03.1.002.009 002 (004) Idrott, politik och antidopingarbete

—-

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use orange tab – zoom out page)

wwr:

Jag har skrivit ned lite om bloddoping. Kommentarer till inlägget mottas gärna.

Detaljer kan säkert förbättras.

Ett av de mest sensationella dopingavslöjandena någonsin har nyligen gjorts. Man har fångat en dopare på video medan han dopar sig. Han är dessutom VM-deltagare. Den österrikiska polisen har utfört ett storartat arbete. 5 deltagare har ertappats som troliga fuskare.

Avslöjandet visar på ett stort problem som idrottsorganisationerna försöker sopa under mattan. – Det utförs inga effektiva tester mot bloddoping. Blodpass fungerar inte. Ingen har fällts med blodpass. Det går att förklara bort variationer i Hb med bl.a maginfluensa, höghöjdsläger eller uttorkning efter tävling/träning. (Tester av RBC-överlevnad är bara under utveckling.)

Det enda man kan göra är sporadiska polisrazzior i länder där bloddoping är olaglig. I Sverige är det dock lagligt att bloddopa sig så vi kan inget göra.

Om bloddopingen sker “på säker ort”, dvs där polisen inte kan återfinna fuskarna går fuskarna heller ej att gripa.

Idrotten har ett system för vistelserapportering “whereabouts”. Man kan dock utebli helt från 2 dopingtest/12 månader eller köra transfusion utanför de tider man kontrolleras, utan påföljd. (Att dra ur en kanyl och sätta på ett “plåster” tar inte en minut.) För att sätta fast en bloddopare måste polisen storma in på rummet med låssmed (huvudnyckel) och ha turen att göra det vid rätt tidpunkt. Har polisen tillstånd för husrannsakan kan den även söka efter utrustning för bloddoping. Fuskaren måste alltså gömma utrustningen mellan användningstillfällena eller utföra proceduren på för polisen okänd ort. Utrustningen (kanyl etc) ryms lätt i en väska. Lagring av blod fordrar kyl/frys.

Citat:

For each day of the forthcoming quarter, the athlete must identify one 60-minute time slot between the hours of 5 a.m. and 11 p.m. when he/she will be available at a specified location for testing.

Det är möjligt att många deltagare genomför fusk av denna typ eftersom kontrollerna brister.

Det som går att göra är att sätta en grov gräns för blodvärde vid start. Det har redan gjorts (Hct/Hb 50/170 för män) men det testas inte. Det skulle förmodligen gå enkelt att testa före start utan att ens sticka i fingret (“transkutant”). Man förhindrar då åtminstone extrem bloddoping. Idag finns i praktiken inget som förhindrar deltagare att inom vida gränser fuska med bloddoping.

Det man till en början borde göra vore att kriminalisera bloddoping i Sverige och andra länder där förfarandet är lagligt.

Man borde även testa Hct/Hb på alla åkare före start i stora mästerskap.

Meraf Bahta

Sverige lyckas mörklägga mer än de flesta. Sådant här brukar diskuteras. I många fall brukar WADA/IAAF ha tre veckor på sig att överklaga. Jag vet inte om det är så i detta ärende. Det borde överklagas. Att hon frikänns av svenska myndigheter är redan det en skandal. Är ärendet avslutat?

Den afrikanska dominansen i många europeiska tävlingar har diskuterats i tråden. IAAF har hittat en lösning nu – man lägger ned de grenar där afrikanerna är bra! Inget fem eller tio tusen i Diamond League efter 2020! Afrikanerna är som väntat sk-tförban…

africanglobe.net

Trollen jobbar 24/7 för att 1mörklägga detta. Det finns oräkneliga troll på Internet. De är med största sannolikhet anställda av massmedia eller deras allierade. Med sådana resurser har trollen sänert även tillgång till medicinska konsulter. Vissa postare som förefaller vara läkare uppträder dessutom som troll.

Trollen har order att mörklägga bloddoping. De tar upp det 2.5 år gamla Johaugfallet. De fokuserar diskussionen kring en perifer detalj som inte har något helt entydigt svar: Är det lämpligt att använda Teofodermin salva på läpparna. Det är olämpligt men inte värre än att trollen kan argumentera fram och tillbaka i oändlighet.

[ drowning ]

ycwm: 66922162

Nu har ännu en cyklist erkänt kontakt med läkaren. påstår att han varit där och tagit ut blod men inte injicerat det igen för att det inte kändes rätt. Antagligen har han väl injicerat men nu har han ju en historia han kan köra på varför dom hittar hans blod i klinikens fryser.. Kanske får vi se samma förklaring av skidåkare som åker dit i detta?

Cyklisten var Stefan Denifl, också Österrike. Det verkar som om Italien, Österrike, Tyskland och några länder till i alla fall försöker göra något åt problemet. De har adekvat lagstiftning och polisen använder den.

Dessa länders idrottare kan även få straffrättslig påföljd medan esterna och kazaken ev. “bara” får straff enligt WADA-reglerna. (Såvida de inte också kriminaliserat bloddoping.)

Ester, kazak och de som föll på “blod i frysboxen” kanske bara är “collateral damage” i utredningen mot österrikare och tysk läkare.

“Motigt” för idrottare från länder som tar detta på allvar. Jag kommer bara på två razzior mot auto-transfusion vilka båda riktade sig mot österrikare: Turin 2006 och nu Seefeld. I Turin blev det livstidsstraff från OS. Det gäller att Sverige och andra snabbt följer efter.

Ursprungligen postat av goseigen

Det här är nog ännu en som heter Georg Preidler.

wwr:

En österrikare till. Hur många aktiva är man uppe i nu? Jag har tappat räkningen: Autriche – quatre points, Estland 2, Kazak 1.

Citat:

Ursprungligen postat av goseigen

De flesta är nog dopade, och inte minst vi svenskar.

När det kommer så mycket pengar med i spelet – plus att de idoliseras av naiva människor – är det lätt att förstå varför fusk kan förekomma. En annan effekt vi bör få se är att idrottarna försöker köra så länge det går. En säsong till i rampljuset kan innebära många miljoner. Vem tackar nej till det.

Jag tror vi är många som tänker att testerna bara är ett knep för att kunna säga att sporten är ren, och att de är utformade som en form av IQ-test.

wwr

Tung uppvisning av den österrikiska polisen. Dyker upp på VM på hemmaplan och sätter fast sina egna idrottare för doping och läcker därefter video på fuskarna till Internet. Den moraliska stormakten Sveriges utövare har de förmodligen inte ens rätt att kontrollera eftersom bloddoping är laglig i Sverige.

Respekt!

Eller finns det förutsättningar för att detta upprepas i Östersund nästa vecka? Vissa tror det, men inte så starkt.

Citat:

After the doping raid at the Nordic World Ski Championships in Seefeld, there are also signs of similar actions in the Biathlon World Cup starting on Thursday in Östersund / Sweden. “There were various speculations in Seefeld that another action should be planned in Östersund. But there is no concrete information or information about it, “said President Alfons Hörmann of the German Olympic Sports Confederation (DOSB) on Monday in an interview with the German Press Agency and added:” So, whether in connection with the findings of Erfurt, the investigative authorities intervene again, will show, but I dare to doubt that. ”

merkur.de

Vad säger mediemonopolet? Huvudet i sanden, som vanligt? De kan ju alltid ringa Arne som säkert skulle säga att det var skönt att man fick fast de otäcka österrikarna så sporten är ren igen. HAHAHA.

Självklart är majoriteten av toppåkarna dopade med denna metod. Annars vore de dumma. Det finns ju nästan ingen kontroll. Förmodligen sköter de det hemma innan de åker på tävling.

Det där om att dopingkontroller bara är en IQ-test har väl någon cyklist sagt?

Ursprungligen postat av Kung_Ingenting

Självklart är det inte så. Är det olagligt i Österrike så är det såklart olagligt för alla i Österrike. Precis som saker som är olagliga i Sverige är olagliga för alla som är i Sverige. Holländare kan inte komma hit och röka på och säga att dom får göra det här eftersom dom får göra det hemma.

Så länge polisen inte har spår på nått olagligt så kommer dom såklart inte göra det. Och att någon tysk idrottsminister eller vad det kan vara för människa skulle veta nått om det är självklart bara rena dumheter.

För man känner andra som man känner sig själv? Det finns massvis med människor som inte fuskar av den enkla anledningen att det är fel att fuska, men att nån som du skulle tro på eller erkänna det är nog ingen här förvånad över. Det går ju emot den ryska officiella inställningen att alla fuskar och ryssarna åker dit enbart för att dom är utsatta för en komplott.

wwr

Ett stort problem är att bloddoping är laglig i Sverige och förmodligen inte i Österrike. Därför skulle jag tro att svenska polisen inte kan göra något.

Jag är svensk, född i Sverige. Jag har aldrig fått betalt för att skriva några inlägg. Däremot får jag intryck att många som skriver här är betalda av massmedia eller deras allierade för att skriva inlägg. De försvarar ständigt samma värden som massmedierna. I detta fall skriver jag något så självklart som att toppidrottsmän förmodligen bloddopar sig eftersom kontrollerna brister. De tjänar mer pengar på sport då. Din slutsats blir då att jag nog är ryss eller jobbar för dem! Du förefaller ha betalt för att hetsa mot ryssar. Precis som massmedia gör.

Man kan inte bygga systemet på att hoppas att professionella toppidrottsmän inte fuskar. Man måste bygga kontrollsystem som förhindrar det.

Hur förändringarna bör ske har jag börjat skissa lite på tidigare.

flashback.org

(Den juridiska situationen för svenska tävlande i t.ex Österrike verkar knepig. Bloddoping är tillåten i Sverige men förmodligen inte i Österrike. Inverkar t.ex. s.k. “dubbel straffbarhet”? Det var svårt att komma till en säker slutsats i den diskussionen.)

Trollen fokuserar diskussionen runt det gamla fallet med Johaug. Detta trots att skidskytte-VM pågår i Östersund.

De vill ta bort ippmärksamhet från brister i Sverige. T.ex att bloddoping är lagligt i Sverige oxh den svenska pilisen inte kan göra razzior som den Österrikiska framgångsrikt gjorde förra vexkan.

I Johaugfallet vågsr de inte ens diskutera att myndigheterna mörklagt oxh inte ubfersökt Johsugs prov m.a.p. metaboliter

Trollen bara arrangerar fight mellan Norge oxh sverige – vem dopar sig mest, var johaug skyldig etc

Nakedcat

Jag har följt den här tråden till och från under några år. Vet inte om den här frågan har diskuterats tidigare i tråden.

Bendiksen hade ju när han anställdes av norska skidförbundet en bakgrund från läkemedelsindustrin, dels från Pfizer, dels från Nycomed. Relativt långa anställningar så han måste ju rimligtvis betraktats som läkemedelsexpert när han anställdes.

Varför väljer det norska skidförbundet att anställa en läkemedelsexpert? Den svenska landslagsläkaren hade en bakgrund som allmänläkare på en vårdcentral. Är inte det en mer lämplig bakgrund?

Jovisst. Jag har bara läst lite om Pliggen. OS-roddare. Han hade väl bakgrund från GIH och hade placerat sig högt bland elitmotionärerna i Vasaloppet. Hade studerat träningsfysiologi. Detta innan han blev läkare.

Bendiksen hade 8 år på Pfizer och annat.

Vi anställde helt fel kille! Är Pliggen kvar på jobbet?

Visst är det kul att diskutera Johaug-fallet, det tycker jag med. Men hon fick (nästan) sina två år vilket man skall ha för anabola i urinen. Att sedan försöka värdera de bortförklaringar som idrottarna kommer med får inte ta fokus från det som kan förbättras.

Samma gäller gamla blodvärden. De data som diskuteras är ofta så ofullständiga att man inte kan dra några säkra slutsatser. Det är också extremt ovanligt att någon fälls på blodpass.

Diskutera det som kan förbättras istället!

Nu pågår skidskytte-VM i Östersund och vår självutropade moraliska stormakt Sverige har ingen lag mot bloddoping. Kanske vårt broderland i väster inte heller har det? Vad jag förstår kan vi därför inte genomföra den typ av beslutsamma razzior som den österrikiska polisen genomförde förra veckan, där de haffade ett flertal fuskare och till och med läckte video till Internet, som visade när en av dem pumpade blod i sig själv!

Här är några förslag som skulle förbättra situationen

1. Inför lag mot bloddoping.

2. Följ regeln att de med för höga blodvärden inte får starta. T.ex får män med Hct/Hb > 50/170 inte starta. Testa detta konsekvent.

3. Ta allmänt dopingprov varje vecka året runt på de 15 främsta i världsrankingen.

4. Sätt gränsen 0 för astmamediciner i urinen vid målgång. Testa alla medaljörer och några till.

Det går säkert att förbättra dessa förslag. De är bara ett utkast.

Tillägg till förra posten:

5. Offentliggör datum och resultat av alla tester av de högst placerade i världsrankingen.

(Om det är vettigt att offentliggöra all testning även på lägre nivåer, är jag inte säker på. De som fuskar kanske kan använda denna information för att kartlägga hur antidopingorganisationerna arbetar?)

Universiaden pågår i Krasnoyarsk. Inte oväntat verkar ITA ha stora ekonomiska resurser och sköter dopingtestning där, förmodligen gratis för ryssarna. De kämpar för att få in en fot. Jag tror de har “god kontakt” med Yuri Ganus/RUSADA.

insidethegames.biz

Svenska dambandylaget har tagit ett guld. Nu skall vi se hur många Norge tagit… 😉

Andreashansson8: 66977207

Hörde ryssarna har blivit utsatt för razzia i Östersund.

Nåt mer info om det?

Hoppas loginov åker fast igen. Har varit så jävla kul.

Jag har inte sett något om razzia vid VM i Östersund. I Sverige är bloddoping laglig. Jag tror inte den svenska polisen genomfört någon raid.

Vill man se beslutsamt polisarbete får man gå söderut:

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna.

Dopingworlds rubrik förtjänar ett omnämnande: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize! 😀 😀 😀

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

Det verkar som om österrikisk och italiensk polis ligger på hårdast. Starkt av österrikiska polisen att gripa sina egna landsmän.

Sebbe Samuelsson och norska ex-ministern Helleland (som fick lämna regeringen) var på antidopingmöte i Vita Huset förra hösten. Det bidrar säkert till att de kompiskört med anti-ryska åsikter. Sebbe stödde även hennes floppade kandidatur som WADA-chef.

Är man Hellelands kumpan så kritiserar man inte Johaug.

Jag har inte sett något om razzia vid VM i Östersund. I Sverige är bloddoping laglig. Jag tror inte den svenska polisen genomfört någon raid.

Vill man se beslutsamt polisarbete får man gå söderut:

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna. Dopingworlds rubrik förtjänar ett omnämnande: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize!

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

Det verkar som om österrikisk och italiensk polis ligger på hårdast. Starkt av österrikiska polisen att gripa sina egna landsmän.

Ursprungligen postat av LawNumberSix

TJ vinner idag med nästan 2 min, näst intill oberörd efter målgång!

– SAY NO MORE !!!

Testa henne och resten av gänget varje vecka året runt. Då skulle jag börja följa sporten igen.

Björgen har också dispens för Symbicort (liksom Venus Williams), en astmamedicin vilken även bygger muskler. Självklart skall alla de dispenserna bort.

Björgen fick den dispensen eftersom hon hade hjärtproblem! Gissningsvis fick hon dessa av att överdosera andra astmamediciner.

Världens bästa åkare lider av både hjärt- och lung-sjukdom!

Ingen kan tro på denna fars. De avgörande skillnaderna handlar om farmakologi. Innan det är löst går det inte att hylla vinnarna.

När hjältarna ljuger

Dokumentär om doping vid VM i Lahtis

Kalle Grenemark, skidskytt, forskning, epo, 4 min förbättring på milen, från 36 min till 32 min

op.se

Den långa diskussionen i tråden om vilket land som dopar sig mest är nu avgjord. Norges världsetta i det (tidigare) ädla kortspelet bridge åkte just på ett års avstängning för anabola!

washingtonpost.com

Lösning på den afrikanska dominansen inom långloppen. Man lägger ned de grenarna.

Troll, troligen anställda av medieoligarkerna Schibsted/Bonnier som kontrollerar media i Sverige/Norge, försöker hetsa svenska och norska debattörer mot varandra. Istället för att försöka diskutera fram riktlinjer för antidopingarbete så hetsar trollen med utfall mot medlemmar och idrottsmän från grannlandet.

[ konflikt ]

Dopingavslöjandena från VM i Seefeld har utökats till att gälla minst 21 aktiva, både män och kvinnor. Bloddoping skall ha skett i bla Sverige

sportschau.de

Enligt österrikisk lag räknas doping som en form av bedrägeri med tanke på de prispengar och reklamkontrakt fuskarna kan lura till sig. Så enkelt var det med det. Det verkar finnas lite ordning i Österrike.

insidethegames.biz

Det blir dubbel skandal om de inblandade idrottarna inte får dopingstraff, imho.

Det kan vara tillåtet för amatörer att gå på testosteron/anabola! Här ger USADA tillstånd!

usada.org

Although USADA’s independent TUE Committee determined that he did not qualify for a TUE, he did receive a Recreational Competitor TUE (RCTUE). For recreational competitors like Baratto, an RCTUE may be available if specific conditions are met. These factors available only to recreational athletes balance the athlete’s therapeutic need for a medication and the potential to enhance competitive outcomes.

Jämförelse av arbetsmetoder inom antidoping: USA, MMA

USADA avslöjar ingenting innan idrottarna själv gör det eller alla överklaganden är klara. (Vilket betyder att alla glömt vad som hänt när fakta kommer.)

Dillashaw hade “avvikelser” i sitt prov i januari. Fast vi får inte veta vilka. Han verkar dessutom gå helt straffri (dock böter) eftersom straffet utmäts retroaktivt. Man tror ju man läst fel, men det verkar vara så. Han har “frivilligt” lämnat tillbaka titeln.

“In light of Mr. Dillashaw’s social media post this morning, we can confirm that an in-competition test conducted by USADA on January 18, 2019 resulted in an adverse analytical finding,” USADA officials wrote.

“In this instance, we are able to confirm the finding due to Mr. Dillashaw’s public statement. The presumption of innocence under the rules is a vital part of an effective anti-doping program and it’s only fair that Mr. Dillashaw be allowed due process before any conclusions are drawn.”

mmanews

What T.J. Dillashaw drug test found still unclear after USADA, NYSAC statements

msn.com

Dillashaw kapade bort 13 kg på 12 veckor inför matchen genom sin goda träningsetik, står det 🙂

espn.com

Många organisationer slitet alltså hårt för att sopa doping under mattan. Det skall bli intressant att se om de senast avslöjade 21 bloddoparna får något straff. Än så länge hemlighåller man väl t.o.m. deras namn.

Flyghaveriutredningar har till uppgift att stärka allmänhetens föetroende för flygning. Ibland kan man görbättra säketheten. Men ofta mörklägger man tekniska fel.

Inom antidoping görs ntcket lite. Man satsar mest på mörkläggning.

Ryska konståkerskan Zagitova förefaller ha blivit trskaaserad av antidopingmyndigheter igen?

rt.com

Isinbayeva backs IAAF and says female athletes with high testosterone have “colossal” advantage

insidethegames.biz

Kosttillskott ser man ju en del som bortförklaring till positiva prover. Kubanen Romero (MMA) har något positivt prov nu men USADA hemlighåller allt mer.

2016 fastnade han för Ibutamoren som frisätter tillväxthormon och alltså utgör kraftfull doping. USADA gav honom bara 6 månader. Antidopinglabbet skall själva ha köpt samma tillskott som Romero använder och funnit att det innehöll Ibutamoren vilket inte deklarerats. Han kom därför undan billigt.

bloodyelbow.com

Jag själv känner mig tveksam. Skulle ett företag av misstag inkludera så kraftfull doping i ett kosttillskott? – Knappast, säger jag i alla fall.

Romero stämde företaget. Jag vet inte hur det gick. Det kan mycket väl vara spel för gallerierna, imho.

Samma gäller Trofodermin. Hur kan man inkludera Clostebol som inte har bevisad effekt mot hudåkommor. Dessutom sälja preparatet i vissa länder med Clostebol bytt mot Clobetasol som kan låta lika för den som hör orden första gången, men vilket har omvänd (katabol) effekt.

Jag kommer inte till någon annan slutsats än att tillverkarna av läkemedel är inblandade i dopinghärvorna och framställer preparat vars främsta funktionen är att underlätta bortförklaringar vid positiva prover.

(En extremt stor lucka i Johaugs berättelse är ju att hon inte stämde läkaren.)

Detta inlägg modererades bort i ett större svenskt socialt forum. Detta visar tydligt att företagen ligger bakom forum liksom de kontrollerar politikerna.

Nya antidopingorganisationer

nya organisationer iNADO, ITA, Global-Athlete

ITA starts up

Som redan beskrivits tas fem- och tio-tusen-meters-loppen bort från Diamond League.

[ -1- Fb ]

Även andra åtgärder verkar rikta sig mot långdistans:

Den nya antidopingorganisationen Athletics Integrity Unit (AIU) [ -1- -2- Clothier ] verkar också rikta sig mot långdistans. Den verkar även använda icke-traditionella metoder med “intelligence” [ The Guardian ]

[ AIU Asbel Kiprop ]

The Athletics Integrity Unit (AIU) confirmed on Friday that Kenyan former three-times world 1,500 metres champion Asbel Kiprop had tested positive for the banned blood booster EPO, and rejected some of his extraordinary allegations against officials.

Kiprop, 28, said on Thursday in a lengthy statement that his urine sample might have been tampered with by dope testers who, he said, not only tipped him off about their visit in November last year but also took a payment from him.

reuters

Kiprop threatens to misuse gun

Milton-E: 67246838

Naiva norrmänn som försöker försvara fusket in absurdum.

Det är bara att se på vilka enorma mängder astmamedicin som Norge har med sig till mästerskapen. Inget annat land är ens i närheten av dessa mängder.

Visst använder sig andra länder av astmamedicin men inte på den nivån eller av den omfattningen som Norge gör.

Till OS i Pyeongchang hade man med sig 6 000 doser astmamedicin. Varav 1 800 doser Symbicort, 1 200 doser Atrovent, 1 200 doser Alvesco, 1 200 doser Airomir och 360 doser Ventoline.

Det är 10 gånger mer än vad tex Finland hade med sig.

Och detta är alltså utöver den medicin som dom norska astmasjuka patienterna har med sig själva.

Även 10 nebulisatorer och 43 inhalatorer hade Norge med sig till OS.

Sverige och Finland hade noll nebulisatorer och 10st inhalatorer. Trotts hård kritik så fortsätter alltså Norge att använda sig av nebulisatorer.

Står norska skattebetalare för notan via läkemedelsförsäkringen eller betalar landslaget för detta? (Kanske också skattepengar i.o.f.s.)

Det är en viktig fråga.

Om dessa åkare verkligen hade astma skulle självklart läkemedelsförsäkringen träda in. Tar norrmännen denna summa från samma pott som går till att finansiera läkemedel för vanliga sjuka som inte är världsmästare i konditionsidrott?

Flashback 2019 04 07, 07:14

Varför olika dopingärenden bedöms olika.

mmajunkie.com

USADA 6 månader för ostarine

ufc.usada.org

2019 april

wwr: 67423505

Afrikanerna börjar nog bli irriterade.

Beslutet om testosteronnivå på 400-1500 meter uppfattas som riktat mot Semenya.

Världsrekordhållaren på halvmara, Kiptum, plockades bort igår för avvikande biologiskt pass. London Marathon går i morgon! Beslutet togs av en av de nya antidopingorganisationerna AIU.

Man talar även om riktad testning mot misstänkta nationer, speciellt inom maraton, en stark afrikansk gren. Dvs något som kan missbrukas politiskt.

5.000 och 10.000, starka afrikanska grenar, tas bort från Diamond League!

Afrikanerna har åkt på några smällar på raken här. Som du skrev tidigare så borde bestämmelsen om testosteronnivå inte bara gälla 400-1500 m. Det ryktas om det amerikanska damlaget i sprint.

Det verkar dessutom som om afrikanska länder “testas extra noga” numera. Man väljer ut “dopingbenägna länder”.

Min uppfattning är att nästan alla på den nivån dopar sig. Därför måste man testa alla länder på samma sätt.

Kiprop hade fått tips om att han skulle bli testad, den gången han åkte fast. AIU medgav det. Pengar hade betalats. En del skumt på gång.

Om man inte finner något onormalt i proverna från det ryska labbet före den 1:a juli hade man ju hoppats att den här härvan kunde vara över. Men IAAF förlänger Rysslands uteslutning. Norrmannen Rune Andersen som leder “IAAF task force overseeing Russia’s reinstatement efforts” verkar drivande. Ryssland kan bli borta från VM i Doha i september, ett år efter det att Ryssland accepterades av WADA.

Reuters

Mötena där Ryssland åter accepterades ledde också till att “athlete’s committe” anklagade WADA för mobbning. Utredningen blev klar i maj. Den frikände men vissa vägrade delta (bl.a Edwin Moses) eftersom de ansåg utredarna partiska.

(Den här härvan har ju inslag även utanför vintersport, men tills vidare tror jag det är onödigt att starta en ny tråd. Moderatorerna får avgöra.)

Jag tror alla andra internationella förbund har följt med när WADA släppte in ryssarna september 2018 (skidskytte?). Men friidrotten vägrar. Deras “Russia task force” kör på.

Head of the IAAF’s Russia task force Rune Andersen earlier said that Russia needs to comply with a number of conditions, including to complete the checks of the Moscow laboratory’s doping tests.

tass.com

I och med att avstängningen förlängdes kan de inte heller nominera kandidater för nästa period. Ryssarna tappar all senior representation i IAAF fyra år framåt.

Nomineringarna vill IAAF ha in 25 juni och proverna börjar inte analyseras förrän 18 juni så proverna kan inte bedömas godkända innan nomineringstiden gått ut. Flera andra orsaker anges också.

WADA hämtade mer än 2000 prover från RUSADA förra månaden (4000 med B-proverna). All analys skall vara klar sista juni, enligt avtalet, vad jag kan minnas.

bbc

Den här härvan går vidare. Nu 3.5 års avstängning av Ryssland tror jag. Ryssarna lämnade över databasen i januari. I april hämtades tusentals prover från Moskva. Igår var deadline för att hämta fler prover därifrån.

Nu sker analyser. Det förefaller som att internationella förbund är ovilliga att använda dessa data men WADA försöker påverka dem till det.

WADA hoping that more than 100 anti-doping cases based on Moscow data will be brought in “first wave

Lite märklig rubrik, att man hoppas på “anti-dopingfall”. (“dopingfall” brukar det väl även heta).

insidethegames.biz

Man tror att analyserna skall vara klara till årsskiftet.

Yuri Ganus är chef för Rusada. Han attackerar gärna ryska myndigheter och har även trollat Putin i ett öppet brev. Här vill han sparka hela ryska friidrottsförbundet.

RUSADA chief executive calls for clearout at Russian Athletics Federation, including President

Ganus also called for the establishment of an international work group in which Russian and foreign experts would help bring RusAF back into the IAAF fold.

insidethegames.biz

Ganus har utbildning från Storbritannien och har hög post i ett tyskt värme/kyla-företag.

Putin har skrivit brev till ryska idrottsmyndigheter och ber dem försöka komma med till OS 2020 i alla fall. Att komma med till VM i september ser osäkert ut:

The IAAF’s Council discussed the possibility of lifting the ban at its last meeting in Doha in March.

But Rune Andersen, chair of the IAAF’s Russia Taskforce, claimed Moscow had yet to meet two conditions.

“Logistical” issues had held up financial compensation, including for the Taskforce’s costs and legal costs in cases Russia had brought to the courts, he said.

He added that the IAAF had also not yet received analytical data and samples from a Moscow laboratory, which are still being assessed by WADA.

insidethegames.biz

Politikerna har tagit greppet om antidoping och gjort såpa av verksamheten.

Hela landet Ryssland stängs av för att “Russia Taskforce” inte erhållit någon betalning de anser sig ha rätt till samt för att WADA ligger på prover som IAAF vill ha! Se inläggen ovan.

Brittiska blodpass sopas dock friskt under mattan.

A number of British athletes may have escaped punishment for alleged doping offences, according to allegations published in a report by French prosecutors.

The former IAAF president Lamine Diack and his son Papa Massata have been under investigation for four years, with prosecutors looking into accusations of bribery and corruption at the highest level of athletics.

telegraph

Felskrivning i mitt tidigare inlägg, fattades ett “inter”:

Det förefaller som att internationella förbund är ovilliga att använda dessa data men WADA försöker påverka dem till det.

Tydligen någon guldmedaljör inblandad.

British gold medalist & ‘sports icon’ implicated in blood doping

sportsintegrityinitiative.com

Stefan4: 68004289

Det kanske ska nämnas att källan till anklagelserna om manipulerade brittiska blodpass är Valentin Balakhnichev – sovjetisk förbundskapten 1978-1984, ordförande för det ryska friidrottsförbundet, ARAF (numera RusAF), 1991-2015 och tidigare ekonomichef inom IAAF innan han blev avstängd på livstid efter att korruptionsanklagelser riktats mot honom angående inblandning i en omfattande mörkläggning av ryska dopningsfall.

According to ARD, the document contains an email sent by Valentin Balakhnichev, former IAAF treasurer and Russian athletics chief, to Diack’s former legal advisor Habib Cisse in July 2014. The email allegedly contains a list of athletes whose blood passports showed clear signs of doping violations.

“We were amazed to find on this list certain athletes from Great Britain,” Balakhnichev allegedly wrote. “The question we ask ourselves is why the IAAF has not urged British athletics to sanction those athletes.”

The email did not contain names of specific athletes involved. telegraph.co.uk

Den 19 mars 2019 utfärdade fransk polis en arresteringsorder för både Balakhnichev och den tidigare förbundskaptenen Aleksey Melnikov för deras inblandning i den ryska dopningsskandalen. bbc

Citatet nedan är från engelska WP (länkar till källor finns där): Valentin_Balakhnichev

Balakhnichev resigned his role as IAAF Treasurer amid allegations from the German broadcaster ARD that the world body is investigating a systematic doping scandal and coverup in Russia. Among the allegations was that Liliya Shobukhova, the second fastest marathoner in history paid $450,000 to avoid a doping ban. She was eventually banned, annulling her results back to 2009. Also under Balakhnichev’s watch is the Saransk based program of Viktor Chegin, who has had at least 30 of his athletes banned for doping offenses, including Olympic and world champions Elena Lashmanova and Valeriy Borchin.

Det är massiva härvor IAAF fått till.

IAAF’s most senior anti-doping official, Dr Gabriel Dollé, leaves job

It is the latest blow to the IAAF, which has been rocked by a series of allegations over the past week. On Thursday the IAAF marketing adviser Papa Massata Diack – the son of the IAAF president, Lamine Diack – agreed to step down, as did Valentin Balakhnichev, president of the Russian athletics federation and the IAAF’s treasurer, pending the outcome of an investigation into allegations of institutionalised doping in Russia.

The Guardian has seen the document that formed the basis of a story in the French newspaper L’Equipe this week about the Russian marathon runner Liliya Shobukhova which alleged that two members of the Russian Athletics Federation extorted €450,000 from her in return for covering up a positive test.

That document, a submission from Shobukhova’s team to the IAAF ethics commission, includes Dollé’s name several times. It is, however, unclear to what extent Dollé will be implicated in the ethics commission’s investigation.

The German broadcaster ARD claimed it had evidence that a €300,000 refund to Shobukhova from the Russian federation – after she had been banned for failing a test – was channelled through a Singapore-based company called Black Tidings, which was owned by a Chinese business partner of Papa Massata Diack. The Senegalese, an IAAF marketing consultant with exclusive rights to sell sponsorship in developing regions, joined the under-pressure Balakhnichev in agreeing to step down.

amp.theguardian.com (2014)

Den franske läkaren Dollé var före skandalen högste antidopingchef i IAAF.

Senare hittade polisen $93.000 i Dollés hem.

japantimes.co.jp

Fast vad gäller det aktuella så verkar IAAF ha en extrem hållning mot ryssarna. WADA godtog ryssarna i september 2018, men IAAF verkar fortsätta avstängningen åtminstone över VM i år. Jag tror inte detta borde påverka deltagandet i OS nästa år. Bach har uttalat sig positivt. Men i de här härvorna vet man aldrig.

letsrun

Mo Farah

WADA, EU och andra har haft stor razzia nyligen. Ganska tyst om det i media, vad jag sett.

Biggest-ever anti-doping blitz arrests 234 people

A vast international police operation involving 33 countries and the World Anti-Doping Agency has seized millions of doping substances and counterfeit medicines and arrested 234 people, Europol said on Monday.

The operation involving 23 European Union nations and 10 other countries, including Albania, Colombia, Iceland, Switzerland and the United States, seized 3.8 million illegal medicines, a statement said.

The World Anti-Doping Agency (WADA) said the operation “dismantled 17 organised crime groups involved in the trafficking of counterfeit medicines and doping material across Europe.”

The Europol-coordinated operation codenamed Viribus was led by Italy’s Carabinieri police and involved Interpol, the Joint Research Centre and the European Anti-Fraud Office OLAF.

Europol said the operation, co-led by Greek police, was the largest of its kind ever.

amp.france24.com

europol.europa.eu

wada-ama.org

Nu är analyserna klara efter den stora skandalen Operation Puerto.

Skandalen uppdagades 2006.

Det har tagit 12 år att få fram 35 DNA-prover från blodpåsarna! Man skyller på spanska myndigheter.

Tyvärr gick preskriptionstiden ut 2014 så inga åtgärder kommer att vidtas.

Oj oj.

Det blir väl likadant med razzian i vintras. (Hauke borde väl i alla fall vara avstängd?)

insidethegames.biz

wwr: 68098968

Den trefaldige OS-mästaren Sun Yang vägrade lämna urinprov och slog sönder sitt blodprov med en hammare eftersom sköterskan som tagit provet “inte hade de rätta kvalifikationerna”. FINA frikände. WADA överklagade till CAS som enligt denna artikel verkar ha utdelat en “allvarlig tillsägelse” men inget straff.

balls.ie

wwr: 68267720

Det australiska simförbundet hamnade i skottgluggen efter att deras simmare protesterat mot Sun Yang. Samtidigt som Horton protesterade mot Sun Yang i internationell TV så hade en australisk simmerska blivit avstängd för ett preparat motsvarande anabola steroider. Men det höll förbundet hemligt till efter tävlingarna.

Den tidigare WADA-ordföranden och mest seniore IOK-medlemmen Dick Pound talar klartext.

i.stuff.co.nz

Den australiska simmerskan fastnade alltså för det kanske allvarligaste man kan använda inom doping – ett preparat motsvarande anabola steroider.

Tidningen The Guardian försvarar henne genom att vinkla nyheten ur hennes perspektiv – hon lider av att dra konsekvenserna av sitt fusk!

I can tell you how Shayna Jack feels. I’ve been through the same doping ordeal

Ben Hill

The mental health impact of a ban is severe and sport owes a duty of care to athletes who test positive

amp.theguardian.com

I feel for Shayna Jack. People make mistakes. That’s not a complete excuse – athletes need to be careful – but, where mistakes are made, we need to show common sense. Maximum penalties without evidence of premeditated doping can be unfair.

Artikeln låter en cyklist ge en bortförklaring till hur han fastnade för centralstimulantia (methylhexaneamine).

Självklart skall man se till att den straffade inte får psykiska men. Men just nu finns ingen orsak att inte bara fördöma hennes användande av ligandrol. Genom denna typ av artikel så stöder The Guardian doping.

wwr: 68418966

Både pressen och Travis Tygart är väldigt liberala i sina bedömningar av dopingfall (förutom mot ryssar förstås), imho. Numera åberopar dopade ofta kosttillskott varefter USADA testar dessa, finner substansen och skriver ned straffet. Är man riktigt konspiratorisk frågar man sig om det hela kan vara satt i system. Nu antyder man att samma kunde gälla Shayna Jack. Många tidningsartiklar om doping tar numera den misstänktes parti.

smh.com.au

Det är märkligt att de flesta artiklar om doping idag är vinklade till den misstänktes fördel. Det här kom i Google-flödet idag. Som ofta är det kvinnor och svarta som lyfts fram, liksom vår egen Bahta. De två nedan från Kanada och USA.

Laurence Vincent-Lapointe, Kanada. Hon fastnade för Ligandrol, liksom Shayna Jack.

A Canadian Millennial’s Olympic Dreams Are At Risk After A Doping Suspension

narcity.com

Jarrion Lawson, USA. Han fastnade för Trenbolone och använder det numera vanliga försvaret att han ätit kontaminerat kött. (Det brukar vara omöjligt att få fram kött från den misstänkta måltiden, i dessa fall.)

A Life On Pause: Jarrion Lawson’s Career Hangs In The Balance As He Fights His Four-Year Doping Ban — And The Global Anti-Doping System

letsrun.com

Sun Yang verkar lyckas få öppen rättegång i CAS. Det har visst bara skett en gång tidigare.

i.stuff.co.nz

Här är ett exempel på hur man skapar kaos i antidopingvärlden. Man vill att prover från motorcyklister skall gå direkt till den nationella organisationen USADA.

Generellt verkar det ske försök att bryta ned auktoriteten hos världsantidopingorganisationen, WADA. Man skapar nya organisationer, man försöker stärka de nationella organisationernas inflytande.

De olika nationella organisationerna tillämpar olika kriterier och skyddar sina egna länders idrottare.

FIM anti-doping change – WADA OUT?

there’s a new simplified and speedy procedure for anti-doping tests to be carried out with USADA, crucially not WADA as it was before, being in charge of sample collecting and analysis.

gatedrop.com

Travis Tygart/USADA hittade ett nästan ofattbart kryphål för Coleman. Den första uteblivna testen var 6 juni 2018. Men rapporten skulle ju ha varit inlämnad den första dagen i kvartalet, dvs 1 april 2018. Den tredje uteblivna testen skedde 26 april 2019.

Så om man räknar missen som det senaste datum han borde fyllt i blanketten så sprids de tre missarna under mer än ett år! WADA har tydligen godkänt detta!

World’s fastest man escapes two-year doping ban on incredible technicality

(min understrykning)

news.com.au

amp.dw.com

theguardian.com

Men stopp nu. Borde då inte den tredje uteblivna missen räknas som 1 april 2019. Då borde han stängas av.

Tydligen även någon hearing 4 september.

WADA utreder misstänkta avvikelser i den ryska databasen.

Att läckan kommer just nu tror jag beror på att man vill försöka förklara hur Ryssland fortfarande kan vara avstängt under VM i Doha som börjar snart, trots att WADA godkände Ryssland redan för ett år sedan.

WADA said on Monday it had opened compliance proceedings against the Russian Anti-Doping Agency (RUSADA) after examining the vast bank of historical testing data finally handed over in January.

The governing council of the IAAF, athletics’ ruling body, meets in Doha on Monday, with the latest report from its Russia task force and possible reinstatement of RUSAF on the agenda. However, in light of Monday’s revelations, a return looks highly unlikely.

themoscowtimes.com

Man spekulerar också i om det går att stänga av den nya RUSADA eftersom den inte är ansvarig för databasen. Om databasen förklaras ogiltig kan dessutom de “åtal” som väckts enligt den bli ogiltiga. (Fast länken ovan påstår motsatsen.)

One theory is that because the revamped and reinstated RUSADA has been meeting testing benchmarks set for it by WADA, and because it didn’t have anything to do with the manipulation of the data, it could have a good chance of winning a case in front of the Court of Arbitration for Sport. If manipulation is proven, WADA would also have to decide whether it could win cases against Russians with data that is now unreliable.

apnews.com

Det var tydligen britter som bekräftade ryktena om Nike Oregon Project (“NOP”). Ryktena om Mo Farah har varit kraftiga, det vet nog de flesta.

Utredningen har hållit på länge men USADA släpper ju allt mindre om fallen innan dom fallit.

En biträdande coach, Magness var visselblåsare. USADA struntade förstås i problemet från början, tills britterna tog upp det i ett TV-program. Och en tävlande som indirekt pekas ut är ju faktiskt brittisk, Farah.

I was struck, though, by how resolute Magness had become. He was nervous leading up to the broadcast, as was I, but he had decided this was something he needed to do. He told me: “It would be much easier to just shut up, do my job. I’ve got a good job, got a good reputation…[but] I can’t. Because I’d be living a lie.”

Months of meticulous evidence gathering alongside my producer Murdoch Rodgers had gone into making the programme, with a huge amount of oversight from BBC lawyers. We asked for detailed responses from Salazar and Rupp. They issued firm denials, but were short on detail.

Our Panorama programme – Catch Me If You Can – was broadcast in June 2015.

Coe försöker sopa under mattan.

IAAF president Coe, then a paid Nike ambassador, stood by his “good friend” of 35 years. He said: “Alberto… is a first-class coach. Don’t run away with the idea that this [NOP] is a hole-in-the-wall, circa 1970s Eastern Bloc operation. It’s not.”

The 2016 Rio Olympics came and went without a whisper from Usada. NOP was once again revelling in Olympic glory. Farah completed a historic double-double by winning the 5,000m and 10,000m, Rupp took bronze in the marathon, Matt Centrowitz won gold in the 1500m. Press reports suggested the Usada investigation had been quietly dropped. Farah gave an interview saying he felt “vindicated” for standing by Salazar.

Ryska hackergruppen Fancy Bear har ju hackat fram en del dopingdata genom åren. De fick fart på utredningen igen.

But that bubble soon burst.

In February 2017, the Russian hackers Fancy Bears popped up with a series of devastating sports leaks. Among them, a secret IAAF list of athletes who were “likely doping” was published. It included Farah and Rupp. The pair were among 50 athletes secretly flagged by the Athlete Biological Passport, and subsequently cleared as “normal”. Neither has ever tested positive.

Then, a 269-page interim Usada report of its NOP investigation was passed to the Sunday Times by the Russian hackers.

This judgement can be appealed against, so it is perhaps not the end of the story. But it is surely the end of Salazar’s coaching career, and possibly even NOP. Salazar was NOP, and almost nothing happened there without his say-so.

This will have a seismic impact in the world of athletics. Several NOP athletes are running at the World Championships in Doha this week, and one has already won a gold medal – Sifan Hassan in the women’s 10,000m. Rupp is due to take on Farah in the Chicago marathon in a fortnight.

Väl värt att läsa hela artikeln.

bbc.com

wwr: 68981957

Amerikansk simmare med OS-guld. Fick bara 20 månaders avstängning trots att han hade kapslar med testosteron inopererade.

The Panel notes that Respondent did inquire, as was his duty. He was credible in his testimony that he believed what he was told.”

Neither Dwyer nor his advisers contacted USADA, which runs a hot-line for athletes with questions about drugs and supplements.

“It’s frustrating that Mr. Dwyer did not take advantage of this support and hopefully this case will convince others to do so in order to protect fair and healthy competition for all athletes,” Tygart said.

channelnewsasia.com

wwr: 68983400

Nike Oregon Project läggs ned.

The Guardian kämpar med att försöka vinkla Nike Oregon Project – skandalen positivt. Tidningen antyder att den kan komma att ses som en del av företagets kontroversiella marknadsföring.

Charismatic, irritating Nike will take Oregon Project closure in its stride

Any controversy enhances the mega-brand that has become synonymous with challenging accepted codes of behaviour

For Nike, however, the termination of the project founded in 2001, where athletes lived in a low-oxygen environment and made use of low-gravity treadmills, is unlikely even to register a blip on the annual trading figures. In their grand scheme of things, any piece of controversy enhances one of the world’s mega-brands.

Republicans such as Senator Ted Cruz (“Nike only wants to sell to people who hate the American flag”

Nike hade ju med Kapaernick i reklamen. En NFL-superstjärna som vägrade står upp för flaggan. Man har även haft med Caster Semenya. The Guardianartikeln nämner även hur Nike använde Eric Cantona i reklamen och anspelade på hur han sparkat en åskådare. John McEnroe har använts.

Slutet av artikeln blir rena reklamen för Nike.

Hade Nike-Oregon-skandalen skett i Ryssland hade de aldrig fått hålla VM där.

theguardian.com

ingetbranick: 68985002

SVT backar i alla fall upp honom helhjärtat: “Lurad av läkare”, skriver man i rubriken, och är hjälpsamma nog att återge den dopade simmarens egen förklaring och försäkran om “ärliga avsikter” helt utan kritiska motröster. Så fint.

svt.se

JohnnyDungeon: 69001772

SVT har väl lite av en tradition av att släta över/ursäkta doping. Jag minns en intervju med IAAFs president Sebastian Coe angående ADAMS, i vilken han inte köpte Torneklints förklaring, att systemet är helt otroligt svårbegripligt och att det inte är de aktivas fel att man missar ett par tre gånger om året, utan tvärtom menade att systemet är enkelt och att det är sällan misstag begås. SVT tackade för svaret genom att titulera honom “friidrottspamp” i rubriken.

Medierna är generellt överslätande med doping, i olika grad, menar jag. Expressen skriver

Detta efter att ha fått mikrodoser med testosteron i små kapslar insatta i kroppen.

”Min läkare försäkrade mig att USA:s olympiska kommitté hade godkänt behandlingen”, sa Conor Dwyer efter avslöjandet, enligt BBC.

expressen.se

Jag hinner inte läsa de svenska tidningarna så mycket. Men mitt intryck är att Expressen ofta uppnår samma effekt som SvT men gör det genom att ge citat istället. Slutsatsen blir ju densamma när man läser Expressen. Men ordet “lurad” finns inte i rubriken, det medges.

Men allra sämst är den amerikanska dopingmyndigheten USADA och Tygart, menar jag. De borde i alla fall veta bättre.

En OS-guldmedaljör låter operera in kapslar med testosteron. Och den amerikanska dopingmyndigheten låtsas som om idrottaren inte förstod att det är förbjudet. Han skulle givetvis haft 4 års avstängning.

Alla vet att man inte får tillföra testosteron. Toppidrottarna får dessutom gå kurser i antidoping.

En viktig uppgift är om han angav behandlingen vid provtagningen. Men den uppgiften är ofta svår att säkerställa. Den presenteras ibland som “Idrottaren uppger att han/hon angivit att den stod under behandling.” Men det brukar inte gå att bekräfta. Gällande Dwyer har jag inte hittat detta ännu.

Jag tror det har stått att man fann “avvikelser vid provtagning”. I så fall har han försökt mörklägga behandlingen. Ingen OS-deltagare lär väl skriva “testosteronbehandling” på sitt urinprov 😀 Det räcker för att bli avstängd, förstås.

Doping har ju politiseras på ett extremt sätt. Inte bara att medierna skyddar USA. En drogliberal hållning sprids generellt i media. Nike som skapat NOP-skandalen är ju ett väldigt “vaket” företag. Senator Ted Cruz (Texas, Rep.) twittrar:

It’s a good thing @Nike only wants to sell sneakers to people who hate the American flag…. @NFL #HappyFourth

twitter.com

Vissa bedömer skandalen som ett led i Nikes marknadsföring…

Alkibiades: 69002218

USADA krävde fyra års avstängning. Det var alltså inte USADA som dömde ut straffet utan en tremannapanal från American Arbitration Association som utdömde straffet på 20 månader efter att Dwyer hade överklagat. Dwyer själv ville ha ett straff på högst 16 månader så att han kunde vara med vid OS. …

wwr: 69002267

Du har rätt i att USADA sökte 4 år. Men amerikanerna trixar tydligen med ytterligare en instans före CAS. De amerikanska instanserna borde ge 4 år.

“It’s frustrating that Mr. Dwyer did not take advantage of this support and hopefully this case will convince others to do so in order to protect fair and healthy competition for all athletes,” Tygart said.

Read more at cna

Tygart borde inte heller säga att ‘idrottaren glömde ringa och fråga’. Det handlar om medvetet fusk.

Stefan4: 69025438

Läste du inte citatet i mitt förra inlägg?

WADA fick följaktligen tillgång till en databas från Moskva-labbet genom en visselblåsare redan 2017, och som man tydligen har bedömt vara tillförlitlig. Den datan har man nu jämfört med databasen man erhöll från Rusada tidigare i år. Även om den senare datan är manipulerad, så var det ju inte den som låg till grund för de tidigare avstängningarna på ryska idrottare. Lägg till Ganus erkännande om manipulerad data, så ser det mörkt ut för Ryssland.

Visst, du kan spela djävulens advokat och framställa Ganus som “en märklig figur” som trollar Putin. Du dömde ju även ut Grigorij Rodtjenkovs trovärdighet efter McLaren rapporten (jag har för mig att termen “galen” användes för att beskriva honom). Men hur många ryska anti-dopningschefer kan man egentligen döma ut som märkliga troll, eller galna, innan trovärdigheten i de anklagelserna måste ifrågasättas?

Rysslands antidopingchef Ganus agear ju helt efter den agenda som västsidan använder för att attackera Ryssland inom antidoping. Han verkar köpt. Han har en styrelsepost i ett tyskt företag. Ryssland fick ej heller tillsätta hela sin nya antidopingmyndighet själva. Men vem som tillsatte Ganus vet jag inte.

Ganus gör ju precis som filmen Icarus. Han pekar nästan ut Putin. NYT-artikeln var låst, men detta gick att se.

Yuri Ganus, the director general of the Russian antidoping agency, said Sunday that he believed only individuals with access to some of Russia’s most powerful institutions could have been able to manipulate the data.

NYT

Mycket märkligt att Rusadas chef inte försvarar Ryssland. De verkar ha blivit infiltrerade.

Den databas man jämför med kommer från Rodchenkov? Man kan inte ta Rodchenkovs data för givna. Hans vittnesmål har ju inget säkert stöd. Vissa har blivit fällda. Men Legkov fick ju tillbaka sitt guld, liksom flera andra medaljörer.

Rodchenkov säger ju att ryssarna kunde öppna provflaskor och byta innehållet. Det skall ha gjorts rutinmässigt med ett verktyg mindre än en penna. Men vad jag vet har ingen kunnat upprepa detta. (Enligt McLaren skall en anonym expert ha visat hur.) Ingen vet hur man öppnar flaskorna. Flaskorna används fortfarande och tillverkaren själv har sagt att den inte förstår hur man öppnar flaskorna utan att krossa korken.

Men det där är gammalt och har diskuterats. Jag menar dock att bara lita på Rodchenkovs uppgifter och databas inte är tillräckligt.

Det viktiga nu tror jag kommer att bli vad WADA kommer att uttala om databasen och de “avvikelser” man frågsr ryssaena om. Den 9 okt gav ryssarna sitt svar på WADAs frågor.

m.sport24.co.za

An athlete at the Nike Oregon Project (NOP) run by controversial coach Alberto Salazar provided an anomalous blood sample in the month of the 2011 Athletics World Championships in South Korea, indicating they may have been taking the drug EPO, Sportsmail can reveal.

The athlete’s identity is known to Sportsmail and was not Mo Farah, who was also part of the NOP at the same time. Farah made his global breakthrough in Daegu when he won gold in the 5,000m, six months after linking up with Salazar.

Daily Mail, Sportsmail

Nu rök högste Nike-bossen, Mark Parker, i efterdyningarna till Nike Oregon Project-skandalen.

bbc.co.uk

Parker had said he did not believe the testosterone experiment was breaking any rules, and had backed Salazar in the wake of the scandal, saying Nike would support the coach’s appeal. It will now be interesting to see if his replacement John Donahoe feels the same way.

Det har även framkommit EPO-misstankar mot NOP.

An athlete at the Nike Oregon Project (NOP) run by controversial coach Alberto Salazar provided an anomalous blood sample in the month of the 2011 Athletics World Championships in South Korea, indicating they may have been taking the drug EPO, Sportsmail can reveal.

The athlete’s identity is known to Sportsmail and was not Mo Farah, who was also part of the NOP at the same time. Farah made his global breakthrough in Daegu when he won gold in the 5,000m, six months after linking up with Salazar.

dailymail.co.uk

wwr: 69088162

Det är tydligen nu som ryssarnas öde avgörs. Man kan i alla fall glömma teorin att Putin mördar alla som kritiserar Ryssland. Ganska nye antidopingchefen Ganus skulle nog kallas landsförrädare av många. Nyligen ville han sparka hela ryska friidrottsförbundet. Han har fler bravader på meritlistan.

Nu värmer han upp inför WADAs avgörande med att svinga vilt mot sina egna igen.

Russia must expect to be banned from the 2020 Olympics in Tokyo for inconsistencies in laboratory data sent to investigators, says the head of Russia’s anti-doping agency (Rusada)

“Russia’s Olympic squad will be prevented from participating fully in the Games in Tokyo,” said Rusada director Yuri Ganus.

“I think that this will also happen at the 2022 Winter Olympic Games in China.”

bbc.co.uk

Jag undrar ibland om han är köpt genom ett styrelseuppdrag i ett tyskt företag?

wwr: 69094894

WADA vs Ryssland, uppdatering

WADA skulle ha mött ryssarna igår för “the final showdown” men WADA darrade 😉 De sade att det svar ryssarna hade lämnat (8 okt., efter tre veckors förberedelse) var så långt att de inte hunnit läsa och ta ställning till allt! Beslutet uppskjutet till nästa månad.

But the volume of that response has overwhelmed WADA’s investigations and intelligence unit, and WADA said in a statement that the investigators were unable to meet with Russian officials on Wednesday.

The meeting was postponed, WADA said, because committee investigators and independent forensic experts “continue to evaluate Russian authorities’ responses.” A meeting set for next week of WADA’s compliance review committee, a group responsible for shaping WADA’s response to Russia, also has been scrapped, a WADA spokesman confirmed.

“As previously outlined, no strict timeline can be given,” WADA said in a statement. “WADA continues to follow the process and is dealing with this complex matter as quickly as practicable.”

The delay almost certainly means a decision will not be made before WADA’s board meets next month in Katowice, Poland, the last meeting that will be overseen by WADA’s current president, Craig Reedie. WADA will appoint Reedie’s successor at that gathering; the leading candidate is Poland’s minister of sport and tourism, Witold Banka.

nytimes.com

wwr: 69213005

Trump var på UFC-fight för ett par dagar sedan. Vinnaren uttalade

“No matter what your views on Trump as a president, the guy’s a bad motherf—– man.” – Jorge Masvidal

vilket Trump ReTweetade, till tidningarnas skräckblandade förtjusning.

Men matchen höll på att aldrig ha bli av. Motståndaren Nate Diaz hade fastnat i test för “SARM” som motsvarar anabola steroider. Ligandrol verkar mycket populärt numera.

USADA hemlighåller alla positiva prover tills dess utredningen är färdig. Men Diaz ville inte delta med ett positivt prov och sade att han inte ställer upp om han inte omedelbart frikänns.

“I’m not gonna make it out to NYC for fight week next week because they say I tested with elevated levels that they say might be from some tainted supplements. I call false on that cause I only take Whole Food or natural food supplements,” Diaz wrote.

“I don’t even eat meat. So until UFC, USADA or whoever is f—ing with me fixed it, I won’t be competing. I’m not gonna play their game and try to hide it or keep quiet, as they suggested.”

“I don’t give a f— about some money over my dignity and my legacy. I’m not playing along with this bulls— I’m not staying quiet and figuring it out after the fight. That’s cheating. So fight game I’ll see you when I see you.”

— Nate Diaz

Forbes skriver

There are two main things to examine in Diaz’s statement.

He didn’t say he was being removed from the card by the UFC or The United States Anti-Doping Agency (USADA), who administers the UFC’s anti-doping program. Diaz also said that someone told him to keep quiet about the elevated levels test result.

He is putting the onus on the UFC and USADA to figure this out quickly and most importantly, he is doing so publicly. Diaz is telling the UFC and its ownership group that if they want to make money off his labor they need to clear his name, or he will walk away from the fight.

Don’t forget, USADA no longer announces potential drug test failures until the entire process plays out.

forbes.com

Så inom några dagar hade USADA fått fram “bevis” att det kosttillskott som Diaz alltid använt , vid detta tillfälle innehållit en motsvarighet till anabola steroider!

“USADA is reviewing the out-of-competition test as an atypical finding. Further laboratory testing conducted by the Sports Medicine Research and Testing Laboratory, a Wada-accredited lab in Salt Lake City, Utah, has confirmed that two bottles of the same organic, vegan, plant-based daily multivitamin that Mr. Diaz was using were each contaminated with LGD-4033, which the evidence supports resulted in Mr. Diaz’s positive sample,” the statement added.

scmp.com

“Diaz said he does not believe what USADA is saying about atypical findings and a tainted supplement. He said he has continued taking the same supplements he has always taken — raw, organic, vegan supplements from Whole Foods.

bleacherreport.com

Man frågar sig om USADA använder kosttillskott för att släppa igenom positiva tester.

In SARM’s way: Why USADA has altered its stance on Shayna Jack substance

Sun Yang hearing

The interpretation issues in both English and Chinese brought a halt to the landmark Court of Arbitration for Sport hearing several times, frustrating lawyers for both sides during Sun’s opening cross-examination.

The court noted that Sun’s team selected the translators, who were replaced at a lunch break by a Wada staff member.

Its judges are not expected to hand down a verdict until next year.

Sun’s anti-doping history was also detailed during the hearing – 180 samples have been given at competitions and during training between 2012-18. A total of 60 were organised by the Sweden-based firm IDTM, which sent the collection team to Sun’s home in 2018.

Cas judge Philippe Sands pressed Sun about whether IDTM staff had shown different kinds of documents of authorisation on the 59 previous occasions he gave samples without problems.

The Guardian

wwr: 69343030

Sun Yang hade själv valt ut översättarna till förhandlingarna. De var så dåliga att förhandlingarna flera gånger måste avbrytas. Det var kanske därför man avsiktligt tagit bort ljud från live streamen? Översättarna böts ut vid middagstid.

Företaget IDTM hade testat Sun Yang 59 gånger tidigare. Men varför han just denna gång underkände deras dokumentation verkar inte klarlagt.

IDTM förefaller vara det största testföretaget i världen. Verkar i 50 länder, sedan mer än 25 år. Det kan även utföra service åt idrottsmännen med ansökningar om specialtillstånd för användande av läkemedel (TUE). Företaget har huvudkontor i Stockholm.

“Dom” i fallet Sun Yang lär vänta till nästa år.

amp.theguardian.com

regulators were forced to overhaul the promotion’s anti-doping policy to allow for “atypical findings” that are cause for concern, but not necessarily an indicator of intent to cheat.

“It’s a great evolution of the program and we’re actually hopeful other sports who are interested in protecting clean athletes more effectively and creating fairer systems, this will be the model for it and something we’ve been pushing both the World Anti-Doping Agency (WADA) and other programs for the past couple of years to try and do something along these lines,” USADA CEO Travis Tygart told MMA Fighting. “We’re excited about this next step and where this can lead anti-doping hopefully.”

mmamania

HepCat-X: 69552406

Och där tappade WADA det mesta av sin trovärdighet. Inget Ryssland i Tokyo eller Peking, kanske inte ens i Paris 2024. Hyckleri och dubbla måttstockar.

svt.se

DajDiRaj: 69552857

Riktigt vidrigt: Det är nog nu!!!

Det handlar om politik. Det rör händelser innan Rusada böts ut. Alla länder myglar och gör fel men Ryssland är det enda land som fått sin databas genomgången på detta sätt. Vi får se vad de 28 ändringarna innebär. Det blir säkert CAS. Rodchenkovs tidigare påståenden har ibland förkastats i CAS. Databasen vet vi inte så mycket om. Som helhet ett trist påhopp på Ryssland i alla fall.

wwr: 69560125

Det här spekulerats om anorexi i tråden. Det är ju inte omöjligt att förbundet kan komma att köra med en sådan förklaring. Men jag tycker det är konstigt om man vid en hälsokontroll plötsligt upptäcker att en välpresterande idrottare äter så lite att hon måste ta paus. (Det är ju ö.h.t. inte så vanligt att man tar bort tävlande på detta sätt, det lilla jag vet om det, i alla fall.)

Både Frida Karlsson och Ingvild Flugstad Östberg borta efter “hälsokontroll”

vg.no

svt.se

Att idrottare försvinner på detta sätt gör naturligtvis att dopingrykten kommer igång. Men jag vill inte underblåsa dessa, ännu i alla fall. Anorexi tror jag inte är troligt, men kan kanske komma att användas som svepskäl. Den egentliga orsaken att åkarna tagits bort får t.v. ses som okänd.

Hade det varit hemliga, positiva dopingtest så borde förbunden ljugit ihop någon förklaring. Men nu lämnas allt öppet till ryktesspridning.

Orsakerna t.v. okända, imho. Jag håller med. Bäst att berätta vad som skett.

wwr: 69560319

Jag är inte helt insatt i Fridas prestationer, men jag såg en intervju från premiären i Ruka. Expressen vinklar det naturligtvis till bristande kontroll av kvinnors hälsa. Förr kanske man hade sagt “spänd”, “övertränad”, “ville för mycket”.

Ser man enbart till intervjun så kanske hon bara är ur form och behöver en kortare tävlingsfri period. Den styrkte inte dopingmisstanke.

expressen.se

Avstängningen av Ryssland kommer ganska säkert att överklagas till CAS. Den nye chefen för Rusada, Ganus, försvarar inte Rusada. Den biträdande chefen verkar dock försvara Rusada.

Det handlar nu om 28 förändringar som gjorts i en databas, vad jag kan förstå. (WADA laddade ned stora mängder data från ryska datorer i januari i år.)

Här är den ryska versionen.

dw

De verkar säga att dessa data tagits bort. De har inte manipulerats.

Möjligen kan CAS-förhandlingarna komma att handla om det kan vara normala fel som korrigeras eller avsiktlig borttagning av positiva data.

Biträdande chefen för Rusada säger också att Rusada eller andra högre instanser inte inte varit inblandade i detta.

aw: 69626072

Det man bör reagera på när det kommer till kvinnliga atleter är just en extremt låg nivå av underhudsfett. En elittränad man har 5-9% kroppsfett. En elittränad kvinna har 15-19% kroppsfett. Och hormonet som styr nivån av underhudsfett är testosteron. Lågt underhudsfett är en könskarakteristika för män, på samma sätt som bröst är könskarakteristika för kvinnor.

En kvinna som genomgår könskorrigering får en manligare ansiktsform. Men det inte alla vet är att den stora förändringen inte sker i skelettet, utan i ansiktsfettet. När man behandlas med testosteron så förlorar ansiktet underhudsfettet, vilket räcker för att man ska börja se ut som en man.

Fettprocenter under 15% hos kvinnor är förknippat med allvarlig hälsorisk, typ svält.

Titta på den här bilden från 2012, där Therese Johaug har en låg men ändå “normal” nivå av kroppsfett:

aftonbladet.se

På bilden är Therese Johaugs kroppsfett uppskattningsvis 15%, eller kanske något lägre. Det här är den lägsta nivån av kroppsfett som en kvinnlig atlet kan uppnå med normal diet och träning, samtidigt som man har muskler och god hälsa. Både kropp och ansikte ser normala ut.

Men notera vem som håller pokalen? Det gjorde antagligen Therese Johaug, och hon noterade antagligen skillnaden mellan dem också. Marit Björgen har på den här bilden, uppskattningsvis, 7-9% kroppsfett. Det är inte inom fysikens gränser för kvinnor att ha så lite kroppsfett, samtidigt som man har stora muskler och god hälsa.

Spola fram några år. Hur ser Therese Johaug ut idag?

images.hdsydsvenskan.se

Så nu har hon uppskattningsvis 7-9% kroppsfett, i kombination med stora muskler med övervikt på benmuskler. Vad har hänt med Therese ansikte på 7 år då?

2012:

svd.se

upload.wikimedia.org

2019:

abcnyheter.drpublish.aptoma.no

unt.se

Ett visst åldrande och rynkighet är normalt, men det där är inte normalt åldrande. Hennes ansikte har gått från att vara en äppelkindad tjej, till en senig pundarkille, utan att ens gå ner i vikt under tiden. Hennes kindfett har helt försvunnit. Det är helt otänkbart för en kvinna att förlora allt sitt kindfett innan man förlorar sin muskelmassa, genom diet och träning.

Bara som jämförelse med Charlotte Kalla.

2010:

upload.wikimedia.org

2019:

sportbibeln.se

Äldre, ja, men hon har ju inte förlorat sitt kindfett. Hon ser ut som samma person.

wwr: 69874210

Ryssarna har överklagat WADA:s beslut till CAS. De kan därför vara med i ungdoms-OS som börjar nu, enligt IOK:s (Bach) beslut.

insidethegames.biz

Hur det är i andra tävlingar är jag inte säker på. WADA försökte under 2019 få internationella förbund att öppna fall mot ryssar baserat på de nedladdade data. Förbunden var dock ofta tveksamma.

Tidigare infördes också en bestämmelse att de internationella förbunden var tvungna att följa WADA:s beslut.

Det internationella friidrottsförbundet tillhör de som går hårdast mot ryssarna. Förbundet böt förra året namn från IAAF till World Athletics. Om namnbytet kan ha att göra med att man vill undandra sig WADA:s inflytande, är jag inte säker på. IAAF startade AIU för ett par år sedan. Jag skulle tro att det kan ha gjorts för att försöka undandra sig WADA:s inflytande.

Polacken Banka har tillträtt som WADA-chef nu.

Det är lite rörigt. Hittar inte länkar till allt som står ovan. Mycket är politik. CAS kommer väl med ett beslut om ryssarna inom några månader. Förmodligen kommer det beslutet att avgöra om Ryssland kommer att vara med som nation, i Tokyo-OS i sommar. (Sedan skulle fallet kanske kunna gå till Schweiz HD.)

wwr: 69965703

Storbritannien vägrar lämna ut Mo Farahs prov till WADA!

telegraph.co.uk

När det passar testas dock gamla prover om med känsligare metoder. Bl.a från London-OS.

—-

Inget nytt om Ryssland. IOK är inte direkt inblandad (WADA vs Ryssland i CAS) men har skickat en begäran till CAS. IOK ber att CAS avgörande är tydligt och inte lämnar tolkningsutrymme för tillämpningen. Vad jag kunnat förstå så vill inte IOK själva bestämma om Ryssland skall vara med i Tokyo i sommar.

wwr: 70007798

Nu säger Mo Farah själv att man får testa hans gamla prov.

amp.theguardian.com

wwr: 70014709

WADA underkände plötsligt det ryska laboratoriet igen. Det var lite oväntat, det har inte hänt något nytt sedan WADAs beslut 9 dec. Man väntar på CAS avgörande. En “laboratorieexpertgrupp” fick Banka att göra detta. Det gäller analyser för biologiska pass. Läget är lite rörigt.

wada-ama.org

wwr: 70038867

Mo Farahs prov verkar den brittiska antidopingmyndigheten sköta “elegant”. Farah har tränat med en dopingdömd tränare och då kräver högsta instansen WADA in hans och de övriga tävlandes prover.

Men brittisk antidoping vägrar lämna ut provet eftersom de istället vill analysera provet med andra metoder som kanske kan komma att upptäckas i framtiden! De skulle också kunna lämna ut en del av provet, men plötsligt görs inte det heller eftersom de inte vill tina och frysa om provet!

“Mo Farah tillåter analys.” Men det är ju faktiskt inte idrottsmannen som bestämmer om hans prov skall analyseras. Så hans uttalande påverkar kanske inte situationen.

Få se hur detta slutar.

WADA verkade ha tråkigt på jobbet en dag och stängde av det ryska labbet fast inget hänt i ärendet sedan början av december.

Antidoping fungerar lika märkligt som vanligt.

UKAD want ‘credible evidence’ before handing over Mo Farah drug samples for retesting in Alberto Salazar investigation

DM

Mo Farah, carnitine, injection

The Guardian

wwr: 70162656

CAS-förhandlingarna mellan WADA och ryssarna ser ut att kunna bli offentliga. De kan komma till stånd inom några veckor.

WADA Asks Sports Court to Open Russia Case to Public Hearing nyti.ms

insidethegames.biz

Vi får hoppas CAS sköter det hela bättre än med SunYangs förhandlingar. Översättarna var så dåliga att de måste bytas ut samt ljudet fungerade inte på CAS Internetplats. Så dåligt fungerar den högsta instansen inom idrottsvärldens rättsväsende!

Man verkar ha fått till rejäla avstängningar nu. Ryssarna får t.ex inte ens ansöka om OS 2032!

RUSADA Supervisory Board

Alexander Ivlev, Ernest and Young

sii, Andy Brown, Loughborough, Leicester, UK @JournoAndy

tass

[ www.sportsintegrityinitiative.com/ministry-of-sport-suspends-russian-athletics-federation/ ]
High resolution screenshot: [ www.snowleopard.info/global/other_material/images/ivlev_rusada_russia_ban_antidoping_ganus_sportsintegrityinitiative.jpg ]

wwr: 70166217

Situationen i det ryska ärendet är krånglig. Ganus syns i media. Han är chef för Rusada men kritiserar själv rysk antidoping extremt kraftigt och föreslår ibland hårda sanktioner mot sin egen organisation. Man skall ställa krav, men hans beteende ter sig överdrivet, imho. Jag har tidigare frågat om han skulle kunna vara köpt genom sin styrelsepost i ett tyskt företag. Han har även trollat Putin i ett öppet brev.

Men det verkar som om Ganus inte är chef för rysk antidoping. När ryssarna överklagade i december togs beslutet i praktiken av “The Supervisory Board of the Russian Anti-Doping Agency (Rusada)”.

Den som basar för detta heter Alexander Ivlev. Men den informationen göms. Titta t.ex på denna förvrängda Internetsida. Ivlevs namn och bakgrund presenteras som en suddig skärmdump och är alltså inte sökbara. (Men Internetsidan toppas av en bild på Ganus.) Putsar man glasögonen och läser skärmdumpen samt även surfar lite (när man nu hittat Ivlevs namn) ser man att han är utbildad i Chicago och nu jobbar för den brittiska, världsomspännande revisionsfirman Ernst & Young! Han deltar även i World Economic Forum, precis som Greta.

sportsintegrityinitiative.com

Det ser mörkt ut för Rysslands antidoping. Jag undrar om deras nyckelpersoner kan ha blivit köpta av fientliga krafter? (Liksom Rodchenkov)

Men ett överklagande har gjorts så vi får se vad CAS kommer fram till.

wwr: 70229157

Farah som förra året vann både Wimbledon och US Open i dubbel testades positivt för anabola steroider. Avstängningen påbörjades 21 januari, men har nu upphävts. Motivet för att frikänna honom verkar vara att “anabola steroider är vanligt i kött i Colombia”.

Man förstår om de som jobbar mot doping kanske lägger av. Det verkar närmast meningslöst att testa.

The multi-time Grand Slam champion Robert Farah was tested positive for Boldenone (an anabolic steroid) by the International Tennis Federation (ITF). He was provisionally suspended from the ATP circuit from 21 January 2020. But now, ITF has cleared his anti-doping violations.

ITF statements on Robert Farah

They stated that doubles World Number one Farah is not guilty. The element, anabolic steroid Boldenone is widely found in Colombian meat, solomillo (beef). “Mr. Farah’s account of how the Boldenone entered his system was accepted and it was determined that he bears No Fault or Negligence for the violation,” the ITF stated.

essentiallysports.com

wwr: 70282239

Vad jag kan förstå så har i internationella skidskytteförbundet analyserat 6 år gamla prover och bl.a Ustiyugov blir av med OS-guld från 2014. Ännu inte gått till CAS. Även Sleptsova har fällts.

Man har även kört prover från OS 2010 och hoppas att fällande domar kan ge svenska medaljer.

Visst är det bra att det testas på gamla prover. Men det kan nog lätt bli så att de som kontrollerar analyserna riktar dessa mot de nationer de inte gillar.

Den ryske före detta skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning. Han blir av med flera medaljer, bland annat OS-guldet 2014

Jag har tävlat mycket mot Sleptsova och hennes resultat var väldigt mycket upp och ner. Det var misstänksamt och nu ser vi resultatet av det, säger SVT:s skidskytteexpert Helena Ekholm.

Samtidigt väntas ytterligare en dom från CAS:s antidopningsavdelning gällande Ustjugov och Sleptsova, från Vancouver-OS 2010. En fällande dom där för Ustjugov skulle betyda två svenska medaljer. Både vid Ustjugovs OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och vid VM-silvret i stafett 2011 slutade Sverige på fjärde plats.

svt.se

Report Reveals Insider Dealing at Russia’s Antidoping Agency

A forensic audit of Russia’s antidoping agency has suggested former officials funneled money to companies they controlled.

NYT

wwr: 70331102

Nu har ryske antidopingchefen Ganus skickat revisorer på sin egen organisation, Rusada. Ganus verkar ta order från ett råd som leds av Ivlev som jobbar för en brittisk revisionsfirma, EY. Så nu har Ganus kopplar in en brittisk revisionsfirma till, Baker Tilly.

Visst är det bra om man håller ordning i sin egen organisation. Men mitt intryck är Ganus närmast attackerar sin egen organisation. Han har styrelsepost i tyskt företag. Man kan fråga sig om han är köpt.

Yuri Ganus, the head of Russia’s antidoping agency, ordered an audit of his organization’s finances

nytimes.com

Skidskytteförbundet har även analyserat antidopingprover så långt tillbaka som OS 2010. Ryssar förlorar medaljer.

Utländska intressen verkar ha kopplat greppet på rysk antidoping.

MOSCOW, Feb 22 – RIA Novosti, Denis Kosinov. Police raided the hotel’s rooms, where the biathletes of the Russian national team live at the World Championships in Italy, told RIA Novosti Aleksey Nuzhdov, first vice president of the Russian Biathlon Union (RBU).

According to him, we are talking about Evgeny Garanichev , Alexander Loginov and coach Alexander Kasperovich.

“The rooms <...> are searched, laptops are seized. For now, this is all that is known,” said Nuzhdov.

Later, Alexander Loginov said that the police came to his room in the early morning.

“They immediately took away their weapons. Apparently, they were like especially dangerous criminals. They asked me to sit still. In their underpants we watched things checked. Only mine were interested,” he said on MATCH TV .

According to the athlete, the request for a search came from the International Biathlon Union (IBU).

IBU President Olle Dalin, for his part, told RIA Novosti that he has no information about the searches

ria

wwr: 70371400

Kasperovitch kan ha använt en annan persons passersedel. Men anmälan verkar komma från IBU.

Det här skett en del i IBU. Besseberg tvingades bort men har inte fällts. Man analyserar ryska prover från 2010. Men vilka andra prover analyserar man (inte)? Sebbe var på möte i Vita Huset och hänger på med uttalanden. Nu razzia med dragna vapen mot ryska laget timmar före start. Beslagtagna datorer och telefoner.

IBU:s verksamhet känns inte riktigt fräsch, tycker jag i alla fall. Speciellt inte om man väger in karusellen med Rodchenkov.

Jag tror de flesta medaljörer varit dopade. Då får man ett snett utslag om man inte undersöker alla med samma kriterier.

Italien är väl heller inte helt fritt från korruption. Razzian i Seefeldt var däremot väl utförd av österrikiska polisen. Men undersökte alla.

HerrGickhan: 70371487

Ja den svenske töntrepresentanten och ekonomiske ruinisten (kommer inte ihåg namnet) var ju i SVT och svamlade på med sitt insmilande om hur de hade anmält.

wwr: 70371567

Jag vet inte vem du vänder sig till när du talar om de som har insyn i Ryssland. Du bör nog specificera det.

När man nu även tar telefoner och datorer så kommer man förmodligen att nysta vidare på samma sätt som när man laddade ner data från ryska labbet för ett år sedan. Det förhandlas fortfarande om det.

Skall man göra det skall man göra det för alla, menar jag.

HerrGickhan: 70371579

Niklas Carlsson.

svt.se

wwr: 70371627

Var inte Nicole Resch generalsekreterare tidigare? Man fick bort henne också alltså. (Jag trodde hon fick komma tillbaka.)

Är det två svenskar i toppen nu? Dahlin och Carlsson?

Det verkar märkligt.

Rt

wwr: 70382830

De letade efter dopingpreparat eftersom tränaren använt felaktig passersedel sade de. Men de hittade väl inga, vad jag förstår. I så fall var razzian ett fiasko. Så de tog telefon och dator istället. Ur dem kan de säkert få fram “mystiska” omständigheter som kan “motivera” nya tillslag. Så kan de tralla på.

Att sedan Johaug, Kalla och hela gänget bara testas ett par gånger per år off season, det bryr sig ingen i. Och att man helt enkelt borde ha en gräns för astmamediciner som ingen får överskrida och alla medaljörer alltid testas och resultat offentliggörs.

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna. Kul rubrik: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize!

https://antidopingworld.wordpress.co…strian-polize/

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

2020 feb, Rasen-Antholz, Italian police raid Russians, Loginov, Kasperovich. Kasperovich may have used wrong ID. Among others Loginov searched, phone and computer taken by police.

Loginov vann VM-guld i sprint tidigare i veckan

wwr: 70386368

Ryska förbundet säger att Loginov stryker sig pga “de senaste omständigheterna”. Det lär ju betyda razzian. Lagtävlingen kan han ju ha ställt upp i för kompisarna.

Alexander Loginov kommer inte att delta i massstarten vid världsmästerskapet i Antholz. På grund av de senaste omständigheterna är idrottaren inte i optimalt psykologiskt tillstånd

twitter.com

(Google translate)

Vi vet ju ännu inte vad som hänt. Men polisen verkar ha tagit hans telefon och dator. De har tydligen rätt att göra det. Det förvånade mig. Den enda “misstanke” jag uppfattat var att hans tränare använt felaktig passersedel.

Att raida rummen och leta efter dopingmedel har ju skett tidigare. Men att ta telefoner och datorer vet jag inte om det skett tidigare, med mycket låg misstanke.

insidethegames

wwr: 70456343

Karriären kan vara över för flerfaldige OS-guldmedaljören SunYang. Han slog sönder sitt dopingprov med en hammare. CAS gav honom nu 8 års avstängning.

Sun Yang ‘s swimming career is over. In a damning judgment, a panel of three senior judges at the Court of Arbitration for Sport (CAS) handed the Chinese Olympic champion an eight-year ban.

Rätt gjort av CAS. (FINA hade tidigare frikänt och får nu kritik.)

swimmingworldmagazine.com

Men SunYang kommer att överklaga till Schweiz högsta domstol …

wwr: 70474826

CAS får brev från organisationer som stöder Ryssland. Det kan leda till fördröjningar som gör att Ryssland kan vara med i OS. Men CAS avgörande kommer i så fall efter OS och ev sanktioner sätts då in senare istället.

Mycket ovanligt med en inte helt negativ artikel från NYT. Den tidningen var ju med och startade hela Rysslandshistorien. Första artikel jag sett öht som inte är helt negativ till Ryssland. Vändning på gång???

letters from organizations with an interest in the outcome, and from others widely viewed as friendly to Russia: ice hockey’s governing body, for example, and the European Olympic Committees and the Global Association of International Sports Federations, an influential umbrella group for governing bodies and event organizers.

nytimes.com

wwr: 70499789

Vi har absolut inte hört det sista om SunYang, nyligen avstängd 8 år. Hans morsa MingYang har attackerat det kinesiska förbundet. Hon säger att de mörklade hans tidigare positiva test.

Ming Yang claims that the Chinese Swimming Association (CSA) attempted to cover up her son’s positive doping test in 2014 and time events so that Sun Yang’s competition results would not be affected by events that broke the WADA Code.

FINA är dessutom så korrumperat av sina kinesiska sponsorer att det förklarar hur de först kunde frikänna SunYang och sedan ta hans parti i CAS.

Many of the International federation’s biggest commercial partners are Chinese, which goes some way to explaining why FINA banished its regulatory neutrality to support the legal case of Sun against WADA and why, under a giant World-Championship banner declaring “Dive into Peace”, war broke out on the podium in Gwangju, Korea, last year, swimmers opining that they felt ignored and overlooked by the international federation and felt that Sun was receiving favourable treatment.

swimming governing body FINA supported arguments by Sun’s lawyers to have an appeal by the World Anti-Doping Agency thrown out early last year in a pre-trial dispute over an alleged conflict of interest for the agency’s lead prosecutor, American lawyer Richard Young.

Det här verkar kunna utvecklas till en stadig skandal.

swimmingworldmagazine.com

olympics.nbcsports.com

Man kan även notera att CAS, FINA och Schweiz HD alla har sina centra i Lausanne. Jag vet inte om det kan påverka ev trixande mellan instanserna.

wwr: 70500036

Mo Farah injicerades med L-karnitin före London-maran 2014. Det är tillåtet men han uppgav det inte vid testning utan senare då han uppmanats göra detta av en förbundskille.

Det är ingen stor sak, jag gissar den valsar runt i media nu för att försöka täcka över att det brittiska förbundet vägrar lämna ut Sir Mos prov till WADA som begärt in det för analys. (Det skulle inte se riktigt bra ut med en dopad adelsman. Men han har aldrig blivit fälld.)

independent.co.uk

wwr: 70642002

Kusal Perera, en cricketspelare från Sri Lanka, har undkommit straff trots en positiv test för anabola steroider. Både A- och B-prov förefaller ha stämt överens men en expert har lyckats hitta något fel med analysen av B-provet. Internationella cricketförbundet anställde själva experten. Nu vill förbundet att WADA betalar skadestånd.

espncricinfo.com

Det går ännu inte att säkert säga att detta är ett trix. Men det verkar misstänkt. B-provet analyserades i Qatar. Men vid samma tidpunkt blev Qatar-labbet avstängt i 4 eller 5 månader för ett mindre allvarligt fel. WADA verkar ha skärpt kraven på labben då.

The decision to ban the laboratory in Qatar, host country of the 2022 World Cup, was a direct result of more stringent quality assessment procedures introduced by Wada to ensure laboratories maintain the highest standards.

theguardian.com

Huruvida man avsiktligt lyckats skicka B-provet till ett lab som inte uppfyllde de nya kraven, det är jag inte säker på, men man kan fråga sig om så är fallet.

DOHA: WADA head Craig Reedie apologised Wednesday to Olympics officials furious at the timing of an announcement that Qatar’s main drug testing analysis laboratory was suspended.

The World Anti-Doping Agency revealed on Monday that the laboratory’s work would be suspended for four months — just as more than 1,000 officials descended on Doha for the annual meeting of the Association of National Olympic Committees.

thenews.com.pk

wwr: 70678135

Nu har World Athletics, tidigare IAAF, dömt Rysslands friidrottsförbund till dryga böter. WA säger även att bara 10 ryssar får delta i OS. Det lär väl handla om friidrottare då. Det är ändå lite förvånande att WA lägger sig i. Jag trodde IOC bestämde vem som fick delta i OS. Det är också förvånande hur de kan sätta ett max-antal för hur många “rena” deltagare Ryssland kan skicka.

The Russian Athletics Federation has been hit with an unprecedented $10m fine for repeatedly breaching anti-doping rules. World Athletics has also ruled that only 10 Russian athletes can compete at the Tokyo Olympics as Authorised Neutral Athletes if the event goes ahead.

amp.theguardian.com

wwr: 70678949

Vad jag kan se är WA:s uttalande och artikeln lite märkliga. Ryssland borde ju dra detta inför CAS. WA borde inte alls yttra sig om vem som tävlar i OS, det är IOC:s uppgift. Och om WA uttalar sig kan de ju inte yttra sig om grenar utanför friidrotten. Om CAS inte avgör WADA-fallet före OS eller frikänner, blir det då olika dräkter för ryssarna i olika grenar? Om detta senare går till CAS verkar det svårt att hinna med, huvudförhandlingarna WADA-fallet har inte ens startat ännu.

Jag tror vi (eller i alla fall de inblandade, främst idrottarna, främst de ryska) kan stå inför ett rejält kaos i sommar. Corona, WADA, IOC, WA, AIU, CAS, Ryssland (RusOC, RusADA, RusAF) … Vad finns det mer?

Ojoj. Tyvärr finns det mörka krafter som försöker styra genom konflikt och kaos, imho

wwr: 70682363

USA försöker ta över WADA:s roll genom den s.k. “Rodchenkov act”. Amerikansk lag skulle gälla internationella tävlingar även utanför USA. Däremot skulle inte amerikansk college- eller proffs-idrott omfattas!

Lagen har ännu inte passerat Senaten och WADA kämpar mot:

“WADA calls on the US Senate to consider widely held and legitimate concerns about the Rodchenkov Act,” Bańka said.

“The bill in its current form could lead to overlapping laws in different jurisdictions that would compromise having a single set of rules for all athletes, all sports and all anti-doping organisations that are subject to the World Anti-Doping Code.

insidethegames.biz

Det råder lite grand krig, alla mot alla nu inom antidoping.

wwr: 70697644

Seb Coe och internationella friidrottsförbundet WA går verkligen hårt mot Ryssland nu.

Ryssland måste betala $5 miljoner före 1:a juli för att få skicka 10 deltagare till OS. Deltagarna får inte tävla i ryska färger.

Half of the $10 million (£7.9 million/€8.9 million) fine will be payable by July 1 by RusAF.

Should the payment not be made the ANA process will be suspended.

Åtta av de 10 ryssar som tillåts delta samarbetar med AIU och har redan namngivits.

Eight of the 10 athletes will come from the Athletics Integrity Unit’s registered testing pool.

This includes three-time high jump world champion Mariya Lasitskene, pole vault world champion Angelica Sidorova and men’s 110m metres hurdles star Sergey Shubenkov.

The three athletes met with World Athletics President Sebastian Coe last week.

“They were very clear about their desire to be part of that change process and they made some very helpful observations around coaching and the need for a cultural shift,” Coe said.

“They want to be part of the solution and clearly they wanted to be protective of their ability to compete, particularly as authorised neutral athletes.”

High jumpers Ilya Ivanyuk and Mikhail Akimenko are also included on the registered testing pool, along with decathlete Ilya Shkurenyov, pole vaulter Timur Morgunov and race walker Vasiliy Mizinov.

Ryska förbundet får själva välja två deltagare till OS.

RusAF will be able to select the remaining two athletes, provided the athletes qualify for ANA status.

insidethegames.biz

Loginov raid. Man tar dator och telefon. Han vann första titeln i VM men kunde av personliga skäl inte ställa upp i det sista loppet.

Straffen som nu utmäts mot Ryssland är så extrema att man får fråga sig om de är del i försök att skapa en bild av en konflikt. Attacken mot Ryssland görs mer synbar än nödvändigt. Ryssland styrs av Putin på ett bra sätt, liksom USA av Trump. Men i media ges vi en bild av att både Trump och Ryssland ståe under attack.

Man frågar sig om supermakterna USA och Ryssland samarbetar. Världspressen sprider bilden av ett liberalt kaos som attackerar Trump och Ryssland. Men attackerna lyckas ej. (Ex Mueller, Ulraina …) Europa däremot befinner sig i ett liberalt kaos som lägger grunden för EU.

Attackerna tjänar till att maskera stt samarbete mellan USA och Ryssland, med avsikt att sprida liberala ideer i Europa. I det kaos som skapas försvagas länder och EU stärks.

wwr: 70722591

Det tillkommer en ny möjlighet att ansöka om “nåd” för dopingstraff i WADA-regementet 2021. Det spekuleras i om SunYang kommer att göra det. Men det skulle ske hos FINA som allmänt anses korrumperat av kinesiska sponsorer …

amp.scmp.com

wwr: 70765728

“Rodchenkov act” har passerat kongressen och en kommitté i Senaten men har ännu ej blivit till lag. Den skulle innebära att amerikansk lag skulle gälla för bl.a dopingförseelser även utanför USA. Den reglerar däremot ej amerikansk college-idrott eller deras proffsligor.

Både WADA och IOC motsätter sig lagen:

Both the International Olympic Committee and the World Anti-Doping Agency have aggressively sought changes in the legislation, concerned that such a bill would give the U.S. jurisdiction over doping issues that occur overseas. In a letter sent to senators last month, WADA said some of the provisions of the bill would create a “chaotic World Anti-Doping system with no legal predictability.”

The IOC put out a statement reiterating some of its issues with the bill, part of which said, “We also hope that during the ongoing legislative procedure, the issue of the extra territorial jurisdiction, which the draft of the law attributes to the U.S. authorities, will be addressed.”

apnews.com

wwr: 71406715

Det skulle ju bli rättegång i CAS mellan Ryssland och WADA, i vår. Jag har inte sett något mer om det. (… se nedan)

Det har istället dykt upp 298 andra ryska fall som WADA fördelat mellan bl.a de internationella grenförbunden för att låta dessa titta vidare på. En stor del av dessa fall påverkas dessutom av den databas som rättegången skall handla om. Frågan är om databasen kan utgöra bevis eller om den anses manipulerad.

Sammanfattningsvis verkar det inte finnas något intresse att lösa detta snabbt. Det liknar Brexit och Assangefallet. Kostsamt och tidsödande.

The World Anti-Doping Agency (WADA) announced on Thursday it has handed the dossiers of 298 Russian athletes to 28 different Anti-Doping organisations (ADOs) including 27 International Federations as part of its five-year probe into “institutionalized doping” in Russia.

cyclingnews.com

….

Det talas om juli för CAS-förhandlingarna. Man har lagt en omvänd bevisbörda på ryska idrottare. Ryssar måste bevisa att de inte varit dopade! Då får de delta, men inte i ryska dräkter. Ryska flaggan har också förbjudits under OS. (Under Pyeongchang-OS fick publiken använda ryska flaggor så länge de inte “viftade med flaggorna på ett politiskt sätt”. De ryska idrottarna fick bara ha flaggor på rummen, så länge flaggorna inte syntes utåt, vill jag minnas.)

Jag tycker det liknar mobbning. Vad skall man kalla det? Diktatur och nazistfasoner?

1 April 2020

Hearings in Russia’s case against the World Anti-Doping Agency (WADA) at the Court of Arbitration for Sport (CAS) could begin in July, according to CAS secretary general Matthieu Reeb.

Reeb told insidethegames dates in June and July had been discussed with the parties but the latter option “seems the most realistic”.

The outbreak of the COVID-19 virus has already forced CAS to postpone all in-person hearings until at least May, although they can take place by video conference.

Hearings can also be cancelled altogether and it is possible to issue a ruling based solely on written submissions.

Among the punishments handed down by WADA is a ban on the Russian flag at the Olympics and World Championships.

Russia has also been barred from bidding for the 2032 Olympic and Paralympic Games and is set to be stripped of any World Championships it has been awarded.

Athletes who can prove they were not implicated in the doping scandal or the subsequent cover-up will be cleared to compete as neutrals at major events.

The sanctions will not come into effect until the CAS has rendered its final decision.

insidethegames.biz

wwr: 71700769

TUEs don’t help you win an Olympic medal, according to anti-doping study

The World Anti-Doping Agency has looked at the five summer and winter Olympics between 2010 and 2018

cyclingweekly.com

“Specialtillstånd att använda läkemedel förbättrar inte medaljchanserna.”

Låter oväntat men passar agendan. Var inte Björgen med i studien?

JSM-GTO: 71721120

Bjørgen använde ju formoterol (den verkande beståndsdelen i astmamedicinen symbicort) för sin svåra astma. Hon hade medicinsk dispens (TUE) för det innan 2012 ( eller 2011?), men då ändrade WADA reglerna så att man inte längre behövde TUE för den substansen. I dagsläget är det begränsat till max 54 µg per dygn. Sen har väl det ändrats genom åren, men hon har ju naturligtvis alltid hållt sig under gränserna. Så nej, Sotji-medaljerna och Peyong Chang-medaljerna kan inte vara med i materialet i den studien nej, däremot borde ju Vancouver-medaljerna vara med där.

wwr: 71721288

Det var ett tag sedan. Men hade inte Björgen dispens för att ta mer än 54 µg per dygn vilket var den gräns man satte för de övriga tävlande?

Caedite-eos: 71812608

Det är inte lika illa som man tror i Kenya – det är värre!

expressen.se

“I skrivande stund är 55 kenyanska friidrottare avstängda för doping.”

Herregud alltså! En hel nation bestående av fuskare. Varför stängs inte alla av och deras rekord raderas ifrån listorna?

wwr: 71812736

Förmodligen dopas det en hel del i Kenya. Men man har även riktad provtagning mot det landet så siffrorna kan stiga ännu mer av den orsaken. En ytterligare orsak att man testar afrikaner hårdare är troligen att man tyckt det har varit för mycket “svart i rutan” vid TV-galorna. Så man strök helt fräckt afrikanernas grenar för att återställa White Supremacy 😉 5.000 och 10.000 är väl borta från Diamond League från och med i år tror jag, om de nu blir tävlingar. – Det blir bildäck och bensin för Coe 😉

Virginia “Ginny” Fuchs

Virginia Fuchs

wwr: 71924562

Usada och Tygart frikänner amerikansk, kvinnlig boxare för positivt prov. ‘Erhöll de två substanserna vid sex med pojkvännen’ klar för OS.

U.S. Olympic team boxer Ginny Fuchs has been cleared by the U.S. Anti-Doping Agency of a potential doping violation that was determined to be the result of a banned substance being passed to Fuchs during unprotected sex with her boyfriend.

houstonchronicle.com

Therese Johaug, Marit Björgen (2012)

Cross country skiing champion Marit Björgen, a product of the globalist agenda:

1. Transcending sexes: Rebuilding a women’s body into a man’s.

2. Legitimate drug abuse: Being allowed to use formoterol for legally “doping” her body into winning shape

3. Nordic country break up: Björgen has been given special permission to use formoterol. Norwegian skiers in general use more drugs (beta-2-stim asthma) than others. This difference creates tensions between the people of the Nordic countries. Globalists always try to create conflict. Unity among the Nordic countries threatens globalist organizations like the EU. Globalists teach us to despise our homeland.

Johaug also changed body shape extremely. Compare to image above. She once received 18 months ban for Clostebol (anabolic steroid).

Therese Johaug, 2019

wwr: 72158789

Ryssland skulle betala 10 miljoner dollar för att få välja ut 2 deltagare som skulle få delta i friidrotten i OS. WA hade valt ut 8 andra ryssar de ansåg som dopingfria och hade “rätt inställning”. 10 ryssar skulle få delta i neutrala dräkter.

Första amorteringen skulle ha varit inne den 1/7. Men ryssarna har inte betalt och skulle i nuläget inte få skicka några.

Rusada-ordföranden verkar som vanligt inte ha några större protester att lägga in.

Russian Anti-Doping Agency (RUSADA) director general Yury Ganus believes there is a “high probability” World Athletics will expel the Russian Athletics Federation (RusAF) after the organisation missed a deadline to pay a fine.

insidethegames.biz

Isinbayeva har skrivit till IOC och WA. Andra har skrivit till Putin.

insidethegames.biz

En soppa, helt enkelt. Det är ett politiskt spel där man vill sätta press på Ryssland, menar jag.

wwr: 72435688

Rodchenkovs bok kom ut igår. Artikeln beskriver en del av innehållet.

bbc.com

wwr: 72479328

Mer om Rodchenkovs memoirer. Han lämnade även fru och 2 barn i Moskva. Han är övertygad han är Putins fiende #1. Hans senaste maskering för att undkomma Putins mördarband är denna

ft.com

amp.theguardian.com

ft.com

wwr: 72479328

Mer om Rodchenkovs memoirer. Han lämnade även fru och 2 barn i Moskva. Han är övertygad han är Putins fiende #1. Hans senaste maskering för att undkomma Putins mördare är denna

ft.com

amp.theguardian.com

ft.com

Vad gäller det ryssarna skulle betala för att få delta som neutrala i OS har de visst fått anstånd några månader.

Edit

15 augusti är ny deadline

athleticsweekly.com

wwr: 72501372

Den ryska såpan går vidare. Vad jag förstår har följande skett.

Ivlev, ordförande för Rusada supervisory board har rekommenderat att Ganus, ordförande för Rusada, skall sparkas. WADA ställer sig frågande.

wada-ama.org

Vad jag kan komma ihåg så har Ganus styrelsepost i tyskt företag. Ivlev har jobb på brittisk revisionsfirma. Ganus brukar skälla ut de egna organisationerna efter noter. Han trollade även Putin i ett öppet brev, en gång.

Vi får se hur det fortsätter. Det vore nog heltidsarbete att hänga med i detta.

Man kanske vill få det att se ut som politisk inblandning i antidoping. Det existerar ju även ofta. Men Ganus verkar inte heller få saker att fungera. Han syns däremot ofta i media. Men det är bara mitt intryck. Hela ärendet är rörigt.

wwr: 72511407

Ryska olympiska kommittén anklagar Ganus för ekonomiska oegentligheter. Rykten från sociala medier kommer in.

Ivlev är rysslandschef för Ernst & Young. Utbildad i Chicago. Åker på samma WEF-möten som Greta.

Jag tror det handlar om att skapa ännu fler härvor för att dra rysk idrott i smutsen. Säkert dopar sig ryssarna, men det gör alla andra i eliten också. Nu är det bara mediabuller. Inget handlar om hur man skall komma åt dopingen.

De internationella nätverken attackerar våra länder där vi känner stolthet. Ryssarna hade idrott. Det svenska samhället attackeras med massinvandring. Obama försökte ta ned USA genom att sälja ut dess stolthet, det bemannade rymdprogrammet, till ryssarna.

Ärendet är bara påbörjat, men jag undrar om inte Trump har rätt som vanligt

They’re trying to take you out with bull****

(fast då talade han om Mueller)

insidethegames.biz

linkedin.com

wwr: 72639658

Nu kommer ytterligare en artikel om en veterancyklist som tagit anabola. WP skriver det inte rakt ut men ger intryck av att tidningen håller med den dopingdömde att hon borde friats.

washingtonpost.com

Hon verkar ha tagit ett läkemedel innehållande anabola steroider mot luftrörskatarr! (Enligt detta kan man t.o.m. få luftrörskatarr av det läkemedel hon tagit.

webmd.com )

Hon skrev inte heller in det i deklarationen före tävling.

Självklart skall hon stängas av. Fick bara ett år. Men trenden går mot detta tyvärr.

Vad gäller våra bröder och systrar i öster har de visst betalt in den första amorteringen på deltagande i OS, $6 miljoner till WA.

wwr: 72751094

Nu har även den ryska olympiska kommittén gått in i härvan och sparkat Ganus. Två andra har avgått. Man vill kanske ge bilden av “utrensning”. Krånglig härva. Rättegången i CAS om de nedladdade data väntar också. Jag vill även minnas att det finns 298 separata fall som olika internationella grenförbund bedömer.

wada-ama.org

U.S. threat to pull WADA funding could leave Americans out of Olympics

reuters

wwr: 72813362

USA försöker pressa WADA genom att dra in anslagen. WADA svarar med hot om att bannlysa USA.

WADA har en längre tid varit under attack av USA och aktörer kopplade till USA.

USA försöker ta kontroll över internationell antidoping. (Ett annat sätt är via Rodchenkov act.)

Exclusive: U.S. threat to pull WADA funding could leave Americans out of Olympics

America’s top athletes could be banned from the Olympics and other major international sporting events if the United States follows through on its threat to withdraw funding from the World Anti-Doping Agency (WADA), anti-doping leaders told Reuters.

The U.S. threat has sent shockwaves through the anti-doping community and prompted several governments to urge WADA to introduce legislation that would find the U.S. non-compliant with the WADA Code, effectively barring American athletes from international competition.

[WADA (Banka):]

“We have been approached by a number of governments of the world that were shocked by the threats from the U.S. government supported by USADA (United States Anti-Doping Agency).

“These governments want us to consider an amendment to the compliance standard meaning that non-payment by a government of its WADA contribution could lead directly to that country’s NADO (National Anti-Doping Organisation) being declared non-compliant with the World Anti-Doping Code.

“Inevitably this could have serious repercussions for athletes from that country including their participation in major international sporting events.”

USADA president Travis Tygart fired back by labelling the WADA threat empty and illegal.

[USADA (Tygart):]

“To threaten one country’s athletes over WADA’s failed governance model is pretty remarkable and disappointing,” Tygart told Reuters. “WADA is very threatened and rattled but to illegally threaten U.S. athletes is shameful.

A report by the White House’s Office of National Drug Control Policy (ONDCP), presented to the U.S. Congress in June and seen by Reuters, was highly critical of WADA demanding that it implement immediate reforms.

The report also suggested that the U.S. withhold funding unless it was given greater representation on WADA boards and committees and “a proportionate voice in decision-making.”

WADA has accused USADA of engaging in a risky powerplay to seize control of sport’s global anti-doping effort, calling the U.S. threat political blackmail.

“This is a critical time for anti-doping, we need unity not division,” said Banka. “I can underline under my leadership I will not let WADA become part of a political game.

“If WADA made past mistakes I can say it, of course, but I will never let WADA be blackmailed and undermine our position as the global regulator.”

mobile.reuters.com

wwr: 73252643

Instämmer.

Är det förstagångsförseelse brukar det räcka med att hävda kosttillskott, sabotage, hennes pojkväns dopingtabletter hon tog av misstag (om hon har bf) eller vad som helst. De nationella organisationerna hjälper till att skydda.

Man brukar s.a.s. börja skalan på 2 år.

Märkligt att hon fick 4 år.

Johaug borde med den logiken ha fått 2 år. “anabola i urinen och usel bortförklaring”, Fransson också.

(Det där med läkaren och hysterin runt nationalhjälten pressade ned det till 11 mån i första instans.)

[ Fransson, kvinnlig brottare, anabola steroider, 4 års avstängning ]

JohnnyDungeon: 72644590

Jag hittade inte sensationen från friidrotts VM 2019, Salwa Eid Naser, i några galors startlistor. Uppenbarligen har jag missat att hon är avstängd för missar i vistelserapporteringen sedan i början av juni.

Jag har inte plöjt hela ärendet, men det tasslas om att missarna skedde innan VM men att hon tilläts tävla ändå, och att hon till och med dragit på sig en fjärde miss senare.

Salwa Eid Naser, för de som glömt, vann 400 m genom att sänka sitt personbästa med en sekund och springa på en tid som ingen varit i närheten av sedan DDR-tiden.

maallgan: 73312101

Salwa Eid Naser får tävla igen eftersom dopingkontrollanterna gick till fel dörr

apnews.com

wwr: 73312198

Det där är väl inte värt att läsa? Jag har inte kollat ännu. Dörrarna hade förvirrande nummer. Dopingkontrollanten vågade inte ringa på dörrklockan/snabbtelefonen eftersom någon då kunde vakna! Och så de vanliga bakdateringarna. Och en massa jag inte läst.

WA håller väl på att skapa ett eget system med AIU nu. Jag vet inte om WADA alls är inblandade.

wwr: 73332606

WADA överväger att överklaga frikännandet av Salwa Eid Naser.

Dopingkontrollanten hade knackat var femte minut under en timme på en skåpsdörr bredvid lägenhetsdörren. Lägenhetsdörren hade en porttelefon, men den provade han inte.

insidethegames.biz

wwr: 73391650

Coleman stängs av två år. Inte för de rapporteringsmissar som var “samma” som Bahtas, men han har missat mer.

Jag är positivt förvånad. Positivt eftersom man inte givit en amerikansk världsstjärna gräddfil genom systemet. Han ser ut att missa OS, men vi får se om något överklagande kan rubba detta.

Christian Coleman, the world’s fastest man, will miss the Olympic Games next year after being told his explanation for one of three missed drug tests was “simply impossible” as he was handed a two-year doping ban.

“Shopping receipts show that the athlete was shopping at least from 7.13pm, also purchased a chipotle at 7.53pm and finally purchased 16 items from a Walmart Super Centre at 8.22pm,” the tribunal said. “The athlete’s evidence was that he returned home briefly some time between 8 and 8.10pm, ate his chipotle while watching the kick-off and then went out again. We do not accept the athlete’s evidence.

It would have been simply impossible for him to purchase a chipotle at 7:53pm [the store being five-nine minutes to his residence], drive home, park the car, go into his residence, eat the chipotle, then watch the kick-off of the football game which only started at 8:15pm, and thereafter go out again in his car, drive to the store and pick up 16 items at the Walmart Supercenter so as to be able to pay for them by 8:22pm.”

Kontrollanterna hade inte ringt honom, märkligt.

This year Coleman also criticised testers for not calling him when he was shopping to see where he was, as they had done on previous occasions

amp.theguardian.com

Han får väl löneförhöjning av “wakie-Nike” :evilgrin39:

Coleman, who has never failed a drug test, has 30 days to appeal against the ban to the court of arbitration for sport

Han kommer troligen att överklaga till CAS. Vi har nog inte sett det sista av detta ärende ännu. Men han kom undan på håret förra året. Bahta fälldes för i det närmaste samma sak. Det lär bli buanden om Coleman kommer med till Tokyo.

wwr: 73391907

Coleman kan inte heller hävda att han var så snabb (!) att han klarade det omöjliga tidsschemat. Dopingkontrollanterna stod vid hans dörr när han påstod sig ha kommit tillbaka.

Shopping receipts showed that Coleman was shopping and bought Chipotle at 7:53 p.m. and then 16 items from Walmart at 8:22 p.m. The AIU panel said the drug testers would have noticed Coleman if he had returned for the game.

si.com

Om man alltså kan påvisa “vilseledning av dopingmyndigheter” skulle det bli 4 år. Men det kanske vore orimligt, två år är att förvänta. Nu med sammanlagt 4 missar de senaste två åren och detta med falsk utsaga.

Man kanske tvingas ta bort en amerikansk världsstjärna i OS. Skall bli intressant att se vad CAS säger. Coleman borde definitivt inte tävla på två år.

guardian another similar article on Coleman

World champion sprinter Christian Coleman is banned from Tokyo Olympics for missed drug tests

wp

wwr: 73436220

Nu kommer plötsligt information att “århundradets rättegång” 😉 WADA vs Ryssland

börjar i morgon på hemlig plats i Lausanne (man skulle misstänka att CAS HQ ligger nära till hands)

Det har tydligen rått maximal mörkläggning runt detta. Allt handlar om politik. 4 dagar skall spektaklet ta. Nu gäller det visst databasen.

The three-judge panel has been asked by the World Anti-Doping Agency to ban Russia’s name, flag and anthem from the Tokyo Olympics and 2022 Winter Games in Beijing, plus four years of world championships.

Kommer man att få höra den ryska nationalsången i Tokyo eller inte. Spänningen är olidlig, eller också har alla tröttnat på denna såpa.

CAS said the hearing will be held at a secure and undisclosed location in Lausanne with no access to people not directly involved in the case. Some will take part remotely by video link.

Third parties who asked to be involved include the International Olympic Committee, the International Paralympic Committee, ice hockey’s world governing body and the Russian affiliates of all those organizations, plus some Russian athletes.

A verdict is not expected for at least several weeks.

apnews.com

apnews.com

The worsening pandemic in Switzerland means the three judges can no longer come to Lausanne

THE JUDGES

WADA chose Luigi Fumagalli of Italy.

Russia’s pick is Hamid Gharavi, a dual France-Iran national. He was selected by Russian athletes in cases that overturned 28 disqualifications by the IOC from Sochi.

The panel president the two judges chose is Mark Williams, an Australian who has ruled on athlete selection disputes for his country’s Olympic body.

The verdict should bind all sports bodies signed up to the World Anti-Doping Code.

“This decision must be watertight and waterproof,” IOC President Thomas Bach said in January. “It cannot leave any, any room for any kind of interpretation.

Australisk ordförande. Jag vågar inte tippa utgången.

Bach vill inte se någon upprepning av spektaklet i PyeongChang och kräver att domstolen lämnar tydliga besked.

higenamine

Mamadou Sakho wins ‘substantial damages’ from Wada over drug claims

guardian

sia

wwr: 73541777

Nu hittade jag den. Maximalt underhållande nyhet 😀

IAAF (som numera kallar sig WA) slog in en nolla för mycket när de skickade pengar till Nigeria (av alla länder ! 😀 )

IAAF hotade med internationella sanktioner mot landet innan nigerianerna kanske gav med sig och ev skickade tillbaka hälften 🙂

Har man skickat fel ligger man dålig till

The erroneous payment of $150,000 (£117,000/€134,000), accidentally sent to the AFN by the IAAF, sparked a crisis at the national governing body.

The IAAF mistakenly paid the sum into the AFN account two years ago – the amount due should have been an annual grant to Member Federations of $15,000 (£11,700/€13,400).

In a letter sent to the AFN in May, the IAAF warned Nigeria would incur sanctions if the overpayment was not returned.

Solomon Dalung, Dare’s predecessor as Sports Minister, had interpreted the warning as a threat that the IAAF would ban Nigeria from international competition.

The IAAF then claimed its President Sebastian Coe had reached an “amicable resolution” with Dalung on the repayment of the money.

In August last year, Dalung supposedly pledged to immediately sign off the repayment of half the missing money, although the IAAF has neither confirmed nor denied if this was ever paid.

It is unclear exactly how much will be repaid to the IAAF.

insidethegames.biz

wwr: 73634481

Shayna Jack var ett uppmärksammat fall. Hon fick tydligen också 4 år av sitt förbund. Men förstagångsförseelse utan att det går att påvisa något uppsåt har brukat ge 2 år. Så nu har man satt ned straffet till två år. En enda domare i CAS behövdes för detta. Tidningen kommer med en “positiv” nyhet att straffet halverats och inget uppsåt påvisats. Men något uppsåt brukar mycket sällan gå att påvisa.

Kanske man kommer att göra samma sak med Fransson? Men det kanske är sent nu. Tidigare brukade de nationella förbunden ge lägre straff, typ Johaug. Att ge 4 år kanske är något nytt man hittat på. Fransson borde ha 2 år, vad jag sett av fallet.

amp.theguardian.com

wwr: 74263231

fatr: 74260699

CAS har beslutat att inte pröva hennes fall eftersom hennes brev skickas för sent.

Jenny Fransson

dn.se

Tack för länken.

Jag tycker fortfarande det är skumt. Aftonbladet Sport hänvisar till DN som ju är mer en politisk tidning.

aftonbladet.se

Även RiksIdrottsNämnden anser att hon bör ha 4 års avstängning och hennes överklagan till CAS tas inte upp eftersom den inkom en dag försent.

Första gången man fastnar med anabola i urinen är det normalt att ge två år. Det var ungefär vad Johaug fick och nu tävlar hon igen. Jack fick ovanligt nog fyra vilket reducerades till två i CAS. Tidningarna har positiv attityd i rapporteringen

Australian swimmer Shayna Jack’s doping ban halved to two years

Cas rules Jack ‘did not intentionally ingest Ligandrol’

google.com

Men de svenska instanserna har givit fyra år. Dessutom har hon inte fått hjälp att överklaga på rätt sätt/i tid.

Bahtas fall gick inte till CAS. Där skickade man överklagan till fel instans (svenska HD istället för CAS, som ju alla vet är ansvariga). Där tror jag vi kröp för USA. Coleman frikändes för samma agerande som Bahta fälldes för. Man vågade inte ge mer publicitet till trixandet med datum.

Det är politiker som påverkar antidoping mer och mer. Straff blir viktigare än att få bort doping.

Varför man ger Fransson ett för hårt straff kan man bara spekulera i. Hon är tjej i en manlig sport. I Aftonbladet har man valt en bild där hon ser manlig ut. Det utseendet får nog lätt en tjej som tävlar i brottning.

Skall jag gissa så är det politik som ligger bakom detta. Det toppstyre som sker av Sverige nu försöker hela tiden skapa konflikter mellan grupper i landet. Kan man hoppa på tjejer som sysslar med klassiskt manliga aktiviteter så ökar det konflikten mellan män och kvinnor. Men det är bara min gissning varför Fransson verkar ha fått fel straff och inte fått bra hjälp att överklaga.

wwr: 73644403

Nu gick Rodchenkov act igenom i den amerikanska senaten. Presidenten har dock inte skrivit under ännu.

Den innebär att USA har rätt att fälla andra länder för “systematisk doping” även om de händelser som åberopas inträffat utanför USA.

Jag menar att det kommer att bli kaos när amerikanerna skaffar sig lagstiftning att lägga sig i internationella tävlingar.

WADA frågar varför inte amerikansk idrott skall följa denna lag när internationell idrott är tänkt att göra det.

US Senate passes Rodchenkov Anti-Doping Act to criminalize doping schemes

WADA concerned of extraterritorial jurisdiction reach and exclusion of US professional and college leagues

making it “unlawful to knowingly influence (or attempt or conspire to influence) a major international sports competition by use of a prohibited substance or prohibited method.”

The Act will not criminalise simple acts of doping by individual athletes but instead targets organised doping schemes and programmes at international events in which Americans are involved as athletes, sponsors or broadcasters.

The crimes would not necessarily have to take place in the United States and this international reach of US law has sparked criticism from the World Anti-Doping Agency because of its “extraterritorial” jurisdiction.

However WADA president Witold Bańka highlighted a contradiction in the Act.

“We join other stakeholders around the globe in asking why this U.S. legislation, which purports to protect athletes and claims jurisdiction overseas, specifically excludes the hugely popular and influential professional and college leagues,” he said in a statement from WADA.

“Nearly half a million athletes compete in U.S. college sports, and thousands more in the professional leagues. These leagues were originally included in the Act but were subsequently removed without explanation. Why are those who surround the athletes in these associations and leagues now exempt from the scope of this legislation? If it is not good enough for American sports, why is it being imposed on the rest of the world?”

cyclingnews.com

wwr: 73667727

Den brittiske läkaren Freeman beställde testosteronsalva till cyklister. Han hävdar att han inte visste att testosteron förbättrade prestationen!

Det skedde 2011 och nu försöker man genom diverse mygel fördröja fallet tills preskriptionstiden går ut i juni nästa år. Få se hur det går.

Dr Richard Freeman has claimed he was unaware of testosterone’s performance-enhancing qualities around the time he ordered the prohibited substance nine years ago.

amp.theguardian.com

Freeman tribunal to be delayed into 2021 as 10-year doping deadline looms

cyclingnews.com

I Operation Puerto så försökte WADA fortfarande få ut namnen på de 29 fuskarna efter 11 år men blockerades i spansk domstol så jag tror de lade ned fallet.

wwr: 73680317

Jag tror en hel del av ståhejet runt Johaugfallet var planerat. Hon borde ha fått två års avstängning utan så mycket undanflykter. Hon skyddades men till slut fick hon i alla fall 18 mån vill jag minnas, två säsonger.

Norrmännen förefaller använda mer astmamediciner än svenskarna. Märkliga undanflykter om att det inte ökar prestationsförmågan används. (En svensk läkare är även inblandad fast det inte syns lika tydligt i media.)

I enlighet med agendan har man byggt om Björgens kropp från kvinna till man. Det sker med legaliserad doping genom formoterol. Numera får alla använda formoterol i lägre doser men Björgens och Venus Williams dispenser för högre doser har kvarstått, i alla fall enligt något hack av Wada vad gäller Williams, vad jag minns.

Mer “hat” mot Norge har skapats med norrmannen Rune Andersen som i WA:s “Russia task force” krävt extremt hårda straff av ryssarna, enligt min uppfattning på dåliga grunder vad gäller bevis. (Inom några månader kommer CAS utslag i det senaste kapitlet i den historien efter rättegång på hemlig ort, vilken inte varit offentlig efter begäran av hemlig aktör!)

Rune Andersen har nu även blivit ordförande i en “oberoende” kommitté som skall jaga dopade tyngdlyftare, vilket troligen kommer att innebära mer selektiv bestraffning av öststaterna som är duktiga i tyngdlyftning (och säkert dopar sig som alla andra).

Norska idrotts-ministern Helleland var på antidopingmöte i Vita Huset (svenske Sebbe Samuelsson var med) och har uttryckt pro-västliga åsikter. Hon blev dock inte WADA-ordförande.

Myndigheterna verkar samordnat bygga en agenda. Den förefaller bl.a handla om “hat” mot Norge. Bl.a försöker man slå isär nordisk enighet, menar jag. Agendan innefattar även att amerikaner bedöms lindrigare än andra. (Svenska Bahta fälldes för det Coleman kom undan med.)

Bättre än när man använder kärnvapen för kallt krig men ändå tråkigt att se.

WADA vågar stå upp lite grand mot USA. I de amerikanska proffsligorna får de fällda extremt låga straff. En amerikansk fotbollsspelare fick nyligen 2 veckors avstängning för något som troligen givit 2 år i övrig idrott. WADA kritiserar detta.

A WADA spokesman told insidethegames the ban given to Gifford, who plays for the Dallas Cowboys, “is nothing more than a slap on the wrist”.

The WADA spokesperson said it was “shameful that athletes from the professional leagues and college sports are being excluded from the protection provided when competing under the terms of the World Anti-Doping Code”, adding the US leagues have created an unsafe environment for athletes with their more lenient anti-doping sanctions.

“Without meaningful deterrents in place, clean athletes are forced to risk their safety lining up against illegally bigger and stronger opponents,” the spokesperson said.

“Others will inevitably feel that they have to take prohibited substances just to compete, thus putting their own health at risk.

insidethegames.biz

wwr: 73748525

Påföljderna följer inga regler längre. Det verkar vara så här vad gäller trixet med att flytta tillbaka det första datumet för missat prov till första dagen i kvartalet:

Coleman kom undan med det. Bahta fälldes.

Naser kom ju undan bl.a då dopingkontrollanten inte vågade ringa på dörrklockan eftersom någon då kunde vakna!!!

Men liksom Coleman och Bahta har Naser även en trippel i missade prover. Flyttar man första datum där så klarar även hon sig. Det gjorde visst WA:s disciplinkommitté men nu har visst WA:s exekutivkommitté överklagat detta till CAS och vill få henne fälld. (Man undrar om det kommer att påverka Colemans tidigare missar. Travis Tygart verkar ha kontaktat WADA och fått förhandsbesked gällande Coleman. Sedan släppte amerikanarna Coleman.)

Men det aktuella med Coleman är att han fick ytterligare en miss och fälldes. Han kommer inte med i Tokyo om det står sig. Han ansågs även ha ljugit. Men han går till CAS om denna.

japantimes.co.jp

Jag säger som tidigare skribent. Det här kan man lätt få hjärnblödning av att försöka följa. 🙂

 

TRANSLATE THIS PAGE

(can also use orange tab – zoom out page)

Innehållsförteckning:
innehållsförteckning 
 


A few earlier posts:    (scroll down list)


2023 10 28 Earlier: Northvolt – destruction & excuses

2023 10 22 Earlier: Musk/X take over

2023 10 24 Earlier: Global excuses

2023 10 20 Earlier: Fake nationalists

2023 10 17 Earlier: Failed privatization of trains

2023 10 08 Earlier: Green agenda kills Nordic countries. Demise of Scania.

2023 10 07 Earlier: EU’s imaginary enemies

2023 10 06 Earlier: Space privatization disaster

2023 10 05 Earlier: High speed trains

2023 10 04 Earlier: US scammed Europe, deportations and wall

2023 10 02 Earlier: No vote

2023 09 30 Earlier: Hamas attacks Israel

2023 09 21 Earlier: Global fall back?

2023 09 19 Earlier: Who commands NATO?

2023 09 17 Earlier: EU blocks Ukraine

2023 08 12 Earlier: Northvolt agenda

2023 08 10 Earlier: Libya, Ghadaffi

2023 07 30 Earlier: Wealth, control

2023 07 26 Earlier: Niger under global attack

2023 07 24 Earlier: Trump, creating a rebel, Europe’s downfall

2023 07 20 Earlier: Brics vs EU

2023 07 16 Earlier: F16 to Ukraine

2023 07 15 Earlier: Steel price

2023 07 10 Earlier: dawn of a muslim era

2023 07 09 Earlier: H2GS shows that EU=Soviet

2023 07 05 Earlier: LIV-golf, muslims now taking the role of the jews, financial dominance

2023 07 01Earlier: Thailand lost to neoliberals

2023 06 08 Earlier: Titan submersible

2023 06 05 Earlier: reactor size

2023 05 28 Earlier: steel price

2023 05 27 Earlier: NASA/H2GS global take over

2023 05 25 Earlier: LIV golf: attitude to free market chages rapidly

2023 05 24 Earlier: Hydrogen for global coordination

2023 05 23 Earlier: Elite gets away

2023 05 22 Earlier: Separate after ethnicity

2023 05 21 Earlier: Another Trump investigation

2023 05 20 Earlier: The green sting

2023 05 19 Earlier: Green whining

2023 05 18 Earlier: LIV golf polarization

2023 05 17 Earlier: No one celebrates national day (June 6)

2023 05 15 Earlier: Clinton-Lewinsky scandal

2023 05 14 Earlier: Iran, MEK, court case, possible war

2023 05 13 Earlier: Sweden falling

2023 05 11 Earlier: Northvolt battery hysteria

2023 05 10 Earlier: Turkey, stock rally, Erdogan

2023 05 09 Earlier: Trump – the scapegoat

2023 05 07 Earlier: Ron DeSantis – fake conservative

2023 05 06 Earlier: EU customs reform

2023 05 05 Earlier: Modern slavery?

2023 05 03 Earlier: Create scandal, shift blame on state for EU electricity price hikes – Historical revisionism

2023 04 30 Earlier: Escape for low tax and subsidies.

2023 04 28 Earlier: Energy, EU, ICA let’s decoys and fall guys take the blame.

2023 04 25 Earlier: Green transition = socialist revolution = religion

2023 04 23 Earlier: Too high grades in high school due to privatization.

2023 04 22 Earlier: Will China and Russia take the lead in the space race.

2023 04 21 Earlier: The Great Depression and The New Deal … again

2023 04 19 Earlier: German energy starvation: Morgenthau plan

2023 04 17 Earlier: Russians dodge sanctions by going to Thailand.

2023 04 15 Earlier: Democracies broken, dictatorships going forward.

2023 04 05 Earlier: H2MED, pink hydrogen pipelines, Macron, nuclear

2023 04 04 Earlier: France dictatorship, nuclear, agriculture, CAP

2023 04 03 Earlier: Above criticism: China, EU, France

2023 04 02 Earlier: Blackmail your country

2023 04 01 Earlier: Privatized space development

2023 03 31 Earlier: Council of Europe “solves” crisis and war by kicking out Russia.

2023 03 30 Earlier: EU, France, energy, control.

2023 03 29 Earlier: Unit size, sanctions

2023 03 28 Earlier: Amazon oligopoly

2023 03 27 Earlier: Nike ads

2023 03 26 Earlier: Another Trump investigation

2023 03 25 Earlier: EU pretends to ban combustion engine

2023 03 24 Earlier: Swedish nationalist party breakdown

2023 03 23 Earlier: US cowards does not dare war with Russia.

2023 03 22 Earlier: Lapland, the hydroelectric power and battery republic?

2023 03 21 Earlier: US on the sideline

2023 03 20 Earlier: Iran situation coming up

2023 03 19 Earlier: Kalergi exchange, genocide of Ukrainian people

2023 03 18 Earlier: Europe under attack

2023 03 17 Earlier: EU energy and trade starvation agenda

2023 03 16 Earlier: USA drives the Ukraine war

2023 03 15 Earlier: Putin – child abductor

2023 03 14 Earlier: system change to dictatorship

2023 03 13 Earlier: market volatility is part of system change

2023 03 12 Earlier: UK joins US

2023 03 11 Earlier: Philippines – a vision of Sweden in the future?

2023 03 11 Earlier: Northvolt summary

2023 03 10 Earlier: EU depleting Europe of energy

2023 03 09 Earlier: stock market levels and crash fabricated

2023 03 08 Earlier: crisis is the new normal

2023 03 04 Earlier: Oil producing countries moving in

2023 03 03 Earlier: ILO convention, native peoples

2023 02 26 Earlier: support for Russia regarding Ukraine, Russia not alone

2023 02 05 Earlier: Also Sweden Democrats a completely fake, false flag nationalist party

2023 01 31 Earlier: Sweden: Criminal gangs taking over local government

2023 01 30 Earlier: The fall of Rome due to Goth immigrants

2023 01 15 Earlier: follow the money

2023 01 14 Earlier: secret collaboration

2023 01 13 Earlier: Turkey, Erdogan

2023 01 12d Earlier: Värmland, a future Donbas

2023 01 12c Earlier: Greta, climate agenda collapse?

2023 01 12b Earlier: Northvolt coincidences

2023 01 12 Earlier: Northvolt production

2023 01 10c Earlier: Northvolt smears countries

2023 01 10b Earlier: Northvolt political message

2023 01 10 Earlier: Northvolt Virtual Reality, Poland assembly, Chinese stock?

2023 01 09 Earlier: EU-Putin collusion

2023 01 08c Earlier: manipulations

2023 01 08b Earlier: Own nothing, be happy (WEF)

2023 01 08 Earlier: World going backwards

2023 01 07 Earlier: Why run businesses at a loss

2023 01 06 Earlier: Virtual Reality

2023 01 05 Earlier: Battery production is located in Asia and Meta – Tesla, Northvolt, Virtual Reality

2023 01 04 Earlier: Anti-Russian sanctions starve Europe

2023 01 03 Earlier: Artemis woke

2023 01 02 Earlier: The crypto weapon

2023 01 01 Earlier: Sanctions are often useless

2022 12 31 Earlier: Trump summary

2022 12 30 Earlier: In practice a one-party system

2022 12 29 Earlier: The “green transition” is virtual

2022 12 28 Earlier: Suppressive moderation (Northvolt)

2022 12 27 Earlier: Northvolt may go to delapidated California

2022 12 26 Earlier: Northvolt questions

2022 12 25 Earlier: Greta Kurdistan

2022 12 24 Earlier: Forum agenda

2022 12 23 Earlier: US borrowing: In Fink We Trust

2022 12 22 Earlier: Green delay tactics

2022 12 21 Earlier: Biden-Zelensky bonding

2022 12 20 Earlier: Large corporations threaten to leave Europe

2022 12 19 Earlier: Security-, Corona- & CO2-rules lead to de-industrialization

2022 12 18 Earlier: Will PM be the fall guy? (Northvolt)

2022 12 17 Earlier: Gaslighting older

2022 12 15 Earlier: robots, AI

2022 12 14 Earlier: Wall St. & China, NWO

2022 12 13 Earlier: too complex solutions, energy chaos, creating a crisis

2022 12 12 Earlier: another EU fund

2022 12 10 Earlier: forums closing

2022 12 09 Earlier: More people, more batteries (Northvolt)

2022 12 08 Earlier: Northvolt, climate predictions

2022 12 07 Earlier: EU corruption, divert anger

2022 12 06 Earlier: Blame the victim

2022 12 05 Earlier: Harry & Meghan – on races

2022 12 04 Earlier: Democratic Republican cooperation – a different US policy for export. Twitter Files

2022 12 02 Earlier: EU energy

2022 12 01 Earlier: Enron (2)

2022 11 05 Earlier: Energy unions, France

2022 11 29 Earlier: France will control EU energy. Norway good politics.

2022 11 28 Earlier: Stress over energy prices

2022 11 27 Earlier: Inflation is really price hikes

2022 11 26 Earlier: The military – a financial tool

2022 11 25 Earlier: Is the left manipulated (“useful idiots”)

2022 11 24 Earlier: Air show crash

2022 11 23 Earlier: Chess smear campaign

2022 11 21 Earlier: Traditional advent calendary ridiculing prince

2022 11 20 Earlier: Greta, kurds,old folks

2022 11 19 Earlier: Israel builds Noah’s ark on the moon, tardigrade crash

2022 11 18 Earlier: Ernst & Young financial services – a political actor?

2022 11 17 Earlier: Does the left believe in its teachings?

2022 11 16 Earlier: National daily AB: How to sell your car.

2022 11 15 Earlier: Businesses have gone green to gain influence.

2022 11 13 Earlier: neolib

2022 11 12 Earlier: Privatization means impoverished space research

2022 11 10 Earlier: Sami activists cropped out of Greta picture

2022 11 08 Earlier: Artemis 1 – time for SpaceX to deliver

2022 11 07 Earlier: Sunak stares at Lavrov

2022 11 05 Earlier: NASA smears itself

2022 11 04 Earlier: Sweden elections 2022 (2): New gov’t, same policies

2022 11 03 Earlier: Google admits Crimea is Russian

2022 11 02 Earlier: “Crisis” is really price increase; centralization

2022 10 31 Earlier: Big Mac index

2022 10 30 Earlier: False flag rightist government; Sweden elections 2022 (1)

2022 10 28 Earlier: Turkey

2022 10 27 Earlier: Twitter buy. Musk-Trump oligarch empire forming?

2022 10 26 Earlier: World Economic Forum, WEF, is a decoy (2)

2022 10 25 Earlier: Sunak appointment means divide and conquer

2022 10 24 Earlier: Oil producers are “axis of evil

2022 10 23 Earlier: The decline of the West

2022 10 22 Earlier: India, networks

2022 10 21 Earlier: Politicians main objective: stop votes from having effect

2022 10 20 Earlier: Politicians (Johnson) manipulate the system.

2022 10 19 Earlier: Globalization intensifies

2022 10 18 Earlier: EU lack ofdemocracy

2022 10 17 Earlier: acting loser

2022 10 16 Earlier: Leader vs MP:s

2022 10 15 Earlier: Secretive courts protect the oil industry – Energy Charter Treaty

2022 10 14 Earlier: Destructive investments

2022 10 13 Earlier: Macronism

2022 10 12 Earlier: Women vs men

2022 10 11 Earlier: Terrorists in Sweden?

2022 10 10 Earlier: Energy privatization

2022 10 09 Earlier: Divide and conquer, common enemy

2022 10 07 Earlier: Election fine print

2022 10 06 Earlier: Sweden 2022 elections undemocratic

2022 10 05 Earlier: iran: Hijab unrest; Swedish courts obey The People’s Mujahedin

2022 10 03 Earlier: Entrepreneurs counteracted

2022 10 01 Earlier: “stan”-countries run over, sports for globalization

2022 09 29 Earlier: Asssange actor

2022 09 28 Earlier: Forming government, Sweden 2022

2022 09 26 Earlier: Tricking the people into believeing SD won

2022 09 25 Earlier: EU isolates the Nordic countries by slow trains

2022 09 24 Earlier: Sweden elections – same s… new wrap

2022 09 23 Earlier: Ransomware – privacy laws

2022 09 22 Earlier: EU loser mentality

2022 09 20 Earlier: Unwashed, stench, filth, dirt – trend

2022 09 19 Earlier: Forming government in Sweden 2014-2022, all delays, on EU orders.

2022 09 18 Earlier: So called “extreme right

2022 09 17 Earlier: Iranian PR – #1

2022 09 16 Earlier: Media “extreme right” is just normal

2022 09 15 Earlier: Germany supports EU irreversible federalization

2022 09 14 Earlier: EU meddling in elctions

2022 09 13 Earlier: EU’s self destructive sanctions against Russia, over Ukraine

2022 09 12 Earlier: Europe heading for a new Stone Age

2022 09 11 Earlier: US attack on Europe.

2022 09 10 Earlier: FED creates chaos.

2022 09 09 Earlier: Nationalist SD does not demand influence, SD opposes itself

2022 09 08 Earlier: Liberals switch sides.

2022 09 07 Earlier: Inflation is an excuse for increasing prices due to lack of competition.

2022 08 27 Earlier: Sweden elections: Parties split up to promote EU

2022 08 26 Earlier: The political system is broken.

2022 08 25 Earlier: EU oil starvation

2022 08 24 Earlier: Artsakh/Nagorno-Karabakh – a new Ukraine?

2022 08 23 Earlier: Money transfer to corporations

2022 08 04 Earlier: NASA can not fill propellent

2022 08 03 Earlier: Privatization is only good when you benefit (LIV golf)

2022 08 02 Earlier: Left and right united against the people

2022 08 01 Earlier: The community must regulate energy

2022 07 28 Earlier: NASA racism

2022 07 31 Earlier: Northvolt update

2022 07 26 Earlier: EU orchestrated energy chaos

2022 07 25 Earlier: Energy divide and conquer stragtegy

2022 07 24 Earlier: Save POW:s, not drug smugglers

2022 07 23 Earlier: Northvolt, EU battery frenzy

2022 07 22 Earlier: Delay tactics

2022 07 21 Earlier: Superpowers use cold war to dominate.

2022 07 20 Earlier: Is LIV golf an object to hate for future sanctions against Saudi.

2022 07 19 Earlier: EU energy crisis like California (2), Enron

2022 07 18 Earlier: LGBT – one piece in the fall of Rome

2022 07 17 Earlier: Energy crisis, like California (1)

2022 07 12 Earlier: Media focus on personal details when in fact SpaceX and Tesla are in trouble.

2022 07 11 Earlier: EU kamikaze crash (2)

2022 07 10 Earlier: EU Covid package

2022 07 04 Earlier: EU kamikaze crash (1)

2022 06 03 Earlier: Logging companies avoid being scrutinized.

2022 06 02 Earlier: Super powers vs people

2022 06 01 Earlier: Northvolt smearing Sweden.

2022 05 31 Earlier: Sweden going down

2022 05 30 Earlier: US renders president powerless

2022 05 29 Earlier: US doesn’t want to stop shootings

2022 05 28 Earlier: Cancel indians and other native/indigenous peoples

2022 05 27 Earlier: Russian deserters sue army

2022 05 26 Earlier: Nazi smearing

2022 05 25 Earlier: Why Greta is not in Swedish media.

2022 05 24 Earlier: Greta review

2022 05 23 Earlier: EU – Sovietcomparison

2022 05 22 Earlier: Ukraine, a new Korea (2)

2022 05 21 Earlier: War inflation attacks common people

2022 05 22 Earlier: False flag

2022 05 21 Earlier: Oil net import

2022 05 20 Earlier: Turkey in NATO supported IS. In NATO Sweden can end up in war with parctically any country.

2022 05 18 Earlier: US defends Taiwan, but not Ukraine. Joining NATO can mean war with China

2022 05 17 Earlier: 1. West employs cancel culture. 2. Jewish influence 3. Nordic systems were better.

2022 05 16 Earlier: A new Korea in Europe (1)

2022 05 15 Earlier: Why Europe is crashing (2)

2022 05 13 Earlier: Use blockade to blame foreign powers.

2022 05 11 Earlier: Burn quran is like burn kippah

2022 05 10 Earlier: Team USA-Russia vs Syria, Iraq, Kazakhstan …

2022 05 09 Earlier: Bombing independent countries

2022 05 08 Earlier: Why Europe is crashing (1)

2022 05 06 Earlier: Tesla – modern slavery

2022 05 02 Earlier: Join NATO in panic

2022 04 26 Earlier: Superpower take-over

2022 04 25 Earlier: Europe under attack

2022 04 23 Earlier: War destroys Europe

2022 04 21 Earlier: Musk SolarCity trial

2022 04 20 Earlier: Superppowers lose war.

2022 04 18 Earlier: Superpowers starve Europe of energy.

2022 04 15 Earlier: EU sanctions euro and blames Russia.

2022 04 14 Earlier: Ukraine war means energy depletion

2022 04 11 Earlier: It’s about war, not which side you’re on.

2022 04 09 Earlier: Ukraine war, global aspects

2022 04 10 Earlier: War will end when Europe is broken.

2022 04 08 Earlier: Ukraine war is not Putin’s war. It is EU:s war.

2022 04 06 Earlier: The war in Ukraine is orchestrated by globalists

2022 04 02 Earlier: No Russian bots (2)

2022 04 01 Earlier: Bitcoin and other cryptocurrencies self destruct.

2022 03 28 Earlier: Greta starvation, agenda controlled

2022 03 27 Earlier: There were no Russian bots (1)

2022 03 26 Earlier: Tesla sells conflicts, like in Texas

2022 03 25 Earlier: Zelensky chooses war

2022 03 24 Earlier: war and stock are globally directed

2022 03 22 Earlier: Reasons for war in Ukraine

2022 03 20 Earlier: EU decides fuel tax

2022 03 22 Earlier: must stop killing (2)

2022 03 21 Earlier: BlackRock’s Fink letter says gas and oil are good “transition fuels”

2022 03 20 Earlier: must stop killing in Ukraine (1)

2022 03 19 Earlier: International community must protect all

2022 03 18 Earlier: national socialism is very different from international socialism or nazism

2022 03 17 Earlier: Ukraine war is the superpowers attacking the European peoples.

2022 02 25 Earlier: Oligarch Kolomoisky runs Ukraine, president Zelensky, Azov batallion and Ukrainian air, allegedly shot down in Iran conflict.

2022 02 24 Earlier: finance crises, scandals; Europe is run from Brussels/EU like Congo was run from Brussels.

2022 02 19 Earlier: finance crises, scandals; finance timeline

2022 02 18 Earlier: EU rules send Swedish electricity to Germany

2022 02 17 Earlier: Ukraine war 2022

2022 02 16 Earlier: Racism is back

2022 02 06 Earlier: Kamila Valieva doping case rigged

2022 02 05 Earlier: Norwegian public service attacking Russia [Nordic sports /2]

2022 02 04 Earlier: Greta Thunberg discriminates (2)

2022 02 01 Earlier: indigenous peoples are only used for conflict. They will also be conformed.

2022 01 31 Earlier: nazi & other smearing of [Nordic sports /1]

2022 01 30 Earlier: Greta, criticism

2022 01 27 Earlier: Nobel prize to stop sexual violence, not wars.

2022 01 26 Earlier: Catalán Sharp murder media coverage cover up multi-nationals’ control. Belgium made a mess of Congo and now of Europe.

2022 01 25 Earlier: Catalán, Sharp, coltan, Congo, conflict; Assange, Manning, Bini, Kamphuis, Snowden, Kashoggi

2022 01 24 Earlier: Greta Thunberg’s backers, dangerously trying to recreate the Chinese cultural revolution

2022 01 23 Earlier: Northvolt global mess

2022 01 22 Earlier: Next crisis

2022 01 21 Earlier: Greta demonstrations rigged, express apartheid

2022 01 20 Earlier: Media covers up WEF 2022

2022 01 18 Earlier: Turkey

2022 01 17 Earlier: EU energy stavation agenda, cable refused

2022 01 16 Earlier: Energy crisis in Europe

2022 01 15 Earlier: Northvolt, EU – green socialism

2022 01 14 Earlier: Tesla, EU – socialism

2022 01 13 Earlier: Assange revealed US war crimes.

2022 01 12 Earlier: Going virtual

2022 01 11 Earlier: EU lets eastern European nuclear crisis grow

2022 01 07 Earlier: Ukraine Jewish president doesn’t fight nazis [-2-]

2022 01 05 Earlier: EU single candidate system

2022 01 04 Earlier: EU self destructive gas boycott

2022 01 03 Earlier: Hong Kong democracy clamp down

2022 01 02 Earlier: Silk Road, China is becoming part of the global agenda.

2021 12 31 Earlier: Global takeover

2021 12 27 Earlier: Biden acts senile not to have to fulfill his promises.

2021 12 26 Earlier: US and EU construct energy crisis in Europe. (press spoiler button at link target)

2021 12 23 Earlier: Christmas feeling

2021 12 22 Earlier: Privatization down sides, illustrated by Elon Musk

2021 12 21 Earlier: Kamala Harris – the fall guy?

2021 12 20 Earlier: nuclear delay

2021 12 19 Earlier: Northvolt – just a green delusion?

2021 12 17 Earlier: Reasons for the energy crisis

2021 12 14 Earlier: The crises are constructed

2021 12 08 Earlier: USA/EU democracy failure

2021 12 04 Earlier: EU uses psychological warfare against the European peoples.

2021 12 01 Earlier: Greta covers up four things

2021 11 30 Earlier: Greta is too white

2021 11 28 Earlier: Market economy, energy crisis

2021 11 27 Earlier: Musk and Tesla go for feodalism

2021 11 26 Earlier: EU exploits Ukraine

2021 11 10 Earlier: Climate refugees

2021 11 08 Earlier: Musk vs authorities

2021 11 04 Earlier: Refugees from EU

2021 11 03 Earlier: EU energy scam helps the EU

2021 10 28 Earlier: Putin helps the EU

2021 10 27 Earlier: EU constructs energy crisis

2021 10 28Earlier: shirking responsibility

2021 10 27 Earlier: Biden no climate action

2021 10 26 Earlier: origins of climate theory

2021 10 25 Earlier: Greta Thunberg builds generation gap

2021 10 24 Earlier: climate predictions

2021 10 23 Earlier: child shaming

2021 10 22 Earlier: Greta Thunberg discriminates (1 )

2021 10 21 Earlier: big oil not at COP26. Greta anonymous in Sweden.

2021 10 20 Earlier: European energy crisis

2021 10 17 Earlier: Weapons of mass migration

2021 10 16 Earlier: Streisand effect, muslims

2021 10 15 Earlier: information shifts

2021 10 08 Earlier: The cold war is back

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis. Crisis timeline

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy (1)

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

     

Nästa:

03.1.002.009 002 (005) Idrott, politik och antidopingarbete; sports; Nike … ; sport, chess; parachuting; outdoor, hiking; extreme sports; LIV golf …; Electric scooters;

 

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

++++

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »