03.1.002.009 (005) Idrott, politik och antidopingarbete …

TRANSLATE THIS PAGE:

wwr:
Jag har skrivit ned lite om bloddoping. Kommentarer till inlägget mottas gärna.
Detaljer kan säkert förbättras.

Ett av de mest sensationella dopingavslöjandena någonsin har nyligen gjorts. Man har fångat en dopare på video medan han dopar sig. Han är dessutom VM-deltagare. Den österrikiska polisen har utfört ett storartat arbete. 5 deltagare har ertappats som troliga fuskare.

Avslöjandet visar på ett stort problem som idrottsorganisationerna försöker sopa under mattan. – Det utförs inga effektiva tester mot bloddoping. Blodpass fungerar inte. Ingen har fällts med blodpass. Det går att förklara bort variationer i Hb med bl.a maginfluensa, höghöjdsläger eller uttorkning efter tävling/träning. (Tester av RBC-överlevnad är bara under utveckling.)

Det enda man kan göra är sporadiska polisrazzior i länder där bloddoping är olaglig. I Sverige är det dock lagligt att bloddopa sig så vi kan inget göra.

Om bloddopingen sker “på säker ort”, dvs där polisen inte kan återfinna fuskarna går fuskarna heller ej att gripa.

Idrotten har ett system för vistelserapportering “whereabouts”. Man kan dock utebli helt från 2 dopingtest/12 månader eller köra transfusion utanför de tider man kontrolleras, utan påföljd. (Att dra ur en kanyl och sätta på ett “plåster” tar inte en minut.) För att sätta fast en bloddopare måste polisen storma in på rummet med låssmed (huvudnyckel) och ha turen att göra det vid rätt tidpunkt. Har polisen tillstånd för husrannsakan kan den även söka efter utrustning för bloddoping. Fuskaren måste alltså gömma utrustningen mellan användningstillfällena eller utföra proceduren på för polisen okänd ort. Utrustningen (kanyl etc) ryms lätt i en väska. Lagring av blod fordrar kyl/frys.

Citat:
For each day of the forthcoming quarter, the athlete must identify one 60-minute time slot between the hours of 5 a.m. and 11 p.m. when he/she will be available at a specified location for testing.

Det är möjligt att många deltagare genomför fusk av denna typ eftersom kontrollerna brister.

Det som går att göra är att sätta en grov gräns för blodvärde vid start. Det har redan gjorts (Hct/Hb 50/170 för män) men det testas inte. Det skulle förmodligen gå enkelt att testa före start utan att ens sticka i fingret (“transkutant”). Man förhindrar då åtminstone extrem bloddoping. Idag finns i praktiken inget som förhindrar deltagare att inom vida gränser fuska med bloddoping.

Det man till en början borde göra vore att kriminalisera bloddoping i Sverige och andra länder där förfarandet är lagligt.

Man borde även testa Hct/Hb på alla åkare före start i stora mästerskap.

Meraf Bahta

Sverige lyckas mörklägga mer än de flesta. Sådant här brukar diskuteras. I många fall brukar WADA/IAAF ha tre veckor på sig att överklaga. Jag vet inte om det är så i detta ärende. Det borde överklagas. Att hon frikänns av svenska myndigheter är redan det en skandal. Är ärendet avslutat?

Den afrikanska dominansen i många europeiska tävlingar har diskuterats i tråden. IAAF har hittat en lösning nu – man lägger ned de grenar där afrikanerna är bra! Inget fem eller tio tusen i Diamond League efter 2020! Afrikanerna är som väntat sk-tförban…
africanglobe.net

Trollen jobbar 24/7 förmörklägga detta. Det finns oräkneliga troll på Internet. De är med största sannolikhet anställda av massmedia eller deras allierade. Med sådana resurser har trollen sänert även tillgång till medicinska konsulter. Vissa postare som förefaller vara läkare uppträder dessutom som troll.

Trollen har order att mörklägga bloddoping. De tar upp det 2.5 år gamla Johaugfallet. De fokuserar diskussionen kring en perifer detalj som inte har något helt entydigt svar: Är det lämpligt att använda Teofodermin salva på läpparna. Det är olämpligt men inte värre än att trollen kan argumentera fram och tillbaka i oändlighet.

[ drowning ]

ycwm|66922162 wrote:
Nu har ännu en cyklist erkänt kontakt med läkaren. påstår att han varit där och tagit ut blod men inte injicerat det igen för att det inte kändes rätt. Antagligen har han väl injicerat men nu har han ju en historia han kan köra på varför dom hittar hans blod i klinikens fryser.. Kanske får vi se samma förklaring av skidåkare som åker dit i detta?

Cyklisten var Stefan Denifl, också Österrike. Det verkar som om Italien, Österrike, Tyskland och några länder till i alla fall försöker göra något åt problemet. De har adekvat lagstiftning och polisen använder den.

Dessa länders idrottare kan även få straffrättslig påföljd medan esterna och kazaken ev. “bara” får straff enligt WADA-reglerna. (Såvida de inte också kriminaliserat bloddoping.)

Ester, kazak och de som föll på “blod i frysboxen” kanske bara är “collateral damage” i utredningen mot österrikare och tysk läkare.

“Motigt” för idrottare från länder som tar detta på allvar. Jag kommer bara på två razzior mot auto-transfusion vilka båda riktade sig mot österrikare: Turin 2006 och nu Seefeld. I Turin blev det livstidsstraff från OS. Det gäller att Sverige och andra snabbt följer efter.

Ursprungligen postat av goseigen
Det här är nog ännu en som heter Georg Preidler.

wwr:
En österrikare till. Hur många aktiva är man uppe i nu? Jag har tappat räkningen: Autriche – quatre points, Estland 2, Kazak 1.

Citat:
Ursprungligen postat av goseigen
De flesta är nog dopade, och inte minst vi svenskar.

När det kommer så mycket pengar med i spelet – plus att de idoliseras av naiva människor – är det lätt att förstå varför fusk kan förekomma. En annan effekt vi bör få se är att idrottarna försöker köra så länge det går. En säsong till i rampljuset kan innebära många miljoner. Vem tackar nej till det.

Jag tror vi är många som tänker att testerna bara är ett knep för att kunna säga att sporten är ren, och att de är utformade som en form av IQ-test.

wwr
Tung uppvisning av den österrikiska polisen. Dyker upp på VM på hemmaplan och sätter fast sina egna idrottare för doping och läcker därefter video på fuskarna till Internet. Den moraliska stormakten Sveriges utövare har de förmodligen inte ens rätt att kontrollera eftersom bloddoping är laglig i Sverige.

Respekt!

Eller finns det förutsättningar för att detta upprepas i Östersund nästa vecka? Vissa tror det, men inte så starkt.

Citat:
After the doping raid at the Nordic World Ski Championships in Seefeld, there are also signs of similar actions in the Biathlon World Cup starting on Thursday in Östersund / Sweden. “There were various speculations in Seefeld that another action should be planned in Östersund. But there is no concrete information or information about it, “said President Alfons Hörmann of the German Olympic Sports Confederation (DOSB) on Monday in an interview with the German Press Agency and added:” So, whether in connection with the findings of Erfurt, the investigative authorities intervene again, will show, but I dare to doubt that. ”

merkur.de

Vad säger mediemonopolet? Huvudet i sanden, som vanligt? De kan ju alltid ringa Arne som säkert skulle säga att det var skönt att man fick fast de otäcka österrikarna så sporten är ren igen. HAHAHA.

Självklart är majoriteten av toppåkarna dopade med denna metod. Annars vore de dumma. Det finns ju nästan ingen kontroll. Förmodligen sköter de det hemma innan de åker på tävling.

Det där om att dopingkontroller bara är en IQ-test har väl någon cyklist sagt?

Ursprungligen postat av Kung_Ingenting
Självklart är det inte så. Är det olagligt i Österrike så är det såklart olagligt för alla i Österrike. Precis som saker som är olagliga i Sverige är olagliga för alla som är i Sverige. Holländare kan inte komma hit och röka på och säga att dom får göra det här eftersom dom får göra det hemma.

Så länge polisen inte har spår på nått olagligt så kommer dom såklart inte göra det. Och att någon tysk idrottsminister eller vad det kan vara för människa skulle veta nått om det är självklart bara rena dumheter.

För man känner andra som man känner sig själv? Det finns massvis med människor som inte fuskar av den enkla anledningen att det är fel att fuska, men att nån som du skulle tro på eller erkänna det är nog ingen här förvånad över. Det går ju emot den ryska officiella inställningen att alla fuskar och ryssarna åker dit enbart för att dom är utsatta för en komplott.

wwr
Ett stort problem är att bloddoping är laglig i Sverige och förmodligen inte i Österrike. Därför skulle jag tro att svenska polisen inte kan göra något.

Jag är svensk, född i Sverige. Jag har aldrig fått betalt för att skriva några inlägg. Däremot får jag intryck att många som skriver här är betalda av massmedia eller deras allierade för att skriva inlägg. De försvarar ständigt samma värden som massmedierna. I detta fall skriver jag något så självklart som att toppidrottsmän förmodligen bloddopar sig eftersom kontrollerna brister. De tjänar mer pengar på sport då. Din slutsats blir då att jag nog är ryss eller jobbar för dem! Du förefaller ha betalt för att hetsa mot ryssar. Precis som massmedia gör.

Man kan inte bygga systemet på att hoppas att professionella toppidrottsmän inte fuskar. Man måste bygga kontrollsystem som förhindrar det.

Hur förändringarna bör ske har jag börjat skissa lite på tidigare.

flashback.org

(Den juridiska situationen för svenska tävlande i t.ex Österrike verkar knepig. Bloddoping är tillåten i Sverige men förmodligen inte i Österrike. Inverkar t.ex. s.k. “dubbel straffbarhet”? Det var svårt att komma till en säker slutsats i den diskussionen.)

Trollen fokuserar diskussionen runt det gamla fallet med Johaug. Detta trots att skidskytte-VM pågår i Östersund.

De vill ta bort ippmärksamhet från brister i Sverige. T.ex att bloddoping är lagligt i Sverige oxh den svenska pilisen inte kan göra razzior som den Österrikiska framgångsrikt gjorde förra vexkan.

I Johaugfallet vågsr de inte ens diskutera att myndigheterna mörklagt oxh inte ubfersökt Johsugs prov m.a.p. metaboliter

Trollen bara arrangerar fight mellan Norge oxh sverige – vem dopar sig mest, var johaug skyldig etc

Nakedcat
Jag har följt den här tråden till och från under några år. Vet inte om den här frågan har diskuterats tidigare i tråden.

Bendiksen hade ju när han anställdes av norska skidförbundet en bakgrund från läkemedelsindustrin, dels från Pfizer, dels från Nycomed. Relativt långa anställningar så han måste ju rimligtvis betraktats som läkemedelsexpert när han anställdes.

Varför väljer det norska skidförbundet att anställa en läkemedelsexpert? Den svenska landslagsläkaren hade en bakgrund som allmänläkare på en vårdcentral. Är inte det en mer lämplig bakgrund?
Jovisst. Jag har bara läst lite om Pliggen. OS-roddare. Han hade väl bakgrund från GIH och hade placerat sig högt bland elitmotionärerna i Vasaloppet. Hade studerat träningsfysiologi. Detta innan han blev läkare.

Bendiksen hade 8 år på Pfizer och annat.

Vi anställde helt fel kille! Är Pliggen kvar på jobbet?

Visst är det kul att diskutera Johaug-fallet, det tycker jag med. Men hon fick (nästan) sina två år vilket man skall ha för anabola i urinen. Att sedan försöka värdera de bortförklaringar som idrottarna kommer med får inte ta fokus från det som kan förbättras.

Samma gäller gamla blodvärden. De data som diskuteras är ofta så ofullständiga att man inte kan dra några säkra slutsatser. Det är också extremt ovanligt att någon fälls på blodpass.

Diskutera det som kan förbättras istället!

Nu pågår skidskytte-VM i Östersund och vår självutropade moraliska stormakt Sverige har ingen lag mot bloddoping. Kanske vårt broderland i väster inte heller har det? Vad jag förstår kan vi därför inte genomföra den typ av beslutsamma razzior som den österrikiska polisen genomförde förra veckan, där de haffade ett flertal fuskare och till och med läckte video till Internet, som visade när en av dem pumpade blod i sig själv!

Här är några förslag som skulle förbättra situationen

1. Inför lag mot bloddoping.

2. Följ regeln att de med för höga blodvärden inte får starta. T.ex får män med Hct/Hb > 50/170 inte starta. Testa detta konsekvent.

3. Ta allmänt dopingprov varje vecka året runt på de 15 främsta i världsrankingen.

4. Sätt gränsen 0 för astmamediciner i urinen vid målgång. Testa alla medaljörer och några till.

Det går säkert att förbättra dessa förslag. De är bara ett utkast.

Tillägg till förra posten:

5. Offentliggör datum och resultat av alla tester av de högst placerade i världsrankingen.

(Om det är vettigt att offentliggöra all testning även på lägre nivåer, är jag inte säker på. De som fuskar kanske kan använda denna information för att kartlägga hur antidopingorganisationerna arbetar?)

Universiaden pågår i Krasnoyarsk. Inte oväntat verkar ITA ha stora ekonomiska resurser och sköter dopingtestning där, förmodligen gratis för ryssarna. De kämpar för att få in en fot. Jag tror de har “god kontakt” med Yuri Ganus/RUSADA.
insidethegames.biz

Svenska dambandylaget har tagit ett guld. Nu skall vi se hur många Norge tagit… 😉

Andreashansson8|66977207 wrote:
Hörde ryssarna har blivit utsatt för razzia i Östersund.

Nåt mer info om det?

Hoppas loginov åker fast igen. Har varit så jävla kul.


Jag har inte sett något om razzia vid VM i Östersund. I Sverige är bloddoping laglig. Jag tror inte den svenska polisen genomfört någon raid.

Vill man se beslutsamt polisarbete får man gå söderut:

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna.
Dopingworlds rubrik förtjänar ett omnämnande: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize! 😀 😀 😀

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

Det verkar som om österrikisk och italiensk polis ligger på hårdast. Starkt av österrikiska polisen att gripa sina egna landsmän.

Sebbe Samuelsson och norska ex-ministern Helleland (som fick lämna regeringen) var på antidopingmöte i Vita Huset förra hösten. Det bidrar säkert till att de kompiskört med anti-ryska åsikter. Sebbe stödde även hennes floppade kandidatur som WADA-chef.
Är man Hellelands kumpan så kritiserar man inte Johaug.

Jag har inte sett något om razzia vid VM i Östersund. I Sverige är bloddoping laglig. Jag tror inte den svenska polisen genomfört någon raid.

Vill man se beslutsamt polisarbete får man gå söderut:

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna. Dopingworlds rubrik förtjänar ett omnämnande: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize!

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

Det verkar som om österrikisk och italiensk polis ligger på hårdast. Starkt av österrikiska polisen att gripa sina egna landsmän.

Ursprungligen postat av LawNumberSix
TJ vinner idag med nästan 2 min, näst intill oberörd efter målgång!

– SAY NO MORE !!!

Testa henne och resten av gänget varje vecka året runt. Då skulle jag börja följa sporten igen.

Björgen har också dispens för Symbicort (liksom Venus Williams), en astmamedicin vilken även bygger muskler. Självklart skall alla de dispenserna bort.

Björgen fick den dispensen eftersom hon hade hjärtproblem! Gissningsvis fick hon dessa av att överdosera andra astmamediciner.

Världens bästa åkare lider av både hjärt- och lung-sjukdom!

Ingen kan tro på denna fars. De avgörande skillnaderna handlar om farmakologi. Innan det är löst går det inte att hylla vinnarna.

När hjältarna ljuger
Dokumentär om doping vid VM i Lahtis

Kalle Grenemark, skidskytt, forskning, epo, 4 min förbättring på milen, från 36 min till 32 min
op.se

Den långa diskussionen i tråden om vilket land som dopar sig mest är nu avgjord. Norges världsetta i det (tidigare) ädla kortspelet bridge åkte just på ett års avstängning för anabola!
washingtonpost.com

Lösning på den afrikanska dominansen inom långloppen. Man lägger ned de grenarna.

Troll, troligen anställda av de judiska medieoligarkerna Schibsted/Bonnier som kontrollerar media i Sverige/Norge, försöker hetsa svenska och norska debattörer mot varandra. Istället för att försöka diskutera fram riktlinjer för antidopingarbete så hetsar trollen med utfall mot medlemmar och idrottsmän från grannlandet.
[ konflikt ]

Dopingavslöjandena från VM i Seefeld har utökats till att gälla minst 21 aktiva, både män och kvinnor. Bloddoping skall ha skett i bla Sverige
sportschau.de

Enligt österrikisk lag räknas doping som en form av bedrägeri med tanke på de prispengar och reklamkontrakt fuskarna kan lura till sig. Så enkelt var det med det. Det verkar finnas lite ordning i Österrike.
insidethegames.biz

Det blir dubbel skandal om de inblandade idrottarna inte får dopingstraff, imho.

Det kan vara tillåtet för amatörer att gå på testosteron/anabola! Här ger USADA tillstånd!
usada.org

Although USADA’s independent TUE Committee determined that he did not qualify for a TUE, he did receive a Recreational Competitor TUE (RCTUE). For recreational competitors like Baratto, an RCTUE may be available if specific conditions are met. These factors available only to recreational athletes balance the athlete’s therapeutic need for a medication and the potential to enhance competitive outcomes.

Jämförelse av arbetsmetoder inom antidoping: USA, MMA

USADA avslöjar ingenting innan idrottarna själv gör det eller alla överklaganden är klara. (Vilket betyder att alla glömt vad som hänt när fakta kommer.)

Dillashaw hade “avvikelser” i sitt prov i januari. Fast vi får inte veta vilka. Han verkar dessutom gå helt straffri (dock böter) eftersom straffet utmäts retroaktivt. Man tror ju man läst fel, men det verkar vara så. Han har “frivilligt” lämnat tillbaka titeln.

“In light of Mr. Dillashaw’s social media post this morning, we can confirm that an in-competition test conducted by USADA on January 18, 2019 resulted in an adverse analytical finding,” USADA officials wrote.

“In this instance, we are able to confirm the finding due to Mr. Dillashaw’s public statement. The presumption of innocence under the rules is a vital part of an effective anti-doping program and it’s only fair that Mr. Dillashaw be allowed due process before any conclusions are drawn.”


mmanews

What T.J. Dillashaw drug test found still unclear after USADA, NYSAC statements

msn.com

Dillashaw kapade bort 13 kg på 12 veckor inför matchen genom sin goda träningsetik, står det 🙂
espn.com

Många organisationer slitet alltså hårt för att sopa doping under mattan. Det skall bli intressant att se om de senast avslöjade 21 bloddoparna får något straff. Än så länge hemlighåller man väl t.o.m. deras namn.

Flyghaveriytredningar har till uppgift att stärka allmänhetens föetroende föe flygning. Ibland kan man görbättra säketheten. Men ofta mörklägger man tekniska fel.

Inom antidoping görs ntcket lite. Man satsar mest på mörkläggning.

Ryska konståkerskan Zagitova förefaller ha blivit trskaaserad av antidopingmyndigheter igen?
rt.com

Isinbayeva backs IAAF and says female athletes with high testosterone have “colossal” advantage
insidethegames.biz

Kosttillskott ser man ju en del som bortförklaring till positiva prover. Kubanen Romero (MMA) har något positivt prov nu men USADA hemlighåller allt mer.

2016 fastnade han för Ibutamoren som frisätter tillväxthormon och alltså utgör kraftfull doping. USADA gav honom bara 6 månader. Antidopinglabbet skall själva ha köpt samma tillskott som Romero använder och funnit att det innehöll Ibutamoren vilket inte deklarerats. Han kom därför undan billigt.

bloodyelbow.com

Jag själv känner mig tveksam. Skulle ett företag av misstag inkludera så kraftfull doping i ett kosttillskott? – Knappast, säger jag i alla fall.

Romero stämde företaget. Jag vet inte hur det gick. Det kan mycket väl vara spel för gallerierna, imho.

Samma gäller Trofodermin. Hur kan man inkludera Clostebol som inte har bevisad effekt mot hudåkommor. Dessutom sälja preparatet i vissa länder med Clostebol bytt mot Clobetasol som kan låta lika för den som hör orden första gången, men vilket har omvänd (katabol) effekt.

Jag kommer inte till någon annan slutsats än att tillverkarna av läkemedel är inblandade i dopinghärvorna och framställer preparat vars främsta funktionen är att underlätta bortförklaringar vid positiva prover.

(En extremt stor lucka i Johaugs berättelse är ju att hon inte stämde läkaren.)

Detta inlägg modererades bort i ett större svenskt socialt forum. Detta visar tydligt att företagen ligger bakom forum liksom de kontrollerar politikerna.

Nya antidopingorganisationer
nya organisationer iNADO, ITA, Global-Athlete
ITA starts up

Som redan beskrivits tas fem- och tio-tusen-meters-loppen bort från Diamond League.
[ -1- Fb ]

Även andra åtgärder verkar rikta sig mot långdistans:

Den nya antidopingorganisationen Athletics Integrity Unit (AIU) [ -1- -2- Clothier ] verkar också rikta sig mot långdistans. Den verkar även använda icke-traditionella metoder med “intelligence” [ The Guardian ]

[ AIU Asbel Kiprop ]

The Athletics Integrity Unit (AIU) confirmed on Friday that Kenyan former three-times world 1,500 metres champion Asbel Kiprop had tested positive for the banned blood booster EPO, and rejected some of his extraordinary allegations against officials.

Kiprop, 28, said on Thursday in a lengthy statement that his urine sample might have been tampered with by dope testers who, he said, not only tipped him off about their visit in November last year but also took a payment from him.
reuters

Kiprop threatens to misuse gun

Milton-E|67246838 wrote:
Naiva norrmänn som försöker försvara fusket in absurdum.

Det är bara att se på vilka enorma mängder astmamedicin som Norge har med sig till mästerskapen. Inget annat land är ens i närheten av dessa mängder.
Visst använder sig andra länder av astmamedicin men inte på den nivån eller av den omfattningen som Norge gör.

Till OS i Pyeongchang hade man med sig 6 000 doser astmamedicin. Varav 1 800 doser Symbicort, 1 200 doser Atrovent, 1 200 doser Alvesco, 1 200 doser Airomir och 360 doser Ventoline.

Det är 10 gånger mer än vad tex Finland hade med sig.

Och detta är alltså utöver den medicin som dom norska astmasjuka patienterna har med sig själva.

Även 10 nebulisatorer och 43 inhalatorer hade Norge med sig till OS.
Sverige och Finland hade noll nebulisatorer och 10st inhalatorer. Trotts hård kritik så fortsätter alltså Norge att använda sig av nebulisatorer.


Står norska skattebetalare för notan via läkemedelsförsäkringen eller betalar landslaget för detta? (Kanske också skattepengar i.o.f.s.)

Det är en viktig fråga.

Om dessa åkare verkligen hade astma skulle självklart läkemedelsförsäkringen träda in. Tar norrmännen denna summa från samma pott som går till att finansiera läkemedel för vanliga sjuka som inte är världsmästare i konditionsidrott?

Flashback 2019 04 07, 07:14

Varför olika dopingärenden bedöms olika.
mmajunkie.com

USADA 6 månader för ostarine

ufc.usada.org

2019 april

wwr|67423505 wrote:
Afrikanerna börjar nog bli irriterade.

Beslutet om testosteronnivå på 400-1500 meter uppfattas som riktat mot Semenya.

Världsrekordhållaren på halvmara, Kiptum, plockades bort igår för avvikande biologiskt pass. London Marathon går i morgon! Beslutet togs av en av de nya antidopingorganisationerna AIU.

Man talar även om riktad testning mot misstänkta nationer, speciellt inom maraton, en stark afrikansk gren. Dvs något som kan missbrukas politiskt.

5.000 och 10.000, starka afrikanska grenar, tas bort från Diamond League!

Afrikanerna har åkt på några smällar på raken här. Som du skrev tidigare så borde bestämmelsen om testosteronnivå inte bara gälla 400-1500 m. Det ryktas om det amerikanska damlaget i sprint.

Det verkar dessutom som om afrikanska länder “testas extra noga” numera. Man väljer ut “dopingbenägna länder”.

Min uppfattning är att nästan alla på den nivån dopar sig. Därför måste man testa alla länder på samma sätt.

Kiprop hade fått tips om att han skulle bli testad, den gången han åkte fast. AIU medgav det. Pengar hade betalats. En del skumt på gång.

Om man inte finner något onormalt i proverna från det ryska labbet före den 1:a juli hade man ju hoppats att den här härvan kunde vara över. Men IAAF förlänger Rysslands uteslutning. Norrmannen Rune Andersen som leder “IAAF task force overseeing Russia’s reinstatement efforts” verkar drivande. Ryssland kan bli borta från VM i Doha i september, ett år efter det att Ryssland accepterades av WADA.
Reuters

Mötena där Ryssland åter accepterades ledde också till att “athlete’s committe” anklagade WADA för mobbning. Utredningen blev klar i maj. Den frikände men vissa vägrade delta (bl.a Edwin Moses) eftersom de ansåg utredarna partiska.

(Den här härvan har ju inslag även utanför vintersport, men tills vidare tror jag det är onödigt att starta en ny tråd. Moderatorerna får avgöra.)

Jag tror alla andra internationella förbund har följt med när WADA släppte in ryssarna september 2018 (skidskytte?). Men friidrotten vägrar. Deras “Russia task force” kör på.

Head of the IAAF’s Russia task force Rune Andersen earlier said that Russia needs to comply with a number of conditions, including to complete the checks of the Moscow laboratory’s doping tests.

tass.com
I och med att avstängningen förlängdes kan de inte heller nominera kandidater för nästa period. Ryssarna tappar all senior representation i IAAF fyra år framåt.

Nomineringarna vill IAAF ha in 25 juni och proverna börjar inte analyseras förrän 18 juni så proverna kan inte bedömas godkända innan nomineringstiden gått ut. Flera andra orsaker anges också.

WADA hämtade mer än 2000 prover från RUSADA förra månaden (4000 med B-proverna). All analys skall vara klar sista juni, enligt avtalet, vad jag kan minnas.
bbc

Den här härvan går vidare. Nu 3.5 års avstängning av Ryssland tror jag. Ryssarna lämnade över databasen i januari. I april hämtades tusentals prover från Moskva. Igår var deadline för att hämta fler prover därifrån.

Nu sker analyser. Det förefaller som att internationella förbund är ovilliga att använda dessa data men WADA försöker påverka dem till det.

WADA hoping that more than 100 anti-doping cases based on Moscow data will be brought in "first wave"

Lite märklig rubrik, att man hoppas på “anti-dopingfall”. (“dopingfall” brukar det väl även heta).
insidethegames.biz

Man tror att analyserna skall vara klara till årsskiftet.

Yuri Ganus är chef för Rusada. Han attackerar gärna ryska myndigheter och har även trollat Putin i ett öppet brev. Här vill han sparka hela ryska friidrottsförbundet.

RUSADA chief executive calls for clearout at Russian Athletics Federation, including President

Ganus also called for the establishment of an international work group in which Russian and foreign experts would help bring RusAF back into the IAAF fold.


insidethegames.biz
Ganus har utbildning från Storbritannien och har hög post i ett tyskt värme/kyla-företag.

Putin har skrivit brev till ryska idrottsmyndigheter och ber dem försöka komma med till OS 2020 i alla fall. Att komma med till VM i september ser osäkert ut:

The IAAF's Council discussed the possibility of lifting the ban at its last meeting in Doha in March.

But Rune Andersen, chair of the IAAF's Russia Taskforce, claimed Moscow had yet to meet two conditions.

"Logistical" issues had held up financial compensation, including for the Taskforce's costs and legal costs in cases Russia had brought to the courts, he said.

He added that the IAAF had also not yet received analytical data and samples from a Moscow laboratory, which are still being assessed by WADA.


insidethegames.biz

Politikerna har tagit greppet om antidoping och gjort såpa av verksamheten.

Hela landet Ryssland stängs av för att “Russia Taskforce” inte erhållit någon betalning de anser sig ha rätt till samt för att WADA ligger på prover som IAAF vill ha! Se inläggen ovan.

Brittiska blodpass sopas dock friskt under mattan.

A number of British athletes may have escaped punishment for alleged doping offences, according to allegations published in a report by French prosecutors.

The former IAAF president Lamine Diack and his son Papa Massata have been under investigation for four years, with prosecutors looking into accusations of bribery and corruption at the highest level of athletics.


telegraph

Felskrivning i mitt tidigare inlägg, fattades ett “inter”:
Det förefaller som att internationella förbund är ovilliga att använda dessa data men WADA försöker påverka dem till det.

Tydligen någon guldmedaljör inblandad.

British gold medalist & ‘sports icon’ implicated in blood doping

sportsintegrityinitiative.com

Stefan4|68004289 wrote:
Det kanske ska nämnas att källan till anklagelserna om manipulerade brittiska blodpass är Valentin Balakhnichev – sovjetisk förbundskapten 1978-1984, ordförande för det ryska friidrottsförbundet, ARAF (numera RusAF), 1991-2015 och tidigare ekonomichef inom IAAF innan han blev avstängd på livstid efter att korruptionsanklagelser riktats mot honom angående inblandning i en omfattande mörkläggning av ryska dopningsfall.

According to ARD, the document contains an email sent by Valentin Balakhnichev, former IAAF treasurer and Russian athletics chief, to Diack’s former legal advisor Habib Cisse in July 2014. The email allegedly contains a list of athletes whose blood passports showed clear signs of doping violations.

“We were amazed to find on this list certain athletes from Great Britain,” Balakhnichev allegedly wrote. “The question we ask ourselves is why the IAAF has not urged British athletics to sanction those athletes.”

The email did not contain names of specific athletes involved. telegraph.co.uk

Den 19 mars 2019 utfärdade fransk polis en arresteringsorder för både Balakhnichev och den tidigare förbundskaptenen Aleksey Melnikov för deras inblandning i den ryska dopningsskandalen. bbc

Citatet nedan är från engelska WP (länkar till källor finns där): Valentin_Balakhnichev
Balakhnichev resigned his role as IAAF Treasurer amid allegations from the German broadcaster ARD that the world body is investigating a systematic doping scandal and coverup in Russia. Among the allegations was that Liliya Shobukhova, the second fastest marathoner in history paid $450,000 to avoid a doping ban. She was eventually banned, annulling her results back to 2009. Also under Balakhnichev’s watch is the Saransk based program of Viktor Chegin, who has had at least 30 of his athletes banned for doping offenses, including Olympic and world champions Elena Lashmanova and Valeriy Borchin.

Det är massiva härvor IAAF fått till.

IAAF’s most senior anti-doping official, Dr Gabriel Dollé, leaves job

It is the latest blow to the IAAF, which has been rocked by a series of allegations over the past week. On Thursday the IAAF marketing adviser Papa Massata Diack – the son of the IAAF president, Lamine Diack – agreed to step down, as did Valentin Balakhnichev, president of the Russian athletics federation and the IAAF’s treasurer, pending the outcome of an investigation into allegations of institutionalised doping in Russia.

The Guardian has seen the document that formed the basis of a story in the French newspaper L’Equipe this week about the Russian marathon runner Liliya Shobukhova which alleged that two members of the Russian Athletics Federation extorted €450,000 from her in return for covering up a positive test.

That document, a submission from Shobukhova’s team to the IAAF ethics commission, includes Dollé’s name several times. It is, however, unclear to what extent Dollé will be implicated in the ethics commission’s investigation.

The German broadcaster ARD claimed it had evidence that a €300,000 refund to Shobukhova from the Russian federation – after she had been banned for failing a test – was channelled through a Singapore-based company called Black Tidings, which was owned by a Chinese business partner of Papa Massata Diack. The Senegalese, an IAAF marketing consultant with exclusive rights to sell sponsorship in developing regions, joined the under-pressure Balakhnichev in agreeing to step down.


amp.theguardian.com (2014)

Den franske läkaren Dollé var före skandalen högste antidopingchef i IAAF.

Senare hittade polisen $93.000 i Dollés hem.
japantimes.co.jp

Fast vad gäller det aktuella så verkar IAAF ha en extrem hållning mot ryssarna. WADA godtog ryssarna i september 2018, men IAAF verkar fortsätta avstängningen åtminstone över VM i år. Jag tror inte detta borde påverka deltagandet i OS nästa år. Bach har uttalat sig positivt. Men i de här härvorna vet man aldrig.

letsrun
Mo Farah

WADA, EU och andra har haft stor razzia nyligen. Ganska tyst om det i media, vad jag sett.

Biggest-ever anti-doping blitz arrests 234 people

A vast international police operation involving 33 countries and the World Anti-Doping Agency has seized millions of doping substances and counterfeit medicines and arrested 234 people, Europol said on Monday.

The operation involving 23 European Union nations and 10 other countries, including Albania, Colombia, Iceland, Switzerland and the United States, seized 3.8 million illegal medicines, a statement said.

The World Anti-Doping Agency (WADA) said the operation "dismantled 17 organised crime groups involved in the trafficking of counterfeit medicines and doping material across Europe."

The Europol-coordinated operation codenamed Viribus was led by Italy's Carabinieri police and involved Interpol, the Joint Research Centre and the European Anti-Fraud Office OLAF.

Europol said the operation, co-led by Greek police, was the largest of its kind ever.


amp.france24.com
europol.europa.eu
wada-ama.org


Nu är analyserna klara efter den stora skandalen Operation Puerto.

Skandalen uppdagades 2006.

Det har tagit 12 år att få fram 35 DNA-prover från blodpåsarna! Man skyller på spanska myndigheter.

Tyvärr gick preskriptionstiden ut 2014 så inga åtgärder kommer att vidtas.

Oj oj.

Det blir väl likadant med razzian i vintras. (Hauke borde väl i alla fall vara avstängd?)

insidethegames.biz

wwr|68098968 wrote:
Den trefaldige OS-mästaren Sun Yang vägrade lämna urinprov och slog sönder sitt blodprov med en hammare eftersom sköterskan som tagit provet “inte hade de rätta kvalifikationerna”. FINA frikände. WADA överklagade till CAS som enligt denna artikel verkar ha utdelat en “allvarlig tillsägelse” men inget straff.
balls.ie

wwr: 68267720
Det australiska simförbundet hamnade i skottgluggen efter att deras simmare protesterat mot Sun Yang. Samtidigt som Horton protesterade mot Sun Yang i internationell TV så hade en australisk simmerska blivit avstängd för ett preparat motsvarande anabola steroider. Men det höll förbundet hemligt till efter tävlingarna.

Den tidigare WADA-ordföranden och mest seniore IOK-medlemmen Dick Pound talar klartext.
i.stuff.co.nz

Den australiska simmerskan fastnade alltså för det kanske allvarligaste man kan använda inom doping – ett preparat motsvarande anabola steroider.

Tidningen The Guardian försvarar henne genom att vinkla nyheten ur hennes perspektiv – hon lider av att dra konsekvenserna av sitt fusk!
I can tell you how Shayna Jack feels. I’ve been through the same doping ordeal
Ben Hill
The mental health impact of a ban is severe and sport owes a duty of care to athletes who test positive

amp.theguardian.com

I feel for Shayna Jack. People make mistakes. That’s not a complete excuse – athletes need to be careful – but, where mistakes are made, we need to show common sense. Maximum penalties without evidence of premeditated doping can be unfair.

Artikeln låter en cyklist ge en bortförklaring till hur han fastnade för centralstimulantia (methylhexaneamine).

Självklart skall man se till att den straffade inte får psykiska men. Men just nu finns ingen orsak att inte bara fördöma hennes användande av ligandrol. Genom denna typ av artikel så stöder The Guardian doping.

wwr: 68418966
Både pressen och Travis Tygart är väldigt liberala i sina bedömningar av dopingfall (förutom mot ryssar förstås), imho. Numera åberopar dopade ofta kosttillskott varefter USADA testar dessa, finner substansen och skriver ned straffet. Är man riktigt konspiratorisk frågar man sig om det hela kan vara satt i system. Nu antyder man att samma kunde gälla Shayna Jack. Många tidningsartiklar om doping tar numera den misstänktes parti.

smh.com.au

Det är märkligt att de flesta artiklar om doping idag är vinklade till den misstänktes fördel. Det här kom i Google-flödet idag. Som ofta är det kvinnor och svarta som lyfts fram, liksom vår egen Bahta. De två nedan från Kanada och USA.

Laurence Vincent-Lapointe, Kanada. Hon fastnade för Ligandrol, liksom Shayna Jack.
A Canadian Millennial’s Olympic Dreams Are At Risk After A Doping Suspension
narcity.com

Jarrion Lawson, USA. Han fastnade för Trenbolone och använder det numera vanliga försvaret att han ätit kontaminerat kött. (Det brukar vara omöjligt att få fram kött från den misstänkta måltiden, i dessa fall.)
A Life On Pause: Jarrion Lawson’s Career Hangs In The Balance As He Fights His Four-Year Doping Ban — And The Global Anti-Doping System
letsrun.com

Sun Yang verkar lyckas få öppen rättegång i CAS. Det har visst bara skett en gång tidigare.
i.stuff.co.nz

Här är ett exempel på hur man skapar kaos i antidopingvärlden. Man vill att prover från motorcyklister skall gå direkt till den nationella organisationen USADA.

Generellt verkar det ske försök att bryta ned auktoriteten hos världsantidopingorganisationen, WADA. Man skapar nya organisationer, man försöker stärka de nationella organisationernas inflytande.

De olika nationella organisationerna tillämpar olika kriterier och skyddar sina egna länders idrottare.

FIM anti-doping change – WADA OUT?

there’s a new simplified and speedy procedure for anti-doping tests to be carried out with USADA, crucially not WADA as it was before, being in charge of sample collecting and analysis.

gatedrop.com

Travis Tygart/USADA hittade ett nästan ofattbart kryphål för Coleman. Den första uteblivna testen var 6 juni 2018. Men rapporten skulle ju ha varit inlämnad den första dagen i kvartalet, dvs 1 april 2018. Den tredje uteblivna testen skedde 26 april 2019.

Så om man räknar missen som det senaste datum han borde fyllt i blanketten så sprids de tre missarna under mer än ett år! WADA har tydligen godkänt detta!
World’s fastest man escapes two-year doping ban on incredible technicality
(min understrykning)
news.com.au

amp.dw.com

theguardian.com

Men stopp nu. Borde då inte den tredje uteblivna missen räknas som 1 april 2019. Då borde han stängas av.

Tydligen även någon hearing 4 september.

WADA utreder misstänkta avvikelser i den ryska databasen.

Att läckan kommer just nu tror jag beror på att man vill försöka förklara hur Ryssland fortfarande kan vara avstängt under VM i Doha som börjar snart, trots att WADA godkände Ryssland redan för ett år sedan.

WADA said on Monday it had opened compliance proceedings against the Russian Anti-Doping Agency (RUSADA) after examining the vast bank of historical testing data finally handed over in January.

The governing council of the IAAF, athletics’ ruling body, meets in Doha on Monday, with the latest report from its Russia task force and possible reinstatement of RUSAF on the agenda. However, in light of Monday’s revelations, a return looks highly unlikely.

themoscowtimes.com

Man spekulerar också i om det går att stänga av den nya RUSADA eftersom den inte är ansvarig för databasen. Om databasen förklaras ogiltig kan dessutom de “åtal” som väckts enligt den bli ogiltiga. (Fast länken ovan påstår motsatsen.)

One theory is that because the revamped and reinstated RUSADA has been meeting testing benchmarks set for it by WADA, and because it didn’t have anything to do with the manipulation of the data, it could have a good chance of winning a case in front of the Court of Arbitration for Sport. If manipulation is proven, WADA would also have to decide whether it could win cases against Russians with data that is now unreliable.
apnews.com

Det var tydligen britter som bekräftade ryktena om Nike Oregon Project (“NOP”). Ryktena om Mo Farah har varit kraftiga, det vet nog de flesta.

Utredningen har hållit på länge men USADA släpper ju allt mindre om fallen innan dom fallit.

En biträdande coach, Magness var visselblåsare. USADA struntade förstås i problemet från början, tills britterna tog upp det i ett TV-program. Och en tävlande som indirekt pekas ut är ju faktiskt brittisk, Farah.

I was struck, though, by how resolute Magness had become. He was nervous leading up to the broadcast, as was I, but he had decided this was something he needed to do. He told me: “It would be much easier to just shut up, do my job. I’ve got a good job, got a good reputation…[but] I can’t. Because I’d be living a lie.”

Months of meticulous evidence gathering alongside my producer Murdoch Rodgers had gone into making the programme, with a huge amount of oversight from BBC lawyers. We asked for detailed responses from Salazar and Rupp. They issued firm denials, but were short on detail.

Our Panorama programme – Catch Me If You Can – was broadcast in June 2015.

Coe försöker sopa under mattan.

IAAF president Coe, then a paid Nike ambassador, stood by his “good friend” of 35 years. He said: “Alberto… is a first-class coach. Don’t run away with the idea that this [NOP] is a hole-in-the-wall, circa 1970s Eastern Bloc operation. It’s not.”

The 2016 Rio Olympics came and went without a whisper from Usada. NOP was once again revelling in Olympic glory. Farah completed a historic double-double by winning the 5,000m and 10,000m, Rupp took bronze in the marathon, Matt Centrowitz won gold in the 1500m. Press reports suggested the Usada investigation had been quietly dropped. Farah gave an interview saying he felt “vindicated” for standing by Salazar.

Ryska hackergruppen Fancy Bear har ju hackat fram en del dopingdata genom åren. De fick fart på utredningen igen.

But that bubble soon burst.

In February 2017, the Russian hackers Fancy Bears popped up with a series of devastating sports leaks. Among them, a secret IAAF list of athletes who were “likely doping” was published. It included Farah and Rupp. The pair were among 50 athletes secretly flagged by the Athlete Biological Passport, and subsequently cleared as “normal”. Neither has ever tested positive.

Then, a 269-page interim Usada report of its NOP investigation was passed to the Sunday Times by the Russian hackers.

This judgement can be appealed against, so it is perhaps not the end of the story. But it is surely the end of Salazar’s coaching career, and possibly even NOP. Salazar was NOP, and almost nothing happened there without his say-so.

This will have a seismic impact in the world of athletics. Several NOP athletes are running at the World Championships in Doha this week, and one has already won a gold medal – Sifan Hassan in the women’s 10,000m. Rupp is due to take on Farah in the Chicago marathon in a fortnight.

Väl värt att läsa hela artikeln.
bbc.com

wwr: 68981957
Amerikansk simmare med OS-guld. Fick bara 20 månaders avstängning trots att han hade kapslar med testosteron inopererade.

The Panel notes that Respondent did inquire, as was his duty. He was credible in his testimony that he believed what he was told.”

Neither Dwyer nor his advisers contacted USADA, which runs a hot-line for athletes with questions about drugs and supplements.

“It’s frustrating that Mr. Dwyer did not take advantage of this support and hopefully this case will convince others to do so in order to protect fair and healthy competition for all athletes,” Tygart said.
channelnewsasia.com

wwr: 68983400
Nike Oregon Project läggs ned.

The Guardian kämpar med att försöka vinkla Nike Oregon Project – skandalen positivt. Tidningen antyder att den kan komma att ses som en del av företagets kontroversiella marknadsföring.

Charismatic, irritating Nike will take Oregon Project closure in its stride

Any controversy enhances the mega-brand that has become synonymous with challenging accepted codes of behaviour

For Nike, however, the termination of the project founded in 2001, where athletes lived in a low-oxygen environment and made use of low-gravity treadmills, is unlikely even to register a blip on the annual trading figures. In their grand scheme of things, any piece of controversy enhances one of the world’s mega-brands.

Republicans such as Senator Ted Cruz (“Nike only wants to sell to people who hate the American flag”

Nike hade ju med Kapaernick i reklamen. En NFL-superstjärna som vägrade står upp för flaggan. Man har även haft med Caster Semenya. The Guardianartikeln nämner även hur Nike använde Eric Cantona i reklamen och anspelade på hur han sparkat en åskådare. John McEnroe har använts.

Slutet av artikeln blir rena reklamen för Nike.

Hade Nike-Oregon-skandalen skett i Ryssland hade de aldrig fått hålla VM där.

theguardian.com

ingetbranick: 68985002
SVT backar i alla fall upp honom helhjärtat: “Lurad av läkare”, skriver man i rubriken, och är hjälpsamma nog att återge den dopade simmarens egen förklaring och försäkran om “ärliga avsikter” helt utan kritiska motröster. Så fint.

svt.se

JohnnyDungeon: 69001772
SVT har väl lite av en tradition av att släta över/ursäkta doping. Jag minns en intervju med IAAFs president Sebastian Coe angående ADAMS, i vilken han inte köpte Torneklints förklaring, att systemet är helt otroligt svårbegripligt och att det inte är de aktivas fel att man missar ett par tre gånger om året, utan tvärtom menade att systemet är enkelt och att det är sällan misstag begås. SVT tackade för svaret genom att titulera honom “friidrottspamp” i rubriken.

Medierna är generellt överslätande med doping, i olika grad, menar jag. Expressen skriver

Detta efter att ha fått mikrodoser med testosteron i små kapslar insatta i kroppen.

”Min läkare försäkrade mig att USA:s olympiska kommitté hade godkänt behandlingen”, sa Conor Dwyer efter avslöjandet, enligt BBC.

expressen.se

Jag hinner inte läsa de svenska tidningarna så mycket. Men mitt intryck är att Expressen ofta uppnår samma effekt som SvT men gör det genom att ge citat istället. Slutsatsen blir ju densamma när man läser Expressen. Men ordet “lurad” finns inte i rubriken, det medges.

Men allra sämst är den amerikanska dopingmyndigheten USADA och Tygart, menar jag. De borde i alla fall veta bättre.

En OS-guldmedaljör låter operera in kapslar med testosteron. Och den amerikanska dopingmyndigheten låtsas som om idrottaren inte förstod att det är förbjudet. Han skulle givetvis haft 4 års avstängning.

Alla vet att man inte får tillföra testosteron. Toppidrottarna får dessutom gå kurser i antidoping.

En viktig uppgift är om han angav behandlingen vid provtagningen. Men den uppgiften är ofta svår att säkerställa. Den presenteras ibland som “Idrottaren uppger att han/hon angivit att den stod under behandling.” Men det brukar inte gå att bekräfta. Gällande Dwyer har jag inte hittat detta ännu.

Jag tror det har stått att man fann “avvikelser vid provtagning”. I så fall har han försökt mörklägga behandlingen. Ingen OS-deltagare lär väl skriva “testosteronbehandling” på sitt urinprov 😀 Det räcker för att bli avstängd, förstås.

Doping har ju politiseras på ett extremt sätt. Inte bara att medierna skyddar USA. En drogliberal hållning sprids generellt i media. Nike som skapat NOP-skandalen är ju ett väldigt “vaket” företag. Senator Ted Cruz (Texas, Rep.) twittrar:

It’s a good thing @Nike only wants to sell sneakers to people who hate the American flag…. @NFL #HappyFourth

twitter.com

Vissa bedömer skandalen som ett led i Nikes marknadsföring…

Alkibiades: 69002218
USADA krävde fyra års avstängning. Det var alltså inte USADA som dömde ut straffet utan en tremannapanal från American Arbitration Association som utdömde straffet på 20 månader efter att Dwyer hade överklagat. Dwyer själv ville ha ett straff på högst 16 månader så att han kunde vara med vid OS. …

wwr: 69002267
Du har rätt i att USADA sökte 4 år. Men amerikanerna trixar tydligen med ytterligare en instans före CAS. De amerikanska instanserna borde ge 4 år.

“It’s frustrating that Mr. Dwyer did not take advantage of this support and hopefully this case will convince others to do so in order to protect fair and healthy competition for all athletes,” Tygart said.
Read more at cna

Tygart borde inte heller säga att ‘idrottaren glömde ringa och fråga’. Det handlar om medvetet fusk.

Stefan4: 69025438
Läste du inte citatet i mitt förra inlägg?

WADA fick följaktligen tillgång till en databas från Moskva-labbet genom en visselblåsare redan 2017, och som man tydligen har bedömt vara tillförlitlig. Den datan har man nu jämfört med databasen man erhöll från Rusada tidigare i år. Även om den senare datan är manipulerad, så var det ju inte den som låg till grund för de tidigare avstängningarna på ryska idrottare. Lägg till Ganus erkännande om manipulerad data, så ser det mörkt ut för Ryssland.

Visst, du kan spela djävulens advokat och framställa Ganus som “en märklig figur” som trollar Putin. Du dömde ju även ut Grigorij Rodtjenkovs trovärdighet efter McLaren rapporten (jag har för mig att termen “galen” användes för att beskriva honom). Men hur många ryska anti-dopningschefer kan man egentligen döma ut som märkliga troll, eller galna, innan trovärdigheten i de anklagelserna måste ifrågasättas?

Rysslands antidopingchef Ganus agear ju helt efter den agenda som västsidan använder för att attackera Ryssland inom antidoping. Han verkar köpt. Han har en styrelsepost i ett tyskt företag. Ryssland fick ej heller tillsätta hela sin nya antidopingmyndighet själva. Men vem som tillsatte Ganus vet jag inte.

Ganus gör ju precis som filmen Icarus. Han pekar nästan ut Putin. NYT-artikeln var låst, men detta gick att se.

Yuri Ganus, the director general of the Russian antidoping agency, said Sunday that he believed only individuals with access to some of Russia’s most powerful institutions could have been able to manipulate the data.
NYT

Mycket märkligt att Rusadas chef inte försvarar Ryssland. De verkar ha blivit infiltrerade.

Den databas man jämför med kommer från Rodchenkov? Man kan inte ta Rodchenkovs data för givna. Hans vittnesmål har ju inget säkert stöd. Vissa har blivit fällda. Men Legkov fick ju tillbaka sitt guld, liksom flera andra medaljörer.

Rodchenkov säger ju att ryssarna kunde öppna provflaskor och byta innehållet. Det skall ha gjorts rutinmässigt med ett verktyg mindre än en penna. Men vad jag vet har ingen kunnat upprepa detta. (Enligt McLaren skall en anonym expert ha visat hur.) Ingen vet hur man öppnar flaskorna. Flaskorna används fortfarande och tillverkaren själv har sagt att den inte förstår hur man öppnar flaskorna utan att krossa korken.

Men det där är gammalt och har diskuterats. Jag menar dock att bara lita på Rodchenkovs uppgifter och databas inte är tillräckligt.

Det viktiga nu tror jag kommer att bli vad WADA kommer att uttala om databasen och de “avvikelser” man frågsr ryssaena om. Den 9 okt gav ryssarna sitt svar på WADAs frågor.
m.sport24.co.za

An athlete at the Nike Oregon Project (NOP) run by controversial coach Alberto Salazar provided an anomalous blood sample in the month of the 2011 Athletics World Championships in South Korea, indicating they may have been taking the drug EPO, Sportsmail can reveal.

The athlete’s identity is known to Sportsmail and was not Mo Farah, who was also part of the NOP at the same time. Farah made his global breakthrough in Daegu when he won gold in the 5,000m, six months after linking up with Salazar.
Daily Mail, Sportsmail

Nu rök högste Nike-bossen, Mark Parker, i efterdyningarna till Nike Oregon Project-skandalen.
bbc.co.uk

Parker had said he did not believe the testosterone experiment was breaking any rules, and had backed Salazar in the wake of the scandal, saying Nike would support the coach’s appeal. It will now be interesting to see if his replacement John Donahoe feels the same way.

Det har även framkommit EPO-misstankar mot NOP.

An athlete at the Nike Oregon Project (NOP) run by controversial coach Alberto Salazar provided an anomalous blood sample in the month of the 2011 Athletics World Championships in South Korea, indicating they may have been taking the drug EPO, Sportsmail can reveal.

The athlete’s identity is known to Sportsmail and was not Mo Farah, who was also part of the NOP at the same time. Farah made his global breakthrough in Daegu when he won gold in the 5,000m, six months after linking up with Salazar.

dailymail.co.uk

wwr: 69088162
Det är tydligen nu som ryssarnas öde avgörs. Man kan i alla fall glömma teorin att Putin mördar alla som kritiserar Ryssland. Ganska nye antidopingchefen Ganus skulle nog kallas landsförrädare av många. Nyligen ville han sparka hela ryska friidrottsförbundet. Han har fler bravader på meritlistan.

Nu värmer han upp inför WADAs avgörande med att svinga vilt mot sina egna igen.

Russia must expect to be banned from the 2020 Olympics in Tokyo for inconsistencies in laboratory data sent to investigators, says the head of Russia’s anti-doping agency (Rusada)

“Russia’s Olympic squad will be prevented from participating fully in the Games in Tokyo,” said Rusada director Yuri Ganus.

“I think that this will also happen at the 2022 Winter Olympic Games in China.”

bbc.co.uk

Jag undrar ibland om han är köpt genom ett styrelseuppdrag i ett tyskt företag?

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.002.009 (006) Idrott, politik och antidopingarbete

 

Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.