03.1.002.009 (005) Idrott, politik och antidopingarbete …

TRANSLATE THIS PAGE:

wwr:
Jag har skrivit ned lite om bloddoping. Kommentarer till inlägget mottas gärna.
Detaljer kan säkert förbättras.

Ett av de mest sensationella dopingavslöjandena någonsin har nyligen gjorts. Man har fångat en dopare på video medan han dopar sig. Han är dessutom VM-deltagare. Den österrikiska polisen har utfört ett storartat arbete. 5 deltagare har ertappats som troliga fuskare.

Avslöjandet visar på ett stort problem som idrottsorganisationerna försöker sopa under mattan. – Det utförs inga effektiva tester mot bloddoping. Blodpass fungerar inte. Ingen har fällts med blodpass. Det går att förklara bort variationer i Hb med bl.a maginfluensa, höghöjdsläger eller uttorkning efter tävling/träning. (Tester av RBC-överlevnad är bara under utveckling.)

Det enda man kan göra är sporadiska polisrazzior i länder där bloddoping är olaglig. I Sverige är det dock lagligt att bloddopa sig så vi kan inget göra.

Om bloddopingen sker “på säker ort”, dvs där polisen inte kan återfinna fuskarna går fuskarna heller ej att gripa.

Idrotten har ett system för vistelserapportering “whereabouts”. Man kan dock utebli helt från 2 dopingtest/12 månader eller köra transfusion utanför de tider man kontrolleras, utan påföljd. (Att dra ur en kanyl och sätta på ett “plåster” tar inte en minut.) För att sätta fast en bloddopare måste polisen storma in på rummet med låssmed (huvudnyckel) och ha turen att göra det vid rätt tidpunkt. Har polisen tillstånd för husrannsakan kan den även söka efter utrustning för bloddoping. Fuskaren måste alltså gömma utrustningen mellan användningstillfällena eller utföra proceduren på för polisen okänd ort. Utrustningen (kanyl etc) ryms lätt i en väska. Lagring av blod fordrar kyl/frys.

Citat:
For each day of the forthcoming quarter, the athlete must identify one 60-minute time slot between the hours of 5 a.m. and 11 p.m. when he/she will be available at a specified location for testing.

Det är möjligt att många deltagare genomför fusk av denna typ eftersom kontrollerna brister.

Det som går att göra är att sätta en grov gräns för blodvärde vid start. Det har redan gjorts (Hct/Hb 50/170 för män) men det testas inte. Det skulle förmodligen gå enkelt att testa före start utan att ens sticka i fingret (“transkutant”). Man förhindrar då åtminstone extrem bloddoping. Idag finns i praktiken inget som förhindrar deltagare att inom vida gränser fuska med bloddoping.

Det man till en början borde göra vore att kriminalisera bloddoping i Sverige och andra länder där förfarandet är lagligt.

Man borde även testa Hct/Hb på alla åkare före start i stora mästerskap.

Meraf Bahta

Sverige lyckas mörklägga mer än de flesta. Sådant här brukar diskuteras. I många fall brukar WADA/IAAF ha tre veckor på sig att överklaga. Jag vet inte om det är så i detta ärende. Det borde överklagas. Att hon frikänns av svenska myndigheter är redan det en skandal. Är ärendet avslutat?

Den afrikanska dominansen i många europeiska tävlingar har diskuterats i tråden. IAAF har hittat en lösning nu – man lägger ned de grenar där afrikanerna är bra! Inget fem eller tio tusen i Diamond League efter 2020! Afrikanerna är som väntat sk-tförban…
africanglobe.net

Trollen jobbar 24/7 förmörklägga detta. Det finns oräkneliga troll på Internet. De är med största sannolikhet anställda av massmedia eller deras allierade. Med sådana resurser har trollen sänert även tillgång till medicinska konsulter. Vissa postare som förefaller vara läkare uppträder dessutom som troll.

Trollen har order att mörklägga bloddoping. De tar upp det 2.5 år gamla Johaugfallet. De fokuserar diskussionen kring en perifer detalj som inte har något helt entydigt svar: Är det lämpligt att använda Teofodermin salva på läpparna. Det är olämpligt men inte värre än att trollen kan argumentera fram och tillbaka i oändlighet.

[ drowning ]

ycwm|66922162 wrote:
Nu har ännu en cyklist erkänt kontakt med läkaren. påstår att han varit där och tagit ut blod men inte injicerat det igen för att det inte kändes rätt. Antagligen har han väl injicerat men nu har han ju en historia han kan köra på varför dom hittar hans blod i klinikens fryser.. Kanske får vi se samma förklaring av skidåkare som åker dit i detta?

Cyklisten var Stefan Denifl, också Österrike. Det verkar som om Italien, Österrike, Tyskland och några länder till i alla fall försöker göra något åt problemet. De har adekvat lagstiftning och polisen använder den.

Dessa länders idrottare kan även få straffrättslig påföljd medan esterna och kazaken ev. “bara” får straff enligt WADA-reglerna. (Såvida de inte också kriminaliserat bloddoping.)

Ester, kazak och de som föll på “blod i frysboxen” kanske bara är “collateral damage” i utredningen mot österrikare och tysk läkare.

“Motigt” för idrottare från länder som tar detta på allvar. Jag kommer bara på två razzior mot auto-transfusion vilka båda riktade sig mot österrikare: Turin 2006 och nu Seefeld. I Turin blev det livstidsstraff från OS. Det gäller att Sverige och andra snabbt följer efter.

Ursprungligen postat av goseigen
Det här är nog ännu en som heter Georg Preidler.

wwr:
En österrikare till. Hur många aktiva är man uppe i nu? Jag har tappat räkningen: Autriche – quatre points, Estland 2, Kazak 1.

Citat:
Ursprungligen postat av goseigen
De flesta är nog dopade, och inte minst vi svenskar.

När det kommer så mycket pengar med i spelet – plus att de idoliseras av naiva människor – är det lätt att förstå varför fusk kan förekomma. En annan effekt vi bör få se är att idrottarna försöker köra så länge det går. En säsong till i rampljuset kan innebära många miljoner. Vem tackar nej till det.

Jag tror vi är många som tänker att testerna bara är ett knep för att kunna säga att sporten är ren, och att de är utformade som en form av IQ-test.

wwr
Tung uppvisning av den österrikiska polisen. Dyker upp på VM på hemmaplan och sätter fast sina egna idrottare för doping och läcker därefter video på fuskarna till Internet. Den moraliska stormakten Sveriges utövare har de förmodligen inte ens rätt att kontrollera eftersom bloddoping är laglig i Sverige.

Respekt!

Eller finns det förutsättningar för att detta upprepas i Östersund nästa vecka? Vissa tror det, men inte så starkt.

Citat:
After the doping raid at the Nordic World Ski Championships in Seefeld, there are also signs of similar actions in the Biathlon World Cup starting on Thursday in Östersund / Sweden. “There were various speculations in Seefeld that another action should be planned in Östersund. But there is no concrete information or information about it, “said President Alfons Hörmann of the German Olympic Sports Confederation (DOSB) on Monday in an interview with the German Press Agency and added:” So, whether in connection with the findings of Erfurt, the investigative authorities intervene again, will show, but I dare to doubt that. ”

merkur.de

Vad säger mediemonopolet? Huvudet i sanden, som vanligt? De kan ju alltid ringa Arne som säkert skulle säga att det var skönt att man fick fast de otäcka österrikarna så sporten är ren igen. HAHAHA.

Självklart är majoriteten av toppåkarna dopade med denna metod. Annars vore de dumma. Det finns ju nästan ingen kontroll. Förmodligen sköter de det hemma innan de åker på tävling.

Det där om att dopingkontroller bara är en IQ-test har väl någon cyklist sagt?

Ursprungligen postat av Kung_Ingenting
Självklart är det inte så. Är det olagligt i Österrike så är det såklart olagligt för alla i Österrike. Precis som saker som är olagliga i Sverige är olagliga för alla som är i Sverige. Holländare kan inte komma hit och röka på och säga att dom får göra det här eftersom dom får göra det hemma.

Så länge polisen inte har spår på nått olagligt så kommer dom såklart inte göra det. Och att någon tysk idrottsminister eller vad det kan vara för människa skulle veta nått om det är självklart bara rena dumheter.

För man känner andra som man känner sig själv? Det finns massvis med människor som inte fuskar av den enkla anledningen att det är fel att fuska, men att nån som du skulle tro på eller erkänna det är nog ingen här förvånad över. Det går ju emot den ryska officiella inställningen att alla fuskar och ryssarna åker dit enbart för att dom är utsatta för en komplott.

wwr
Ett stort problem är att bloddoping är laglig i Sverige och förmodligen inte i Österrike. Därför skulle jag tro att svenska polisen inte kan göra något.

Jag är svensk, född i Sverige. Jag har aldrig fått betalt för att skriva några inlägg. Däremot får jag intryck att många som skriver här är betalda av massmedia eller deras allierade för att skriva inlägg. De försvarar ständigt samma värden som massmedierna. I detta fall skriver jag något så självklart som att toppidrottsmän förmodligen bloddopar sig eftersom kontrollerna brister. De tjänar mer pengar på sport då. Din slutsats blir då att jag nog är ryss eller jobbar för dem! Du förefaller ha betalt för att hetsa mot ryssar. Precis som massmedia gör.

Man kan inte bygga systemet på att hoppas att professionella toppidrottsmän inte fuskar. Man måste bygga kontrollsystem som förhindrar det.

Hur förändringarna bör ske har jag börjat skissa lite på tidigare.

flashback.org

(Den juridiska situationen för svenska tävlande i t.ex Österrike verkar knepig. Bloddoping är tillåten i Sverige men förmodligen inte i Österrike. Inverkar t.ex. s.k. “dubbel straffbarhet”? Det var svårt att komma till en säker slutsats i den diskussionen.)

Trollen fokuserar diskussionen runt det gamla fallet med Johaug. Detta trots att skidskytte-VM pågår i Östersund.

De vill ta bort ippmärksamhet från brister i Sverige. T.ex att bloddoping är lagligt i Sverige oxh den svenska pilisen inte kan göra razzior som den Österrikiska framgångsrikt gjorde förra vexkan.

I Johaugfallet vågsr de inte ens diskutera att myndigheterna mörklagt oxh inte ubfersökt Johsugs prov m.a.p. metaboliter

Trollen bara arrangerar fight mellan Norge oxh sverige – vem dopar sig mest, var johaug skyldig etc

Nakedcat
Jag har följt den här tråden till och från under några år. Vet inte om den här frågan har diskuterats tidigare i tråden.

Bendiksen hade ju när han anställdes av norska skidförbundet en bakgrund från läkemedelsindustrin, dels från Pfizer, dels från Nycomed. Relativt långa anställningar så han måste ju rimligtvis betraktats som läkemedelsexpert när han anställdes.

Varför väljer det norska skidförbundet att anställa en läkemedelsexpert? Den svenska landslagsläkaren hade en bakgrund som allmänläkare på en vårdcentral. Är inte det en mer lämplig bakgrund?
Jovisst. Jag har bara läst lite om Pliggen. OS-roddare. Han hade väl bakgrund från GIH och hade placerat sig högt bland elitmotionärerna i Vasaloppet. Hade studerat träningsfysiologi. Detta innan han blev läkare.

Bendiksen hade 8 år på Pfizer och annat.

Vi anställde helt fel kille! Är Pliggen kvar på jobbet?

Visst är det kul att diskutera Johaug-fallet, det tycker jag med. Men hon fick (nästan) sina två år vilket man skall ha för anabola i urinen. Att sedan försöka värdera de bortförklaringar som idrottarna kommer med får inte ta fokus från det som kan förbättras.

Samma gäller gamla blodvärden. De data som diskuteras är ofta så ofullständiga att man inte kan dra några säkra slutsatser. Det är också extremt ovanligt att någon fälls på blodpass.

Diskutera det som kan förbättras istället!

Nu pågår skidskytte-VM i Östersund och vår självutropade moraliska stormakt Sverige har ingen lag mot bloddoping. Kanske vårt broderland i väster inte heller har det? Vad jag förstår kan vi därför inte genomföra den typ av beslutsamma razzior som den österrikiska polisen genomförde förra veckan, där de haffade ett flertal fuskare och till och med läckte video till Internet, som visade när en av dem pumpade blod i sig själv!

Här är några förslag som skulle förbättra situationen

1. Inför lag mot bloddoping.

2. Följ regeln att de med för höga blodvärden inte får starta. T.ex får män med Hct/Hb > 50/170 inte starta. Testa detta konsekvent.

3. Ta allmänt dopingprov varje vecka året runt på de 15 främsta i världsrankingen.

4. Sätt gränsen 0 för astmamediciner i urinen vid målgång. Testa alla medaljörer och några till.

Det går säkert att förbättra dessa förslag. De är bara ett utkast.

Tillägg till förra posten:

5. Offentliggör datum och resultat av alla tester av de högst placerade i världsrankingen.

(Om det är vettigt att offentliggöra all testning även på lägre nivåer, är jag inte säker på. De som fuskar kanske kan använda denna information för att kartlägga hur antidopingorganisationerna arbetar?)

Universiaden pågår i Krasnoyarsk. Inte oväntat verkar ITA ha stora ekonomiska resurser och sköter dopingtestning där, förmodligen gratis för ryssarna. De kämpar för att få in en fot. Jag tror de har “god kontakt” med Yuri Ganus/RUSADA.
insidethegames.biz

Svenska dambandylaget har tagit ett guld. Nu skall vi se hur många Norge tagit… 😉

Andreashansson8|66977207 wrote:
Hörde ryssarna har blivit utsatt för razzia i Östersund.

Nåt mer info om det?

Hoppas loginov åker fast igen. Har varit så jävla kul.


Jag har inte sett något om razzia vid VM i Östersund. I Sverige är bloddoping laglig. Jag tror inte den svenska polisen genomfört någon raid.

Vill man se beslutsamt polisarbete får man gå söderut:

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna.
Dopingworlds rubrik förtjänar ett omnämnande: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize! 😀 😀 😀

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

Det verkar som om österrikisk och italiensk polis ligger på hårdast. Starkt av österrikiska polisen att gripa sina egna landsmän.

Sebbe Samuelsson och norska ex-ministern Helleland (som fick lämna regeringen) var på antidopingmöte i Vita Huset förra hösten. Det bidrar säkert till att de kompiskört med anti-ryska åsikter. Sebbe stödde även hennes floppade kandidatur som WADA-chef.
Är man Hellelands kumpan så kritiserar man inte Johaug.

Jag har inte sett något om razzia vid VM i Östersund. I Sverige är bloddoping laglig. Jag tror inte den svenska polisen genomfört någon raid.

Vill man se beslutsamt polisarbete får man gå söderut:

2006 Turin. Italienska polisen raidar österrikiska åkare under OS. 6 livstidsavstängda. Det räckte med tips att avstängd tränare var närvarande för att utlösa raiden.

2017 feb Hochfilzen Österrikiska polisen raidar kazakerna. Dopingworlds rubrik förtjänar ett omnämnande: Detained Kazakh biathletes all return negative doping results, but they are pissed at the Austrian polize!

2017 feb Hochfilzen. Österrikiska polisen riktade någon form av anklagelser mot ryska skidskyttar. Det ledde till raiden dec 2018.

2018 jan Antholtz. Italiensk polis raidar kazakiska skidskyttar

2018 dec Hochfilzen. Österrikisk polis raidar ryska skidskyttar

2018 mars, Seefeld. Stor raid av österrikiska polisen. 7 gripna, vill jag minnas Österrike 4, Estland 2, Kazak 1. Tysk polis griper läkare och ett par assistenter.

Det verkar som om österrikisk och italiensk polis ligger på hårdast. Starkt av österrikiska polisen att gripa sina egna landsmän.

Ursprungligen postat av LawNumberSix
TJ vinner idag med nästan 2 min, näst intill oberörd efter målgång!

– SAY NO MORE !!!

Testa henne och resten av gänget varje vecka året runt. Då skulle jag börja följa sporten igen.

Björgen har också dispens för Symbicort (liksom Venus Williams), en astmamedicin vilken även bygger muskler. Självklart skall alla de dispenserna bort.

Björgen fick den dispensen eftersom hon hade hjärtproblem! Gissningsvis fick hon dessa av att överdosera andra astmamediciner.

Världens bästa åkare lider av både hjärt- och lung-sjukdom!

Ingen kan tro på denna fars. De avgörande skillnaderna handlar om farmakologi. Innan det är löst går det inte att hylla vinnarna.

När hjältarna ljuger
Dokumentär om doping vid VM i Lahtis

Kalle Grenemark, skidskytt, forskning, epo, 4 min förbättring på milen, från 36 min till 32 min
op.se

Den långa diskussionen i tråden om vilket land som dopar sig mest är nu avgjord. Norges världsetta i det (tidigare) ädla kortspelet bridge åkte just på ett års avstängning för anabola!
washingtonpost.com

Lösning på den afrikanska dominansen inom långloppen. Man lägger ned de grenarna.

Troll, troligen anställda av de judiska medieoligarkerna Schibsted/Bonnier som kontrollerar media i Sverige/Norge, försöker hetsa svenska och norska debattörer mot varandra. Istället för att försöka diskutera fram riktlinjer för antidopingarbete så hetsar trollen med utfall mot medlemmar och idrottsmän från grannlandet.
[ konflikt ]

Dopingavslöjandena från VM i Seefeld har utökats till att gälla minst 21 aktiva, både män och kvinnor. Bloddoping skall ha skett i bla Sverige
sportschau.de

Enligt österrikisk lag räknas doping som en form av bedrägeri med tanke på de prispengar och reklamkontrakt fuskarna kan lura till sig. Så enkelt var det med det. Det verkar finnas lite ordning i Österrike.
insidethegames.biz

Det blir dubbel skandal om de inblandade idrottarna inte får dopingstraff, imho.

Det kan vara tillåtet för amatörer att gå på testosteron/anabola! Här ger USADA tillstånd!
usada.org

Although USADA’s independent TUE Committee determined that he did not qualify for a TUE, he did receive a Recreational Competitor TUE (RCTUE). For recreational competitors like Baratto, an RCTUE may be available if specific conditions are met. These factors available only to recreational athletes balance the athlete’s therapeutic need for a medication and the potential to enhance competitive outcomes.

Jämförelse av arbetsmetoder inom antidoping: USA, MMA

USADA avslöjar ingenting innan idrottarna själv gör det eller alla överklaganden är klara. (Vilket betyder att alla glömt vad som hänt när fakta kommer.)

Dillashaw hade “avvikelser” i sitt prov i januari. Fast vi får inte veta vilka. Han verkar dessutom gå helt straffri (dock böter) eftersom straffet utmäts retroaktivt. Man tror ju man läst fel, men det verkar vara så. Han har “frivilligt” lämnat tillbaka titeln.

“In light of Mr. Dillashaw’s social media post this morning, we can confirm that an in-competition test conducted by USADA on January 18, 2019 resulted in an adverse analytical finding,” USADA officials wrote.

“In this instance, we are able to confirm the finding due to Mr. Dillashaw’s public statement. The presumption of innocence under the rules is a vital part of an effective anti-doping program and it’s only fair that Mr. Dillashaw be allowed due process before any conclusions are drawn.”


mmanews

What T.J. Dillashaw drug test found still unclear after USADA, NYSAC statements

msn.com

Dillashaw kapade bort 13 kg på 12 veckor inför matchen genom sin goda träningsetik, står det 🙂
espn.com

Många organisationer slitet alltså hårt för att sopa doping under mattan. Det skall bli intressant att se om de senast avslöjade 21 bloddoparna får något straff. Än så länge hemlighåller man väl t.o.m. deras namn.

Flyghaveriytredningar har till uppgift att stärka allmänhetens föetroende föe flygning. Ibland kan man görbättra säketheten. Men ofta mörklägger man tekniska fel.

Inom antidoping görs ntcket lite. Man satsar mest på mörkläggning.

Ryska konståkerskan Zagitova förefaller ha blivit trskaaserad av antidopingmyndigheter igen?
rt.com

Isinbayeva backs IAAF and says female athletes with high testosterone have “colossal” advantage
insidethegames.biz

Kosttillskott ser man ju en del som bortförklaring till positiva prover. Kubanen Romero (MMA) har något positivt prov nu men USADA hemlighåller allt mer.

2016 fastnade han för Ibutamoren som frisätter tillväxthormon och alltså utgör kraftfull doping. USADA gav honom bara 6 månader. Antidopinglabbet skall själva ha köpt samma tillskott som Romero använder och funnit att det innehöll Ibutamoren vilket inte deklarerats. Han kom därför undan billigt.

bloodyelbow.com

Jag själv känner mig tveksam. Skulle ett företag av misstag inkludera så kraftfull doping i ett kosttillskott? – Knappast, säger jag i alla fall.

Romero stämde företaget. Jag vet inte hur det gick. Det kan mycket väl vara spel för gallerierna, imho.

Samma gäller Trofodermin. Hur kan man inkludera Clostebol som inte har bevisad effekt mot hudåkommor. Dessutom sälja preparatet i vissa länder med Clostebol bytt mot Clobetasol som kan låta lika för den som hör orden första gången, men vilket har omvänd (katabol) effekt.

Jag kommer inte till någon annan slutsats än att tillverkarna av läkemedel är inblandade i dopinghärvorna och framställer preparat vars främsta funktionen är att underlätta bortförklaringar vid positiva prover.

(En extremt stor lucka i Johaugs berättelse är ju att hon inte stämde läkaren.)

Detta inlägg modererades bort i ett större svenskt socialt forum. Detta visar tydligt att företagen ligger bakom forum liksom de kontrollerar politikerna.

Nya antidopingorganisationer
nya organisationer iNADO, ITA, Global-Athlete
ITA starts up

Som redan beskrivits tas fem- och tio-tusen-meters-loppen bort från Diamond League.
[ -1- Fb ]

Även andra åtgärder verkar rikta sig mot långdistans:

Den nya antidopingorganisationen Athletics Integrity Unit (AIU) [ -1- -2- Clothier ] verkar också rikta sig mot långdistans. Den verkar även använda icke-traditionella metoder med “intelligence” [ The Guardian ]

[ AIU Asbel Kiprop ]

The Athletics Integrity Unit (AIU) confirmed on Friday that Kenyan former three-times world 1,500 metres champion Asbel Kiprop had tested positive for the banned blood booster EPO, and rejected some of his extraordinary allegations against officials.

Kiprop, 28, said on Thursday in a lengthy statement that his urine sample might have been tampered with by dope testers who, he said, not only tipped him off about their visit in November last year but also took a payment from him.
reuters

Kiprop threatens to misuse gun

Milton-E|67246838 wrote:
Naiva norrmänn som försöker försvara fusket in absurdum.

Det är bara att se på vilka enorma mängder astmamedicin som Norge har med sig till mästerskapen. Inget annat land är ens i närheten av dessa mängder.
Visst använder sig andra länder av astmamedicin men inte på den nivån eller av den omfattningen som Norge gör.

Till OS i Pyeongchang hade man med sig 6 000 doser astmamedicin. Varav 1 800 doser Symbicort, 1 200 doser Atrovent, 1 200 doser Alvesco, 1 200 doser Airomir och 360 doser Ventoline.

Det är 10 gånger mer än vad tex Finland hade med sig.

Och detta är alltså utöver den medicin som dom norska astmasjuka patienterna har med sig själva.

Även 10 nebulisatorer och 43 inhalatorer hade Norge med sig till OS.
Sverige och Finland hade noll nebulisatorer och 10st inhalatorer. Trotts hård kritik så fortsätter alltså Norge att använda sig av nebulisatorer.


Står norska skattebetalare för notan via läkemedelsförsäkringen eller betalar landslaget för detta? (Kanske också skattepengar i.o.f.s.)

Det är en viktig fråga.

Om dessa åkare verkligen hade astma skulle självklart läkemedelsförsäkringen träda in. Tar norrmännen denna summa från samma pott som går till att finansiera läkemedel för vanliga sjuka som inte är världsmästare i konditionsidrott?

Flashback 2019 04 07, 07:14

Varför olika dopingärenden bedöms olika.
mmajunkie.com

USADA 6 månader för ostarine

ufc.usada.org

2019 april

wwr|67423505 wrote:
Afrikanerna börjar nog bli irriterade.

Beslutet om testosteronnivå på 400-1500 meter uppfattas som riktat mot Semenya.

Världsrekordhållaren på halvmara, Kiptum, plockades bort igår för avvikande biologiskt pass. London Marathon går i morgon! Beslutet togs av en av de nya antidopingorganisationerna AIU.

Man talar även om riktad testning mot misstänkta nationer, speciellt inom maraton, en stark afrikansk gren. Dvs något som kan missbrukas politiskt.

5.000 och 10.000, starka afrikanska grenar, tas bort från Diamond League!

Afrikanerna har åkt på några smällar på raken här. Som du skrev tidigare så borde bestämmelsen om testosteronnivå inte bara gälla 400-1500 m. Det ryktas om det amerikanska damlaget i sprint.

Det verkar dessutom som om afrikanska länder “testas extra noga” numera. Man väljer ut “dopingbenägna länder”.

Min uppfattning är att nästan alla på den nivån dopar sig. Därför måste man testa alla länder på samma sätt.

Kiprop hade fått tips om att han skulle bli testad, den gången han åkte fast. AIU medgav det. Pengar hade betalats. En del skumt på gång.

Om man inte finner något onormalt i proverna från det ryska labbet före den 1:a juli hade man ju hoppats att den här härvan kunde vara över. Men IAAF förlänger Rysslands uteslutning. Norrmannen Rune Andersen som leder “IAAF task force overseeing Russia’s reinstatement efforts” verkar drivande. Ryssland kan bli borta från VM i Doha i september, ett år efter det att Ryssland accepterades av WADA.
Reuters

Mötena där Ryssland åter accepterades ledde också till att “athlete’s committe” anklagade WADA för mobbning. Utredningen blev klar i maj. Den frikände men vissa vägrade delta (bl.a Edwin Moses) eftersom de ansåg utredarna partiska.

(Den här härvan har ju inslag även utanför vintersport, men tills vidare tror jag det är onödigt att starta en ny tråd. Moderatorerna får avgöra.)

Jag tror alla andra internationella förbund har följt med när WADA släppte in ryssarna september 2018 (skidskytte?). Men friidrotten vägrar. Deras “Russia task force” kör på.

Head of the IAAF’s Russia task force Rune Andersen earlier said that Russia needs to comply with a number of conditions, including to complete the checks of the Moscow laboratory’s doping tests.

tass.com
I och med att avstängningen förlängdes kan de inte heller nominera kandidater för nästa period. Ryssarna tappar all senior representation i IAAF fyra år framåt.

Nomineringarna vill IAAF ha in 25 juni och proverna börjar inte analyseras förrän 18 juni så proverna kan inte bedömas godkända innan nomineringstiden gått ut. Flera andra orsaker anges också.

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.002.009 (006) Idrott, politik och antidopingarbete

 

Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.