03.1.001.003: 003 Greta Thunberg (004) …

TITLE

Här är lite bilder från EU-besöket. Jag tror mindre på att Greta är sjuk. Hon verkar agera. Hon har skådespelarträning. Jag gissar hon fått order att hålla sig smal. Det ingår i “helgonimagen”. I klimatagendan ingår tyvärr att förstärka motsättningar mellan män och kvinnor. Man ser på bilderna hur kvinnor placeras främst. Greta verkar vägra att ta en man i hand. Hon ser något mer bekväm ut med Leyen men himlar med ögonen på ett larvigt sätt. Greta har fått order att spela teater i EU. Hon är ingen aktivist. Vore hon det skulle hon ju prata proffsigt med EU-topparna och sedan aktivera sina nätverk mot den tandlösa lagen.

i.imgur.com

i.imgur.com

i.imgur.com

Missa inte denna: (om det funnits regler om Corona, hade han aldrig försökt hälsa)

i.imgur.com

i.imgur.com

i.imgur.com

i.imgur.com

Missa inte denna:

i.imgur.com

arbetet: 70960551
Bara tagelskjortan fattas:
katobs.se

wwr: 70964093
Du skojar. Då hade hon aldrig åkt till EU.

Man blir förbannad när man ser hur de tar en ung tjej och tränar henne att ta avstånd från män. Hon är dessutom en stor förebild för många tjejer. Trump vägrade 16-åringen att tala med. Man kopplar klimatagendan till genus, det är fult. Och Greta står mitt i detta. Det här vi haft många exempel på i tråden.

Många bilder från EU var sådana. Deras paneler verkade vara genus-segregerade. Här är en bild till där Greta talar.
i.imgur.com

wwr: 70964093
Du skojar. Då hade hon aldrig åkt till EU.

Man blir förbannad när man ser hur de tar en ung tjej och tränar henne att ta avstånd från män. Hon är dessutom en stor förebild för många tjejer. 16-åringen vägrade att tala med Trump! Man kopplar klimatagendan till genus, det är fult. Och Greta står mitt i detta. Det här vi haft många exempel på i tråden.

Många bilder från EU var sådana. Deras paneler verkade vara genus-segregerade. Här är en bild till där Greta talar.
i.imgur.com

wwr: 70964350
Ser man bilderna från EU som helhet så ser man att hon agerar som en skådespelerska.

Hon har ingen mental störning som förhindrar henne att ta i hand. Det skulle vi veta nu. Se hur hon fistbumpar Obama i min avatar eller skakar hand med påven. Är det rätt person så går det bra. Se på bilden med gangstern.

i.imgur.com

Det är en så stark markering hon gör på bilden att den måste förklaras.

(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Hon är ju bara en skådespelerska som får instruktioner att göra markeringar inför fotograferna.

wwr: 70964495
Bara att sådana bilder får komma ut, utan förklaringar är tillräckligt. Lägger man sedan ihop samtliga EU-bilderna och det som skrivits tidigare i tråden är situationen helt klar. Greta har avstånd från män, generellt. Det ingår i klimatagendan. EU visar medvetet upp en segregerad bild!

Europas största engelskspråkiga tidning, the Guardian, låter en seriefigur dela ut ett “Gretapris” där man önskar att äldre män skall dö.

Klimatagendan är åt h-lvete. Bl.a för att den splittrar befolkningen.

wwr: 70965325
Men det är ju som vanligt med Greta och hennes budskap. Det plockas fram diagnoser och tolkningar som det passar. I EU verkar hon ha fått beröringsskräck.

Om hon har problem att ta i hand skulle hon ha meddelat det för länge sedan. Och bilden skulle hon ha förklarat.

Att luta sig mot en gangster det gick bra nyligen.
i.imgur.com

Att fistbumpa Obama eller skaka hand med påven går fint. För de har samma politiska inriktning. Ingen påve har avgått på 500 år, förutom den senaste. Det finns läckt epost som gör att många tror att Soros, Obama och Clinton störtade den förra påven och satte in tramspellen Greta hälsar på så artigt.

wwr: 70975680
Till slut fick hon fram näven till parlamentspresidenten men det är ju inte den bilden som sprids över världen.
i.imgur.com
i.imgur.com

Hon är en skådespelerska som placeras framför kamerorna för att ge det onda ögat till de som massmedia ogillar, typ Trump. Någon aktivism mot den nya lagen har hon inte bedrivit, vad jag kunnat se.

Också trist att se vilken könsuppdelad bild EU vill ge av sig själva. Mannen sitter längst bort och tittar bort när Greta talar.
i.imgur.com

Kvinnorna hyllar Greta och klimatidéerna. Det handlar om att splittra samhället.
i.imgur.com

wwr: 70979837
Hennes föräldrar har sålt henne till Djävulen för evig berömmelse. Det blev inte Askungen av detta utan mer Faust.

Bara att svälta. Kanske har man använt diagnoserna för att få amfetamin förskrivet. I vilket fall ser hon ju helt annorlunda ut än syrran. Vikt och längd har troligen påverkats.

Verklig längd och vikt är nog svårt att få fram. Uppgifter på nätet varierar mycket. Hon är ju extremt smal i alla fall. Längd borde gå att bedöma från bilder. Typ denna
i.imgur.com

Gretanol: 70979871
Jag har tippat Greta 145/max40kg. 145cm verkar vara korrekt (+-2cm)
AOC är 163cm.

wwr: 70979933
Det låter rimligt. 148 står på flera sajter. Syrran 2 år yngre är visst 152

Gretanol: 70979973
Nu glömde jag att AOC är högklackat :whoco5: 100% så 148cm skulle jag se ändå som rätt.

wwr: 70980108
Det här du rätt i. Då kanske vi har längden utklarad.

Men den mamma som sätter på dottern denna skära grisluva och cerise? hörselskydd är säkert beredd att göra vad som helst med dottern för berömmelse.
i.imgur.com

En härlig bild som känns som 100 % teater. Gretas min. Morsan flabbande med bägaren och pinnen nästan lite insinuant mellan benen.

wwr: 70980723
En så stor kampanj sköts från högsta ort, imho. Bara för Greta att följa manus. Men i de senare akterna kanske rollen blir mindre hjältemodig, men ingen utomstående vet.

Se hur Assange nu spelar neddekad.
Kasselstrand och gänget profiterar på andningsmasker.
Biden spelar senil tölp.
Åkesson delar ut flygblad till flyktingar.

Nu när Greta inte är Askungen, skall det bli mycket intressant att följa henne och se vartåt det barkar.

PR-spinnet bakom Greta Thunberg
Rebecca Weidmo Uvell
RWU

wwr: 70981149

Aftonbladet, gissningsvis efter tips från Rentzhog, la 16.35 samma dag som skolstrejken inleddes upp en bild och helsidesartikel på Greta Thunberg. Artikeln startade sedan en kedjepublicering som varenda tidning hakade på.

Kan jag aldrig tänka mig. Alla tidningar bara öser, efter det att en reklamkille ringt Aftonbladet och de direkt skulle ha gjort en helsida. Det slutar på Times omslag.

Det där är bestämt från mycket högre ort.

Varför ser Greta ut som hon gör. Hon har bantat sig in i en roll.

CPJesus: 70981292
Ja det är som med fotboll, det krävs lång planering innan man går in på plan, det är inte bara att gå ut 22 man och sparka på en boll, det ska till taktiksnack och analyser av motståndaren också.

Tricket är ju bara att man måste ändra taktik i fallet Greta om det avslöjas.

Al Gore, Soros & Co visste garanterat vad som skulle ske, och det är därför jag lyfte fram namnet Bo Thorén då han, olikt Rentzhog, inte fått bära hundhuvudet i detta…

wwr: 70989881
Ja. Det var kul. Men hela min bekantskapskrets klarar inte det ordet så jag håller mig till “grisluva”. Skära katter är väl inte det vanligaste heller.

Bilden visar hur hon och mamman agerar. Den mössan är teaterrekvisita. Mamman skulle inte skicka Greta till skolan i den.

Greta har teaterträning. Hon agerar i media enligt ett manuskript hon får sig tilldelat. Man undrar hur det kommer att fortsätta när man såg hennes märkliga uppträdande i EU. Hon ser ut att vägra ta i hand med parlamentspresidenten, hon himlar med ögonen när hon sitter i en panel. Hon agerar helt oproffsigt. Men när media inte ifrågasätter henne får det fortsätta.

Coronavirus Or Climate Change? Greta Thunberg And The Woke Generation Teach Us Important Lessons In Leadership

Forbes

wwr: 70996332
Hon vill inte få något gjort. Hon har inte aktiverat sig mot den nya EU-lagen. Det var länge sedan Inspiratoeren epostade och påminde henne om det. Hon och Elon Musk är mediafenomen som mest hänger på Twitter eller framför monologer. Ingen får fråga dem något svårt. Båda dåliga talare utan manus, fast riktigt så dålig som Greta är väl nästan ingen. (Veganer båda två, alltså han i ditt inlägg. Men det hör inte hit.)

wwr: 71058050
i.imgur.com
Neubauer (vä) är 167 cm så tidigare gissningar om 145-148 cm för Greta verkar rimliga. (Neubauer också vegan, och Soros-anställd, i alla fall tidgare)

Jag skulle gissa att Greta är en ganska normal unge med skådespelarträning. Det vore tråkigt om de använt hennes diagnoser för att ge amfetamin och få ned henne i vikt (och längd) för rollen.

Det är ingen tillfällighet att Greta har fått dessa diagnoser. Diagnoserna (och amfetaminbehandlingen) används på samma sätt som klimatetteorierna för att skapa oro i samhället. Hur man betraktar diagnoserna är en politisk fråga.

Gretanol: 71058134
Skulle Greta ta amfetamin så skulle hon orka mer än sina 3-4 min tal 😉
Det är inte så att Greta behöver kriga i flera dagar som tyskarna som åt Pervitin under sina blitzslag.
Jag tror att amfetamin skulle få Greta att hamna på akuten rätt så fort!

hitler-gick-pa-droger-under-andra-varldskriget

wwr: 71058239
Att hon tar amfetamin är en spekulation. Det går inte vara säker på varken det ena eller andra. Hon är dock betydligt tunnare än systern (och kortare för åldern). Militärer har nog också en högre dosering.

Men din tidigare gissning om 145 verkar stämma.

Däremot är det naturligtvis ingen tillfällighet att klimatlärans postergirl har alla diagnoserna. Klimatteorierna och diagnoserna är bara olika sätt att skapa oro i samhället. (Och amfetamin också förstås. )

wwr: 71058365
Vi vet inte vad AOC hade för skor på den bilden. Det vore taskigt att använda högklackat bredvid Greta (ungefär som denna ) 145-148 gissar jag nu för Greta

Gretanol: 71058537
Jag tror inte att kvinnor tänker “hur många under 150cm kommer jag att träffa idag” när de går ut 😀

Tänk Greta i högklackat, ny frisyr och med makeup. Kommer vi att få se detta nån gång???

wwr: 71058542
Här är en annan bild med AOC, och en med prinsen. Jag tror Greta gillar att posera. Vore konstigt annars när hon kommer från en artist familj.
i.imgur.com
i.imgur.com

Skådespelerska, det blir min bedömning av Greta.

wwr: 71058630
Det där var ju studiobilder inför ett omslag. Fötterna bortklippta. Greta kanske stod på en pall. Kolla förra inlägget.

Jag trodde de skulle ge henne en story där hon blommade ut som Askungen eftersom hon tror på klimatet, men det verkar inte så.
i.imgur.com

wwr: 71058658
Jag tror det dras lite för stora växlar på hennes diagnoser. Hon är en skådespelerska som gör sitt jobb. Kanske även spelar upp vissa symptom som regissören begär:
i.imgur.com

wwr: 71058902
Ja. Kanske Oscar ligger närmare än Nobelpris.

Varför skulle klimatlärans poster girl dessutom ha hela alfabetet? (Trots att hon kommer från en artistfamilj och gått i teatergrupper.)

Det känns riggat. Det här är skådespeleri:
i.imgur.com

inspiratoeren: 71059670
Även Malena medger nu, att Greta har gått igenom perioder av ätstörningar, som Malena beskriver det. Se en ny intervju från 15 Januari 2020.

femina.se

Greta har talat om det mera privat, men vill inte att det ska döljas. Hon vill inte heller att hennes asperger ska döljas!

wwr: 71059795
Jag tycker inte man skall dra de slutsatser du gör utgående från vad mamman säger i en tidningsintervju. Tidigare tyckte hon alltså annorlunda.

De som rör sig runt Greta är politiskt engagerade på vänsterkanten. Då passar det att dela ut diagnoser. Dessa används för att skapa oro i samhället, precis som klimatet.

Personligen gissar jag att Greta är en skådespelerska som måste hålla sig smal för att passa i rollen.

inspiratoeren: 71060494
Nu kan jag göra er förvånade, en gång så har Greta publicerat en bild från en polsk motsvarighet till Mc Donalds, där hon åt en burgare, fast det var givetvis en vegetarisk burgare. Det var på vägen hem från det första internationella mötet för Greta i Polen. Då var hon tydligen så vrålhungrig, att hon tummade lite på sina principer. Greta blev vegan när hon tappade cirka tio kilo i samband med sin stora personliga kris, i 11-12 års åldern. Greta kan bli kär, utan att ha planerat det, sådant händer. Även barn kan bli mycket kära! Även en andlig vägledare kan bli kär!

inspiratoeren: 71060831
Greta har beskrivit rätt utförligt, att krisen för henne startade när hon insåg att vi fortsätter att leva ett liv som skadar miljön och klimatet, fast miljön och klimatet far mycket illa av vår livsstil. Greta sa, att hn blev desperat av att det är så stor klyfta mellan vad vi lär ut och hur vi lever! En film i skolan om miljöförstörelsen startade Gretas kris. Kom ihåg att Greta alltid varit högkänslig, även som barn.

Att Greta är vegan handlar även om att hon avskyr djuurplågeriet i köttindustrin och att hon avskyr att barn svälter ihjäl. Om vi alla var veganer, skulle maten räcka åt alla, är ett av Gretas viktiga budskap. Hon vill utrota världssvälten.

Vad gäller Svante, så övertalade Greta honom att läa ett antal böckr om hur våra matovanor skadar miljön och klimatet, och sedan blev i huvudsak Gretas föräldrar också veganer. Det här skedde väl ett par år efter Gretas stora kris. Malena kan dock inte låta bli en ostbit ibland på kvällen. Så Greta morrar som en liten vildkattsunge, att hennes föräldrar är inte veganer fullt ut.

Malena beskriver i familjens bok, att belutet om att sluta flyga av klimatskäl var helt och hållet hennes eget. Hon menar att flygning är ett av de allra värsta klimathoten!

wwr: 71111411
Jag tycker också tråden har spårat ur. Man spekulerar i att Greta skulle vara mycket sjuk och kräva tvångsvård. När jag frågade tidigare verkade detta baseras på något om “ätstörningar” som Gretas mamma sagt i en tidningsintervju (men inte tidigare talat om). Dessutom baseras det på vad deltagare i tråden som säger sig ha träffat Greta, anser.

Jag har bara läst om Greta i medierna. Min gissning är att hon är en skådespelerska som massmedia ibland tar fram för att agera och läsa tal som vänsterpolitiska krafter skrivit. I den rollen ingår att hålla sig smal och ha diagnoser.

Klimatteorierna och diagnoserna är bara olika sätt som vänsterpolitiska krafter använder för att försöka destabilisera samhället.

Hon plockades även fram för att stressa om Corona.

Några spekulationer att hon är allvarligt sjuk tycker jag inte man får fog för. Jag tror inte eventuella problem i denna cirkus utgår från Greta. Däremot är hon en produkt av massmedias totala kontroll av samhället. Media begär en asket och ingen ifrågasätter rollen.

Möjligen får man en känsla av att att föräldrarna kanske har “sålt sin dotter till Djävulen för evig berömmelse” (en “Faust-historia”). Jag tror inte Greta hade livskris vid 11 års ålder som gjorde att hon blev vegan. Därefter påstås föräldrarna ha försökt tvinga henne att äta mer. Skall jag gissa har föräldrarna tvärt om lärt/tvingat henne att äta lite för att passa i en roll som asketiskt klimathelgon. En roll hon nu har spelat på världsscenen. Hon kommer från en artistfamilj. Kanske är det publiksiffror som är familjens högsta mål?

Men vi har inte tillräcklig information, så det känns lite onödigt att spekulera.

inspiratoeren: 71115375
Även Gretas vän och tidigare lärare har i en tidningsintervju, som ovan länkats angett, att Greta har haft allvarliga ätstörningar. Däremot sa denna lärare inget om läget i närtid för Greta rörande ätstörningarna. För mig är det troliga att det finns en kombination av orsaker bakom att Greta är, som hon själv säger, en liten sak. Bedömer att Greta troligen fortfarande har värre ätstörningar.

Vad beträffar att Greta oftast håller korta tal, ingår att hennes mål är inte att föreläsa på demonstrationerna, hennes mål är att engagera. Hon är i första hand en aktivist, vilket hon också själv säger. Tror inte en sekund på att föräldrarna velat att Greta ska svälta sig, tvärtom har Svante tydligt talat om att det som hände är bland det värsta som kan hända en förälder. Kan tillägga att det finns numera en vetenskaplig undersökning, som just visar att en förälder till en anorektisk unge utsätts för lika mycket stress och ångest, som en förälder till en svårt cancersjuk unge!

Tänk även på Svante och Malena! Vi behöver alla förtroende och omtanke för att lyckas i livet! Greta själv behöver samtalsstöd!

wwr: 71116377
Det är så typiskt för massmedia. Efter värsta mediacirkusen runt Greta dras en diagnos till fram och man skyller på att hon lider av anorexi. Se hur det gick i Bjärred när man ägnar sig åt detta diagnostiserande. Så illa lär det inte gå med Greta. Men man måste titta på familjen och vad som händer runt henne, inte stämpla ungen. Att ställa ytterligare en diagnos på henne utifrån vad tidningarna skriver är ogrundat. Men de som rör sig runt henne är vänsterfolk och massmedia är på samma linje så det kan säkert bli värre.

Picamagpie: 71141644
Just det, Greta har inte läst samhällskunskap på gymnasienivå men vill förändra samhället…
Greta har ingen uppfattning men vill förändra hur länder styrs…

inspiratoeren: 71170660
“”New research shows that the natural world is at far greater risk from climate breakdown than previously thought.”
Our lack of respect for the natural world must come to an end…” Greta

theguardian.com

wwr: 71170839
Eftersom all ny information Greta kommer med alltid visar att allt är mycket farligare än man tidigare trott så förstår man att det är bluff. Skulle informationen väljas ut opartiskt så skulle även vissa undersökningar visa att situationen inte är så farlig som man tidigare trott, i synnerhet som man startade på en panik-nivå.

wwr: 71211245
De kunde börja med att byta namn

Intergovernmental Panel on Climate Change

Det betyder att de redan anser att klimatet förändras. Skulle de publicera vetenskap som inte säkert tyder på detta avskaffar panelen sig själv. Redan i deras namn är resultatet av deras studier förutbestämt.

Greta behöver mer objektiva källor.

MidlifeMommy: 71226160


Inget hade varit lättare än att försöka lugna henne redan för flera år sen genom att visa henne texter/låta henne träffa forskare som argumenterar emot klimatalarmismen. Som professor Lennart Bengtsson som säger att ”tipping points” bara är en myt, bara för att ta ett exempel i mängden.

Ni skulle också kunna tipsa henne om Elsa Widding som berättar om klimatets cyklicitet och sätter saker och ting i ett större perspektiv. Då hade Greta kunnat må bättre. Hon hade hur som helst sluppit att skämma ut sig genom sina kortsiktiga och ovetenskapliga ”analyser”. Folk skrattar ju åt henne!

wwr: 71306479
Det kan inte vara avsiktligt han lyckats bli avstängd? Greta-projektet är ju en tok-idé som man försöker hålla ihop medan massmedia bara öser på med Greta-hypen. Men att försvara den i längden är svårare, tror jag.

Skall Greta avvecklas nu?

Lite märklig känsla: Nu kommer ett avbrott i sändningen av klimatpaniken. Vi visar nu ett kortare inslag av influensahysteri.

Men att sedan vrida på full klimatpanik igen, efter avbrottet, kanske blir lite märkligt?

Skall bli mycket intressant att se vad som händer Greta. Jag tror hon personligen kommer att klara sig bra. Men de som styr henne, kommer de att köra på med maximal media-hype?

Thunberg reminded the audience that last year “I came to Davos and told you that our house was on fire.” She ended her speech by saying: “Our house is still on fire.” She chided countries and large companies for not meeting their commitments to reduce global carbon dioxide emissions, and accused them of hiding behind spurious strategies like carbon offsetting or tree planting—perhaps another indirect reference to Trump.

She called for a complete stop to all carbon emissions. “[W]e must forget about net zero. We need real zero,” she said. And she asked all the companies, banks, institutions, and governments attending Davos to immediately:

Halt all investments in fossil fuel exploration and extraction.
End all fossil fuel subsidies.
Completely divest from fossil fuels.
qz 2020 01 21

Mertillen: 71332710
Nä ingen extremist inte. Nädå. Inte alls.

projektsanning.com

“Hon bar en tröja som hon fått låna av sin mamma som skickade ut ett totalitärt, fascistiskt budskap och våldsbejakande budskap.”

“T-shirten som Greta bär har hon lånat från mig. Den finns att köpa på otaliga sajter på nätet med olika text. Jag hade ingen aning om att vissa sammankopplar den med våldsbejakande rörelser, såna tar vi båda helt avstånd ifrån. För att undvika missförstånd har hon raderat bilden.”

wwr: 71332791
Har Gretas mamma blivit talesperson för vår klimathjältinna?

Gömmer hon sig bland mammas kjolar nu? (för att travestera Mona Sahlin) eller har Greta själv förklarat varför hon raderat bilden?

wwr: 71345083
Greta själv gör inte många knop. Hon är ingen driftig aktivist som leder sina organisationer mot det de ogillar.

Hon är en skådespelerska som behöver manus, regi, scen, spotlights, precis som hennes familj. Då äger hon.

Men hon måste vänta tills massmedia vill ha något sagt, då dyker hon säkert upp igen.

wwr: 71356221
Hela världspressen vinklar ju nästan allt material på samma sätt. Vad som står i världspressen bestäms inte av någon 16-åring. Skall hon ha rubriker får hon säga det som krävs.

Att hon kallades aktivist verkar vara bluff. Det kommer ju inga regelbundna rapporter hur hon bygger nätverk eller aktiverar organisationer. EU-lagen dömde hon ut i ett känt tal. Men sedan blev det tyst från henne. Ingen aktivism mot lagen. Hon är som hon kritiserar andra för att vara – “mycket snack och lite verkstad”.

Hon uppträder i media när andra drar i trådarna. Plötsligt dök hon upp och hetsade om Corona istället.

//pojkarna är avundsjuka//

Tråkigt att se hur hon utnyttjas för att splittra befolkningen. Vore detta ett äkta miljöproblem skulle man istället försöka stimulera män och kvinnor att samarbeta för att lösa det.

Det handlar om hennes budskap. Man fantiserar som vanligt ihop olika egenskaper (som avundsjuka) hos de som kritiserar henne. De som är avundsjuka på henne är kanske avundsjuka på alla kända skådespelare. Men jag tror folk är smartare än att vara det.

Men ingen skuld faller på henne. Hon fick en fin roll. Klart hon skall göra den. Bara att glädjas med henne. Men det politiska budskapet kan man kritisera.

wwr: 71358202
Jag menar att man inte säkert kan veta vad hon har för personlighet. Man gör ett stort nummer av hennes diagnos [Asperger]. Hon och familjen har skådespelarbakgrund. Hon har alldeles säkert fått direktiv för hur hon skall uppträda, menar jag.

Att stämpla människor som kritiserar systemet, med diagnoser, påminner om Sovjet, liksom mycket annat i hennes agenda. Jag undrar om hon kan ha fått diagnosen som en del i rollen för att vi skall förstå att den som kritiserar systemet är avvikande.

Hon har inte heller kämpat för något. Samma dag hon började strejken så var Aftonbladet där och gjorde reportage. Hon är utvald av eliten. Hon representerar ett Sovjet-system där sund konkurrens inte existerar. Hon har inte kämpat för att bygga upp en miljörörelse. Därför klarar hon sig dåligt på presskonferenser och liknande. De ungdomar som representerar miljörörelsen borde ha byggt upp något själva. Då skulle de vara mer kompetenta än Greta. Hon är en skådis som kan agera i talarstolen.

Gretanol: 71358885
Så Greta snackar 1h med Rockström i Nobelhuset och det ignoreras helt? Journalisterna gillar Rockström ännu mera!

YouTube

17.000 vievs är inte mycket när Greta har 14.000.000+++ följare på internet!!

Detta är LIVE!! Oediterat!! Fattar ni??? :p

Det var för övrigt Rockström som sa att när han pratar med Greta, då är det som att prata ungefär med en riktig forskare, för att Greta är så intelligent! 😀

Corona
The world is on lockdown. So where are all the carbon emissions coming from?
Transportation makes up a little over 20 percent of global carbon dioxide emissions, according to the International Energy Agency. (In the United States, it makes up around 28 percent.) That’s a significant chunk, but it also means that even if all travel were completely carbon-free (imagine a renewable-powered, electrified train system, combined with personal EVs and battery-powered airplanes), there’d still be another 80 percent of fossil fuel emissions billowing into the skies.
So where are all those emissions coming from? For one thing, utilities are still generating roughly the same amount of electricity — even if more of it’s going to houses instead of workplaces. Electricity and heating combined account for over 40 percent of global emissions. Many people around the world rely on wood, coal, and natural gas to keep their homes warm and cook their food — and in most places, electricity isn’t so green either.
grist

wwr: 71394326
Men Greta och hennes gudfäder pressen kan skylla sig själva om hon och klimatet tonats ned. Nu har de hetsat om Corona, även när Greta intervjuas. När influensan får företräde framför “klimatkatastrofen” så inser allt fler att “klimatkatastrofen” är överdriven. Men media byter säkert snart ämne.

Greta Thunberg: Jag tror jag har corona
Det är detta som gör det så farligt. Många (speciellt unga) kanske inte ens känner några symtom, eller enbart milda symtom. Då förstår de inte att de har viruset och kan smitta det vidare till människor i riskgrupperna. Vi som inte hör till någon riskgrupp har ett stort ansvar, våra handlingar kan innebära skillnaden mellan liv och död för många andra.

expressen.se

Gretas uppgift är inte främst att ge sin syn på klimatet. Den är att försöka sprida oro.

AcchiaHe: 71394605
Greta försöker ta sig tillbaka till mediernas fokus…

Man kan inte annat än undra hur tankegångarna går när man läser följande:

Under torsdagen lanserar Gretas sin kampanj tillsammans med Human Act.
[…]
Intäkterna från kampanjen går till Unicefs insatser för att skydda barnen från såväl omedelbara som långsiktiga konsekvenser av pandemin – som brist på mat, hårt belastad sjukvård, våld och förlorad skolgång.

Ja… låt mig tänka… Kommunikationerna har brutit samman på sina håll, likaså produktion av livsmedel, läkemedel, export och import. Många av barnen är beroende av de inkomster som genereras av världshandeln och en fungerande produktionskedja. Om inkomsterna sinar, då svälter folk, inklusive barnen.

De tankar och idéer som Greta är frontfigur för förespråkar nollutsläpp, vilket bl.a. innebär just det som vi har idag: icke-fungerande världshandel bl.a. pga icke-fungerande transporter, vilket i sin tur innebär nunca dinero till föräldrarna, alltså inget krubb på bordet. Till och med Gretas älskade bananer är en inkomstkälla för några av de här barnens föräldrar, men under förutsättning, att Greta köper bananerna innan de har ruttnat. Fraktas de med segelbåt så vill nog inte Greta ha dem, hon vill bara ha de som fraktats fossilt, eftersom det är bara de som hinner hit i tid, innan de ruttnar. Så, om vi – med dagens teknologi och handelsberoenden – satsar på nollutsläpp av CO2 så lär de här barnen fortsätta svälta.

Därmed inte sagt, att vi inte bär satsa på nollutsläpp; vi ska dock vara medvetna om konsekvenserna av våra val och inte hyckla kring detta.

Visst, vi kan skicka pengar till dem. Så länge det inte finns en produktion som backar upp pengarna och så länge det inte finns fungerande transporter som distrubuerar produktionen dit den behövs så är pengarna bara ett gäng siffror på ett papper, sedlarna har bara eldningsvärde och mynten metallvärde.

Intäkterna från kampanjen går till Unicefs insatser för att skydda barnen från såväl omedelbara som långsiktiga konsekvenser av pandemin – som brist på mat, hårt belastad sjukvård, våld och förlorad skolgång.

wwr: 71394843
Nu beskyddar skolstrejkerskan Greta barnen mot förlorad skolgång. Det här blir bara mer och mer tragikomiskt.

Hon har via Corona blivit universalaktivist.

wwr: 71394966

Greta stöttar Unicef i kampen mot corona

Stötta Unicef – i kampen mot coronan.

Det är Greta Thunbergs uppmaning till sina miljoner följare. Och hennes stiftelse skänker prispengar på en miljon kronor som en grundplåt.

Under torsdagen lanserar Gretas sin kampanj tillsammans med Human Act.

Den danska organisationen skänkte nyligen ett pris till svenskans stiftelse; ett pris för Gretas insatser för klimatet.

Priset på 100 000 dollar (runt en miljon svenska kronor) utgör – tillsammans med matchningen på ytterligare 100 000 dollar gjord av Human Act – grundplåten i kampanjen till förmån för Unicef.

expressen.se

Är det så genomskinligt att den danska organisationen gav en miljon till Greta som hon ger vidare till kampanjen. (Till sist kanske UNICEF stöder Human Act med en miljon så har alla givmilda fått fri publicitet 🙂 )

(Med tanke på kronfallet kanske Greta kunde skumma av ett par kronor. 😉 … Det blir edit på denna: Jag ser att vi nyligen knappt har lyckats pressa oss tillbaka under tiospännsnivån.)

Hon är ju inte heller någon aktivist. Någon verkar bara utnyttja hennes namn nu.

wwr: 71395219
Hon måste vara bestämd vad gäller skolgång. Hon uppmanar till skolstrejk eftersom utbildning är meningslös då vi inte har någon framtid, det har hon sagt. Att då samla in pengar för barn som inte får gå i skolan under en influensa ger ett märkligt intryck. Hon kan inte vara aktivist för allt.

Men det är en detalj. Läs inlägget ovan.

Det verkar som om Greta skaffar sig publicitet genom att bara ta emot en miljon och ge den vidare.

Hon är ingen aktivist. Hon håller tal och verkar nu ha trixat till sig publicitet genom att “prostituera” sitt namn genom att bara skicka pengar vidare.

Och naturligtvis är den 17-åriga skådespelerskan oskyldig. Hon gör ju bara som hon blir tillsagd. Kanske är det Neubauer som vispar runt pengar via olika Soros-konton.

wwr: 71395963
Deklaration:
Inkomst:
Gåva från Human Act: En mille
Avdrag:
Gåva till Human Act/UNICEF: En mille
Att deklarera:
0 kronor

Underskrift:
Greta
Sysselsättning:
mediahora

Greta är en kul skådespelerska. Jag brukar inte kalla henne mediahora. Men någon gång kan man skoja och säga det eftersom bunkergänget bakom henne försöker lansera henne som madonna.

Gretanol: 71395440
Hon sa i ett webinar att hon “väntar med spänning” på att börja gå i Gymnasiet i höst. Vilket har hon inte sagt. Jag är tveksam till det, jag själv tror att Greta kommer att tröttna på skolan igen.

Gretanol: 71396395
Malena är nog ännu värre 😉

Ja, så tänkte jag men hon fick väl pengarna ifjol? Kan hända att hon får dra av det inom ett år. Som sagt är ingen expert på detta. Skulle vara roligt om kronofogden knackade på hos Greta. Hon hade ju ingen “keyboard” att spela på, kanske den blev konfiskerad 😀

wwr: 71396883
Det där sköts på en nivå där man inte behöver fundera över att skjuta skatten på en miljon ett år. Ett av Gretas pris hämtades upp av Soros-adepten Neubauer. Skulle skatten inte passa Jojje så kraschar hans löjtnanter bara den svenska kronan igen eller liknande.

wwr: 71407350
Greta är en skådespelerska. Hon gör sitt jobb för eliten.

Men hennes PR-team beter sig tokigt, tycker jag.

De började med en tunn, vegansk asket med diagnoser som gjorde att hon bara kunde tänka på isbjörnarnas situation. Alla måste vi offra oss för Moder Jord.

Men sedan klagade hon för att hon inte fått sittplats på tåget när hon åkte första klass.

Nu dekar man ned hennes namn genom att förknippa det med Corona samt att hjälpa barn som inte får gå i skolan under influensan. Hon tar emot en miljon kronor, skickar den vidare och får rubriker för det.

Hon är inte längre den lidande madonnan som skall rädda jorden. Hon förknippas inte längre starkt med klimatet. Hon delar ut pengar, ungefär som Gates.

Tidigare har hon sagt att utbildning är meningslös eftersom vi inte har någon framtid. Men nu har hon tydligen planer på att börja gymnasiet. Då tänker man ju nästan att allt tal om kris bara var bluff.

Hennes PR-team verkar helt ha sänkt hennes image.

Men som alltid har jag inget emot henne. Hon jobbar på order. Hon har säkert framtiden tryggad när hon jobbar för eliten.

wwr: 71407605
Hon var 15 år när man släppte lös henne. Hon har kanske tränats in i detta från det hon var 11. Hon kommer från en artistfamilj där kanske tittarsiffror är livets mål. Kanske fattar hon inte alls vad hon sätts att göra när hon läser talen.

Hennes agenda handlar om att försvaga regeringar, splittra folkgrupper. Det är verkliga problem man skall försöka motverka.

Gretas uppbackare, bl.a tidningarna, försöker splittra människor genom att sprida hat. Det skall man försöka undvika.

Se här hur den stora tidningen The Guardian låter en seriefigur dela ut ett pris i Gretas namn för att “driva gamla, vita, bittra män till slaganfall så de dör tidigt“.
i.imgur.com
i.imgur.com
Naturligtvis går priset till en ung, icke-vit tjej.

Greta används för att försöka få folk att hata varandra. Det skall man undvika, om man kan.

CPJesus: 71442605
Dagens roligaste.
Snubbe i Amazonas vädjar till Greta som tydligen nu även är den stora coronaexperten att hjälpa dem mot pandemin.
Religiös hysteri gone wild. 😀

expressen.se

Alibabbla: 71467669
Är det verkligen hat när man inte riktigt håller med klimatalarmisten Greta? Hon verkar inte ens själv tro på sina predikningar. Senast i dag Twittrade Greta att det inte har någon betydelse om utsläppen minskar. Man får hoppas att det är hon själv som Tvittrar och inte hennes farsa. Det skulle vara förjävligt om en vuxen människa vräker ur sig sådan smörja.

Vad har hänt med “Greta hatarnas” meningsmotståndare?


De som stöder Greta verkar ha lagt av.
wwr: 71468874
Greta verkar ju ha lagt av klimatpropagandan och gått över på Corona. Så många andra klimatsupportrar kanske också har lagt av. (-Info- tillhörde väl också dem.)

Det borde vara orimligt att nu “köra igång” Greta igen på klimathysterin, när det på sistone ansetts att en influensa är viktigare. Greta sade att man inte skulle gå i skolan eftersom vi inte har någon framtid. Men nu skall hon visst börja i plugget igen.

EU antar en klimatlag som inte medför några reella förändringar och satsar 300 miljarder på fossil infrastruktur.

Klimathysterin framstår som en bluff. Men om ett samordnat globalt nätverk av media börjar pumpa ut den igen kan allt hända, förstås.

Jag gissar att Greta är förbrukad som asketisk klimathelgon. Hon ger pengar till barn för att de inte skall missa skolan under influensan. Det liknar mer Gates.

Men som person kommer hon säkert att klara sig bra. Hon har spelat en roll för den global eliten och kommer att ha deras stöd.

Men allt detta är gissningar. Kanske står hon i Davos 2021 och säger “Our house is still on fire!” (Kommer någon lustigkurre att trycka på brandlarmet när Greta kommer till plugget 😉 )

När man talar om trollen … Här är en artikel från Elle för ett par veckor sedan. Bra bild förstås. Men det verkar mest vara en plugg för boken med enbart citat.
elle.com

Bonus:
encrypted-tbn0.gstatic.com

En bild jag inte sett förut
i.imgur.com
Länken går hit
twitter.com
Men jag hittar inte bilden där.

wwr: 71493672
Vi verkar få leva på minnen. Här är den lilla teaterapan imponerad:
i.imgur.com

Gretanol: 71515411
Minns ni när Greta fick sin första depression? Hon slutade att äta när hon såg en film om havsföroreningar i skolan.

Hon och Michael Moore är båda kända och stora aktivister. Moore var säkert en förebild för Greta.
Michael skrev så har på Twitter om Greta.

Så nu kommer det Gretas depression 2.0. Igen pga en film!? Hela vänstern har plötsligt börjat hata Moore…då han gjorde en film om….”den gröna energin”.

Moore skriver att solpaneler, vindmöllor, och speciellt biomassa är rena bluffen! Att det inte blir många fördelar med elbilar när de körs ändå på el från fossila bränslen. Man tjänar inte ett skit i utsläpp när man måste tänka på produktionen, backup och avfall och speciellt livslängden på de nya “förnybara” är kort.

Sedan avslöjar han bluffen med att stänga kolkraftverk. Man bygger naturgaskraftverk istället som måste ge stöd åt dessa nya ostabila energikällorna.

Så Greta trodde att man kan klara sig med de ekolokiska nya kraftkällor. Sanningen är att det går inte alls och Moore anklagar att den nya industrin är bara ett nytt sätt för kapitalister att tjäna pengar. T.ex AL-Gore som har blivit rik på detta.

Minns ni Gretas “How dare you? – All you are thinking of is money and profits”
Nu har Michael Moore bevisat att människor bakom “eko-industrin” tänker precis som alla andra…på pengar!

Den första som har chansen att ställa en fråga till Greta nu, borde vara detta.
“Har du sett Michaels Moores senaste film???”
Planet of Humans

Den enda lösningen verkar vara att avfolka planeten…Vi får se om Greta börjar tjata om detta snart!! :'(

MidlifeMommy: 71518494
Vad kul att tråden börjar leva upp lite igen 🙂

Nu är det upp till bevis för Greta. Så här sa hon t.ex. i februari 2019. Hämtat ur hennes bästsäljande succébok:

And since our time is running out we have decided to take action. We have started to clean up your mess and we will not stop until we are done.

Vi väntar, Greta.

Torpex: 71540080
Ja, men inte MSM:

nyheter24.se

Efter Putin och Macrons attacker mot 16-åriga Greta Thunberg har högerhatet nått nya obehagliga höjder. Nu uppmanar italienska högeraktivister till hängning av den svenska klimataktivisten.

Med en snara runt halsen hängde fascisterna en docka föreställande 16-åriga Greta Thunberg. Dockan hade långa flätor, gul regnjacka och en skylt med texten, ”Greta is your God”. Den fiktiva avrättningen som utfördes i helgen har skapat enorma reaktioner i Italien. Gruppen bakom hotet mot Thunberg kallar sig själva för ”Gli Svegli” vilket kan översättas till ”De vakna” eller ”De uppvaknade”.

aktuelltfokus.se

Visste inte att Macron attackerat Greta, han tillhörde ju länge “de goda”:

businessinsider.com

Lär ju vara Svante eller Malena som står bakom stämningen, Greta är ju inte myndig.

wwr: 71540931

Torpex|71540080 wrote:
Ja, men inte MSM:

nyheter24.se

aktuelltfokus.se

Visste inte att Macron attackerat Greta, han tillhörde ju länge “de goda”:

businessinsider.com

Lär ju vara Svante eller Malena som står bakom stämningen, Greta är ju inte myndig.

Efter Putin och Macrons attacker mot 16-åriga Greta Thunberg har högerhatet nått nya obehagliga höjder. Nu uppmanar italienska högeraktivister till hängning av den svenska klimataktivisten.

Det är så uppenbart vänsteraktivister som låtsas vara “bombarhöger” som påstår att de vill skada Greta. Eftersom massmedia inte nämner denna möjlighet så går det att lura en del personer med det.

Ingen som motsätter sig Gretas budskap skulle vara så dum att den uppmanar till våld mot henne. Det ger naturligtvis bara henne bra publicitet. Samt publicitet till vansinnesagendan som hennes hjärntrust tänkt ut, att den som inte tror på klimatlärorna t.ex skulle hata barn. Så dumt. Men det finns drösvis med troll på Twitter som kör med det.

Osynlige.Mannen: 71564189
Nog för att CNN upphörde vara en seriös nyhetsförmedlare för många år sedan, men det här kan väl ändå inte stämma?
twitter.com

Former acting CDC director Richard Besser, former HHS secretary Kathleen Sebelius and activist Greta Thunberg join @AndersonCooper & @DrSanjayGupta for a live #CNNTownHall. Coronavirus – Facts and Fears, Thursday at 8 p.m. ET img

wwr: 71565301
Hahaha. Corona-Greta!
Greta och klimatkomedin har mer genomslag i Europa. I USA säger Trump ifrån.
Greta talade i kongressen. Men det man mest ser därifrån är när hon blir utfrågad. Men i EU dundrar hon från talarstolen.
CNN pushar Greta för att sänka Europa i kaos.
Ett osannolikt samarbete mellan Teump, Greta och CNN.

wwr: 71568220
PR-nötterna har haft sanslöst hjärnsläpp. De har en liten tunnis med så mycket diagnoser att hon bara kan tänka på isbjörnar. Det är kraftfullt. Se’n bränner de allt på att låta henne börja dilla om Corona. Hon skulle naturligtvis bara hosta sig igenom några hysteriska videotal om den klimatkatastrof som lätt överskuggar en liten flunsa.

wwr: 71568578

arbetet|71568405 wrote:
Vi lever i en Bizarro-World. Det har jag förstått sedan länge. Känn på denna:

Corona-Greta!

Ingen idé att försöka skämta om tillvaron då den själv är som en absurd satir.

Jag är ingen PR-expert. Men i mina ögon har de plottrat bort sin guldklimp.
Redoxreaktion: 69953177
Klimat-Greta, båt-Greta, cowgirl-Greta, tidsresar-Greta, rock-Greta… :thumbsup:

wwr: 70322642
gangsta-Greta :thumbsdown:
encrypted-tbn0.gstatic.com

Lapp-Greta, indian-Greta, revolutions-Greta …

Hon står inte för någonting längre.

wwr: 71578107
Greta kontrolleras från USA. Därför har hon aldrig angripit USA trots att landet släpper ut mest CO2 i världen per person. När hon åker till USA gör hon läckra saker som att t.ex bli indian-shaman. Men på andra sidan gränsen skäller hon ut Kanadas premiärminister.

Vad gäller USA tillämpar hon istället en annan ful del i sin agenda – hon sprider hat mellan samhällsgrupper. Trump är en vit, äldre man. Så hon säger att det är “bortkastad tid” att tala med honom. Därför slipper USA kritik och klimatbudskapet kopplas till unga tjejer. Greta borde samarbeta med alla.

Den här panelen om Covid tillsätts när sjukdomen passerat sitt maximum. Den kommer troligen inte att vara speciellt skadlig för USA. Kanske mest Trump-kritik? Det blir inte hotfullt utan kanske nästan lite positivt? Landet skall öppnas igen.

Och som alltid. Hon slog igenom är hon var 16 utan att ha varit aktiv inom detta tidigare. Spelar man på den nivå hon gör, i den åldern, gör man bara som andra säger. Hon är en skådespelerska som fått sitt livs roll. Det är inget man behöver hänga upp sig på.

Coronavirus And Climate Change: A Tale Of Two Hysterias
Forbes

Alibabbla: 71579916
Jag satt uppe och kollade enbart för att höra Greta säga – “vi ska lyssna på experterna”. :skamsen:

Hon fick 1/8 av sändningstiden, d.v.s. sista 15 minuterna.

Ni som är intresserade kan gå direkt till den här länken och kolla på spektaklet.

edition.cnn.com

Knut-Anne: 71580443
Fy fan vad pinsamt! :skamsen:

Gen.Ouromov: 71583271
Vilken katastrofintervju, Greta stammar sig fram som vanligt då hon inte läser innantill. …

sno: 71581261
Det är bara en tidsfråga. Hon har svaret på allt detta redan, men hon har begränsat med tid. Därför måste vi tyvärr vänta lite till innan vi får svaret.

Det är i alla fall skönt att veta att man behöver inte utbilda sig i dagens Sverige. Man kan “bli någon” bara genom att vägra skolan minst en dag/vecka. Sen kan vara klimatexpert och även Corona-expert.

Jag trodde att detta gällde endast för Big Brother – typer och för olika “influensers” – men nej, det gäller även högre upp i samhället. Ingen behöver veta något det räcker att man “känner rätt”..

vinbra: 71581313
Här artikel efter hennes townhall-medverkan i CNN som i förväg skapade en så gränslös förfäran här.

expressen.se

MidlifeMommy: 71581946

Lite förvånad över att Greta fortfarande tycks sitta i karantän. Hon var (självdiagnosticerat) sjuk i corona i mitten av mars med mycket lite symptom. Och nu, två månader senare:

Well, I’m not COMPLETELY isolated, I can still go out …. I can still do things from home so can’t really complain …

Tror hon att hon fortfarande smittar? Dags att läsa på lite, kanske …

Med tanke på barns stora och avgörande roll i pandemin (enligt henne) även kan utgöra skillnaden mellan “life and death” antar jag att hon förespråkar en stängning av skolorna.

Sen blir det förstås ett problem att hänvisa till vetenskapsmän och forskning när Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell så sent som den 1 maj sa följande:

svt.se

Tegnell: inte mycket talar för att barn sprider smittan

Citat:
Statsepidemiolog Anders Tegnell menar att det ännu inte är klarlagt hur viruset fungerar och att det inte är mycket som talar för att barn är stora smittspridare.

Citat:
Motargumentet skulle vara att barn har milda symtom av covid-19.

– Men vi har ju faktiskt inte heller sett så mycket vuxna som verkar vara drabbade i skolmiljön. De få tillfällen vi har i Sverige då vi sett en spridning i skolorna, då är det helt uppenbart att kollegor har smittat varandra, säger Anders Tegnell.

Det är mycket möjligt att han har fel.

Jag vill bara påpeka det problematiska med att hänvisa till “science” och “scientists” och “forskare” över lag. Vare sig det gäller corona eller klimatet. Om man inte inser att det finns väldigt olika uppfattningar och åsikter har man inte fattat någonting alls.

Knullkungen: 71582320
Här är Pearl Jams nya musikvideo Retrograde där Greta medverkar i animerad form.

youtube.com

wwr: 71582464
Precis som Trump sade i Davos – “spåkärringar och domedagsprofeter” 😀
Fast vacker video. Ekonomiskt bidrag från Soros? Artister och skådespelare följer agendan för att göra karriär. Det såg man exempel på på båda sidor om kristallkulan.

But to embrace the possibilities of tomorrow, we must reject the perennial prophets of doom and their predictions of the apocalypse. They are the heirs of yesterday’s foolish fortune-tellers — and I have them and you have them, and we all have them, and they want to see us do badly, but we don’t let that happen.

wh

Den här vackra videon där Greta är med, är ju verkligen på pricken. Greta som en liten, knotig, olycksbådande spåkärring. Jag gissar att man hämtat inspiration från ett sådant tänkande när man stylat Greta.

Hennes image påminner om de barn man ibland ser i skräckfilmer. De har ofta ett speciellt utseende och förebådar katastrofer, typ Damien.

Gretas mor har sagt att Greta kan se koldioxid. Greta besöker naturfolk som ju kopplas till magi, t.ex samerna med sina trolltrummor. Greta har även blivit utsedd till shaman av amerikanska indianer. (Då ställer inte Greta några krav på naturfolkens livsföring. Då betraktas de istället som offer för klimatförändringar.)

Det är i skräckfacket Gretas roll hör hemma.

arbetet: 71587063
Greta Thunberg i CNN: Forskarnas roll har ändrats

[INDENT] Synen på forskning och vetenskap har förändrats i och med coronapandemin, säger klimataktivisten Greta Thunberg i en intervju med CNN.

Hon menar att krisen fått människor och makthavare att lyssna på forskare i större utsträckning, något hon själv förespråkat gällande klimatfrågan.

– Jag hoppas att förändringen förblir även i andra kriser, som klimatkrisen, säger hon.[/INDENT]

omni.se

Den Heliga Corona-Greta har talat!

wwr: 71594425
Men Greta ställer inga konkreta klimat-krav. Hon säger t.ex inte att vanligt folk måste börja samåka till jobbet, ta tåget på semestern eller vad hon nu vill. Hon har inga manifestationer på flygplatser där hon skäller ut resenärer.

Hon säger bara att det råder stor kris. Man skall lyssna på forskarna.

När BBC flyger för att intervjua henne eller hennes kompis DiCaprio flyger business jet för att hämta miljöpris är det OK. Alla skall bara göra det vi kan, menar Greta.

Hur vi skall minska konsumtionen har hon inte gått in på.

Hon är så diffus i sina krav att folk inte bryr sig.

Att ta på munskydd och hålla en meters lucka i kön till kassan i snabbköpet är konkreta uppmaningar som folk följer.

wwr: 71599551
Jag ser att jag inte fick med slutledningen i mitt inlägg.

Slutledningen är:

Vad gäller Corona så har världen visat att det går att samla sig runt ett problem och införa åtgärder. (I detta fall överdrivna åtgärder, imho.)

Men vad gäller klimatet har man inte kunnat genomföra några effektiva, gemensamma åtgärdsprogram. (Det beror på att klimatet är ett problem som konstruerats bl.a för att massmedia skall kunna pressa regeringar.)

Men Greta är precis lika dålig som de hon skäller på. Greta talar t.ex i abstrakta termer om koldioxidbudget som inte ens världsekonomerna begriper.

Hon måste istället vara en äkta aktivist och genomföra konkreta aktioner. När EU investerar 300 miljarder i fossil infrastruktur skall Greta aktivera sig mot detta samt mot den nya tandlösa klimat-lagen. Hon skall förklara hur folk skall resa. Hon skall berätta hur folk skall minska konsumtionen. Hon skall protestera på flygplatser etc. Att bara prata om kris håller inte.

wwr: 71617110

MidlifeMommy|71616088 wrote:
Så här skrev Greta själv (enligt en annan tråd) inför intervjun:

Det talades inte alls om hennes tillvaro som klimataktivist.

Det handlade om hennes liv som självdiagnosticerad coronapatient, att barn visst kan smitta (vilket inte alla experter alls är eniga om) och om hennes stora generositet att skänka 100 000 USD till Unicef via en ny kampanj.

Skulle vara väldigt intresssant att få lite info om den här kampanjen. Är den en del av aktiviteterna i hennes stiftelse, eller …? Vad innebär f.ö. en stiftelse?

Intressant nog beskriver hon ibland donationen med “we have” och ibland med “I have”. Vilka är “we”? Svante och Malena, eller FFF?

Än en gång kan man ju fråga sig varför den där danska organisationen inte skänkte pengarna direkt till Unicef. På så sätt hade åtminstone en del byråkrati kunnat undvikas, som ev. minskade det slutgiltiga beloppet. Men det är klart, det stärker ju både deras och Gretas godhetspoäng.

Tonight I’ll be interviewed on CNN to talk about the new campaign supporting @UNICEF during COVID-19 and about being an activist in a world altered by the coronavirus.
It seems some people thought I was going to be on an expert panel, which of course has never been the case. 1/2

I am not an expert. I am an activist. The only people claiming that I’m an “expert” are those who are trying to ridicule me. My message has always been to unite behind the science and listen to the experts. 2/2 (15:10)

Det är som vanligt med Greta och (många andra medieskriverier). Från början framstår hon för många som en expert genom att sitta i panelen. Men när hon blir kritiserad så kommer det ut andra påståenden om att hon inte är det, i mindre bokstäver.

Precis som hennes budskap: “Our house is on fire. I want you to panic!” Koldioxidbudgeten är slut om 6 (?) år.

Men när hon synas på påståendena är det bara någon “tipping point” som kanske passeras. Alla skall bara lyssna på experterna och “göra vad de kan”.

Hennes budskap liknar Bibeln. Det finns alltid en annan tolkning att dra fram vid behov.

wwr: 71692624
EU har fått in sina pengar nu. Tidigare talade Leyen om en klimatfond på svindlande 10.000 miljarder kronor. Hon och Greta uppträdde tillsammans i parlamentet.

Men nu fick man in pengarna med Corona istället. Löfven har gått med på att EU skall spendera 5000 miljarder på Corona-kompensation! Det blir dubbel avgift till EU.

Greta gjordes snabbt om till Corona-expert och har uttalat sig i Expressen och suttit i panel för CNN.

EU har fått in sina pengar. Kanske blir det lite lugnare med klimatet och Greta en tid. Men den frågan slipper vi aldrig. Den splittrar samhället och destabiliserar regeringar, precis vad globalisterna vill. Vi får säkert höra Greta i Davos nästa år med samma replik “Our house is still on fire.” (Fast ingen gör något åt det!)

Jof: 71711817
Det genomgående temat för kritiken mot Greta Thunberg i denna tråd är att man efter ha gått igenom hur oduglig, lurad och inkompetent hon är, måste konstatera att man inte fattar hur hon kan vara så uppskattad.
Det är en nöt att knäcka.
Vanligen löser man knuten med att helt sonika idiotförklara de som uppskattar henne. (CNN, Obama, Påven, folk i allmänhet, etc.). Det blir rätt många idioter. :sneaky:

Hon är ett sk Maskrosbarn. Trots handikapp lyckas hon nå stora framgångar. Det är beundransvärt för många, men retar gallfeber på andra.

En del kritiker är födda mobbare och ser ner på folk med neurologiska handikapp. Blir extra arga när sådana har framgång.:evilgrin39:

wwr: 71712139
Hon är en skådespelerska som agerar efter ett manuskript som skrivits av samma personer som bestämmer vad det skall stå i världspressen, vilken burit fram henne.

Hennes personliga framgång har kanske betydelse för de som läser Veckorevyn eller Svensk Damtidning. Men den har ingen politisk betydelse. Det är betalda Internettroll som fokuserar på hennes framgång och som vanligt diktar ihop olika påhittade personliga egenskaper hos de personer som kritiserar samhällsfenomen.

Det är de som sprider Gretas budskap som försöker göra henne till hatad. Se vad hon själv (hennes PR-team) vill försöka få oss att tro att hennes kritiker menar.
twitter.com

Det är de som skrivit hennes manuskript man kan kritisera.

Ograst: 71731071
Blir det skola i höst nu när hennes uppehåll snart är över?

MidlifeMommy: 71733202
Ja, hon har sagt hela tiden att det var hennes plan och t.o.m att hon längtar efter det. Så om hälsan och psyket tillåter det lär hon börja på något gymnasieprogram i mitten av augusti. Vid det här laget måste hon dessutom ha valt både skola och inriktning.

wwr: 71734567
Hennes skolplaner är som det mesta med henne, går att tolka som man vill.

twitter.com
snowleopard.info

Greta yttrar sig om avloppsvatten
ab svt

Let Greta stop the EU Corona recovery kickstart program.

Malena Ernman: ”Alla säljer sin själ till djävulen någon gång”
Vi nr 9 2011


wwr: 71756988
Kolla omslaget!!!

Malena på samma omslag som Rockström omnämns, från 2011.

resources.mynewsdesk.com

Greta var 8 år gammal. Kan detta vara del i början av sagan, hur Greta blev den utvalda, “The One”.

Förekommer Malena på många omslag från den tiden, innan hon nu mest ses som “Gretas mamma”? Förekommer Rockströms namn på andra omslag från denna tid?

Märkligt sammanträffande med dessa två på samma omslag. Finns det kopplingar mellan dem?

Tidniningen Vi, det vore verkligt intressant att läsa artiklarna.

Ernman, Tidningen Vi, sep 2011
Intervjun sker i en taxi till flygplagsen och kretsar mycket runt flyg. I kombination med artikeln om Rockström i samma tidning ser det ut som mer än ett sammanträffande att Gretas mor och hennes rådgivare porträtteras i samma tidning.

Greta var då 8 år och hade veterligen inget miljöengagemang. Ernman och Rockström har bloggen veterligen uppgivit någon kontakt innan Greta blev engagerad i miljön. Bor ej i närheten av varandra.

Mamman förefaller vara en stark person och framställs så i intervjun. Att hon skulle ha låtit sig och maken domineras av dottern, som påståtts, förefaller osannolikt.

Rockstrom, Tidningen Vi, sep 2011

Malena Ernman i Expressen

Ernman Åkesson 2015
SD Rockström 2017

wwr: 71767922
Det tråkiga med de som sköter Greta är också hatet mot hembygden. Tidigare vägrade hon ta emot ett pris från Nordiska Rådet. Nu attackerade hon Danmark för att de tillfälligt släpper ut avloppsvatten när de bygger om reningsverk. Vad jag förstår en rutinåtgärd.

Men Greta sköts säkert av internationella nätverk. De fruktar nordisk enighet. Så nu får hon göra bort sig och hoppa på dansken. Norden har ju dessutom varit ganska bra på miljöarbete.

Talet om klimatkris kan inte tas på allvar när hon ena dagen talar om att jorden går under i klimatkris men nästa dag ägnar sig åt hur ett reningsverk arbetar.

Osynlige.Mannen: 71832663
Nu får det snart vara nog! Covid-19, Paolo Roberto och knäböjande polis. När skall rampljuset komma tillbaka på Greta™? Det spelar ingen roll hur hårt hon kämpar, media mer eller mindre ignorerar henne. Hon gick ut med att hon och Svante varit sjuka och lyckades komma med i CNN’s expertpanel om Covid-19. (Det misstaget gör de inte om!) Men det lyfte aldrig. Jag tror inte att hon har uttalat sig om sexköp, men det kan ju ha gått under radarn. Hon gjorde något uttalande som var lagom Black Lives Matter, men det fick inte heller någon uppmärksamhet. Har media bestämt sig för att hon är förbrukad? Last year’s model.

Hoppsan nu är det revolution som gäller igen för Greta.

Devastating to see the development taking place in the USA.
Centuries of structural and systematic racism and social injustice won’t go away by itself.
We need a global structural change.
The injustices must come to an end.
#BlackLivesMatter t.co

twitter.com

Hon ställer sig även bakom detta uttalande från en FFF-aktivist i Washington.

#BlackLivesMatter is not just a trend, it is an organization and a coordinated non-violent movement.

To all environmentalists: please understand that
Racial Justice = Climate Justice!

Racial Justice organizing should not be segregated from climate justice organizing.

twitter.com

Tidigare talade EU om fantasibelopp på 10.000 miljarder kronor för en klimatfond. Men sedan gjorde man en tvärvändning och försöker nu ta in pengarna på Corona-stöd istället. Löfven och de andra har redan godkänt 5000 miljarder. Totalt talas om budgetökningar på 18.000 miljarder.

Corona-stödet ökar ju konsumtionen och därmed koldioxidproduktionen. Men det bryr inte EU sig om, bara de får in pengarna. Sverige och andra skötsamma länder skall betala av Italiens och Spaniens statsskulder som de ådragit sig under lång tid och inte själva vill ta hand om. De balanserar inte sina budgetar. De hotar EU med att gå ur EU och då tvingas Sverige och andra skötsamma länder betala deras skulder.

Därför släpper media Greta för tillfället. Just nu vidtas åtgärder som ökar CO2-produktionen. Förra året skulle den minskas. Det är kaos. I båda fallen handlar det om att få in pengar för att få makt över andra länder. EU är ett stort problem bakom detta.

Medierna plockar fram Greta vid behov. Just nu skall vi glömma klimatidéerna och Greta hålls nere.
wwr

Merkel Seals $145 Billion Stimulus to Lift Battered Economy
bloomberg

Bloomberg

Bloomberg

Bloomberg

Germany agrees a fresh $146 billion stimulus plan to fight the economic impact of coronavirus, days after the EU’s record-breaking proposal
bi

aljazeera

euractiv

economictimes bloomberg

Germany’s Second Coronavirus Stimulus Package Brings Total Support to €1.3 Trillion
wsj

wwr: 71835480
I tillägg till EU:s stimulanspaket kommer tyskarna dessutom med rekordpaket nu. Merkel får ta alla smällarna innan hon går i pension. 13.000 miljarder kronor bara i Tyskland

Germany adopted its second economic-stimulus package since the start of the coronavirus pandemic, bringing their total cost to €1.3 trillion ($1.5 trillion), by far the largest in Europe as a share of gross domestic product.

The new bundle, agreed to on Wednesday after extensive talks between Chancellor Angela Merkel’s conservatives and their junior coalition partner, the center-left Social Democrats, included measures worth €130 billion for 2020 and 2021.

The package comes on top of €353.3 billion in direct payments and €819.7 billion in guarantees adopted shortly after Germany locked down its economy in response to the pandemic.

wsj.com

Därför vill ingen just nu höra det Greta sade förra året och alla jublade åt :

People are suffering. People are dying. Entire ecosystems are collapsing. We are in the beginning of a mass extinction, and all you can talk about is money and fairy tales of eternal economic growth. How dare you!

[ur Gretas FN-tal]

Detta är orsaken att man nu stoppar undan Greta och hon inte får tala om klimatet för tillfället. Ungefär som när man skickade hem henne över jul för att ligga lågt.

Nu vill ingen att koldioxidpartajet skall förstöras av en liten olycksbådande domedagsprofet.

wwr: 71944250
Greta var ju tveksam till att skaka hand med EU-parlamentspresidenten:
i.imgur.com

Det dök upp en bild som kanske förklarar varför 😉 Så här gick det till när hon skulle skaka hand med EU-presidenten förra året.
i.imgur.com

EU-president Juncker var ju ofta dragen i tjänsten, det kanske förklarar hans beteende. Här har han fått på sig en brun och en svart sko under ett “statsbesök”.
i.imgur.com

Den 16-åriga Greta reser sig inte upp för EU-presidenten. Men det är väl del i agendan, att motarbeta äldre vita män.

ElimGarak: 71984560
….
Jag tror att det är Malena som är den dominerande kraften i familjen när det gäller allt. Västerextremismen, klimathysterin och en allmän skräckstämning som påverkat barnen och även Svante.

Jag får intrycket av att Svante spelar samma roll som Anna Books man, en beskedlig toffelhjälte som bara rör sig då Husets Härskarinna stampar i golvet, då hoppar han. Alla gånger Greta visas upp i TV så står han ju bara där som en byfåne i bakgrunden. …

Osynlige.Mannen: 71986124
Det lär nog vara Malena som har byxorna i det hushållet. Möjligen även läderkorsett, lårhöga stövlar och piska. Hon blev ju aldrig erbjuden att sjunga Brünhilde, så hon får kompensera på annat vis.

wwr: 71986915
Jag såg en gammal intervju med Gretas mamma. Jag fick också intrycket att hon är en kraftfull person med bestämda åsikter. Där faller ytterligare en del i storyn om Greta. Att Greta skulle kunna kontrollera familjen, få dem att inte flyga, äta vegetariskt etc förefaller helt orimligt. Greta kan inte kontrollera sina föräldrar.

HepCat-X: 71988440
Ännu en domedagsprofetissa som kör vidare på klimatlobbyns järnvägsräls. “Vi har sex månader på oss att vända trenden, annars kommer katastrofen” förkunnar Fatih Birol, överchef på vad som låter som någon slags tankesmedja:

Ursprungligen postat av The Guardian
The world has only six months in which to change the course of the climate crisis and prevent a post-lockdown rebound in greenhouse gas emissions that would overwhelm efforts to stave off climate catastrophe, one of the world’s foremost energy experts has warned.

“This year is the last time we have, if we are not to see a carbon rebound,” said Fatih Birol, executive director of the International Energy Agency.

Governments are planning to spend $9tn (£7.2tn) globally in the next few months on rescuing their economies from the coronavirus crisis, the IEA has calculated. The stimulus packages created this year will determine the shape of the global economy for the next three years, according to Birol, and within that time emissions must start to fall sharply and permanently, or climate targets will be out of reach.

“The next three years will determine the course of the next 30 years and beyond,” Birol told the Guardian. “If we do not [take action] we will surely see a rebound in emissions. If emissions rebound, it is very difficult to see how they will be brought down in future. This is why we are urging governments to have sustainable recovery packages.”

Har ni hört det förr? 😉

theguardian.com

wwr: 71988569
Sex månader! Och EU sätter upp målsättning om 30 år! Och massmedia kan plocka fram 11.000 “klimatforskare” som säger vad som helst. Och ingen gör något. Greta bara skäller men aktiverar sig inte mot t.ex EU-lagen. Och för att slå sönder samhället maximalt är det främst kvinnor som är aktivister.

Slutet är nära, men inte på det sätt klimataktivisterna tänker sig.

Det blir come back för vår favorit. Tredje gången gillt i EU nästa år. Hon får bara be om ledigt från plugget. – “Fröken, kan jag få ledigt på fredag? Jag måste åka till Bryssel och stoppa jordens undergång.”

Erik Öst: 71998132
Ska åka och jobba men brukar börja morgonen med BBC WORLD NEWS och där sa de att det kommer en intervju med Greta men hinner inte kolla.

https://www.bbc.co.uk/programmes/m000kl5h

Hon skulle tydligen uttala sig om BLM [Black Lives Matter] också , vad det nu har med CO2 att göra eller har mamma tipsat henne att använda “superkrafterna” till det ämnet också.

wwr: 72005343
Ja. Den svenska riksdagen protesterar ju Greta bäst mot genom att sitta med en skylt på utsidan av byggnaden.

Hon har talat i flera parlament runt om i världen men inte i Sveriges riksdag.
Enligt uppgifter till Ekot ska talmannen ha lämnat ett besked efter samråd med gruppledarna, Greta Thunberg får inte tala i riksdagen.
Det var miljöpartiet som begärde att Thunberg skulle få tala inför riksdagens ledamöter.

Aftonbladet

wwr: 72006255
Men Trump talar hon inte med eftersom det är “bortkastad tid” sade 16-åringen. Hon har ändå varit mycket försiktig med klimatkritik mot Norden med tanke på att hon kommer härifrån och startade sina “strejker” här. Hon vägrar ta emot ett pris från Nordiska Rådet (istället för att ta chansen att åka dit och riva av några klimatharanger).

Trump talar hon inte med för att skydda USA. Att vrida kritiken mot en vit, äldre man passar bra.

Norden dissar hon och låtsas som den inte existerar. Vad vi sysslar med är sekundärt.

Hennes värld är Bryssel (och Davos). Dit skall “klimat”-pengarna gå.

wwr: 72006508
Hon är styrd från USA. USA är världens största koldioxidproducent räknat per person. Men det här hon inte sagt mycket om. Efter tal i FN New York åker hon över gränsen och kritiserar Kanada. När hon kommer tillbaka till USA är hon med om spännande händelser med indianer. Hon blir utnämnd till shaman. Men inte alls samma bevakning av hennes demonstrationer.

Hela hennes budskap är styrt från USA. Agendan vänder sig även mot äldre, vita män. Då passar det bra att glömma USA:s koldioxidproduktion och istället dissa Trump.

Kom ihåg detta ruskiga övertramp av Europas största engelskspråkiga tidning, The Guardian. Tidningen låter en seriefigur dela ut ett “Greta-pris” där man önskar att äldre, vita män skall dö!
i.imgur.com
i.imgur.com

wwr: 72009331
Hinner tyvärr inte förklara så mycket nu.

Greta kritiserar EU hårt så att de kan ta in pengar av oss och andra för “klimatåtgärder”. Dessa “gröna investeringar” kan vara nästan vad som helst, bara det gynnar EU:s kontroll. Mycket svårt att följa våra pengar efter det de nått Bryssel.

Greta hjälper EU att tynga europeiska länder med klimatregleringar.

Ett annat sätt USA attackerar oss på är förstås flyktingar- “weapons of mass migration”.

Läs bara New York Times, Washington Post, The Guardian, DN, Expressen etc etc. – Exakt samma nyheter och agenda. Den som sätter den agendan kontrollerar även Greta. Och inte är det DN som styr NYT utan tvärt om. Och Greta styr ingenting. Hon uppför vad tidningarna begär. Hur hamnar man annars på omslagen till Time och Rolling Stone? Blir årets person. Kandidat till fredspriset.

Hinner inte skriva mer just nu.

Greta sommarpratare, sommarvärd
expressen
Sänds i bbc
ab
dn
dn
sydsvenskan
bt
omni
hbl
kristianstadsbladet

wwr: 72015336
Det var tunt med recensioner. Hon verkar ha kört namedropping. Här skryter hon med hur Merkel måste stå i kö för att ta selfie med henne. En skådespelerska som Greta uppskattar säkert rampljuset.

Hon berättar hur FN:s generalsekreterare António Guterres och tyska förbundskanslern Angela Merkel tålmodigt väntade på sin tur i kön

expressen.se

[ www.aftonbladet.se/nyheter/a/509JJX/mordhoten-fick-greta-thunberg-att-segla-over-atlanten ]

wwr: 72017053
Det var väl lite ljug i hennes sommarprat, var det inte? Aftonbladets titel är

Mordhoten fick Greta Thunberg att segla över Atlanten

Vi som följde det i tråden känner väl inte igen detta? Hon seglade för att hon ville visa hur man reser utan att avge koldioxid. Var det inte så?

Men ärligt talat så lastar jag inte Greta. Presidenter och premiärministrar har talskrivare, då lär Greta ha det med. Man ställer upp en 16-årig skådespelerska på världsscenen. Då är det bara för henne att följa manus som säkert täcker allt hon gör.

Mordhoten fick Greta Thunberg att segla över Atlanten

Hon seglade över Atlanten trots starka novembervindar – för att undvika ett hatdrev.

– Mordhoten mot mig och min familj är betydligt värre än alla stormar i världen, säger 17-åringen i årets första ”Sommar i P1”.

I sitt sommarprat berättar Greta Thunberg om hur det blev kaos i FN-byggnaden i New York när Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern och de andra världsledarna skulle köa för att fotograferas med henne under FN-veckan.

– Det är svårt att ta sig fram i den väldiga labyrintbyggnaden. Presidenter, premiärministrar, kungar och prinsessor kommer fram och vill prata, säger den 17-årige klimataktivisten

När hon och pappa Svante i fjol körde runt i Nordamerika i skådespelaren Arnold Schwarzeneggers elbil blev hotbilden plötsligt för stor.

– Den enda plats någon någonsin avrått mig från att besöka är delstaten Alberta i Kanada.

– Här finns en starkt ifrågasatt oljelobby som inte tvekar att ta till aggressiva metoder för att tysta ner sådana de anser utgör ett hot. Och det märks. Flera gånger är jag tvungen att ringa polis som får komma och hjälpa mig när trakasserierna eskalerar och hotbilden blir för stor.

Mordhot mot henne och familjen

Det var också hotbilden som i november fick Greta Thunberg att segla hem från Nordamerika när klimatmötet COP25 flyttats från Santiago i Chile till Madrid – trots att man på grund av de kraftiga vindarna inte borde segla över Nordatlanten efter september.

Hade jag inte varit den jag är så hade jag nog liftat med ett fraktfartyg eftersom att de åker ändå och till skillnad från flyg och kryssningsfartyg inte är beroende av betalande passagerare, säger hon.

– Men allt jag gör och säger förvrängs upp och ner och leder till hån, konspirationsteorier och hatdrev på sociala medier, som i sin tur leder till mordhot mot mig och min familj. Och den hotbilden är betydligt värre än alla stormar i världen.

Skulle ha åkt till Kina

Greta fick lift på det australiensiska Nästa stora resa skulle ha gått till Kina i början av juni, men coronautbrottet förstörde det efterlängtade besöket.

– Coronapandemin har självklart inga långsiktiga positiva effekter för klimatet förutom möjligen insikten om hur man uppfattar och behandlar en kris. För under coronapandemin agerar vi plötsligt på den nivå som krävs, säger Greta Thunberg.

aftonbladet.se

MidlifeMommy: 72018652
Liten recension:

Mycket namndroppande och belåtna beskrivningar av hur Angela Merkel och andra höjdare stått i kö för att få ta selfies med henne. Att hon fick låna Schwarzeneggers vita elbil var förstås också viktigt att påpeka. Hon hade också planerat att åka till Kina nu i vår/sommar – förutsatt, förstås, att de “vågade” släppa in henne.

På tunnelbanan i New York satt tydligen en massa människor och lyssnade just på hennes tal på sina mobiltelefoner. Själv har jag ingen aning om vad mina medresenärer kollar på (om jag inte tjuvtittar på den som sitter bredvid). Fast å andra sidan kan jag inte se koldioxidmolekyler med blotta ögat heller och det är nog en tillräcklig förklaring 😀

*
Intressant nog uppmärksammade hon bara metoo, BLM och skolstrejker men glömde (?) bort t.ex. Rebellion Extinction som hon till och med höll tal hos förra våren.

Lite dålig fingertoppskänsla att framhäva metoo, som fått så dåligt rykte efter felaktiga uthängningar och fejkade anklagelser med, i värsta fall, efterföljande självmord, och BLM som inte heller visat sig vare sig särskilt rumsrena eller demokratiska.

*
Givetvis lyckades hon klämma in att kärnkraft är farligt, ineffektivt och dyrt och allt annat negativt medan vind- och solkraft tycks vara dess absoluta motsats. Hur hon kan blunda för förhållandena där metallerna utvinns eller den rapporterade massdöden hos fåglar och insekter överstiger min förmåga. (Men det är förstås hon som är “geni” – inte jag.)

*
Hon berättade om massdöd bland träd i Kanadas nationalpark Jasper till följd av insektsangrepp, vilket GIVETVIS var ett led i en okontrollerbar kedjereaktion som GIVETVIS berodde på mänsklig fossil förbränning med efterföljande CO2-ökningar (vad annars?) Eftersom jag läst om rekordkalla vintrar i Kanada på senare år, tänkte jag kolla upp det.

Juni 2019, dvs. några månader före hennes besök:

cbc.ca

Jasper mountain pine beetle population in decline for first time in 6 years

Scientists sampled 25 sites in the park. After completing the survey in May, they found the mortality rate of the populations they examined was 98 per cent.

Based on the province’s recent survey, Samis said, high mortality and low reproduction rates for pine beetle were seen in areas such as Slave Lake, Lac La Biche, Whitecourt, Edson, Hinton and Grand Prairie.

“Whether this will lead to a specific decline in population around the province, we’ll just have to wait and see until the fall,” she said. “But it is some good news for us, that’s for sure.”

Fast eventuella positiva nyheter passar ju inte in i Gretas “narrativ” att berätta.

Inte heller förklaringar till skogsbränder om de råkar ligga utanför hennes alarmism. Sanna eller ej.

*
Väldigt mycket tid gick åt att rabbla långa sifferharanger och procenttal som gissningsvis någon annan svängt ihop åt henne.

Hon hade kunnat berätta om när hon träffade t.ex. Malalah eller påven, när hon blev välsignad i något slags andliga riter hos ursprungsbefolkningen i Kanada eller om sitt samarbete med Attenborough. Hon hade kunnat berätta om vad hon ska göra härnäst eller sagt några ord om FFF. Det hade kunnat bli intressant. Inte heller berättade hon om sin Coronasmitta och långvariga konvalescens.

I stället en förvirrad röra om att vi nu bara har 7,5 år på oss till vad-det-nu-var (så sent som förra våren hade vi drygt 10 år), samtidigt som vi måste få ner CO2-utsläppen inom några decennier för att uppnå Parismålen.

Många exempel på “tippingpunkter”, vars existens bl.a. meterologiprofessorn Lennart Bengtsson förnekar. Hade lite svårt att följa med i trådarna där, tyvärr. Är dock inte helt säker på att alla resonemangen hängde ihop om man skulle skrapa på dem.

Resonemanget om att överbefolkning är det största problemet (en del ffa afrikanska länder har enormt snabb befolkningstillväxt) avvisades förstås helt, eftersom det genomsnittliga “fotavtrycket” i fråga om CO2 är så mycket mindre där. Att avskogning, utarmade jordar och utfiske kan vara ett problem föresvävar inte henne alls. Allting räknas bara i CO2-ekvivalenter. Allt.

Det kaxiga “we already have all the facts and solutions” gäller inte längre heller. Nu ska vi göra det omöjliga.

Okej.

wwr: 72019102
Det var en bra sammanfattning. Det jag uppfattade som lögn, var det Aftonbladet som hittat på eller sade hon det själv? Det var rubrik i Aftonbladet. (Längre citat i inlägget.)

Gary-loomis: 72020138
Är förundrad hur aftonbladet får/kan fortsätta med sin extrema vänsterideologi. Är folk verkligen så pass korkade?

wwr: 72038908
“The trillion tree campaign” verkar vara i fara.

Greta var inne på trädplantering i Davos bl.a. Men de allra senaste rönen på klimatområdet kan tyda på att planteringarna kan få oss på fall. Hon verkar annars ha order att ligga lågt f.n. (Annars har jag inget emot henne. Hon har gjort rollen med bravur. Passar bra på Times omslag där Obama och andra i deras “lag” figurerar.)

Citat:
Climate change: Planting new forests ‘can do more harm than good’

bbc.com

Citat:
Thunberg v Trump: A trillion trees is ‘not enough’

reuters.com

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 10 Earlier: Elon Musk, SpaceX Starlink network is fake. Starlink is mass surveillance.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 05 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.003: 003 Greta Thunberg (005)


Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning, ToC


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.