03.1.002.014.001 Russia; Bill Browder

Russia is also run by the NWO

Boris Yeltsin, who handpicked Putin to succeed him as president

He never pushed himself forward. He was never in the front line. He was always very kind.” That was how a senior figure in the Stasi in Dresden remembered a young Russian KGB officer who had been stationed in the East German city in the 1980s.

“I thought he was liberal, young,” reflected another who knew him well. Men like him “cannot change”, said the late oligarch Boris Berezovsky, in a rare voice of warning. “You don’t understand who Putin is.”

ft
About US activities in post communist Russia
Americans can spot election meddling because they’ve been doing it for years

As soon as Bill Clinton assumed the White House in 1993, his experts discussed “formulating a policy of American tutelage”, including unabashed partisan support for President Boris Yeltsin.
The Guardian


“We want to be able to get along with Russia. If we got along with Russia, that would be a good thing, not a bad thing. And just about everybody agrees with that, except very stupid people”.
Trump

 

Like in the Skripal case, Russian diplomacy often stresses good relations.

Putin on the importance of preventing color revolutions.
reuters


En rysk general/parlamentariker (ordförande i försvarsutskottet) jämför Trump med Hitler! Han talar om risk för krig.

Two years of Donald Trump’s presidency has brought the international situation back to the moment when Hitler came to power, according to three-star Russian General Vladimir Shamanov.

rt

RT ger i alla fall en mer blandad bild än de flesta västmedia. Den “goda relation mellan Trump och Putin” västmedia beskriver, ser man inte lika tydligt i RT.

Många i väst uppfattar att Trump strävar efter fred, mer än Obama gjorde i alla fall. Men i RT framställs Trump ofta negativt och nu alltså som krigisk.

Varför ger RT en mer krigisk bild av Trump än västmedia ger? Varför stöder de inte en amerikansk president som väst uppfattar vill ha goda relationer med ryssarna? (Och som själv säger så.)

Handlar det bara om att generalerna vill blåsa upp ett hot för att öka försvarsanslagen? Jag tror inte det. – Den negativa bilden av Trump i RT är bredare än så.

Topic: Hur ryssarna och deras media uppfattar/ beskriver Trump.

Russian press freedom (page not published yet)

Varför stöder de inte en amerikansk president som väst uppfattar vill ha goda relationer med ryssarna? (Och som själv säger så.)

kakelpanna:
Därför att krim [Kreml -ed] inte delar vita husets intressen och vice versa. De ingår bland annat i en militär och politisk kapprustning. Krim [Kreml -ed] har ingen anledning att ge USA inflytande eller kredabilitet. Att jämföra usa med nazityskland hitler är klassisk rysk taktik.

CIA spy in Kremlin, exfiltrated, brought home

Russia investigated disappearance of suspected US spy as possible murder
Oleg Smolenkov hadn’t been seen after he went on holiday in 2017, but Russian authorities concluded he had fled abroad

The Guardian

Russian media identified the suspected insider as Oleg Smolenkov, an aide to Putin’s top foreign policy advisor Yury Ushakov. Smolenkov reportedly once served in Russia’s embassy in Washington.

ndtv

%%%%% Russia


Bill Browder

Balaklava-RU
Bill Browder startade hela historien för att tjäna grova pengar på aktiekurs-sänkningen på Swedbank.

Han kör hänsynslösa sänkning av aktiekurserna. Han går hand i hand med Putin som vill stoppa alla affärer med väst och Baltikum från Ryssland. Putin vill skada företagandet och ekonomin i Estland, Lettland och Litauen. Putins dröm till sist är att ockupera de Baltiska länderna tillbaka till Ryska värdet.

Bill Browder är en totalt hänsynslös spekulant, en sorts välartad psykopat. Han skyr inga som helst medel, att småfolket och företagen i Baltikum får betala med högre räntor, färre och mindre krediter och sämre pensionsfonder rör inte honom i ryggen.

Alla som råkat ut för en välartad psykopat med deras förtroendefulla leenden, alla manipulationer vet att deras hänsynslöshet gör att det enda du kan göra är att stänga av ditt sinne. Tyvärr luras många till att delta i en sorts mobbingflock och gå Browders ärenden.

YuliaUkr:
Svenska media är otroligt naiva, och lurade. Avslöjandena om penningtvätt som skett genom Swedbank har underbyggts genom påståenden av finansmannen Bill Browder.

Att skänka minsta tilltro till Browder är att sätta bocken till örtagårdsmästare.

Det talas nu om att en del av de pengar som tvättats i Swedbank skulle komma från samma “skattesvindel” som “drabbat” Browder. Men det var ju han som var skattesvindeln!

Bill Browder är dömd till sju års fängelse i sin frånvaro i Ryssland. Hans specialitet under Moskvaåren var att starta smutskastningskampanjer mot statliga företag och sedan ta över dem när de privatiserades, trots att han formellt inte hade tillstånd att göra sådana affärer.

Hans Hermitage Capital kom till Ryssland med 40 miljoner dollar och fick på något magiskt vis kapitalet att växa till 4 miljarder dollar – en hundrafaldig ökning. Ingen som tjänade sådana pengar under det vilda 90-talet hade rena händer. Enligt den ryska åtalsakten fördes tiotals och hundratals miljoner dollar ut till brevlådeföretag i Cypern, Lettland och Schweiz, vilket karakteriseras som ”legalisering av intäkter från brott”.

I den sista stora kuppen, som gick ut på att undandra sig en stor skatteskuld i Ryssland och med State Departments och CIA:s hjälp föra ut sitt fondkapital, offrade han sin revisor, advokaten Magnitskij, åt vargarna. Magnitskij, som var kroniskt sjuk, dog 2009 i rannsakningshäkte. Hade Browder gjort rätt för sig hade han aldrig häktats.

Inte nog med att Magnitskij offrades. En rysk affärsman Denis Katsyv åtalades i USA för manipulationer som Browder gjort. Browder betalade aldrig en ett dugg i skatt i Ryssland.

Samtidigt startade Browder ett låtsaskrig mot Ryssland som höll media fullt upptagna. I USA blev hans agitation grund till den s k Magnitskijlagen från 2012, de första omfattande sanktionerna mot Ryssland sedan 80-talet.

Trots att USA-kongressen tillmätte Browders ord sådan tyngd riskerade han emellertid skatteåtal även i USA och tvingades bosätta sig i Storbritannien. Browder ville inte betala amerikanska skatter och riskerade kanske lika drakoniska straff som Paul Manafort, som kan få upp till 24 år i fängelse. Browders obeskattade reserver i skatteparadis har varit mycket större än Manaforts.

Dessutom bedriver den ryska åklagarmyndigheten en utredning mot Bill Browder för ännu allvarligare brott: tre mordfall. Ett gäller den ryske finansmannen Aleksandr Perepelitjnyj som avled i en Londonförort 2012, möjligen av en överdos av det sällsynta växtgiftet Gelsemium elegans.

Perepelitjnyj hade information och dokument om Browders och hans medbrottslingar i ett skattebedrägeri på 5,4 miljarder rubel.

Myndigheterna utreder också hur tre andra inblandade i Browders bedrägeri lidit en för tidig död, förgiftade av en vattenlöslig aluminiumförening, ett gift som för övrigt även påträffats i Magnitskijs kropp, dock utan att man kunnat fastställa att det var dödsorsaken.

Det är osannolikt att Storbritannien eller USA kommer att bli imponerade av argumenten från den ryska utredningen, och därför hotar ingenting Browder idag, säger analytikern Maximilian Hess på det politiska riskhanteringsföretaget AKE Group.

I svensk TV kan han uppträda som expert på finansetik och skadskjuta ännu en nordisk bank. Frågan är hur mycket Browder tjänat på att skadskjuta ännu en bankaktie.

Jag är inte alls insatt i detta. Låter dock som Bill Browder är en lill-Soros. Direktinkopplad i de judiska nätverken. Får snurr på media och sänker banker som födkrok. Skall bli kul att se fortsättningen. (Filmen Icarus han finansierade var i alla fall en bluff.)

nerdnerd: 67207040
Är väl inget fel på att blanka? Om jag bettar på AIK och du på DIF i en match mellan dem, har vi båda en kort position relativt den andra. Vem luras? Den som vinner på sin? Soros “brott” vara bara att göra en mycket bättre analys än BOE, och för all del även mycket bättre än Riksbanken och Bengt “the sky is the limit” Dennis som, påhejad av svenska politiker, drog upp den korta rörliga räntan till sanslösa 500 % för att “försvara kronan”. Vem förstod fundamenta bäst?

OnT: Browder verkar öht inte spekulera längre. Om TS har andra uppgifter vore det väldigt bra om h*n la fram något sorts evidens för det. Hittills verkar det ENDA vara att NÅGON/NÅGRA *säljer* Swedbank-aktier.

Wow.

Man kanske bara borde tillåts köp? (Fast… från vem i så fall?)

Jag medger ju från början att jag inte kan verifiera detaljer i detta.

Men jag följde anti-ryss-filmen Icarus som Browder var med att finansiera. Enligt min uppfattning grundades den på rent falsifierade uppgifter från en avhoppare. Men filmteamet verkade ha direktkontakt med New York Times och WaPo.

Browder, tidningsägarna, filmregissören, sannolikt minst en person till i teamet av judisk börd.

Filmen och dess konsekvenser påverkade Rysslands anseende mycket kraftigt.

Med den bakgrunden säger jag bara att det verkar inte otroligt att Browder skulle ha möjlighet att påverka de svenska tidningsägarna för att trycka ned en bankaktie. Det är en mindre grej.

Att de sedan attackerar en bank är inget konstigt. Jag vet inte om de vill åt banken eller som oftast spelar båda sidor i spelet.

Media verkar i alla fall intresserade. Nu gör Browder anmälan i Estland och två rubriker om detta har letat sig fram till Text-TVs förstasida.

De svenska ekobrottsmyndigheterna har lagt ned Browders anmälan i Sverige. Text-TV framhåller att detta kan bero på att överföringarna skett före 2014, då ekobrottslagstiftnigen skärptes. I SvT är förklaringen ändrad till att brotten är preskriberade. Men längre ned i artikeln så tvistar man nu om preskriptionstiden, 5 eller tio år.

Tonen i artikeln visar utan tvekan att Bill Browder står på god fot med våra massmedia.

Så mycket verkar i alla fall stämma att Browder står på god fot med svenska media. Rubriken i denna artikel är
Bill Browder polisanmäler Swedbank i Estland
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bill-browder-polisanmaler-swedbank-i-estland
Resultatet av denna anmälan är ännu okänt.

Längre ned framkommer att den svenska ekobrottsutredningen är nedlagd. Orsaken anges först vara att brotten är preskriberas, senare anges att man tvistar om preskriptionstiden. I TextTV angavs orsaken vara att brotten skett före 2014 när lagstiftningen skärpts.

Browder lämnar kommentarer som SvT publicerar.

I en skriftlig kommentar till SVT skriver Bill Browder att man har identifierat ett “chockerande mönster” av misstänkta transaktioner genom Swedbank, med koppling till mordet på Sergej Magnitskij:

“Vi vill att de undersöker vilken roll som finansmän på Swedbank har spelat”, skriver han.

Browders jobb verkar vara att attackera internationella banköverföringar. Kanske anställd av oligarker som jobbar mot Putin.

Browder seems to travel the world and get anti Russian information published in media which often is connected to Jewish networks.

Sociala forum tillgriper ett klassiskt trix för att slita sönder diskussionen och föröska gömma Browders inflytande i Svedbankhärvan. Man delar ömnet i två trådar: En om Svedbankhärvan, en om Browders inflytande i den.
[several topics]

YuliaUkr:

Läs en del fakta om Bill Browder och hans polare. Tyvärr lite fixerat vid judarna, i övrigt anslående.

Citat :
Det finns några som tjänat enorma pengar på att sprida falska rykten om de nordiska bankerna och dess påstådda underlåtenhet att kontrollera det man kallar penningtvätt. I centrum av detta befinner sig juden Bill Browder (William Brauer).

I en närmast pervers dans har svenska populister tagit samma sida som denna globalist som står sida vid sida med Rothschild i sin ursinniga attack mot några av de få självständiga bankerna som idag finns kvar – de nordiska. Syftet med denna attack är flera; dels vill man skrämma de nordiska bankerna från att agera som bank vad gäller något som har med Ryssland att göra, dels vill man tvinga dem in i sin kontroll så att de slaviskt följer de judiskt kontrollerade amerikanska reglerna som sträcker sig över hela västvärlden.

friasidor

Ryssland har begärt efterlysning av Browder, men Interpol vägrar. Putin har haft det det uppe med Trump.

BB skall vara ute på en vendetta för Magnitskys död, menar Reuters.

Bill Browder, a London-based Kremlin critic who leads a campaign to punish Russian officials for the 2009 death of his lawyer Sergei Magnitsky, according to a letter seen by Reuters.

reuters


Ett troll säger att Browder föröskt tjäna pengar på att stjälpa svedbank. Han citerar även långt wall of text utan referens. De andra trollen kan kritisera honom eftrsom detta inte är sant. Det har inte blankats mycket i Swedbank.

Trollen försöker göra detta till ekonomi, men det är antirysk politik.

Den ekonomiska vinklingen ärmvanlig hos trollen. De försöker hävda att tidningar tjänar pengar på klick och därför publicerar skräp. Men tidningarnas primära drivkraft är politisk, via opinionsbildning.

Jag gissar att BB bara ingår i de nätverk som motarbetar Ryssland, Putin, banker som gör affärer med Ryssland etc etc. Magnitskys död passar in som orsak men är inte det primära. Ibland kan de tjäna en hacka, någon bulvan kanske blankade Swedbank, men den politiska effekten är det väsentliga.
(Och vad jag sett skedde väl inte så mycket blankning i Swedbank?)

YuliaUkr: 67753280
Nu har dom nått ett av målen för kampanjen mot de stora baltiska bankerna.

Man vill tillsammans med Putin-rysslands stöd ta över så mycket och spekulera så mycket som möjligt i baltikum. Black Rock kontrolleras av judar med Rysk bakgrund, NasdaqOmx börsen kontrolleras också av judar med ryska rötter Bill Browder har samma bakgrund liksom Bloomberg. Dom är fler, dom känner alla varann väl och är smarta men hänsynslösa. Jag fraktar allt vad nazister heter, men man måste vara realist och se verkligheten.

Danske Bank säljer sin estniska låneverksamhet mot privatpersoner till LHV Pank.

LHV Pank ägs av Black Rock.

svd.se

Plundringen av Baltikun rullar på, med mycket hjälp av journalister, s.k. nyttiga idioter.

Spännande vad som hände i Norge när Nasdoq Omx la ett takeower bud på norska börsen då sa Norges regering och statsminister Erna Solberg att: Nej det vill vi inte om det behövs så förstatligar vi den norska börsen.

Bill Browders bok Red Notice (svensk titel: Mitt krig mot Putin). Flashback

Tråden går ut på falsk information att Browder samarbetar med Putin.

Ser man vad Browder gjorde mot Putin med Icarus så är de fiender.

Intressant tråd. Jag är ingen expert. Men Browder var inblandad i filmen Icarus som var del av en av de kraftigaste attackerna på Putins och Rysslands anseende jag sett på sistone.

Så jag tror Browder jobbar mot Putin. Judiskättad aktör minskar inte globalistpoängen.

Så jag går på den officiella “ICKE-konspirationsteorin” (tror jag den anses som) 😀

Browder hatar Putin.

Huruvida Magnitsky eller andra lever eller dör gissar jag kvittar lika för den typen av människor. De ser om de kan använda situationerna till sin fördel.

Browder använder Bellingcat som källa. Bellingcat är UK govt fake news.


Balaklava-RU
Läs och begrunda en liten summering:

Svenska media är otroligt naiva. Avslöjandena om penningtvätt som skett genom Swedbank har underbyggts genom påståenden av finansmannen Bill Browder.

Att skänka minsta tilltro till Browder är att sätta bocken till örtagårdsmästare.
Det talas nu om att en del av de pengar som tvättats i Swedbank skulle komma från samma “skattesvindel” som “drabbat” Browder. Men det var ju han som var skattesvindeln!

Bill Browder är dömd till sju års fängelse i sin frånvaro i Ryssland. Hans specialitet under Moskvaåren var att starta smutskastningskampanjer mot statliga företag och sedan ta över dem när de privatiserades, trots att han formellt inte hade tillstånd att göra sådana affärer.

Hans Hermitage Capital kom till Ryssland med 40 miljoner dollar och fick på något magiskt vis kapitalet att växa till 4 miljarder dollar – en hundrafaldig ökning. Ingen som tjänade sådana pengar under det vilda 90-talet hade rena händer. Enligt den ryska åtalsakten fördes tiotals och hundratals miljoner dollar ut till brevlådeföretag i Cypern, Lettland och Schweiz, vilket karakteriseras som ”legalisering av intäkter från brott”. Hur kan detta ha undgått Uppdrag granskning?

I den sista stora kuppen, som gick ut på att undandra sig en stor skatteskuld i Ryssland och med State Departments och CIA:s hjälp föra ut sitt fondkapital, offrade han sin revisor, advokaten Magnitskij, åt vargarna.

Magnitskij, som var kroniskt sjuk, dog 2009 i rannsakningshäkte. Hade Browder gjort rätt för sig hade han aldrig häktats.

Inte nog med att Magnitskij offrades. En rysk affärsman Denis Katsyv åtalades i USA för manipulationer som Browder gjort. Som tack för hjälpen betalade Browder 400 000 dollar till fru Clintons valfond.

Samtidigt startade Browder ett privat krig mot Ryssland som höll media fullt upptagna. I USA blev hans agitation grund till den s k Magnitskijlagen från 2012, de första omfattande sanktionerna mot Ryssland sedan 80-talet.

Trots att USA-kongressen tillmätte Browders ord sådan tyngd riskerade han emellertid skatteåtal även i USA och tvingades bosätta sig i Storbritannien. Browder ville inte betala amerikanska skatter och riskerade kanske lika drakoniska straff som Paul Manafort, som kan få upp till 24 år i fängelse. Browders obeskattade reserver i skatteparadis har varit mycket större än Manaforts.

Dessutom bedriver den ryska åklagarmyndigheten en utredning mot Bill Browder för ännu allvarligare brott: tre mordfall. Ett gäller den ryske finansmannen Aleksandr Perepelitjnyj som avled i en Londonförort 2012, möjligen av en överdos av det sällsynta växtgiftet Gelsemium elegans.

Perepelitjnyj hade information och dokument om Browders och hans medbrottslingar i ett skattebedrägeri på 5,4 miljarder rubel.

Myndigheterna utreder också hur tre andra inblandade i Browders bedrägeri lidit en för tidig död, förgiftade av en vattenlöslig aluminiumförening, ett gift som för övrigt även påträffats i Magnitskijs kropp, dock utan att man kunnat fastställa att det var dödsorsaken.

Det är osannolikt att Storbritannien eller USA kommer att bli imponerade av argumenten från den ryska utredningen, och därför hotar ingenting Browder idag, säger analytikern Maximilian Hess på det politiska riskhanteringsföretaget AKE Group.

Men Browder kommer antagligen inte att besöka eller något land som möjligen skulle vilja samarbeta med Ryssland i utredningen.

I svensk TV kan han tills vidare uppträda som expert på finansetik och skadskjuta ännu en nordisk bank att plockas på fjädrarna av USA:s finansdepartement.

Kretsen Browder/Bloomberg/Sanders/Blackrock m.fl. med samma bakgrund har tjänat miljarder.


%%%%% Browder

 

 

 

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 10 Earlier: Elon Musk, SpaceX Starlink network is fake. Starlink is mass surveillance.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 05 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.002.014.002 Anti-Russian activities and media coverage; Mueller investigation (000); Mueller investigation in Sweden?

Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.