03.1.002.007 Moland och French, Kongo

TRANSLATE THIS PAGE:

 
Moland French Congo
yrkesmilitärer skyddas
När de norska yrkesmilitärerna och legosoldaterna Joshua French and Tjostolv Moland arresterades i Kongo 2009 var detta en mycket stor nyhet. Självklart var det förstasidesstoff i norska medier. I Sverige föregicks dock nyheten med tystnad. Massmedia tog motvilligt upp händelsen efter det att den uppmärksammats i forumet Flashback.
Sannolikt sköt Moland en afrikan, kanske medan han var utsatt för ett rånförsök. De bar alltså vapen och dömdes till långa fängelsestraff. Moland begick troligen självmord i fängelset i Kongo. French överfördes till Norge 2017, förmodligen efter det att Norge betalat en svärre lösensumma till Kongo. French vidare öden i Norge är helt mörklagda. Möjligen  beroende på att han egentligen inte frigivits, vilket den norska regeringen antytt. Han kanske bara är överförd för vidare fångvård i Norge. Kanske han har “långa permissioner” och kan inte visas upp på bild ute i samhället.
En vidlyftig ytterligare teori för mörkläggningen är att Moland och French hade ett uppdrag kopplat till det kraftiga utnyttjandet av Kongos råvaror, av en illegal regim. Ett sådant uppdrag skulle kanske leda spåren mot Norges regering och internationella globalistiska intressen. Mer om dessa har tagits upp i bloggen under mordet på Sharp och Catalán.
Detta är inte relevant för bloggens tema. Men vad som när relevant är att svenska media mörklagt händelsen. Det  beror på att krig och militär tillhör globaliseringens primärvärden. Militärer skyddas praktiskt taget alltid i media, även när de begått mord.
I sociala forum jobbar många troll med att försöka tona ned, på ett extremt sätt, det som Moland och French gjorde. De var norska yrkessoldater som arbetade som legosoldater i Afrika. De reste beväpnade i främmande land och troligen mördade de en afrikan, kanske när de blev utsatta för ett rånförsök. Omständigheterna är dock oklara. Förutom mordet som Moland dömdes för, dömdes båda för vapensmuggling och spionage.
Trollen i sociala forum försöker dock påskina att Moland och French inte begått några fel utan på något sätt utsatts för någon komplott. Det är vanligt att troll i sociala forum försöker påskina att “i Afrika kan vad som helst hända”, “man blir lätt mördad i Afrika”, “Afrikaner saknar respekt för människoliv”.
Författaren till denna blog har rest, oftast utanför Europa, hela sitt liv, samt rest och bott, oftast utanför Europa, mer än 95% av tiden de senaste 20 åren. Sammanfattningsvis kan man säga att man självklart måste vara försiktig i Latinamerika och Afrika. Men för att bli inblandad eller utsatt för mord måste man i de flesta fall allvarligt ha frångått elementära regler för säkerhet. Catalán hade på ett modigt och framstående sätt funnit bevis att Kongos regering låg bakom mord. Det var en heroisk insats som dock förde med sig extrema risker, vilka tragiskt tog hennes och Sharps liv.
Catalán var inte militär och skyddas följaktligen inte argumentationsmässigt av trollen i forum, utan utmålas istället av många som naiv, klumpig och ovetande. Vad gäller French påstår trollen till viss del att han var naiv, men i grunden får han, som militär, en mer positiv behandling av trollen än Catalán får. Detta trots att Catalán alltså funnit synnerligen komprometterande bevis mot Kongos regering. Vad French åstadkommit är oklart. Han har varit inblandad i ett mord och hans överföring till Norge har säkert varit extremt kostsam för Norge. En yrkesmilitär som sätter sig själv i klistret med vapen inblandade, mörkläggs i media. Han får sedan hjälp av norska staten och sin mor att klara situationen.

French håller föredrag
https://www.dagsavisen.no/kultur/joshua-french-pa-scenen-med-kongo-saken-for-forste-gang-1.1218178
Storfilm:
https://youtu.be/w3aYT4EZnvc
Training camp documentary

HRT
SIG och ägaren har lång historik med aktörer från Omega Group som drevs av kriminelle Espen Lee, en Norsk torped som påstått sig dödat över 100 man. Tulling (idioter).
Kan nämna att SIG´s ägare hade planer på att om/när de 2 legosoldaterna i Kongo skulle komma hem, frita dem på Gardemoens flygplats med hjälp av en helikopter.
När jag var på besök i Norge 2011, berättade ägaren (SIG) via mail att han ville ha samarbete med Svensk aktör men att han var på uppdrag inom marinsäkerhet (anti pirat verksamhet utanför Aden viken). Men se han jobbade som dörrvakt när vi var ute och åt middag på kvällen i Drammen.
En känd Norrman från specialförbanden drev för tiden Arktiska touring resor och sponsrade SIG med ca 300 000 NOk om jag inte kommer ihåg fel?
Dessa skulle gå till att starta upp SIG Kongo avd.
Det finns hur mycket som helst o berätta om de här tomtarna, men detta räcker för tillfället.

 
 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.2.008 Militarisering: Kurderna

20.04 Innehållsförteckning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.