01.06.002 Komplettering: Swedish media: Bonnier; Dagens Nyheter; Telia buys TV4, CMore and Finnish TV3 from Bonnier …; Bonnier-Google-Facebook …; Mittmedia till salu, Torsten Kreuger …

TRANSLATE THIS PAGE:

Den svenska staten/Telia köper TV4 och CMore (vilken går med förlust)

Nedanstående citat läses med försiktighet. Många signaturer är säkert mediaproffs och kan skriva med vinklingar och baktanke. Politiska aspekter är troligen viktigare än de ekonomiska vilka ibland betonas i inläggen.

De flesta verkar dock påstå att Bonnier lurat statliga Telia att köpa omodern, marksänd TV till överpris. Bonnier är en svensk, judisk familj som av flera anses ha lurat “värdlandet” Sverige rejält. Som vanligt betraktas de som arbetar på Public Service inkompetenta (vilket inte sägs lika ofta om anställda vid privata, judiskt ägda media). De flesta verkar mena att staten denna gång köpt media till överpris.

I själva verket kan ju Bonnier enkelt kontrollera politikerna via sitt mediemonopol. Den politiker som inte följer Bonniers agenda avsätts med mediedrev [feeding frenzy/media hunt].

I detta fall tvingar Bonniers Svenska staten att köpa föråldrad teknik.

Flashback:
Staten blir indirekt ägare av TV4 och kan styra innehållet genom sin makt i Telia, får näst intill monopol på TV-fronten, bådar inte gott trots att Bonnier-familjen skulle försvinna [från TV]

[ om Dagens Nyheter (DN) ]

See also newspaper of record

Kulturmarxist skrev:

Bonniers försvinner inte eftersom de kontrollerar Södermalms egen kamratposten. DN. Det räcker för att styra Sverige och sätta agendan. Tack vara detta så har familjen Bonniers tex kunnat förhala invandringsdebatten 15-20 år. Ledarsidor man läser idag i DN läste man i danska tidningar för 15 år sedan. DN har någon slags kultstatus. En mikroskopisk tidning på svenska språket med en mikroskopisk upplaga strax söder om polcikeln om man ser till Europamarknaden men som ända tar betalt för sina annonsplatser som om de vore Daily Mail, New York Times eller Frankfurter Allgemeine. DN har världens absolut dyraste annonsplatser. - Det är bara att gratulera Sveriges mäktigaste man Carl-Johan Bonnier.

Bonniers har också sett till att de får miljoner i dolt statligt presstöd vaje vecka. Detta genom att statliga myndigheter annonserar totalt menlösa halvsidesannonser i den. (köp en DN idag söndag och häpna) Tex "Naturvårdsverket söker en sekreterare". DN skall betraktas för vad den är. En lokaltidning för Stockholms innerstad och där sitter ALL makt idag. - Nu talar vi om en Medie-Oligark familj vars konstsamling enbart i ett av deras slott. Villa Manila på Djurgården är värderad till 3 miljarder. En summa de aldrig någonsin skulle få för DN.

Det Bonniers vill sälja är svensktalande TV. Ett av världens minst talade språk. Inom en generation ser alla allt på Engelska eller Kinesiska. Tom Franskan är döende. Bonniers har missat hela IT boomen tack vare att de själva inte insett att svenska språket bara talas av 8 miljoner på denna planet och det minskar. Dessutom har de varit mer fixerade av att jaga svenska nazister med AFAs underättelsetjänst EXPO och Acta Publica än att se över IT-marknaden.- NU har de fattat det. Nästa generation kommer inte att se på TV överhuvudtaget. Allra minst svensk TV.

Köparen är alltså ute efter en svensktalande kanal på den östra sidan av den skandinaviska halvön. Detta för 10-12 Miljarder. Vi lever i en tid då AI är i intågande och perfekta översättningar till alla språk kan ske i realtid inom få år. Både textat och dubbat av datorer. - I mina ögon är denna affären rent vansinne. Den som köper får dessutom med sig en hel flock av DN-skadade får som denne skall dras med. TV4 borde närmast vara svår att ens skänka bort. - Att någon vill betala 10-12 miljarder för det luktar korruption. Bonniers vill sannolikt ha snabba pengar de snabbt kan växla till Euro då kronan är på väg att kraschlanda. 20 kr för en Euro är inget otänkbart scenario efter att bubblan spricker.

 

Man kan fråga sig om DN har samma agendasättande funktion i Sverige som The New York Times förefaller ha i USA och även internationellt. (Detta i alla fall enligt bloggförfattarens intryck.)

AndersJoh:
Jag tror snarare det är så att Bonnier blöder, och staten (genom Telia) hjälper Bonnier när dom behöver pengar.

Att man köper ett TV-bolag när TV är på väg nedåt, kan inte ses på något annat sätt än att man “räddar” Bonnier från att ta den smällen.

OPERATIVT RESULTAT BONNIER BROADCASTING:

  Helår 2016 Helår 2017
TV4    
Omsättning 4 314 4 469
EBITA 734 1 022
Nyhetsbolaget *    
Omsättning 463 453
EBITA 1 -18
C More    
Omsättning 1 407 1 545
EBITA -307 -296
MTV    
Omsättning 1 923 1 732
EBITA -56 -218
Övriga centrala kostnader**    
Omsättning 479
EBITA -67
Bonnier Broadcasting
Omsättning*** 7 397 7 497
EBITA 373 423

Enoch.Thulin:
Man har nog gjort bedömningen att detta är det sista [riksdags-]valet där kontroll av en marksänd TV-kanal har någon större inverkan.

Kulturmarxist:
När Staten betalar 9,3 MILJARDER för TV4 verkar KORRUPTION. – Full Total Retard.

TV4 är värd mycket, mycket MINDRE än Friatider, Samnytt och Nyheter idag tillsammans. Frågan är om inte bara tex FriaTider är värt mer än TV4.

 

wwr:
Har det framkommit hur Bonniers planerar att använda det förvärvade kapitalet? Säkert till något smartare än det som såldes, knappast tavlor.
Fast är bara Bonniers tavelsamling värd 3 mdr så kanske 10 mdr inte ens märks när man budgeterar för att styra länder?

Raynewooney:
Just detta handlar nog mest om att få tillbaka deg innan det är värdelöst. Skön affärsmodell för övrigt att bli utköpt av värdlandets befolkning när företaget går dåligt.

Men givetvis lär pengarna spenderas på annan söndrande verksamhet. DN måste ju hållas flytande.

wwr:
Men när man bedömer verksamheten kan man inte bara räkna annonser minus journalistlöner (eller hur man nu gör). Den effekt media har på landets styre har ju också ett värde. Men det kanske är svårt att göra modeller för det?

Raynewooney:
Givetvis, men branschen är döende och det vet säkerligen Bonnier om. Går nog att hålla TV4 flytande om man vill i några år men domedagen närmar sig och därför vill man göra sig av med TV4 nu.

Flashback:
Gud vad det sitter kompetens i den här tråden. De flesta av er här är teknikgurus som kan spå framtiden med en tv-kanal. Tror ni Telia som är ett stort och etalaberat företag bara bestämmer den här affären över en kafferast, när kaffet är slut så ringer dom Bonnier: nu kör vi, hur mycket vill ni ha?

Jag kan sätta min högra fot på att flera riskanalyser och ekonomiska prognoser gjort och granskats innan detta köp. Telia är säker på sin sak. Det har något i rockärmen. Aldrig att Telia köper grisen i säcken.. IGEN. Skärp er

Och du som skriver att Fria Tider är mer värt än TV4-kanalen.. ja jag vet inte vad jag ska säga.

Godhetsaposteln:
Nej det har dom inte. Lika lite som Maud Olofsson hade några ess i rockärmen när hon köpte europeisk kolkraft.
Den nya VD’n är en ingenjör som totalt saknar erfarenhet av konsumentprodukter eller mänskligt beteende (gäller för övrigt hela styrelsen med undantag för finnen som körde Nokia i botten). Att Telia skall erbjuda innehåll i sina nät har varit en fix ide sedan han tillträdde. Att linjärt tv-tittande har minskat under hans tid som vd har han inte kunnat ta in. Han kör vidare på sin fixa ide och kör precis samma mantra som den dagen han tillträdde.
Att styrelsen saknar all form av kompetens för att över huvud taget bedömma affären har redogjorts för väldigt bra i tråden
Att Telia skulle kunna konkurrera med netflix i att servera innehåll är skrattretande. Tror man att ingenjörer och politrucker har bättre förutsättningar än Bonnier att erbjuda content är man helt blåst.

Som vanligt vill trolllen lägga ned Public Service (för att ta bort konkurrensen med privat, judiskt ägd MSM. PS vore intressant om SD styrde och tillsatte styrelse) eller påstå att “gammelmedia” snart är borta.

Att även sociala media helt domineras av troll från MSM vågar ingen antyda.

Det är väl bara för ansvarig politiker att betala vad som begärs eller ta drevet och återgå till Disneyklubben. (Swedish minister of Culture, Alice Bah Kuhnke, came from a job as child TV co-host.)

Damberg [minister for enterprise] vill inte prata om TV4-köpet: ”Är olämpligt”
Regeringen lägger locket på om Telias samtal om att köpa Bonniers nordiska tv-verksamhet med bland annat TV4 och C More, skriver SvD Näringsliv. Näringsminister Mikael Damberg noterar att Telia Company bekräftat att de för diskussioner med Bonnier men säger att det ur ett ägarperspektiv vore ”olämpligt att uttala sig”.
Inte heller kulturminister Alice Bah Kuhnke har velat uttala sig, skriver tidningen.

Omni

Professorn i kriminologi Leif GW Persson sågar kulturministern Alice Bah Kuhnke.
– Nej, hon har själv många gånger sagt att hemslöjd är hennes stora intresse i livet, det var för bra för att släppa. Det är säkert kul för hemslöjden men i kulturpolitiken har hon inte åstadkommit något. Det är mycket sorgesamt. Jag tror att man ska vara försiktig med att göra gamla barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn, säger Persson själv till Expressen
Resumé

Kuhnke startade sin bana vid SvT som en av tre programledare för barnprogrammet Disneyklubben. Kuhnke är kvinna vars far kommer från Gambia vilket kan ge fördelar vid tjänstetillsättningar eftersom invandrare och kvinnor ges företräde. Kuhnke verkar inte vara den person som skulle klara att ta en debatt om TV4-köpet, men det kanske ingen annan uppsatt politiker vågar göra heller.

The Minister of Culture (center) used to be a child TV co-host

Kulturmarxist
Det priset 10 miljarder. Det känns som några korrupta i samförstånd säljer en trasig begagnad bil till varandra för 35 miljoner och staten/andra betalar och pengar vandrar sedan under bordet. Hur många andra intresserade finns det? Noll? Seriöst. Priset är sinnesjukt.

Ponera att man la ut TV4 på e-bay. Hur mycket skulle man få? Det är inte tillgång och efterfrågan som styrt denna sjuka summa. Det är korruption.

Borskungen
Omsättning på 7,5 miljarder förra året. P/S på 0,5 (vilket ändå är högt för en döende bransch) ger ett pris på 3,75 miljarder.

10 miljarder är ett skämt.

AndersJoh
Och nu ska Telia hjälpa Bonnier med ytterligare pengar genom att köpa SF Studios.
Svensk Film

Kulturmarxist
Bonniers vill likt Penser sälja “all svensk verksamhet” då kronkursen rasar. jag gissar på att en krona kommer att vara värd en 50 danska öre inom kort. – Pengarna investeras istället i Trump-dollar.

Snowleopard:
Att Bonniers skulle ge upp kontrollen över Sverige via medieägande förefaller extremt osannolikt.

Hlewagastir|67709958 wrote:
EU-kommissionen trilskas:
reuters
Har detta tagits upp av svensk media?
67709958 Flashback.org

Nordic telecoms operator Telia’s close to $1 billion bid for Bonnier Broadcasting faces a full-scale EU antitrust investigation after failing to address competition concerns, two sources familiar with the matter said on Thursday.

Telia offered concessions to the European Commission last month but these were not sufficient to allay regulatory worries, the sources said.

Industry sources urged regulators to extract a promise from Telia to allow distributors continued access to TV4 because of the channel’s broad offering of Swedish drama, entertainment, news and currrent affairs programs.

The fear is that Telia offers TV4 exclusively on its platform or via bundled deals for its customers.

The EU competition enforcer and Telia, which competes with Sweden’s Tele2 and Norway’s Telenor, declined to comment.

The Commission is set to announce the opening of its in-depth investigation on Friday, the sources with direct knowledge of the matter said, giving it 90 working days to examine the deal and Telia to consider potential concessions.

Hlewagastir: 68384233
Dagens Industri rapporterar idag att Bloomberg rapporterat att EU-kommissionen uppdaterat sin hemsida.

Kommissionens egna fetingar:

The Commission’s initial market investigation identified the following main concerns:

Telia Company’s competitors in TV distribution in Finland and Sweden could beshut out from accessing Bonnier Broadcasting’s specific TV channels that are important for consumers. This could concern any distribution platform of TV channels, namely by satellite, terrestrial networks or over the Internet. This could result in weakening the constraint currently exercised by competitors on Telia Company and could lead to higher prices of audio-visual services or less choice for consumers in Finland and Sweden.

The merged entity could deny access to TV advertising space on its free-to-air and basic pay TV channels to Telia Company’s competitors in the markets for retail mobile telecommunication, fixed internet and TV services.

The merged entity could deny access to its streaming application to customers using competing mobile and fixed internet providers.

At this stage, the Commission is in particular concerned that, following the transaction, consumers in Finland and Sweden would face reduced choice and higher prices for retail TV distribution.

The Commission will now carry out an in-depth investigation into the effects of the transaction to determine whether its initial competition concerns are confirmed.

The transaction was notified to the Commission on 15 March 2019. The Commission now has 90 working days, until 19 September 2019, to take a decision. The opening of an in-depth investigation does not prejudge the outcome of the investigation.

On 12 April 2019, Telia Company submitted commitments to address the Commission’s concerns. However, the Commission considered these commitments insufficient to clearly dismiss its serious doubts as to the transaction’s compatibility with the EU Merger Regulation.

europa.eu

Igår kom Telia och Bonnier in med eftergifter, så EU-kommissionen ska fatta ett beslut innan den 19 november:

Provisional deadline: 19.11.2019 
Commitments submitted in N/2 on 12.08.2019 

ec.europa.eu

Artikeln i Dagens Industri: archive.is

Vad kan det röra sig om för eftergifter?

Kulturmarxist: 68570001
Bonniers äger makten över annonsörerna och tar med sig dom. – Köparen får inget “arkiv” eller “kundregister”. Allt hamnar på Google eller bonniers alla webbar ex DN, Expressen.- Det förstår tom en sär-skole-elev. Priset på TV4 är vad det är värt på Tradera eller E-bay. Allt annat är en Jhonny Bode blåsning. Om Telia “köper” TV4 så vet vi alla vem som har den egentliga makten i riket. Korrupt shithole country. TV-bolaget TV4 är en organdonator i en respirator. I framtiden kommer vi även att få reklam i statsTV precis som i Danmark. Spelreklam kommer att totalförbjudas osv osv. Bonniers vet det. – Om DU vill satsa ditt eget pensionsparande i TV4 gör då det själv. Tror du ens att Bonnier eller kompisen Wallenberg skulle göra det? Tror du det på allvar?

%%%%% Telia buys TV4, CMore and Finnish TV3 from Bonnier

 

Bonnier, Google, Facebook

2018 mars
Regeringen kallar till sig Google, Facebook och liknande företag för att skärpa nätcensuren.

Fria Tider

Artikeln är säkert korrekt. Möjligen jobbar Google och Bonniers i maskopi. Mötet med regeringen kan vara ett skenmöte enbart för att få det att verka som om regeringen skulle ha något att säga om. Google och Bonniers tillhör NWO vilka styr regeringen.

Sveriges i särklass största mediakoncern köper alltså två tidningars vars roll är att… granska mediakoncerner.

Medievärlden

Resumé = Bonnier
Dagens Media = Bonnier
Medievärlden = Bonnier
Journalisten = Journalistförbundets egna sida som mer eller mindre är döende.

Flashbacksdasen
Nu har Bonnier nära på köpt upp alla konkurrenter när det gäller mediekritik. Nu är det bara alternativmedia som kan komma med andra perspektiv.


Mer om medieägande i Sverige

Extern länk:
Judiska makthavare i mediasverige.

 

2019 02 08
Grodfrityr:
Bonniers har årligen petat in ca 100 miljoner i propagandaorganet Sydsvenskan. Det har de gjort under åtminstone de senaste 10 åren.

Resultaträkning, Sydsvenska Dagbladet:
https://allabolag.se kreditipplysning

Jag tror inte att Bonniers är så dumma att de hoppas på en vändning för Sydsvenskan. Jag utgår ifrån att de tycker att 100 miljoner kr per år är en rimlig kostnad för att för att ha tillgång till ett propagandaorgan i södra Sverige.

Ancistrus:
Herre Gud! 100 milj om året, åtminstone de senaste 10 åren! Och det bara för Sydsvenskan! Sedan äger de ytterligare några tidningar som sannolikt också blöder…

Jag vet att Bonniers är rika som troll, men detta kan de rimligen inte fortsätta med i längden. Förr eller senare måste pengarna ta slut. Vad gör de då? Eller tror de på allvar att det snart kommer att vända? Vart skall alla deras anställda ta vägen? Vem i all världen vill anställa dem och till vad?

2019 02 08
IvrigeIvar
Wolodarski har gästat Resumés Kommunikationspod och säger bl a följande:
“– Vi hade, när jag började på DN, en annonsintäkt på 1,5 miljarder. 2018 hade vi en annonsintäkt på 450 miljoner. Totalt. Det konstaterades att vi inte kunde leva på digitala annonser. Där har vi behövt tänka om, säger han.”

DN har alltså tappat annonsintäkter (print och digitalt sammanlagt) på drygt en miljard under PW:s tid som chefredaktör. Hur tidningen ska lyckas kompensera detta enorma intäktstapp är en gåta. Eller “utmaning”, som numera är politikerspråk för något som är helt omöjligt att åstadkomma.

%%%%% Bonnier, Google, Facebook

Mittmedia till salu

Utkiksbloggen

Flashback

Mittmedia säljs för att klara koncernens ekonomiska kris. Två bud har lämnats: ett från Polaris media, VK och NWT samt ett från Bonnier.
Citat:
Mittmedias kris är djup och på väg att bli akut. För att rädda koncernens fortsatta existens har ägarstiftelserna under hösten sökt nya ägare som kan skjuta in nytt kapital.
Citat:
Mittmedias problem är en svag balansräkning efter koncernbygget som inleddes med köpet av Centertidningar 2005. Koncernen släpar på en goodwill på 391 miljoner som vid en nedskrivning hotar radera det egna kapitalet på 295 miljoner kronor. Under 2018 har koncernens situation försämrats och ett akut behov av nytt kapital uppstått.

Resumé (bruten länk)

Ankdammsman
Otroligt att Bonniers ens lägger bud. Om Konkurrensverket inte ingriper den här gången heller kan de lika gärna lägga ned.

Jumalauta
Både ja och nej. När någonting bedöms få en allt för liten påverkan på en marknad, t.ex. för att marknaden ifråga är mycket liten, ingriper inte KV.

Hatt-kaninen
Det hade varit stor humor om Konkurensverket ignorerade Bonniers potentiella tidningsmonopol eftersom ingen läser tidningar ändå.

%%%%% Mittmedia
Mittmedia säljs fortsätter här

freeriderXII
Sverige skulle behöva ett stort nationalkonservativt mediahus lite som då Torsten Kreuger levde. Som kan konkurrera med Bonniers och Schibsted. Och bidra till en livlig debatt. Finns dock givetvis vissa internetspelare som Fria tider och Samhällsnytt. Men papperstidning i handen känns nog mer verkligt för den äldre delen av befolkningen. Som är ett viktigt segment i valen.

Torsten Kreuger drev under 1940- och 1950-talen en lång kamp mot Svenska Handelsbanken, familjen Bonnier och den svenska socialdemokratin på gott och ont.

%%%%% Kreuger

 

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 09 Earlier: Greta Thunberg -The Green Mini Dictator


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

01.06.003 Bonniers köper Mittmedia

First page after these pages on media ownership;

01.07 Israel är kopplat till globaliseringen

Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.