialbidrag till EU:s fiskare. Sedan går holländska fiskare i konkurs, har de själva sagt. Då får vi svenskar betala stöd till dem.

bbc

guardian

avanza

From tariffs to visas: here’s what’s in the Brexit deal

guardian

wwr: 74068708

Varsamt: 74068684

Det är uppenbart att britterna inte vill vara medlem i den europeiska gemenskapen. Gott så.

Men låt dom lämna med sänkt huvud. I GB finns det i runda tal 100 tusen svenskar som jobbar, nu kommer dom få svårigheter med att få jobba kvar.

Min uppmaning till regeringen. Gör det lika jävla krångligt och komplicerat att kunna jobba kvar i Sverige för de brittiska medborgarna som befinner sig här.

Vanliga svenska har inte gillat er ändå. Ni tar jobb för infödda svenskar. Ock det är ju på dylika premisser ni lämnar gemenskapen. Jävla nollor!

Stämmer det verkligen att det blir svårt för svenskar och andra som jobbar i Storbritannien?

Vad jag förstått har väl de som jobbar i Storbritannien under en lång tid haft möjlighet att ansöka om fortsatt uppehållstillstånd. De har fått lämna in skattsedlar och fått uppehållstillstånd.

Jag anser inte att man skall kalla någon jobbare för nolla. Det gäller att alla skall kunna sköta sina jobb så bra som möjligt. Jag tror det redan är klart att våra britter får jobba vidare.

Jag anser inte att britterna vill lämna den europeiska gemenskapen. Jag hoppas att våra relationer med Tyskland, Frankrike, Storbritannien etc bara blir bättre.

Däremot slipper britterna nu betala hög avgift, de får styra sitt eget land. De kan även handla fritt med Europa vilket är en stor triumf. De har tagit en stor seger i förhandlingarna anser jag. Sverige har betydligt sämre läge med våra höga betalningar till EU.

wwr: 74069015

Storbritannien vill kontrollera sina gränser själv och går bl.a därför ur EU. De slutar betala de höga avgifterna. EU stiftar inga lagar hos dem mer.

Nu ger alltså EU Storbritannien rätt till frihandel.

Jag anser att Sverige omedelbart måste kräva samma avtal. Vi skall inte heller behöva betala höga avgifter. I år har utgifterna rekordhöjts.

Personligen anser jag att Sverige inte bör ha fri rörlighet över gränserna. Men det är en politisk fråga som man kan ha olika uppfattning om. Men vilket man än har så påverkar inte det detta resonemang. Det är gratis att öppna gränserna.

Varför skall Sverige betala höga avgifter men Storbritannien inga alls när vi alla frihandlar med varandra?

wwr: 74076721

Avtalet är en katastrof ur svensk synvinkel. Storbritannien slutar betala till EU, tar själv kontroll över sina gränser och behåller rätten att frihandla. Sverige kommer att få betala ännu mer när Storbritanniens betalningar (ung. 8% netto) slutar. Vi kommer att få ta emot en större andel EU-migranter.

Storbritannien har nu ett bra läge, som ett land bör ha.

De mindre EU-länderna, som Sverige blir helt överkörda. I juli blev Löfven helt överkörd av EU. Hans krav att EU skulle låna ut hela de stora belopp som gavs till Sydeuropa har stöd i EU-reglerna. Men kraven avslogs. (Den enda positiva nyheten han hade för Sverige var en liten rabattökning. Sensre visade det sig dock att han blivit lurad/missförstått. Rabattökningen skulle inte fastslås förrän i budgeten nu i december. Det har ännu inte gått att få fram vilken rabatt vi fått trots att den nu är fastställld.)

Nu skall vi lägga Brexit bakom oss, säger förstås von der Leyen.

Time to leave Brexit behind,’ says EU’s Ursula von der Leyen after deal agreed

theguardian.com

Nu skall vi glömma att t.ex Sverige betalar höga avgifter men Storbritannien ingenting när vi frihandlar med dem.

Man använder självklart knep för att försöka missleda oss:

Man offentliggör avtalet runt jul när folk har annat att tänka på. Man har förhandlat i 4½ år och påstått att man inte kommit någonstans. Men alldeles innan det gamla avtalet löper ut presenterar man alltså det nya avtalet.

Regeringen gör likadant med de nya maktmedel den försöker skaffa sig genom pandemilagen. Justitieombudsmannen och kammarrätten har redan uttalat sig mot lagen. Lagrådet har tidigare uttalat sig mot ett liknande förslag. Men nu försöker regeringen pressa igenom föeslaget på rekordtid. Lagrådets behandling sker i mellandagarna. För första gången sedan tsunaminn 2004 så sammanträder riksdagen under julledigheten. Man har kommit överens om att det räcker om 55 ledamöter deltar i omröstningen. Även här utnyttjar man julen för att försöka smyga igenom förändringar som, enligt min uppfattning, missgynnar vanligt folk.

EU stängde dessutom tunneln till Storbritannien strax före jul. Det slogs upp stort i media. Det kan säkert ha haft en negativ effekt på brittisk fiskexport inför jul. Men det är försumbart i förhållande till de stora fördelar som Storbritannien får med detta avtal. Man låtsades ha en konflikt med Storbritannien när man i själva verket ger landet stora fördelar som nästan inga andra EU-länder har (Norge, Island, Schweiz och Tukiet har också fått “räkmacka” av Bryssel.)

EU:s affärsidé är att muta politiker genom bl.a styrelseposter. Politikerna kontrolleras även genom massmedia. Politikerna tar sedan folks pengar och fler politiker och länder kan köpas. Jag gissar att Serbien, Belarus och Marocko kan tillhöra nästa mål, men spelet sker mycket långsamt.

Avtalet är en katastrof som ger Storbritannien en privilegierad relation till EU.

Bara att gratulera britterna. Men alla europeiska länder har rätt till samma avtal.

Min uppfattning är att Sverige omedelbart måste kräva samma avtal.

Lund-NoGo-zone: 74069882

Nu börjar brexit klarna.

svt.se

Det är 2000 sidor som ska förklaras i media. Men det verkar klart att UK kör på exakt som vanligt när det gäller import och export, varor in och ut påverkas inte av tullar och tariffer. UK-invånare måste ha visum om de vill bosätta sig i EU, men en gissning är att det kommer automatiskt man går bara in på en hemsida. Det finns redan miljoner britter som bor i Frankrike och Spanien t.ex. Britter är inte en börda i EU, britter är en fördel.

Alla EU-medborgare som vill arbeta och bo i UK måste också ha visum. Det innebär att UK kan bestämma att en polack som vill jobba som målare inte får visum. Det bor 100.000-tals polakcer i UK, ett av de avgörande faktorerna för Brexit-Ja.

Gränsen mellan UK och EU blir en vanlig gräns. Dvs UK kan säga nej till tiggare, skicka tillbaka flyktingar till EU om de kommer via EU, och internationella brottsligor kan kontrolleras vid gränsen.

Man noterar med förvåning de hårda orden från EU de senaste åren, “om man vill ha del av EUs marknad så måste man uppfylla kraven på fri rörlighet”. Det var tydligen inte sant, UK har nu full tillgång ekonomiskt till EUs inremarknad men också en gräns.

Nu kan andra länder t.ex Sverige direkt kopiera UKs brexit-avtal och på sannolikt 6 månader lämna EU om de vill.

De två största argument jag själv hade för att inte göra en Swexit är att det tar lång tid och att våra EU-beroende företag skulle få tullar. Men så blir det tydligen inte. För mig att alltså valet glasklart nu efter brexit, Sverige kan lämna EU och kanske istället fokusera samarbetet med de nordiska länderna.

Vad är argumenten för att Sverige är kvar kvar i EU? Kommer denna fråga att finnas med i valet 2022? Vad kommer SD och V att göra med brexit?

wwr: 74077267

Total framgång för Storbritannien.

De slipper avgifterna. De får kontrollera sina gränser, invandring och tullar. De får fortsätta frihandla.

Det kan inte accepteras att Storbritannien är privilegierat på detta sätt. De slipper avgifter och EU-migranter. (EU-utgifterna har skenat med nära 1000% i år när inte Storbritannien var kvar och höll emot. Detta slapp de också betala.)

Dvs de fungerar som ett land ska.

Självklart måste Sverige begära samma avtal.

Sedan får det kallas Swexit eller vad som helst. EU kan inte bestå där vissa länder har extrema privilegier. Island, Norge, Schweiz, Turkiet har också stora fördelar. Men när Storbritannien tillåts sluta betala och ta över sina lagar och gränser är måttet rågat. EU-lagstiftning – Hej då!

Grattis Storbritannien!

Spoiler:
Ser vi ett nytt 1989?

Brexit deal

(FB) Brexit ett faktum, vilka är konsekvenserna?

wwr: 74096642

Vad säger de svenska partiledarna och andra svenska beslutsfattare?

Jag råkade bli nedlåst i utlandet och har inte följt diskussionerna i detalj. Jag är helt övertygad om att Storbritanniens avtal är extremt mycket bättre än Sveriges avtal. De får frihandla utan att tvingas sprida extremt stora belopp som socialbidrag över Europa. Dvs EU köper makt för våra pengar. Storbritannien sköter sina egna gränser. De vill inte ha öppna gränser med Europa och skulle de vilja ha det borde det vara gratis.

Om Sverige vore friskt skulle naturligtvis partiledarna diskutera avtalet och jämföra med Sveriges situation. Men EU handlar om den största politiska frågan i Sverige idag: Vem skall bestämma i Sverige? Skall den svenska riksdagen bestämma eller skall beslut och pengar överföras till Bryssel. Jag anser att det är vansinnigt att föra över besluten till Bryssel. Där kan politikerna agera okontrollerat, långt från folket. Mutor och lobbygrupper härskar i Bryssel. I den svenska riksdagen har vi svenskar mycket bättre möjlighet att följa vad som sker.

Men politikerna är köpta genom extraknäck och påverkas av massmedia. Så de har munkavle i EU-frågan. De får inte ifrågasätta varför Sverige kastar bort pengar och inflytande på detta sätt. Därför mörkläggs denna fråga.

Hur är det nu. Vad har partiledarna sagt om avtalet?

Vi hade behövt salig Maggie. Det börjar offentliggöras dokument från hennes tid. Hon kallade bl.a EU-kommissionen för politbyrå! Euron kallade hon för “hjärnsläpp”.

Baroness Thatcher, the longest-serving British prime minister of the 20th century, hit out at the “politburo” in Brussels and vowed not to be dictated to, during talks with her Irish counterpart, Charles Haughey.

“In talking of a single currency, Delors must have had a rush of blood to the head.

“We are not going to have a single currency.”

She also called for the European Commission to be turned into a professional civil service.

“The days of appointed commissioners must be numbered,” she said. “We must give power to the Council of Ministers.

“I am not handing over authority to a non-elected bureaucracy.”

We are trying to get eastern Europe to accept democratic standards and here we are recreating our own politburo.

– Margaret Thatcher

bbc.com

UK pulls out of EU’s ‘extremely expensive’ Erasmus scheme

UK’s replacement program will be called Turing scheme, Boris Johnson announces.

politico

biljon: 74078643

Grattis UK!

Nu slipper ni importera dyrt från EU och ni kan fortsätta exportera dyrt till resten av världen!

För ni vet väl att dom satt i samma sits som vi gör, dvs vi har gigantiskt handelsunderskott med EU pga höga produktpriser samtidigt som vi lever på att sälja till resten av världen.

scb.se

Som synes så går vi ca 175 miljarder back netto i vår handel med EU-länder samtidigt som vi går ungefär motsvarande summa i vinst med resten av världen.

wwr: 74079169

De pengar politikerna tar av oss ges till företagen. Det är företagen som kontrollerar EU-kommissionen.

De nedbrutna gränserna gynnar multinationella.

Framförallt:

Årets extrema upplåning börjar sätta EU och Sverige i händerna på storfinansen som kontrollerar företagen. Landet kontrolleras av långivarna.

Edit

Politiker som befinner sig närmsre väljarna tvingas lyssna på dem. I Bryssel styr mutor och lobbying.

nbsp: 74079312

The EU cannot be democratised —here’s why

new-pretender.com

“In recent years the European Union’s authoritarian constitutionalism has evolved into an even more anti-democratic form that is breaking away from elements of formal democracy, leading some observers to suggest that the EU ‘may easily become the post democratic prototype and even a pre-dictatorial governance structure against national sovereignty and democracies’. We saw this in Greece in 2015, when the ECB actually cut off its emergency liquidity to Greek banks in order to bring the SYRIZA government to heel and force it to accept the third bailout memorandum.”

“a system that was created with the specific aim of constraining democracy cannot be democratised. It can only be rejected.”

UlphSvenson: 74096750

Det går utmärkt att vara för fria flyttar, jobb och handel och samtidigt tycka att EU är en usel implementaion.

Dels öste de in alla de där skurkstaterna som ger SD tokbånge men som bara kostar, dels är det en sjuk apparat som bara göder en liten elit.

Norge och Schweiz har visat att det går alldeles utmärkt att ha ett minimum av bra avtal utan galenskapen i Bryssel. Så jag är lite för Swexit, men absolut mot isolering, då är EU bättre i stort trots nackdelarna.

wwr: 74096805

Helt rätt. Det är precis den missuppfattning man försöker sprida. EU tar in extremt höga summor för att köpa politisk makt. Det är felet. Däremot skall Europas länder skaffa sig så bra samarbete som möjligt.

Jag är för frihandel men mot öppna gränser. Men sådana frågor går inte att diskutera normalt idag eftersom EU:s maktmissbruk är kopplat till dem. Man försöker skapa en bild av att EU är liktydigt med frihandel och öppna gränser. Men det är fel. Problemet med EU är maktmissbruket och vansinnesavgifterna, inte samarbetet.

Edit

Och kolla på Island. De har ett frihandel och fri rörlighet närmast utan avgifter. Bara lite lagstiftning kopplad till rörligheten. Turkiet har frihandel utan den allmänt betraktat felaktiga jordbrukspolitiken eller höga avgifter.

ursprungligen: 74096730

Hur ska partiledarna i Sverige kunna uttala sig då avtalet på 1200 sidor släpptes idag? Ska de gissa som TS?

Resten av din rasistiska agenda är OT i den här tråden. Starta egen tråd i IOI!

Avtalet har kommenterats i massmedia. Avtalet innebär att Storbritannien får fortsätta frihandla utan dessa vansinnesavgifter vi andra betalar till Bryssel.

Om Sverige hade varit en normal, öppen demokrati hade redan intensiva diskussioner om avtalet inletts mellan beslutsfattarna i samhället.

Men för att minska genomslaget i samhället så läcker man ut detaljerna långsamt och försöker göra gällande att alla måste läsa 2000 sidor för att få ha en uppfattning. Efter 4.5 års förhandlingar presenteras avtalet under julhelgen när många har annat att tänka på.

[timing]

Storbritannien får en extremt privilegierad situation jämfört med de flesta övriga europeiska länder. För att försöka mörklägga detta stänger man tunneln några dagar så att några lådor brittiska räkor kanske ruttnar. Man försöker få det att se ut som om britterna skulle få problem.

Massmedia och partiledarna mörklägger genom att inte kommentera det som redan är känt om avtalet.

Storbritannien fungerar nu som ett land skall göra, för att kunna arbeta effektivt. De kontrollerar sina gränser och frihandlar med Europa utan skyhöga avgifter.

Edit

Jag har fått problem att komma åt Flashback. Nu kom jag in och kunde editera inlägget efter många försök. Ursäkta om det kommer dubbelposter eller jag faller bort ur diskussionen tillfälligt.

wwr: 74097043

Studentutbytet i Erasmus var för dyrt. Nu satsar istället Storbritannien över en miljard på “Turing-programmet” som även skickar studenter utanför ett inlåst Europa som blir alltmer likriktat.

UK to pay more than £100m a year to fund study abroad after Brexit

Turing scheme for British students is claimed to be ‘truly international’ replacement for EU’s Erasmus programme

amp.theguardian.com

So long, we’ll miss you

guardian

Britain says it will sign free trade deal with Turkey this week

investing

wwr: 74097043

Studentutbytet i Erasmus var för dyrt. Nu satsar istället Storbritannien över en miljard på “Turing-programmet” som även skickar studenter utanför ett inlåst Europa som blir alltmer likriktat.

amp.theguardian.com

wwr: 74097743

Vi vet inte hur det nya programmet blir. De säger själva att det inte skall riktas mot privilegierade.

Storbritannien har valt att gå ur Erasmus av ekonomiska orsaker. Så dyrt var det säkert. Tidningen presenterar naturligtvis bara intäkterna, inte utgifterna.

Nu har Storbritannien rätt att ordna ett eget program som passar deras studenter så bra som möjligt.

Framförallt begränsas de inte till Europa. Europa blir allt mer inlåst och likriktat under EU:s kontroll. Nog är det bättre att även kunna lära av utomeuropeisk utbildning.

wwr: 74097933

Det är en vrångbild som massmedia försöker sprida. Att Johnson och Cummins på något sätt skulle ta ut Storbritannien ur EU på eget bevåg. Det är fel. Folket röstade för Brexit och nu är det genomfört med vad som verkar vara ett mycket bra avtal. Storbritannien har nu sådana privilegier att Sverige måste kräva samma avtal, enligt min uppfattning. Det är egentligen inte heller privilegier, det är en normal relation med Europa.

Men våra politiker är köpta av EU, därför vågar de inte kommentera avtalet nu. Det är en stor händelse och mycket har redan presenterats i tidningarna. Här står mer:

(FB) Brexit är nu klart, det blev strålande för UK, argument för och emot en Swexit?

EU är ett nytt Sovjetunionen man försöker bygga framför våra ögon. Thatcher förstod det tidigt. Hon kallade EU-kommissionen för politbyrå och euron för “hjärnsläpp”. Det står i länken.

wwr: 74099227

Jag tror även V stöder EU nu.

Politikerna är mutade genom bl.a styrelseposter. Därför har de nu fått order att inte kommentera handelsavtalet som är extremt viktigt att jämföra med Sveriges situation.

EU har en munkavleparagraf att Sverige inte får diskutera handelsavtal med andra länder. Och nu kryper politikerna genom att inte ens kommentera avtalet i media. Det har redan framkommit mycket ur avtalet.

Politikerna tar våra pengar och ger till företagen via EU. Sedan får de styrelseposter och andra jobb som belöning.

wwr: 74099428

Det där visar bara hur felaktigt systemet är. Det är falsk marknadsföring. V agerar inte efter det. Vänsterns kandidater i Europaparlamentet röstar alltid för att stärka EU. (Det gäller generellt. Vi har bara Björk där.)

EU är det nya Sovjetunionen. Jag skrev nyligen att Thatcher kallade EU-kommissionen för politbyrå.

(FB) Brexit är nu klart, det blev strålande för UK, argument för och emot en Swexit?

Vänstern skapar kaos med invandring etc. Då kan inte svenskar enas. Sedan privatiserar högern och ger företagen pengar via EU. Sedan ger företagen styrelseposter till alla politiker.

Alla politikerna är mutade och samarbetar för att stärka EU och sig själva.

Det visar sig nu när alla partiledarna hukar och inte kommenterar avtalet. Det finns tillräckligt ute om avtalet för att kommentera denna stora händelse.

wwr: 74099699

Samtliga riksdagspartier är köpta av EU-pengar. Att rösta på vänstern hjälper inte. Det ser man av deras agerande i bl.a Europaparlamentet.

Det finns inget riksdagsparti som jobbar för Sverige längre.

Hur man kommer åt frågan är svårare att säga. Jag försöker argumentera och ge min syn på förhållandet. Som jag har beskrivit i de föregående inläggen så förstörs Sverige av EU och de krafter som styr EU.

Våra politiker är betalda för att sabotera Sverige med bl.a massinvandring och extrem feminism. Inget får fungera bra i landet.

Då dyker troll och andra som Greta Thunberg upp och säger att Sverige är dåliga och Bryssel måste vara våra förmyndare.

Det är katastrof. I Bryssel härskar företagen. Lobbygrupper och mutor styr. Ylva Johansson sitter i kommissionen. Men hon är bara gisslan. Det är inte hon och 27 andra som lägger upp planerna för Europa. Det gör storfinansen. Sverige är bara en pusselbit där. Hur ofta pressas Ylva J på Europas framtid?

I somras blev bara Sverige skyldiga flera hundra miljarder för att betala på eurokrisen. Sverige fick tillbaka 47 miljarder. Italien fick 1700 miljarder eftersom euron kraschat deras ekonomi. – Vi betalar. Men Italien är lika utvecklat som vi. Om några år arrangerar Italien OS. Med pengar vi lånat och givit dem. Vi bakade ur OS eftersom det var för dyrt.

Vi måste sköta våra pengar själva och ha politikerna under uppsikt. Det har man bättre i Stockholm ännu Bryssel.

wwr: 74100229

Storbritanniens ekonomi är 4-5 gånger större än Sverige. Det är något enklare för dem att agera själva, men det är inte avgörande.

De flesta anser att de stora länderna styr EU. Frankrike och Tyskland styr. De små får bara vika sig. Löfven hade EU-reglerna bakom sig när han begärde att bara lån skulle ges i juli. Men förslaget gick igenom närmast oförändrat. Löfven blev helt manglad.

Han kom hem och försökte skryta om en liten rabsttökning för Sverige. Den lurade EU av honom dagen efter genom att inte spika den.

Nu har rabatterna spikats, i december. Men EU, regeringen och tidningarna mörklägger. Jag försöker leta men har inte hittat säkra uppgifter ännu. Frågan är om Löfven fick den utlovade rabströkningen.

Han har säkert varit tvungen att krypa och rösta ja hela hösten för detta.

Småländerna vågar inte protestera när Merkel och Macron kommenderar

wwr: 74107775

BerraSWE: 74106192

EU vore ingenting utan dom rika länderna som ger pengarna till dom fattiga, jag fattar inte varför dom rika länderna vill vara kvar. Dom länder som står utanför EU klarar sig betydligt bättre utan skiten.

Polen hade garanterat varit stora förlorarna utan EU, deras arbetare som far runt hela Europa och snor jobben för lägsta penning och konkurrerar ut hela branscher i andra länder på olika villkor.

EU är djävulens påfund, bara massa byråkrati med pengar som slussas mellan ländernas statskassor, framförallt dom rika som förlorar på att vara med men jag tror även andra länder hade klarat sig bra utan EU.

Vi gick aldrig med i Euron och borde aldrig ha gått med i EU, då hade Sverige fortfarande varit ett välmående land idag, istället har vi blivit splittrade både som land och med länder inom EU.

EU är ren koskit som man borde kasta på polackerna. Jag fattar inte hur vi kunde rösta för det.

UT UR EU

Visst är EU skadligt. Det största problemet är nog de höga avgifterna. Att Storbritannien bara kan sluta betala och ta över sina gränser och lagstiftning är stor skandal. Det är rätt av Storbritannien. Men varför skall vi andra fortsätta betala? Sverige måste också kräva gratis frihandel. Ungefär som Norge har. (De betalar runt 8 miljarder årligen. Vi svenskar har inte fått reda på vad vi blivit skyldiga. Det uppskattas ligga runt 400 miljarder i år, inklusive Corona-paketen.)

Men våra politiker är köpta och vågar inte kommentera avtalet. Då får de inga välbetalda extraknäck efter politiker-karriären. Jag har inte sett någon diskussion i media. Det här är en mycket viktig fråga.

Hus1: 74107101

Du har rätt i mycket av det du skriver. Men anledningen till att de rika länderna är kvar/vill ha med ”fattiga” länder är för att det håller nere värdet på valutan. Har ex Tyskland frigjort sig, eller haft kvar sin egna valuta, så hade den skenat rejält vilket är problematiskt för en sådan makalös exportnation som Tyskland är. Därför vill dom ha med, och fortsätta ta in nya, ”skräpländer”.

Visst. Det var därför vi tvingades stötta de “svårt Coronadrabbade” länderna Italien och Spanien. (Dvs länder som fått sin ekonomi kraschad av euron.)

KingKristersson: 74107203

Det kommer dock bli ett stort problem för UK när de inte kommer tilllåta arbetskraft från andra EU-länder i samma mån. Vem ska utföra byggjobben och städa i tunnelbanan? Det kommer bli dyrt.

Sedan är det inte lika enkelt för Sverige att lämna som för UK. Vi är också inlåsta rent geografiskt.

Hur de löser varje sektor vågar jag inte säga. Men nu bestämmer de själva vilka grupper de tar in. De planerar ett system där de som vill flytta dit får poäng efter vad britterna behöver.

Vi har ju ungefär samma läge som Norge. Men det har ingen betydelse. Vi skall bara sluta betala de vansinneshöga avgifterna till Bryssel. De används för att köpa politiker så att de skickar folks skattepengar till Bryssel.

Bajjamannen87: 74108558

Det finns självklart mycket som borde förändras och effektiviseras inom EU. Till exempel birde Europaparlamentets hela verksamhet flyttas från Strasbourg till Bryssel. Detta skulle enligt en beräkning gjord år 2014 spara in 0,1% av hela EU-budgeten eller 109 miljoner Euro. källa: europarl.europa.eu

Det enorma jordbruksstödet som länder som t ex Frankrike är väldigt beroende av skulle kunna minskas.

Kraven borde vara högre och straffen hårdare och mer resoluta mot de medlemsländer som naggar på grundläggande saker som yttrande- och pressfrihet.

Systemet är segt och utnyttjas i många fall genom åren.

Storbritannien har varit avigt inställt till väldigt mycket av det som EU har försökt förhandla fram genom åren.

Tanken med ett medlemskap, oavsett union eller förening, är att man ger och tar. Man kompromissar så att det blir win-win för de allra flesta.

Det är oerhörda avgifter som varje land betalar in. De rika länderna betalar in mer än de får i bidrag. I utbyte får de rika länderna mer kontroll över, och har mer att säga säga till om, de “fattigare” ländernas sätt att sköta sina länder. Vilket i sin tur ska gynna demokratiseringsprocesserna i dessa länder. Detta för att undvika att det blir som det blev i Ryssland 1991, med offantlig korruption och en allt fattigare pöbel.

Eller så var det tänkt i alla fall. Rumänien, Bulgarien och några andra länder har ju rätt mycket mer att förbättra på de områdena.

Det finns ju förstås den ekonomiska aspekten av det hela också.

Enligt en beräkning av EU-kommissionen tjänar Sverige 300 miljarder kronor varje år tack vare EU:s inre marknad. Det är inga småpotatis direkt. källa: europaportalen.se

Konkurrensen på varor och tjänster har efter EU-inträdet gjort många varor och tjänster rent realinkomstmässigt billigare. Utbudet av varor har exploderat. Något jag gillar, och som minns hur det såg ut i Sverige före inträdet. Vissa saker har blivit dyrare, t ex ris, bananer etc. Negativt med konkurrens är att lönerna inom vissa branscher, t ex inom praktiskt betingade yrken har inte sett samma uppgång som de kanske hade haft om öststatsländerna inte kommit in med låglönearbetare.

Utbytet av teknik och utbildningsplatser ligger väl ändå på plussidan anser jag. Känner en del som till en billig penning fått utbildningar inom unionen och vissa av dem har senare skapat stora kontaktnät och fått bra jobb utomlands.

Och så invandringen. Väldigt oklart vad som hade hänt med sveriges invandring hade vi inte varit medlemmar. Det krävs nog en mer djupgående analys. Ingen har direkt tvingat Sverige att ta in så många som vi gjort. Jag vet inte om man kan skylla EU för det. Men en sak är säker, att om det nu nödvändigtvis ska tas emot flyktingar från hela världen, så ska de länder som hjälpt till att orsaka flyktingströmmar självklart dra det största lasset. Då är inte främst EU-länderna till skuld, utan troligtvis USA, Ryssland, MENA-länderna, Saudi, Afrika m fl.

I princip fri införsel av varor inom EU är väl ett tudelat svärd. Det har inneburit mycket dåligt, t ex införsel av vapen. Dock är jag som drogliberal glad för detta. Där får jag majoriteten av befolkningen emot mig, men man kan inte få allt. Portugal med sin drogpolitik har ju skapat betydligt lägre andel drogrelaterade dödsfall per miljon (3) än EU-genomsnittet (17.3) källa: en.m.wikipedia.org

Men det är lite off-topic förstås.

Jag hoppas vi stannar kvar i alla fall då jag tycker mer positivt kommit ut av medlemsskapet än negativt.

Tilläggas bör, att jag inte röstar på något av partierna i riksdagen, utan vill ha ett liknande röstsystem som i Schweiz. Ironiskt kanske eftersom Schweiz inte är medlem i EU. Men skulle svenska folket rösta nej till ett fortsatt medlemsskap i EU så skulle jag acceptera det eftersom jag tror på den sanna demokratin.

wwr: 74109013

Den “inre marknaden” innebär fri rörelse över gränserna. Bl.a kan företag och människor röra sig fritt inom EU.

EU påstår att vi tjänar pengar på detta. Men det beror främst på att EU försöker ta makten i Europa. Skall EU från Bryssel kunna styra Sverige och ytterligare 26 länder, så fordras att gränserna bryts ned.

Om det verkligen lönar sig att ha öppna gränser går inte att få ett säkert svar på eftersom frågan är så starkt kopplad till att EU vill kontrollera Europa. Finns det gränser och välfungerande länder så behövs inte EU:s förmynderi.

EU räknar troligen inte med negativa effekter av öppna gränser. Det var EU:s inre marknad som gjorde flyktingkrisen möjlig. Den inre marknaden gör att multinationella företag kan kräva att få etablera sig i Sverige vilket kan slå ut svenska mindre företag.

Huruvida vi skall ha öppna gränser är alltså en politisk fråga. Skall Sverige styras från Bryssel eller skall vi svenskar styra landet.

Men det aktuella avtalet handlar inte om detta. Storbritannien har aldrig krävt öppna gränser. De vill kontrollera sina gränser själva. De har nu möjlighet att frihandla med oss och resten av Europa.

Storbritannien fungerar nu som ett normalt land.

* De kontrollerar sina gränser

* De har frihandelsavtal med grannarna

* De betalar inga skyhöga avgifter till Bryssel

Men Sverige fortsätter betala dessa vansinnesavgifter. I år kan man bedöma att vi blivit skyldiga 400 miljarder kronor.

Avtalet presenteras över jul för att myndigheterna hoppas att folk har annat att tänka på nu.

Storbritannien får en extremt privilegierad situation jämfört med Sverige och många andra EU-länder. Sverige borde självklart begära samma avtal, anser jag.

Det är därför de svenska politikerna och massmedia mörklägger. Jag har inte sett några kommenterar från politikerna. Politikerna vågar inte berätta för oss att Storbritannien har fått en mycket bättre situation än vi.

Huruvida man sedan skall ha öppna gränser som Sverige eller själv kontrollera gränserna som Storbritannien är en annan fråga. Jag anser självklart att man skall kontrollera sina egna gränser. Men i vilket fall skall det inte medföra några avgifter om man öppnar gränserna (går med i en “inre marknad”).

Vi väntar på politikernas uttalanden. De har legat lågt vad jag kunnat se. De hoppas att Brexit skall glömmas bort så de inte behöver förklara varför Sverige skall betala skyhöga avgifter och Storbritannien närmast ingenting. (De betalar vissa faktiska kostnader, bara.)

wwr: 74110443

Timmy: 74110304

Kan nån förtydliga det här? TS skriver att “Men det verkar klart att UK kör på exakt som vanligt när det gäller import och export, varor in och ut påverkas inte av tullar och tariffer. “, men Tullverket menar ju på att köpta varor blir moms- och tullpliktiga precis som för vilket annat icke-EU-land som helst:

tullverket.se

I så fall synd, jag reser aldrig men köper däremot en hel del varor utomlands ifrån så hade varit trevligt att ha kvar möjligheten att göra det från UK.

ställas krav på tullformaliteter som exempelvis att lämna tulldeklarationer vid import och export. Avtalet innehåller bestämmelser som innebär att ingen tull tas ut under förutsättning att varan uppfyller villkoren för att anses ha ursprung enligt avtalet och att detta kan styrkas.

Om vi eller britterna köper något som är tillverkat i det andra landet utgår ingen tull.

För detta betalar Storbritannien ingen avgift till EU. Men vi har i år blivit skyldiga EU 400 miljarder.

Det kan inte mutkolvarna i regeringen förklara. Så nu hukar de och hoppas på “flygolycka” eller liknande som kan ta fokus från hur blåsta vi har blivit.

wwr: 74120810

Självklart kan man bara ta in varor från Storbritannien tullfritt. Annars skulle ju alla länder kunna skicka varor tullfritt in i EU, via Storbritannien. Så fungerar sådana avtal vanligen. Samma med Norge. De sätter själv sina tullar på det som stannar i landet. De har rätt att förhandla om handelsavtal. De betalar bara 8 miljarder om året till EU. Sverige har i år blivit skyldiga EU runt 400 miljarder. Vi är förbjudna att förhandla om handelsavtal.

Nu slutar Storbritannien att betala men behåller rätten till frihandel. Vi får betala ännu mer.

Sverige blir totalt lurade av att EU godkänner avtalet. Varken Sverige eller Storbritannien skulle betala dessa enorma avgifter till EU vare sig vi vill frihandla eller ha öppna gränser (‘inre marknad’).

Så nu gömmer sig våra politiker och massmedia mörklägger. Avtalet är en mycket viktig händelse som borde diskuteras intensivt av våra beslutsfattare. Men de kryper. Politikerna är mutade genom lönsamma extraknäck. Ofta från företag som kan få bidrag från de EU-pengar polktikerna tagit av oss.

wwr: 74124901

Ja, frihandel sker ju redan mellan Storbritannien och EU, bara att köra på som vanligt fast utan de höga avgifterna.

Synd att de måste gå ur EU för att slippa de orimliga avgifterna. Bättre om man strök de orimliga avgifterna inom EU och bara lät länderna välja om de ville ha frihandel eller öppna gränser (s.k. inre marknad).

Just nu sysselsätter EU 30.000 tjänstemän. Men administration utgör ändå bara 8% av budgeten (och ännu mindre om man räknar in Corona-paketen).

Administrationskostnaderna skulle bli försumbara om man slutade sprida dessa enorma socialbidrag över Europa.

wwr: 74125201

Nästan allt europeiskt samarbete är bra. Problemet är de multinationella och de internationella nätverken inklusive pressen. De är maktgalna och har mycket pengar så de mutar direkt politikerna med styrelseposter etc, och politikerna gör då allt för att flytta över resurser till Bryssel och utarma sina egna länder. De kräver in pengar för att köpa politisk makt.

Det gäller att ha samarbete men utan stark överordnad kontroll. Så här står det i Lissabonfördraget, men det struntar EU i nu. Margaret Thatcher kallade EU-kommissionen för politbyrå. Hon förstod tidigt vad som var på gång.

The principle of subsidiarity guarantees that in the area of non-exclusive competences, the Union may act only if an action cannot be sufficiently achieved at the Member States level, and could be better achieved at the Union level.

En bra teckning hur man tvingade på oss en statsskuld i EU.

politico.eu

politico.eu

wwr: 74134853

stilicho: 74130103

Tycker du att avtalet även är en succé för EU? Om inte, varför inte då?

Såvitt jag kan se är det EU som fått allt precis som de vill ha det. Eller vilka punkter menar du att EU skulle vilja förbättra?

EU har tvingats ge Storbritannien en normal relation med Europa. SB kan frihandla med Europa och kan själva kontrollera sina gränser, som de eftersträvat. De har rätt att teckna handelsavtal. SB betalar inte längre några skyhöga avgifter som till stor del sprids över Europa med dålig redovisning. SB slipper bidra till hur EU på detta sätt köper politiker som därmed tar mer pengar av sina folk eller t.o.m sätter sina länder i skuld så att storfinansen får styra.

Detta borde leda till ett sammanbrott av EU i sin nuvarande form. Alla 27 länderna borde kräva samma avtal. Vi borde inte ha några skyhöga avgifter utan bara bra samarbete och fritt val för länderna om de vill delta i

1. frihandel

eller ha

2. öppna gränser för människor, företag etc

För att undvika att detta sker vidtar myndigheterna nu extrema åtgärder, bl.a Coronarestriktionerna. Dessa har även andra orsaker men är kopplade till den globalisering som EU är del av. En del beskrivs i detta inlägg

(FB) Hur länge kommer globalismen hålla isig?

ref

Regeringen verkar pressa igenom en pandemilag som kritiserats av juridiska instanser:

(FB) Pandemilag med utökade restriktioner planeras. Ytterligare ett steg mot diktatur?

ref

Vi inom EU kommer att drabbas av ännu hårdare medial mörkläggning när det nu finns ett land som har en normal relation med Europa. Jag har inte sett några kommentarer från t.ex regeringen om hur Storbritannien bara kan sluta betala men behålla fördelarna.

Media skriver mer strunt för att mörklägga. Sverige har blivit helt överkörda av EU i år. Våra krav på lån till Sydeuropa avslogs, trots att de var enligt EU-regler. Våra betalningar/skulder till EU har ungefär 10-faldigats. Men tidningarna verkar kritisera Löfven för att han påstås ha behövt köpa reservdelar till sin rakapparat och åkt till varuhus för att handla!

Politikerna kommer att beordras om ännu mer kaos, massinvandring, extremfeminism, splittring, nedlåsning etc för att förhindra att vi svenskar kan enas och kräva en normal relation med Europa, som Storbritannien nu fått.

Storbritannien är bara att gratulera men deras frihet kommer att öka restriktioner och skuldbörda för oss andra. Det är vad EU (vi) förlorar. Förhoppningsvis kan det gå att vända i något positivt om vi klarar av att ställa krav på EU, som Storbritannien gjort.

ursprungligen: 74101542

[INDENT]Brexit and Passporting

After Brexit, where the U.K. voted to leave the European Union in June of 2016, financial markets experienced a high level of uncertainty, as no one knew what would happen to the U.K. economy. Many speculated that some multinational companies, especially larger international banks, would leave the U.K. and base their operations elsewhere to retain their passporting rights and access to the single market.

Once the UK leaves the EEA, financial services companies located there will lose their passporting rights throughout the EEA and will need to establish a subsidiary within an EEA country to regain those passporting rights. Otherwise, they could be subject to the same stringent regulations as any other non-EEA country wishing to do business in the EEA.[/INDENT]

bba

bank services after Brexit

banking services after Brexit

(2016)

Arbetsplatserna måste flyttas till EU. Varje bankanställd “avlönar” 2,5 personer i London.

På vilket sätt kommer detta inte att påverka arbetsmarknaden i London på ett negativt sätt?

Eller är detta också “strålande”?

wwr: 74168441

I Italien kan brittiska banker fortsätta verka medan de ansöker om vidare tillstånd. Är det någon som vet vad som gäller i Sverige?

Italy Gives U.K. Finance Firms Brexit Grace Period Until June 30

Italy is giving U.K. finance firms a six-month post-Brexit grace period in which they can await authorization to do business in the country as non-European Union companies, the Italian market regulator said Saturday.

The extra time applies to financial intermediaries that applied before the end of 2020 for permission to keep operating in Italy, Consob said in a statement.

bloomberg.com

rules equivalence. At the moment UK rules are considered to be equivalent to their European counterparts. Either we stick to equivalent rules, which means applying everything that the EU comes up with, including ECJ judgements, into UK law, or we become non-equivalent. This is partly what the Partnership Council in the new Trade deal we just signed is supposed to work out.

If we’re not equivalent, then every time you do business with a UK firm or via a UK bank, you have to make sure the rules don’t contain anything unexpected. That’s not just ‘a difference in paperwork’, that’s getting some kind of legally-trained professional to check what you’re doing and tell you what needs to be done differently. These people are not cheap.

If you’re a large firm you need to employ a team to handle this full time.

quora

wwr: 74171685

Man jobbar på bankavtalen just nu. London dominerar den lönsamma handeln med värdepapper i euro. EU försökte visst ta tillbaka det för några år sedan men förlorade Europadomstolen. Nu verkar EU acceptera att London fortsätter sköta handeln.

Brussels has already agreed to roll over current arrangements for clearing euro-denominated derivatives – a business dominated by London clearing houses – for fear that this business would disappear to New York.

guardian 2021 01 03

Ett “Partnership Council” verkar bli viktigt för att avgöra tvister mellan parterna.

What are Financial Derivatives – Common Derivatives Trading Examples

mc

long-standing ‘tug of war’ over the clearing of euro-denominated instruments – first and foremost, derivatives. blog Feb 2020

What on earth is euro clearing

bbc June 2017

wwr: 79114118

De brittiska bankerna verkar inte lida. Dirrarna kan i alla fall lyfta rekordbonusar! (Corona och finanskrasch drabbar bara vanligt folk.)

We’ve had a run on champagne:’ Biggest UK banker bonuses since financial crash

—-

theguardian.com

—-

%%%%% banking

wwr: 74168886

Brexit har just genomförts.

Storbritannien har redan liknande handelsavtal med 60 av de 70 länder som EU har avtal med.

Before Brexit, the UK was automatically part of any trade deal the EU reached with other countries. When the UK left, the EU had about 40 trade deals covering more than 70 countries.

So far, the UK has made deals to continue trading in the same way with 60 of these countries.

bbc.com

A free trade deal aims to encourage trade – usually in goods but occasionally in services – by making it cheaper. This is often achieved by reducing or eliminating tariffs – taxes or charges by governments for trading goods across borders.

FTA Free Trade Agreement

wwr: 74173052

I Sverige skriver man hyllningsartiklar som anser att den kvinna som kan låna upp alla pengar borde vara mer känd. Vi kan nämligen gå före i kön för att låna om “pengarna tar slut”.

Thatcher kallade euro-valutan för hjärnsläpp. Men britterna är världsledande på att handla euro-papper och tjänar bra på det.

Ingen tvekan om vilket land det kommer att gå bäst för, anser jag. Man ser redan förfallet i Sverige efter EU-inträdet.

(Jag har inte tillgång till hela artikeln, från juli.)

Staternas monsterlån: ”Sverige går före i kön”

Tiotusentals miljarder kronor. Det är vad staterna världen över måste låna bara i år för att täcka stödpaketen efter coronapandemin. Men vem ska låna ut alla pengarna? Och kan de ta slut?

För att vara en person som ska låna upp 402 miljarder kronor för Sveriges räkning i år, så är Anna Sjulander förvånansvärt okänd.

Eller för att vara mer specifik: det är Riksgälden, statens internbank, där Anna Sjulander är chef för den avdelning som lånar de 402 miljarderna. Och de gör det huvudsakligen genom att sälja statspapper på auktion.

svd.se

wwr: 74380760

Babels torn i Bryssel kämpar med att översätta 1200 sidor avtal till 23 olika språk. Men avtalet blir nog underskrivet till slut.

youtu.be

wwr: 74404440

Viral video, must see:

EU-tullen tar av långtradarchaffisarna deras smörgåsar, skrattar ut dem och säger “Welcome to Brexit, Sir”.

youtu.be

Men det verkar som om EU kommer att vika sig igen, vad gäller detta:

youtu.be

wwr: 74431426

Igår kördes “Operation Snack” i Dover. Man ger vegetariska mackor till chaffisarna så de kan passera EU-tullen. Notera bladplockarpinnen som även förhindrar Covid-spridning.

imgur.com

wwr: 74508496

Tidningarna ger en skev bild av Brexit anser jag. De blåser upp detaljer som handlar om oenighet.

EU’s vaccine blunder reopens Brexit battle over Irish border

The European Union’s threat to impose a vaccine border between Northern Ireland and the Republic risks reigniting one of Brexit’s bitterest disputes

theguardian.com

Men vad gäller viktigare saker på lång sikt så pågår fortfarande förhandlingar vad gäller t.ex banker. Det ser ut som om brittiska banker har en möjlighet att fortsätta arbeta inom EU. Det handlar om huruvida brittiska bankregler är jämförbara med europeiska.

Brussels says it has not decided to offer equivalence more broadly yet because it wants reassurances that British rules will stay similar to those in the bloc, to avoid Britain potentially having a competitive edge over the EU, and cut EU reliance on the City for core services.

reuters.com

Britterna är helt enkelt smartare än vi. De begärde en större EU-rabatt och fick den. De slutade betala helt och kan fortsätta frihandla. Nu ser det alltså ut som om deras banker kanske även kan fortsätta arbeta inom EU.

Michel Barnier: Irish border move was ‘a mistake’

politico

trading crown

trading volume

London’s financial district lost its European share trading crown to Amsterdam.

London’s daily trading volumes in other areas such as derivatives and foreign exchange still vastly outweigh its European neighbours,

bp

Trading volumes in January rose fourfold in Amsterdam to more than $11 billion dollars per day, while London’s volume fell to $10.4 billion,

mp

March 24, 2021

wwr: 75204520

Det går bra för pundet.

fxexchangerate.com

wwr: 75509554

Om företag försöker smyga på handelshinder så att vi svenskar får betala för mycket måste EU agera. Deras avtal med Storbritannien innebär att det inte får kosta mer.

wwr: 75510026

Det här visar hur EU tillåter att falska handelshinder skapas. EU styrs av företagen i Bryssel. Ingen reagerar när vi svenskar får betala för mycket. Företagen bara lägger på.

Självklart skall vi inte acceptera att betala mer för brittiska varor. Det skall bara komma ett mail från tullen och man klickar i sin internetbank, eller hur de gör.

Men EU tillåter att falska handelshinder skapas. Man vill låsa in oss. Det märks med Corona etc.

Jag har inget emot att själv klicka i min internetbank för varor jag importerar själv. Då vet jag att mina pengar går till svenska statskassan. Hellre det än om jag köper en salami från någon liten exportör i Milano. “Vi fixar momsen, bara att betala, grabben”.

wwr: 75509554

Om företag försöker smyga på handelshinder så att vi svenskar får betala för mycket måste EU agera. Deras avtal med Storbritannien innebär att det inte får kosta mer.

wwr: 75510026

Det här visar hur EU tillåter att falska handelshinder skapas. EU styrs av företagen i Bryssel. Ingen reagerar när vi svenskar får betala för mycket. Företagen bara lägger på.

Självklart skall vi inte acceptera att betala mer för brittiska varor. Det skall bara komma ett mail från tullen och man klickar i sin internetbank, eller hur de gör.

Men EU tillåter att falska handelshinder skapas. Man vill låsa in oss. Det märks med Corona etc.

Jag har inget emot att själv klicka i min internetbank för varor jag importerar själv. Då vet jag att mina pengar går till svenska statskassan. Hellre det än om jag köper en salami från någon liten exportör i Milano. “Vi fixar momsen, bara att betala, grabben”.

wwr: 75512789

Nej. Här i tråden finns många som verkar anse att

“Det där kommer från utanför EU, det blir dyrt att köpa, förstår du väl ”

Men det skall man inte alls acceptera. Det finns handelsavtal och moms skall betalas liksom inom EU.

Det skall ske på smidigaste sätt. Politikerna låter företagen göra onödiga påslag eftersom EU försöker låsa in oss.

Vi skall kunna handla på enkelt sätt från hela världen. EU skall inte försöka skapa byråkratiska handelshinder. Man bygger upp ett Sovjetunionen framför våra ögon. Vi antas hålla tillgodo med “Sovjet-kvalitet”. Men det är fel. EU:s företag måste utsättas för konkurrens inom ramen för handelsavtalen.

wwr: 75522069

Men PostNord lägger på 150 kronor på två filmer eftersom de kommer från utanför EU.

Diskussionen är märklig. Den som protesterar mot det blir kallad dum i huvudet och att den inte förstår.

Det skall man protestera mot. Våra myndigheter, t.ex EU och politikerna skall se till att vi kan handla på billigaste sätt vare sig det är inom eller utom EU.

Företagen har tagit över EU/Bryssel och vill bura in oss i ett nytt Sovjetunionen. Och vilken usel kvalitet deras varor höll vet alla.

wwr: 75537986

Brittiska regeringen förklarar den kraftiga sänkningen i januari med att man ju inte visste om det skulle bli frihandel förrän under julen, så man lade upp lager i december, dessutom ny lockdown.

A government spokesperson said: “A unique combination of factors, including stockpiling last year, Covid lockdowns across Europe, and businesses adjusting to our new trading relationship, made it inevitable that exports to the EU would be lower this January than last.

“This data does not reflect the overall EU-UK trading relationship post Brexit and, thanks to the hard work of hauliers and traders, overall freight volumes between the UK and the EU have been back to their normal levels since the start of February. “

bbc.com

wwr: 75546696

Det finns ett avtal som säger att vi skall kunna handla tullfritt från Storbritannien. Det bör inte kosta oss något extra. Det är helt orimligt hur man inom EU tillåter att PostNord lägger på 150 kronor bara för att två filmer kommer utifrån EU

Men det är svårt att föra en seriös diskussion. Troll försöker slita sönder diskussionen. De hoppar på andra debattörer personligen och kommer med desinformation.

EU tar in enorma pengar och redovisar extremt dåligt. Vi blev sannolikt skyldiga 400 miljarder förra året. Förmodligen går en del till att finansiera information som skönmålar EU på internet.

EU och svenska myndigheter skall se till att vi kan handla på billigaste sätt, inom och utom EU. Därför skall vi kunna handla från Storbritannien utan onödiga påslag.

Men EU gör inte det. EU försöker låsa in oss i ett nytt Sovjetunionen där EU:s företag inte får konkurrens från utlandet. Det kommer att leda till sämre kvalitet på det vi kan köpa, precis som i det forna Sovjetunionen.

Jag skrev många inlägg igår och har redovisat mina ståndpunkter, så idag hinner jag inte upprepa dem i fler inlägg. Så jag tar lite paus från detta.

wwr: 75547879

Trade in goods between the EU and UK shall not be subject to any tariffs or quotas.

en.m.wikipedia.org

Det förefaller ju dessutom som om den medlem som importerade spel bara var tvungen att betala moms, vilket är rätt. Men någon tull nämndes inte.

Skulle det finnas tull på någon vara får man naturligtvis betala den. Men PostNord lade på 150 kronor i “hanteringsavgift” på två filmer, det skall man inte acceptera.

Ondahamstern: 75563703

Sedan Storbritannien lämnade EU gäller samma regler för handel som för alla andra länder utanför EU. Inte så konstigt – EU:s gemensamma marknad gäller ju bara inom EU.

Men den som vant sig vid att handla skorna, musikinstrumenten eller trädgårdsredskapen från brittiska sajter kanske inte riktigt har hängt med i hur dyrt det kan bli nu.

Det blir svensk moms på varorna nu. I Storbritannien har också brittisk moms tagits ut på varan, säger hon.

Momssatsen i Sverige varierar beroende på vad det är för slag av vara, för livsmedel är den 12 procent, för böcker 6 procent och för det övriga 25 procent.

Dubbelmomsen gör att det blir riktigt dyrt att handla. Många har inte tänkt på det, men nu gäller det att räkna om det lönar sig att handla från Storbritannien, förklarar hon.

https://www.dn.se/ekonomi/momschock-och-tull-pa-brittiska-varor/

Där är det svart på vitt varför det är tull och moms som gäller nu.

WWR hade fel igen som vanligt med andra ord.

wwr: 75563980

Dubbelmomsen gör att det blir riktigt dyrt att handla.

Det där är också skräckpropaganda.

De brittiska företagen skall dra av momsen på det som skickas till utlandet. Sedan betalar vi svensk moms istället.

Man betalar inte moms dubbelt.

wwr: 75565334

Köper du något dyrare i utlandet begär du ett VAT-kvitto. De pengarna (momsen) får du tillbaka på flygplatsen.

Sedan måste du visa upp varan i tullen hemma och betala moms hemma.

Det verkar som om DN försöker dra en jättebluff med att man måste betala dubbelmoms.

Så fattar jag det i alla fall.

Hej,

tack för ditt mejl.

Samtliga försändelser utanför EU förtullas enligt Tullverkets tariffer som baseras på det deklarerade värdet, se mer här: https://www.tullverket.se/sv/privat/avgifter/allmantomavgifter.4.792224361590183a4d311a5.html

PostNord tar ut en administrativ avgift på 75 SEK / 125 SEK.

Med vänliga hälsningar / Regards

JW [full name removed –ed]

___________________

PostNord Sverige AB

Tack för svaret.

Jag är intresserad av EU och Brexit. Därför undrar jag även

Hur motiveras den extra kostnaden av 75/125 kronor? Tullens arbete betalas väl med skattemedel? Är det staten eller transportföretaget som erhåller dessa pengar? Varför tas dessa belopp ut när köp från Storbritannien dessutom är tullfria? De borde ju flyta lika smidigt som inom EU (förutom momsbetalningen)?

N.N.

Hej,

Tack för ditt mail.

Deklarationsavgiften erhålls av PostNord. Beloppet varierar beroende på försändelsens värde. Försändelser med ett värde på under 1600kr beläggs med en deklarationsavgift på 75kr, medan försändelser på ett värde över 1600kr eller där man använt sig av tulldeklarationen CN23 (används för högvärdesförsändelser) beläggs med en deklarationsavgift på 125kr.

Du kan läsa mer om PostNords importregler här: https://www.postnord.se/ta-emot/hamta/import-fran-annat-land

Ha en bra dag.

Med vänlig hälsning / Best Regards,

LL [full name removed]

wwr: 75617299

Boris Johnson är populär. De som är “happy” med honom har stigit från 20% i januari till 50% nu.

The mood of the people soars as the YouGov mood tracker finds nearly half happy, up from just 20% in early January.

Tidningarna hoppas förstås att det skall gå dåligt för honom nästa år.

Johnson should make the most of his popularity, because it won’t last

The prime minister is riding high in the polls, but things will look more bleak next year when his renewed austerity bites

google.com

So let’s wish Guardian a really unhappy new year!

wwr: 75701076

Den skotska ministern stöder självständighet stenhårt. Men det går naturligtvis inte att hålla omröstning under pågående pandemi

Scotland’s first minister Nicola Sturgeon said she wouldn’t propose a referendum on Scottish independence immediately, as she wants to make sure the country is clear of the coronavirus pandemic first.

reuters.com

… förutom de skotska parlamentsvalen som hålls nästa vecka, då förstås 😀

Bank of England sees UK growth surging over 7% this year on Covid vaccine rollout

cnbc

EU reform deal: What Cameron wanted and what he got

bbc

rt

wwr: 76191364

G7-möte i Storbritannien. T.o.m. france24 skriver positivt om relationerna mellan Storbritannien och USA. Trevlig bild på Johnson. Sådana såg man nästan aldrig i media under åren med Brexittrassel.

Det verkar gå bra för Storbritannien helt enkelt. Har media börjat vända till att inte bara göra ned Storbritannien och Johnson?

But after a meeting characterised by effusive expressions of shared priorities – as well as a Biden riff about the importance of the “special relationship” – journalists asked the PM if the president had expressed alarm about Northern Ireland. Johnson said: “No, he didn’t.”

https://www.france24.com/en/europe/20210611-geostrategic-consensus-on-china-keeps-us-uk-relationship-special

wwr: 76667106

Nu ryker Storbritannien från FN:s världsarvslista. Liverpool ströks förra veckan. Bara den tredje strykningen på 50 år. Motivet är att områdena moderniserats och utvecklats.

Det kan väl aldrig vara en hämnd för Brexit 🙃

The UK is eroding its global reputation for conserving its “unparalleled” historic assets, culture bodies have warned, with Stonehenge expected to be next in line to lose its coveted World Heritage status after Liverpool.

The UN’s heritage body has told ministers that Wiltshire’s cherished stone circle will be placed on its “in danger” list – the precursor to it being stripped of world heritage status – if a £1.7bn road tunnel goes ahead as planned.

Heritage bodies said on Friday that Unesco would throw a “harsher spotlight” on the UK’s other 31 listed sites, which include the Palace of Westminster and Kew Gardens, after Liverpool became only the third place in nearly 50 years to be stripped of its world heritage status.

Other sites expected to come under greater scrutiny from the UN agency include Stonehenge, Edinburgh’s new and old towns, the Tower of London and Cornwall’s historic mining area, all of which have attracted concerns over controversial developments.

—-

theguardian.com

theguardian.com

—-

Brexit Brexit: Behind Closed Doors

Video

shagmaster: 76953209

Verkar gå bra för dom….

4,7% arbetslöshet. Rekordlöneökningar. 1 miljon lediga jobb. Siffror Sverige bara kan sukta efter…

—-

DindooNuffin: 76999462

Det kan ta flera år att träna så många chaufförer. Tillgång och efterfrågan. Nando’s och KFC har anpassat menyn i England, Wales och Skottland pga brist på kyckling. Men inte i Nordirland, som fortfarande är i EUs inre marknad. Bristen beror på Brexit.

—-

wwr: 76999480

Men lägg in de referenser du vill åberopa.

Varför inte kyckling kan gå över gränsen som tidigare vet jag inte. (Britterna har inte öppnat för klorkycklingen.)

Edit

En underbar bild som ingen får missa 😀

nytimes.com

—-

wwr: 76999809

Jag misstänker att KFC vill öppna för klorkycklingen och multinationella Nando även hatar Brexit.

Därför kan det vara desinformation.

—-

wwr: 77292480

Det har gått ut generalorder till alla media att skriva ned Storbritannien efter Brexit. Britterna och deras tidningar har i alla fall självironi och Gardinen kallar de brittiska ministrarna för herpes.

Like herpes simplex, Johnson’s ministers had begun to seem like a lifelong condition

—-

theguardian.com

Britternas uttåg blev spiken i kistan för oss. Britterna bromsar inte dårskapen längre. Redan förra året skinnade EU oss på €750 bn (5 hela årsbudgetar!).

Leyen har hållit State of the Union och allt blir mer som USA. Nu vill hon även bli jämlik med Afghan Surrender in Chief Biden. Snart står nog EU-armén klar att erövra Krim. Som vår landsfader Svetsaren brukar säga “EU är ett fredsprojekt”.

Von der Leyen: EU must acquire ‘political will’ to build own military

—-

theguardian.com

Allt beror på Brexit. Britterna bromsar inte galenskaperna längre.

—-

HepCat-X: 77508175

Boris stod i sitt sluttal på tory-kongressen i Manchester och snackade loss om att “this country must be weaned off its addiction to low-waged foreign labour” och om en framtid där UK är ett “high-skills, high-wages country” för alla britter. Oh, really? Det här är samma dröm om ett land där alla är välutbildade och kan slåss på marknaden om de välbetalda postindustriella jobben som Tony Blair ibland hängav sig åt – minus att Boris är än mer ointresserad än Blair av verklig social utjämning.

Det finns naturligtvis inga länder där alla (eller ens hälften) har höga löner, välkvalificerade jobb och låga skatter – Boris floskler är bara ett försök att dölja att han vill återställa en inhemsk lågbetald och tjänande underklass, i grunden så som på Victorias tid.

—-

wwr: 77820197

Ungefär tusen personer räddade i sjönöd denna vecka när de försöker fly från EU till en bättre framtid i Storbritannien.

Det här blir nog stora reportage i våra media.

Immigration and asylum

Person dies attempting Channel crossing to reach UK

French authorities say person was found dead and two others treated for hypothermia on beach near Calais

French authorities said more than 400 people were rescued during a French-led rescue operation in the Strait of Calais on Tuesday night and into Wednesday.

UK authorities on Tuesday rescued or intercepted 456 people who had navigated busy shipping lanes from France in small boats.

According to data compiled by the PA Media news agency, before that at least 19,756 people had reached the UK so far this year, bringing the total to more than 20,200.

This is more than double the total for the whole of 2020.

—-

theguardian.com

—-

wwr: 77890468

Förra året flydde ung 8000 personer från EU till Storbritannien. I år ser det ut att bli runt 30.000. Massmedia försöker ju fokusera på Belarus nu, men senaste tiden på kanalen har varit svår. 5 döda de senaste 14 dagarna.

In the past fortnight, at least five people have died attempting to make the perilous crossing – and they are only the ones we know about. It is clear more will wash up in the near future if the French do not deploy extra resources to ensure that migrants do not enter the water.

On Tuesday alone, there were incidents where British patrols saved migrants either from going overboard or rescued them from the water. One frustrated UK Home Office “insider” claimed that the French “don’t give a s**t about the growing death toll.”

—-

rt.com

More than 500 migrants cross English Channel as Border Force are called to 16 incidents while French authorities stop another 307 trying to make the trip all in ONE day

—-

dailymail.co.uk

—-

Quora

wwr: 77909785

Nytt “rekord”. 1185 flyktingar över kanalen, från Frankrike till Storbritannien i förrgår.

A further 1,185 people crossed the English Channel by boat to reach the UK on Thursday, a new record for migrant crossings in a single day – as mild weather made the journey less risky.

A Whitehall source accused France of losing control of the situation.

—-

bbc.com

Ylva Johansson, EU-kommissionär sade ju att Lukachenko ligger bakom flyktingarna på den vitryska gränsen. Britterna säger kanske samma sak om flyktingkrisen över engelska kanalen “det är Ylva och EU-kommissionen som ligger bakom” 🙂

—-

wwr: 78051572

Flykten över till Storbritannien verkar ha ökat. I år har redan 31.500 flytt från EU till ett bättre liv i Storbritannien. Prognoserna för helåret måste nog skrivas upp.

31 personer omkom i en sjöolycka idag.

At Least 31 Dead After Migrant Boat Capsizes in English Channel

nytimes.com

—-

wwr: 78054126

Frankrike har tydligen tidigare vägrat ta emot hjälp från Storbritannien för att försöka förhindra det stora antalet flyktingar. Få se om denna tragedi ändrar på det.

The French have previously resisted UK offers to send police and Border Force agents to mount joint patrols amid concerns about the implications for national sovereignty.

theguardian.com

—-

wwr: 78064996

Många av flyktingarna som försöker ta sig över från Frankrike till Storbritannien och ibland drunknar i kanalen, samt även flyktingarna Belarus/Polen är kurder.

Det här är del av det globala vansinnet där människor/flyktingar används som vapen och en del t.o.m. mister livet. (Det gick bra för Sverige att åka ned och kriga för kurderna men nu är det tyst i svenska media, vad jag vet.)

Iraq

Channel drownings unlikely to slow exodus from Iraqi Kurdistan

As officials grapple with crisis, even more Kurds are preparing to make dangerous journey to Europe

“I’ll do what I need to,” said one recent graduate from a university in Sulaymaniyah. “If I stay here I’m going to drown in debt anyway.

News of the deaths at sea, a short distance from UK waters, which tens of thousands of Kurds have sought to reach in recent decades, met a mute response in the capital, Erbil, and the second city of Sulaymaniyah. Many of the drowning victims are thought to have come from the Ranya region to the north of the city, where on Thursday families were anxiously waiting for news from their sons and daughters.

—-

theguardian.com

—-

Dagens EU är ett paradis för företagen

Britterna kände rätt – men att gå ur unionen är ingen lösning

ab

wwr: 79104431

I stort sett bara kanonfina siffror för handeln över den irländska ön.

Full-year figures from Ireland’s Central Statistics Office show that imports to the Irish republic from Northern Ireland were up 65% to €3.9bn, a rise of €1.5bn compared with 2020.

Exports from the republic to Northern Ireland also rocketed, up 54% to €3.7bn, an increase of €1.3bn compared with 2020 – a total trade rise of €2.8bn.

Exports from Ireland to Great Britain were up 17% across the year to almost €14.4bn, but imports plummeted by 13% to €15.4bn.

Preliminary figures for 2021 show that Ireland enjoyed a bumper year with exports at highest on record, exceeding €165bn.

The largest increases were in medical and pharmaceutical products, a reflection of the strong presence of large companies such as Pfizer, one the of manufacturers of Covid vaccines, in Ireland.

—-

theguardian.com

—-

wwr: 79104431

I stort sett bara kanonfina siffror för handeln över den irländska ön.

theguardian.com

—-

Spersson: 79838889

Den brittiska ekonomin blomstrar i jämförelse med EU.

Bara i år har londonbörsen ökat med 3%, samtidigt som EU-länderna fått se sina börser rasa med mellan 10-15%.

Det är i kristider vi ser den verkliga fördelen med Brexit.

—-

Gdp growth per country

Gdp

wwr: 81115856

Nytt tåg. Stockholm-London, under 24 timmar. Jag vet inte om det är speciellt snabbt, men det är OK, kan säkert vara en trevlig resa. (TGV Paris-Marseille tar tre timmar. Låter snabbare, utan att räkna på hastigheten.)

euronews.com

London ligger fortfarande i Europas mitt. Det är Sverige som hela tiden slirar ut i periferin.

—-

wwr: 83703227

Brexit biter: Sunak stoppar alla båtmigranter

Storbritannien stoppar alla båtmigranter. De har ett poängsystem för arbetskraftsinvandringen. Har de hittat rätt i invandringspolitiken?

Rishi Sunak to launch bill to stop people arriving on small boats claiming asylum

Law will also place duty on home secretary to send anyone who arrives in UK on small boat to Rwanda or another third country

Over the weekend, Sunak told the Mail on Sunday: “Since becoming prime minister, I have made the issue of illegal migration one of my top five priorities, pledging to stop the boats once and for all.

Illegal migration is not fair on British taxpayers, it is not fair on those who come here legally and it is not right that criminal gangs should be allowed to continue their immoral trade. I am determined to deliver on my promise to stop the boats. So make no mistake, if you come here illegally, you will not to be able to stay.

Braverman told the Sun on Sunday: “Enough is enough. The British people want this solved. They are sick of tough talk and inadequate action. We must stop the boats. That’s why myself and the prime minister have been working flat out to bring forward necessary and effective laws which will tackle this problem, once and for all.

—-

theguardian.com

—-

Ursprungligen postat av tohellwithjewsa

Är Sunak inte själv båtmigrant? Han ser i alla fall inte ut som en från UK. Han kommer inte stoppa någonting alls. Migranterna fortsätter välla in allt enligt Kalergi planen.

wwr: 83703357

Den planen gäller Europa, inte längre Storbritannien. Truss tillsatte Cleverly och Kvarting (högutbildat folk) men sedan rök hela gänget som en avlöning. De lägger ut svarta dimridåer och kommer att köra ifrån oss i tysthet medan deras press lägger ut falska bilder på tomma butikshyllor.

—-

tohellwithjewsa: 83703397

Judarna har haft makten över UK i flera hundrade år. De kommer inte ge sig. Kolla Londonistan då kanske du förstår bättre vem som verkligen bestämmer.

—-

wwr: 83703492

Det stämmer. Men deras “special relationship” gör att de kan ha placerats som delstat i USA. Biden pluggar ju också till invandringen. De som inte sökt asyl i tredje land stoppas (ett Trumpförslag) Det blir bara lättintegrerade mexare kvar. UK slipper totalkrossen som EU kör för att knäcka medlemsländerna till underkastelse.

—-

wwr: 83705227

Tranquility Bas: 83705094

Hur ska det fungera i praktiken? Så länge man inte blir tagen av myndigheterna på båten/när man stiger av båten lär det inte fungera.

—-

Jag tror inte det är ett avgörande problem. Kanaltrafiken är hårt reglerad. Nu skall Sunak och Braverman till Paris och sätta mer press på fransmännen så att de stoppar flyktingarna innan de avseglar.

Det sker nog även ett vidare svep mot alla som kommit illegalt.

So make no mistake, if you come here illegally, you will not to be able to stay.”

—-

Och planen till Rwanda lyfter nog i år. Två “svartmuskiga” indier (Sunak, Braverman) får sin dröm uppfylld 😉

—-

wwr: 83811117

“Stop the boats” och “special relationship” med USA. Mycket om AUKUS och ubåtarna numera också. Australien torpederade relationerna med Frankrike genom att köpa ubåtar från US/UK istället. El kommer UK att ta direkt från sol- och vindkraft i Marocko via världens längsta undervattenskabel, för att slippa gå via EU. EU-medborgare måste ansöka digitalt för att kunna besöka UK efter 2025.

Det var så det blev. Storbritannien samordnar med USA och slipper förmodligen undan en del av den kross av kriser som de europeiska länderna utsätts för.

snipboard.io

Guardian idag

—-

wwr: 83821827

(FB) Brexit ett faktum, vilka är konsekvenserna?

Glömde nämna att vi från EU också måste ansöka om godkännande digitalt innan vi reser till Storbritannien, efter 2025, precis som till USA. (Både Boris Johnsons far och farfars far gifte sig i USA och Boris avsade sig sitt amerikanska medborgarskap innan han blev PM. Han uppgav skatteskäl men det hade sannolikt sett illa ut om en amerikan skötte Storbritannien. Både fadern (f.d. MEP) och Sunak har ju studerat i USA. Det påverkar.)

Tyvärr börjar man ju plocka fram kärnvapnen igen. Man mumlar om Putin och kärnvapen samt lyfter fram det nya ubåtsavtalet med kärnvapenbärande ubåtar där Australien köpte sig fria från Frankrike och knyts till US/UK. Kallt krig kan komma att tvinga in de få oberoende staterna som är kvar under de större blocken. Det norra halvklotet kommer att skötas av Kina, Ryssland, EU och USA. Stora enheter där folket inte har inflytande. Vi får det värst den närmaste tiden eftersom EU kommer att försöka bryta ned allt motstånd, bl.a. genom massinvandringen och en serie kriser.

Britterna är ett ö-folk som byggde ett imperium. Jag skulle inte tro att det hade gått att tvinga in dem under EU:s kusliga paroll av “an ever closer Union among the peoples of Europe” och därför fick de gå till USA. (Man kommer att tänka på den kända film-repliken “Hello Danny, come and play with us” … “for ever, and ever, and ever.”)

snowleopard.info

Orwell lyckades ganska bra med kartan i novellen 1984, skriven 1949. Fattades bara ett streck mellan Ryssland och oss. Men det är inte över ännu. Fast att förena ryska naturtillgångar med tysk (och övrig europeisk) know how skulle hota USA och kommer troligen inte att ske.

bigthink.com

—-

wwr: 84402651

Man verkar ha löst frågorna rörande Nordirland.

Rishi Sunak’s Brexit deal for Northern Ireland formally signed off with EU

Joint statement hails ‘positive approach’ as Windsor framework adopted after Tory rebellion fails

James Cleverly, the foreign secretary, adopted the new arrangements for Northern Ireland at a meeting with the European Commission vice-president Maroš Šefčovič.

It comes after Sunak won the overwhelming backing of MPs for the Windsor framework, which seeks to overcome trade problems with the Northern Ireland protocol struck in the original Brexit deal.

—-

theguardian.com 24 mars

—-

wwr: 84402678

Självklart går det bra att gå ur EU. Politiker och tidningar bara försöker få det att se omöjligt ut, medan det sker.

EU leaders set out hopes for post-Brexit relations with Britain

Representatives of 27 member states mark Europe Day by calling for further strengthening of trust rebuilt by Windsor framework

EU leaders have signalled their desire to reset relations with the UK, seven turbulent years on from the seismic Brexit vote.

Representatives from all 27 member states said on Monday that they wanted to “develop further ties between the EU and the UK” after a deal sealed on Brexit trade arrangements for Northern Ireland.

A little more than two months after the Windsor framework was agreed between Rishi Sunak and the European Commission chief, Ursula von der Leyen, they stressed the value of being “valuable partners with each other”.

—-

theguardian.com

—-

First there was Brexit. Now there is Ukraine. The war has helped Britain and the EU find each other again

Pedro Serrano and 27 EU heads of mission

On Europe Day, we say great strides have been made towards a new relationship. We all want a strong EU and a strong UK

The authors are UK-based ambassadors and high commissioners representing Brussels and 27 member countries:

European Union: Pedro Serrano

Austria: Michael Zimmermann

Belgium: Bruno van der Pluijm

Bulgaria: Marin Raykov

Croatia: Igor Pokaz

Cyprus: Andreas S Kakouris

Czech Republic: Marie Chatardova

Denmark: René Dinesen

Estonia: Viljar Lubi

Finland: Jukka Siukosaari

France: Hélène Tréheux-Duchêne

Germany: Miguel Berger

Greece: Yannis Tsaousis

Hungary: Ferenc Kumin

Ireland: Martin Fraser

Italy: Inigo Lambertini

Latvia: Ivita Burmistre

Lithuania: Eitvydas Bajarūnas

Luxembourg: Georges Friden

Malta: Emmanuel Mallia

Netherlands: Karel van Oosterom

Poland: Piotr Wilczek

Portugal: Nuno Brito

Romania: Laura Popescu

Slovakia: Robert Ondrejcsak

Slovenia: Simona Leskovar

Spain: José Pascual Marco

Sweden: Mikaela Kumlin Granit

—-

theguardian.com 8 maj

Storbritannien frihandelsavtal

EU frihandelsavtal

Storbritannien EU frihandelsavtal

The EU-UK Trade and Cooperation Agreement (TCA)EN••• provisionally entered into force on 1 May 2021 and provides for zero tariffs and zero quotas on all trade of EU and UK goods that comply with the appropriate rules of origin.

ec

wwr: 84692117

Storbritannien har tuffat till invandringspolitiken. Nu stuvar de in asylsökande 4 personer i rum om 2 kvadratmeter! Man använder en gammal pråm med bostäder. Den råkar heta “Bibby Stockholm”. Man använder ju även ett poängsystem för invandring där akademiska studier, arbetsmarknades behov etc ger poäng.

en.wikipedia.org

Cram them into a shoebox: that’s Britain’s new anti-migrant strategy – and it won’t work

Refugees are right to protest about a plan that forces them into unsuitable accommodation. It’s more cruelty by design

Up to 40 people who had escaped war and atrocities in countries including Eritrea, Somalia, Iran and Iraq took to the streets last week after being given a hotel sleeping area of just 2 sq metres: four in a room with two bunk beds.

… A protest in Portland, Dorset, against plans to hold 500 refugees in the Bibby Stockholm barge.

—-

theguardian.com

EU funderar däremot på att ge böter för de länder som tar emot för lite flyktingar. 20.000 euro per flykting skall det visst kosta. Nu får kanske Ylva Johansson åka runt och “påverka” länderna igen …

EU states refusing to host migrants may have to pay up to €20,000 a head

Contentious plans to be discussed in Luxembourg aimed at making distribution of responsibility fairer

—-

theguardian.com

De räddade i alla fall landet med Brexit. Sverige “firade” ju 500-årsjubileum för ett par dagar sedan. Ingen märkte något!

Det verkar nästan inte vara någon som överhuvudtaget bryr sig om att Sverige fyller år,

—-

https://www.gp.se/kultur/kultur/d%C3%A4rf%C3%B6r-bryr-sig-inte-svenskarna-om-att-sverige-fyller-500-1.101486450

—-

Rishi Sunak and Joe Biden sign ‘Atlantic declaration’ but hope of trade deal ends

Landmark agreement moves UK firmly into US economic orbit but falls far short of full trade deal Tories promised in 2019

guardian

wwr: 86408440

För ögonblicket hinner jag inte diskutera alla frågor I tråden.

HD avgjorde just frågan om Rwanda-flyktingarna. Det är olagligt att skicka tillbaka dem.

thestar.com

Och migrantmotståndaren Suella får sparken.

Jag tror detta är en show för att fortsätta lura EU-länderna att ta emot flyktingar medan i själva verket Storbritanniens immigrationspolitik har hårdnat med poängsystem för akademiska meriter, behov på arbetsmarknaden etc

De har haft en en betydligt hårdare attityd till båtflyktingar än vi.

Indisk premiärminister. Indiskan Suella ersätts av Cleverly som har afrikansk mor. Man visar upp invandrare men invandringspolitiken har hårdnat.

—-

wwr: 86415550

India vs Rwanda

Indiern ger sig inte. Han är beredd att trotsa den europeiska konventionen för mänskliga rättigheter. Han ska kasta ut rwandierna.

Han planerar stifta en lag som säger att Rwanda är ett säkert land. 🤣🤣🤣

PM says legislation will ‘confirm’ Rwanda is safe country for asylum seekers – and says he is prepared to defy ECHR if necessary

—-

i.guim.co.uk

theguardian.com

Suella fick sparken. Salladshuvudet besegrade Liz Truss. Kommer en liknande situation att uppstå när nästa indier ryker ur regeringen? 😅😅😅

en.m.wikipedia.org.

—-

wwr: 86567888

Yngre britter är mer för EU än äldre men ändå vill bara 36% av dem med i EU. Dessutom YouGov. Det verkar inte finnas någon opinion för att gå med i EU igen.

Younger Britons are more pro-EU but ‘fixing’ Brexit not their priority

In last weekend’s YouGov polling, when asked what the UK should do “when it comes to our future trading relationship with the European Union”, only 36% of 18- to 24-year-olds said they would want to rejoin the EU.

—-

theguardian.com

Immigration och EU är inga problem för dem

snipboard.io

—-

kalletelefonare: 86569201

Det är väl inte direkt några länder som vill gå med i EU förutom fattiga länder på Balkan samt Ukraina och Georgien. Med det sagt vill väl knappt ens Serbien gå med i EU längre. Moldavien verkar ganska splittrat i frågan.

Men tittar man på de rika länderna, som Norge, Island och Schweiz är det ju väldigt få som vill gå med i EU. Hade Sverige röstat nej 1994 hade det nog sett likadant ut här. Finns nog en del Britter som ångrar Brexit, men om 10 år kommer nog siffrorna se annorlunda ut. Några kommer fortfarande vilja gå med i EU men det lär nog aldrig bli en prioriterad fråga. Om Britterna går med igen så kommer det bero på att de får en regering som pushar för det, utan att fråga befolkningen, lite som Island försökte 2009. Där slutade det med regeringsskifte och sen var den frågan begravd.

—-

wwr: 86815800

Det går naturligtvis bra för Storbritannien.

GDP: UK overtakes France and Germany as economic growth bigger than expected after COVID

—-

news.sky.com

Bäst går det för Italien som vi donerade 1800 miljarder kronor till efter Covid, vad jag kan minnas. Sverige fick väl 35 miljarder, en del öronmärktes för att sätta upp övervakningskameror i äldres lägenheter.

Sverige ligger i bottenskiktet numera, som bekant

(FB) The Economist: Sveriges ekonomiska utveckling 2023 i bottenskiktet inom OECD. Plats 31 av 35 i ranking

—-

Even lacklustre Britain is outperforming failing EU economies

te

wwr: 87344518

Livsmedelspriserna så låga att bönderna protesterar

Farmers say there will be further French-style blockades following a slow tractor protest at Dover against low supermarket prices and cheap food imports from post-Brexit trade deals.

—-

https://www.theguardian.com/environment/2024/feb/10/uk-farmers-vow-to-mount-more-blockades-over-cheap-post-brexit-imports-and-supermarket-prices

EU:s grundtanke är som alla vet att skydda det franska jordbruket.

—-

%%%%% brexit

%%%%% united kingdom

%%%%% uk

 

TRANSLATE THIS PAGE

(can also use orange tab – zoom out page)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 


A few earlier posts:    (scroll down list)


2024 05 30 Earlier: Iran saudi war trump eu energy starvation

2024 05 24 Earlier: Electric Vehicles are dying

2024 05 22 Earlier: Musk union karma

2024 05 20 Earlier: Global cleanup

2024 05 18 Earlier: Is Boeing doomed?

2024 05 16 Earlier: EU-Soviet

2024 05 12 Earlier: Malmö, Sweden’s Gaza

2024 05 10 Earlier: EU 2024

2024 02 27 Earlier: European Union EU price levels, CAP

2024 02 25 Earlier: Northvolt – too big to fail

2024 02 23 Earlier: space privatization

2024 02 22 Earlier: Northvolt – the enemy within

2024 01 01 Earlier: turn the global trend

2023 12 28 Earlier: EU supports failing Northvolt

2023 12 23 Earlier: Northvolt, no production revealed, media chaos

2023 12 09 Earlier: Fear of cryptocurrencies

2023 12 08 Earlier: Northvolt unions disabled?

2023 12 06 Earlier: No veto in EU

2023 12 02 Earlier: EU grabs power

2023 10 30 Earlier: Subsidies or third world

2023 10 28 Earlier: Northvolt – destruction & excuses

2023 10 22 Earlier: Musk/X take over

2023 10 24 Earlier: Global excuses

2023 10 20 Earlier: Fake nationalists

2023 10 17 Earlier: Failed privatization of trains

2023 10 08 Earlier: Green agenda kills Nordic countries. Demise of Scania.

2023 10 07 Earlier: EU’s imaginary enemies

2023 10 06 Earlier: Space privatization disaster

2023 10 05 Earlier: High speed trains

2023 10 04 Earlier: US scammed Europe, deportations and wall

2023 10 02 Earlier: No vote

2023 09 30 Earlier: Hamas attacks Israel

2023 09 21 Earlier: Global fall back?

2023 09 19 Earlier: Who commands NATO?

2023 09 17 Earlier: EU blocks Ukraine

2023 08 12 Earlier: Northvolt agenda

2023 08 10 Earlier: Libya, Ghadaffi

2023 07 30 Earlier: Wealth, control

2023 07 26 Earlier: Niger under global attack

2023 07 24 Earlier: Trump, creating a rebel, Europe’s downfall

2023 07 20 Earlier: Brics vs EU

2023 07 16 Earlier: F16 to Ukraine

2023 07 15 Earlier: Steel price

2023 07 10 Earlier: dawn of a muslim era

2023 07 09 Earlier: H2GS shows that EU=Soviet

2023 07 05 Earlier: LIV-golf, muslims now taking the role of the jews, financial dominance

2023 07 01Earlier: Thailand lost to neoliberals

2023 06 08 Earlier: Titan submersible

2023 06 05 Earlier: reactor size

2023 05 28 Earlier: steel price

2023 05 27 Earlier: NASA/H2GS global take over

2023 05 25 Earlier: LIV golf: attitude to free market chages rapidly

2023 05 24 Earlier: Hydrogen for global coordination

2023 05 23 Earlier: Elite gets away

2023 05 22 Earlier: Separate after ethnicity

2023 05 21 Earlier: Another Trump investigation

2023 05 20 Earlier: The green sting

2023 05 19 Earlier: Green whining

2023 05 18 Earlier: LIV golf polarization

2023 05 17 Earlier: No one celebrates national day (June 6)

2023 05 15 Earlier: Clinton-Lewinsky scandal

2023 05 14 Earlier: Iran, MEK, court case, possible war

2023 05 13 Earlier: Sweden falling

2023 05 11 Earlier: Northvolt battery hysteria

2023 05 10 Earlier: Turkey, stock rally, Erdogan

2023 05 09 Earlier: Trump – the scapegoat

2023 05 07 Earlier: Ron DeSantis – fake conservative

2023 05 06 Earlier: EU customs reform

2023 05 05 Earlier: Modern slavery?

2023 05 03 Earlier: Create scandal, shift blame on state for EU electricity price hikes – Historical revisionism

2023 04 30 Earlier: Escape for low tax and subsidies.

2023 04 28 Earlier: Energy, EU, ICA let’s decoys and fall guys take the blame.

2023 04 25 Earlier: Green transition = socialist revolution = religion

2023 04 23 Earlier: Too high grades in high school due to privatization.

2023 04 22 Earlier: Will China and Russia take the lead in the space race.

2023 04 21 Earlier: The Great Depression and The New Deal … again

2023 04 19 Earlier: German energy starvation: Morgenthau plan

2023 04 17 Earlier: Russians dodge sanctions by going to Thailand.

2023 04 15 Earlier: Democracies broken, dictatorships going forward.

2023 04 05 Earlier: H2MED, pink hydrogen pipelines, Macron, nuclear

2023 04 04 Earlier: France dictatorship, nuclear, agriculture, CAP

2023 04 03 Earlier: Above criticism: China, EU, France

2023 04 02 Earlier: Blackmail your country

2023 04 01 Earlier: Privatized space development

2023 03 31 Earlier: Council of Europe “solves” crisis and war by kicking out Russia.

2023 03 30 Earlier: EU, France, energy, control.

2023 03 29 Earlier: Unit size, sanctions

2023 03 28 Earlier: Amazon oligopoly

2023 03 27 Earlier: Nike ads

2023 03 26 Earlier: Another Trump investigation

2023 03 25 Earlier: EU pretends to ban combustion engine

2023 03 24 Earlier: Swedish nationalist party breakdown

2023 03 23 Earlier: US cowards does not dare war with Russia.

2023 03 22 Earlier: Lapland, the hydroelectric power and battery republic?

2023 03 21 Earlier: US on the sideline

2023 03 20 Earlier: Iran situation coming up

2023 03 19 Earlier: Kalergi exchange, genocide of Ukrainian people

2023 03 18 Earlier: Europe under attack

2023 03 17 Earlier: EU energy and trade starvation agenda

2023 03 16 Earlier: USA drives the Ukraine war

2023 03 15 Earlier: Putin – child abductor

2023 03 14 Earlier: system change to dictatorship

2023 03 13 Earlier: market volatility is part of system change

2023 03 12 Earlier: UK joins US

2023 03 11 Earlier: Philippines – a vision of Sweden in the future?

2023 03 11 Earlier: Northvolt summary

2023 03 10 Earlier: EU depleting Europe of energy

2023 03 09 Earlier: stock market levels and crash fabricated

2023 03 08 Earlier: crisis is the new normal

2023 03 04 Earlier: Oil producing countries moving in

2023 03 03 Earlier: ILO convention, native peoples

2023 02 26 Earlier: support for Russia regarding Ukraine, Russia not alone

2023 02 05 Earlier: Also Sweden Democrats a completely fake, false flag nationalist party

2023 01 31 Earlier: Sweden: Criminal gangs taking over local government

2023 01 30 Earlier: The fall of Rome due to Goth immigrants

2023 01 15 Earlier: follow the money

2023 01 14 Earlier: secret collaboration

2023 01 13 Earlier: Turkey, Erdogan

2023 01 12d Earlier: Värmland, a future Donbas

2023 01 12c Earlier: Greta, climate agenda collapse?

2023 01 12b Earlier: Northvolt coincidences

2023 01 12 Earlier: Northvolt production

2023 01 10c Earlier: Northvolt smears countries

2023 01 10b Earlier: Northvolt political message

2023 01 10 Earlier: Northvolt Virtual Reality, Poland assembly, Chinese stock?

2023 01 09 Earlier: EU-Putin collusion

2023 01 08c Earlier: manipulations

2023 01 08b Earlier: Own nothing, be happy (WEF)

2023 01 08 Earlier: World going backwards

2023 01 07 Earlier: Why run businesses at a loss

2023 01 06 Earlier: Virtual Reality

2023 01 05 Earlier: Battery production is located in Asia and Meta – Tesla, Northvolt, Virtual Reality

2023 01 04 Earlier: Anti-Russian sanctions starve Europe

2023 01 03 Earlier: Artemis woke

2023 01 02 Earlier: The crypto weapon

2023 01 01 Earlier: Sanctions are often useless

2022 12 31 Earlier: Trump summary

2022 12 30 Earlier: In practice a one-party system

2022 12 29 Earlier: The “green transition” is virtual

2022 12 28 Earlier: Suppressive moderation (Northvolt)

2022 12 27 Earlier: Northvolt may go to delapidated California

2022 12 26 Earlier: Northvolt questions

2022 12 25 Earlier: Greta Kurdistan

2022 12 24 Earlier: Forum agenda

2022 12 23 Earlier: US borrowing: In Fink We Trust

2022 12 22 Earlier: Green delay tactics

2022 12 21 Earlier: Biden-Zelensky bonding

2022 12 20 Earlier: Large corporations threaten to leave Europe

2022 12 19 Earlier: Security-, Corona- & CO2-rules lead to de-industrialization

2022 12 18 Earlier: Will PM be the fall guy? (Northvolt)

2022 12 17 Earlier: Gaslighting older

2022 12 15 Earlier: robots, AI

2022 12 14 Earlier: Wall St. & China, NWO

2022 12 13 Earlier: too complex solutions, energy chaos, creating a crisis

2022 12 12 Earlier: another EU fund

2022 12 10 Earlier: forums closing

2022 12 09 Earlier: More people, more batteries (Northvolt)

2022 12 08 Earlier: Northvolt, climate predictions

2022 12 07 Earlier: EU corruption, divert anger

2022 12 06 Earlier: Blame the victim

2022 12 05 Earlier: Harry & Meghan – on races

2022 12 04 Earlier: Democratic Republican cooperation – a different US policy for export. Twitter Files

2022 12 02 Earlier: EU energy

2022 12 01 Earlier: Enron (2)

2022 11 05 Earlier: Energy unions, France

2022 11 29 Earlier: France will control EU energy. Norway good politics.

2022 11 28 Earlier: Stress over energy prices

2022 11 27 Earlier: Inflation is really price hikes

2022 11 26 Earlier: The military – a financial tool

2022 11 25 Earlier: Is the left manipulated (“useful idiots”)

2022 11 24 Earlier: Air show crash

2022 11 23 Earlier: Chess smear campaign

2022 11 21 Earlier: Traditional advent calendary ridiculing prince

2022 11 20 Earlier: Greta, kurds,old folks

2022 11 19 Earlier: Israel builds Noah’s ark on the moon, tardigrade crash

2022 11 18 Earlier: Ernst & Young financial services – a political actor?

2022 11 17 Earlier: Does the left believe in its teachings?

2022 11 16 Earlier: National daily AB: How to sell your car.

2022 11 15 Earlier: Businesses have gone green to gain influence.

2022 11 13 Earlier: neolib

2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2), Enron

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

     

Nästa:

03.1.004.011 (007) Brexit 007

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

++++

Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »