03.1.004.000 (000) — Fenomen som gynnar globalisering –; konsumentrådgivning; kundhantering

TRANSLATE THIS PAGE:

— 3.1.4 Fenomen som gynnar globalisering —

EU

Europeiska Unionen, The European Union

EU är en överstatlig organisation som gynnar överstatlig kontroll. Globalistiska intressen försökte t.ex med alla medel stoppa Englands utträde “Brexit”.

See this page

The Guardian – always against Brexit

See also this.

 

Media stöder fenomen som gynnar globalisering i samhället. Teorin om global uppvärmning resulterar i stärkande av organisationer med globalt inflytande. Den accepteras därför av media utan mer ingående vetenskaplig prövning. Höga temperaturer förklaras som global uppvärmning, låga som “slumpen”.

Att global uppvärmning endast är ett politiskt och inte ett reellt fenomen märks av att inga åtgärder genomföras. Endast principbeslut och målsättningar läggs fast. Den s.k. utsläppsbörsen/utsläppskvoter fungerar inte alls. Varje lands regering får själva tilldela utsläppsrätter och tilldelar så frikostigt att ingen reglering eller beskattning uppnås.

När teorin för global uppvärmning inte stämmer med verkligheten mörklägger helt enkelt media situationen och fokuserar på något annat. Genom mediemonopolet kommer aldrig  någon att ställas till svars för felaktiga utsagor så länge de stöder den globalistiska agendan.

 

disregard of statistics
Media completely disregard basic statistics.
If there is snow in Sahara, media just blacks out the news. If there is one woman more suitable than most men for a position, she will be chosen to represent the average. (“atypical selection”)

Mijöengagemang gynnar globalisering när det sträcker sig över gränser. Det skapar också gemensamma värden som media kan få människor att sluta upp kring. Miljöengagemang tillhör medias prioriterade områden.

Miljöengagemang har naturligtvis även gynnsamma effekter för natur och miljö. Men ser man till helheten, vad media väljer att stödja, är globaliseringen den mest väsentliga faktorn, vilken media praktiskt taget aldrig motverkar utan stöder kraftigt när helst är möjligt.

Även fenomen som global uppvärmning och miljöengagemang kan räknas till globaliseringens sekundärvärden.

Massmedia kritiserar numera sällan den ökade konsumtionen eller kreditkortsanvändning. Förenklad skuldsanering minskar individens ansvar. Mindre ansvar avkrävs ungdomar med dyra mobilvanor eller kvinnor med kreditkortsskulder från konsumption.

En ökad konstumption gynnar globaliseringen.

För att förklara hur massmedia vinklar sina nyheter kan man oftast helt enkelt beakta vilken vinkling som mest gynnar globaliseringen

Konsumentstöd

En globaliserad marknad har fört producent och konsument längre ifrån varandra vilket försvårar reklamationer och annan konsumentkontakt. I sin strävan att alltid underlätta globalisering har medias intresse för konsumentstöd svalnat.

Kontaktar man företag eller banker numera så får man ju bara standardsvar från anställda i supportlinjen, ofta med bristande kunskap. En del jobbar dessutom i utlandet, kanske lurade på sociala förmåner?

Consumer guidance

Ny trend: Idioter får utrymme i kvällspressen.

Senastians lekte Så mycket med sin nya iPhone att han fick blåsor på fingret?

aftonbladet.se

Och sedan har pappa tagit ledigt från jobbet för att vänta på en ny telefon.

Orsaken vi förpestas med detta dravel är troligen att media vill försöka inbilla oss att vanligt folk är idioter, vilket de vanligen inte är, förstås. Genom att filtrera ut de fall där folk råkat bete sig dumt och sannolikt även vinkla skildringarna kan media emellertid försöka ge det intrycket.

Varför gör media det?

Sverige har klappat ihop. Politikerna styrs av storfinansen och de multinationella företagen. Inte minst JÖK:en visar vem som bestämmer, numera. (Den visionära filmserien Robocop (80-talsfilmer) har blivit verklighet.

Konsumentens situation har tydligt försämrats. Möjligheterna att få rätt mot större företag är betydligt mindre idag än tidigare. Man får knappt kontakt med företagens representanter längre. Telefonnummer sätts inte ut. Man kanske fyller i ett webformulär och får nonsenssvar från en noreply-adress. Telefonsupport jobbar slentrianmässigt och är betydligt mindre tillmötesgående än tidigare.

(Supportagenterna sitter dessutom ofta i utlandet. De har inte direkt kontakt med företagen. Svarar enligt scheman. De har inte heller svenskt arbetsskydd, pension etc)

Medias skildring av konsumenter som idioter vill helt enkelt, på ett falskt sätt, försöka visa att konsumentproblem beror på att användarna är idioter. Media försöker skydda sina kumpaner, de stora företagen. Därför skildrar de, på ett falskt sätt, vanliga konsumenter som idioter.

Palkranen|66915953 wrote:
Håller med! Vad är det med folk nu för tiden? Är de så kåta på att synas i media att de gör vad som helst?

Jag minns när jag som 25-åring, hittade en mindre träbit i min påse med dillchips. Min första tanke var inte att kontakta media! Det var för övrigt inte min andra eller tredje tanke heller!

Jag skrev ett brev. Ja ni läste rätt! Man gjorde så förr i tiden. Jag bifogade träbiten med brevet. Tänkte det kunde vara intressant för chipsfabriken att veta vad det var för träbit så de kunde åtgärda eventuella fel i tillverkningsprocessen.

Givetvis skickade chipsfabriken ett gäng chipskuponger till mig som tack och som plåster på såren för det svåra trauma jag tvingats gå igenom. 😀

Jag äter likadana chips från samma chipsfabrik ännu idag. :yes:


Jag instämmer. Jag skrev om det tidigare: (FB) Ny trend: Idioter får utrymme i kvällspressen. Det är media och storföretagen som styr nu. En promille av en promille av konsumentproblem passar in i medias agenda och då slås det upp i tidningarna.

Globaliseringen knäckte även normal konsumentkontakt. Ringer man chipsföretaget idag får man tala med någon stackare i Malta, Costa Rica eller Filippinerna som jobbar utan sociala avgifter etc. De har “jobbat” på chipsföretaget sedan någon vecka och svarar även på frågor från 14 andra företag. De läser upp någon standardformulering om hur tråkigt det är att du uppfattar trä i chipsen som ett avvikande produkttillskott (Det är i alla fall mitt intryck av hur det funkar idag.)

I ditt fall kanske någon t.o.m. kollade chipsmaskinen.

Skall man ha en chans idag får det bli media. (Han med den varma iPhone:n såg lite ut som “medianisse” i vardande.)

Det kritiskt granskande Tv-programmet PLUS läggs ned.

SVT lägger ner långköraren Plus

SVT presenterar framtidsplanerna
efter att regeringen i måndags lade
fram nya riktlinjer för public
service-bolagen.

T.ex. lägger man ner programmet Plus
för att i stället satsa på nya sätt
att göra konsumentjournalistik. Det
skriver SVT:s programdirektörer Jan
Helin och Lena Glaser.

Bland annat görs en satsning på två
nya korrespondenter, en som bevakar
klimatfrågan och en techbranschen.
SvT Text, 2019 06 13

 

kundhantering

wwr|67583480 wrote:
Vad bankerna håller på med numera fattar inte jag. Jag ville öppna ett konto i en större bank. Jag ville bara ha ett extra bankkort som skydd när jag reser.

Men det fick inte att genomföra. Per telefon fick jag uppgiften att man nog inte accepterade “delkunder”. Om jag inte flyttade alla bankkontakter till den banken så var jag inte intressant.

Man kunde tänka sig att intervjua mig (gällande hur jag skulle använda kontot) för att se om jag kanske kunde få bli kund. Men tiderna för intervjuer var slut så jag skulle ringa om ett tag!

Märkligt. Ett extra bankkort går ju att fixa men konstigt att en bank inte vill ha kunder.

Technocracy has evolved so far that corporations form oligopolies and no longer compete for customers. The Internet has led to less direct contacts between customers and corporations. Globalization has separated customers and corporations further.

It seems the corporations are now even striving to achieve conflict with their customers. Keeping conflict in society going, so that news media can rule by divide and conquer is more important than attracting customers. Customer support lines seem to be instructed to create conflict with customers rather than solve fheir problems.

Globalisterna inkl. storfinansen har ju flyttat fram positionerna.
Om de även knäckt facket, det vet jag inte.
Har andelen oorganiserade arbetsgivare ökat?

Efter valet 2018 kan Centern med 8% väljarstöd tvinga S att försämra LAS.

When you check-in at Stockholm/Arlanda and some other airports you are instructed to do a self-check in. This process has not worked for multi leg flights outside Europe. If you find staff to help you, not even they can do it. The process seems to be made to put pressure on the traveler.
Also see airport check-in

The consumer can no longer influence anything by his/her choice like we no longer can influence the politics by voting.

Large, connected corporations and globalist political parties, only differing by name make our choice/vote meaningless.

[fackföreningar consumers rights konsumenträtt konsumentrådgivning]

Bokklubben Storytel

Medial påverkan sker naturligtvis på många sätt. I bokklubben Storytels urval förefaller finnas titlar med en agenda i området muslimer/judar. Man kan återfinna gansska kraftig antimuslimsk propaganda, men inte en antisemitisk motsvarighet.

Filmkanalen Netflix

Filmkanalen Netflix har omnämnts på annat ställe i denna blogg. Kanalen har ett utbud med kraftigt globalistisk vinkling. T.ex filmen Icarus som utan bevis stöder avhopparen Rodchenkovs påståenden om rysk doping.

// Maj 2017: Obamas har skrivit kontrakt med Netflix att verka som producenter. //

Nyhetstjänsten Omni

Omni är en website och en app som ägs av familjen Schibstedt. De äger även Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Omni använder annonsering som inte går att skilja från dess övriga (“redaktionella”) material. Det är naturligtvis mycket svårt att bedöma bakgrunden till nyheter i det korta skick de presenteras på detta sätt.  Verksamheten går med förlust. Man kan fråga sig om Omni används som ett progpagandaredskap för globaliseringen.

Two sources seemingly promoting an agenda of globalization are TED-talks and the site medium.com.

Spotify

Countrystar, Spotify forum
Its blacklivesmatter, cop hating, and reverse racism season again and look what music company still refuses to even speak to its own concerned customers

Conservative senator Cory Bernardi has criticised music-streaming site Spotify for canning his political party’s Australia Day playlist after heavy criticism from the artists on the list.

Wikipedia
Tjänsten produceras av Schibsted och är annonsfinansierad. Under verksamhetsåret 2015 utgjorde försäljningen av native advertising, det vill säga annonser utformade som det övriga redaktionella innehållet, 60-70 procent av Omnis intäkter. 2015 omsatte Omni 24,3 miljoner kronor och förlusten uppgick till 6,7 miljoner.

Eurovision Song Contest

The Oscars awards/Academy awards

Oscar awards are strongly political. 2018 documentary was win by Icarus, other nominees were Strong Island, Abacus: Small enough to jail, White Helmets and Faces Places. At least all except the last, globalist agenda.

Bloggare

Självklart kan många bloggare stöda globalistiska ideer, ofta under täckmantel av motsatsen. En blog som ännu inte utvärderats skrivs av Tino Sanandaji. Tills vidare misstänker denna text att den kan utgöra kontrollerad opposition. Den hyllas av trollen i vissa internetforum.

 

HRW, Human Rights Watch

Human Rights Watch was co-founded by Robert L. Bernstein and Aryeh Neier (also connected to Soros’ Open Society Institute) both of German Jewish descent. Current director Kenneth Roth is Jewish. HRW seems to be a tool to spread globalist agenda. As several of such organizations it tries to mask its intentions by superficially acting anti-semitic.

Open Society Foundations (OSF), formerly the Open Society Institute

An obvious globalist organization, founded by George Soros.

 

Kulturutplåning

Ingrid Lomfors, judisk historiker
Flashback
Fria tider

 

 

 

TRANSLATE THIS PAGE:

A few earlier posts:    (scroll down list)

2017 12 09 Earlier: Trump om Jerusalem – den verkliga orsaken till Trumps uttalande funnen

2017 12 12 Earlier: IOK saknar bevis – Internationella Olympiska Kommittén stänger av Ryssland utan bevis

2017 12 15 Earlier: Destabilisering genom invandring

2017 12 18 Earlier: Destabilisering genom feminism och HBTQ

2017 12 25 Earlier: Geopolitisk krigföring – Media/USA attackerar Europa med flyktingar. The enemy within. Weapons of Mass Migration

2018 03 01 Earlier: Tesla, Ubuntu/Linux – self destructive moles & Google, Facebook – political control mechanisms

2018 03 10 Earlier: The terrorists’ objectives

2018 04 02 Earlier: UN obstructs murder investigation – UN supports an illegal regime. The true reason why Catalán and Sharp were killed.

2018 04 22 Earlier: The Iraq war 2003 was built on fake evidence. / So far, no accusations of chemical warfare have been proven true. / Also the war on IS was built on fake evidence.

2018 04 25 Earlier: Why only few air crash investigations are accurate. – Passengers lives are at an unnecessary risk.

2018 04 27 Earlier: The Cold War and other anti-Russian activities. The image of conflict; The useful enemy

2018 05 01 Earlier: Journalist wounded by IS ?

2018 05 10 Earlier: Who owns the news media

2018 05 22 Earlier: False flag awards

2018 05 30 Earlier: Fake news

2018 08 30 Earlier: Soros’ funds used to influence Swedish politics

2018 09 05 Earlier: Control of the Internet, Google, troll farms

2018 09 06 Earlier: Quotes

2018 09 07 Earlier: Feeding frenzy, the media monopoly disposes of politicians that do not follow the agenda

2018 09 08 Earlier: The media monopoly sells outdated technology to the Swedish gov’t @ SEK 10 bn.

2018 09 09 Earlier: All parties unite to refuse party SD posts as chairman according to election results.

2018 09 10 Earlier: News media gives birth to a political party – Ny Demokrati

2019 02 01 Earlier: Bilderberg calling the shots: Center party is hi-jacked and Liberal party is ordered to self-exterminate.

2019 02 01 Earlier: Elections 2018: Globalist parties pretended to have different opinions. Collaborate to favor large corporations at the expense of workers.

2019 04 12 Earlier: Ola Bini, Arjen Kamphuis connection

2019 04 14 Earlier: Wikileaks, Julian Assange and Ola Bini are likely American agents.

2019 08 10 Earlier: Edward Snowden – US operative

2019 10 10 Earlier: Greta Thunberg‘s true, dark motives

2019 11 26 Earlier: Arjen Kamphuis‘ disappearance

2019 12 01 Earlier: Are the Iranian ayatollahs CIA-agents?

2019 12 08 Earlier: The US space agencies NASA and SpaceX do not wish to go to space any more.


Table of Contents (in English)

Summary

[keywords:
Massmedia och demokratin
News media and the democracy]

Nästa:

03.1.004.001 (001) Flyghaveriutredningar

Innehållsförteckning:

20.04 Innehållsförteckning, ToC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.