03.1.6.002: Liberalerna

TRANSLATE THIS PAGE:

The text starts here

Ett parti i kris med 2.7% i OU. Partiledaren annonserar att han skall avgå om 9 månader. Ingen vill bli partiledare. Björklund betraktas redan som förbrukad. Vad kan en ny partiledare ha att förlora, med 2.7% i OU och nedåtgående trend?

Vår demokrati är körd. Liberalerna försöker ju inte ens ta sig ur knipan.

Liberala idéer finns det ju gott om idag. Kasta in någon ung fräsch partiledare med helt ny approach. Sätt t.ex press på Centern och berätta att de egentligen kör liberal politik, eller någon annan variant.

Det är sjukt när ett parti inte ens försöker ta sig ur knipan. Det är helt uppenbart att 7K samkör och L inte tillåts gå för full maskin, imho.

Kan någon köpa Centern och vända närodlad bondepolitik till globaliseringshysteri så kan man utnyttja Liberalerna. Jag gillar inte deras idéer men det vore ingen konst att använda deras liberala bakgrund till att skapa ett parti som vore mainstream.

Det behövs en ny, ung, “high energy” partiledare.

Attackera Centern t.ex och visa från vilken tradition dess idéer numera kommer. Men att attackera den onda drottningen det får man inte göra enligt spelreglerna.

Jag gillar inte L. Men ännu mindre gillar jag när de inte ens försöker.

Björklund i 9 månader till, dessutom som “lame duck”. Då kan man ha nått målet, under en procent.

[QUOTE=Strix m/94|66702139]I [B]dagens Veckopanel hos Kvartal, anser bl a Vidar Andersson att Sabuni är utesluten som efterträdare till Björklund. Skälet är ekonomiskt – Liberalerna balanserar på ruinens brant [/B]och har helt enkelt inte råd att avlöna en partiledare som kommer utanför Riksdagen. Det är ett intressant argument, och det skulle rimligen också utesluta Birgitta Ohlsson. Det vore förstås ledsamt om Ohlsson inte kan bli partiledare av ekonomiska orsaker.
[url]https://kvartal.se/artiklar/veckopanelen-bjorklunds-sorti-och-reformisternas-intag/[/url]

Så, om denna bedömning är korrekt så kommer L:s nästa ledare att sökas inom Riksdagen. I sammanhanget kan man möjligen också beakta att det finns en inte obetydlig risk att L förlorar alla sina mandat i EU-parlamentet i maj. Man kan fundera på hur detta påverkar partiledarfrågan.[/QUOTE]

Kvartal
Kvartal verkar vara grundad av någon som heter Thomas Gür. Så här skriver Wiki om honom.
[QUOTE]Gür har en fil. kand.-examen i nationalekonomi och ekonomisk historia. Han driver som delägare företaget Ölander & Gür AB som har uppdrag som [B]rådgivare i medie- och kommunikationsfrågor. [/B]Man [B]förmedlar även kontakter mellan svenska och utländska bolag och organisationer. [/B]Han är (2018) sedan ett antal år [B]kolumnist på Svenska Dagbladets[1][2] ledarsida[/B], och var tidigare kolumnist på Östgötacorrespondentens ledarsida. Han har också haft uppdrag som programledare för dokumentärserien Global Axess i [B]Axess TV [Axess som i Ax:son Johnson – min kommentar][/B]. Han är medlem redaktionsrådet för Magasinet Axess och styrelseordförande i insamlingsstiftelsen Kvartal som ger ut Tidskiften Kvartal. Tidigare har han varit ledarskribent och utrikespolitisk redaktör vid Svenska Dagbladet, [B]journalist vid VärnpliktsNytt, Dagens Nyheter och Sveriges Radio, pressekreterare på Näringsdepartementet under regeringen Carl Bildt, informationschef på byggföretaget Siab samt presschef hos Överbefälhavaren och krönikör i Finanstidningen. [/B]Sedan 2009 är han styrelseledamot av juristbyrån Centrum för rättvisa.

Gür har tidigare tjänstgjort som press- och informationsofficer vid den svenska FN-kontingenten i Libanon. Han har även varit press- och [B]kampanjstabschef förJa till Europa-kampanjen.[/B]

Gür har under många år med böcker, debattartiklar och anföranden debatterat migrationsfrågor, välfärd och ekonomisk utveckling. Under Almedalsveckan i Visby 2018 presenterade han på kyrkbacken utanför stadens domkyrka ett anförande med titeln “9,5 teser om integrationen” – med underrubriken ”Så får vi bukt med problemen fram till valet 2038”.[3] Anförandet kom att störas av att domprosten i Visby Mats Hermansson ringde i domkyrkans klockor – något Hermansson senare sagt sig ångra.[4][5] Användandet av kyrkans klockor för att störa en ensam borgerlig debattör utan högtalare eller hjälpmedel har fördömts från många håll, bland annat av Tove Lifvendahl[6], Antje Jackelen och Carl Bildt[7], medan Aftonbladets Jonna Sima framförde att “Visby domprost är ett föredöme”.[8] Gür har därefter presenterat sitt seminarium på ledarplats bland annat i tidningen Göteborgs-Posten.[9][/QUOTE]
Globalistscore 100/100 för Thomas Gür? Kvartal luktar globalistpropaganda? Borde inte globalisterna se positivt på L?

L har inte råd att byta partiledare??? Under hela den tid det har gått utför så har inga donationer eller planering skett för partiledarbyte??

Jag vet inget om detaljerna. Jag bara gissar att ett riksdagsparti inte har några som helst problem att ta fram pengar till en normal partiledarlön, OM DET BARA VILL. Jag gissar att ekonomin är ett svepskäl.

Ett riksdagsparti går som ett sänke i OU och riskerar att åka ur riksdagen. Om det då finns en partiledarkandidat man tror på som är villig att jobba för en normal partiledarlön, då kan man få fram pengarna.

Jag tror ekonomi är ett svepskäl som används för att ge en pseudoförklaring, när L egentligen sänker sig själva. Har inte argumentet om ekonomi än så länge bara framkommit i ett marginellt globalistmedium som heter Kvartal?

Regulus
Det som är uppenbart är att det redan pågår intriger och fulspel. Mats Knutson på SVT påstod ju för ett par dagar sedan att han visste från säkra källor att Nyamko Sabuni, Mats Persson och Johan Pehrson redan sagt sig vilja bli partiledare. Något som Sabuni sedan ilsket dementerade. Inte så att hon uteslöt en kandidatur, men hon sa att hon inte talat med någon, särskilt inte med Mats Knutson, om detta.

Det skulle inte förvåna mig om det ryktet spreds av JÖK-liberalerna i Stockholm, i avsikt att bädda för någon av deras egna kandidater. Att påstå att ens egna motståndare gärna vill ha ett jobb som man själv fikar efter är ett klassiskt politiskt trick.

Det var lurigt, det kan du säkert ha rätt i.
Men nog finns det kandidater till ledarposten i ett riksdagsparti. Det tror jag. Inte mycket att förlora mer än 2.7%. Sedan är som sagt frågan om de vågar “gå för fullt”.

Kanske omtolkning av den nyliberala friheten till en ännu nyare nyliberal frihet, som även tillåter samarbete med SD …

Det är ju den typen kast och utspel som vore att förvänta om partiet verkligen stred med kniven på strupen. Men nu verkar man nöjda med att bara tyna bort.

Att det pågår en strid om partiets framtid vet vi ju redan. JÖK-liberalerna är med rätta oroliga för att en partiledare ur anti-JÖK-falangen skulle kunna riva upp JÖK:en. Kanske inte i morgon, men på sikt.

Ursprungligen postat av Fri
Hur kommer Löfvén att belöna pensionerade Björklund nu? Vilken är den högsta positionen i statsförvaltningen som kan göras ledig på kort sikt? Var det Transportstyrelsen som blev ledig igen nyligen? GD för Skolverket lär väl inte räcka. ÖB kanske.

Citat:
Ursprungligen postat av Enoch.Thulin
Björklund har i princip raderat ut ett helt riksdagsparti på egen hand. Så jag antar att belöningen blir omfattande. Men jag gissar att det blir toppjobb inom EU & lite “konsultuppdrag” till storkapitalet.

Citat:
Ursprungligen postat av Regulus
Det har redan spekulerats om att Björklund kommer att efterträda Cecilia Malmström som Sveriges EU-kommissionär.
Man kan nog bara hoppas han gör ett lika gediget jobb med EU.

wwr:
Det är fruktansvärt. Han kanske är kompetent men har, som sagt, kanske beordrats att radera ut ett riksdagsparti. Därefter vidare mot nya globalistiska höjder. Inom de flesta andra verksamheter hade han aldrig fått hållas med sin passiva inställning till Ls dalande siffror.

Det är ju inte klokt.
Från 12% till 2.7%, då börjar man fundera lite på att byta partiledare om 9 månader. ROFLAO tills jag får ont i magen.

Det är helt uppenbart att Janne och L fått order att lägga sig för C, imho. Kolla denna DN-artikel t.ex:

Att redan nu avisera sin avgång skapar ännu mindre tyngd i hans uttalanden.

Här får Janne order av drottningen på en bild som rankar högt i Google när man söker på deras namn.

Bullfetta
Som feminist och socialdemokrat, hoppas jag givetvis att samtliga partiledare snart skall vara kvinnor. Utomlands är Sverige känt för att vara ett feminiserat land, och det gör det ju extra trevligt för oss nordiska kvinnor att agera politiskt.
I min kvinnogrupp brukar vi skämtsamt säga till de nya medlemmerna: Vi skiter i dina åsikter, så länge du har en medfödd vagina mellan bena. 😀

[feminism]

[QUOTE=Regulus|66707283]Det som är uppenbart är att det redan pågår intriger och fulspel. Mats Knutson på SVT påstod ju för ett par dagar sedan att han visste från säkra källor att Nyamko Sabuni, Mats Persson och Johan Pehrson redan sagt sig vilja bli partiledare. Något som Sabuni sedan ilsket dementerade. Inte så att hon uteslöt en kandidatur, men hon sa att hon inte talat med någon, särskilt inte med Mats Knutson, om detta.

Det skulle inte förvåna mig om det ryktet spreds av JÖK-liberalerna i Stockholm, i avsikt att bädda för någon av deras egna kandidater. Att påstå att ens egna motståndare gärna vill ha ett jobb som man själv fikar efter är ett klassiskt politiskt trick.[/QUOTE]
Den intressanta iakttagelsen du gör stöder att Birgitta Ohlsons märkliga aktion för två år sedan kan ha varit en aktion riktad att förstöra för sitt eget parti. Hon gick ut och förespråkade sig själv som partiledare. Det funkar inte. Ohlson är troligen fortfarande borta ur bilden, är i alla fall min bedömning. (På den nivån har man säkert minions som kan sjunga ens lov.)

Detta är heller ingen efterhandskonstruktion från min sida. Det skrev jag 9/9 2017.
[QUOTE=wwr|61739006]Det är ju så fullständigt vansinnigt det Ohlsson gör.

Man kan ha en fundering: BO är ju en trogen globalist. Varför gör hon sig själv och partiet denna otjänst. Har Bilderberg beordrat henne att utföra denna kamikazeoperation mot de egna styrkorna? Planerar man att lägga ned L skall för att samla resurserna till M, C och S inför slutstriden mot SD?[/QUOTE]
Till detta kan läggas att man köpt ett parti till den onda drottningen men hon har ännu ingen större väljarbas. Man verkar inriktad på att köpa L:s väljare genom att lägga ned partiet. Björklunds självvalda roll som “lam anka” passar perfekt.

Att det är från L till C rösterna skall gå, får vi ju lära oss.
[B]Björklund avvaktar Lööfs nästa drag[/B]
[url]https://www.dn.se/nyheter/politik/bjorklund-avvaktar-loofs-nasta-drag/[/url]

(Björklunds tomma blick vid sidan av de två kollegorna är skickligt fångad av fotografen. Uffe vekar vilja säga “Janne, Janne, vakna!”)

På denn bild med hög rankning i Google stirrar han ned i bordet som om han får en uppläxning av Lööf.)

[QUOTE=Regulus|66714682]Helt uteslutet. Han [Ullenhag] är ingen karismatisk person och sitter inte heller i riksdagen.[/QUOTE]
Jag tror inte “Bilderberg” väjer för något. Ju mer profillös, ju bättre. Se hur de petade in nollan Uffe ist.f. Batra. Men osvuret är bäst

[QUOTE=HepCat-X|66732426]Tja, läget då, 2002/03, går inte alls att jämföra med nuet, av flera anledningar som direkt har bäring på småpartierna_

1) partiet var inte lika internt splittrat och tröttkört

2) det var inte lika trångt i mitten dåförtiden

3) migrationsfrågan, islams närvaro i landet och gängkriminaliteten var inte lika konkreta och påträngande för vanligt folk och SD var ännu bara en politiskt obetydlig sekt

4) moderaterna var för tillfället ingen farlig konkurrent – detta var juLundgrens katastrofval

Idag är läget helt annorlunda och det gör det mycket svårare för Liberalerna att göra comeback som parti.[/QUOTE]
Inget är ju omöjligt. Ny ung partiledare, nya utspel. Kanske fokusera på att det är liberala idéer som ligger bakom det neoliberala kaos man nu skapar. Att fabricera klyschor är ingen konst för politiker.

Lite bilder av den här typen på den nye partiledaren.
[url]http://www.snowleopard.info/global/wp-content/uploads/1185/01/annie_loof_moviestar.jpg[/url]

Allt beror ju på hur media ställer sig. De fick ju in Bert Karlsson i riksdagen med 5 besök hos Siwert Öholm.

Det stod uppenbart för länge sedan att L inte ens [I]försöker[/I] ta sig ur krisen. Björklund spelar ju en passiv roll. Mitt intryck är bestämt att media och L samkör. L skall pressas ned kraftigt. Alla krafter verkar för det. Mycket möjligt är det total utplåning som gäller. Skall bli intressant är följa L och media.

[QUOTE=Hlewagastir|66760229]Bert Karlsson och Donald Trump bjöds in av media som en freakshow. Det var inte tänkt att de skulle få en massa röster och bli invalda.

Medias beteende följer minsta motståndets lag. Börjar en att dreva hänger resten på. Det behövs ingen plan för det, särskilt som klickjackten är mycket mer extrem än vad skvallerpressen var på Berts tid.

De gamla folkpartistiska journalisterna har gått i pension och ersatts av vänsteraktivister, medan Mauricio Rojas och Nyamko Sabunis följare rört sig mot alternativmedia.

Att L är så dåliga på att hantera krisen tror jag är för att Jan Björklund gjort som Göran Persson och omgett sig med svaga personer som inte konkurrerar om makten.[/QUOTE]
Trump har verkligen inte surfat på media.

Bert’s besök hos Siewert var ingen freakshow. Det kan media kontrollera. (Vad jag läst så var ND:s jobb att blockera ut Sven-Olle i Sjöbo.)

Media styr, de följer inte. Inflytande är viktigare än att tjäna pengar. Ett drev mot ledaren för ett 20%-parti är en stor sak. Jag utgår från att det sker efter samordnad planering av medieägarna andra verkliga toppar. Orsaken att Batra drevades verkar mycket troligt ha varit hennes närmande mot SD.

Att L sänker sig själva medvetet är min fasta övertygelse. Hur det är möjligt vet jag inte. Men om endast partiledaren agerar för att sänka partiet så tror jag inte han lyckas. Partiledarna har stort inflytande, men om resten av gänget vill behålla sina jobb så avsätts han snabbt på något sätt om han inte fungerar optimalt. (Att någon skulle kunna sänka ett riksdagsparti enbart genom att kontrollera partiledaren, det undrar jag om det går.)

Jag medger att det låter extremt. Men hur L och Björklund bara passivt åser sin utplåning är inte normalt. De lägger sig.

Det Björklund gör är att avisera sin avgång, [I]om 9 månader[/I], vilket ytterligare bara försvagar honom och partiet. Bara det är ett uppenbart felbeslut som gör att hans motiv måste ifrågasättas.

[QUOTE=Regulus|66762816]Björklunds agerarande är inte konstigt på något vis. Han aviserar i god tid att han inte ställer upp för omval, så att man hinner ta fram en efterträdare. Vill partiet välja en ny ledare redan i vår går det bra, och de diskuterar redan den möjligheten.

Detta är fullt normalt. Alla behöver inte bete sig som Reinfeldt gjorde, och hoppa av utan någon förvarning.[/QUOTE]

Jag tror jag argumenterar med ett färskt citat från en annan tråd,:
[QUOTE=M Nordström|66765773]
[QUOTE]Ursprungligen postat av Regulus
Helt uteslutet. Han [Ullenhag] är ingen karismatisk person och sitter inte heller i riksdagen.[/QUOTE]

Tydligen så kan han vara aktuell.

[QUOTE]Under lördagen ska Liberalerna i Stockholms län ha fört fram just Erik Ullenhag samt Cecilia Malmström och Christer Nylander som möjliga efterträdare, skriver Aftonbladet.

Ullenhag har dock inte själv givit något besked i frågan.[/QUOTE]

[url]http://www.friatider.se/erik-ullenhag-kan-eftertr-da-bj-rklund[/url][/QUOTE]

Själv kommer jag inte ihåg Ullenhag och det kanske finns en orsak till det. Han låter som den perfekta nollan att slutföra Liberalernas harakiri.

Det är gravt onormalt att inte sätta in ett åtgärdsprogram när siffrorna dalar som de gjort för L.

Annie Lööf med 8.5% sonderar statsministerkandidat! Av de första 10 träffarna på Googling av “Löfven kravlista” är 9 Centern och L (5.5%) får bara in en på nionde plats.

Björklund gör inte ett skvatt för att ta sig och partiet ur knipan och media assisterar villigt. Han och kanske andra står under onormalt inflytande, det märks tydligt, menar jag.

[QUOTE=Regulus|66767058]Se mitt inlägg här angående Ullenhag:

[URL=”https://www.flashback.org/p66767013#p66767013″] (FB) Jan Björklund avgår som partiledare[/URL]

Vad gäller åtgärdsprogram så är de ju precis färdiga med sin eftervalsanalys. Liberalerna har ett möte nu i helgen där de diskuterar framtiden.[/QUOTE]
Framtiden ser dyster ut om de inte omedelbart byter in någon ung, slagkraftig partiledare som öser på med ny approach. Det kan jag säga utan vidare analys eller politisk erfarenhet.

[QUOTE=Regulus|66767013]Det är i så fall ett tecken på desperation. Problemet för de nyliberala Stockholmsliberalerna är att de inte har någon karismatisk kandidat. Birgitta Ohlsson var deras sista hopp.[/QUOTE]
Självklart kan man leta fram någon kandidat som gör sig bra i TV. De behöver inte komma från bunkern. Det måste finnas massor med människor med “”liberala värderingar”” som vill vara partiledare. Även om det går åt pepparn så kan de skriva “kallades in för att rädda L, men det var för sent” på visitkortet. Det kändisskapet är ingen belastning, tvärt om.

(Lööf halkade väl in in i riksdagen på ett bananskal mha kryssning.) En partiledare behöver väl inte ens ha varit med i partiet tidigare. Det här ju varit uppenbart länge att något måste göras. [B]De har ju haft flera år på sig att ordna detta.[/B] (Varifrån kom Westerberg, förresten?)

[QUOTE]2002 13,4 %
2006 7,5 %
2010 7,1 %
2014 5,4 %
2018 5.5 %[/QUOTE]
Vad han gör nu är bara för att försöka skyla över att han medvetet varit passiv för att dra ned partiet.

Han borde självklart ha avgått direkt efter valet 2018 och rimligen redan 2014. Om inte så borde han fått sparken.

De argument som stöder “problemen” att hitta ny partiledare tyder på att demokratin inte fungerar. Partierna kämpar inte mot varandra.

I något marginellt globalistmedium som heter Kvartal påstås att L inte har [I]råd[/I] att anställa en partiledare utifrån. Det verkar inte rimligt. Ett parti med 2.7% och en upparbetad administration borde ha ett stort värde i Sverige. Dessutom har många väljare svikit nyligen, förmodligen pga passiv partiledning. Dessa skulle gå att få tillbaka.

Det verkar som om de försöker få oss att tro att partiledaren måste komma från ett gäng på 20 träbockar som bara kan upprepa “rösta på skolan” när dessa hemska nyliberala idéer samtidigt sveper som en farsot över stora delar av Västvärlden.

L älskar försvaret och det gör media också. Men den synergin märks inget av. Flera av oligopolmedia kallar sig “oberoende liberala”. Var är det stödet nu?

Det är uppenbart att L ligger under order om självutplåning, imho.

[QUOTE=CC|66775261]Ja låt nu processen bli kort. Ullenhag blir perfekt, hankommer snabbt att reducera partiet, endast stockholmsfalangen blir kvar[/QUOTE]

Jobbar ni för Lööf, hela gänget i tråden? Vill ni att Björklund skall ersättas av en odugling eller istället någon som verkligen kan ta upp kampen med Centerns extremism.

Båda partierna har fel. Men då skall vi lära lite av globalisterna och låta dem köra “söndra och härska” mot sig själva.
[divide and conquer]

Ersätt Janne med en maximalt kompetent person som kan bekämpa Centern.

[QUOTE=Enoch.Thulin|66775480]Jag tror faktiskt inte att de dårar som är kvar i L någonsin kommer att vilja ändra på uppgörelsen. Detta är vad dom vill ha helt enkelt.
Bättre att dom åker ur riksdagen.[/QUOTE]

Och ge mer spelrum åt en kvinna som falskare än en elak drottning i en Disneyfilm?

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Och ge mer spelrum åt en kvinna som falskare än en elak drottning i en Disneyfilm?

WenJiabao
Jag håller med att drömmen vore om det kom en riktigt klassiskt liberal politiker som kunde driva riktigt liberal politik. Det finns inget av de åtta riksdagspartierna som gör det och då hade t o m jag kunnat tänka mig att benämna FP som L. De skulle kunna ta de brgerliga väljarna ifrån C och på sikt kunna bli ett 10%-parti. Mer än så tror jag tyvärr aldrig att ett riktigt liberalt parti kan få i Sverige. Inget parti i Sverige idag vill införa liberal demokrati på riktigt med oinskränkbara mänskliga rättigheter, maktdelning och en riktig rättsstat.

[QUOTE=WenJiabao|66775632]Jag håller med att drömmen vore om det kom en riktigt klassiskt liberal politiker som kunde driva riktigt liberal politik. Det finns inget av de åtta riksdagspartierna som gör det och då hade t o m jag kunnat tänka mig att benämna FP som L. De skulle kunna ta de borgerliga väljarna ifrån C och på sikt kunna bli ett 10%-parti. Mer än så tror jag tyvärr aldrig att ett riktigt liberalt parti kan få i Sverige. Inget parti i Sverige idag vill införa liberal demokrati på riktigt med oinskränkbara mänskliga rättigheter, maktdelning och en riktig rättsstat.[/QUOTE]

Jag instämmer. Det är ju omtolkningen i vad jag uppfattar som termen nyliberal som utför problemet. – Krigen, massinvandringen, hetsandet grupp mot grupp … Den politiken skulle enbart yuppies och CEO:s rösta för. För att få vanligt folk att rösta för något så destruktivt måste man använda monopolmedia för att försöka hjärntvätta oss.

Den klassiska liberala politiken tror jag inte jag skulle ha problem med heller. Men just nu gäller det att rädda Sverige, fast det ser mörkt ut.

Men att Björklund skulle ersättas av någon kompetent, klassisk liberal är nog tyvärr en önskedröm.

Men det som ter sig helt sjukt är att de inte gör någonting.

Varför bjuder t.ex. inte L in media och låter Björklund stå på Sergels torg och likn. platser en timme varje fredag eftermiddag och svara på politiska frågor från folket? T.ex förklara varför L är ett bättre alternativ än C. Det är ju politikernas jobb, som vi betalar dem för – att presentera alternativ som vi skall rösta på.

Det måste öka väljarstödet, menar jag.

Det finns säkert även massor med andra saker de kan göra som alla politiker känner till och har lärt sig för länge sedan i ungdomsförbunden. Men L gör ingenting, vad jag vet.

wwr, Flashback

Till skillnad från Björklund spelar Lööf en aktiv roll. Hon tillåts sondera statsministerkandidat trots att C bara har 8.5% av rösterna. Media håller henne i fokus.

Att ge henne uppdraget ät elt meningslöst men hon sysns i media vilket är det avgörande. I det långa loppet kritiseras hon inte för att fördröja regeringsbildningen utan väljarnas medvetenhet om hennes person ökar.

Björklund kanske mutas med ett toppjobb inom EU om han lägger ned L. Att styra Sverige är nog jobbigt när man blir äldre. (56 idag)

Det är spikat nu. “Vi släcker ned. Alla frågor besvaras av Centern. Tack för visat intresse. Lycka till Annie.
/mvh
f.d. Liberalerna”

(Min tolkning av L:s agerande inom citationstecknen. Kul att sticka ut hakan ibland 😉 )

[QUOTE][B]L-profil stödjer C-kandidat[/B]

Den förra EU-parlamentarikern Marit
Paulsen (L) stödjer C:s förstanamn,
Fredrick Federley, i EU-valet i maj.

Paulsen ser ingen inom L som driver
djurskydd och livsmedelsfrågor på
samma sätt som Federley.

-Han har övertagit de praktiska jobben
jag har gjort och fortsatt med dem,
säger hon till Sveriges Radios Ekot.

Paulsen betonar dock att hon inte har
blivit centerpartist. …
[/QUOTE]
Text-TV just nu, rubrik på förstasidan. (Citatet något avkortat pga Flashbacks citatregler.)

Intressant hur någon, enligt min uppfattning, lyckas få ett helt parti att begå harakiri. Janne kanske “vet med sig” att ett EU-toppjobb väntar. – Men resten av gänget, hur påverkar man dem?

Skall bli intressant att följa. Kan (egentligen [I]vill[/I]) de verkligen komma tillbaka???

Paulsen stöder Centerns kandidat!! Tvi vad äckligt om de försöker lägga ned utan att de tror att det märks. Borde det inte vara något för KU? Finns det ingen regel att man måste göra sitt bästa. I idrott blir man avstängd om man inte gör det.

Institutet mot mutor borde utreda, men det är väl att hoppas för mycket.

[QUOTE=FBerntsson|66783168]Det är inte helt oväntat. Klart man vill bli av med Björklund så snabbt som möjligt. Det som eventuellt är lite oväntat är att Björklund får vara kvar som ledare under EU valet. Eller brukar inte partiledaren synas där i vilket fall?

Nu riskerar ju den (S) vänliga falangen att ha lett partiet till ett val där de förlorar bägge EU mandaten innan den nya partiledaren skall väljas. Hade nog trott att de ville ha en (S)-sympatisör på plats innan dess…[/QUOTE]
Det stämmer, det är C som L lägger sig för.
[B]Paulsen (L) stöder en C-kandidat i valet!![/B]

[URL=”https://www.flashback.org/sp66782713″] (FB) Ser vi slutet för Folkpartiet (numera Liberalerna)?[/URL]

[url]https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7157054[/url]

Björklund är kvar men skall snart avgå. Avsiktligt förstör L sina egna möjligheter på mer än ett sätt. Björklunds roll som lam anka är bara en av delarna.

Trollen försöker vända bort blickarna från att Lviker sig för Centern genom att jubla åt L:s kräftgång.

Flashbaxk:
Kan bli ett fantastiskt valkväll om L förlorar sina platser i EU, det EU som de älskar över allt annat och mer än några andra, och se Björklund få ta den smällen. Popcorn-time!

Enoch.Thulin
Det där med Federleys engagemang i djurfrågor har man inte hört så mycket om tidigare.

Flashback:
Nej, det var intressant!

Men inte helt förvånande, med tanke på hans ålder och övriga intressen. Rätt typiskt, skulle jag säga, att en del av hans sorts liberala aktivister engagerar sig för sådant.

Federley har kommit upp i den åldern att man odlar en hemlig passion för nötkreatur.
Wikström blir kvar som kandidat. Jugoslaven de hade tidigare blev väl varnad av EU när han spelat in de anställda på kansliet. Nu byter man in en stark kandidat som verkar vara eritrean, född i Saudi. Han åkte visst ur riksdagen i höstas. Han driver krog med betalningsanmärkningar där personalen får lön via kronofogden. (Snabbgoogling, ursäkta om någon detalj är fel.)

Grattis L, det går som på räls, fast åt fel håll.

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.6.003: Moderaterna

Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.