03.1.001.007 05. Corona virus, Covid-19; 2020; EU; Nordic Unity, NYT

TITLE

Extreme overreaction. The opposite of climate. Used to coordinate the world and keep people used to orders coming. Lockdown exaggerated. “Compensation” for this used for control. EU lets northern countries pay deficits in the budgets of southern countries. This keeps EU together and produces hatred between the peoples.

Corona virus, 2020, Covid-19
Medias hantering av Corona-viruset Fb
Corona hysterin, den värsta överreaktionen i mänsklighetens historia? Fb
Flashback

Corona is a virus like SARS in 2002. Media exaggerates its effects. It is a health threat but media exaggerates its effects. Media does not tell that many of the dead are older people that could have succumbed also in other influenza.

wwr: 70830034
Välskriven trådstart. Mycket brukar ju sluta med att vi måste ge mer makt och pengar till EU och lägga grunden för en ny världsordning. Greta kan ju bara packa ihop och skämmas för sina fredagsträffar när man ser vilket drag under galoscherna Coronaaktivisterna har.

Att skapa panik och försätta lyssnaren i ett mottagligt tillstånd är ju effektivt. Världen går samman mot den osynliga fienden. Allt måste samordnas. Det är väl sedvanlig globalistpropaganda. (Börsen låg högt och var tvungen att korrigeras.)

wwr: 70830337
När New Yorks borgmästare tillkallar hjälp från Elon Musk via Twitter måste man fråga sig vad som är på gång. Elon verkar dock ta det lugnt. Genom att gå mot strömmen ökar Elon hajpen. Den enda hajp som motsvarat Corona på sistone är väl asap rocky. Men den startades ju runt ingenting. Corona är en i alla fall en pandemi.

@elonmusk New York City is buying!

Our country is facing a drastic shortage and we need ventilators ASAP — we will need thousands in this city over the next few weeks. We’re getting them as fast as we can but we could use your help!

We’re reaching out to you directly.

twitter.com

Yes, we’re working on ventilators, even though I think they probably won’t be needed

twitter.com

Kids are essentially immune, but elderly with existing conditions are vulnerable. Family gatherings with close contact between kids & grandparents probably most risky.

twitter.com

BBC:

Coronavirus: Elon Musk ‘child immunity’ tweet will stay online

bbc.com

De kraftiga åtgärderna och nyhetsbevakningen är ju till för att skapa panik. Men delvis kan man fråga sig om inte vissa tycker det kan vara skönt att oroa sig för något annat ett tag. Klimatoron har ju bl.a gripit en del barn. De onda cirklar som skapats kanske kan brytas av Coronaoron.

När de flesta av oss förhoppningsvis kommer att överleva Corona så kanske vi slappnar av mer inför klimatoron?

Den akuta oro myndigheter och medier skapar runt Corona kanske kan få omvänd effekt på sikt? Vad är lite klimatförändring mot Corona, kanske en del kommer att tänka?

wwr: 70869390
Ja, det är en av de värsta överreaktionerna, så snabbt i alla fall. Men vi får ställa in oss på detta. Extremister har tagit över och synkroniserat nyhetsspridningen via Internet. Panik kan skapas på timmar.

Man kan jämföra med när Världarnas Krig lästes på radio i USA 1938. Men den masshysterin blev ändå begränsad.

Corona är det nya normala.

wwr: 70869509
Trump får ju skulden i media så snart det går.
Medias likriktning gör att hysterin blir extrem.

Trump kept saying it was basically pretty much a cure’: Woman whose husband died after ingesting chloroquine warns the public not to ‘believe anything that the president says’

The wife of an Arizona man who died after ingesting chloroquine phosphate to protect himself from the novel coronavirus urged the public on Monday not to “believe anything that the president says” and rely on doctors instead.

businessinsider.com

En pseudohändelse i media:

wwr: 70876463
Det som förvånar mig mest är att det inte verkar finnas testning. Om Greta eller någon annan i eliten får symptom kan de inte testa sig?

Om regeringen skall ha sammanträde och någon känner sig krasslig, kan de inte ta reda på om de har Corona?

Har allt rasat i Sverige?

Konstigt att Greta inte är testad. Nu ligger ju allt nere. Men om hon haft något uppdrag tidigare men inte mått helt prima, hade hon inte kunnat testa sig?

BushwickBill: 70721583
Under veckan som gått har nationer världen över tävlat i vem som kan förhindra människors rörlighet mest, ingenting görs åt något annat utan det enda fokus som verkar finnas är att människor inte ska få röra sig. Vi har sett beslut som i princip tidigare bedömts omöjliga oavsett hot, ekonomin, från att alltid varit prio nummer ett, kollapsar i realtid och regeringar världen över rycker på axlarna. Vi slår världsrekord i börsnedgång och regeringen bemödar sig inte ens att kommentera det. Handeln har totalt imploderat och industrier världen över säger till sina regeringar att de är på randen till konkurs och ingen i något land verkar bry sig. Mig veterligen har ingen industri fått några former av bistånd. Finns det något företag som fått ens en krona av de utlovade 500 miljarderna? Vi som minns andra kriser kommer ihåg hur extremt viktigt ekonomin alltid har varit, ingenting får påverkan den och länderna tävlar om vem som kan subsidiera sina industrier mest, nu då? Ingenting! Inte en krona!

Varför? Varför väljer världen att gå in i en global karantän? Varför gör världens regeringar exakt samma sak? Är det på grund av viruset? Knappast, man hade aldrig tillåtit att ekonomin skulle kollapsa om det bara var ett virus som HÖGT räknat skulle slå ut sjukvården och döda 5-10% av jordens befolkning. Ingen politiker skulle någonsin byta ekonomin mot det, speciellt eftersom även det skulle vara en konsekvens vid kollapsad ekonomi, det måste vara något annat existentiellt hot som de förbereder sig för. Det är uppenbart att regeringarna världen över agerar i samstämmighet, man protesterar knappt mot övriga länders sanktioner utan verkar lugnt och metodiskt acceptera att nu kollapsar vi ALLT. Inga åtgärder förutom att förhindra mänsklig förflyttning görs, åtminstone officiellt. Vad det nu är man förbereder sig inför så är det tydligt att social oro är det man fruktar allra mest. Man förhindrar folksamlingar och gör allt i sin makt för att folk ska sitta hemma.

Men Sverige då, eller UK och Finland, vi har ju i princip inte gjort något? Nej men vi kommer genomföra exakt samma sak som övriga länder, vi är bara inte där än. Antagligen görs bedömningen att det skulle få för stora konsekvenser i form av social oro för oss om vi skulle genomfört detta under förra veckan, antagligen har detta existentiella hot en deadline och vi kommer vänta så länge vi kan. Vi måste dessutom ändra lite lagar för att genomföra detta och regeringen gör säkert bedömningen att det skulle bli en för stor grej att göra för tidigt. Det är uppenbart att det finns en diskrepans mellan FHM och regeringen, och jag är rätt övertygad om att det är samma i övriga länder. En pandemi är ett medicinskt problem men regeringar världen över behandlar det som ett existentiellt problem, eller snarare, vad det nu är man förbereder inför så anser man att kollapsa nuvarande system är ett pris värt att betala. Detta får mig att misstänka att coronaviruset bara är ett paraply man använder för att genomföra åtgärder detta existentiella hot kräver. Världen har aldrig reagerat så här vid en kris förut och om det enbart var Coronaviruset som hotade hade man antagligen agerat annorlunda.

Vad tror ni? Förbereder världens regeringar sig för någon händelse som inte är relaterat till Covid-19? Finansiella systemet ska resetas kanske?

Mina förutsägelser under närmsta två veckorna:
– Börsen kommer stängas ned
– Gränsen stängs
– Utegångsförbud på kvälls- och nattetid
– Ransonering på allt

wwr: 70880628
Jag såg att Greta Thunberg ligger hemma i karantän utan att ha möjligheter att testa sig, dessutom efter Europaresa. Det stod att man i Stockholm inte kunde bli testad!!

Det är märkligt. Samhället skulle kunna återgå i normal funktion snabbare om testning genomfördes. Nu måste de med symptom ta det säkra för det osäkra och isolera sig. Många tvingas ställa in aktiviteter som de annars hade valt att genomföra med negativt test.

Det är ytterligare något som tyder på att man försöker lamslå samhället. Viruset är säkert naturligt. Men hysterin är överdriven.

wwr: 70880755
Det är ju samma krafter som försöker stressa samhället med klimatet och med Corona. Det handlar om att skapa motiv för stärkt överstatlig kontroll.

Kanske Greta helt enkelt fått order att gå i karantän. Det ingår i hennes jobb att bidra till både klimat- och Corona-oro.

Sedan känner jag inte detaljerna. Men berättade hon inte ganska sent att hon satt sig i karantän. Hade hon berättat tidigare kanske det framgått att hon inte var sjuk? Eller är det bevisat att hon är sjuk?

Men detta sista har jag inget bevis för. Jag var inte hängt med i hennes senaste historia.

Huruvida Greta varit sjuk är oklart. Inga intervjuer i pressen. Hennes karantän startades “av personliga skäl”. Det förefaller ha gjorts för att öka Coronaoron.

wwr: 70880832
Så mycket som detta har kostat samhället skulle testning spara in pengar. Folk kunde återgå i normal verksamhet snabbare.

Att inte erbjuda testning förefaller göras för att sprida panik och lamslå samhället. Greta är elitens språkrör. Hon bidrar till detta. Hon sprider klimat- och Corona-panik. Vi måste ha en Big Brother som hjälper oss ur dessa kriser! (försöker man inbilla oss) (dessa överdrivna kriser)

wwr: 70882084
Det förefaller råda kaos. Folk stannar hemma och är oroliga.

Det måste finnas klara kriterier för karantän. Den som uppfyller vissa kriterier måste få träffa en läkare omedelbart. Den läkaren skall ha fått instruktioner från smittskyddsläkare. Sedan skall den läkaren undersöka, testa v.b. och avgöra handläggandet. Det går mycket fort att göra och skall prioriteras med tanke på oron i samhället.

Myndigheterna klarar inte av situationen och det måste vara medvetet. Detta är en lindrig epidemi/pandemi. Man skapar medvetet kaos genom oklar information. Precis som med klimatet. Greta är med i båda.

wwr: 70882958
Jag menar att kaoset uppenbarligen är medvetet konstruerat. Vi får höra diffusa uppgifter om att Greta eller hennes pappa kanske är sjuka och stannar hemma. Det är vad folk här att fatta beslut på, då stannar vi också hemma tänker en del.

Det är enkla saker att genomföra, men

Inga klara rekommendationer finns för själv-karantän.
Inga klara rekommendationer finns för läkarbesök.
Sjukvården har ingen frontlinje där den kan ta emot stora volymer av patienter som uppfyller vissa kriterier och avgöra handläggandet.

Man slår medvetet sönder vårt samhälle genom att sprida oro och kaos.

Vi skulle aldrig klara ett verkligt problem om vi stod inför det. Och det är avsikten. Att hålla landet svagt.

wwr: 70884117
Det måste ju besvaras i andra trådar. Men ett kort inlägg brukar man få skriva som svar på frågor:
Hur utländska nätverk försöker slå sönder oberoende länder genom t.ex invandring, feminism, EU etc är det många som instämmer i. Starka länder kan ej tas över.

Att späda på Coronaoron med t.ex rykten om att Greta är sjuk, men inga klara besked, är en liten bit som bidrar.

Främst bidrar som sagt att det inte ges klara besked hur svenskar skall agera och sjukvården ställer inte upp en frontlinje, vilket inte är svårt.

Corona och klimatet fungerar på liknande vis

Greta gapar på. ” Our house is on fire, I want you to panic” – Men inga åtgärder sätts in.

Samma med Corona. Hysteri men inga klara åtgärder.

wwr: 70884117
Det måste ju besvaras i andra trådar. Men ett kort inlägg brukar man få skriva som svar på frågor:
Hur utländska nätverk försöker slå sönder oberoende länder genom t.ex invandring, feminism, EU etc är det många som instämmer i. Starka länder kan ej tas över.

Att späda på Coronaoron med t.ex rykten om att Greta är sjuk, men inga klara besked, är en liten bit som bidrar.

Främst bidrar som sagt att det inte ges klara besked hur svenskar skall agera och sjukvården ställer inte upp en frontlinje, vilket inte är svårt.

Corona och klimatet fungerar på liknande vis

Greta gapar på. ” Our house is on fire, I want you to panic” – Men inga åtgärder sätts in.

Samma med Corona. Hysteri men inga klara åtgärder.

ppp333: 70885103
Olika beslut hit och dit av Tegnell och folkhälsoinstitutet angående corona och smittspridning.
En sammanställning i hyfsad kronologisk ordning
Datumen är från dagen då artiklar på nyheten publicerades, så själva beslutet eller uttalandet kan vara från dagen innan
.

Slutet av februari så beslöt Tegnell med flera att trots att Iran var hårt drabbat av corona att inte stoppa plan från att landa i Sverige.
Det skulle vara oshysst mot Iran och* “ineffektivt”
Någon gränskontroll skulle man heller inte ha – det var också ineffektivt.
Strax därefter:
2 mars 2020
På måndagen ändrar Folkhälsomyndigheten sig och vill plötsligt stoppa direktflyg från Iran.
Efter att Sverige fått 14 bekräftade fall av det dödliga viruset, bland annat genom resenärer från just Iran, vill Folkhälsomyndigheten stoppa direktflyg frå landet.

1 mars 2020
Folkhälsomyndigheten råder fortfarande barn som varit i riskområden för coronaviruset att gå i skolan.
Så sent som i början av mars påstod Folkhälsomyndigheten att risken för allmän smittspridning i Sverige var “låg”.

Folkhälsomyndigheten råder fortfarande barn som varit i riskområden för coronaviruset att gå i skolan.

Det finns en oro hos föräldrar…

Men det finns inget som tyder på att barn sprider smittan, enligt Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndigheten, som hänvisar till en ny studie från WHO.
– Det är inte rationellt att rekommendera att barnen ska vara hemma, säger hon till TT.

(Mitt i krisen: Tegnell drar till Afrika
Publicerad 9 mars 2020
INRIKES. Statsepidemiologen Anders Tegnell har lämnat Sverige och stuckit på tjänsteresa till Somalia, enligt DN.)

11 mars 2020
Expressens Niklas Svenssons intervjuar statsepidemiolog Anders Tegnell som menar att det vore ojämlikt om folk började jobba hemifrån för att stoppa coronaspridningen.

16 mars 2020
Nu kommer statsepidemiologen Anders Tegnell plötsligt med beskedet att flockimmunitet är det som Sverige bör sikta på. Det går inte att få kontroll på viruset på annat sätt, hävdar han i Aftonbladet.

Men nu, några dagar senare och efter att ännu fler smittats och dött, låter det helt annorlunda.

– Vi har en samhällsspridning i Sverige, framför allt i Stockholmsområdet, säger Anders Tegnell enligt TT. ”Jobba hemifrån om det går”

wwr: 70885377
Ändrar beslut. Åker till Somalia när det inte finns handlingsprogram för Sverige. En kaoskille.

Man skall också notera Iran. Iran seglade runt en tanker med olja och levererade till Syrien. Båda länderna under sanktioner. De kapade en svensk/brittisk tanker och behöll länge utan allvarliga protester. De sköt ned en amerikansk drönare. En general som Trump skickade memes till påstås likviderad av USA. Irans hembyggda raketer passerade Saudi Patriot utan att någon reagerade! De påstås ha skjutit ned ett trafikflygplan med bl.a 17 svenskar och 65 kanadensare. Dagen innan de sköt ned planet insinuerade presidenten att de kunde göra något liknande. Inga protester. Trudeau hade artigt möte med Irans ledning nyligen. Vi har inte protesterat mot morden etc.

Slutsatsen blir att Iran står under amerikansk kontroll.

Sammantaget ett land vi (USA) kan bolla med som vi vill. Därför har Iran valts ut för Coronaåtgärderna. De har sannolikt också valts ut av internationella nätverk för att vara en “Coronahärd” (i media).

wwr: 70911509
Ishallar kan förvandlas
till bårhus för virusdöda

Rubrik på Text-tv just nu!

Man kom på idén under en övning. Men när man nu har en perfekt lindrig pandemi att öva på gör man ingenting. Sjukvården mobiliserar ej. Stockholmare kan ej testas. Myndigheter ger inga klara direktiv. Statsepidemiologen åkte visst till Somalia. Greta sprider hysteri.

Man kommer väl aldrig att våga utreda Sveriges svar på pandemin. Eller också är svaret redan skrivet: “Sverige klarar inte detta. Överordnad smittskyddsenhet planeras vid EU.”

Ishallar kan göras om till bårhus

Nu utreder kyrkogårdsförvaltningar i
Göteborg och Stockholm om ishallar kan
användas för att förvara döda i väntan
på begravning, uppger Dagens Nyheter.

-Vi har god kapacitet på kylutrymmen.
Men kommer en större anstormning
räcker det inte. Nu tittar vi på
externa lokaler där man kan förvara
döda i avvaktan på begravning eller
kremation, säger begravningschef
Katarina Evenseth i Göteborg.

Idén kommer från en pandemiövning som
genomförde 2009 och finns också med i
förvaltningens beredskapsplan.

“I rest my case.”

Conspiracy theories:
YT
Long, complicated, misleading, monotonous voice …
Produced to make other, serious criticism also seem out of scope.

wwr: 70915659
Det är precis som vanligt. Dagens Nyheter räknar med att liken skall staplas i hockeyladorna. Fast sjukvården har inte mobiliserat eller några direktiv givits från myndigheter hur vi bör bete oss. Och Greta verkar ju få hysteriskt utbrott vad hon än ställs inför.

Precis som klimatet. Stor “kris” men inga tydliga direktiv vad vi bör göra.

Självklart existerar en pandemi. Men den överdrivs så extremt att man bara kan tro att det är sedvanlig EU-propaganda.

Sedan extremister verkar ha kapat media och Internet så är kris det nya normala.

wwr: 70929141
Har inte media försökt skapa kaos av Corona?

Det här inte presenterats klara riktlinjer hur vi skall agera dels om vi är friska, dels om vi har symptom. Vilka skall gå i självkarantän? Vilka skall uppsöka vården? Det borde smittskyddsauktoriteter presentera i media.

Det framgår inte klart vilka resor som inte rekommenderas. Det framgår inte vilka resor som är förbjudna.

Man intervjuar Greta som stressar fram panik som vanligt.

Läget verkar kaotiskt.

Jag råkar befinna mig utanför Sverige så jag har inte följt med i detaljerna, dock.

Ny rubrik på Text-tvs förstasida. EU och Norge anvönder mobildata för att förutse smittspridning!

Men det finns inte råd för hur folk skall agera.

EU och Norge tar hjälp av mobiler

EU-kommissionen vill ta hjälp av tele-
operatörerna i kampen mot smitt-
spridningen. Tanken är att använda
mobildata – anonymiserad – för att
förutse hur smittan sprider sig.

I Norge har Folkhelseinstituet redan
inlett ett samarbete med Telenor som
fungerar på det viset. Datan ska
hjälpa sjukvården att förbereda sig.

I Sverige uppger Folkhälsomyndigheten
för SVT Nyheter att det inte är
aktuellt att använda metoden.

Corona works lile the climate. Greta puts pressure on politicians by saying “You are not doing enough.”. The same goes for Corona;

“Coronakrisen kan fälla Bolsonaro”

Antalet coronafall ökar snabbt i
jättelandet Brasilien och sjukvården
riskerar att hamna under svår
belastning inom kort. Samtidigt håller
viruset på att skapa politisk kris.

Guvernörer i bl.a Rio de Janeiro och
Sao Paulo har tagit täten i kampen mot
viruset genom att begränsa resandet
och tvinga köpcentrum att stänga.

Men president Jair Bolsonaro vägrar
att införa tuffa åtgärder.
Kritiken
mot honom växer, och en katastrofal
utgång av coronakrisen kan fälla
Bolsonaro, enligt SVT:s korrespondent
i Latinamerika, Tigran Feiler.

wwr: 70974367
Rubrik i Text-TV just nu

Tegnell: “Testerna borde tredubblas”
Fler immuna kan hittas med mer tester

Media blåser upp krisen för att kunna sätta press på politikerna. Kan media få krisen att verka större än den är kan de få politikernas åtgärder att verka otillräckliga.

Som Greta: “Politikerna gör inte tillräckligt”

Statsepidemiologen har t.o.m. en fanclub på Facebook!

Han borde väl samarbeta med regeringen men media skriver tydligen att hans uppfattning inte får gehör, enligt rubriken ovan.

Troll förklarar hysterin med att media söker reklamintäkter genom “krigsrubriker”.

No lockdown here: Sweden defends its more relaxed coronavirus strategy
cnbc

‘They are leading us to catastrophe’: Sweden’s coronavirus stoicism begins to jar
The Guardian

Experter: Viktigaste tiden framför oss

Den viktigaste tidsperioden för att ge
Sverige en flackare smittspridnings-
kurva ligger framför oss, enligt Tom
Britton, matematikprofessor och Jan
Albert, professor i smittskydd.

Det är svårt att dra slutsatser om
vilka åtgärder som fungerar, baserat
på de europeiska kurvorna, enligt Jan
Albert. -Det man kan säga är att
länder som stängt ner väldigt hårt
inte har sett någon positiv effekt av
det, säger han.

wwr: 70993572
Text-TV rubrik just nu

Halva landets befolkning kan smittas”
Uppmaning från professor: Stanna hemma

Media stressar folk i onödan. Självklart skall olika åsikter ges utrymme. Men media borde tydligt redogöra för vilka råd som smittskyddsaktoriteter utfärdat för Sverige. (Och de åsikter som får utrymme i media idag är nästan bara de som stressar upp folk.)

Det här är precis som klimatet. Vi antas själva kunna avgöra om klimatet klarar att vi tar bilen eller vi borde ta tåget. Det håller inte att låtsas bekämpa en “klimatkatastrof” med flygskam.

Media försöker stressa läsarna
Rubrik Text-TV:

Löfven i DN-intervju:
“Kommer få räkna döda i tusental”

US surgeon general warns of ‘Pearl Harbor moment’ as Americans face ‘hardest week
guardian

TextTV 2020 04 24
EU ett steg närmare återhämtningsfond

EU-kommissionen har fått i uppdrag
att utreda behovet av, och inom kort
inkomma med förslag på, en åter-
hämtningsfond för att tackla corona-
krisens ekonomiska påverkan.

wwr: 71421212
Kan en huvudorsak till det överdrivna responset på Corona vara att slå ut små aktörer.

De multinationella klarar lockdown mycket bättre.

Bara ett exempel

Krisen slår ut butiker i köpcentrum
Kläd- och skobutiker hårt drabbade

Text-TV
hardusettminapa: 71430532

Vill man öka sin kontroll över människor är det en bra idé att ta bort deras jobb- och inkomstmöjligheter och sedan erbjuda dem en medborgarlön som räcker till mat och hyra. Vid minsta lilla olydnad eller av staten oönskat beteende kan de då dra in utbetalningen och så står man där. Man är helt beroende av staten, och ju fler som är det, desto mer kontroll.

Så det är svaret på din fråga om vad någon skulle ha att vinna på att en massa människor förlorar sin inkomst just nu.

En annan som som har vunnit en hel del på det är t ex Jeff Bezos som tjänat flera miljarder på denna lockdown. Basically kan man väl säga att denna lockdown ökar klyftorna mellan fattiga och rika ytterligare. Trots det verkar det mest vara vänstern och demokrater som förespråkar lockdown, medan (åtminstone delar av) högern och konservativa är de som propagerar för att öppna upp ekonomin och låta folk börja jobba igen. I alla fall om vi pratar USA.

wwr: 71431213
Johnson ger namn åt sin son efter de läkare som han menar räddat hans liv då han hade Corona.

Boris Johnson’s son named after doctors who ‘saved’ PM’s life

mobile.reuters.com

Elon Musk kommer också att ge sitt barn namn efter något som har med influensan att göra, har det sagts.

Nog råder det hysteri kring influensan, allt.

wwr: 71456129
Jag känner inte SL:s målsättning. Men är inte det att ge service? Man är inte ute efter maximerad vinst? Kan inte SL ganska lätt få ersättning från statskassan om SL är en “coronahjälpare” (som jag vill minnas Google kallat det).

ICA Maxi

Jag är i Asien för tillfället. Där jag är, är den stora livsmedelsaffären, del i en kedja, öppen. En del små affärer är öppna. Men lockdown måste drabba en mängd mindre privata entreprenörer extremt hårt. Shoppingcentra är stängda.

Ju större ett företag är, ju mer kapital har det ackumulerat och kan klara lockdown bättre. Det måste ju vara mindre företag som går omkull först, i varje bransch.

Jag instämmer i att lockdown är överdriven. Jag tror den främsta orsaken är att slå ut mindre entreprenörer. Google och de andra brukar döda startups genom att köpa upp dem och lägga ned dem. Lockdown är ytterligare ett vapen de stora företagen använder.

As Tesla Cuts Pay And Furloughs Workers, Elon Musk Lands $700 Million Payout

In the middle of the worst economic downturn since the Great Depression, Elon Musk has unlocked the first tranche of his massive $55 billion compensation package.

Forbes

109 SVT Text Fredag 08 maj 2020
INRIKES PUBLICERAD 7 MAJ

Andersson: A-kassan ska höjas

-Vi kommer ytterligare att förstärka
a-kassan för den som blir arbetslös
under den här krisen. Vi kommer även
att förstärka åtgärder för företagen.

Det sade finansminister Magdalena
Andersson (S) på en pressträff med
samarbetspartierna om budgetåtgärder.

Taket för a-kassan höjs från 760 till
1 000 kronor efter de första hundra
dagarna av arbetslöshet, och gäller
från 29 juni till årsskiftet.

-Betydligt fler kommer få ut 70
procent av sin inkomst jämfört med
tidigare, sade Magdalena Andersson.

Föregående sida
110
Gå till sida Nästa sida
normal | större | störst
110 SVT Text Torsdag 07 maj 2020
INRIKES PUBLICERAD 7 MAJ

SKF häver permitteringar

SKF drar tillbaka sin ansökan om 40
miljoner kronor i permitteringsstöd
för 1 650 anställda i Göteborg och
Katrineholm. Företaget häver också
permitteringarna.

Detta efter att Tillväxtverkets besked
att det inte ska vara möjligt att få
statligt stöd för permitteringar och
samtidigt göra aktieutdelningar.

På bolagsstämman tidigare i vår halv-
erade SKF sin utdelning men delade
ändå ut 1,3 miljarder kronor. Trots
detta har bolaget tidigare fått posi-
tivt förhandsbesked från Tillväxt-
verket om stödpengar.

Tillväxtverket backar – stöd stoppas

Tillväxtverket kommer inte att betala
ut krisstöd till bolag som ger stora
aktieutdelningar. Det meddelar gene-
raldirektör Gunilla Nordlöf efter ett
möte med finansutskottet.

-Vi ska inte ge stöd till företag som
gör stora aktieutdelningar och vi
kommer kräva tillbaka pengar från
företag som har gjort aktie-
utdelningar, säger hon till SVT.

Tidigare har Tillväxtverket hänvisat
till lagstiftningen som man menat inte
säger något om aktieutdelningar. Men
efter mötet var politiker och verket
eniga. Frågan gäller främst storbolag.

wwr: 71541033

106 SVT Text Tisdag 12 maj 2020
INRIKES PUBLICERAD 12 MAJ

Storägar-nej till Volvo-utdelning

En av lastbilstillverkaren Volvos
största ägare, pensionsbolaget Alecta,
säger nej till att dela ut pengar till
aktieägarna på stämman i juni.

-Volvo har permitterat och sökt
statligt stöd. Då tycker jag inte man
ska dela ut pengar, säger Ramsay
Brufer på Alecta till SVT Nyheter.

Då undviker ju aktien bara att falla vid en utdelning. Men Volvo får rätt att söka om att vi skattebetalare skall ge stöd till företaget, eftersom man inte delar ut.

Den som läser sidan snabbt kan tro att Volvo gör något bra, men det gör man verkligen inte, vad jag kan se.

Storföretagen tar hem spelet med lång Corona-lockdown.

wwr: 71552658
Volvo stoppar utdelningen. Jag skulle tro att de gör detta för att kunna ansöka om att vi skattebetalare skall stöda företaget. Företag som ger utdelning får inte ansöka om stöd från statskassan. Det verkar väldigt genomskinligt, vad jag kan förstå. Men massmedia sluter ju upp bakom företagen numera och nämner inte detta.

Aktieägarna förlorar nog inte mycket på att inte få utdelning. Aktien ökar bara i värde, motsvarande, när inte utdelning ges.

Detta är rubrik i Text-TV. Media borde skildra detta bättre. Coronarestriktionerna innebär att skattebetalare kan bli tvungna stöda företag som dessutom redan sparkat anställda. Inte underligt att eliten gillar lockdown.

106 SVT Text Onsdag 13 maj 2020
INRIKES PUBLICERAD 12 MAJ

Volvo slopar aktieutdelning

Det blir ingen ordinarie aktieutdelni-
ng i Volvo på årstämman i juni, enligt
ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

-Det här är extraordinära tider där
beslut måste baseras på det faktum att
det råder betydande osäkerhet kring
återhämtningen, uppger Carl-Henric
Svanberg, styrelseordförande.

Styrelsen stoppar nu förslaget på
utdelning om 5,50 kr per aktie.

Corona measures were exaggerated but showed that the world can unite around a common problem. This has not been possible regarding the climate issue since it is a constructed problem.

Macron, Merkel suggest SEK 5000 bn fund for Corona support. Real reason is to change policies in “populist” countries.

wwr: 71667893
Macron och Merkel vill att EU skall spendera stora belopp som EU inte äger. Därför skall man först beskatta våra länder på 1.500 miljarder kronor. Då klarar EU att låna 5.000 miljarder.

President Macron and Mrs Merkel said EU countries should raise an extra €165 billion to allow for borrowing of up to €500 billion on the financial markets.

The money would then be issued as grants, rather than low-cost loans, that would see the entire bloc shoulder the burden of rebuild.

Leaked French papers say the “repayment could start after three years, spread over 40 years and be completed by 2060”.

Sverige och andra länder blir alltså skuldsatta 40 år framåt med högre EU-avgifter etc. Det verkar redan omöjligt att gå ur EU. I framtiden blir det ännu svårare när länderna dessutom står i skuld till organisationen. EU arbetar precis som maffian eller knarklangare. Man sätter sina klienter i skuld.

EU skall naturligtvis inte spendera pengar man inte äger.

EU talade tidigare om en klimatfond med dessa gigantiska belopp. Nu verkar man (tillfälligt?) ha släppt detta och försöker ta in pengarna med Corona istället.

Pengarna påstås användas för att kompensera för den (överdrivna) Corona-nedlåsningen av samhället. Men i praktiken handlar det om att styra EU-länder i en politisk riktning som passar Macron och de som styr honom.

An EU diplomat added: “This might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

EU har helt spårat ur, enligt min uppfattning.

wwr: 71668005
Vad som kan vara bra att veta i sammanhanget är att EU tidigare har lånat 500 miljarder (kronor). Man ger helt enkelt ut bonds/obligationer.

The EU has about €52 billion in outstanding debt instruments.

ec.europa.eu

The funds are raised by issuing bonds on international markets on behalf of the EU.

ec.europa.eu

wwr: 71668750

Pengarna påstås användas för att kompensera för den (överdrivna) Corona-nedlåsningen av samhället. Men i praktiken handlar det om att styra EU-länder i en politisk riktning som passar Macron och de som styr honom.

An EU diplomat added: “This might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk
.

Det kan vara därför man inte stängde Sverige. Vi sitter redan i ett järngrepp av PK, från press och politiker. Vi kommer inte att kunna göra anspråk på Coronastöd, i samma omfattning. Stödet är avsett att påverka politiken i länder där folket fortfarande har inflytande över politiken. Vi skall bara betala.

wwr: 71669543
Fake News är med som vanligt. Du och jag är med och betalar, inte bara Frankrike och Tyskland.

Fransktyska miljarder ska rädda Europa

svt.se

Även om man läser hela texten står det inte helt klart vem som betalar.

Avbetalning i 40 år framåt. Grattis barnbarnen!

How dare you!

– – – –

wwr: 71678646
EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

Det vore bra att försöka få en överblick vad EU:s åtgärder runt Corona-pandemin kostar, vart pengarna går och om det är vettigt.

1. ——–

Vad man hittar direkt är en överenskommelse i början av april på 5500 miljarder svenska kronor. Vad jag kan förstå så har överenskommelsen verkställts, men jag har inte hittat bekräftelse på det.

EU Finance Chiefs Agree on $590 Billion Virus Rescue Package

April 10, 2020,

Accord reached on second try after acrimony earlier in week

European Union finance ministers agreed on a 540 billion-euro ($590 billion) package of measures to combat the economic fallout of the global coronavirus pandemic. It’s now up to EU leaders to approve the accord, which will require overcoming profound political disagreements.

In an emergency teleconference on Thursday, finance chiefs approved a plan to stave off what’s expected to be a recession of unprecedented size. The deal will lay to rest — at least for now — concerns that the EU was incapable of uniting behind a common strategy when it was most urgently needed.

In a sign of relief, ministers broke out in applause once consensus was struck.

“Today we agreed on three safety nets and a plan for the recovery to ensure we grow together and not apart once the crisis is behind us,” Mario Centeno, the Portuguese finance minister who runs the so-called Eurogroup meetings, told reporters.

bloomberg.com

2. ——–

Förra veckan presenterade Macron och Merkel ett avtal om 5000 miljarder som skall baseras på lån. 8 länder, bl.a Sverige har motsatt sig förslaget. Detta har diskuterats i en annan tråd, men måste ju även bli en del av denna tråd om man skall få en helhetsbild. Detaljerna i spelet runt det förslaget bör väl skrivas i den tråden.
(FB) “Frugal 4” krossar EUs krav på SEK 5 500 miljarder – Lövfen visar musklerna mot EU

3. ——–

Men förslag nummer 2 är del i ett förslag på 10.000 miljarder kronor som kommer att tas upp nästa vecka. Det torde därför även finnas ett förslag på ytterligare 5.000 miljarder kronor. Detta får bli nummer 3 i denna lista. Det är inte helt uteslutet att detta är samma förslag som nummer 1, men nummer 1 verkar redan ha godkänts.

The proposal will be officially tabled by the European Commission next week as part of a €1 trillion package to kickstart the bloc’s recovery from the coronavirus pandemic.

express.co.uk

Detta var vad jag kunde hitta direkt. Så en fråga är om detta är en korrekt (grov) sammanfattning. 5000 miljarder betalas ut. 10.000 miljarder ytterligare skall diskuterats. (Om förslagen ett och tre är samma så är det 5000 miljarder som skall diskuteras av 10.000 miljarder totalt.)

——–

Man bör ju även se vad pengarna används till.

Min personliga uppfattning är att EU försöker driva in så mycket pengar det går för att kunna påverka länder politiskt. För inte så länge sedan talade EU om en klimatfond för att driva in liknande svindlande belopp. Men nu verkar man istället försöka använda Corona för dessa ändamål.

En EU-diplomat säger t.ex att pengarna kan användas till att motverka populistiska politiker i Italien.

An EU diplomat added: “This [bidragen] might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

Man noterar naturligtvis att Coronasmittan i Italien uppmärksammats i media. Det kan ge orsak att ge bidrag dit.

Italy – especially Lombardy in the north – has been one of Europe’s hardest-hit countries by Covid-19. The pandemic has put Italy’s health service under severe strain in terms of staff, equipment and finances.

bbc.com

Sverige stängde inte landet lika kraftigt och kommer förmodligen inte att få lika stor del av bidragen. Sverige är en av de största nettobetalarna till EU, sett per person. Men Sverige sitter redan i ett skruvstäd av PK. Politiker och press utgör en enhet och vi behöver inte påverkas ekonomiskt.

Kommer Corona-bidragen istället att gå till länder i Sydeuropa för att försöka få in dessa i samma fålla som vi redan befinner oss i?

wwr: 71680470
QUOTE=wwr|71678646 …
En EU-diplomat säger t.ex att pengarna kan användas till att motverka “populistiska” politiker i Italien.

An EU diplomat added: “This [bidragen] might help fight the populists in Italy but it is likely to fuel populism in northern, central and eastern Europe.”

express.co.uk

Man noterar naturligtvis att Coronasmittan i Italien uppmärksammats i media. Det kan ge orsak att slussa bidrag dit.

bbc.com

Kommer Corona-bidragen istället att gå till länder i Sydeuropa för att försöka få in dessa i samma fålla som vi redan befinner oss i?

Det skulle inte förvåna mig om EU skickar våra skattepengar till den italienska maffian.

Sicily’s coronavirus co-ordinator and nine other healthcare officials have been arrested suspected of taking bribes from equipment and services contracts, Italian police say.

The head of Sicily’s coronavirus response, Antonio Candela, is now under house arrest while Fabio Damiani, who heads the Trapani’s health authority (ASP), is among those in police detention.

bbc.com

Italienska maffian kan säkert producera den Coronastatistik som ger EU-bidrag. Grekland hade ju “de blindas ö”.
wsj.com

wwr: 71689232
I början av april godkände Sverige och de övriga EU-länderna utbetalningar av 5000 miljarder kronor!

Det här är en gammal artikel (10/4) men jag har ännu inte hittat hur detta skall betalas.

Europe has a rescue package. But who’s going to pay for its coronavirus recovery?

EU finance ministers have approved €500 billion in stimulus measures designed to cushion the blow to their economies from the coronavirus pandemic,

Länderna får ekonomiska problem av nedstängningen. Det har man “åtgärdat” genom stora utbetalningar med oklar finansiering. Det måste vara fel.

Italienarna utpressar EU. Om de inte får pengar går de ur EU.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte to warn that a failure to act would mean “the end of Europe.”

Hur man skall finansiera denna fantasisumma har jag inte kunnat hitta ännu. Vi i Nordeuropa får säkert betala, på något sätt.

Yet little progress was made on how to finance the response.

… key issue, leaving it to be addressed in future

De fattiga länderna i söder hotar helt enkelt med att gå ur EU om de inte får pengar av oss i norr som fortfarande har lite pengar kvar, trots den halva miljard som t.ex Sverige betalar netto varje vecka till EU utan att få något tillbaka.


“A perceived lack of solidarity in the worst peacetime crisis in living memory could be dynamite for the longer-term cohesion of the eurozone and the European Union,” they wrote after the deal was announced.

Och detta är det värsta hot som EU-bossarna vet. Ingen får gå ur EU. Så då skickar de mer pengar till Italien etc

EU limits on budget deficits have been relaxed to allow member countries to borrow more, and the European Central Bank has also pumped hundreds of billions into markets to prevent the shock from triggering a new financial crisis.

edition.cnn.com

Det blev en amerikansk artikel igen. Det verkar som om europeiska media inte gärna vill skriva om detta. Amerikanska artiklar hamnar högst i Google i alla fall.

Blackmail the European Union!? Easy. Just threaten to leave the union!

[ text in italics from cnn ]

In early April, Sweden and the other EU countries agreed on payments of SEK 5000 billion! ($500 billion)

Europe has a rescue package. But who’s going to pay for its coronavirus recovery?

EU finance ministers have approved €500 billion in stimulus measures designed to cushion the blow to their coronavirus pandemic economies,

Countries face financial problems originating from the shutdown. This has been “remedied” through large payments with unclear financing. This must be wrong. The Italians are blackmailing the EU. If they do not receive money, they will leave the EU.

Italian Prime Minister Giuseppe Conte warns that a failure to act would mean “the end of Europe.”

How to finance this fantasy sum is not known! We in Northern Europe will certainly have to pay, in one way or another.

Yet little progress has been made on how to finance the response.

… [financing is a] key issue, leaving it to be addressed in future

The poor countries in the south simply threaten to leave the EU if they do not receive money from northern countries who still have a little money left, despite the half billion that f.ex Sweden pays net every week to the EU, without getting anything back.

“A perceived lack of solidarity in the worst peacetime crisis in living memory could be dynamite for the longer-term cohesion of the eurozone and the European Union,” they wrote after the deal was announced.

And this is the worst threat the EU bosses know. No one is allowed to leave the EU. So then they send more money to Italy etc

EU limits on budget deficits have been relaxed to allow member countries to borrow more, and the European Central Bank has also pumped hundreds of billions into markets to prevent the shock from triggering a new financial crisis.

[ text in italics from cnn ]

– Another American article. It seems European media do not want to write about this. American articles rank high in Google.

Italy, Spain Catholic countries
“much affected”.

wwr: 71691684
Bara lite om de svindlande utgifter som EU-bossarna vill lägga på oss. 5000 miljarder kronor är redan bestämt och godkänt av Sverige och de andra. Det är en knapp tredjedel av EU:s budget. Leyen vill fördubbla EU-avgiften de närmaste åren. Man talar även om lån på 10.000 miljarder.

Pengarna går mer rakt söderut just nu. Katolska kyrkan och dess stöd av familjen måste nog motverkas. Italien, jag tror även Spanien kan få stora bidrag (inte Portugal denna gång). Det räckte inte att Soros och Hillary tvingade bort den tidigare påven och satte in den nya globalistpåven. Det är i alla fall vad vissa tror, baserat på epostläckor. Ingen påve har tidigare avgått på 800 år!

Italienska politiken vill man ju styra, den har ju visat nationalistiska tendenser. Jag kommer ihåg att globalisterna även hade “problem” i Spanien nyligen. Greta var ju först i Kanada och påverkade valet genom stöd till Trudeau. Sedan fick hon väl erbjudande om resa tillbaka av en spansk minister. Jag vill minnas det var val i Spanien då och socialisterna ville ha hjälp. Får kolla upp.

Commission President Ursula von der Leyen has already hinted that EU states will have to pay twice as much as before into this joint budget. Instead of €150 billion ($161 billion) it will be €300 billion for two or three years. She then wants to leverage this capital stock with loans of €1 trillion.
22 april
m.dw.com

Att Löfven och de andra låter oss betala försvagar ju regeringens ställning något. Men även det ingår ju i planen. Globalisterna håller ländernas regeringar svaga.

5000 miljarder som sprids över Europa. Det bäddar naturligtvis för en enorm korruption.


wwr: 71697805
Men det är möjligt att detta förslag kan ha lagts fram och fått publicitet bara för att avsikten är att det skall röstas ned. Det skall se ut som om EU-slöseriet stoppas, men det gör det inte:

Löfven, finansministern och de övriga EU-regeringarna har redan godkänt ett annat förslag om att göra av med 5000 miljarder utan att veta hur vi skall betala det. Det står mer här:

1. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi
2. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

Man vill redan öka utgifterna med nästan en tredjedel av hela budgeten. EU-presidenten har talat om dubbla EU-avgifter i flera år framåt.

Förslaget i denna tråd kan vara en rökridå för att maskera att man redan fått tillstånd av Löfven och de övriga till extremt stora utgifter.


EU ‘frugal four’ present rival Covid recovery fund plan
Austria, Denmark, the Netherlands and Sweden want loans

The paper from the so-called “frugal four” of the EU clashes with proposals from Germany and France, which on Monday submitted a plan for a €500bn recovery fund that would offer grants rather than loans. 

The countries warned that given the depth of the economic contraction, all member states would have to devote a larger share of their national resources to the EU budget. “Additional funds for the EU, regardless of how they are financed, will strain national budgets even further,” they said.
ft

wwr: 71701192
Jag tycker man kan kalla detta en bluff.

I början av april kräver EU-bossarna in fantasisumman 5000 miljarder svenska kronor. Löfven och de andra viker sig. Löfven skickar finansministern på videomöte att godkänna. Det är så mycket pengar att ingen vet hur det skall betalas. EU:s president talar om dubbla avgifter några år framåt.

Det krävs stora belopp. Italien har hotat med att gå ur EU och måste mutas.

Men nu tar massmedia fram nyheten i denna tråd som säger att vissa länder motsätter sig ett förslag om 5000 miljarder.

‘Frugal four’ nations counter Franco-German EU initiative

m.dw.com

Men Sverige har redan tidigare godkänt ett annat förslag om 5000 miljarder.

EU och massmedia försöker bluffa oss att Löfven och andra kan stå emot EU-bossarna. Men det kan de inte. De viker sig och (vi) betalar.

Men det är möjligt att detta förslag kan ha lagts fram och fått publicitet bara för att avsikten är att det skall röstas ned. Det skall se ut som om EU-slöseriet stoppas, men det gör det inte:

Löfven, finansministern och de övriga EU-regeringarna har redan godkänt ett annat förslag om att göra av med 5000 miljarder utan att veta hur vi skall betala det. Det står mer här:

1. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi
2. (FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

Man vill redan öka utgifterna med nästan en tredjedel av hela budgeten. EU-presidenten har talat om dubbla EU-avgifter i flera år framåt.

Förslaget i denna tråd kan vara en rökridå för att maskera att man redan fått tillstånd av Löfven och de övriga till extremt stora utgifter.

href=https://www.flashback.org/p71692624#p71692624>71692624
EU har fått in sina pengar nu. Tidigare talade Leyen om en klimatfond på svindlande 10.000 miljarder kronor. Hon och Greta uppträdde tillsammans i parlamentet.

Men nu fick man in pengarna med Corona istället. Löfven har gått med på att EU skall spendera 5000 miljarder på Corona-kompensation! Det blir dubbel avgift till EU.

Greta gjordes snabbt om till Corona-expert och har uttalat sig i Expressen och suttit i panel för CNN.

EU har fått in sina pengar. Kanske blir det lite lugnare med klimatet och Greta en tid. Men den frågan slipper vi aldrig. Den splittrar samhället och destabiliserar regeringar, precis vad globalisterna vill. Vi får säkert höra Greta i Davos nästa år med samma replik “Our house is still on fire.” (Fast ingen gör något åt det!)

wwr: 71712876
///Lantarbetaren skrev:/ Går detta igen blir det sista spiken i EU-kistan. Skänka pengar till extra hårt drabbade i coronan. Dvs Italien och Spanien och vilka fler? Belgien kanske. Frankrike förståss. Sverige som är det mest drabbade hittills kommer inte få något om jag känner svenska förhandlare rätt. Löfven som förhandlare om ännu mer svenska skattepengar ut i EU också kan gå tillbaka i smärre belopp till drabbade Sverige? Glöm det. Glöm också att gubbtjuven kan hindra att Sveriges EU-avgift inte stiger tvärtemot vad han sagt till svenska folket.

Det här utspelet är ett led i Frankrikes sakta politiska övertagande av EU med Tysklands nickande bifall eftersom tyskarna vet att den ekonomiska makten alltid kommer ligga i Tyskland. Litet fransk fåfänga kan tyskarna gärna då uppfylla.
EU går mot den tyska marknaden under skenbart franskt politisk styrande med de små (ännu) relativt rika länderna som bidragsgivare till viktiga tyska avsättningsområden som Italien och Spanien.
//

Det här förslaget kan vara ett försök att lura oss att slöseriet kan stoppas. Kanske kommer detta förslag att stoppas. Men detta förslag är bara en del av åtgärderna.

Löfven och de andra har redan vikt sig för EU-bossarna och godkänt ett annat förslag på fantasisumman 5000 miljarder kronor som de ännu inte vet hur vi skall kunna betala.

Man verkar ha givit detta (misstänkta låtsas-) förslag stor publicitet med Macron och Merkel. Men det förslag som redan gått igenom sades inte mycket om utan genomfördes i tysthet på ett videomöte med finansministrarna.

Den sista spiken i EU-kistan borde redan vara slagen.

Europe has a rescue package. But who’s going to pay for its coronavirus recovery?

EU finance ministers have approved €500 billion in stimulus measures designed to cushion the blow to their economies from the coronavirus pandemic,

edition.cnn.com

(FB) EU:s samlade aktioner kopplade till Corona-pandemin, med fokus på ekonomi

wwr: 71723770
Här bränner EU några hundra miljarder kronor på s.k. Coronastöd, även utanför Europa. Det sker säkert med samma politiska baktanke som inom Europa – att sprida EU:s och nätverkens kontroll över andra länder. De största posterna rör inte rent medicinsk hjälp utan “socio-ekonomiska konsekvenser”. – Våra pengar används för att påverka politiskt.

Man smörjer bl.a grannländerna och deras politiker för att försöka dra in dem i EU-träsket.

Man smörjer bl.a grannländerna och deras politiker för att försöka dra in dem i EU-träsket. Varför västra Balkan får pengar syns på kartan.

Men den stora frågan är fortfarande hur man skall betala de 5000 miljarder som till stor del skall gå till Sydeuropa. Mästerförhandlaren Löfven och de andra lade sig platt och godkände utbetalningen utan att någon vet hur man skall klara denna ökning av EU:s totala utgifter med ung. 30%!

The President of the European Commission, Ursula von der Leyen, commented: “The virus knows no borders. …

Commissioner for International Partnerships, Jutta Urpilainen, explained: ”As long as the coronavirus threatens lives somewhere, we are not safe.

we are redirecting over €3.8 billion of foreseen funds for the Western Balkans and our immediate neighbours to the East and to the South, to where their real needs are today: for urgent response to the health crisis,

From the overall package of €15.6 billion, €3.25 billion are channelled to Africa,

The EU is securing in total €3.07 billion for the whole neighbourhood – €2.1 billion for the South and €962 million for the Eastern Partner countries – and €800 million for the Western Balkans and Turkey.

In addition, the overall package includes another €1.42 billion in guarantees for Africa and the neighbourhood from the European Fund for Sustainable Development (EFSD).

The EU will support Asia and the Pacific with €1.22 billion, another €291 million will go for the Africa, Caribbean and Pacific region, €918 million to support our partners in Latin America and the Caribbean and €111 million to support Overseas Countries and Territories.

€502 million for Emergency response actions focus amongst others, on:

Providing immediate support to the Response Plans of the World Health Organisation and the United Nations, as well as to the appeal of the Red Cross and Red Crescent Movement to boost emergency preparedness and response in countries with weaker health systems and those dealing with humanitarian crises;
Providing immediate humanitarian support in affected countries, in particular in health, water, sanitation and hygiene (WASH) and logistics;
Supporting increased production in Europe of personal protective equipment and medical devices to meet urgent needs in Europe and in partner countries;
Organising the supply of in-kind assistance to affected countries through the Union Civil Protection Mechanism;
Providing guarantee and liquidity provisions to local banks via International Financial Institutions and European Development Finance Institutions, supported by the European Fund for Sustainable Development;
Supporting global efforts to combat export restrictions and ensure supply chains remain intact, notably for essential medical supplies and pharmaceuticals;
Associating the Western Balkans to EU initiatives such as the Joint Procurement Agreement for medical equipment and the European rapid alert system for communicable diseases. Countries negotiating their accession can also apply for the EU Solidarity Fund.

€2.8 billion to support research, health and water systems. The EU is, amongst others:

Supporting partner countries in building resilient, responsive health and social protection systems;
Supporting communication and awareness efforts on basic protective measures and hygiene advice to prevent the spread;
Allowing some EU funding from global health initiatives like the Global Fund to fight Aids, Tuberculosis and Malaria, the Global Alliance for Vaccines and Immunisation (GAVI) and the Global Financial Facility to be used to respond to the coronavirus, while ensuring continuation of vital health programmes;
Supporting further research on diagnostics, treatment and prevention, and once a vaccine is available, fast-tracking approval and subsidizing vaccines and their delivery in vulnerable countries;
Supporting experts training, epidemiological surveillance and strengthening regional health organisations in Africa, Latin American and the Caribbean and Asia and the Pacific;
Welcoming candidate countries in the Western Balkans to the EU’s Health Security Committee and reflecting how best to associate potential candidates;
Supporting equal access to health systems for migrants, refugees and host communities.


€12.28 billion to address the economic and social consequences.
The EU is amongst other:

Providing direct budget support and concessional financing for partner countries to adopt reforms for socio-economic development and poverty reduction, and measures to protect workers during the crisis;
Mobilising macro-financial assistance for Western Balkan and neighbouring countries with the International Monetary Fund (IMF);
Supporting the private sector, especially small and medium enterprises (SMEs) and the self-employed, via guarantees, liquidity provisions and technical assistance and further reorient guarantees from the European Fund for Sustainable Development towards short-term risk-sharing on loans;
Providing public sector loans from the European Investment Bank, notably for healthcare equipment and supplies;
Working with international organizations and European companies to build strong and resilient value chains in strategic sectors and ensure labour rights and corporate social responsibility;
Promoting forms of debt relief considered by the IMF in affected countries.

ec.europa.eu

the conversation

wwr: 71732391
Den 9 april enades EU:s regeringar om att betala ut “Coronastöd” på 5000 miljarder kronor. Som diskuterats ovan kommer mycket att gå till Italien och Spanien som har dålig ekonomi och hotar med att gå ur EU om de inte får bidrag.

Man har kommit överens om dessa enorma utgifter utan att veta hur det skall betalas! De fattigare länderna vill att EU skall skuldsätta oss genom att ge ut bonds/obligationer.

EU har jagat dessa fantasibelopp tidigare när man talat om en klimatfond. Men för tillfället verkar man ha släppt det. EU har ju fått dessa utgifter godkända som Coronastöd istället. Det är förmodligen samma länder som hade ansetts ha “problem med klimatet” som nu får pengarna med andra motiv. T.o.m. Greta Thunberg stylades ju om från klimatorakel till Corona-expert och uttalade sig i bl.a CNN och Expressen.

I grunden handlar det om att stärka EU och ge stöd till de som gynnar EU:s kontroll av deras länder, bl.a genom hur bidrag fördelas.

Här är en artikel som kan ge ledtrådar till vad de gör med våra pengar.

The Eurogroup’s new safeguards aim to mitigate the economic fallout from the pandemic by protecting workers, keeping companies afloat and protecting state coffers from ruin.

Rome and Madrid had hoped the severity of the health and economic crisis would open the door to pooling EU debt, which could finance the bloc’s recovery and keep borrowing costs down. Both countries’ prime ministers have warned that the European project is at stake without this level of solidarity.

Eurobonds is a thing I wasn’t OK with, I am not OK with and I will never be OK with,” Dutch Minister of Finance Wopke Hoekstra said

Hoekstra isn’t alone. He has the backing of Germany and many Northern European countries, such as Finland.

But corona bonds disappeared in the statement’s linguistic ambiguity. The text merely referred to a recovery fund that could provide money to countries through the EU budget to help kickstart the bloc’s economy.

The fund could use “innovative financial instruments” to raise money, the statement said, with no mention of its potential size or when it would come.

That was enough for Italy’s finance minister, who quickly grabbed his phone to tweet his understanding of the text after the Eurogroup meeting between ministers ended at around 10 p.m.

European bonds are on the table,” Roberto Gualtieri wrote on Twitter. “We are delivering an ambitious proposal to the European Council. We will fight to make it happen

The deal allows the European Investment Bank to set up a fund of €200 billion in loans for cash-strapped companies across the bloc. The European Commission’s temporary €100 billion jobless reinsurance plan also got the green light and aims to protect workers and help with some health-related issues.

Finally, any eurozone country will also be able to draw on a credit line worth 2 percent of its economic output from the eurozone’s bailout arm — as long as the money is used for health care-related costs.

The €240 billion in credit lines will only be available to handle the crisis and should be accessible within two weeks. No other conditions apply.

politico.eu
[€540 bn]

The common EU response to COVID-19
eu

European UnionGovernment and institution measures in response to COVID-19.
kpmg

Coronavirus pandemic: EU agrees €500bn rescue package
bbc

The European Commission: how we are helping EU citizens and businesses cope with COVID-19
weforum 1

The EU has agreed a coronavirus rescue plan worth half a trillion euros
weforum 2

EU-led coronavirus funding drive nears initial €7.5bn target
ft

—-
Fake news by focusing on another proposition and forgetting thebone that has been approved.
bbc

Chancellor Angela Merkel shattered a long-standing German taboo last week when she unexpectedly unveiled a plan to fund the EU’s coronavirus recovery through shared debt.
thelocal

wwr: 71743225
Siffror med vansinnesbelopp cirkulerar.

19.000 miljarder kronor

EU announces financial ‘firepower’ of 1.85 trillion with 750 billion for COVID recovery

The big day has arrived the European Commission has laid out its vision for post-pandemic recovery funds, and it is worth 1.85 trillion euros. The plan relies on both the long-term EU budget (2021-27) and a special recovery fund.

Next Generation EU of €750 billion as well as targeted reinforcements to the long-term EU budget for 2021-2027 will bring the total financial firepower of the EU budget to €1.85 trillion

The money would be divided up into 500 billion euros given to EU countries as grants, the remaining 250 billion euros would be available as loans.

MEPs have called for it to be scaled up to 2 trillion euros

The kick-off date for funding is set to be January 1 2021, although the EU has already set aside funding in the current budget to help with coronavirus fallout.

Vad jag kunnat se godkände Löfven och de övriga ledarna 5000 miljarder kronor den 9/4. Man vet inte hur utgiften skall finansieras. Dessutom blir det ju ett land mindre som betalar om Storbritannien lyckas ts sig ur denna vansinneskarusell av utgifter. Grunden i det hela verkar vara att de skuldsatta länderna Italien och Spanien vill att andra europeiska länder skall betala deras skulder. Annars hotar de med att gå ur EU och då blir EU-bossarna rädda och tvingar oss skicka pengar till dessa länder. Spanien och Italien nämns även i denna artikel.

euronews.com

Det är dumt att jämföra med Hitler som begått folkmord. Men lite kan man hålla med en ambassadör från Malta som sade att Merkel försöker uppfylla Hitlers dröm om att kontrollera Europa.

“Seventy-five years ago we stopped Hitler. Who will stop Angela Merkel? She has fulfilled Hitler’s dream! To control Europe.”

Michael Zammit Tabona, tidigare Matas ambassadör till Finland
bbc.com

Merkel skall ju snart avgå så nu låter man henne ta smällarna. Hon verkar försöka vända Tysklands tidigsre negativa inställning till skulddelning i Europa.

Did Angela Merkel Just Make a U-Turn in Her European Policy?

But for Germany in particular, even this first step already amounts to a dramatic change. A country that has consistently rejected any notion of a European “transfer union” or “mutualized borrowing” is now pushing for a soft and temporary form of both.

washingtonpost.com

Chancellor Angela Merkel shattered a long-standing German taboo last week when she unexpectedly unveiled a plan to fund the EU’s coronavirus recovery through shared debt.

thelocal.de

EU kommer att dra in oss i en skuldhärva där Sverige och andra länder måste betala skulder för andra länder. Det är helt oacceptabelt, anser jag.

George Soros has an idea on how Europe can recover from the coronavirus crisis
George Soros suggested Europe should issue debt that would never have to be paid back as a way to finance the costs of the Covid-19 crisis.
As the European Union faces the deepest economic crisis since the Great Depression, the billionaire investor said the 27-nation group should issue “Perpetual Bonds” — meaning the principal amount would never be repaid, only the annual interest payments.
“A 1 trillion-euro bond would cost 5 billion euros a year, assuming an interest rate of 0.5%.”
cnbc

yle 1
yle 2

wwr: 71743760
EU kom med en pressrelease igår

European Commission is proposing to create a new recovery instrument, Next Generation EU,

Next Generation EU of €750 billion as well as targeted reinforcements to the long-term EU budget for 2021-2027 will bring the total financial firepower of the EU budget to €1.85 trillion. [19.000 miljarder kronor]

allowing the Commission to use its strong credit rating to borrow €750 billion on the financial markets. This additional funding will be channelled through EU programmes and repaid over a long period of time throughout future EU budgets – not before 2028 and not after 2058. To help do this in a fair and shared way, the Commission proposes a number of new own resources. In addition, in order to make funds available as soon as possible to respond to the most pressing needs, the Commission proposes to amend the current multiannual financial framework 2014-2020 to make an additional €11.5 billion in funding available already in 2020.

new Recovery and Resilience Facility of €560 billion will offer financial support for investments and reforms, including in relation to the green and digital transitions and the resilience of national economies, linking these to the EU priorities.

ec.europa.eu

Man passar på att försöka pressa in enorma utgifter om “gröna” och “digitala” förändringar. Allt är ju bara prat. För inte så länge sedan investerade EU 300 miljarder i fossil infrastruktur.

Det handlar om att stärka EU:s makt, bl.a så att Italien och Spanien inte lämnar EU.

Det kommer inte att vara betalt till 2058. De kommer att ha uppfunnit nya kriser tills dess. Klimatet vill de dra in 10.000 miljarder till, t.ex.

Men det akuta är att 5500 miljarder godkänts. Man vet inte hur dessa skall betalas. Man bör börja se på det innan man går vidare i vansinnet med dessa 7500 och i slutändan 19000 miljarder.

Rent vansinne att ta lån för att försöka kompensera för ekonomiska problem efter influensan.

blobben!!!: 71743684
Visst är det så. De ger sig inte förrän alla har det lika dåligt.

Förklaringen är enkel. Östeuropa vill egentligen inte ha frihandelsavtal eftersom storbolagen i Nordeuropa gick in och köpte upp alla deras lönsamma bolag.

Sydeuropa är dock en helt annan femma. Sverige exporterar knappt till Sydeuropa. Tvärtom är det Sydeuropa som har en positiv handelsbalans med Sverige. Trots det får vi ändå betala för deras extravaganta leverne!

wwr: 71744054
Tidigare parlamentsledamot och ekonom förklarar varför inte Sverige och andra bör betala Italiens och Spaniens skulder.

Brussels IS the problem’ EU warned of ‘moral hazard’ as €750 billion rescue fund unveiled

BRUSSELS is becoming the cause of, rather than the solution to, Europe’s problems, a German former MEP and economist has said after the bloc unveiled its eye-watering 1.1 trillion euro budget, plus a 750 billion euro plan to prop up economies hit by the coronavirus pandemic.

Hans-Olaf Henkel warned the crisis was now being used by Italy and Spain as a way of getting countries in the north to pay their debts and also said the budget emphasised just how much the bloc missed the UK’s input after Brexit. Proposals outlined today, which could still be blocked by member states, would see the European Commission borrow the funds from the market and then disburse two-thirds in grants and the rest in loans to cushion the unprecedented slump expected this year due to the coronavirus lockdowns. Much of the cash would go to Spain and Italy, the two European countries hardest hit by COVID-19.

The 750 billion euro recovery fund package comes in addition to the EU’s long-term budget for 2021-27, which the Commission proposed should be set at 1.1 trillion euros

“The Lisbon Treaty clearly demands ‘subsidiarity’ to be the guiding principle of the European Union.

“The budget proves that Brussels wants the opposite: ever more power.”

He said: “We do not need billions of euros to build new plants, shops, trains, planes or restaurants.

“Rather we must make sure they are being used again. Here, of course some spending to stimulate consumption may be necessary, but please not via Brussels.

“That should be decided by each country according its own situation and its own priorities.”

Hinting at serious divisions further down the line, he added: “The Corona crisis is now being used by some countries like Italy, Spain and France to get others like Germany, The Netherlands, Austria, Sweden and Denmark to help pay their debts.

express.co.uk


The EU commission just presented parliament with a large spending proposal, but no spending can be made without the governments’ approval. How do the governments approve of the proposal (if they do)?
Quora

Nicholas Stone
The European Commission’s proposal needs approval by all the EU national governments.
The Commission proposal is for €750 billion Coronavirus recovery plan. Italy and Spain are likely to be biggest recipients of this money. This will be in addition to the proposed €1.1 trillion multi-annual financial framework EU budget for 2021–27.
The proposal will now go out for analysis and assessment by the Council of the European Union of national ministers. The President of the European Council will also consult with the EU national leaders. This will culminate in collective negotiations and a decision of the EU national leaders when they convene at the European Council summit on 18–19 June 2020.
Assuming collective endorsement at the June European Council summit, approval will also be needed by the national parliaments.
The European Parliament scrutinises the work of the European Commission. This is why Commission President Ursula von der Leyen present the proposals to MEPs. In turn, MEP may take a vote on the spending proposals.

Bernard Duffy

The Commission’s proposal will be considered by the Council of the EU. The Council is made up of the Member States’ elected heads of government; or, in the case of France, its elected head of state.
Each member of the Council will have discussed and debated the issues with the members of their national governments; and, where appropriate, will also have consulted their national Parliaments. Therefore, when the heads of government (or the French head of state) vote in the Council, they will be exercising their countries’ sovereignty, with democratic legitimacy derived from the constitutional framework of the state that they represent.
Of course, they can vote in favour of, or against, the proposal, according to the decisions taken in their national capital cities.

Jean-Paul Soyer
In this case, the Next Generation EU recovery plan, the unanimous approval of all Member States is requested.
Formally, each government will take a position according to each national constitutional process, which may require the endorsement of its national Parliament (in this case relating to budget, it is most likely).
Then, each State will signal its approval through its representative in the EU Council.
Of course, the European Parliament will also have to approve the plan.
You can imagine that diplomats are currently very busy in trying to forge a consensus, which is not evident, given the current divide between the Member States.
Also, the process may take several months, when the urgency is patent. Will the EU be able to come with such a plan ? Today, nobody knows. This plan might also be put in place by a subset of States through the Enhanced Cooperation mechanism (a procedure where a minimum of nine EU member states are allowed to establish advanced integration or cooperation in an area within EU structures but without the other members being involved)


Send Greta Thunberg to the EU and WEF to stop their CO2 kickstart program after Corona. We in northern Europe are the ones paying for the debts of the southerners since they threatened the EU bosses by leaving the union.

wwr: 71746088
Jaså, Greta fick även dansken på knä. Då får de väl bygga nytt energiintensivt reningsverk för CO2-neutralt bajsvatten. Greta vägrade ju pris från Nordiska Rådet. Allt från hennes hembygd är ju kass. Bäst om vi träter med varandra.

Vi använder vår lilla hatspruta på helt fel sätt.

Nu vill EU ta in 20.000 miljarder kronor (ung. 10 normala EU-budgetar) för att vi skall betala de skulder som sydeuropeerna dragit på sig och kickstarta CO2-produktionen. Man skall sätta fart på konsumtionen i Sydeuropa.

Nu borde vi skicka henne till EU och stoppa konsumtionshetsen. How dare you! Håll Europa kvar i stenåldern!

Och som vanligt har jag inget emot Greta. Hon läser sina manuskript med inlevelse. Ge henne gärna en Oscar. Hon bestämmer inte mer än Löfven eller någon annan nickedocka. De är bara kuggar i maskineriet.

Gretas polare på World Economic Forum vill kickstarta CO2-produktionen:

kickstart economic growth,

weforum.org

Set our house on fire!

Hon fick med sig fel tal till WEF. Hon borde haft detta tal iställlet:

Citat:
We are in the beginning of a mass extinction, and all you can talk about is money and fairy tales of eternal economic growth. How dare you!

PM says ‘huge step’ if EU moves towards joint debt issuance
ekathimerini

When added to a proposed €1.1 trillion budget for 2021-27, the €750bn recovery fund would bring to €1.85tn the amount that the Commission says will “kick-start our economy and ensure Europe bounces forward”.
bbc
[kick start kickstart]

wwr: 71754422

Prayuth: 71750335
Länderna i den ”sparsamma fyran” – Sverige, Danmark, Österrike och Nederländerna – vill också att återhämtningspaketet ska vara ett lån.

omniekonomi.se

Det måste vara spel för gallerierna. Man är naiv om man tror att de skuldsatta länderna kommer att ändra sin hållning till budgetar och inte dra på sig nya lån. Det kommer att komma nya “kriser” och “undantag” som gör att de blir skuldsatta igen. T.o.m. hela EU överväger ju nu att skuldsätta sig för att alla skall vara med att betala dessa länder.

Om dessa bidrag blir av och de blir lån så är det troligt att de senare kommer att avskrivas.

Vad jag kan förstå har Löfven och de andra ledarna redan beviljat t.ex 2000 miljarder kronor i lån (9/4) som går direkt till företag med dålig ekonomi (“cash-strapped”). (Mer än hela EU:s budget.) Dessa företag kan mycket väl få problem igen och aldrig kunna betala tillbaka lånen. De kan även slussa de lånade pengarna vidare och själva gå i konkurs.

Jag är ingen expert på ekonomi. Men när Löfven säger att “Det skall vara lån.” så undrar jag om han inte lurar oss. Kommer t.ex. EU att öppna processer mot italienska företag som inte kan betala tillbaka? Jag tror de “utlånade” pengarna kan vara förlorade.

wwr: 71766567
Här står hur mycket de olika länderna får enligt förslaget (i kronor):

Italien: 1.700 miljarder
Spanien: 1.400 miljarder

Sverige: 50 miljarder

bloomberg.com

Vi bara betalar.

Länder uppmuntras att missköta sin ekonomi genom att andra betalar deras skulder.

(Italien har 6 gånger fler invånare än Sverige. Delar man med detta får de ändå 5 gånger mer än vi, per person. – Detta eftersom de hotat med att gå ur EU. Sverige betalar ju även mer till EU än de flesta andra länder, per person. Vi gör en otrolig förlustaffär.)

wwr: 71766746
Deras problem är ju inte främst kopplade till Corona utan vad jag förstår gamla skulder. Om vi nu betalar dessa skulder kommer situationen bara att upprepas i framtiden.

De utnyttjar systemet. De skuldsätter sig och hotar sedan EU-bossarna med att gå ur EU. Och EU-bossarna är fixerade vid att kontrollera hela Europa. Därför får vi betala andras skulder.

Självklart skall man vara solidarisk med de som har problem. Men dessa länder utnyttjar systemet. Det ställs inga krav på deras ekonomi när de nu får lån. Tvärtom verkar EU ha släppt vissa budgetkrav.

Vi blir rejält blåsta eftersom EU vill kontrollera hela Europa. EU kallar det cohesion. Andra säger corruption.

Italien får 1700 miljarder, Spanien 1400 miljarder och Sverige 50 miljarder!

Tidigare försökte EU få in dessa pengar som “klimatåtgärder”. Men nu har man svängt och använder istället Corona som orsak. Nu vill man “kick-starta” ekonomin och verkar ha glömt de tidigare utfästelserna om låg koldioxidproduktion. Nu sätter man fart på koldioxidproduktionen istället. Det handlar i båda fallen om att få in pengar.

euronews

Next Generation EU of €750 billion
The EU Commission is proposing a 750 billion euro recovery fund, the Economy Commissioner Paolo Gentiloni tweeted. The money would be divided up into 500 billion euros given to EU countries as grants, the remaining 250 billion eu
Last week, the German Chancellor and French President set out their proposal for a 500 billion euros recovery fund, something which has caused controversy with the ‘frugal four’ (Austria, Denmark, Finland, Netherlands). The issue of how much the funding will be linked to grants or loans remains a sticking point.

EU budget 2021-27
EU leaders, MEPs and the Commission are at odds over the total figure for the long-term budget. Pre-coronavirus crisis, 1.1 trillion euros had been the ceiling set by EU leaders. MEPs have called for it to be scaled up to 2 trillion euros, in light of the economic downturn caused by the pandemic.

wwr: 71777728

EU inför “coronaskatter“- finansierar bailout på 7 500 miljader kronor

EU och pressen försöker blåsa oss med att detta beror på Corona. De stängde våra samhällen länge för att försöka hävda detta.

Men grundproblemet är att vissa länder hade stora skulder redan före Corona. Nu vill dessa länder att vi andra skall betala deras skulder. Därför talar de med EU-bossarna på det enda sätt de förstår – utpressning. Italien och Spanien hotar att lämna EU om inte vi andra betalar deras skulder. Det borde bara vara bra för blockets ekonomi om de lämnade. Men EU-bossarna är fixerade vid att styra hela Europa. Därför kan Italien och Spanien pressa EU att betala sina skulder.

Dessa länder ligger högt i listan över statsskuld i förhållande till bruttonationalprodukt (2:a och 6:a i EU)

statista.com

Det är deras statsskuld som är problemet, inte Corona.

Förslag på bidrag:

Italien får 1700 miljarder
Spanien får 1400 miljarder

Sverige får 50 miljarder!

bloomberg.com

Det där har vår mästerförhandlare Löfven och vårt ess i kommissionen Ylva Johansson ordnat bra 😐 (kommissionärerna antas dock representera “Europa”)

Självklart skall man hjälpa andra. Men som det fungerar nu, utnyttjar bara dessa länder systemet. EU sätter inga krav på deras ekonomier om vi betalar deras skulder. Om vi betalar deras skulder kommer bara samma situation att upprepas i framtiden. Tyskland har länge varit mot denna skulddelning. Men Merkel skall snart gå i pension och har troligen beordrats ta smällen och tvärvänt och talar nu om Corona-skatter/bonds.

wwr: 71778689
Italien och Spanien är inga U-länder som behöver bistånd. Problemet är att de inte kan sköta sin ekonomi, utan deras politiker har skuldsatt länderna. De skulderna skall inte andra betala åt dem. De kommer bara att hamna i skuld igen.

Italien får 1700 miljarder
Spanien får 1400 miljarder

Sverige får 50 miljarder!

bloomberg.com

wwr: 71780359
Det här är vansinne. Italien och Spanien har dragit på sig höga skulder under många år. Det har inte med Corona att göra. Nu skall vi andra länder betala detta. Vare sig det kallas skatter, bonds eller något annat så är det fel.

Dessa länder hamnar säkert i skuld igen även om vi betalar nu. De måste hålla sin budget bättre.

Men dessa länder vet hur man talar det enda språk som EU-maffian förstår: Italien och Spanien utpressar EU och hotar med att gå ur EU om inte vi andra betalar. Det skulle EU bara vinna på. Men EU-bossarna vill uppfylla Hitlers dröm om att styra hela Europa. Så bara någon säger att den vill lämna EU så skickar EU-maffian pengar.

EU har redan betalat 5500 miljarder vad jag förstår. Det beslutades 9/4 av finansministrarna.

Det är skandal att vi betalat. Vi måste göra som Storbritannien gör, gå ur EU.

Corona Italy
bbc

wwr: 71787776
Merkel vägrar åka på G7-möte i Vita Huset (och ev Camp David). Anger Corona som orsak. Mötet förefaller bli i slutet av juni.

bangkokpost.com

Merkel har även gjort en tvärvändning i tysk politik och överväger skulddelning mellan EU-länder. Dvs vi skall betala de skulder Italien, Spanien och andra samlat på sig under många år genom politikernas fagra löften och obalanserade budgetar.

washingtonpost.com

Chancellor Angela Merkel shattered a long-standing German taboo last week when she unexpectedly unveiled a plan to fund the EU’s coronavirus recovery through shared debt.

thelocal.de

Merkel har fått order att ta smällarna innan hon snart pensioneras.

Globalisterna bara vräker på nu och konflikterna ökar. Världen faller isär i konflikter när de försöker ta kontroll över den genom splittring. Att vi nordeuropeer öser pengar in i obalanserade sydeuropeiska budgetar är ingen solidaritet.

wwr: 71822826
Men det är andra frågor, hur vi arbetar effektivt i Sverige och hur mycket vi vill ge i bistånd till utvecklingsländer.

Det som är helt fel nu, enligt min mening, är att Italien och Spanien utnyttjar EU. De sätter sig i skuld och hotar sedan EU med att lämna EU om inte vi andra betalar deras skulder. Och det är i stort sett det enda som biter på EU-bossarna – att hota med att gå ur EU. Så vi får betala.

Italien och Spanien är inga utvecklingsländer som behöver bistånd. Deras politiker har spenderat för mycket. Italien och Spanien måste lära sig sköta sina budgetar så de inte får dessa skulder. Om vi nu betalar till dem så kommer bara samma situation att upprepas i framtiden.

Löfven kan inte påverka detta. Enda sättet att lösa detta är att gå ur EU. Dessutom ger vi varje vecka en halv miljard som bara rinner bort för att EU skall försöka hålla ihop organisationen och påverka länder i EU-vänlig riktning. Det är bortkastade pengar.

stilicho: 71823570
Givetvis finns det mindre positiva saker med allt. I Sverige men även inom EU. Att EU kostar mycket pengar är dock inget stort problem i sammanhanget. Dels kostar det inte särskilt mycket och dels är pengarna inte bortkastade.

Italien och Spanien är inga eviga bidragsländer eller finansiella svarta hål. Italien är EUs tredje största nettobetalare, betydligt större än Sverige. Spanien går ungefär plus minus noll i sina EU-affärer. Huruvida dessa länder verkligen behöver finansiell stimulans kan man förstås diskutera, men det är inte som att pengarna bara försvinner. De kommer att investeras och göra nytta och antagligen komma tillbaka till EU-budgeten i en eller annan form.

Om det bara var en fråga om pengar så skulle inte du och andra EU-kritiker vara några stora EU-kritiker. Då skulle ni vara biståndskritiker. Sverige betalar dubbelt så mycket i U-landsbistånd som vi nettobetalar till EU. Och till skillnad från EU-pengarna så går U-landsbiståndet verkligen ner i ett svart hål, det är pengar vi aldrig kommer se igen och pengar som antagligen gör mer skada än nytta. Där pratar vi slöseri. Till skillnad från den kalabalik och det juridiska käbblande som skulle bli följden av ett EU-utträde så kan man dessutom skära i U-landsbiståndet utan att det händer särskilt mycket alls och utan större åthävor än att ändra några siffror i en budget. Om ni verkligen bryr er om pengarna så är det alltså där ni ska lägga er energi. Det är där ni kan göra skillnad.

Men som jag nämnde tidigare så tror jag inte att ni bryr er så mycket om plus och minus och vad som händer i den verkliga världen. Ni lever i er drömvärld, en drömvärld där ett EU-utträde på något vis har kommit att representera drömmen om ett bättre Sverige. Att drömmen inte har särskilt mycket med verkligheten att göra är i det perspektivet mindre viktigt.

wwr: 71824379
Dra inte in U-landsbiståndet i detta Vill du skära ned det så står det dig fritt att propagera för det, men det är en annan fråga.

Vi är överens om att Italien och Spanien är utvecklade länder. Det finns ingen orsak att vi skall betala deras skulder. Man kan inte bara hoppas att pengarna kanske kommer tillbaka på något sätt. Varje land måste balansera sin budget. EU utnyttjar Corona för att på något sätt försöka få oss att tro att vi måste betala andras skulder.

Italien och Spanien hotar med att gå ur EU om de inte får skulder betalda. Det skall man inte ge efter för. Men EU vill alltid öka sin budget och finansiella makt. Sverige är en av de största nettobetalarna till EU räknat per person. Dessa pengar använder EU för att stärka sin makt. Det finns ingen orsak att vi skall betala för att stärka EU:s makt. Pengarna är dessutom mycket svårare att följa än vad som betalas av Sverige. Du betraktar Sveriges U-landsbistånd som slöseri. Det kan du kolla med t.ex SIDA. Men att följa EU-pengar till andra länder är mycket svårt. EU:s beslut fattas onödigt långt från oss som betalar.

wwr: 71825580

… U-landsprojekten skall utvärderas separat. Jag anser bestämt att vi svenskar inte skall betala de utvecklade länderna Italien och Spaniens skulder.

Det är mycket svårt att följa EU-pengar. De senaste veckorna har jag skrivit några gånger till “Europa Direkt” som EU:s flashiga kontakt “på alla EU-språk” och till regeringskansliet. Man får ganska snabbt svar. Men även enkla frågor ger diffusa och otillräckliga svar, anser jag. (Jag skulle tro att man kan få bättre svar om man skriver till SIDA om ett biståndsprojekt. Man kanske hänvisas till de som driver projektet?)

Men kolla här.

Förra året hade Italien dragit på sig dubbelt så stor statsskuld som EU tillåter. EU hotar men vad jag vet har de inte utfärdat några böter. Italienarna vet att EU inte vågar göra något för då hotar Italienarna med att få ur EU. Italienarna bara säger att de vill spendera mer!

De bara garvar åt oss andra. De vet att vi får betala. Det är EU det. EU-bossarnas maktgalenskap att styra hela Europa går utanpå allt förnuft.

Jag tror inte Italien fått böter. Bara i det senaste förslaget får de istället en gåva på 1.700 miljarder kronor! (Jag tror ung. hälften skulle betalas tillbaka men de pengarna är det mycket osäkert om vi får se igen. Edit: 900 mdr lån, 800 mdr bidrag)


Italy risks disciplinary action for violating EU debt rules

6 June 2019

The European Commission found that Italy’s public debt stood at more than 130% of GDP in 2018 – far above the 60% limit which EU rules require.

It warned that a “snowball effect” was likely to see the situation worsen in 2019 and 2020, as it recommended legal action.

Without taking action, the disciplinary procedure – which has not yet been opened – could ultimately result in an unprecedented fine of more than €3bn (£2.6bn).

But Italy’s government showed little immediate interest in a policy change.

[Deputy PM] Matteo Salvini: “Cuts, sanctions and austerity have only produced more debt

bbc.com.

Reduction of public debt should be the main priority for France, Italy, and Spain, which have “failed to put their finances in order” during the economic upswing of recent years, the European Commission warned

France, Spain, and Belgium have a debt-to-GDP ratio at almost 100%, while Italy’s goes up to 136%. The countries are not only failing to meet the debt rule but have not “sufficiently used favourable times to put their finances in order,” the vice-president added.
Under EU rules, countries must reduce their public debt when it is above 60% of the GDP.
According to the Commission assessment, these countries “plan either no fiscal adjustment or even fiscal expansion” in 2020. Dombrovskis recalled that high debt levels make countries more vulnerable to potential economic shocks and asked them to make reduction a priority.

euractiv

www3: 71859166
Sara Skyttedal sa det på ett bra sätt:

Ursprungligen postat av wwr
Vi är överens om att Italien och Spanien är utvecklade länder. Det finns ingen orsak att vi skall betala deras skulder. Man kan inte bara hoppas att pengarna kanske kommer tillbaka på något sätt. Varje land måste balansera sin budget. EU utnyttjar Corona för att på något sätt försöka få oss att tro att vi måste betala andras skulder.

Sara Skyttedal sa det på ett bra sätt:

Citat:
Om jag skulle ta mitt kreditkort och handla alldeles för många handväskor och sen kräva att min syster ska betala fakturan sen. Och om hon inte har pengar så skulle jag tycka att hela familjen borde gå in och belåna hela huset för att jag ska kunna betala. Och ärligt talat räcker inte ens det. Det skulle vara så att jag inte är beredd att betala tillbaka.

SVT Aktuellt 2020-05-27 – streamable.com

wwr: 71859486
Fast det är Löfven man borde fråga. Om han säger nej stoppas förslaget. Men vad jag förstår har han t.ex redan den 9/4 godkänt 5000 miljarder, via finansministern.

Samt klargöra vilka förslag som godkänts, vilka som diskuteras, när beslut sker och vart pengarna går.

Under tiden avleder politikerna intresset från dessa stora och onödiga utgifter genom att diskutera smittspridning.

wwr: 71872873
Har partiledarna nu haft tävling i att vara efterklok enligt vad deras respektive smittskydsexperter lärt dem? :no:

Det hade varit bättre om de fokuserat på sitt område samt på det som ännu går att göra något åt. Med Corona som svepskäl försöker EU dra in mer än 10.000 miljarder kronor för att “kickstarta” samhället (och koldioxidproduktionen) efter Corona. Det egentliga skälet är att vi andra skall betala Italiens och Spaniens statsskulder, annars har länderna hotat med att gå ur EU. 5000 miljarder kronor har redan beviljats, vad jag förstår (9/4).

När politikerna samlas och får TV-tid skall de diskutera viktiga politiska frågor. Smittspridning används nu som diskussionsämne för att täcka över dessa.

wwr: 71873907
Alla partiledar-plötsligt-blivit-smittskyddsexperter – gav de dessa eminenta experttips redan när det var aktuellt eller är de bara efterkloka?

wwr: 71874081
Jag har inte följt alla åsikter som uttalats. Men de som innehar toppositionerna har kommit dit på politiska meriter. På mellannivå skulle det förmodligen gå att samla smittskyddsexperter som kunde komma överens om mer enhetligt förfarande.

Moderno: 71940390
Ylva Johansson diskuterade bl.a. kommissionens återhämtningsplan i dagens lördagsintervju (sverigesradio.se).

Är det inte crazy att gå med på en återhämtningsplan innan vi vet var den svenska ekonomin tar vägen som en följd av coronapandemin? Och dessutom kan vi väl inte förhandla innan Sverige fullt ut får delta i EU-samarbetet, eftersom den fria rörligheten, en av EU:s grundbultar, inte gäller för svenskar?

Det vore ju märkligt om vi går med på en plan som gynnar andra länder om det visar sig att Sverige måste genomföra en total lockdown med enorma ekonomiska konsekvenser utöver de som nu visar sig om smittan inte kan stoppas på annat sätt. Det är ju inte rimligt att vi bara ska betala utan att få något tillbaka.

Jag kan annars tillägga att jag principiellt inte är emot ett stödpaket om det är sansat, logiskt och proportionerligt.

wwr: 71956603
För att försöka klara dessa vansinniga utgifter måste naturligtvis avgifterna höjas.

Tyskland tycker en höjning av EU-avgiften med 42% blir lagom.

Germany set to pay 42% more into EU budget in coming years: report

mobile.reuters.com

Merkel har fått order att bara slugga innan hon går i pension så finns ingen att skylla på.

Vår finansminister har tidigare sagt att hon tycker att avgiften redan är för hög. Men Löfven och liknande är bara småpotatis som inte vågar säga emot. De har redan godkänt 5000 miljarder den 9/4. Pengarna måste in. Helt vansinnigt att vi skall betala andra, utvecklade länders statsskulder.

Läser man detaljerna ser man att det är EU som lagt förslaget

latest proposals from Brussels said member states needed to pay around 1.075% of their gross domestic product (GDP)

wwr: 71957908
Nu får SAS 5 miljarder, bara av Sverige. Förra året var det bra att färre flög. Nu är det tvärt om.

SAS föreslås få 5 miljarder kr i stöd
Bolund (MP): Ställs klimatkrav på SAS

107 SVT Text Måndag 15 jun 2020
INRIKES PUBLICERAD 15 JUNI

Fem miljarder till SAS föreslås

Regeringen föreslår ett
kapitaltillskott med upp till fem
miljarder kronor till SAS för att
hantera coronakrisen.

MrStreamer: 71996307
Dom lata italierna vill ha bidrag men inte jobba själva.

ekstrabladet.dk

Vi uppe i norra europa har blivt nåt jävla socialkontor till lata manjana-syd-europeer.

En del artiklar är vinklade för att försöka skapa hat mot sydeuropeerna. Samtidigt kräver denna artikel “orimliga” åtgärder som att skola om kontorsarbetare till lantarbetare.

Problemet är de skulder som sydeuropeerna ådragit sig under lång tid genom budgetunderskott orsakade av att deras politiker lovar för mycket.

To achieve this, we are setting up Next Generation EU – worth EUR 750 billion.
Together with the core MFF of EUR 1.1 trillion, this sums up to EUR 1.85 trillion in today’s proposals.
EU press release 27/5


Gällande Corona-stödet

Jag känner till följande:

1. Nu diskuteras €750 miljarder Next Generation EU

2. Tyskland och Frankrike föreslog den 18/5 €500 miljarder stödfond

3. MEP vill öka budgeten (2021-27) från €1.1 biljoner till 2.0 biljoner.

Jag har följande frågor

1. Den 9/4 godkände regeringarna €540 miljarder. Är detta förslag helt fristående från de övriga tre jag nämnde ovan? (Detta föeslag ingår inte i något av de tre?)

2. Förslaget om €540 miljarder är beslutat, men de övriga tre är under diskussion. Stämmer det?

3. Finns något bestämt om finansieringen av ovanstående förslag eller är allt uppe till diskussion nu?

Vänlig hälsning

—-

Vi har vidarebefordrat din förfrågan till Generaldirektoratet för Ekonomi och finans, vänligen finn deras svar nedan:

1. Den 9/4 godkände regeringarna 540 miljarder euro. Är detta förslag helt separat från de andra tre som jag nämnde ovan? (Den här räkningen ingår inte i någon av de tre?)

Ja. Paketet på 540 miljarder € godkändes av Europeiska rådet den 23 april consilium videokonferensen-med-medlemmar i EU-rådet-23-april-2020 / består av tre instrument: 200 miljarder euro lån från EIB baserat på 25 miljarder euro nytt kapital som tillhandahålls av EU-medlemmen Anger eib; upp till 240.- euro från den europeiska stabilitetsmekanismen Pandemisk krisstöd till euroområdets medlemsstater esm; € 100.- via SURE-instrumentet ec pdf och mer information om ec -Arbete-travel-EU / hälsa / coronavirus-respons / jobb-and-ekonomin under-coronavirus-pandemic_en.

2. Förslaget på 540 miljarder euro har beslutats, men de andra tre diskuteras. Är det sant?

– Som ovan. Den 18 maj föreslog emellertid Frankrike och Tyskland en fond på 500 miljarder euro (inte 5,5 miljarder euro, som du skriver). Även om det inte är klart vem du hänvisar till med ”MEP vill höja budgeten (2021-27) från 1,1 biljoner euro till 2,0 biljoner” eftersom det nya kommissionens förslag av den 27 maj redan uppgår till 1,85 tusen €. Europeiska kommissionens fullständiga förslag är tillgängligt på https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/recovery-plan-europe_en.

3. Är det något som beslutas om att finansiera ovanstående förslag eller är allt uppe på diskussion nu?

– Kommissionens förslag måste nu diskuteras och förhandlas av Europaparlamentet och rådet.


9/4 5500 miljarder
Paketet på 540 miljarder € godkändes av Europeiska rådet den 23 april consilium videokonferensen-med-medlemmar i EU-rådet-23-april-2020 / består av tre instrument: 200 miljarder euro lån från EIB baserat på 25 miljarder euro nytt kapital som tillhandahålls av EU-medlemmen Anger eib; upp till 240.- euro från den europeiska stabilitetsmekanismen Pandemisk krisstöd till euroområdets medlemsstater esm; € 100.- via SURE-instrumentet ec pdf och mer information om ec -Arbete-travel-EU / hälsa / coronavirus-respons / jobb-and-ekonomin under-coronavirus-pandemic_en.

19/6 MFF 11.000 miljarder

19/6 Next Gen EU 7500 miljarder

A new Recovery and Resilience Facility of €560 billion

A €55 billion top-up of the current cohesion policy programmes

Just Transition Fund up to €40 billion, toassist Member States in accelerating the transition towards climate neutrality.

An amount of EUR€94.4 billion forHorizon Europe, which will be reinforced to fund vital research in health, resilience and the green and digital transitions.

Och många fler poster: EU

EU press release 27/5

wwr: 72001511
Parlamentspresidenten Sassoli har inlett video-toppmötet med tal till Löfven och de andra ledarna.

—-

We need to act urgently and courageously, as EU citizens, businesses and economies need an immediate response. Our citizens expect bold action. Now it is time for us to deliver.”

Sassoli called the Commission proposal “ambitious” but added: “In our view it only scratches the surface of what needs to be done.”

The President also spoke out against issuing loans as part of the recovery plans. “Parliament is keen to stress that any common debt issued must be repaid fairly, without burdening future generations,” he said.

“Let us not forget that providing support solely in the form of loans would have an asymmetric impact on the indebtedness of the individual member states and would be more costly for the Union as a whole. We have an opportunity now to refashion Europe and make it more equal, greener and more forward-looking. To this end, we should seize our chance to introduce a basket of new own resources.”

—–

Bold action = EU-avgiften upp 40% bedömde tyskarna

7.500 (totalt 18.000) miljarder är att bara skrapa på ytan :'(

Vi skall nu sättas i skuld och det är rättvist om även skötsamma länder betalar.

Lån är orättvisa eftersom de som lånar måste betala tillbaka alldeles själva. :skamsen:

Dags att omgestalta Europa.

europarl.europa.eu

Oj oj. Jag hinner inte följa mer just nu. Men det blir dyrt när vi skall betala för Italien och Spanien. President Sassoli är ju italienare. De har ju redan kraschat ur taket för statsskuld v.b. Euron med runt 100%. De borde få stora böter men istället får vi betala.

Bra att Greta Thunberg vägrade ta honom i hand 😉
i.imgur.com

I början av april satte man även sprätt på 5000 miljarder vid ett annat videomöte. Utgifterna verkar inte ha någon ände.

Det handlar naturligtvis om makten över Europa. EU använder alla tänkbara och otänkbara skäl för att höja EU-avgiften. Ju mer EU kan kontrollera av penningflödet, ju mer makt flyttas från Sverige till EU. Skuldsättning gör det ännu svårare att gå ur EU.

Remarks by President Charles Michel following the video conference of the members of the European Council, 19 June 2020
consilium

EU:s ledare har i dag hållit ett digitalt möte om unionens budget och det planerade coronakrispaketet.
Sverige är ett av de länder som inte vill att EU ska ge bidragsstöd till coronadrabbade länder.
– Vi har som väntat inte nått en överenskommelse i dag, säger statsminister Stefan Löfven efter mötet.

Under fredagens EU-toppmöte diskuterade unionens ledare ´hur stödet till de länder som drabbats hårt av coronapandemin ska se ut.
EU-kommissionen har föreslagit ett paket på 750 miljarder euro, där en tredjedel ska vara i form av lån, och de resterande 500 miljarder euro i form av bidrag.
Sverige vill dock inte att EU ska ge stöd i form av bidrag, endast lån, och är kritisk till de kriterier som EU-kommissionen föreslagit.
– BNP, befolkning och arbetslöshet under de senaste fem åren är fel kriterier, för det visar inte hur krisen har slagit, säger Stefan Löfven.
”Data om här och nu”
Sverige vill istället se att fördelningen av coronastödet ska baseras på ”aktuell data”.
– Befolkning säger inget alls, inte heller historisk data på arbetslöshet. Data om här och nu, inte historiskt.
Några beslut togs inte under dagens möte och hanteringen av coronakrisen i olika länder togs över huvud taget inte upp, säger Stefan Löfven.
– Det är mycket kvar. Vi vill alla försöka att bli klara under sommaren men jag kan inte ge någon prognos för hur det är möjligt.
Expressen

wwr: 72005283
Löfvens kommentarer till videotoppmötet

Stefan Löfven i toppmöte – unionen oense inför samtalen

Sverige är ett av de länder som inte vill att EU ska ge bidragsstöd till coronadrabbade länder.

expressen.se

Löfven vill ge lån men inte bidrag. Men även det är fel. Italien har t.ex dubbelt så hög statsskuld som Euron tillåter. Men de får inga böter som de borde, de får bidrag istället. Jag tror aldrig några lån till ett land som har så dålig ekonomi kommer att betalas tillbaka. Lånen kommer att avskrivas (tas på det s.k. “blåstkontot”).

Expressen nämner inte att ledarna även diskuterade långtidsbudgeten (MFF). EU:s förebild Sovjetunionen hade 5- och 10-årsplaner. EU använder 7-årsplaner. Lägger man ihop dessa förslag kommer EU-avgiften att behöva höjas med 40%, hade tyskarna räknat ut.

EU beskattar sina medlemsländer hårdare för att hela tiden stärka sin makt över Europa.

Det skulle räcka att Löfven sade nej. Men det vågar han inte. Sverige är ett litet land av 27 länder där Frankrike och Tyskland dominerar så Löfven skulle inte våga stoppa dessa planer. Ingen politiker i hög ställning vågar vända sig mot detta slöseri och hur EU hela tiden ökar sitt bestämmande över Sverige och andra länder, bl.a genom att öka denna finansiella makt.

En parlamentsledamot från KD kritiserade förslaget i Aktuellt, var jag läst. Men det är bara för att försöka skapa en falsk bild av att någon egentlig opposition existerar. Om någon hög politiker vänder sig mot EU kommer pressen att på sikt ta bort politikern genom att skriva ned den.

Artikeln “illustreras” med en annons med en bild som är dubbelt så stor som på Löfven. Den visar en invandrarkvinna som tar några läckra danssteg, så vi inte glömmer som är viktigt.
i.imgur.com

F.ö. få mediekommentarer efter mötet.

110 SVT Text Söndag 21 jun 2020
INRIKES PUBLICERAD 21 JUNI

Svenska priser bland de högsta i EU

Sverige är det femte dyraste landet
i EU, med 20 procent högre priser än
genomsnittet för unionens
27 medlemsländer, visar nya siffror
från EU:s statistikbyrå Eurostat.

Allra dyrast är Danmark, som är
40 procent dyrare än EU-snittet.

Billigast är det i Bulgarien och
Rumänien, där varor och tjänster bara
kostar knappt hälften så mycket som
snittet.

Nicke08: 72040636
New York Times sågar Sverige vid fotknölarna.

While those countries went into strict lockdowns this spring, Sweden famously refused, and now has suffered roughly twice as many infections and five times as many deaths as the other three nations combined, according to figures compiled by The New York Times.
While reporting differences can make comparisons inexact, the overall trend is clear, as is Sweden’s new status as Scandinavia’s pariah state.

Long considered the lucky holders of one of the best passports for seamless global travel, Swedes now find themselves with few options for moving about the European Union. Most countries in the bloc have reopened their borders to member nations, but only France, Italy, Spain and Croatia are welcoming Swedes without restrictions.

In several countries, like the Netherlands and Cyprus, they are banned completely. Austria demands a health certificate. Greece makes Swedes quarantine for at least a week, even if they test negative for the coronavirus.

Sweden is a sort of regional hegemon, and, its critics say, given to a certain arrogance and exceptionalism that can be grating.

At over 10 million, its population is almost double the size of any of its neighbors. Its economy, which is far more globally integrated than the others, includes successful brands like Volvo, Ikea and H&M, as well as the band Abba. Sweden also has far more relaxed policies toward immigration.

A full quarter of all Swedes are now immigrants. Denmark, on the other hand, has been moving in the opposite direction, placing strict limits on immigration and demanding that foreigners assimilate.

“The different views on foreigners and crime have created a divide between Denmark and Sweden that’s become the deepest since the First World War,” said Jacob Nielsen, the editor in chief of Altinget.dk, a political website with offices in both Denmark and Sweden.”

nytimes.com

femtaliess: 72057294
Se länken nedan. Ja när det gäller Covid har vi ju inte så många andra dåliga exempel att peka på. I siffran fem har jag exkluderat Andorra och San Marino. Som du ser i tabellen har vi snart även passerat Italien i dödlighet.

worldometers.info

En av det största tidingarna i världen blottar sveriges situation. Sverige är utestängt av grannländer, ingen vågar diskutera invandring är några saker som tas upp.

Hur kommer svenska journalister agera efter denna totalsågning?

wwr: 72051255
Intressant. Varför Sverige hade mindre lockdown är jag inte säker på. En orsak kan vara att vi nu inte kan kräva samma Corona-kick-start-pengar av EU som Italien och Spanien vars statsskulder vi nu skall betala. Man insåg tidigt att något fuffens var på gång när europeiska media publicerade kartor över Coronafall i Italien och Spanien med stora röda cirklar som förde tankarna till kärnvapenanfall.

Löfven och NYT spelar i samma lag. Så denna artikel får inga större konsekvenser.

Jag kan bara tänka mig att NYT tar chansen att visa att ingen lämnar den globala agendan utan att det noteras.

Spoiler:
NYT nere i 25 öre veckan nu (amerikanska öre), fortfarande överpris. Jobbig att säga upp. Avrådes.

Spoiler:
Den ironiska förklaringen: Löfven glömde läsa NYT så han visste inte vad han skulle göra.

Sweden does not close society during Covid-19. Worldwide death numbers can not be compared and are heavily manipulated. Sweden is scolded by leading globalist paper NYT.

Swedish PM would never dare leave globalist agenda on his own. Was probably ordered to do this to break up Nordic unity and act as a deterring example. See the following:

Nicke08: 72040636
New York Times sågar Sverige vid fotknölarna.

nytimes.com

En av det största tidingarna i världen blottar sveriges situation. Sverige är utestängt av grannländer, ingen vågar diskutera invandring är några saker som tas upp.

Hur kommer svenska journalister agera efter denna totalsågning?


Nordic unity

wwr: 72069033
Det måste vara hembygdshatet den gamla sk-ttidningen vill trumma in. Greta är expert på det. Hon vägrade ta emot pris från Nordiska Rådet. Tro det eller ej men klimatikon Thunberg har t.o.m. angripit hur danskar attackerar oss med avloppsvatten över sundet! (Alla reningsverk måste släppa ut när de bygger om.) NMR har uppfunnits för att vi skall tro nordisk enighet har med nazism att göra!

Globalisterna fruktar nordisk enighet. Möjligen fick Löfven order att avvika.

Historically, the Scandinavian nations have been bound together …
Nordic Passport Union, established in 1954, was a model for the European Union’s open border system …

But then came the pandemic.

“We can’t visit Norway. We can’t go to Denmark,”

“We are supposed to sit here in our corner of shame, and the worst part is that you’re savoring it,” she said, referring to Sweden’s neighbors. “All Norwegians, all Danes and all Finns are loving that the Swedes aren’t welcome anywhere. I long for you, yet you don’t long for me.”

“Det här håller inte. Länder som själva lägger upp sin sjukvårdspolitik är dömda till undergång. Den måste EU lägga upp så alla kan resa runt och ha jättekul.”

Förut var det flygskam. Nu har vi hamnat i skamvrån för egensinnigt beteende. Våra gamla broderländer hatar oss. Typiskt trams av NYT-kaliber.


Juni 26
Tegnell: “Total feltolkning av datan”

WHO pekar ut Sverige som särskilt
riskland när det kommer till smitt-
spridning. -Det är tyvärr en total
feltolkning av datan, säger stats-
epidemiolog Anders Tegnell i SVT:s
Morgonstudion.

Antalet konstaterade fall i Sverige
stiger. Men det beror på att enormt
många fler än tidigare testas, säger
Anders Tegnell.

-Det är olyckligt att man samman-
blandar Sverige med länder som inte
tidigare haft några problem alls och
som uppenbarligen är i början på sin
epidemi, säger statsepidemiologen

TonyDR: 72069863
[INDENT]Svenska Regeringen är i full konflikt med i princip hela världen snart. WHO har fel. ECDC har fel. Finland, Danmark, Tyskland & Norge – Alla har fel. Forskare har fel. Tyska TV har fel. NY Times har fel. Det är ingen som förstår hur briljant vår strategi är [/INDENT]
twitter.com

wwr: 72071146
Löfven skulle själv aldrig våga kliva av den globala agendan och ta sådana här smockor av NYT och de som står bakom den. Löfven lär ha fått order hur han skulle agera med begränsad lockdown.

Det hela är planerat från början. Som i inlägget ovan, hur NYT kan utnyttja Sverige för att sprätta dynga om påstådd nordisk konflikt. Man vill naturligtvis visa att alla länder måste göra på samma sätt och alltså styras uppifrån. Hur även t.ex Italien, med 130% statsskuld, som hotat lämna EU, får 1700 miljarder i ett “Corona kick-start-förslag” medan Sverige får 50!

Sverige utsågs till det avskräckande exemplet. Skulle de dödssiffror jag såg stämma (Sverige mycket högre än de övriga nordiska länderna tillsammans, tror jag) skulle både Löfven och Tegnell få sparken. Men jag gissar kritiken kommer att rinna ut i sanden.

wwr: 72079091
QUOTE=wwr|72071146
Löfven skulle själv aldrig våga kliva av den globala agendan och ta sådana här smockor av NYT och de som står bakom den. Löfven lär ha fått order hur han skulle agera med begränsad lockdown.

Det hela är planerat från början. Som i inlägget ovan, hur NYT kan utnyttja Sverige för att sprätta dynga om påstådd nordisk konflikt. Man vill naturligtvis visa att alla länder måste göra på samma sätt och alltså styras uppifrån. Hur även t.ex Italien, med 130% statsskuld, som hotat lämna EU, får 1700 miljarder i ett “Corona kick-start-förslag” medan Sverige får 50!

Sverige utsågs till det avskräckande exemplet. Skulle de dödssiffror jag såg stämma (Sverige mycket högre än de övriga nordiska länderna tillsammans, tror jag) skulle både Löfven och Tegnell få sparken. Men jag gissar att kritiken kommer att rinna ut i sanden. Det är ett spel, att det skulle leda till att någon av dem avgår, det tror jag inte, men även det är möjligt.

jag gissar att kritiken kommer att rinna ut i sanden.

Det verkar ha varit en hyfsad prognos.

WHO kovänder – ger Tegnell rätt: ”Smittspridningen är stabil”

di.se

NYT bara morrar lite, men det räcker för att sätta skräck i världens ledare. Alla vet vem deras husse är.

Nordmenn kan glemme Sverige i år. Jeg tror det er helt urealistisk at man skal kunne reise dit dette året. Kanskje til neste år, men det avhenger helt av hva de velger å gjøre, sier tidligere smittevernoverlege ved Ullevål, Bjørg Marit Andersen, til Børsen.
borsen.no

wwr: 72109675
Andra medier fyller på NYT:s agenda att försöka splittra våra broderländer. Trist att se.

Glem Sverige i år

Nordmenn kan glemme Sverige i år.[/B] Jeg tror det er helt urealistisk at man skal kunne reise dit dette året. Kanskje til neste år, men det avhenger helt av hva de velger å gjøre, sier tidligere smittevernoverlege ved Ullevål, Bjørg Marit Andersen, til Børsen.

Dødstallene i nabolandet, som mandag bikket 5 300, får det til å gå kaldt nedover ryggen på Andersen, som er professor i medisin og tidligere smittevernoverlege

Hvis de lar denne infeksjonen spre seg uten lockdown og uten skikkelige tiltak, da kan det ta kanskje et år eller to før de begynner å se at de har fullstendig tak på det. Smitten vil spre seg til hele Sverige og til andre land.

– Mange flere kommer til å dø

Den svenske justisministeren, Ann Linde, mener de andre nordiske landenes behandling av svenskene, nå kan føre til at det gode naboskapet får sår som vil bruke lang tid på å gro, og svensk handelsnæring fortviler over savnet etter nordmenn.

Etter at WHO i forrige uke plasserte Sverige på verstinglista hva gjelder antall nye smittetilfeller, og satte landet i bås med blant annet Moldova og Albania,

intensivert testing og mer omfattende karanteneplikt.

– Hvis de skal stoppe dødeligheten, så bør de gjøre det. En lockdown med skikkelige påbud og straff. Det er den eneste løsningen

borsen.no

wwr: 72110216
DN, Expressen och vår utrikesminister fyller på NYT med denna agenda som jag menar handlar om att sprida hat mellan våra grannländer. Det är för j-vligt anser jag. Norrmän och svenskar brukar försöka hjälpa varandra men tidningarna försöker så splittring.

Som vanligt går politikerna och tidningarna hand i hand.

Ett topic som moderatorerna får avgöra om det skall ha ny tråd är Löfven och regeringens lägre nivå av lockdown. Jag menar att om globalbossarna säger åt Löfven att hoppa så hoppar han. Han hade aldrig själv vågat ha lägre nivå på lockdown. Jag skall PM:a modsen och fråga.


Ann Linde orolig för gränssamarbeten

– I flera regioner har man samarbetat sedan 1950-talet – helt plötsligt blir det rivalitet och hårda känslor mellan folk där det inte varit några gränser överhuvud taget. Det kan jag känna en genuin oro för hur det kommer att påverkas, säger Ann Linde till DN.

Hon är orolig att ”det har skapats sår”.

Som exempel nämner Ann Linde Öresundsregionen, Haparanda-Torneå och Värmland-Norge, …

– Och så plötsligt från en dag till en annan så klipps det. Den här osäkerheten och att det nästan blivit en landskampsstämning om det här viruset. Jag kan vara orolig för hur länge vi kommer att ha kvar de här såren, säger hon till DN.

expressen.se

Ann Linde om Nordens gränser: Orolig för hur länge såren finns kvar
dn

Coronapandemin håller på att slita sönder det nordiska samarbetet.

expressen.se

Hjälper det att Linde höjt rösten när vännerna stängt dörren?

Ann Linde:
Jag känner oro för det nordiska samarbetet

dn.se

Ann Linde om Nordens gränser: Orolig för hur länge såren finns kvar
dn
Wolodarski Twitter

wwr: 72111316
RingInteSnuten: 72111068
Det hat nog varit på tapeten länge på grund av all skit som kommer över gränsen ifrån Sverige, sen att regering ihop med FHM helt ignorerat pandemin och låtit den härga fritt (rekomendationer) var nog bara det som fick dom att säga stopp till slut.

Skulle inte bli förvånad om dom kommer med en annan anledning när corona är under kontroll.

Men kolla så de skriver. (DN ovan)

Hjälper det att Linde höjt rösten när vännerna stängt dörren?

Ann Linde:
Jag känner oro för det nordiska samarbetet

Det är den svenska utrikesministern DN intervjuar. DN vurmar för invandringen. DN eller NYT skulle aldrig ta upp detta om det kunde kopplas till invandringen. Norrmännen hatar oss inte. De skulle hjälpa oss om vi behövde. Det här är massmedia som försöker sprida hat.

wwr: 72111786
Invandringen har inte nämnts.

DN har samma agenda som NYT. DN är betalvägg och den har jag också sagt upp. (Den var dyr till skillnad från NYT vill jag minnas.)

DN gör reportage med den svenska utrikesministern som verkar tro att det nordiska samarbetet kommer att bli svårt. Förmodligen då eftersom hon tror (fabulerar, fås att säga?) att Norge inte samtycker till vårt Coronahandläggande.

DN borde självklart fråga den norska ministern innan man publicerar dessa slutsatser. Man har kanske ställt ledande frågor till Linde.

Om norrmännen anser att Sverige är i en annan fas av Corona och blockerar viss överfart så är det inget som betyder att relationerna behöver bli sämre framöver.

NYT och DN driver en sjuk agenda. Inte nog med att de skall dra hit en massa folk som är svåra att anpassa. Norrmännen som vi däremot har mycket gemensamt med, försöker de splittra oss från.

På den finska sidan växer hatet: ”Slå larm om ni ser svenskar”
Aftonbladet

wwr: 72120587
Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

Sverige stängdes inte lika kraftigt som de flesta andra länder under Corona-pandemin. Statsepidemiologen Tegnell motiverar detta med att lättare restriktioner går att bibehålla längre.


Statsepidemiologen Anders Tegnell medverkade i CNN under natten till tisdagen och svarade på frågor om den svenska coronastrategin som bland annat kritiserats av USA:s president Donald Trump.

Tegnell försvarade beslutet att Sverige inte stängt ner landet helt och hållet med att de svenska restriktionerna sannolikt går att ha längre utan att människor tröttnar.

– Ett av de starkaste skälen till att vi gör så här är att det är väldigt hållbart, sa Tegnell i tv-inslaget.

fokus.se

Beslutet att inte stänga ned Sverige har vållat mycket kritik mot Sverige, bl.a från WHO. Men Sverige följer oftast den globala agendan. Varför har Löfven tagit denna politiska risk? Att bara göra “som de andra” för att “vara på den säkra sidan” hade varit det självklara beslutet för vilken feg politiker som helst.

Varför följde inte den svenska regeringen det minsta motståndets lag och bara gjorde det enklaste – stängde Sverige kraftigt under Corona-pandemin?

wwr: 72120595
Som påpekats i det första inlägget är det mycket anmärkningsvärt att den fege Löfven, som alltid följer den globala agendan, tagit risken att avvika ur ledet och inte gjort som de andra länderna och stängt Sverige kraftigt. Löfven skulle aldrig ha kunnat komma på det själv. Han måste ha fått en specialorder från de globala nätverken. I efterhand går det att förstå varför den svenska regeringen inte stängde Sverige:

Avsikten med begränsad lockdown i Sverige har varit att skapa konflikter mellan oss och våra nordiska grannländer.

Den nordiska enigheten med framstående samhällen socialt, ekonomiskt, tekniskt etc har länge utgjort en nagel i ögat på de globala nätverken och de försöker i vanlig ordning sabotera. Greta Thunberg vägrar t.ex att ta emot ett pris från Nordiska Rådet. Hon avviker t.o.m. från talet om klimatkatastrof bara för att kritisera ett danskt reningsverk som måste släppa ut avloppsvatten i Öresund när det bygger om!

Flera tidningsartiklar påstår nu att sprickor uppstått i relationen med våra nordiska grannar. DN verkar t.o.m. ha fått utrikesministern att säga att hon är orolig för framtida nordiskt samarbete. (Det vore bättre om DN istället frågade den norska utrikesministern, huruvida de är arga på oss.)

Förhoppningsvis är detta tal mest hatspridande från våra tidningar som vill söndra Norden. Medias grundläggande politik är ju att splittra våra samhällen mha invandring, feminism etc. Jag tror och hoppas det nordiska samarbetet fortsätter på god nivå.

Här är exempel hur man försöker blåsa upp hat mellan våra grannländer.

På den finska sidan växer hatet: ”Slå larm om ni ser svenskar

aftonbladet.se 7 juni

– – Glem Sverige i år

Nordmenn kan glemme Sverige i år. Jeg tror det er helt urealistisk at man skal kunne reise dit dette året. Kanskje til neste år, … sier tidligere smittevernoverlege ved Ullevål, Bjørg Marit Andersen, til Børsen.

Dødstallene i nabolandet, som mandag bikket 5 300, får det til å gå kaldt nedover ryggen på Andersen,

Hvis de lar denne infeksjonen spre seg uten lockdown og uten skikkelige tiltak, da kan det ta kanskje et år eller to før de begynner å se at de har fullstendig tak på det. Smitten vil spre seg til hele Sverige og til andre land.

Mange flere kommer til å dø

Den svenske justisministeren, Ann Linde, mener de andre nordiske landenes behandling av svenskene, nå kan føre til at det gode naboskapet får sår som vil bruke lang tid på å gro, og svensk handelsnæring fortviler over savnet etter nordmenn.

Etter at WHO i forrige uke plasserte Sverige på verstinglista hva gjelder antall nye smittetilfeller, og satte landet i bås med blant annet Moldova og Albania,

– Hvis de skal stoppe dødeligheten, så bør de gjøre det. En lockdown med skikkelige påbud og straff. Det er den eneste løsningen

borsen.no 29 juni

Utrikesministern:

Ann Lindes oro: Sämre relationer vid gränsen

Ann Linde orolig för gränssamarbeten

– I flera regioner har man samarbetat sedan 1950-talet – helt plötsligt blir det rivalitet och hårda känslor mellan folk där det inte varit några gränser överhuvud taget. Det kan jag känna en genuin oro för hur det kommer att påverkas, säger Ann Linde till DN.

Hon är orolig att ”det har skapats sår”.

Som exempel nämner Ann Linde Öresundsregionen, Haparanda-Torneå och Värmland-Norge, …

– Och så plötsligt från en dag till en annan så klipps det. Den här osäkerheten och att det nästan blivit en landskampsstämning om det här viruset. Jag kan vara orolig för hur länge vi kommer att ha kvar de här såren, säger hon till DN.

expressen.se 14 juni

Coronapandemin håller på att slita sönder det nordiska samarbetet.

expressen.se 19 juni

Hjälper det att Linde höjt rösten när vännerna stängt dörren?

Ann Linde:
Jag känner oro för det nordiska samarbetet

dn.se 14 juni

Sweden Tries Out a New Status: Pariah State

Historically, the Scandinavian nations have been bound together …
Nordic Passport Union, established in 1954, was a model for the European Union’s open border system …

But then came the pandemic. …

“We can’t visit Norway. We can’t go to Denmark,”

“We are supposed to sit here in our corner of shame, and the worst part is that you’re savoring it,” she said, referring to Sweden’s neighbors. “All Norwegians, all Danes and all Finns are loving that the Swedes aren’t welcome anywhere. I long for you, yet you don’t long for me.

nytimes.com 22 juni

Avsikten med regeringens begränsade lockdown var att bli slagpåse för att visa att ingen avviker från globalbossarnas order utan att bli bestraffad i bl.a media, av WHO etc. Dessutom gör en begränsade lockdown att media nu kan försöka hävda nordisk splittring.

[ www.dr.dk/nyheder/politik/flere-partier-vil-aabne-graenserne-tyskere-og-nordmaend-men-helst-ikke-svenskere ]

– also Denmark (14 maj)

Naknekejsaren: 71577607
dr.dk 14 maj

Danska partier är nu överrens att stänga dörrarna för Sverige, medan de vill öppna upp för Tyskland och Norge.

Liknande polutik har det talats om för Kroatien, Österrike och Tjeckien. Finland har talat om att först öppna upp för estlänningar då de har liknande kontroll av smittan. Norge talar om att stänga gränserna till Sverige åtminstone till slutet av augusti.

Vad blir kostnaden för Sveriges ekonomi av vi kommer att bli Europas nogo-noleave-zone?

wwr: 72151952
Den globala agendan finns anslagen i tidningarna. De skriver alla i stort sett samma sak. Denna agenda följer de flesta politiker, i synnerhet “PK-politiker” som Löfven.

Resonemanget baseras på feghet, inte på tankeförmåga. Att Löfven tänkt själv är uteslutet. Han tar bara en politisk risk när han inte stänger landet maximalt. Om detta avsteg från den globala agendan inte vore sanktionerat av Löfvens skötare hade Löfven blivit avrättad i pressen, typ “Löfven och Bolsonaro – massmördare”.

Löfven kan själv helt omöjligt ha kommit på att avvika från de övriga ländernas agerande. Löfvens politiska vision är att göra som det står i tidningarna.

Som framgår av det andra inlägget i tråden måste Löfven ha fått order om att avvika från agendan.
(FB) Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

De globala nätverken motverkar alltid samarbete och försöker skapa splittring, t.ex mellan män och kvinnor, med invandrare etc. Denna gång har de fått Löfven att sabotera nordiskt samarbete. Ett samarbete som självklart hotar EU och andra globalt styrda organisationer. De globala nätverken försöker slå sönder det som passar ihop och blanda in det som inte passar ihop. Så skapas kaos och hat. De globala nätverken skulle aldrig kunna ta över något som fungerar bra utan de försöker istället skapa splittring, som t.ex Löfvens åtgärd nu. Det syns tydligt i de många citaten i det länkade inlägget.

wwr: 72151952
Den globala agendan finns anslagen i tidningarna. De skriver alla i stort sett samma sak. Denna agenda följer de flesta politiker, i synnerhet “PK-politiker” som Löfven.

Resonemanget baseras på feghet, inte på tankeförmåga. Att Löfven tänkt själv är uteslutet. Han tar bara en politisk risk när han inte stänger landet maximalt. Om detta avsteg från den globala agendan inte vore sanktionerat av Löfvens skötare hade Löfven blivit avrättad i pressen, typ “Löfven och Bolsonaro – massmördare”.

Löfven kan själv helt omöjligt ha kommit på att avvika från de övriga ländernas agerande. Löfvens politiska vision är att göra som det står i tidningarna.

Som framgår av det andra inlägget i tråden måste Löfven ha fått order om att avvika från agendan.
(FB) Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

De globala nätverken motverkar alltid samarbete och försöker skapa splittring, t.ex mellan män och kvinnor, med invandrare etc. Denna gång har de fått Löfven att sabotera nordiskt samarbete. Ett samarbete som självklart hotar EU och andra globalt styrda organisationer. De globala nätverken försöker slå sönder det som passar ihop och blanda in det som inte passar ihop. Så skapas kaos och hat. De globala nätverken skulle aldrig kunna ta över något som fungerar bra utan de försöker istället skapa splittring, som t.ex Löfvens åtgärd nu. Det syns tydligt i de många citaten i det länkade inlägget.

Trollen fyller på med splittring.

Sverige är portade, är det endast Covid-19 bakom besluten? fb

wwr: 72152652
Vår regering har gått praktiskt taget rakt mot det som tidningarna skriver och vad andra länder gör. Det skulle aldrig Löfven våga göra om han inte beordrats att göra det.

Det går inte att hänvisa till någon “principöverenskommelse”. Vi kritiseras från våra grannländer som står i det andra inlägget i tråden. Jag ser nu även en tråd där Danmark kritiserar vårt agerande.

En politiker går aldrig mot den allmänna agendan om den inte har speciella skäl. Politikern riskerar “onödig” utskällning. Speciellt när det gäller att vara mindre “försiktig” än andra länder.

Som beskrivits i det citerade inlägget handlar det om att skapa splittring i Norden.

susanlynette: 72164236
De vet ju uppenbarligen inte vad de pratar om. Sveriges siffror går ner och till och med WHO hyllar oss i dag.

wwr: 72168302
—-
susanlynette: 72164236
De [NYT] vet ju uppenbarligen inte vad de pratar om. Sveriges siffror går ner och till och med WHO hyllar oss i dag.
—-
Men det har aldrig tidigare hindrat pressen från att skriva. Det koordinerade nätverket går på kraft. (“If you tell a lie big enough …” som deras läromästare sade. ;))

De uppgifter som cirkulerar är så vaga att de kan tolkas som det passar för stunden. WHO “kovände” stod det i pressen och WHO kritiserar inte Sverige längre.

Skall man sprida hat påstår man att Sverige har dåliga siffror. Men skulle man ställa Löfven till svars på allvar, då har Sverige bra siffror.

Löfven är nätverkens lydige slav och Sverige får ta några lindriga smockor innan WHO får order att tagga ned kritiken. Sedan utgör Tegnell slagpåse medan Löfven gömmer sig. Målet för dessa attacker är alltid vanligt folk, inte politiker som följer order.

Pressen har försökt underblåsa hat mellan de nordiska folken. Det framgår tydligt av NYT-artikeln. Att NYT (som avslutning!) försöker antyda att andra nordbor skulle vara skadeglada eftersom svenskar (enligt tidningens citat) inte är välkomna någonstans är bedrövligt hatspridande av tidningen.

“All Norwegians, all Danes and all Finns are loving that the Swedes aren’t welcome anywhere. I long for you, yet you don’t long for me.”

nytimes.com

Här är ett inlägg med presscitat som visar på hatspridande gällande andra nordiska länder.

(FB) Varför stängdes inte Sverige lika kraftigt som andra länder under Corona-pandemin?

Även Danmark:
(FB) Europa stänger dörrarna för Sverige…

Ytterligare en aspekt – Norge använder betydligt mer astmsmediciner vid skidtävlingar vilket skapar disputer.

%%%%% nordic unity
%%%%% nordisk enhet

Sverige vill bygga EU:s krisberedskapslager
Lagren ska innehålla allt från respiratorer till handskar och eventuellt även läkemedel och vaccin, enligt FMV.
sydsvd

wwr: 72130950
Det här är ju bara en del i de 18.000 miljarder som diskuteras samt de ytterligare 5500 miljarder som redan godkänts i april. Sverige skall inte vara med och betala Italien och Spaniens statsskulder. Bara att lämna EU, anser jag. Toppmöte i Bryssel 17-18 juli.

Att däremot vara solidariska och hjälpa länder som hamnat i problem, det skall man vara. Men i detta fall handlar det om att EU vill skaffa sig mer makt samt att de länder som misskött ekonomin belönas. Åtminstone Italien har även sagt att de inte heller vill ändra sitt mönster med stor upplåning. Några budgetkrav följer inte med bidrag eller “lån”.

Orkar Löfven stå emot när ”mutti” drar åt tumskruvarna?

Tillsammans med Frankrikes Macron har Merkel lagt fram ett förslag som innebär att 7 500 miljarder kronor ska lånas upp av EU

Ska svenska skattebetalare som redan drabbats hårt av pandemin i form av arbetslöshet, sjukdom och sänkt levnadsstandard plötsligt betala för att Italien, Spanien och andra länder drabbats av liknande problem? Det blir inte enkelt att få svenskar att svälja den medicinen.

I praktiken blir bidragen en belöning till de länder som inte skötte sina ekonomier redan före pandemin. Med bidrag följer också risken för korruption och missbruk. Inte minst i Italien där maffian alltid försöker sko sig.

Många fruktar att hjälppaketet under coronapandemin inte blir ett undantag i ett extremt läge utan ett sätt för EU-kommissionen att flytta mer makt till Bryssel.

Det är här som Stefan Löfven. Mette Fredriksen, Sebastian Kurz och Mark Rutte kommer att få känna på Merkels hårda nypor.

Det mest sannolika är att det blir en kompromiss där Löfven och de övriga tre drar det kortaste strået.

De behöver i så fall inte skämmas. De blir inte de första som tvingats ge sig för världens mäktigaste kvinna.

aftonbladet.se

laprensalatina.com
express.co.uk

Merkel Urges EU to Agree on Recovery Fund With Time Pressing
bloomberg
Merkel is set to take the blame before she resigns, not Macron or EU.

wwr: 72153048
Det är intressant hur detta EU-förslag vinklas som “Merkels förslag”. Merkel skall gå i pension och behöver inte vara med när vi skall betala de stora lånen (om förslaget går igenom). Därför kan man skylla på henne. Förslaget vinklades även en del som “Macron och Merkels förslag”. Men Macrons parti har förlorat i kommunalvalen, regeringen har fått gå, på video såg man hur polis och brandmän slogs med varandra på gatorna, de gula västarna härjade. Macron tål kanske inte fler smällar just nu. Så detta EU-förslag betraktas ofta i pressen som “Merkels förslag”. Det heter egentligen “Next generation EU”. Mycket kostar det i alla fall. Tyskarna hade räknat ut att det blir en 40-procentig ökning av EU-avgiften om även 7-årsplanen går igenom, totalt 18.000 miljarder kronor, oj oj.

Merkel Urges EU to Agree on Recovery Fund With Time Pressing

bloomberg.com

%%%%% Corona
%%%%% Covid-19

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 10 Earlier: Bjärred-case. Politically correct psychiatry exterminates a whole family?

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: Obama tries to break US self confidence by cutting the space program.

2019 12 10 Earlier: Elon Musk, SpaceX Starlink network is fake. Starlink is mass surveillance.

2019 12 14 Earlier: Elon Musk is intentionally a poor role model, to destroy youth values.

2019 12 19 Earlier: Neil Farage: Parties like SverigeDemokraterna (SD) become corrupt in the European Union.

2020 01 20 Earlier: The European Union threatens w/ bank blockade to make United Kingdom to follow EU rules.

2020 01 22 Earlier: The scare factor

2020 01 25 Earlier: Climate gender conflicts

2020 01 26 Earlier: Are Starlink spy satellites?

2020 01 27 Earlier: Is Mars rover “Curiosity” fake??

2020 02 29 Earlier: Assange extradition trial

2020 03 08 Earlier: US liberal chaos is only for export.

2020 03 12 Earlier: US elections 2020 are rigged.

2020 03 25 Earlier: Corona & climate – full panic but no real action taken.

2020 04 06 Earlier: The government/press/elite are less likely to use espionage against other states, but would rather use it against their own people.

2020 04 12 Earlier: fake rebels

2020 04 30 Earlier: Brexit, current status

2020 05 02 Earlier: Elon Musk plays the fool

2020 05 06 Earlier: Fairy tales newspapers compose

2020 05 02 Earlier: Norwegian police never tries to find the missing person

2020 05 22 Earlier: Blackmail the European Union

2020 05 27 Earlier: Send Greta to the European Union to stop Corona recovery. We in Northern Europe are paying for it.

2020 06 10 Earlier: Why SpaceX recovers boosters.

2020 06 11 Earlier: Why the UK can not get a deal with the EU.

2020 06 12 Earlier: Why the media hate Latin America

2020 06 16 Earlier: The Brexit dilemma (1)

2020 06 18 Earlier: Black Lives Matter/All Lives Matter [BLM]

2020 06 20 Earlier: Swedish PM splits Nordic unity for no reason. – He must be under globalist control.

2020 07 05 Earlier: Cross-country skiing champion Marit Bjorgen – a product of the globalist agenda


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.001.008 Destabilisering: Övrigt


Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning, ToC


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.