Categories
greta thunberg zAll pages

03.1.001.003: 003 (001) Greta Thunberg (008) …

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

TITLE

wwr: 77576949
Det stämmer bra att man kan säga att EU för krig mot Sverige och Norden, nu mot skogsbruket. Igår förmiddag utförde EU en gryningsräd mot skogsbolag i Finland och andra länder. SCA och Stora var ett tag ned 6%. Men det är bara början

Börsen vände upp, EU-räd skakade skogen

SCA föll snabbt cirka 6 procent när det framkom att EU-kommissionen genomfört en kartellräd hos flera tillverkare av trämassa och även Stora Enso, Holmen och Billerud Korsnäs handlades ned på nyheten.

Sedan SCA och Billerud för Nyhetsbyrån Direkt meddelat att de inte kände till någon kartellräd hämtade sig dock dessa aktier. Stora Enso medgav däremot att de haft besök av kommissionen.

SCA var ned 1,2 procent och Holmen 0,5 procent medan Billerud Korsnäs var upp ett par tiondels procent. Stora Enso föll 5,5 procent. Även UPM-Kymmene sjönk, med cirka 4 procent, i Helsingfors efter att ha medgivit besök från EU.

—-

avanza.se

UPDATE 2-Shares fall at Stora, UPM after headquarter cartel raids

Shares in Europe’s largest pulp producers fell on Tuesday after European Union antitrust regulators conducted surprise inspections at forestry companies’ headquarters.

Finland’s Stora Enso, UPM told Reuters they were both visited by European Commission officials on Tuesday.

“We can confirm their visit to Helsinki,” Satu Harkonen, head of communications at Stora Enso, told Reuters but declined to comment further.

Metsa Board also said regulators were inspecting the headquarters of Metsa Fibre, which is 24.9% owned by Metsa Board.

Swedish SCA, Holmen and Billerud all said they had not been contacted by antitrust regulators.

The European Commission on Tuesday said it raided wood pulp makers in several EU countries on concerns that they may be taking part in a cartel.

—-

reuters.com

Greta Thunberg som agerar för EU har utgjort spjutspets i attacken. Hon hade i somras möte med EU:s miljökommissionär där hon “skvallrade” om hur dåligt den svenska skogen sköts, enligt hennes uppfattning. Hon har även haft demonstrationer i Norrland mot den svenska skogen och hur den sköts. Hon verkar helt bortse från att skog är bra för klimatet. (Hon borde kontakta de svenska skogsägarna direkt så de kan försvara/förbättra sig, inte bussa EU på oss.)

Tonight
@isabelle_ax, @EllJarl and I will meet with the EU commissioner for the environment and oceans Virginijus Sinkevičius @VSinkevicius to discuss the climate- and ecological emergency and the fairytale of the so-called “sustainable” Swedish forestry. #StopFakeRenewables

—-

twitter.com
—-

EU skall också tala försiktigt om karteller. Storföretagen sköter EU som en stor kartell. Storföretagen kontrollerar EU genom lobbying och mutor/styrelseposter etc i Bryssel. Sedan kan de tillsammans sköta medlemsländerna. Konkurrens och kvalitet/service försvinner. Det blir viktigare för företagen att hålla sig väl med EU än att producera bra varor och tjänster. Nu kommer CBAM-tullar som tar bort den utomeuropeiska konkurrensen också. Vi bor snart i Sovjetunionen. Kvalitet på varor och tjänster kommer att avspegla detta.

wwr: 77589357

Sarah väljer bort barn för klimatet: Värt att fundera över

—-

svt.se

Gretas inverkan på folk är helt sjuk. Folk påstås välja bort att skaffa barn bara för att de lyssnar på Gretas klimatdogmer eller liknande.

Möjligen är det fake news eller förhoppningsvis bara en efterrationalisering av ett beslut kvinnan egentligen tagit på andra grunder, men det låter bra att inte ha barn “för miljöns skull”.

Jag tycker inte man ska må dåligt eller skämmas för att man väljer att ha barn, men det är värt att fundera över.
—-

Om man skaffar barn eller inte är upp till varje människa. Men artikelns syfte står klart.

Det verkar handla om att fortsätta flytta folk från U-länder till I-länder. Skulle myndigheter och press egentligen vilja göra något åt risken för överbefolkning så skulle man naturligtvis börja i U-länderna. Men att ge dess befolkningar insikt och möjligheter att skaffa färre barn talar inte Greta om.

Den bortgångne epidemiologen Hans Rosling tillhörde, liksom Greta, “vänstern”. Han verkade tona ned hotet om överbefolkning. Och sedan Ehrlich och annat på 70-talet så verkar det som om man nu istället försöker driva världen mot överbefolkning och fortsatta folkförflyttningar mot I-länderna, speciellt EU. Detta genom att negligera hotet om överbefolkning vilket vore mycket aktuellt om klimathotet vore verkligt.

Två uppenbara strategier som Greta mörkar är
1. kärnkraft, speciellt med de stigande energipriserna
2. minska födseltalen i U-länderna.

För att t.ex EU skall kunna behålla sin makt måste hela tiden nya globala kriser uppfinnas. Greta jobbar utan tvekan för EU. Greta är klimatlärans förgrundsfigur.

Numera är inte Greta lika smal som förut utan ser mer normal ut. Men man kan fortfarande fråga sig om hon även kommer att delta i framtida kriser där hungersnöd kan komma in och vi alla måste äta vegetariskt eftersom maten annars inte räcker. Nobelpriset till World Food Program förra året var mycket oroande liksom Bill Gates stora inköp av odlingsmark. Ingen kommer att glömma hur det gick när han köpte in sig i läkemedelsindustrin (vi fick pandemin).
—-

Thunberg urges global strikes to ‘uproot the system’
Duration: 01:01 20/09/2021
20/09/2021

msn

Nobelkommittens medlemmar wikipedia

– Berit Reiss-Andersen (66 år). Advokat. Tidligere statssekretær. Arbeiderpartiet.
– Anne Enger (71 år), tidligere stortingsrepresentant og statsråd. Senterpartiet.
– Asle Toje (46 år), statsviter og kommentator. Tidligere forskningsdirektør ved Det Norske Nobelinstitutt. Fremskrittspartiet.
– Kristin Clemet (63 år), daglig leder for tankesmien Civita. Tidligere stortingsrepresentant og statsråd. Høyre.
– Jørgen Watne Frydnes (36 år), daglig leder av Utøya AS. Arbeiderpartiet.

wwr: 77609769
Jag är inte säker på att oenighet hos politikerna gjort att de inte givit Greta priset. Toje sitter väl i kommitten som en gisslan som det går att hänvisa till när de inte ger priset till personer av typen Greta. Om de övriga politikerna hade trott på krisen hade de kört över Toje. Att mangla högerpolitiker är inget de tvekar inför. Jag tror inte någon högerpolitiker kapat Nobelkommitten. Nu får han plötsligt uppmärksamhet i media. Jag tror tankarna om att Toje ligger bakom Gretas bakslag kan vara en konspirationsteori.

Spoiler:
Jag är inte så insatt i norsk politik men jag gissar att Toje är lika mycket kontrollerad opposition som SD. Toje har ju haft kontakter med Timbro som åtminstone tidigare varit ganska mainstream.

Om klimatkrisen vore så stor som politikerna påstår skulle Greta vara ganska given att få priset, liksom Gore 2007. Men om politikerna gav priset till henne skulle hon kunna ställa ännu mer tyngd bakom sina krav. Det vore nog obehagligt för politikerna om Greta blev för stark.

Som jag uppfattar det skall Greta vara lagom stark för att kunna skrika sina diffusa krav som gör att politiker på EU-nivå kan skaffa sig mer makt och ta in mer pengar. Men om Greta fick priset kanske folk skulle börja fråga sig varför politikerna inte gör något.

Folk skulle också börja jämföra med Gore. När han fick priset 2007 sade han att havens nivåer skulle stiga 2 meter inom den närmaste framtiden och Nordpolens is skulle vara bortsmält på sommaren inom samma tidsrymd (till 75% sannolikhet vill jag minnas han sade). Det vill nog ingen komma ihåg idag.

Men det är bara teorier. Greta är en möjlig pristagare.
—-

Giant Squid: 77613442
Fullt party pågår.
Greta öppnar med att rickrolla publiken.

aftonbladet.se
—-

wwr: 77613602
Det här med diagnoserna Asperger och anorexi har ju bara varit skådespel/konstuerat för att försöka producera “effekter” i hennes politiska agenda. Skönt att hon får vara sig själv nu.

Jag gissar att hon blivit utsatt för tvångssvält under flera år och därför blivit något kort till växten. Men om det är den enda “skadan” hon tagit så är det inte hela världen för hennes framtid i alla fall.
—-

wwr: 77613690
Hon satt sig ned med en skylt. Första dagen kom Expressen och Aftonbladet. Hon hade inga andra meriter än att sitta med skylten och har blivit Nobelpriskandidat, Årets Person etc.

Det är inte bara hon och Svante som ligger bakom. (Toffelsvante verkar inte ens ha koll på sin familj, än mindre på världspressen. 😉 )
—-

Giant Squid: 77613743
Hon twittrade varje morgon under de tre första strejkveckorna. Detta dök upp i flöden hos miljöengagerade människor. Det blev viralt på rekordtid, därför dök media upp. Exp, och Aftonbladet var inte ibland de första.
En stor tidig spridning kom ifrån Gretas hatare som SD anknutna och Hanif Bali t, ex.

Läs gärna Anders Hellbergs bok om de tre första veckorna så får du veta mer.
—-

wwr: 77613808
Informationen ändras hela tiden. Från början var det Expressen och Aftonbladet som upptäckte henne första dagen. Sedan var det uppsatstävlingen på våren. Nu kommer Twitter. Nu kommer en bok. Tidigare hade hon anorexi och asperger. Nu sjunger och dansar hon med känslomässigt utspel och har normal kroppsvikt.

Tidigare sades att hon hade kommunikationsproblem. Nu betonas hennes aktivitet på sociala media (Twitter) i starten.

Hon är en tränad skådespelerska som spelar olika roller.

Det mest falska är att att hon spelar olika roller beroende på var hon befiner sig.

I Tysklad och Italien håller hon medryckande tal om klimataktivitet.

I SVerige står hon oftast som ettt dumfån med en skylt eller sjunger Rick Astley bara för att tidningarna skall kunna skriva att vi svenskar inte är klimatengagerade utan EU skall sköta det.
—-

wwr: 77615197
Det är i alla fall ett tal i Sverige men en bra bit från Blah, blah, blah-talet i Milano senast. Det beror ju också på hur media kommer att behandla talet. Musik får stor plats. Det folk främst kommer att minnas är dansen. Mest ungdomar avbildas i publiken, på kvällstid. Mest tjejer som vanligt. Två kvinnliga programledare som framträder med läcker image. Som vanligt diskriminering av vita gubbar. Man ställer upp en klimatprofessor med lite speciellt utseende och inte helt flytande svenska. Han gör ett tveksamt intryck och gästen föses undan av en av programledarna. Det ser intränat ut. (Jag har inte kollat hela.) Gretas agenda är hårt bunden till kön, ålder och även ras där hon inte ställer samma krav på t.ex. samer och indianer.

youtu.be

Talet vid 3.06:40, även där två kvinnor som introducerar Greta.
—-

Sjärnspäckad konsert för klimatet fyllde Kungsträdgården
Se Greta Thunbergs sång- och danskupp på scen
tv4

wwr: 77617804
Efter galan igår så toppar Greta just nu Expressen med en dålig bild från hennes sång och dansnummer, bredvid en mycket bättre bild på en bonde med IS-skägg som fått barn i åskväder :no: (Sång och dans är ju inte hennes område.)

imgur.com

Från Italien och Tyskland kommer däremot rapporter i världspressen om hennes klatschiga tal där hon härmar världsledarna och myntar begrepp som “blah, blah, blah” för att beskriva politikernas miljöengagemang.

Allt medan Expressen och andra tidningar skriver artiklar om hur lite svenskar känner till Greta och därmed antyder att vårt miljöengagemang skulle vara dåligt.

Allt handlar om att Sverige skall läggas ned. Greta deltar i Den Stora Gröna Blåsningen där svenskar skall odugligförklaras och våra miljöpengar skall flyttas till EU.
—-

Information shifts.

Greta was initially presented as the anorectic child with social problems and Asperger syndrome and won fame because she had just sat down outside parliament with a picket sign. Later it was presented that she had won a competition writing essays. Later she was considered skilled with social media from the start and was successful at Twitter. Later her anorexia disappeared. Later she was considered unusually brave and extrovert, singing and dancing in front of a large crowd. She started out with the message that we are facing a climate disaster in 10 years. Even the World Economic Forum interpreted her message that way but she had to correct them that it was only the “carbon dioxide budget” that was running out in 8 years. It now seems there are no crucial “tipping points” but we should just do what we can. She then seemed to have forgotten the climate and went into several different areas, like the Hong Kong/China issue, Indian farmers situation, a Danish sewage plant. (When the EU raised the CO2 levels through the Corona recovery packages Greta said nothing.) She said she would not attend the COP26 climate meeting since the Covid vaccine was too unevenly distributed over the globe (but she attended).

She is just an actress (with actor training) followint the whims of the global agenda.

wwr: 77628343
Hela den offentliga bild av hennes personlighet som byggts upp är en bluff. Det påstås att en lärare bytte skola i två år bara för att följa med och hjälpa Greta eftersom den läraren var den enda person Greta talade med. Hon påstås ha haft social fobi.

Nu rockar Greta avslappat inför tusentals åskådare trots att hon varken kan sjunga eller dansa.

Förut var hon tunn som en sticka och det påstods att hon hade anorexi. Nu har hon normal kroppsvikt.

Tidigare var det vacciner som gällde. Då skulle hon strunta i klimatmötet COP26 eftersom vaccinerna inte var rätt fördelade över jorden. Men nu åker hon på mötet. Sedan var det Hong Kong och Indien.

Ibland är hon rebell, hänger med Extinction Rebellion och talar om system change, civil disobedience och “uproot the system”. Ibland är hon sommarpratare i radio och skryter med hur världens ledare orsakar kaos i FN-skrspsn när de vill ta selfie med henne. Ofta skäller hon ut toppolitiker efter noter. Men då applåderar politikerna.

Hon har teaterutbildning. Hon är bara en skådespelerska som följer samma direktiv som massmedia.

(Däremot verkar hon vara en smart unge som har rätt att uttrycka en politisk uppfattning. Hennes och andra politikers privatliv skall man lämna utanför annat än de diagnoser hon själv stoltserar med.)
—-

wwr: 77637253
Jag vill försvara MM som brukar skriva relevanta och nyanserade inlägg. Det där var nog bara ett enstaka olycksfall i arbetet på morgonkvisten 🙂

Självklart är Greta så mainstream det går att bli. Hon skryter själv som sommarpratare hur det blir kaos i FN-skrapan när alla världens ledare vill ta selfie med henne.

‘När Greta talar (i tidningarna) lyssnar man’

Greta följer ju mediernas agenda helt, klimat, Corona, vaccin, Hong Kong …

Hon skäller ut politikerna efter noter, men då applåderar politikerna! :no: Hennes “krav” är så diffusa att de inte leder till åtgärder utan bara skapar panik som politikerna, främst EU i vårt fall, kan utnyttja för att försöka ta demokratisk makt från folket.
—-

wwr: 77661206
Snart åker Greta på COP26 möte. Hon säger att hon får bra kontakt med Biden så jag tycker hon skall säga åt honom och alla toppar han skickar att de kan åka hem och se över hur dieseln nu kostar 8 spänn i USA medan den kostar 18 i Sverige (det hemland Greta hatar), innan de börjar snacka på konferensen.

Greta fick 10 miljoner kronor av oljestiftelsen Gulbenkian. Greta och de andra “modiga klimatkrigarna” kritiserar aldrig oljebolagen. De kommer inte heller att kunna göra detta vid COP26 eftersom bolagen officiellt inte är med på mötet.

theguardian.com

Det kan vara lite intressant att veta hur det blev så att inga krav ställs på industrierna utan Greta bara skriker diffusa krav om ppm och grader som sprider panik och konflikt i befolkningen (så att man kan baxa fram EU några år till), avbrutet av ett och annat falsksjungande framträdande.

Det här är ingen konspirationsteori utan verkar gå att få bekräftad på många Internetsidor. Runt 2000 anlitade bl.a BP en reklambyrå som hjälpte “British Petroleum” att bli “Beyond Petroleum”.

thred.com

Man betonade begreppet “carbon footprint” dvs de som var skyldiga till alla utsläpp och borde åtgärda dem var vanligt folk som nu kunde sitta med en koldioxidräknare och oroa sig över hur skyldiga de var till jordens undergång.

Det finns fler och kanske bättre sidor än denna om detta. Men det kan vara intressant att veta varför “Big Oil” kommer att stå på sidolinjen igen vid COP26 och Greta förmodligen inte kommer att göra någon stor sak av deras roll i klimatfrågan.
—-

Giant Squid: 77669644
Gulbenkian har avecklat allt som har med oljeinvesteringar att göra. Kanske tack vare Greta.
ilawjournals.com

“on Monday we sold our last investment oil in a handful of countries, from Angola to Kazakhstan

with the growing concern of what to divest in fossil fuels by the commitment to sustainability that has taken over the foundation”.

Greta kritiserade nyligen The Science Museum när det uppdagades att de var sponsrade utav Shell

Greta Thunberg says Science Museum ‘killed its reputation’ after it is revealed Shell sponsorship came with gagging order

theartnewspaper.com

Aramco och OPEC kallar Greta för det största hotet mot fossilindustrin.

Greta Thunberg and other climate activists have said it is a badge of honour that the head of the world’s most powerful oil cartel believes their campaign may be the “greatest threat” to the fossil fuel industry.

Mohammed Barkindo, the secretary general of Opec, said there was a growing mass mobilisation of world opinion against oil, which was “beginning to … dictate policies and corporate decisions, including investment in the industry”.

He said the pressure was also being felt within the families of Opec officials because their own children “are asking us about their future because … they see their peers on the streets campaigning against this industry”.

“Thank you! Our biggest compliment yet!” tweeted Thunberg

Biggest compliment yet’: Greta Thunberg welcomes oil chief’s ‘greatest threat’ labelm

theguardian.com
—-

wwr: 77662514
Gulbenkians pengar kommer från olja. En skam att Greta låter sig köpas för 10 miljoner av dem.
Inspiratoeren har skrivit att Greta anser att Biden är den världsledare hon får bäst kontakt med.
Ingen större publicitet runt rättstvister mot oljebolag. Det man får höra om är när Greta skriker på politiker.

—-

wwr: 77662981
Inspiratoerens uppgifter om detta godtogs av alla så länge det passade, tills agendan ändras. Nu har Bidens klimatplaner fallit samman. Uppgifterna glider hela tiden. Men det har inte så stor betydelse. Greta borde i alla fall be honom förklara hur man skall minska förbrukningen i USA när deras diesel kostar motsv 8 kr och vår 18.

Du och de som stöder Greta är lika köpta som hon av industrin. Du talar om att oljeindustrin investerar hållbart! Ni gör ju reklam för oljeindustrin! Greta får 10 miljoner av en fond med namn efter en oljebaron och deras pengar kommer från olja. Självklart försöker fonden stöda oljeindustrin med sina donationer och Greta låter sig köpas.

Hon kritiserar nästan aldrig flyg eller oljebolag. Det är precis om på COP-mötet nu. Industrin står utanför. Det är den som styr EU genom mutor och lobbying i Bryssel. EU-ledamöterna sitter på välbetalda styrelseposter samtidigt som de beslutar till företagens förmån.
—-

wwr: 77669714
Det där är ju bara PR-tricks. Oljeindustrin förknippas då med hållbara investeringar. Greta tar pengar som kommer från oljeutvinning och vågar inte kritisera oljeindustrin. Nu åker hon till COP-mötet där oljeindustrin inte alls deltar. Ingen frågar varför de inte är med och löser klimatproblemet.

Greta ger bara diffus kritik som gör att EU kommer att kunna samla in mer pengar som sedan all industri, även oljeindustri, kan dela på. Därför hyllar OPEC Greta.

En klimataktivist skall inte ta pengar som förknippas med oljeindustri. Oljeindustrin måste vara med och lösa klimatproblemet.

Edit
Svårt att diskutera nu. Kommer nästan inte åt Flashback.
—-

Giant Squid: 77669791
Är det diffus kritik när Greta kritiserar utvigningen av oljefälten i Nordsjön.
Eller när Greta starkt kritiserar oljetillstånden i Mexicanska Golfen. Eller pipelines i Alberta Kanada eller Dakota USA?

—-

wwr: 77669805
Det är inte det hon är känd för. Hon säger inte heller vilka oljebolag som borde använda sina vinster till klimatförbättringar.

När hon hade demonstration mot ett oljeraffinaderi “glömde” hon annonsera ut demonstrationen och 8 personer kom visst. Det var innan Corona.

Hon är bara känd för att sprida panik och skälla på politiker så att kan ta in mer pengar av oss. När hon skällt färdigt på dem applåderar de. Och sedan sjunger hon ibland.

Det är “Big Oil” som drar in “Big Money” på oljan. Men när Greta tar pengar som kommer från oljeutvinning vågar hon inte kritisera industrin. Oljebolagen måste vara med och lösa krisen.

Edit
Vet inte om jag kan fortsätta diskussionen. Jag kommer nästan inte alls åt Flashback nu.
—-

wwr: 77671402
Giant Squid: 77670490
Jag tror vi har diskuterat detta tidigare. Greta brukar inte kritisera enskilda individer eller företag i någon större utsträckning.
De flesta företag går ut på att tjäna pengar, framförallt samvetslösa sådana. De agerar utefter den lagstiftning som finns. Därför gör Greta rätt i att ge sig på och försöka påverka beslutsfattare.
Nu har dock hela Big Oil insett trenden sedan länge och går över tillatt bli mer inriktade som energibolag istället, inkluderad förnyelsebar energi. Aktivister ibland aktieägare i Exxon lyckades avsätta två styrelsemedlemmar och få in lite mer klimatvänliga sådana.
För några månader sedan så lyckades Holländska domstolen sätta press på Shell för att de segar med utvecklingen.
clearygottlieb.com

Det är här Greta och aktivisterna gör skillnad.
Nu har Gretas globala strejkmarsch inletts i Stockholm, undrar hur uppslutningen blir. I Berlin samlades de 10000 runt lunchtid.
—-

Greta och ni som stöder henne är precis lika köpta av industrin.

Big Oil insett trenden sedan länge och går över tillatt bli mer inriktade som energibolag istället, inkluderad förnyelsebar energi
—-

Nu säger du att Big Oil i själva verket jobbar för förnyelsebar energi! Ingen tvekan vem ni jobbar för.

Aramco och OPEC kallar Greta för det största hotet mot fossilindustrin.
—-

Greta är helt ofarlig för oljeindustrin. Precis som du säger så nämner hon t.ex inga företag. Hon försöker skapa panik bland vanligt folk så vi skall skicka våra pengar till EU. OPEC säger att Greta är farlig. Dvs oljeländerna stöder Greta och ger henne uppmärksamhet.

Därför gör Greta rätt i att ge sig på och försöka påverka beslutsfattare.
—-

Det där funkar inte alls. Det vet både vi och Greta. Politikernas åtgärder kallar Greta för “blah, blah, blah”.

Alla andra som producerar miljöfarliga produkter måste ta ansvar för det. Men BP ger oss en koldioxidräknare där vi kan räkna ut hur skyldiga vi själva är!

Om Greta inte vore köpt av oljeindustrin skulle hon kräva att oljebolagen deltog i att ta ansvar för klimatkrisen. Deras vinster räcker till det.
—-

finance.yahoo.com

wwr: 77672159
Har hon fått order att gå mitt i tåget och gömma sig?

Då kan vi räkna med nya artiklar i tidningarna:
Greta är okänd i Sverige. Svenskarna har dålig miljömedvetenhet. Skicka svenskarnas gröna pengar till EU.

Varför går inte Greta främst?

För att absolut ingen skall igen henne har hon även fått på sig ett rejält munskydd vilket de övriga inte bär.

Självklart 90% tjejer runt Greta så killar skall känna sig obekväma där.
—-

wwr: 77674019
Man försöker splittra samhället. Många bilder på Greta visar att hon anser stt klimatproblemet främst skall lösas av unga tjejer med vänsteråsikter. “climate justice” Helst skall de vara Pride-aktivister. Det är helt fel.

Avsikten är att splittra samhället. Greta kan aldrig göra alla till veganska kommunister så de kan inte få klimatproblemet löst. Greta måste även börja behandla vita och icke vita lika.

Hon måste helt ändra stil och visa sig med vita gubbar, högerfolk, bilpendlare, flygresenärer, de som äter på McDonalds etc.

Det var så man löste problemet med ozonhålet. Det politiserades inte.

Undrar vad den gamla svarta kvinnliga juristprofessorn Crenshaw som myntade begreppet intersektionalitet tycker om hur Greta valt sina samarbetspartners.

Jag hade gissat att Greta är en intersektionell katastrof.

Edit
Jag får skämmas där. Professorn är bara 61, inte så gammal. Men teorin kom på slutet av 80-talet.
—-

wwr: 77674980
Kort sagt skall inte Greta blanda in en massa andra faktorer än miljön. Varje gång hon tar ställning för Pride, kommunism, veganism etc etc så stöter hon bort vissa människor.

Hon borde bara ägna sig åt klimatet och visa sig med både unga och gamla, inte nästan bara unga tjejer. Hon borde också behandla vita, samer, indianer etc lika. Det gör hon inte.

Greta är en rasist som bl.a diskriminerar m.a.p. kön och ålder

Hon måste försöka få med alla. Nu försöker hon stöta bort så många som möjligt.
—-

wwr: 77679486
Giant Squid: 77679000
Greta borde väl själv få välja vilka faktorer är intresserad utav.
—-

Som privatperson, visst.

Men hon påstår att hon vill ena människor bakom lösningen till ett problem med klimatet. Då är det olämpligt att Greta tar ställning i många andra frågor. Hon stöder vänstern och “revolutionen” på olika sätt, veganismen, Pride. Hennes agerande gentemot olika politiker visar att hon stöder EU. Hon visar tydligt att hennes rörelse främst består av unga tjejer, t.ex. Bara att ständigt släpa runt den där skylten om “Skolstrejk” gör ju att äldre håller sig borta. Det kunde lika bra ha stått “Gamlingar gå hem”. Hennes mest kända tal, i FN visar hur hon försöker splittra generationerna.

Yet you all come to us young people for hope. How dare you! You have stolen my dreams and my childhood with your empty words
—-

Hon har ett stort ansvar eftersom hon betraktas som ledare för en global rörelse. Skall man lösa ett globalt problem måste man försöka inkludera så många som möjligt, men Greta tar ställning i många andra frågor och stöter på det sättet bort många människor. Hon borde fokusera på klimatproblemet och visa att alla som anser klimatfrågan viktig är välkomna till hennes rörelse.

(Pride är politiskt, gay är däremot inget kontroversiellt som jag ser det, men det hör inte hit.)

manfredkaltz: 77679071
”Fenomenet” Greta är i första hand ett verktyg för att implementera kommunism, miljön är bara ett sätt att skrämma människor till acceptera en kommunistiskt samhälle. The road to hell is paved with good intentions.
—-

Visst.
—-

wwr: 77692751
Snullerux: 77692495
Vänsterflummare hela högen, vilket det finns gott om i Stockholm. Dessa individer missar aldrig en chans att skandera på gatorna.

Klimat-Jesus borde väl gå längst fram? Här gömmer sig Greta mitt i tåget. Fan vad liten hon är i jämförelse med de andra i tåget.

youtu.be
—-

Och 6 tjejer av 6 personer som håller banderollen.

Det här borde läggas ned av diskrimineringsombudsmannen. Greta har grundat rörelsen. Det är Gretas ansvar att vidta åtgärder för att försöka styra upp bl.a könsfördelning. Men hon gör inget åt det.

Det är så Greta tar svenskarnas pengar. När hon är i Sverige gömmer hon sig mitt i demonstrationståget för att svenskar inte skall bli klimatmedvetna och de som leder det är bara unga tjejer.

Det beror på att vita gubbar skall hållas utanför till varje pris. Sådana byggde Sverige och måste hållas nere när Greta försöker flytta våra pengar från Sverige till EU. Greta visar sig nästan bara med unga tjejer.

Att hon kallar sin rörelse för skolstrejk är en lam ursäkt. Hon leder en global rörelse som försöker hantera en ödesfråga, inte en tjejutflykt.
—-

MidlifeMommy

snowleopard: there are no tipping points:

If we are to stay below the targets set in the 2015 Paris agreement – and thereby minimise the risks of setting off irreversible chain reactions beyond human control – we need immediate, drastic, annual emission reductions unlike anything the world has ever seen.

guardian

Att denna uppfattning vuxit sig stark kan bero på den felaktiga föreställningen att ett missat globalt temperaturmål i sig innebär ett steg över en sådan tröskel, till exempel att då koldioxidbudgeten för 2 graders uppvärmning är förbrukad kan fortsatt uppvärmning inte hejdas.

Detta är dock ogrundat och stämmer inte med vad forskningen säger. Vi är oroade över att den felaktiga uppfattningen att det snart är för sent sprider sig.

IPCC noterar att det finns obekräftade hypoteser om att utsläppen av växthusgaser skulle kunna leda till att en tröskel passeras och jordens klimat tippar över till ett permanent mycket varmare tillstånd. Att detta skulle kunna ske i närtid avfärdar IPCC. Man skriver (i vår översättning, originalet finns i kapitel 1, sidan 66): ”Det finns ingen evidens för sådana icke-linjära effekter på global nivå i prediktioner för det närmaste århundradet, under vilket den globala medeltemperaturen i stället förväntas öka i ungefärligen konstant proportion mot de ackumulerade utsläppen av växthusgaser.”

Föreställningen att vi är nära en absolut gräns som koncentrationen av koldioxid eller temperaturen inte får överskrida om inte klimatsystemet ska kollapsa är farlig. Den kan leda till att man förespråkar extrema lösningar som att avskaffa demokratin, och att man bortser från kostnaden och effektiviteten hos olika åtgärder.

dn

wwr: 77700358
-Info-: 77699146
Det är många som vill träffa Greta i COP26 i Glasgow. Här en till i mängden:

Spoiler:
Fakta:
Tredje polen är en benämning på den ismassa som finns på den tibetanska platån i Himalaya. Puruogangri är världens tredje största glaciär efter Arktis och Antarktis. Glaciären täcker över 400 kvadratkilometer vid en genomsnittlig höjd över 6000 meter.

Även om koldioxidutsläppen minskar och lyckas begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C beräknas 36% av glaciärerna i Himalaya-området att ha försvunnit 2100. Om utsläppen inte minskas, blir förlusten två tredjedelar.

De smältande glaciärerna kommer att öka flodflödena fram till år 2050 och orsaka enorma översvämningar. Men sedan kommer vattenflödet att ebba ut och det blir istället torka.

Klimatexperten Lobsang Yangtso (född i Tibet) vill prata med Greta och diskutera “tredje polen”. Dvs den tibetanska platån i Himalaya.
—-

wwr: 77699225
Det passar nog Greta. Har hon inte snackat med Dalai Lama tidigare?

Det passar Gretas politiska framtoning perfekt. Hong Kong och Tibet. Mer bråk med Kina.

En tibetansk flykting som vill diskutera en glaciär med Greta. Låter väldigt genomskinligt. Det handlar om att ta ställning mot Kina igen.

Gretas verksamhet handlar om politik, den handlar inte längre om miljö.
—-

-Info-: 77699633
Ja. I ett videomöte:
—-

Här är bild på Lobsang Yangtso tillsammans med Dalai Lama. Så Greta verkar gå in i Lamans nätverk.

0.academia-photos.com

Lobsang Yangtso kan vara en agent för Dalai Lama. Hon har jobbat i Dharamsala i Indien. Lamas bas utanför Tibet. (Och många andra exiltibetaner)

(Man drar sig till minnes det indiska debaklet för Greta samt indiern som avslöjades sköta hennes Facebook. Kanske Greta är en återfödd Lama? Greta är ju också vegan och allmänt (sken)helig. :evilgrin39: )

Nu verkar det som om denna tjej och Greta skall koka ihop något sattyg mot Kina. Tidigare hade ju Greta videomöte med Dalai Lama.

Greta är inte miljöaktivist. Hon är en spelare på den världspolitiska scenen. Kina skall förmodligen attackeras nu.

Tidigare har ju Greta stött Hong Kong-aktivister mot Kina. Nu verkar det bli Tibet. Få se om de även kommer att hitta något “klimatproblem” på Taiwan, t.ex.

Här klättrade Lobsang över Himalaya, världens högsta bergskedja, när hon var bara 9 år gammal, förmodligen för att fly från kineserna, inte illa.

Lobsang Yangtso escaped from Tibet by climbing over the Himalayas when she was just 9 years old.
—-

actions.sumofus.org

Men sedan tiggde man tydligen pengar för att hon skulle åka till Glasgow och träffa Greta.

Att kritisera Kinas ockupation av Tibet är inte fel. Men med Gretas konflikt-attityd kommer det troligen bara att byggas upp hat mot Kina. Man måste jobba med Kina och andra när man diskuterar deras handlande men Greta kör på konflikt och stöter bort för många.

Jag har inte hunnit kolla upp allt om Lobsang Yangtso. Men nog känns det att Greta som vanligt håller på med storpolitik och inte försöker ena människor runt en miljöfråga.
—-

%%%%%

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.003: 003 (001) Greta Thunberg (009)

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.