03.1.001.005 Svensk politik: 1.02: Val 2018 (2) Ordförandeposter

Nationalist party SD is refused any posts as chairman of parliament committees even though they ought to have, according to election results.
L och C erbjuder SD ordförandeposter i utskott. Det verkar helt befängt innan valresultat föreligger. Det handlar förstås om att försöka få det att se ut som om de vill samarbeta med SD för att försöka lura väljare från SD till M. man talar om Alliansen som ju är död. Den helt klart odemokratiska Decemberöverenskommelsen gäller fortfarande.

SvT
Enligt SvT gör man detta i utbyte mot stöd för att få igenom sitt val av talman, då allians-partierna tänker lansera en egen talmanskandidat.
Trollen detaljanalyserar politiker och deras politik. Det handlar ju om att maskera att alla politiker har samma åsikt, dikterad av media. Både Kristersson och Björklund har adoptivbarn vilket dock kanske har att göra med deras globalistiska ideer. (Bildt gick från nationalist till globalist; C är kapade av Stureplanscentern, konstateras)
rotebro-conny skrev:
Och framför allt stort grattis till Reinfeldt och en imponerande väl uttänkt långsiktig plan som följs långt efter att du avgick.
Nästan så att du är värd att få se din pojkdröm gå i uppfyllelse: ett samhälle med några hundra tusen rika i eliten och resten av befolkningen en härdsmälta av olika nationaliteter i olika stadier av mänskligt förfall som är beredda att klösa ögonen ur varandra för att få skorpor och vatten på bordet.
 
2018 06 28 [anti-democratic]
Alliansen vill släppa in SD på ordförandeposter i riksdagens utskott efter valet, rapporterar SVT. [ Expr. ]
Enligt SVT gör man detta i utbyte mot och för att få igenom sitt val av talman, då allians-partierna tänker lansera en egen talmanskandidat
Enligt praxis fördelas ordförandeposterna mellan riksdagens partier i proportion till deras mandat i riksdagen och efter samråd med partistyrelserna.
Wikipedia
Man frångick alltså praxis vid förra valet och bojkottade SD så att de inte fick tillsätta några ordförande alls, medan man nu gav det generösa erbjudandet att följa praxis, om bara SD gjorde en motprestation ??!! (Trots att valresultat ännu inte föreligger.) L, S och C (mindre än SD) uppfattar att det är de som tillsätter ordförande?
Sedan tar man dessutom tillbaka “erbjudandet” eftersom S vänder sig mot det!!
– Frågan om presidieposter till SD är död. Alliansen var enig om att ta upp samtal med Socialdemokraterna om att ta upp en fördelningsprincip där alla partier skulle få presidieposter efter valresultatet. Men Socialdemokraterna säger ju tydligt nej, därmed blir det inget, säger Jan Björklund, partiledare (L).


L C backar
AB
SvT
 
Zurfarn08 skrev:
I det här fallet handlar det inte om att samarbeta med SD utan att ge dem samma förutsättningar som andra partier. Att inte ge dem ordförandeposter i relation till sitt väljarunderlag är som att de inte skulle få mandat i riksdan i relation till antalet väljare. Fruktansvärt odemokratiskt. Sverige befinner sig i sanning på ett sluttande plan.
Trollen vill ofta avskaffa demokratin och svarar:
Men parlamentarisk demokrati kanske inte är tillämplig längre? Vi behöver en regering som jobbar för allas lika värde och rättigheter. Idag breder själviskheten ut sig och likhet inför lagen finns inte längre. Flyktingar behandlas ofta så illa att apartheid börjar bli legitimerat.
Posterna skall ju fördelas efter valresultat och mandatfördelning. Men liksom vid Decemberöverenskommelsen så struntar de 7 partier (“7k”) som lyder order av MSM, i demokratiska principer. L, C och S har ingen rätt att fördela posterna, de skall fördelas efter mandatfördelningen.
S, L och V vill få det till att frågan är död. Men inte M.
Detta skulle kunna vara ytterligare en fråga där M försöker ge signaler att man stöder SD.
Jag litar dock inte ett dugg på Kristersson. När Borg var borta ur bilden drevade media omedelbart bort Batra och Kristersson kom istället. Enda skillnaden på Batra och Kristersson var att Batra hade närmat M till SD.
Jag tror M försöker fiska SD-röster med olika signaler om stöd till SD men inte är beredda att regera tillsammans med dem. Efter valet kan det bli S+C+L och kanske M som bildar regering. Man får rösta SD och hoppas på det bästa, är min uppfattning.
Alliansen är väl bara att skratta åt när C och L tar order av Löfven.
2018 07 01
Rubrik: Moderaternas besked om utskottsposter och SD ligger fast
SvT
M:s politik “ligger fast”. De velar aldrig. 😆
Lite kul är det ju hur alla vänstermurvlarna plötsligt verkar ha blivit moderater. Idag kör TextTV något om M:s jobbskatteavdrag på förstasidan:
Väljare tvekar om M:s jobbskatteavdrag
SVT/Novus: 41 procent nobbar förslaget
(MSM försöker hela tiden ta väljare från SD till M.)
Jag tycker valet är enkelt denna gång. Det är bara att fortsätta rösta SD tills de får något att säga till om. De är de enda som ännu inte haft möjligheten att bevisa sin inkompetens. Tvinga SD att bekänna färg om de så måste upp i 51% för att få något att säga till om.
Igår även debattartikel av Kristersson – “förbjud nazister” – i SvD som återges i SvT (vad även Åkesson uttalat tidigare).
MSM försöker få oss att tro att M är alternativ till SD och att M är trovärdiga.


News media tactics before the 2018 elections, so far (July 1, 2018):
Last year M profile Borg made a fool of himself at a party. Usually these things stay with the people involved, but this time news media made big news of his stupid, drunk actions one night. This made him impossible as a candidate for M leader and news media immediately directed a feeding frenzy on the current M leader Batra. It was based on nothing (only “poor confidence”, many voters had been lost to SD, naturally), but media kept it going until enough party districts agreed to axe her. She was replaced by Kristersson. He has poor public appeal. The main difference between Batra and Kristersson is that Batra has been critical against mass immigration.
After that MSM is constantly pushing out major pro M propaganda. M also gives signals about a positive attitude to SD, but no promises to be willing to form government with them.
It is ironical to see the left wing journalists write pro M (conservative) articles 🙂
All seems to be a trick to take votes from SD and give to M. MSM can control M but maybe not SD.


Ny toppnyhet med Kristersson, samma dag (2018 07 01)
Kristersson: Någon har missuppfattat
Kallar Alliansbråk om SD “olyckligt”

Ny toppnyhet på TextTV med Kristersson. Nu låter det så här i SvT
– Någon måste ha missuppfattat vad allt detta syftar till, säger Kristersson i P1-programmet Godmorgon världen.
M:s gruppledare Tobias Billström gav en felaktig bild av vad det handlade om, enligt L och C, som anser att det framställdes som att göra upp med SD.
SvT
Svårt att tolka SD redan nu och ännu svårare att veta hur M kommer att agera efter valet, naturligtvis.
Jag kommer att rösta SD. Jag hoppas de är bättre än nuvarande partier. Suddigare kan de inte bli i alla fall. Att M dessutom uppvisar en “förkrossande enighet” med de övriga Allianspartierna i flera viktiga frågor gör inte beslutet svårare.
What goes around comes around, bad karma is a bitch. All crap M and other parties have spread about SD comes back to bite them. They don’t know how to handle SD now, maybe because news media forbids them to associate with SD.
Sammanfattningsvis verkar även M-ledaren Kristersson ha vikit sig för Löfven. Kristersson vågar inte tilldela SD de poster de borde haft enligt praxis.
[The silence of the trolls]
The MSM-trolls have no defenses for the extemely unclear and varying messages from M or “Alliansen” parties in this situation (only two months before the elections). The trolls can only resort to their gut instincts of bringing up WW2 and (not connected) nazi/Hitler allusions like “interim government is needed, like 1945”, “AfS is needed”, “a coup d’état is needed” etc etc

Detta är mycket klargörande information. Även Kristersson lyssnar på Löfven och backar.
Det står helt klart att Decemberöverenskommelsen i praktiken fortfarande gäller och att en SD+M-regering är helt otänkbar eftersom M t.o.m. avvisar att ge SD de poster de enligt praxis har rätt till.
Man får ju ett intryck att det är Löfven som leder Alliansen. De tre Alliansledarna bestämmer sig för något, men Löfven säger ifrån och då backar de tre ganska direkt.

Demokratin har ju kraschat när oppositionen lägger fram ett förslag men tar tillbaka det på regeringens order.
Man kan fråga sig om oppositionen t.ex. också får sina manuskript till valdebatter och annat godkänt av regeringen före debatterna etc
(Sedan kan man ju fråga sig om någon annan egentligen ligger bakom och bestämmer. Just Stefan verkar väl inte ha hela makten i sina händer. Men det kanske för för långt i denna tråd.)
Det  är ju naturligtvis inte S som kan utöva denna makt. Alliansen lade ett förslag som utländska intressen motsatte sig. Då fick Alliansen vara så goda att ta tillbaka det. Man tog till S som ett svepskäl.
I sociala forum sker som förväntat extremt kraftig trollaktivering när det blottläggs hur Sverige styrs från utlandet. Trollen talar om socialdemokratiska koncentrationsläger, ett sieg heil kan de alltid pressa in etc.  Trollen försöker  förringa kritiken mot demokratin genom att jämföra den med nazisternas folkmord.
SD måste ju ha kämpat mot antidemokratiska krafter sedan de grundade partiet. Man noterar att SD inte så ofta hänvisar till konsitutionen eller till att Sverige kontrolleras av utländska krafter via media. Möjligen hänvisar de till konstitutionen genom att KU-anmäla och i riksdagsdebatter, men det argumentet är kanske för teoretiskt för att fungera i offentlig politisk debatt. Att angripa media eller utländsk kontroll är kanske för känsligt. Det förefaller ju vara den makt som styr Sverige och den får ju ingen offentlig person kritisera.
 
Lite pajkastning är alltid kul. L:s partisekreterare skyller på M
VISBY. I ett internt krisbrev från Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm går partiledningen hårt åt Moderaterna.
… de diskussioner som hittills ägt rum, skulle informeras och förankras i respektive parti för att sedan presenteras i mitten av nästa vecka. Istället läckte nyheten och presenterades på ett sätt som fick det att verka som att Alliansen har börjat förhandla med SD.
Men uttalandet är lögn, hävdar Moderaterna.
Partisekreteraren Gunnar Strömmer avslöjar på måndagseftermiddagen för Expressen att utspelet
var väl planerat och att det gjordes helt enligt den plan som allianspartiernas gruppledare kommit överens om

Lanseringen av förslaget skedde helt enligt den plan som alla stod bakom. För den som lyssnar på Ekots inslag är det uppenbart att gruppledarna beskriver uppgörelsen på samma sätt.
Jag har inte hunnit läsa allt men det verkar som om M har rätt, tror jag.
-1-  -2-  ]
8711 skrev:
Det hela är ju väldigt lustigt egentligen. Sverigedemokraterna är inte ens inblandat utan det är dessa fyra partier som helt själva gjort ett utspel och ställt till det för sig vilket lett till enorma stridigheter internt i både M och i blocket. Hur kan man vara så klantiga så man häver ur sig något själva och börjar bråka vilt om det? Helt sanslöst dumt.
samtiden
“tragikomiskt” är en bra beskrivning. Utspelet var väl grundat med samstämmiga intervjuer med samtliga partisekreterare sade M. Att vi har en “kontrollerad opposition” är ju ett faktum. Men man undrar om S kan ha sådan makt att de kan styra “oppositionen” på det sättet. Jag tror ordern att pudla gavs från “högre instans” och S protester angavs bara som ett svepskäl men fråga mig inte vem som tog beslutet. Sverige styrs ju uppenbarligen inte av politikerna utan med utländska intressen i första rummet, annars skulle inte sådana här fadäser inträffa.
Någon anser det tydligen så viktigt att inte ens ge SD ordförandeposter att man är beredd att ställa till denna röra. Taktiken för 7k är kanske att SD måste upp i 51% innan de får något att säga till om? De tror kanske att denna historia är glömd på valdagen och man fortsätter helt enkelt att frysa ut SD.
SD:s taktik är också intressant. De beklagar sig inte så mycket över odemokratiska krafter eller brott mot konstitutionella principer. De kör vidare med praktiska frågor. Det är väl det rätta i politiken när man ser till hur de går framåt.
L:s partisekreterare försökte tydligen förklara bort det hela i ett internbrev genom att ljuga och de tappar nog ännu fler röster.
 
Löfven om alliansen: Börjar bli patetiskt hur de håller på
Han är också tydlig med att Centerpartiet och Liberalerna behöver markera mot Sverigedemokraterna.
När väljarna sagt sitt ska vi ta ansvar för att landet ska kunna regeras. Vi kommer aldrig låta oss bli beroende av SD. Det tycker jag att Annie Lööf och Jan Björklund bör kunna säga tydligt.
Expressen
Ja, man står helt mållös inför vad som skett med den svenska demokratin.
Oberoende av vad väljarna kommer att säga skall vi ta ansvar för att landet ska kunna regeras. Man tror nästan han trollar 🙂
Vad gäller ordförandeposterna så gav sig ju C, L och även M ganska omedelbart, så demokratin är ju körd.
Kanske inte hör till denna tråd, jag har inte hängt med, men har ingen murvel vågat fråga varför inte röster på SD skall kunna ha inflytande? Tillhör de väljarna bara “the basket of deplorables”? 🙂 [väljarförakt]
 
 

Under de senaste dagarna har vi fått se ett virrvarr av olika besked i frågan om presidieposter i Riksdagens utskott.
Inom den sk Alliansen tycks man djupt oenig om huruvida mitt parti ska ges möjlighet till poster som utskottsordföranden. Idag är det högst oklart var de olika partierna står.
Medan C och L har svängt fram och tillbaka på mycket kort tid, är frågan om M och KD fortfarande anser att ordförandeposter i utskotten ska fördelas proportioneligt.
Därför avser jag att bjuda in Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor till ett förtydligande möte. Ur mitt perspektiv är det mycket märkligt hur vissa partier helt vill frysa ut en mycket stor del av väljarkåren. Om andra partier delar den inställningen, bör det finnas goda möjligheter för en gemensam ståndpunkt i denna fråga.

Jimmie Åkesson
Ebba Busch Thor tycker att även Sverigedemokraterna ska få ordförandeposter i riksdagen efter valet.
– De kan få någon smulbit kanske, beroende på hur det går i valet.

Ebba Busch Thor
“Smulbit” var ju inget bra ord av Ebba om hon vill respektera demokratin.
M svänger som en gunga tror jag? Jag trodde det redan var klart för ny rubrikändring.
Från:
Alliansen [kanske inte] överens om att ge SD ordförandeposter i utskott [Rubr/Mod]
Till:
Alliansen överens om att [inte] ge SD ordförandeposter i utskott

 
 
 
 
 
 
 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 10 Earlier: Elon Musk, SpaceX Starlink network is fake. Starlink is mass surveillance.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 05 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.1.05 Svensk politik: 2: Alternativ för Sverige (1)


 
Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.