Categories
0400 cold war, polarization, war mongering zAll pages

03.1.002.018.05 cold war

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

cold war

means

wwr: 77520346
Det är helt uppenbart att ett kallt krig mot bl.a Kina håller på att byggas upp i världen.

China could mount full-scale invasion by 2025, Taiwan defence minister says
—-

theguardian.com

Secret group of US military trainers has been in Taiwan for at least a year
—-

theguardian.com

EU smög ut sitt stora förslag om CO2-tullar (CBAM) under OS. Om EU kan få WTO att gå med på tullar som specifikt missgynnar Kina kommer en mur att bildas mellan blocken.

Belt and Road omnämns allt oftare.

Beijing’s multibillion dollar Belt and Road Initiative (BRI) has been called a Chinese Marshall Plan, a state-backed campaign for global dominance, a stimulus package for a slowing economy, and a massive marketing campaign for something that was already happening – Chinese investment around the world.
—-

theguardian.com

Kinesisk överflygning av Taiwan.

Aukus kommer att bilda att engelskspråkigt block med USA, Storbritannien, Australien och kringliggande länder. Det franska språket kommer att vinna i betydelse i Europa.

Efter Trump har USA:s relationer med Ryssland försämrats drastiskt. Mötet mellan Biden och Putin var mycket kyligt. Sannolikt sker samma utveckling vad gäller Nordkorea som är lierad med Kina.

EU stärker oavbrutet sitt grepp om medlemsländerna. Boeing/Airbus och andra skiljaktigheter förhindrar handelsavtal USA/EU.

EU vill skapa ett euroförsvar. Frankrike förlorade det australiska ubåtsavtalet till USA och konflikt uppstod. Frankrike fick sälja andra krigsskepp till Grekland “istället”.

NATO som även inkluderade Ryssland i Partnership for Peace kommer att minska kraftigt i betydelse.

Kuba,Venezuela, Storbritannien (Kanalöarna) och Taiwan kan komma att utgöra konflikthärdar. Efter Brexit sprids hat mot Storbitannien varje dag i media. Nordkorea kan ev. komma att skapa problem mellan Kina och USA.

Det förefaller som om Rysslands relationer med EU är bättre än vad som ofta hävdas. Smågnabbet om Krim verkar ha avtagit. Trots oljesanktioner importerar EU 1/3 av sin olja från Ryssland! Nordstream 2 byggs. Ryssland och EU ser ut att bli oskiljaktliga. En hård gräns kan bli svår att dra mellan t.ex Ukraina (i praktiken redan förlorat till EU) och Ryssland. Ryssland kan komma att ingå i det europeiska blocket.

Löfven påstår att läget i omvärlden har försämrats.

Världen ser ut att gå in i ett nytt kallt krig, kanske med tre block.

Kartan kan komma att likna Orwells profetiska roman 1984 (skriven 1949). Addera massövervakningen.
upload.wikimedia.org

Topic:

Allt som rör huruvida ett kallt krig håller på att byggas upp i världen och hur det kan komma att utveckla sig.

Kina är det tydligaste exemplet just nu. Men tråden inefattar alla aspekter av kallt krig i världen.

Vilka kommer allianserna att bli? Blir USA/Aukus ett block? Kommer Ryssland i framtiden att ingå i ett europeiskt block?

Kommer NATO att minska kraftigt i betydelse?

Vilka funktioner fyller det kalla kriget?

Är det kalla kriget konstruerat av ledarna i samförstånd? Eftersträvar ledarna kallt krig för att kunna splittra och låsa fast folken på fler sätt än t.ex klimatskam, Corona, skjutningar, terrorattacker och andra mekanismer ända ned till att bygga kaotiska och konfliktfyllda miljöer med befolkningsgrupper uppsplittrade av massinvandring, feminism etc
—-

holmium: 77520554
De kalla kriget är förberedelser inför det varma kriget.

Ja det pågår uppladdning och upprustning i världen. Det finns delar av världens nationer som gör detta i försvarssyfte.
Andra delar av världen rustar upp för att försätta sina kolonialkrig med efterföljande plundring, skuldsättning och utslagning av lokala marknader och lokal produktion till förmån för mer “demokratiska” globala storföretag.

Jag har ingen större entusiasm för de nationer och “internationella samfund” som sprider sk. “demokrati” genom bomber, massmord, napalm och förstörelse med alla tänkbara och otänkbara metoder. Det behöver byggas upp starka nationer för att möta hotet av att sk “demokrati” tillåts förstöra mer i världen än det redan gjort.
—-

RepublikenTaiwan: 77520711
Det blir två block:

Världens demokratier (USA och dess allierade, inklusive Nato, AUKUS och Quad) mot Folkmordsdiktaturen Kommunistkina.

Auktoritära staten Ryssland (aka Putinstan) flörtar med Folkmordsdiktaturen Kommunistkina. Men, ifall det hade blivit öppen konflikt mellan Väst och Folkmordsdiktaturen Kommunistkina, så hade Ryssland aldrig vågat stöda Folkmordsdiktaturen Kommunistkina.

Putin inser att Folkmordsdiktaturen Kommunistkina kommer att förlora en konflikt mot Väst, och Ryssland vill inte vara på den förlorande sidan i en sådan viktig konfrontation, vilken kommer att få konsekvenser för världsordningen decennier in i framtiden.

Däremot är det möjligt att Putin utnyttjar det faktum att både Väst och Folkmordsdiktaturen Kommunistkina är upptagna med en konfrontation mot varandra, till att invadera en olje- och gasrik fd sovjetrepublik, tex Kazakhstan.

Väst har just lämnat Centralasien (Afghanistan), och vill inte bli inblandade där igen. Folkmordsdiktaturen Kommunistkina har inte kapacitet för att sköta två krig samtidigt, tex både angående Taiwan, och att skydda Kazakhstans gaskällor och Kinas investeringar där, samtidigt.
—-

wwr: 77520905
Det kalla kriget är till stor del en föreställning i massmedia. Detta skrevs i Guardian, en av de 3-4 mest inflytelserika tidningarna i världen. Se bilden i länken!
theguardian.com

—-

US nuclear submarine accident South Chinese Sea

wwr: 77520941
… Nu är det på gång. U-båtens uppdrag oklart. Vad kan den ha krockat med?

Kallt krig kan inledas med “oklara olyckor”.

edition.cnn.com
—-

wwr: 77520951
De mordiska kinesiska soldaterna
theguardian.com

Kina spelar med. Kina håller formellt en hård linje mot Taiwan. Det nuvarande läget accepteras av Kina. Men att Taiwan formellt skulle bli fritt accepterar inte Kina. (En polare fick sin reseguidebok belslagtagen av den kinesiska tullen på den vietnamesiska gränsen eftersom Taiwan var målat i annan färg än Kina på kartan.) Republic Of China tävlar i OS. Kineser i gemen uppfattar Taiwan som en del av Kina medan vi utanför Kina inser att landet är tämligen självständigt.
Säg till en kines:
– Tänk om Kina invaderar Taiwan.
Då blir svaret
– Du är inte klok. Vi kan inte invadera oss själva.

Jag skulle tro att Kina sagt att de kommer att invadera Taiwan OM det förklarar sig självständigt.
—-

holmium: 77520554
De kalla kriget är förberedelser inför det varma kriget.

Ja det pågår uppladdning och upprustning i världen. Det finns delar av världens nationer som gör detta i försvarssyfte.
Andra delar av världen rustar upp för att försätta sina kolonialkrig med efterföljande plundring, skuldsättning och utslagning av lokala marknader och lokal produktion till förmån för mer “demokratiska” globala storföretag.

Jag har ingen större entusiasm för de nationer och “internationella samfund” som sprider sk. “demokrati” genom bomber, massmord, napalm och förstörelse med alla tänkbara och otänkbara metoder. Det behöver byggas upp starka nationer för att möta hotet av att sk “demokrati” tillåts förstöra mer i världen än det redan gjort.
—-

Rad-i-Kalle: 77520816
Stör mig också på det här med användande av ordet ”demokrati” för att legitimera sitt egna översitteri. Det spelar i samma division som ”rasism”, ”främlingsfientliga”, ”auktoritära” och ”diktatorer” när det används slentrianmässigt.

När man påstår sig vilja införa ”demokrati” i vissa länder handlar det enbart om att själva vilja skaffa sig möjligheter att styra och ställa i det landet och komma åt deras resurser.
Demokrati i betydelsen ”folkstyre” är man inte det minsta intresserade av.
—-

holmium: 77521338
Vissa krafter (som önskar politisk kontroll samt fri tillgång till alla marknader och alla realtillgångar) i Europa har ju åtminstone sedan sista världskriget förklarat för oss hur destruktivt och farligt det är med nationer där autarki råder.

Sanningen är att land som Sverige som fortfarande på 1960-talet hade en hög självförsörjningsnivå var bättre rustat för att stå emot handelskrig och påtryckningsaktioner än vad landet är idag.

Vissa har ju alltid sagt att detta med avveckling av hög självförsörjningsgrad aka autokrati är “oundvikligt” utan närmre gå inpå varför eller vilka som gynnas av att länder lättare kan falla offer för handelskrig och internationella påtryckningar.
—-

wwr: 77521398
Bra och läsvärda inlägg av holmium och Rad-i-Kalle

Löfven brukar säga att “EU är ett fredsprojekt”. Men just nu vill “fredsprojektet” bygga upp sin egen armé.

Ofta bortser man från de spänningar som uppstår mellan de stora blocken. Just nu går världen mot mörkare tider.
—-

wwr: 77526144
Nyheterna om hur vi låses in i blocken kommer slag i slag nu. Det visas bilder på taggtråd.

Tolv länder kräver: EU-betalda murar
—-

svd.se

Det var inte länge sedan Europa hade öppna gränser.
Löfven:

Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor.
—-

regeringen.se

Soros “Open Society” var en rejäl blåsning. Allt slutade med fastlåsning, flygskam, Corona lockdown, smitträdsla, rädsla för terrorattacker och skjutningar, uppjackade bensinpriser, chaffiskris, transportkedjorna förutses svikta, CBAM, euroförsvar, Hong Kong, Taiwan, kallt krig.

A perfect storm.

“Society under lockdown” verkar målet vara.

Det kalla kriget är på väg med stormsteg.
—-

wwr: 77520951
De mordiska kinesiska soldaterna
theguardian.com

Kina spelar med. Kina håller formellt en hård linje mot Taiwan. Det nuvarande läget accepteras av Kina. Men att Taiwan formellt skulle bli fritt accepterar inte Kina. (En polare fick sin reseguidebok belslagtagen av den kinesiska tullen på den vietnamesiska gränsen eftersom Taiwan var målat i annan färg än Kina på kartan.) Republic Of China tävlar i OS. Kineser i gemen uppfattar Taiwan som en del av Kina medan vi utanför Kina inser att landet är tämligen självständigt.
Säg till en kines:
– Tänk om Kina invaderar Taiwan.
Då blir svaret
– Du är inte klok. Vi kan inte invadera oss själva.

Jag skulle tro att Kina sagt att de kommer att invadera Taiwan OM det förklarar sig självständigt.
—-

holmium: 77521338
Vissa krafter (som önskar politisk kontroll samt fri tillgång till alla marknader och alla realtillgångar) i Europa har ju åtminstone sedan sista världskriget förklarat för oss hur destruktivt och farligt det är med nationer där autarki råder.

Sanningen är att land som Sverige som fortfarande på 1960-talet hade en hög självförsörjningsnivå var bättre rustat för att stå emot handelskrig och påtryckningsaktioner än vad landet är idag.

Vissa har ju alltid sagt att detta med avveckling av hög självförsörjningsgrad aka autokrati är “oundvikligt” utan närmre gå inpå varför eller vilka som gynnas av att länder lättare kan falla offer för handelskrig och internationella påtryckningar.
—-

wwr: 77524045
Det var ett 99-årigt avtal med Storbritannien som fullföljdes av båda parter. Kina gjorde t.o.m. eftergifter med “kapitalistisk” ekonomi i HK. (Annars hade företagen dragit sin kos.) “One country, two systems” (Om något har hänt de senaste två åren vågar jag inte säga. Propagandan är massiv mot Kina just nu.
Exempel
twitter.com )

—-

ZiggeZiggarett: 77532072
Bilden av Kina från förr är något inte bara USA har utan även EU.

USA öppnade helt för Kina. Det var USA som öste in riskkapital och det var USA Kina tog som inspiration. Om du varit i Kina på ett av deras moderna hotell så slås man av hur lika de amerikanska hotellen de är. De har Starbucks, men det är svårt att få en vettig kopp kaffe där överlag. De har den amerikanska kaffekulturen (tyvärr).

USA var mycket mer aktiva i Kina än Europa om du går tillbaka, Europa är alltid steget efter när det gäller att tjäna kosing.

Nu såg USA Kinas realpolitiska spel före Europa, och de drog konsekvenserna av det före Europa.

Vad är det USA och Kina skall förhandla om som likar? Taiwan? Sydkinesiska sjön? Industrispionage?

Det var som likar man förhandlade och Kina fick en väldigt sweet deal. De kunde köpa amerikanska företag fritt, men amerikaner kunde inte köpa kinesiskt. Kina kunde spotta ut piratkopior av prestigemärken utan sanktioner. Kina fick styra sin valuta som de ville och hela tiden undervärdera den för att boosta exporten. Och Kina hade extrema handelssanktioner på import, t ex bilar, vilket tvingade biltillverkarna att lägga produktion i Kina.

Det är denna sweet deal man nu ser över, och det är rimligt. Så här kan vi inte hålla på.
—-

ZiggeZiggarett: 77532418
Jo, Kina får kontrollera sin valuta, men runt stora ekonomier brukar det bli en internationell diskussion.

Är det rimligt att RMB utvecklas som dollarn om du jämför de två ekonomiernas utveckling? RMB borde rimligen gått mycket starkare än dollarn?

Det är en diktatur och de kan skita i sin befolknings köpkraft av importvaror. Ingen kan protestera.
—-

MasterBait: 77532843
Kina har haft en fast växelkurs knuten till USA fram tills 2005. Fram tills 2008-2009 låg Yuan ändå i princip fast med dollarn. Det som används nu kallas “Managed float regime”, dock är Yuan fortfarande “peggad” mot dollarn, alltså justeras den mot dollarn även om växelkursen inte är knuten.

Varken USA eller EU har någonsin klagat över att Yuan/RMBs växelkurs varit fastlåst, eller som nu partiellt länkad. till dollarns kurs. Den första gången någon ifrågasatte eller klagade över Kinas kurs var 2018 då Trump anklagade Kina för att manipulera sin valuta (så klart utan några som helst bevis) och lade på straffskatter på import av kinesiska varor.

Så vad du eller jag tycker om det här spelar ju inte så stor roll när varken EU eller USA klagat över det du tar upp. Om RMB/Yuan hade stigit snabbare hade exporten blivit dyrare vilket innebär att färre utländska företag hade tillverkat sin prylar där. Om du tycker att det är fel att tillverka billigt i Kina så är det också något du ska ta upp med länderna som aldrig klagat och glatt utnyttjat möjligheter till billig tillverkning.

Eller så kan du ju fråga Trump varför han ville tillverka alla sina MAGA-kepsar och flaggor billigt i Kina och inte ville gynna tillverkare i sitt eget land.
—-

ZiggeZiggarett: 77532904
Jo, det har påpekats från USA ganska länge att deb tycker RMB varit dopad. Deras handelsbalans med Kina har ju varit usel, mycket sämre än EUs. Tyskland hade t ex positiv handelsbalans med Kina mycket länge. (de byggde mycket av Kinas cement och stålindustri, för att inte glömma snabbtåget i Shanghai).

Trump är trots allt ett undantag i fyra år. Det är lite orättvist att bedöma USAs agerande mot honom, han förlorade valet efter att ha suttit en termin.
—-

 

TRANSLATE THIS PAGE:
(can also use tab at screen bottom right)

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 03 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda

2020 07 05 Earlier: US elections – a show for foreign countries

2020 07 10 Earlier: white males – slandered in media

2020 07 12 Earlier: Immigrants ridiculed in headline for not recieving information

2020 07 20 Earlier: Macron & Merkel dictate the EU agenda

2020 07 23 Earlier: PM Löfven tricked out of EU rebate.

2020 07 25 Earlier: False idols look appealing

2020 07 26 Earlier: “Covid rescue” is really euro bailout

2020 08 02 Earlier: “Covid rescue” illegal in two ways

2020 08 03 Earlier: polarization

2020 08 05 Earlier: Controlling Europe through debt

2020 08 07 Earlier: Brexit will increase EU power.

2020 08 09 Earlier: When Soros crashed Sweden.

2020 08 11 Earlier: Soros is a decoy.

2020 08 14 Earlier: Media spread mental problems.

2020 08 15 Earlier: Sweden pays Italian Olympics.

2020 08 18 Earlier: EV-charging

2020 08 28 Earlier: European Union

2020 08 31 Earlier: Activism creates tthe problems it claims to counteract.

2020 09 05 Earlier: Soros, Nixon, FED

2020 09 08 Earlier: Globalists incite subversion and rebellion against the national government

2020 09 20 Earlier: Assange trial

2020 10 02 Earlier: Is the Estonia ferry disaster fake?

2020 10 08 Earlier: The climate issue is political.

2020 10 12 Earlier: Greta turns to Macron, not Swedish politicians.

2020 10 13 Earlier: Greta is not environmental, she is EU and Hong Kong activist.

2020 10 15 Earlier: Corona restrictions will demand rewriting the constitution.

2020 10 16 Earlier: Authorities still havn’t published recommendations for those w/symtoms, positive test or anyone really.

2020 11 01 Earlier: Globalism will bring chaos until units of control are shrunk.

2020 11 06 Earlier: Diet and body shape are abused to divide the population

2020 11 10 Earlier: Internet communication has led to globalists going for broke.

2020 11 22 Earlier: Dictatorship: Sweden ban meetings.

2020 11 22 Earlier: Climate doom

2020 11 23 Earlier: Future of globalization

2020 11 25 Earlier: EU-satellite deals are better than EU membership.

2020 11 26 Earlier: Greta – the modern Don Quixote

2020 11 30 Earlier: Belarus 2020 – “revolution” is only newspaper feminist agenda and likely EU influencing

2020 12 01 Earlier: European Union 7 year budget negotiations 2020.

2020 12 12 Earlier: Covid mostly affects politicians media dislike.

2020 12 26 Earlier: Brexit – a complete success for UK.

2020 12 26 Earlier: Maggie Thatcher on EU.

2021 01 06 Earlier: Global lockdown

2021 01 08 Earlier: Trump-Assange agenda

2021 01 12 Earlier: starvation

2021 01 29 Earlier: The true nature of The (not so) Great Reset

2021 01 30 Earlier: The World Economic Forum (WEF) is a decoy.

2021 01 31 Earlier: Bill Gates knew society would respond to Covid with disproportionate strength.

2021 02 02 Earlier: Tesla stock is inflated to support green take over by f.ex EU.

2021 02 06 Earlier: Will agriculture and food supply be the next crises?

2021 02 21 Earlier: Archeology on Mars is psychological warfare.

2021 03 09 Earlier: Biden chosen by Dems meant manipulating democracy to promote Harris.

2021 03 12 Earlier: Holodomór terror famine

2021 03 18 Earlier: Georgia

2021 03 20 Earlier: EU-Covid

2021 03 31 Earlier: Biden attacks Europe using the climate agenda.

2021 04 01 Earlier: Airlines don’t want you to travel!

2021 04 02 Earlier: Covid is used to form airline monopoly

2021 04 03 Earlier: National states vaccinate more efficiently

2021 04 10 Earlier: Media and politicians attack white men.

2021 04 13 Earlier: Resistance to EU/global control is connected to nazis, terrorists etc.

2021 04 14 Earlier: US – taliban win-win

2021 04 19 Earlier: climate attack on Nordic countries

2021 04 22 Earlier: Tesla crash used to hide lack of sales

2021 04 24 Earlier: Cryptocurrencies hype yet another way to deprive country through reduced tax base. Bitcoin “mining” is really transfer fee. Ethereum hacker became lawful owner of loot.

2021 05 22 Earlier: nwo m.o.

2021 05 24 Earlier: climate “science

2021 05 26 Earlier: EU fakes hi-jack to buy Belarus.”

2021 05 27 Earlier: EU puppet regime, Belarus

2021 06 12 Earlier: US out of lockdown but not Europe

2021 06 14 Earlier: EU creates cold war

2021 06 16 Earlier: EU supports regime that encourages death squads.

2021 06 18 Earlier: US keeps up the oil price.

2021 06 19 Earlier: EU ramps up CO2. Media twists refugees from US warfare to be “climate refugees”.

2021 06 20 Earlier: Fake government crisis

2021 06 21 Earlier: Greta accuses Nordic countries vaguely, without presenting evidence.

2021 06 22 Earlier: The privatization of space activities is at the expense of research and development.

2021 06 23 Earlier: Greta Thunberg uses parliament for dancing not debate.

2021 06 24 Earlier: Is Greta Thunberg bluffing about her education? [ -1-, -2- ]

2021 06 25 Earlier: EU m.o. is crisis.

2021 06 29 Earlier: EU climate tariffs

2021 06 30 Earlier: EU demands elicit government crisis in Sweden.

2021 07 20 Earlier: Globalization is dysfunctional.

2021 07 23 Earlier: Controlled opposition

2021 08 06 Earlier: Olympic gold sprinter Jacobs’ nutritionist under police investigation for distribution of anabolic steroids. Attacking the messenger/person.

2021 08 08 Earlier: Climate models exaggerated.

2021 08 10 Earlier: Argumentation against the person

2021 08 15 Earlier: Big corps

2021 08 30 Earlier: Energy consumption stops crypto.

2021 09 03 Earlier: Construct problems to split the population.

2021 09 07 Earlier: Greta – the witch doctor.

2021 09 09 Earlier: The Fall of Rome

2021 09 19 Earlier: Aukus

2021 09 25 Earlier: Banks, big corporations

2021 10 05 Earlier: The climate weapon

2021 10 08 Earlier: The cold war is back


Table of Contents (in English)

Summary 04

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.002.019 Afghanistan; air crash CIA D’Andrea

Innehållsförteckning:

20.04 (00000 links) Innehållsförteckning, ToC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.